Dodaj do ulubionych

Glen Jorgensen na Marszu Niepodległości

12.11.14, 00:03
Glen Jorgensen wraz z Ewą Stankiewicz na Marszu Niepodległości w Warszawie. Duńczyk wziął udział w demonstracji, aby wesprzeć Polaków "w ich walce o wolność". Nawet on ma świadomość, że Polska nie jest krajem prawdziwie demokratycznym.

WIDEO: www.youtube.com/watch?v=UcnETgLZQt4#t=32
Obserwuj wątek
    • erte2 Re: Glen Jorgensen na Marszu Niepodległości 12.11.14, 00:27
      Spóźnił się o ponad ćwierć wieku....
      • anwad Re: Glen Jorgensen na Marszu Niepodległości 12.11.14, 00:32
        > Spóźnił się o ponad ćwierć wieku....

Z zagranicy (z dystansu) widać wyraźniej.

• scoutek Re: Glen Jorgensen na Marszu Niepodległości 12.11.14, 16:07

anwad napisała:

> Z zagranicy (z dystansu) widać wyraźniej.

to jedź do USA, stamtąd popatrz, bo coś ci się optyka skrzywiła kompletnie
    • dupeteczek Re: Glen Jorgensen na Marszu Niepodległości 12.11.14, 00:32
      Pewnie Glen Jorgensen ma świadomość, że E. Stankiewicz jest stuknięta i dlatego się z nią zaręczył, żeby ją wesprzeć. Ludzki chłop.
      • swiatjestjuzinny Re: Glen Jorgensen na Marszu Niepodległości 12.11.14, 05:48
        dobrali się
    • anwad Re: Glen Jorgensen na Marszu Niepodległości 12.11.14, 13:21
      Zwróćcie uwagę, co Glen Jorgensen mówi o instytucjach w Polsce i Danii. W Danii - w przeciwieństwie do Polski - instytucje służą obywatelom, są po to by ich chronić. W Polsce instytucje tych funkcji nie spełniają. Dlatego Polska nie jest krajem demokratycznym i dlatego trzeba walczyć o jego wolność. Obcokrajowcy rozumieją to lepiej od wielu Polaków (ale skąd niektórzy z nich mogą to wiedzieć?).
      • ave.duce Dania - tylko pozazdrościć ;) 12.11.14, 13:35
        Eutanazja, związki małżeńskie osób tej samej płci (wcześniej partnerskie), "narkotyczna" Christiania,
        in vitro, etc.
        • anwad Była mowa o działaniu instytucji 12.11.14, 13:42
          A nie o samym prawie.
          • ave.duce I co z tego? 12.11.14, 14:12
            Wszak instytucje - przyjazne obywatelom - działają w ramach owego prawa.
            Może im bardziej "ludzkie" prawo, tym lepiej działające na rzecz obywatela instytucje.

Pozdrawiam ;)
            • anwad Re: I co z tego? 12.11.14, 14:39
              Zdajesz sobie sprawę, że wypowiadasz się nie na temat?
              • jan_zizka dostałaś, wądziu, po nosie od bystrej... 12.11.14, 14:46
                ...ave i teraz niezdarnie rejterujesz. Poćwicz nie tylko prędkość ucieczki, ale i styl, bo przykro patrzeć.
        • szwampuch58 Re: Dania - tylko pozazdrościć ;) 12.11.14, 13:43
          Eeee tam,nie majOm Macierewicza i Stankiewicz
    • indeed4 Pierwsza myśl - biedny Jorgensen 12.11.14, 13:46
      Solidarni namącili mu w głowie, a zaraz potem następna - a jeśli on taki "biedny" jak Binienda, Nowaczyk i reszta, w tym naukowcy z ostatniej smoleńskiej konferencji? ;-)
      • anwad Re: Pierwsza myśl - biedny Jorgensen 12.11.14, 13:56
        Wiesz, co mnie martwi? Że podobno masz wykształcenie wyższe. Jesteś żywym dowodem na to, jak formalne wykształcenie w Polsce jest niewiele warte...
        • jan_zizka wy, pisiacy, macie fatalne zdanie o Polakach... 12.11.14, 14:47
          ...i o Polsce. Nic dziwnego, skoro jesteście ruskimi sługusami. Akurat polskie wykształcenie w wielu dziedzinach wszędzie za granicą (np. w UK) jest bardzo wysoko oceniane.
          • anwad Re: wy, pisiacy, macie fatalne zdanie o Polakach. 12.11.14, 14:50
            Żal mi Was coraz bardziej... Na którym miejscu w rankingach światowych znajduje się najlepszy polski uniwersytet, wiesz? Bardzo nisko oceniam polski system kształcenia i mam do tego podstawy.
            • jan_zizka jakie masz do tego podstawy, żabko?... 12.11.14, 15:01
              Ja mam podstawy w postaci opinii pracodawców o polskich architektach, inżynierach, lekarzach, dentystach. Zwykle mają lepsze, a zwłaszcza głebsze umiejętności od porównywalnie wykształconych ludzi z zachodu.

W rankingach światowych liczy się publikacje w określonych pismach, a nie jakość kształcenia, myszeczko. W Polsce najlepsi idą pracować poza uczelnią. Jakość kształcenia weryfikuje rynek i rzeczywistość, a nie liczba publikacji pracowników naukowych.
    • tw_wielgus Re: Glen Jorgensen na Marszu Niepodległości 12.11.14, 14:00
      Who the fuck is Glen Jorgensen...!?!?!
      • anwad Re: Glen Jorgensen na Marszu Niepodległości 12.11.14, 14:01
        Gdyby cenzura nie kasowała moich wątków, to byś wiedział. Jak widzę, nie masz innych źródeł informacji.
        • tw_wielgus Re: Glen Jorgensen na Marszu Niepodległości 12.11.14, 14:46
          Wielce prawdopodobne.
          • anwad Re: Glen Jorgensen na Marszu Niepodległości 12.11.14, 14:54
            Więcej, np.: solidarni2010.pl/29219-film-glenna-jorgensena-na-temat-smolenska---porownaj-fakty-wlacz-myslenie.html
            • tw_wielgus Re: Glen Jorgensen na Marszu Niepodległości 12.11.14, 15:07
              "Ekspert w czasie Konferencji Smoleńskiej wskazywał, że podmuch, jaki musiałby wytworzyć przelatujący na wysokości kilku metrów [ wg wersji MAK-Miller] tupolew, zdmuchnąłby z pewnością płot widoczny na zdjęciach."

Anwad, dziecinko... litości jedynie proszę...
              • anwad Re: Glen Jorgensen na Marszu Niepodległości 12.11.14, 15:23
                Nie ma dla Ciebie litości. Za długo trwasz uporczywie w błędzie.
            • jan_zizka dlaczego ja, Polak, mam się wsłuchiwać w to,... 12.11.14, 15:17
              ...co bredzi jakiś Duńczyk - bo jest Duńczykiem? Mało jest w Polsce wybitnych lotniczych inżynierów i konstruktorów - choćby np. od Margańskiego albo innych zaawansowanych technicznie wytwórców z Lotniczej Doliny? Jakoś się na nikogo nie powołujesz, a każesz nam, Polakom, bić czołem przed jakimś Duńczykiem bez osiągnięć? Bo jest Z ZAGRANICY?

Taka jesteś Polka i taką masz sfrustrowaną i zakompleksioną, a nawet KLIENCKĄ wobec jakichś podrzędnych Ojropejczyków formację narodowej tożsamości? No wybacz, wądziu...
              • anwad Re: dlaczego ja, Polak, mam się wsłuchiwać w to,. 12.11.14, 15:22
                Przecież już Ci podałam wiele wspaniałych polskich nazwisk...
                Jeden z przykładów: www.konferencja.home.pl/komitety/kn3.pdf
                Drugi: www.konferencja.home.pl/komitety/kid3.pdf
                • jan_zizka to dlaczego nie napisałaś "prof. Flaga... 12.11.14, 15:51
                  ...wziął udział w Marszu Niepodległości", tylko wywijasz jakimś nieważnym Jorgensenem, kochanie? Kimże on jest, że tak się płaszczysz przed samym faktem, iż jakiś Duńczyk przyjechał do Warszawy? Albo "Śloderbach zaszczycił uroczystości 11 listopada"? Byłoby lepiej, niż machanie Jorgensenem. Po co to właściwie napisałaś nam, Polakom? Po co?
                  • anwad Re: to dlaczego nie napisałaś "prof. Flaga... 12.11.14, 15:56
                    Bo Polacy muszą wiedzieć, że w krajach zachodniej demokracji są inne standardy, przedstawione np. przez Glena Jorgensena uczestniczącego w polskiej walce o wolność.

Zobacz co rozumie Brytyjczyk, a czego nie rozumie Polak, co poniektóry, nieodpowiednio wykształcony:

"Tu w Anglii, nie mogli zrozumieć, o co mi chodzi z ta polską demokracją, więc im opowiedziałem taką bajeczkę:

Wyobraźcie sobie,że Rosjanie podczas II wojny mordują skrytobójczo kilkadziesiąt tysięcy waszych jeńców, nie przyznają się do tego i "zwalają" winę na Niemców.

Po latach prawda wychodzi na jaw, a królowa, wraz z całym sztabem generalnym, szefem Banku Anglii, szefami najważniejszych instytucji państwowych i arcybiskupem Canterbury leci w rocznicę tego mordu do Rosji, żeby uczcić pamięć pomordowanych brytyjskich żołnierzy.

Tam samolot królowej rozbija się w niewyjaśnionych okolicznościach.

Rząd nie tylko nie podaje się do dymisji, ale powierza śledztwo Rosjanom, którzy ogłaszają, że do sterów dorwała się królowa wraz z naczelnym dowódcą lotnictwa i po pijaku rozbili samolot.

Rząd angielski potwierdza tą wersję, BBC i Reuter w komentarzach przypominają ogólnie przedtem znana lekkomyślność i pychę królowej oraz jej zamiłowanie do ginu, wytykają angielskim pilotom nieudolność i braki w wyszkoleniu, ubolewają nad degrengoladą moralną rodziny królewskiej i pijaństwem w silach zbrojnych, a w lotnictwie w szczególności, ale jednocześnie Parlament rekomenduje ministra obrony narodowej do Izby Lordów, a premier składa wniosek o awansowanie szefa Intelligence Service na generała dywizji itd.

Nie ma najmniejszego znaczenia,że w sprowadzonej do GB, a zaplombowanej przez Rosjan trumnie królowa ma trzy nogi i jest ubrana we frak i męskie kalesony, niektóre ofiary maja po dwie cudze wątroby zamiast jednej własnej, inne kupę śmieci w brzuchu...

Nieważne, że cały teren katastrofy zaorano i pokryto betonowymi płytami, ślady zatarto, drzewa wycięto w pień, a wrak samolotu zniszczono i umyto, a na dodatek Rosjanie odmawiają jego zwrotu.

Rząd angielski jest tym wszystkim zachwycony, wysyła w świat komunikaty o znacznej poprawie stosunków z Rosja, katastrofę nazywa punktem zwrotnym tych stosunków i nowym otwarciem na dialog z narodem rosyjskim i potwierdza oficjalnie przy każdej okazji, że winę ponosi pijana królowa.

Przez dwa tygodnie nikt ze mną nie rozmawiał, wszyscy się odsuwali, jak od zadżumionego. Po dwóch tygodniach, jeden z Anglików mnie przeprosił. Powiedział, że myśleli, że jestem chory psychicznie i mnie izolowali. Ale zapytali innego Polaka, który im potwierdził to, co mówiłem, a jeszcze inny sprawdził sobie w internecie hasło Katyń i Smoleńsk. Stwierdzili, że nie mieli pojęcia, że coś takiego jest w Europie możliwe".
                    • jan_zizka a co, my Polacy jesteśmy głupsi od jakiegoś... 12.11.14, 16:10
                      ...Jorgensena, że ma on nas oświecać i pouczać? No wybacz. jestem Polakiem i jestem z tego dumny. O świecie wiem więcej niż taki Jorgensen. I nie jestem wyjątkiem, my, Polacy, jesteśmy w sensie mentalnym i moralnym chlubą Europy. To po co mi jakiś Jorgensen, żeby mi wyjaśniał świat? A ty go promujesz, bo jest Z ZAGRANICY, i zalecasz mi, że mam jakiegoś Duńczyka słuchać, bo on jest mądrzejszy i ma, jak napisałaś, nas pouczać?

anwad napisała:
                      > Bo Polacy muszą wiedzieć, że w krajach zachodniej demokracji są inne standardy,
                      > przedstawione np. przez Glena Jorgensena uczestniczącego w polskiej walce o wo
                      > lność.

Mam za sobą działalność w antykomunistycznej opozycji od roku 1977 do końca. Pan Jorgensen w tym czasie ćmił trawkę w Christianii, nosił prawdziwe dżinsy i miał mnie - Polaka - w dupie. I on - twoim zdaniem - ma mi mówić, co to jest wolność?

A ty, powiedz no mi, czy aż tak bardzo imponuje ci, że ktoś ma euro, a nie złotówki, że musisz jego przyjazd ogłaszać na ogólnopolskim portalu politycznym, a nie np. na lokalnym portaliku randkowym dla zwolenniczek zamachu w Smoleńsku?

No wybacz, ale obrażasz polskość i dumę narodową.
                      • anwad Polacy nie, 12.11.14, 16:13
                        ale Ty tak.
                        • jan_zizka och, z pewnością się mylisz, kochanie,... 12.11.14, 16:22
                          ...bo skoro nie potrafisz uzasadnić swojego stanowiska w sprawie robienia sensacji z przyjazdu jakiegoś Duńczyka do Polski, a w zamian twierdzisz, że to ja jestem głupi, to sama dowodzisz, iż jesteś głupsza ode mnie.

Ja tak nie twierdzę a priori, czekam na uzasadnienie, dlaczego tak ważny był przyjazd pana Jorgensena do Polski w naszym Dniu Niepodległości, że założyłaś o tym specjalny wątek - skoro są jeszcze na przykład ostatni żołnierze 2. wojny światowej, którzy brali udział w tym święcie - a ich jakoś nie wymieniłaś, i nie wygląda, że oni cię w ogóle w tym kontekście interesują.
                          • anwad Re: och, z pewnością się mylisz, kochanie,... 12.11.14, 16:27
                            Kontekst to katastrofa smoleńska. W tym kontekście mnie interesuje ten Duńczyk. Cieszę się, że ten badacz katastrofy smoleńskiej zaangażował się w sprawy polskie.

No dobrze, to wspomnę jeszcze o jednym ciekawym wydarzeniu i ciekawej postaci, weteranie AK, który wypowiadał się pod koniec Marszu: "Nie wiem jak wy, ale ja będę głosował na PiS" - ogłosił.
                            • jan_zizka no ale dlaczego my, Polacy, mamy się tym... 12.11.14, 16:36
                              ...zachwycać i zajmować, że pan Jorgensem zaangażował się w sprawy polskie? Pan Al Jassir też angażował się w sprawy polskie - i jakoś nie założyłaś na ten temat wątku.

A tu ciekawostka:
                              > No dobrze, to wspomnę jeszcze o jednym ciekawym wydarzeniu i ciekawej postaci,
                              > weteranie AK, który wypowiadał się pod koniec Marszu: "Nie wiem jak wy, ale ja
                              > będę głosował na PiS" - ogłosił.

Znasz imię, nazwisko i zajęcia pana Jorgensena, i je opublikowałaś na środku portalu, a nie znasz nawet imienia i nazwiska tego weterana walki o wolność - i wymieniasz go półgębkiem i na końcu - a wprzódy założyłaś cały wątek na temat tego jakiegoś Jorgensena.

Gdzie tu jakieś proporcje? Między sytym Duńczyiem z kraju kolaborującego z Hitlerem a człowiekiem, który ryzykował życiem, z kraju, który nigdy nie uległ tymże Niemcom i zapłacił za to ofiarę krwi? Kto jest ważniejszy, by go wymienić jako gościa ZASZCZYCAJĄCEGO ów dzień dla nas, Polaków, jakże uroczysty?
                              • erte2 Re: no ale dlaczego my, Polacy, mamy się tym... 12.11.14, 21:28
                                jan_zizka
                                Daj spokój. Jakakolwiek próba merytorycznej dyskusji z istotą bezmózgową nie ma sensu. Stracony czas i energia. Bo toto ma ZAWSZE rację, bo nie dopuszcza do miejsca gdzie ludzie mają mózg myśli ze tej racji może nie mieć (podejrzewam nawet ze żadna myśl tam nie gości).
                                To jest coś w rodzaju prostego automatu w którym zakodowane są podstawowe skojarzenia typu Smoleńsk - zamach, Kaczyński - mesjasz , Komorowski - zdrada itd. Tego nie przeskoczysz, a zresztą po co ?
                                • indeed4 Prawie połowa Amerykanów nie wierzy 12.11.14, 22:17
                                  w oficjalną wersję zamachu na WTC - a niech sobie smoleńszczaki wierzą w te głupoty, dajcie im żyć, bez przesady.

> Jakakolwiek próba merytorycznej dyskusji z istotą bezmózgową nie ma sensu.

Przyganiał kocioł garnkowi - oj, żebym nie przypomniał teorii spiskowych i kretynizmów o Smoleńsku jakie tu czytałem.
                                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Prawie połowa Amerykanów nie wierzy 13.11.14, 09:45
                                    Przypomnij.
                          • anwad Re: och, z pewnością się mylisz, kochanie,... 12.11.14, 16:31
                            Aha, nie spoufalaj się.
        • man_sapiens Re: Glen Jorgensen na Marszu Niepodległości 12.11.14, 15:08
          Znasz Krupę?
    • adam111115 Re: Glen Jorgensen na Marszu Niepodległości 12.11.14, 14:04
      Zapewne w marszu wzięli też udział Georg Surkatis oraz Peeter von den Blau. Jestem pod wrażeniem.
    • erte2 Re: Glen Jorgensen na Marszu Niepodległości 12.11.14, 14:12
      anwad
      Żabuchno, alternatywa jest taka: albo jest to nawiedzony kretyn, albo miernota w swoim fachu który wymyślił sobie że bredząc od rzeczy ale udajac "fachofca" łatwo wmówi każdą bzdurę technicznym kretynkom i kretynom (choćby pani Stankiewicz czy tobie) i w ten sposób zaistnieje w jakiejś części polskiego społeczeństwa równie skretyniałego jak wy (zresztą, trzeba przyznać, to akurat mu się udało). A przy okazji podczas każdej wizyty w Polsce nażre się i nachleje na wasz koszt; a jak kupi gazetę to może i pop.ierdoli.
      • anwad Re: Glen Jorgensen na Marszu Niepodległości 12.11.14, 14:33
        Jak setki innych profesorów... Ty za to jesteś fachowcem przez duże F. Szczerze mi Was żal.
        • m.c.hrabia Re: Glen Jorgensen na Marszu Niepodległości 12.11.14, 14:48
          Jak setki ,może, ale Glen nawet jak no profesora jest mocno utajniony,
          nawet w ZSRR tak nie utajniali
    • jan_zizka dlaczego, musicie się podpierać "zagranicznymi"... 12.11.14, 14:56
      ...nazwiskami, wądziu? Wy tam w pisiactwie macie jakieś kompleksy w związku z polskością? Wstydzicie się być Polakami? Musicie sięgać po jakiegoś Duńczyka z ulicy, pajaca z Ameryki, Australli czy Kanady - i z tym się obnosić? Że to niby oni lepsi i uwiarygadniają wasze GRUowskie brednie?

Dziewczynko, jesteś bardziej antypolska od Muchy. Wyłażą z ciebie prowincjonalne kompleksy. Polak jest bystry, pracowity, pomysłowy i waleczny - nawet tow. Hitler o tym napisał w marcu 1944 roku. Potwierdziły to badania średniego IQ w Ojropie przez instytucje unijne - Polacy i Niemcy mają najwyższy średni wskaźnik inteligencji na tym kontynencie.

A wy, pisowscy pseudopatrioci, myślicie dowodzić swoich racji "z autorytetu" jakiegoś podrzędnego obcokrajowca? No zmiłuj się i nie ośmieszaj się więcej.
      • anwad Re: dlaczego, musicie się podpierać "zagranicznym 12.11.14, 15:00
        Jest wielu wspaniałych polskich naukowców ratujących honor polskiej nauki, np.:
        www.konferencja.home.pl/komitety/kn3.pdf
        www.konferencja.home.pl/komitety/kid3.pdf
        ako.poznan.pl/5069/
        • jan_zizka a ty piszesz, wądziu, o jakimś Duńczyku... 12.11.14, 15:12
          ...że "zaszczycił". Wstydzisz się swojej polskości, skoro byle inżynierek imponuje ci i staje się awtoritietom ze względu na to, że jest "z zagranicy" - i to małej, żyjącej z dojenia krów, uprawy zboża, wytwarzania żarcia - i klocków Lego. W Polsce jest jeden z najprężniejszych i najbardziej innowacyjnych przemysłów lotniczych na świecie w dziedzinie małych samolotów - w Danii nie ma ani pół przemysłu lotniczego.

A ty się chwalisz jakimś Jorgensenem z kraju krów, statków i plastikowych klocków? I jako Polka dajesz go w kraju z wielkimi tradycjami lotniczo-konstruktorskimi za autorytet?

Jesteś zakompleksiona jak rosyjski kupiec z książki Wańkowicza, co to bez pytania wyciągnął i dał sprytnemu POLSKIEMU studentowi 500 rubli (kupa szmalcu!), gdy ten powiedział do niego - "daj 500 rubli, Francuz patrzy". Masz identyczną formację umysłową i narodową jak ów biedny rumiany ruski kupczyk.
          • anwad Re: a ty piszesz, wądziu, o jakimś Duńczyku... 12.11.14, 15:17
            Wskazałam jako przykład wspaniałych polskich naukowców setki profesorów o różnych specjalnościach uczestniczących w III konferencji smoleńskiej. Zauważ, że nie ma ani jednego, który by swoim autorytetem wsparł wersję rosyjsko-rządową.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: a ty piszesz, wądziu, o jakimś Duńczyku... 12.11.14, 15:22
              Piszesz o wersji że nie było nacisków na załogę?
            • jan_zizka ależ ja nie dyskutuję o Smoleńsku, tylko pytam:... 12.11.14, 16:01
              ...dlaczego każesz mi się zachwycać, że jakiś Duńczyk - z kraju, który uprawiał oficjalną politkę kolaboracji z tow. Hitlerem i wystawiał jednostki Waffen SS - nawiedził dumną polską stolicę, stolicę kraju, który nigdy nie poszedł z Hitlerem na żaden układ, miasto, które walczyło do końca? Każesz mnie, Polakowi z rodziny bohaterów powstań, legionów i AK, podziwiać łaskawie odwiedzającego Warszawę potomka oficjalnych kolaborantów z Niemcami - a jak już zdecydowali się walczyć, to ich poległo 23 (dwudziestu trzech żołnierzy!!!???)

I czemu to ciebie tak zachwyca, że założyłaś w tym celu specjalny wątek na "Kraju", a nie na forum np. "podróże"?

Jakże nisko cenisz sobie polskość, wądziu, skoro duńskość jest dla ciebie pretekstem do wyafiszowania pana Jorgensena na samym środku tego portalu.
              • anwad Re: ależ ja nie dyskutuję o Smoleńsku, tylko pyta 12.11.14, 16:06
                Duńczyk informuje w filmie, który opublikowałam, jaka jest różnica pomiędzy demokracją w Danii a "demokracją" w Polsce.

PS Szkoda, że nie kontynuujesz swoich tradycji rodzinnych...
                • jan_zizka wielkie mi coś, jest też różnica... 12.11.14, 16:18
                  ... między demokracją w Danii a demokracją w Georgii, USA. W Georgii, USA, jest znacznie większa. To może powiedz panu Jorgensenowi, żeby przeanalizował sobie różnice w demokracji w stanie Georgia albo Montana i w Danii, co, a nie zajmował się moim krajem góvvno o nim wiedząc - i wymądrzał się w jakimś filmie.

A ty nie podawaj go za awtoritiet, wądziu, i wstrzymaj się przed ogłaszaniem wszem i wobec, że jakiś pan Jorgensen ZASZCZYCIŁ polskie obchody niepodległościowe. Bo to obraża pamięć moich przodków, tracących zdrowie i majątki od powstania listopadowego w imię polskiej wolności. A zwłaszcza dwóch legionistów i jednego emisariusza POW, którzy wzięli udział w tym, by 11 listopada było świętem niepodległości.

PS. Pracowałem czynnie w podziemiu antykomunistycznym od roku 1977 do 1989. Mam lepszą kartę walki o wolność niż taki Duda, kandydujący na Prezydenta Rzeczypospolitej, i prawie na pewno lepszą niż ty. Więc nie rozliczaj mnie z walki o wolność, wądziu, bo nie wiesz, co to jest walka i co to jest wolność.
                  • anwad Re: wielkie mi coś, jest też różnica... 12.11.14, 16:22
                    Szkoda więc, że działałeś tylko do roku 1989, a więc do fasadowej "zmiany" systemu.
                    • jan_zizka piszesz nie na temat,... 12.11.14, 16:26
                      ...założyłaś wątek o Jorgensenie i jego udziale w polskim Święcie Niepodległości, twoim zdaniem tak ważnym, że zasługuje na wątek na Forum Kraj. A nie o mnie. Załóż o mnie, to będziemy dyskutować na temat mojej działalności. Teraz wytłumacz, dlaczego to tak istotne, że jakiś Jorgensen przyjechał z Danii i wziął udział w polskim Święcie Niepodległości. Czekam niecierpliwie, bo dotychczas nie uzasadniłaś w żaden sposób, że to aż tak ważne. W zamian napisałaś, że jestem głupszy niż reszta Polaków. To nie jest argument.
                      • anwad Re: piszesz nie na temat,... 12.11.14, 16:28
                        Wątek ten nie zasługuje na forum Kraj... ale mam ambicje działać w środowiskach ludzi najbardziej ograniczonych. Moim zdaniem mam duże umiejętności dydaktyczne.
                        • jan_zizka to go może przenieś, ten wątek,... 12.11.14, 16:41
                          ...na 'Podróze", albo "Randki", albo gdzieś, skoro na FK nie pasuje. Mógłby nawet pasować, gdybyś potrafiła uzasadnić jego zamieszczenie w kontekście "Wielkie polskie święto narodowe i ludzie zasłużeni dla Polski, którzy wzięli w nim udział". Ale jakoś nie potrafisz. To jak ty chcesz uczyć ludzi (i ponoc mieć umiejętności dydaktyczne), skoro nie potrafisz uzasadniać swoich czynów i twierdzeń?
                          • anwad Re: to go może przenieś, ten wątek,... 12.11.14, 16:51
                            Tematycznie pasuje. Poziom uczestników i moderatorów jest tylko niski.
                      • erte2 Re: piszesz nie na temat,... 12.11.14, 21:50
                        jan_zizka
                        To się nazywa "kompleks spóźnionego rewolucjonisty". Dotyczy to niestety wielu dzisiejszych "prawdziwych Polaków i Patriotów" którzy albo w czasach trudnych byli dziećmi i teraz próbują nadrobić (co jest jakoś tam zrozumiałe), albo (i to jest już żenujące) wtedy kiedy za "wychylenie się" groziły szykany, więzienie a nawet śmierć siedzieli cicho jak myszy pod miotłą lub nawet wspierali komunę (Karski i PRON) a dziś "nauczają" o patriotyzmie, umiłowaniu Ojczyzny i takie tam.
                        Typowym przykładem jest niejaki Rafał Ziemkiewicz który nie może wybaczyć Michnikowi jego więzień i prześladowań; również Jarosław Kaczyński cierpiący z powodu braku choćby głupiego zatrzymania na 48 i jeszcze paru takich innych.
                        Widzisz więc że taka wądzia którz zapewne przynależy do którejś z tych grup dziś próbuje powiewać na maszcie Rzeczypospolitej jak dumna Biało-Czerwona (koniecznie z Frędzlami), ale tak naprawdę przypomina sprane gacie na sznurku targane przez wiatr.
      • szwampuch58 Re: normalnie,lezy i kwiczy 12.11.14, 15:12
        ale takie" baty" dla golebicy smolenskiej to pikus, kwaczec bredni nie przestanie,nawiedzone tak majOm
    • 1zzarda Re: Anwad, nie chcę nikogo obrażać, ale sama sobie 12.11.14, 16:09
      zaprzeczasz, przecież to że manifestują ES i GJ to najlepszy dowód wolności, czyż nie?
      • anwad Re: Anwad, nie chcę nikogo obrażać, ale sama sobi 12.11.14, 16:11
        Aha, czyli demonstracje Solidarności były symptomem wolności panującej w PRL...
        • 1zzarda Re: Anwad, nie chcę nikogo obrażać, ale sama sobi 12.11.14, 16:15
          Anwad, na Boga, to mamy PRL i I Sekretarza, oraz Armię Radziecką w Legnicy a na zachodzie NRD? Anwad błagam, ile Ty masz lat?
          • anwad Re: Anwad, nie chcę nikogo obrażać, ale sama sobi 12.11.14, 16:21
            Zapytałam, bo według Ciebie możliwość demonstrowania to oznaka wolności...
        • kotek.filemon Re: Anwad, nie chcę nikogo obrażać, ale sama sobi 12.11.14, 21:53
          Wądziu, daj namiar na ordynatora, skrobnę mu, że pacjenci wyjątkowo trudni nie powinni jednak mieć dostępu do sieci w ramach terapii zajęciowej.
    • fiu-bzdziu2010 Re: Glen Jorgensen na Marszu Niepodległości 12.11.14, 16:59
      kurde, zabrzmiało jak za PRL-u - że "ciocia z Ameryki przyjechała"
      • fiu-bzdziu2010 Re: Glen Jorgensen na Marszu Niepodległości 12.11.14, 17:02
        tak się wówczas na podwórku koleżanka przechwalała

ty Andziu reprezentujesz ten sam poziom rewelacji spod trzepaka
    • indeed4 Musisz koniecznie poprawić hasło w wiki 12.11.14, 22:09
      bardzo się rozczarowałem - nie ma nic o "walce o wolną Polskę"...

"Organizatorzy deklarują, iż Marsz Niepodległości ma być elementem świętowania obchodów Narodowego Święta Niepodległości, demonstracją przywiązania do polskiej tradycji i patriotyzmu"
      • anwad Organizatorzy Marszu a uczestnicy Marszu 12.11.14, 22:53
        Organizatorzy Marszu a uczestnicy Marszu to zupełnie dwie różne grupy.
        • indeed4 Re: Organizatorzy Marszu a uczestnicy Marszu 12.11.14, 23:04
          Najpierw Miętowa wypowiada się za "innych Polaków", teraz ty za uczestników MN - jakaś epidemia?
          • anwad Re: Organizatorzy Marszu a uczestnicy Marszu 12.11.14, 23:16
            Sama nie raz byłam uczestnikiem MN i wokół mnie nie było wielbicieli Ruchu Narodowego. Mam prawo się wypowiadać.
            • indeed4 Re: Organizatorzy Marszu a uczestnicy Marszu 12.11.14, 23:33
              Miętowa też "osobiście zna wiele osób", które nie walczyłyby o Polskę, bo ich rodakami są pisowcy i homofobi - założysz się? :-)
    • indeed4 Dla niezorientowanych - G. Jorgensen 12.11.14, 23:02
      to narzeczony Ewy Stankiewicz, który od roku współpracuje z Zespołem Macierewicza. Na ostatniej konferencji smoleńskiej pokazał filmik mający udowadniać, że samolot nie przeleciał nad brzozą bo płot i śmieci na działce nie zostały zmiecione przez podmuch silników - bzdura kompletna, zdementowana przez Laska, ale dobrze zmontowana i widowiskowa. Anwad, dasz linka?
      • anwad Re: Dla niezorientowanych - G. Jorgensen 12.11.14, 23:21
        Nie od roku, ale od kilku lat.
        A tu, jakimi tytanami intelektu otacza się Maciej Lasek. Maciej Con, który przygotował dla niego ekspertyzę, to podobno nieuk z PW: forum.gazeta.pl/forum/w,1157,155144767,155144767,Nieuk_weryfikuje_Biniende_za_kase_od_Laska_.html
        • indeed4 Re: Dla niezorientowanych - G. Jorgensen 12.11.14, 23:29
          Chodziło mi o link do filmiku Jorgensena...
          • indeed4 Teoria płotu Jorgensena - od 7. minuty 12.11.14, 23:49

www.tvn24.pl/czarno-na-bialym,42,m/ping-pong-smolenski,482681.html

Lasek wytłumaczył to tak, że prościej już chyba nie można.
            • anwad Re: Teoria płotu Jorgensena - od 7. minuty 13.11.14, 00:08
              Kompromitujesz się. Dlaczego za Laskiem nie stoi autorytet żadnego profesora, a za A. Macierewiczem autorytet setek profesorów?
              • indeed4 Jakość, nie ilość. 13.11.14, 08:47
                Za polskim raportem stoi autorytet kilkunastu ekspertów w dziedzinie lotnictwa i 17 sądowych biegłych.

1. www.komisja.smolensk.gov.pl/kbw/sklad-komisji-1/8717,Sklad-Komisji-Badania-Wypadkow-Lotniczych-Lotnictwa-Panstwowego.html

2. wiadomosci.wp.pl/kat,1022943,title,17-ekspertow-zbada-uderzenie-w-brzoze,wid,14249624,wiadomosc.html

• m.c.hrabia Re: Jakość, nie ilość. 13.11.14, 09:04
                  Za polskim raportem stoi autorytet kilkunastu ekspertów w dziedzinie lotnictwa i 17 sądowych biegłych.

nie pitol ,widzisz gdzieś tam nazwisko Glena Jorgensena ?
                  • indeed4 Re: Jakość, nie ilość. 13.11.14, 09:37
                    Macierewicz ma jednego człowieka, którego od biedy można określić terminem "biegły" - Berczyńskiego, ale on też nigdy nie był w Smoleńsku, nie miał dostępu do akt sprawy i na pirotechnice zwyczajnie się nie zna. Mnie wystarczyła jedna wypowiedź policyjnego speca właśnie od pirotechniki, że ślady po wybuchu są tak charakterystyczne (wygięcia, osmalenia, resztki mat. wybuchowych etc.) i jest ich tak wiele, że zamaskowanie i ukrycie jest absolutnie wykluczone. Mówił też, że w Smoleńsku nie było nawet jednego śladu świadczącego o eksplozji, choćby najmniejszego - jaki był finał awantury o trotyl chyba każdy wie.
                • anwad Re: Jakość, nie ilość. 13.11.14, 09:38
                  Poraziła mnie Twoja lista ekspertów:-) Kim wobec nich są setki profesorów uczelni technicznych i nie tylko? Obawiam się, że ci Twoi eksperci reprezentują podobny poziom, co ekspert Laska, Maciej Con - nieuk z PW.
                  • indeed4 Re: Jakość, nie ilość. 13.11.14, 09:41
                    W Polsce mamy kilkanaście tysięcy profesorów i wykładowców - wydaje ci się, że wszyscy są ekspertami w dziedzinie lotnictwa? :-)
                    • anwad Re: Jakość, nie ilość. 13.11.14, 09:55
                      Dlaczego żaden z tych profesorów nie poparł swoim autorytetem wersji rosyjsko-rządowej?
                      • indeed4 Re: Jakość, nie ilość. 13.11.14, 10:06
                        Dlaczego tylko 18% Polaków wierzy w zamach i raport Macierewicza? No i widzisz, już znasz odpowiedź :-) Identyczne proporcje są wśród naukowców - w zamach wierzy akademicki margines, który produkuje się na konferencjach smoleńskich mimo braku fachowej, lotniczej wiedzy ot i cała tajemnica.
                        • indeed4 Re: Jakość, nie ilość. 13.11.14, 10:10
                          Jak ci się wydaje, kto się zna lepiej na aerodynamice i zagadnieniach lotniczych - prof. Kowaleczko z WSOSP w Deblinie czy Jorgensen?

wiadomosci.onet.pl/kraj/prof-kowaleczko-obala-teorie-dunskiego-eksperta-macierewicza/zcnhf
                          • indeed4 Prof. Kowaleczko z WSOSP w Dęblinie 13.11.14, 10:44
                            "jeden z najlepszych polskich specjalistów w dziedzinie mechaniki lotu, prof. dr hab. inż. Grzegorz Kowaleczko, były pracownik Wydziału Mechatroniki i Lotnictwa Wojskowej Akademii Technicznej, Prorektor ds. naukowych Wyższej Szkoły Oficerskiej Sił Powietrznych w Dęblinie i członek Rady Naukowej Instytutu Technicznego Wojsk Lotniczych"

faktysmolensk.gov.pl/aktualnosci/polski-naukowiec-wskazuje-bledy-jorgensena
                          • anwad Re: Jakość, nie ilość. 13.11.14, 23:49
                            Naprawdę? To dlaczego nie chciał się skonfrontować z Jorgensenem? Dla naukowca możliwość polemiki z innym naukowcem to frajda (zwłaszcza, gdy można obalić czyjeś tezy). No chyba że nie ma się żadnego przekonania do tego, co się twierdzi i nie potrafi się obronić.
                        • anwad Re: Jakość, nie ilość. 13.11.14, 10:12
                          Ponawiam pytanie: dlaczego żaden (ŻADEN) profesor nie poparł swoim autorytetem wersji rosyjsko-rządowej?
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: Jakość, nie ilość. 13.11.14, 10:22
                            Rosyjsko-rządowa to ta, wg której nie było nacisków na załogę?
                          • indeed4 Nie kłam. 13.11.14, 10:37
                            I nie manipuluj pisząc o wersji "rosyjsko rządowej" - jeśli nigdy nie słyszałaś o polskich uwagach do rosyjskiego raportu MAK to sobie poczytaj i się doucz, wszystko jest w sieci.
              • scoutek Re: Teoria płotu Jorgensena - od 7. minuty 13.11.14, 09:43

anwad napisała:
                > za A. Macierewiczem autorytet setek profesorów?

setek? tysięcy, milionów i nawet miliard
                • indeed4 Re: Teoria płotu Jorgensena - od 7. minuty 13.11.14, 10:30
                  Ech te anwadowe "autorytety" ;-) W (linkowanym wyżej) "Czarno na białym" Lasek rozjechał teorie Jorgensena na placek sekwencją z samolotem przelatującym nisko tuż nad głowami gapiów - jakoś nie widać, żeby ich wszystkich zwiało do morza.
      • hasta.la.vista1 Re: Dla niezorientowanych - G. Jorgensen 13.11.14, 22:18
        bzdura kompletna, zdementowana przez Laska, ale dobrze zmontowana i widowiskowa.

Fachowa robota, narzeczona jest reżyserem.
    • weteranus anwad to, że jesteś 12.11.14, 23:33
      kremlowską ścierką wiedzą na tym forum prawie wszyscy.
      • indeed4 Ewa Stankiewicz oskarżająca Rosjan o zamach 12.11.14, 23:37
        na prezydenta (ostatnio nawet na małżeństwo dziennikarzy) jest "kremlowską ścierką" to i Anwad też - bez dwóch zdań...
        • weteranus Kamuflaż operacyjny. 12.11.14, 23:56
          Też to trzeba brać pod uwagę.
          Jeśli wpisy szkodzą Polsce to możliwa planowa, celowa i zorganizowana akcja obcej agentury.
          Najbardziej życzliwa Polsce i Polakom jest obecnie ta ze wschodu.
          • indeed4 Oczywiście - jasna sprawa. 13.11.14, 00:01
            Stankiewicz z Macierewiczem dostali polecenie od Putina, że mają jeździć po całym świecie i ogłaszać, że Putin zabił Kaczyńskiego - za to co miesiąc dostają z Kremla przelew na pokaźne sumki.
            • indeed4 Identycznie jest z katastrofą MH-17 13.11.14, 00:07
              Wszyscy ci, którzy twierdzą, że samolot zestrzelili Rosjanie, to rosyjska agentura.

Dobranoc... :->

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka