Dodaj do ulubionych

TS dla Kwaśniewskiego i Millera!

10.12.14, 20:54
Były prezydent i były premier twierdzą, że nic nie wiedzieli o poczynaniach obcego wywiadu na terenie kraju, którym rządzili. Stwierdzenia te dają podstawę do tego, żeby ich sądzić za niekompetencję nieudolność urzędniczą. Jeśli zaś prokuratura wykaże, że obcy wywiad działał za ich wiedzą, w niezgodzie z Polskim prawem, to jaka kara im się należy? Czy dopuścili się zdrady stanu?
Obserwuj wątek
    • don.kichote Kaczyński, Tusk i Komorowski też... 10.12.14, 20:57
      iza.bella.iza napisała:

> Były prezydent i były premier twierdzą, że nic nie wiedzieli o poczynaniach obc
      > ego wywiadu na terenie kraju...
      • iza.bella.iza Uzasadnisz dlaczego ci trzej też? 10.12.14, 21:00
        I wyjaśnisz czemu zalinkowałeś post Ryja pod moim postem?
        • don.kichote Re: Uzasadnisz dlaczego ci trzej też? 10.12.14, 21:15
          Bo też szli w zaparte

iza.bella.iza napisała:

> I wyjaśnisz czemu zalinkowałeś post Ryja pod moim postem?

To jedna z sygnaturek, włączających się losowo a oddzielona od właściwego tekstu takim znakiem: "
          • iza.bella.iza Re: Uzasadnisz dlaczego ci trzej też? 10.12.14, 21:16
            A uzasadnienie tytułu postu?
            • don.kichote Re: Uzasadnisz dlaczego ci trzej też? 10.12.14, 21:29
              iza.bella.iza napisała:

> A uzasadnienie tytułu postu?

Mojego? Jeśli tak, to w poprzedniej wypowiedzi napisałem: Bo też szli w zaparte
              • iza.bella.iza Sorki:) 10.12.14, 21:34
                Nie zauważyłam. Następcy mogli nie wiedzieć, co nawyprawiali poprzednicy. Załóżmy tak, póki trwa śledztwo prokuratorskie. Ok?
                • don.kichote Re: Sorki:) 10.12.14, 21:39
                  iza.bella.iza napisała:

> Następcy mogli nie wiedzieć, co nawyprawiali poprzednicy.

A "poprzednicy" mogli nie wiedzieć co wyprawiali sojusznicy bo to przecież sojusznicy - nie ruscy - byli!!!

Załóżmy tak, póki trwa śledztwo prokuratorskie i nie oskarżajmy. Ok?
                  • iza.bella.iza Re: Sorki:) 10.12.14, 21:44
                    don.kichote napisał:

> A "poprzednicy" mogli nie wiedzieć co wyprawiali sojusznicy bo to przeci
                    > eż sojusznicy - nie ruscy - byli!!!
                    >
                    > Załóżmy tak, póki trwa śledztwo prokuratorskie i nie oskarżajmy. Ok?
                    >

Z tym założeniem nie mogę się zgodzić, bo... jak się zawiera umowę, to trzeba wiedzieć czego dotyczy i mieć to czarno na białym. Jeśli jedna ze stron umowy nie dotrzymuje, to wtedy zamiast gadać "nic nie wiedziałem" wyciągamy papiery i mamy winnego. Na tym polega kompetencja urzędnicza i muszą się nią wykazywać nawet pracownicy urzędu gminy w Pipidówku.
                    • ksiazka_pszepisana Re: Sorki:) 10.12.14, 21:47
                      Sądzisz, że mają umowę na torturowanie?
                      • iza.bella.iza sssssssssss...... 10.12.14, 21:53
                        "Nie dyskutuj z idiotą, bo ściągnie cię do swego poziomu i pokona doświadczeniem"

B/O
                        • ksiazka_pszepisana Re: sssssssssss...... 10.12.14, 21:57
                          Żebyś mogła dyskutować musiała byś wykrzesać cień argumentu. Gubisz się jak ktoś coś napisze. Wtedy chwytasz się epitetu, żabci jak pijana płotu. a co to za syki? szczęka wypadła?
                    • don.kichote Mogłabyś rozwinąć? 10.12.14, 22:01
                      iza.bella.iza napisała:

> wyciągamy papiery i mamy winnego.

Co takie "papiery" powinne zawierać?

Z tego co wiem, bazę wynajęto jako punkt przystankowy, służący jako baza noclegowa dla pilotów, pasażerów i "personelu pokładowego" lądujących tu tranzytowych samolotów a także jako miejsce gdzie samoloty te, lecące z bliskiego i dalekiego wschodu, uzupełniały paliwo.
                      Baza ta, jak wszystkie bazy US Army na świecie, jest/była bazą eksterytorialną, nad którą jurysdykcję, sprawowała administracja USA - dziś wiemy, że CIA.

> Na tym polega kompetencja urzędnicza i muszą się nią wykazywać naw
                      > et pracownicy urzędu gminy w Pipidówku.

Miałabyś rację, gdyby amerykanie oficjalnie powiedzieli naszej stronie, co w tej bazie zamierzają robić, ale przecież idiotami nie są.
                      • iza.bella.iza Re: Mogłabyś rozwinąć? 10.12.14, 22:15
                        don.kichote napisał:

> Z tego co wiem, bazę wynajęto jako punkt przystankowy, służący jako baza nocleg
                        > owa dla pilotów, pasażerów i "personelu pokładowego" lądujących tu tranzytow
                        > ych
                        samolotów a także jako miejsce gdzie samoloty te, lecące z bliskiego i
                        > dalekiego wschodu, uzupełniały paliwo.
                        > Baza ta, jak wszystkie bazy US Army na świecie, jest/była bazą eksterytorialną,
                        > nad którą jurysdykcję, sprawowała administracja USA - dziś wiemy, że CIA.
                        >

Jeśli istnieją jakiekolwiek umowy, to dlaczego ani Miller, ani Kwaśniewski się na nie powołują? Rozumiem, że nie mogą ich publikować, ale mogą wykazać, ze istnieją i że nie przewidywały one utworzenia tajnego więzienia.

> > Na tym polega kompetencja urzędnicza i muszą się nią wykazywać naw
                        > > et pracownicy urzędu gminy w Pipidówku.
                        >
                        > Miałabyś rację, gdyby amerykanie oficjalnie powiedzieli naszej stronie, co w te
                        > j bazie zamierzają robić, ale przecież idiotami nie są.

Mam rację, jeśli jest jakakolwiek umowa, a którą strona amerykańska złamała. Na razie nie mamy na to żadnego dowodu, tylko bełkot Kwaśniewskiego o kosmicznej tajności.
                        • ksiazka_pszepisana Re: Mogłabyś rozwinąć? 10.12.14, 22:22
                          Twoja logika jest zabawna. Sądzisz, że przylecieli bez wcześniejszego umówienia się? Wpadli na lotnisko i wyciągnęli gnaty? Czy może chcesz ich postawić przed trybunałem stanu bo kształt umowy nie był satysfakcjonujący od strony formalnej? :)))) Przed TS stawia się za dużo cięższe grzechy polityczne, a nie formalne. Czy może sądzisz, że podpisali umowę na tortury :)))))) Na kfitki chciała złapać . Perspektywa pani urzędniczki z wioseczki.
                        • iza.bella.iza Korekta 10.12.14, 22:22
                          Powtórzyłam niżej, niemal to samo, co wyżej. Chodzi mi o to, że jeśli była umowa tylko na bazę lotniczą, to stworzenie tam więzienia prze CIA, było naruszeniem tejże.

A poza tym dalej obstaję przy tym, że jeśli prezydent i premier jakiegoś kraju pozwalają obcym służbom hasać tak bezczelnie po swoim terytorium, to nie jest dobrze i powinni być za to pociągnięci do odpowiedzialności.

Muszę kończyć na dziś. Pozdrawiam.
                          • ksiazka_pszepisana Re: Korekta 10.12.14, 22:29
                            W pełni się zgadzam. Niech pani Kopacz wystąpi do rządu USA z żądaniem wydania oficerów wywiadu, skoro złamali polskie prawo jak się przyznali. Bo raczej trudno mi uwierzyć, że ktoś podpisał umowę na tortury.
                          • don.kichote Re: Korekta 10.12.14, 22:37
                            iza.bella.iza napisała:

> Chodzi mi o to, że jeśli była umowa tylko na bazę lotniczą, to stworzenie tam
                            > więzienia prze CIA, było naruszeniem tejże.

A w jak sposób mogliśmy się o tym dowiedzieć, skoro baza była eksterytorialna - jak wszystkie bazy US Army na świecie?

> A poza tym dalej obstaję przy tym, że jeśli prezydent i premier jakiegoś kraju
                            > pozwalają obcym służbom hasać tak bezczelnie po swoim terytorium, to nie jest d
                            > obrze i powinni być za to pociągnięci do odpowiedzialności.

Nie obcym służbom, a sojusznikom, od łaski (a co niektórzy od laski) których jesteśmy zależni
                            - nie odwrotnie!!!
                            • iza.bella.iza Re: Korekta 11.12.14, 16:05
                              don.kichote napisał:

> iza.bella.iza napisała:
                              >
                              > > Chodzi mi o to, że jeśli była umowa tylko na bazę lotniczą, to stw
                              > orzenie tam
                              > > więzienia prze CIA, było naruszeniem tejże.
                              >
                              > A w jak sposób mogliśmy się o tym dowiedzieć, skoro baza była eksterytorialna -
                              > jak wszystkie bazy US Army na świecie?

Lotnicza baza wojskowa, nawet eksterytorialna, to nie więzienie - dla mnie to jasne.

> Nie obcym służbom, a sojusznikom, od łaski (a co niektórzy od laski) których je
                              > steśmy zależni
                              > - nie odwrotnie!!!
                              >

Uważasz, że sojusznik ma prawo robić co chce na terenie sojuszniczego kraju, a władze tego kraju nie mają obowiązku kontrolować poczynań tego sojusznika? Moim zdaniem zachowanie agencji wywiadowczej USA wyszło poza umowy sojusznicze, a Miller i Kwaśniewski albo przymykali na to oczy - przyzwolenie na przestępstwo, albo stracili na poczynaniami sojusznika wszelka kontrolę - niekompetencja.
                        • don.kichote Re: Mogłabyś rozwinąć? 10.12.14, 22:30
                          iza.bella.iza napisała:

> Na razie nie mamy na to żadnego dowodu, tylko bełkot Kwaśniewskiego o kosmicznej
                          > tajności.

Czyli wracamy do mojego pierwszego postu. Władze PO pod sąd, bo to w ich gestii jest i od 7 lat było odtajnienie tych dokumentów.
                          Czemu tego nie robią? Pomyśl!
                          Może jest im to na rękę, żeby zdyskredytować odwiecznego wroga (SLD) podtrzymując niepewność i zwątpienie w takich jak Ty? A może ujawnienie tych dokumentów, oczyściłoby ówczesne kierownictwo państwa i dla tego, do dziś nie zostały ujawnione?
                          Z drugiej strony, gdyby było w nich coś, co obciążałoby SLD, ani PiS, ani PO nie wahałyby się ani przez chwilę z ich ujawnieniem.

Niestety, ani Kwaśniewski, ani Miller nie mają prawa zdjąć klauzuli tajności.
                          • iza.bella.iza Re: Mogłabyś rozwinąć? 11.12.14, 16:09
                            don.kichote napisał:

> Czyli wracamy do mojego pierwszego postu. Władze PO pod sąd, bo to w ich gestii
                            > jest i od 7 lat było odtajnienie tych dokumentów.
                            > Czemu tego nie robią? Pomyśl!

Ok, przekonałeś mnie :)

>
                            > Niestety, ani Kwaśniewski, ani Miller nie mają prawa zdjąć klauzuli tajności.
                            >

Wiem, że teraz nie mają takiego prawa, ale chyba mogą powiedzieć, że była jakaś umowa, zawarta wtedy a wtedy i że oni się z niej wywiązali, a druga strona nie. Ja bym przyjęła na ich miejscu taką linię obrony, a nie rżnęła głupa, jak nie przymierzając jakiś Hoffman.
    • ksiazka_pszepisana Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 21:05
      A mieli może wiedzieć, jaki kolor pozostawił po sobie as wywiadu amerykańskiego w toalecie?

Dali im budynek w zamkniętym terenie. Siedzenie ich w budynku interesom polskim nie zagraża. Jest to współpraca wywiadów.
      • iza.bella.iza Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 21:06
        Czytaj ze zrozumieniem.
        • ksiazka_pszepisana Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 21:11
          A może ty czytaj. Decyzją polityczną jest zgoda na współpracę wywiadów. O tym wiedzieli. Musieli wiedzieć, że Amerykanie tu lądują. Natomiast nie muszą wiedzieć wszystkiego co tu jest robione. Nie działała tu siatka obcego wywiadu. Oni nie robią za ich niańki. Mogli ten budynek wziąć pod każdym pretekstem. Nie sądzę, żeby byli tak głupi, żeby podpisali papiery na coś co komuś pozwoli dać zarzuty.
          • iza.bella.iza Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 21:15
            Jeśli urzędnik nie wie na co wydał zgodę, to jest nieudolny i niekompetentny. Polecam lekturę KPA. A twoje tłumaczenia nie są w świetle prawa funta kłaków warte, podobnie jak tłumaczenia Ola i Lesia.

b/o
            • ksiazka_pszepisana Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 21:23
              Może daj konkrety. Zamiast epitetów. Czy to przerasta?

Za to co panowie z ameryki robią w wynajętym im budynku władza nie odpowiada. Mozolnie szukając paragrafów być może znajdziesz kogoś uchybienie. Na niższym szczeblu. Może ktoś odwrócił głowę za szybko jak wyciągano bagaże z samolotu :)))
              • iza.bella.iza Konkret. 10.12.14, 21:29
                sjp.pl/epitet
                • ksiazka_pszepisana Re: Konkret. 10.12.14, 21:32
                  właśnie takiego konkretu się spodziewałem. Nie będzie za długi, żeby czasem nie można było się za bardzo odnieść. taki argument, że hej. ave argument!
                  • iza.bella.iza Re: Konkret. 10.12.14, 21:35
                    Jaki dyskutant, taki argument.

b/o
                    • ksiazka_pszepisana Re: Konkret. 10.12.14, 21:39
                      :))))
            • lech1966 Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 21:30
              Iza...jestem w stanie ciebie zrozumieć..Ale,,,,,,,wynajmując mieszkanie,,nie masz prawa wejść tam bez obecności wynajmującego- mimo że jest Twoją własnością. Oczywiście można umówić sie inaczej,,ale amerykanie chyba sobie tego nie życzyli..
              To że wynajęli amerykanom to nic, wolno im było i nic złego sie z tego powodu nie stało,,ważniejsze jest pytanie czy wiedzieli co sie tam dzieje
              • iza.bella.iza Złe porównanie. 10.12.14, 21:38
                Sięgnij po Konstytucję i KPA. Prezydent i premier to nie są prywatne osoby poza tym.
                • ksiazka_pszepisana Re: Złe porównanie. 10.12.14, 21:41
                  No to już się dowiedzieliśmy, że wszyscy są głupi. To kto napisze pierwszy coś mądrego w wątku? Bo że nie babcia iza to już wiemy.
                  • iza.bella.iza :)))))))))) 10.12.14, 21:46
                    sjp.pl/epitet
                    • ksiazka_pszepisana Re: :)))))))))) 10.12.14, 21:49
                      ależ nic nowego oprócz dziesiątego podbródka pod uśmiechem nie pokazałaś :) powtarzasz się...
                  • don.kichote Off-top taki... 10.12.14, 21:48
                    ksiazka_pszepisana napisał:

>To kto napisze pierwszy coś mądrego w wątku? Bo że nie babcia iza to już wiemy.

Iza babcią będzie za co najmniej 35 lat chyba, że jej latorośl postara się wcześniej i Iza babcią zostanie w wieku 40 lat.
                    • ksiazka_pszepisana Re: Off-top taki... 10.12.14, 21:50
                      a jakie to ma znaczenie? ważne że działa na kobiety....od razu jaka uśmiechnięta.
                    • iza.bella.iza Prawdziwy rycerz z Ciebie:) 10.12.14, 21:50
                      Jestem babcią od trzech lat i jestem z tego dumna:)
                  • jola.iza1 Re: Izabelka żadna babcia :) 10.12.14, 22:03

> No to już się dowiedzieliśmy, że wszyscy są głupi. To kto napisze pierwszy coś
                    > mądrego w wątku? Bo że nie babcia iza to już wiemy.
                    Młoda , to głupia. Coś mądrego powinien remez , ot choćby w sej sygnaturce : myliłym się
                    • iza.bella.iza Witaj Jolu:( 10.12.14, 22:25
                      Zraniłam i Twoja "lewicowe" uczucia? Niektórzy, nawet i na starość nie mądrzeją:(
                      A remez gorzko żałuje swej nieudanej ironii :P
                    • remez2 Bo to było tak: 10.12.14, 22:32
                      jola.iza1 napisała:
                      > Młoda , to głupia. Coś mądrego powinien remez , ot choćby w sej sygnaturce :myliłym się
                      iza.bella.iza napisała:
                      I to by było na tyle , chamie.

Wtedy odpisałem:
                      remez2 napisał:
                      I miła jesteś, i kulturalna, i dobrze wychowana. A zwłaszcza mądra. Naprawdę miło Cię czytać.
                      • jola.iza1 Re: Bo to było tak: 10.12.14, 22:41
                        remez2 napisał: ...
                        Upss :)
                      • iza.bella.iza Re: Bo to było tak: 11.12.14, 16:36
                        remez2 napisał:

> I to by było na tyle , chamie.

> Wtedy odpisałem:
                        > remez2 napisał:
                        > I miła jesteś, i kulturalna, i dobrze wychowana. A zwłaszcza mądra. Naprawdę mi
                        > ło Cię czytać.

Jak zwykle bez linka do źródła. Manipulacja1 - taki nick byłby dla ciebie właściwszy :P
              • douglasmclloyd Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 22:56
                lech1966 napisał:

> Iza...jestem w stanie ciebie zrozumieć..Ale,,,,,,,wynajmując mieszkanie,,nie ma
                > sz prawa wejść tam bez obecności wynajmującego- mimo że jest Twoją własnością.
                > Oczywiście można umówić sie inaczej,,ale amerykanie chyba sobie tego nie życz
                > yli..
                > To że wynajęli amerykanom to nic, wolno im było i nic złego sie z tego powodu
                > nie stało,,ważniejsze jest pytanie czy wiedzieli co sie tam dzieje
                >

To Amerykanie lokali nie mają tylko muszą wynajmować? Od razu wiadomo było po co im ta baza.
            • simera16 Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 11.12.14, 11:15
              iza.bella.iza napisała:

> Jeśli urzędnik nie wie na co wydał zgodę, to jest nieudolny i niekompetentny. P
              > olecam lekturę KPA. A twoje tłumaczenia nie są w świetle prawa funta kłaków war
              > te, podobnie jak tłumaczenia Ola i Lesia.
              >
              > b/o
              >
              Znaczy jak wynajmiesz komuś mieszkanie, a ten ktÓś w nim popełni morderstwo jesteś współwinną... No chyba, ze w umowie zaznaczysz: "w tym lokalu nie zabijać".
              • remez2 Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 11.12.14, 11:21
                simera16 napisał:
                > Znaczy jak wynajmiesz komuś mieszkanie, a ten ktÓś w nim popełni morderstwo jes
                > teś współwinną... No chyba, ze w umowie zaznaczysz: "w tym lokalu nie zabijać".
                Można jeszcze dodać klauzulę - "przed ewentualnym morderstwem należy uzgodnić z właścicielem lokalu sposób i czas".
                • douglasmclloyd Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 11.12.14, 15:07
                  remez2 napisał:

> simera16 napisał:
                  > > Znaczy jak wynajmiesz komuś mieszkanie, a ten ktÓś w nim popełni morderst
                  > wo jes
                  > > teś współwinną... No chyba, ze w umowie zaznaczysz: "w tym lokalu nie zab
                  > ijać".
                  > Można jeszcze dodać klauzulę - "przed ewentualnym morderstwem należy uzgodnić z
                  > właścicielem lokalu sposób i czas".

Nie odwracaj kota ogonem. Kwas z Millerem świadomie uczestniczyli, w tym co wyprawiali w Polsce Amerykanie. Są współwinni łamaniu praw człowieka.
              • m.c.hrabia Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 11.12.14, 11:38
                >
                Znaczy jak wynajmiesz komuś mieszkanie, a ten ktÓś w nim popełni morderstwo jesteś współwinną.

sugerujesz że Miller wynajął komuś Polskę i nie interesował się co się w niej dzieje.
                to chyba jeszcze gorzej o nim świadczy.
                • simera16 Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 11.12.14, 12:03
                  m.c.hrabia napisał:

> >
                  > Znaczy jak wynajmiesz komuś mieszkanie, a ten ktÓś w nim popełni morderstwo jes
                  > teś współwinną.

>
                  > sugerujesz że Miller wynajął komuś Polskę i nie interesował się co się w niej d
                  > zieje.
                  > to chyba jeszcze gorzej o nim świadczy.
                  >
                  Jaśnie Wielmożny Panie Hrabio...relatywizujesz Waćpan. Zawsze byłem przekonany o Pana prawidłowej percepcji, czy teraz coś się stało?
              • douglasmclloyd Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 11.12.14, 15:05
                simera16 napisał:

>
                > > Jeśli urzędnik nie wie na co wydał zgodę, to jest nieudolny i niekompeten
                > tny. P
                > > olecam lekturę KPA. A twoje tłumaczenia nie są w świetle prawa funta kłak
                > ów war
                > > te, podobnie jak tłumaczenia Ola i Lesia.
                > >
                > > b/o

> teś współwinną... No chyba, ze w umowie zaznaczysz: "w tym lokalu nie zabijać".

Jaki wynajem? Do przedwczoraj Kwas z Millerem szli w zaparte, że w Polsce baz CIA nie było. To była kryminalna konspiracja, jak to określił ONZ.
              • iza.bella.iza Złe porównanie 11.12.14, 15:55
                Nie jesteś oryginalny z tym lokatorskim porównaniem. Lech1966 był pierwszy. To jakiś przekaz dnia dla zwolenników SLD?
                • m.c.hrabia Re: Złe porównanie 11.12.14, 16:15
                  dokładnie .
                  jeśli już porównania lokatorskie robić , to bardziej pasuje wynajęcie pokoju w mieszkaniu,
                  właściciel gwarantuje przestrzeganie prawa w tym mieszkaniu , a jeśli lokatorzy bandyci,
                  będą w wynajmowanym pokoju przetrzymywać porwanego człowieka ,to właściciel musi reagować
                  bo inaczej jest tak samo winny złamania prawa.

a przypadek Millera jest jeszcze gorszy ,bo on nie tylko wynajął bandytom pokój ,ale wręcz akceptował łamanie prawa w tym mieszkaniu .
                  aby "bandyci"
                  • iza.bella.iza Re: Złe porównanie 11.12.14, 16:33
                    Bardzo zgrabnie Hrabia to ujął:)

A przy okazji - zauważył Pan Hrabia, że "ideolo" każdego skrzydła kieruje się tą samą logiką wypowiedzi? ;)
                • douglasmclloyd Re: Złe porównanie 11.12.14, 16:41
                  iza.bella.iza napisała:

> Nie jesteś oryginalny z tym lokatorskim porównaniem. Lech1966 był pierwszy. To
                  > jakiś przekaz dnia dla zwolenników SLD?

Nie dajmy sobie zamydlić oczu, Miller i Kwaśniewski konspirowali razem z USA przy łamaniu praw człowieka w Polsce i ONZ powinna ich oskarżyć tak samo, jak wysokich urzędników USA.
                  • iza.bella.iza Re: Złe porównanie 11.12.14, 16:43
                    Bliski jest mi Twój punkt widzenia.
                  • m.c.hrabia Re: Złe porównanie 11.12.14, 17:06
                    Miller i Kwaśniewski konspirowali razem z USA przy łamaniu praw człowieka

mają chłopaki wprawę , recydywa.
                    • iza.bella.iza Re: Złe porównanie 11.12.14, 17:12
                      I wożeniu w walizkach brudnej kasy też mają wprawę:(
                      • douglasmclloyd Re: Złe porównanie 11.12.14, 17:16
                        iza.bella.iza napisała:

> I wożeniu w walizkach brudnej kasy też mają wprawę:(

Walizki to przeszłość, stwierdzili, że lepsze są kartonowe pudła.
                • simera16 Re: Złe porównanie 12.12.14, 11:41
                  iza.bella.iza napisała:

> Nie jesteś oryginalny z tym lokatorskim porównaniem. Lech1966 był pierwszy. To
                  > jakiś przekaz dnia dla zwolenników SLD?
                  >
                  Moze napisz dlaczego złe...
          • douglasmclloyd Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 22:50

> A może ty czytaj. Decyzją polityczną jest zgoda na współpracę wywiadów. O tym w
            > iedzieli. Musieli wiedzieć, że Amerykanie tu lądują. Natomiast nie muszą wiedzi
            > eć wszystkiego co tu jest robione. Nie działała tu siatka obcego wywiadu. Oni n
            > ie robią za ich niańki. Mogli ten budynek wziąć pod każdym pretekstem. Nie sądz
            > ę, żeby byli tak głupi, żeby podpisali papiery na coś co komuś pozwoli dać zarz
            > uty.

Tja, dali budynek i powiedzieli róbta co chceta.
            • ksiazka_pszepisana Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 22:54
              dokładnie. wyśpijcie się chłopaki jak chceta. długa droga przed wami.

To stalinizm, że trzeba gości w hotelach z za granicy podglądać co robią? MIli ich im zdjąć ubrania, sprawdzić czy nie mają narkotyków w zadach? przeczesać bagaże, sprawdzić cały samolot? Na miasto zdaje się nie wychodzili.
              • douglasmclloyd Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 22:58

> dokładnie. wyśpijcie się chłopaki jak chceta. długa droga przed wami.
                >
                > To stalinizm, że trzeba gości w hotelach z za granicy podglądać co robią? MIli
                > ich im zdjąć ubrania, sprawdzić czy nie mają narkotyków w zadach? przeczesać ba
                > gaże, sprawdzić cały samolot? Na miasto zdaje się nie wychodzili.

Jeśli polski wywiad z prezydentem i premierm na czelie nie wiedzieli co się w tej bazie dzieje, to tym bardziej powinni stanąc przed TS.
                • ksiazka_pszepisana Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 23:04
                  Sęk jest w określeniu co to znaczy "wiedzieć".

Jakby tam się zadomowili na rok, otworzyli fabrykę heroiny to byłby to skandal.

Jeśli dano im budynek do dyspozycji na lotnisku na czas odpoczynku to co mają wiedzieć? Co mają w tym budynku niby zrobić? Czy mamy sprawdzać sojuszników, czy się nie pobiją między sobą w zamkniętych ścianach? albo ukradną nogę od stołka?
                  • douglasmclloyd Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 23:08

> Sęk jest w określeniu co to znaczy "wiedzieć".
                    >
                    > Jakby tam się zadomowili na rok, otworzyli fabrykę heroiny to byłby to skandal.
                    >
                    >
                    > Jeśli dano im budynek do dyspozycji na lotnisku na czas odpoczynku to co mają w
                    > iedzieć?

Ano to, że nie odpoczywali, wprost przeciwnie. Kwas wiedział, że Arabów tam przywożą.
                    • ksiazka_pszepisana Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 23:52
                      No to mówił, że wiedział, czy że nie wiedział? Po drugie wzieli tego araba na miasto? czy mieli może przywilej eksterytorialności w tym budynku i w samolocie własnym?
                    • ksiazka_pszepisana Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 23:52
                      No to mówił, że wiedział, czy że nie wiedział? Po drugie wzieli tego araba na miasto? czy mieli może przywilej eksterytorialności w tym budynku i w samolocie własnym?
                      • douglasmclloyd Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 11.12.14, 00:08

> No to mówił, że wiedział, czy że nie wiedział? Po drugie wzieli tego araba na m
                        > iasto? czy mieli może przywilej eksterytorialności w tym budynku i w samolocie
                        > własnym?

Mieli narzędzia tortur.
                        • simera16 Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 11.12.14, 12:05
                          douglasmclloyd napisał:

> ksiazka_pszepisana napisał:
                          >
                          > > No to mówił, że wiedział, czy że nie wiedział? Po drugie wzieli tego arab
                          > a na m
                          > > iasto? czy mieli może przywilej eksterytorialności w tym budynku i w samo
                          > locie
                          > > własnym?
                          >
                          > Mieli narzędzia tortur.
                          >
                          Wodę i taboret...
                          • douglasmclloyd Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 11.12.14, 14:59
                            simera16 napisał:

> douglasmclloyd napisał:
                            >
                            > > ksiazka_pszepisana napisał:
                            > >
                            > > > No to mówił, że wiedział, czy że nie wiedział? Po drugie wzieli teg
                            > o arab
                            > > a na m
                            > > > iasto? czy mieli może przywilej eksterytorialności w tym budynku i
                            > w samo
                            > > locie
                            > > > własnym?
                            > >
                            > > Mieli narzędzia tortur.

> Wodę i taboret...

Widzę simera, że należysz do tego samego plemienia barbarzyńców, co oprychy z CIA.
                            • simera16 Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 12.12.14, 11:42
                              douglasmclloyd napisał:

>
                              > > >
                              > > > Mieli narzędzia tortur.
                              >
                              > > Wodę i taboret...
                              >
                              > Widzę simera, że należysz do tego samego plemienia barbarzyńców, co oprychy z C
                              > IA.
                              >
                              Nie, książki o metodach stosowanych przez "Ognia" czytałem...
                              • remez2 Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 12.12.14, 11:52
                                simera16 napisał:
                                > > Widzę simera, że należysz do tego samego plemienia barbarzyńców, co oprychy z CIA.
                                > Nie, książki o metodach stosowanych przez "Ognia" czytałem...
                                To był Prawdziwy Polak Patriota, czczony bohater a wszystko co robił zasługuje na gloryfikację.
    • superspec To są marionetki 10.12.14, 21:23
      za sznurki pociągają i pociągali przedstawiciele nauki. W tym przypadku to tacy intelektualiści jak Samuel Huntington, Francis Fukuyama czy byli marksiści którzy stali się konserwatystami (neocons). Ich by warto pociągnąć do odpowiedzialności. Oczywiście tych którzy jeszcze żyją. A martwych pod osąd historii.
      • ksiazka_pszepisana Re: To są marionetki 10.12.14, 21:30
        Chyba nazbyt łaskawa to teza dla intelektualistów. To raczej oni dorabiają ideologię do zwykłych interesów możnych tego świata i robią za marionetki.
      • taniarada Re: To są marionetki 10.12.14, 21:31
        Izuniu Ty taka mądra jesteś i taka kulturalna i wychowana.Kogo w tym kraju osądzili lub postawili pod trybunał .Przecież my gorsi od Ukrainy .Nie wspomnę od Rumunii .Tam się nie patyczkują .U nas ręka ,rękę myje .Ale ty taka mądra.A ogólnie co sądzisz o przewałkach PO?
        • ksiazka_pszepisana Re: To są marionetki 10.12.14, 21:34
          Krwi potrzebujesz? Jak na Ukrainie i Rumunii? Nabierze wtedy twoje życie sensu?
          • taniarada Re: To są marionetki 10.12.14, 21:43

> Krwi potrzebujesz? Jak na Ukrainie i Rumunii? Nabierze wtedy twoje życie sensu?
            >
            O w mordę .Lub morda moja.Ty taki zawsze , czy udajesz.Do krwi ostatniej ,przyjdzie pora.Zresztą mnie nie męcz .Ja do Izunii .Nie do ciebie .Dzisiaj nie ma czasu na bzdety.
    • erte2 Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 21:45
      iza.bella.iza
      Żabciu - po kolei:
      1. Polska, decyzją demokratycznie wybranych swoich władz, od 1999 roku jest członkiem NATO, wojskowego sojuszu obronnego którego członkiem i jednym z założycieli są Stany Zjednoczone.
      2. Jednym z zapisów i warunków tego członkostwa jest wzajemna pomoc sojuszników w sytuacji zagrożenia jednego z nich.
      3. Atak na Wieże był takim zagrożeniem jak najbardziej, więc wypełnialiśmy nasze zobowiązania.
      4. W ramach takiego sojuszu współpraca wywiadów jest rzeczą naturalną i rutynową.
      5. Nie można nie wypełniać zobowiązań a jednocześnie liczyć że druga strona postąpi zgodnie z nimi (co w aktualnej sytuacji nabiera dodatkowego znaczenia).
      6. Tajne służby dlatego są "tajne" bo nie wszystkie ich działania odbywaja się w świetle reflektorów.

Żeby nie było nieporozumień: Miller i Kwaśniewski nie są z mojej bajki. Nigdy na nich nie głosowałem i głosować nie będę; co więcej - jednego z nich uważam za miglanca i karierowicza bez poglądów, a drugiego za aparatczyka który znakomicie opanował umiejętność mimikry. Ale w tym wypadku będę ich bronił bo obaj zachowali się tak jak trzeba.
      • iza.bella.iza Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 21:49
        erte2 napisał:

> Żabciu - po kolei:

Bardzo cenię pewną Damę z tego forum. Może zapytasz się jej dlaczego nie mam ochoty odpisywać na Twój post, misiaczku?
        • jola.iza1 Re: Ty bellu , nie tylko 10.12.14, 22:11
          iza.bella.iza napisała:

> erte2 napisał:
          >
          > > Żabciu - po kolei:
          >
          > Bardzo cenię pewną Damę z tego forum. Może zapytasz się jej dlaczego nie mam oc
          > hoty odpisywać na Twój post, misiaczku?
          Jesteś źle wychowana, zwykła gUpia Pthirus pubis jesteś !
          >
          • iza.bella.iza Kosz! 10.12.14, 22:28
            Proszę pana, pewna kwoka
            Traktowała świat z wysoka
            I mówiła z przekonaniem:
            „Grunt do dobre wychowanie!”
            • taniarada Re: Kosz! 10.12.14, 22:44
              iza.bella.iza napisała:

> Proszę pana, pewna kwoka
              > Traktowała świat z wysoka
              > I mówiła z przekonaniem:
              > „Grunt do dobre wychowanie!”

>
              Dobre wychowanie polega na ukrywaniu tego, jak wysoko człowiek ceni sam siebie, a jak nisko – innych.
        • erte2 Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 23:52
          iza.bella.iza napisała:
          Może zapytasz się jej dlaczego nie mam ochoty odpisywać na Twój post, misiaczku?
          Nie muszę nikogo pytać. Po prostu nie masz nic sensownego do napisania :-).
          • iza.bella.iza Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 11.12.14, 15:52
            erte2 napisał:

> Nie muszę nikogo pytać.

Oczywiście, że nie musisz.

> Po prostu nie masz nic sensownego do napisania :-).

Po prostu nie mam ochoty na dyskusje z osobnikiem, który zagaja mnie w sposób protekcjonalny i któremu wydaje się, że zjadł wszystkie rozumy. A twoje kategoryczne stwierdzenie powyżej jest po prostu śmieszne.
      • iza.bella.iza Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 21:59
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,155848974,155849744,Re_Sorki_.html
        • ksiazka_pszepisana Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 22:02
          No to pytam się po raz drugi , sądzisz, że umowa była na tortury?

Zawarli porozumienie, że przylecą i odpoczną w budynku. I co? A już jeśli chodzi o umowy to to są sprawy dla komisji do spraw służb specjalnych a nie do przestawiania u pani Monisi.
          • douglasmclloyd Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 23:18

> No to pytam się po raz drugi , sądzisz, że umowa była na tortury?

"Kwaśniewski: była zgoda na głęboką współpracę z CIA"

I CIA pojechała głęboko w o.d.b.y.t Kwasa.
          • douglasmclloyd Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 23:52

> No to pytam się po raz drugi , sądzisz, że umowa była na tortury?

"Kwaśniewski: była zgoda na głęboką współpracę z CIA"

I CIA pojechała głęboko w odbyt Kwasa.
            • don.kichote Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 11.12.14, 10:47
              douglasmclloyd napisał:

> I CIA pojechała głęboko w odbyt Kwasa.

Kiedyś ci napisałem, żeś buc!
              Dziś, muszę przyznać ze skruchą, że wtedy wysoce cię niedoszacowałem...
              • remez2 Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 11.12.14, 10:54
                don.kichote napisał:

>
                > > I CIA pojechała głęboko w odbyt Kwasa.
                >
                > Kiedyś ci napisałem, żeś buc!
                > Dziś, muszę przyznać ze skruchą, że wtedy wysoce cię niedoszacowałem...
                Niestety często błądzimy.
              • douglasmclloyd Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 11.12.14, 14:57
                don.kichote napisał:

>
                > > I CIA pojechała głęboko w odbyt Kwasa.
                >
                > Kiedyś ci napisałem, żeś buc!
                > Dziś, muszę przyznać ze skruchą, że wtedy wysoce cię niedoszacowałem...

Łudziłeś się, że kogoś twoja opinia interesuje?
        • taniarada Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 22:15
          iza.bella .iza nie będzie TS dla Kwaśniewskiego i Millera .Nie będzie dla Tuska i Sikorskiego .Nie będzie też dla Ziobry i Kaczyńskiego.Póki ludzie się nie ruszą.Ale ty taka mądra itp itd.
      • douglasmclloyd Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 10.12.14, 22:45
        erte2 napisał:

Ludzie, których torturowano nie zaatakowali Stanów Zjednoczonych. Nie widaomo nawet, czy byli terrorystami.
        • erte2 Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 11.12.14, 11:07
          douglasmclloyd napisał:
          Ludzie, których torturowano nie zaatakowali Stanów Zjednoczonych. Nie widaomo nawet, czy byli terrorystami.
          To jest zupełnie inna sprawa. Jest chyba dość oczywiste że ani Miller, ani Kwaśniewski nie uzgadniali z Bushem sposobu przesłuchiwania więźniów CIA, nie wyrażali zgody na tortury itd. Po prostu w ramach sojuszniczych zobowiązań udostępnili USA bazę w Kiejkutach. Czy mogli się domyślać że tam się dzieją tzw. "różne rzeczy"? Może i tak, ale między ew. domyślaniem się a wiedzą jest całkiem spora różnica; zresztą działania nawet własnych służb nie do końca są przejrzyste, bo taki po prostu jest świat.
          • douglasmclloyd Re: TS dla Kwaśniewskiego i Millera! 11.12.14, 15:03
            erte2 napisał:

> Ludzie, których torturowano nie zaatakowali Stanów Zjednoczonych. Nie widao
            > mo nawet, czy byli terrorystami.

> To jest zupełnie inna sprawa.

Jak to inna?

> Jest chyba dość oczywiste że ani Miller, ani Kwaś
            > niewski nie uzgadniali z Bushem sposobu przesłuchiwania więźniów CIA, nie wyraż
            > ali zgody na tortury itd. Po prostu w ramach sojuszniczych zobowiązań udostępni
            > li USA bazę w Kiejkutach. Czy mogli się domyślać że tam się dzieją tzw. "różne
            > rzeczy"? Może i tak, ale między ew. domyślaniem się a wiedzą jest całkiem spora
            > różnica; zresztą działania nawet własnych służb nie do końca są przejrzyste, b
            > o taki po prostu jest świat.

Jeszcze raz powtórzę, Kwas przyznał, że wiedział, że CIA przywozi do Kiejkut Arabów i jego psim obowiązkiem było, aby się tym faktem zaniepokoić. Jeśli prezydent nie wie, co się w jego kraju dzieje, to tym bardziej powinien odpowiadać za to barbarzyństwo.
    • tadzap Re: TS dla Jaruzela i KIszczaka 10.12.14, 22:33
      I czapa.
      • taniarada Re: TS dla Jaruzela i KIszczaka 10.12.14, 22:46
        Dla nich czapy nie zrobisz Tadziu .Jednego już obdarli ze skóry diabli .Na drugiego już rozpalają kotły.
        • don.kichote Re: TS dla Jaruzela i KIszczaka 10.12.14, 23:12
          taniarada napisał(a):

> Jednego już obdarli ze skóry diabli .

Niemożliwe!
          Jeszcze niedawno cieszyliście się, że na łożu śmierci przyjął sakramenty i się nawrócił a teraz z katolicką miłością bliźniego oznajmiasz, że go obdarli ze skóry diabli co raczej niemożliwym jest, jeśli nawrócenie i sakramenty to prawda!

>Na drugego już rozpalają kotły.

A jak się wyspowiada i nie da wam taj satysfakcji?
          Mam nadzieję, że się własną pięścią nie zabijesz?
        • don.kichote Re: TS dla Jaruzela i KIszczaka 10.12.14, 23:52
          taniarada napisał(a):

> Jednego już obdarli ze skóry diabli .

Niemożliwe!
          Jeszcze niedawno cieszyliście się, że na łożu śmierci przyjął sakramenty i się nawrócił a teraz z katolicką miłością bliźniego oznajmiasz, że go obdarli ze skóry diabli co raczej niemożliwym jest, jeśli nawrócenie i sakramenty to prawda!

>Na drugego już rozpalają kotły.

A jak się wyspowiada i nie da wam taj satysfakcji?
          Mam nadzieję, że się własną pięścią nie zabijesz?
    • douglasmclloyd Trzeba skończyć Millera, bo sam nie potrafi 10.12.14, 22:46
      A Kwas, sam wybrał taką przyszłość, co za dupek.
      • taniarada Re: Trzeba skończyć Millera, bo sam nie potrafi 10.12.14, 22:50
        Przepraszam kto ma skończyć Millera .Jak on ma na wszystkich haki .A Kwaśniewskiego kto ruszy.Jak zaraz nowa afera wybuchnie.Jak nie o PO to o PIS.Naiwny Ty człowiek.Oj naiwny.
      • remez2 ... karawana idzie dalej. ntx 10.12.14, 22:58
        • douglasmclloyd Tak, na nic się zda twoje szczekanie nt 10.12.14, 23:01
          • remez2 A miałeś taką okazję. ntx 10.12.14, 23:04
    • tornson Sądzić trzeba wszystkich posłów którzy głosowali 11.12.14, 13:03
      za udziałem Polski w bandyckiej agresji na Irak.
      • wiosnaludzikow Re: Sądzić trzeba wszystkich posłów którzy głosow 11.12.14, 15:37
        tornson napisał:

> za udziałem Polski w bandyckiej agresji na Irak.
        Za co sądzić ? To głosowanie w demokratycznym państwie. Ty jak Kaczyński ...zaraz byś sądził i zamykał :)
        • tornson Re: Sądzić trzeba wszystkich posłów którzy głosow 11.12.14, 17:04
          wiosnaludzikow napisał:

> tornson napisał:
          >
          > > za udziałem Polski w bandyckiej agresji na Irak.
          > Za co sądzić ? To głosowanie w demokratycznym państwie.
          Za złamanie polskiej konstytucji i prawa międzynarodowego.

> Ty jak Kaczyński ...zaraz byś sądził i zamykał :)
          Kaczyński też był za agresją na Irak.
          • douglasmclloyd Miller z Kwasem nie wiedzieli za co 15 mln wzięli 11.12.14, 17:06
            Koniowi mogą pogadać. Za 15 milionów zielonych nie wynajmuje się mieszkania, szczególnie, jak kupa kasy zostaje dostarczona w kartonowych pudłach. Prezydent i premier Polski konspirowali razem z oprychami z CIA.
      • douglasmclloyd Miller z Kwasem nie wiedzieli za co 15 mln wzięli 11.12.14, 17:00
        Koniowi mogą pogadać. Nikt nie płaci 15 milionów dolarów, dostarczonych w kartonowych pudłach, za wynajem mieszkania.
        • tornson POPiS tak samo jest zamieszany w robienie, 11.12.14, 17:05
          jak to zgrabnie ujął minister a dziś marszałek, laski Jankesom.
          • douglasmclloyd Wtedy prezydentem był Kwas, a premierem Miller 11.12.14, 17:08
            Te dwa kacyki z PZPR spiskowały z CIA, reszty w to nie mieszaj.
            • niszcz.faszyzm Re: Wtedy prezydentem był Kwas, a premierem Mille 12.12.14, 00:36
              douglasmclloyd napisał:

> Te dwa kacyki z PZPR spiskowały z CIA, reszty w to nie mieszaj.
              A co robił POPiS? Protestował? Nie mieszam w to PSLu i Samoobrony bo te partie zachowały się godnie i były przeciw, ale POPiS tak samo jak SLD sqrwił się wobec jankesów.
    • iza.bella.iza Kwaśniewskiego w TVP powiedział! 11.12.14, 20:53
      Że z Amerykanami umówił się "na gębę" i teraz bardzo tego żałuje!!! TS jak nic!
      • douglasmclloyd Re: Kwaśniewskiego w TVP powiedział! 11.12.14, 20:56
        iza.bella.iza napisała:

> Że z Amerykanami umówił się "na gębę" i teraz bardzo tego żałuje!!! TS jak nic!

Chyba na głębokie gardło, co za śmieć.
      • jola.iza1 Re: TS rzekła nic/bella 11.12.14, 22:36
        Konstytucja nie zabrania, Ustawa pozwala, zatem:
        iza.bella.izO, i ty douglasmclloydzie
        www.youtube.com/watch?v=SScOK4I1QFY
        • douglasmclloyd Re: TS rzekła nic/bella 11.12.14, 22:45
          jola.iza1 napisała:

> Konstytucja nie zabrania, Ustawa pozwala, zatem:
          > iza.bella.izO, i ty douglasmclloydzie
          > www.youtube.com/watch?v=SScOK4I1QFY

Ten klip to o tobie?
        • x2468 Re: TS rzekła nic/bella 11.12.14, 22:49
          Puknijcie zie w durne łby. Skoro jak twierdzi Biały Dom Prezydent Bush nic nie widział to skąd mogli wiedzieć Kwachu z Millerem? CIA nie powiedziała swojemu prezydentowi a powiedziała jakimś małym kacykom z dzikiej Bolandy? Czyżby Putin potrząsnął sakiewka i jako jego kondliki chcecie zrobić z Polski głównych winowajców amerykańskich zbrodni? (jeśli takie były). Putin wam i tak podziękuje. Dzisiaj w świecie nie mówi się o amerykanach lecz o dziczy polskiej. Cel osiągnęliście premia na was czeka.Tylko nie bierzcie w rublach bo znowu staniały
          • jola.iza1 Re: Do mnie to ? 11.12.14, 23:24

x2468 napisał:

> Puknijcie zie w durne łby. Skoro jak twierdzi Biały Dom Prezydent Bush nic nie
            > widział to skąd mogli wiedzieć Kwachu z Millerem? CIA nie powiedziała swojemu p
            > rezydentowi a powiedziała jakimś małym kacykom z dzikiej Bolandy? Czyżby Putin
            > potrząsnął sakiewka i jako jego kondliki chcecie zrobić z Polski głównych winow
            > ajców amerykańskich zbrodni? (jeśli takie były). Putin wam i tak podziękuje. Dz
            > isiaj w świecie nie mówi się o amerykanach lecz o dziczy polskiej. Cel osiągnęl
            > iście premia na was czeka.Tylko nie bierzcie w rublach bo znowu staniały
            >
            • x2468 Re: Do mnie to ? 11.12.14, 23:50
              W tym przypadku lejesz wodę na antypolski młyn.Wszyscy wokół się wyparli, dziennikarze, politycy i publiczność nabrali wody w usta a wy ( nie ty jedna) cały czas o winie Polaków, trybunałach prokuraturze itd. Wczoraj słuchałem BBC.chyba 20 razy powtórzyli wiadomość o torturowani muzułmanów w Polsce i gdzieś na końcu spiker ledwie mruknął o Litwie i Rumuni.O tym ze takie lokale ma CIA w Niemczech, i innych krajach zachodnich nawet nie wspomnieli.Różnica jest taka ze tylko u nas wyciąga się amerykańskie przestępstwa, nie mówi się o winie Amerykanów aby zaszkodzić naszym politykom. Nawet Litwini się wyparli choć na czele państwa stoi dawna działaczka komunistyczna I dlatego nie dziwcie się ze w świecie się mówi o "polskich obozach koncentracyjnych"teraz dojdą "polskie izby tortur bojowników o wolność krajów arabskich" itp.
              I znowu będziecie jak zwykle płakali ze to Żydzi dorabiają nam gębę?
    • snajper55 TS? KS! A przedtem tortury /nt 11.12.14, 23:32

• jola.iza1 Re: TS? KS! A przedtem tortury /nt 11.12.14, 23:34
        :)
        • x2468 Re: TS? KS! A przedtem tortury /nt 11.12.14, 23:58
          Jeśli nie rzecznikiem to przynajmniej użyteczną idiotką. Media Putina już wykorzystują sprawę do antypolskich celów. a ty im dajesz pożywkę. Świat wie ze w Polsce torturuje się bojowników. Teraz należy trochę poczekać a pojawi się jakiś mściciel z Al kaidy i podrzuci bombkę. Módl się aby nie trafił w Twoich najbliższych. Módl się choć to nic nie pomoże. Bezmyślnych bozia nie chroni.
          • jola.iza1 Re: Ja ?? Daję pożywkę ? 12.12.14, 00:36
            x2468 napisał:

> Jeśli nie rzecznikiem to przynajmniej użyteczną idiotką. Media Putina już wykor
            > zystują sprawę do antypolskich celów. a ty im dajesz pożywkę. Świat wie ze w Po
            > lsce torturuje się bojowników. Teraz należy trochę poczekać a pojawi się jakiś
            > mściciel z Al kaidy i podrzuci bombkę. Módl się aby nie trafił w Twoich najbli
            > ższych. Módl się choć to nic nie pomoże. Bezmyślnych bozia nie chroni.
            >
            Może do belli z tym wszystkim.
          • douglasmclloyd Re: TS? KS! A przedtem tortury /nt 12.12.14, 01:52
            x2468 napisał:

> Jeśli nie rzecznikiem to przynajmniej użyteczną idiotką. Media Putina już wykor
            > zystują sprawę do antypolskich celów. a ty im dajesz pożywkę.

Pożywkę dał im Kwas z Millerem.

> Świat wie ze w Po
            > lsce torturuje się bojowników. Teraz należy trochę poczekać a pojawi się jakiś
            > mściciel z Al kaidy i podrzuci bombkę. Módl się aby nie trafił w Twoich najbli
            > ższych. Módl się choć to nic nie pomoże. Bezmyślnych bozia nie chroni.

A to też wina Kwasa i Millera.
        • x2468 Re: TS? KS! A przedtem tortury /nt 12.12.14, 00:28
          Tylko w listopadzie tego roku islamimisci zamordowali grubo ponad 5000 osób. Żadna dziennikarska swołocz o tym nie napisze. Wszyscy walą w Kwacha. To jest najważniejsze i patriotyczne. O codziennych demonstracja w Budapeszcie również cisza. Gnom mógłby się obrazić.A tak spokojnie można nawrzucać byłym i obecnym premierom i prezydentom tylko rodzina Kaczyńskich jest bez winy. Czyżby byli ubezwlasnowoleni i do tego niepoczytalni?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka