Dodaj do ulubionych

nowe Święte Przymierze

09.09.04, 13:01
serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,2275791.html
No to mamy protektorów...
Obserwuj wątek
    • ich1 link za link 09.09.04, 16:40
      Jesteś wybiórczy jak gazeta, której tak nie lubisz. Żeby ci więc nie umknęło
      podsuwam usłużnie niniejszą informację:

serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2274836.html
      Dalej uważasz, że "problemy czeczeńskie są poruszane w czasie każdego spotkania
      ze stroną rosyjską", Bush spotyka się z Putinem raz na trzy lata a wszelkie
      porównania polityki niemieckiej i francuskiej z polityką amerykańską wobec
      Rosji są chybione?
    • homosovieticus Re: nowe Święte Przymierze 09.09.04, 16:42
      Jednobiegunowość może nie jest jednak najlepszym pomysłem na swiatowy porzadek?
    • homosovieticus Jedno czy wielobiegunowość to ciekawe zagadnienie 09.09.04, 19:49
      Szkoda ,że Stefan4 jest nieobecny. Zna zapewne wyniki badań modelowych.Ja
      niestety nie znam i na samym zdrowym rozsądku i Biblijnej przestrodze swój sad
      opierać muszę. Jestem za wielobiegunowościa czyli przeciw globalizacji.
      • indris Wielobiegunowość... 09.09.04, 20:09
        ...nie wyklucza globalizacji. Oczywiście zalezy jak to słowo rozumieć. Dlatego
        właśnie dawni antyglobaliści nazwali sie alterglobalistami.
        • homosovieticus Re: Wielobiegunowość...jestem za 09.09.04, 20:51
          Globalizację rozumiem jako dążenie do jednobiegunowości.Jeden światowy ośrodek
          władzy.Nazwijmy go światowym parlamentem który sprawuje nadzór nad swiatowym
          rządem.Jestem takiemu stanowi rzeczy przeciwny ponieważ niechybnie zamieni się
          on w dyktat Rozumu.Najkrwawszy z możliwych dyktatorów .Bez litości. :((
        • ich1 Re: Wielobiegunowość... 09.09.04, 20:54
          > Dlatego właśnie dawni antyglobaliści nazwali sie alterglobalistami.

Antyglobaliści nazwali się alterglobalistami bo udają, że mają jakikolwiek
          pozytywny program poza rzucaniem kamieniami w policję, tłuczeniem szyb i
          jaraniem trawy. Równie dobrze mogliby się nazwać alterkomunistami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka