basia.basia 09.09.04, 20:05 tak brzmiał anons:) Nie mogę się doczekać:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leszek.sopot Dlaczego panie na czarno, ktos umarl? 09.09.04, 20:14 Czy sie w jakims celu zmowily? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Dlaczego panie na czarno, ktos umarl? tak ! 09.09.04, 21:11 leszek.sopot napisał: > Czy sie w jakims celu zmowily? Umarła kandydatka na Prezydenta no i.... bardzo dobrze. wrażenia homosia z tego co oczyma jak Bajkał widział i uszami jak u Urbana słyszał: To nie Evita to raczej Lady Macbet. Nie tylko w pałacowej sypialni ta dama ma decydujacy głos. Olek przy niej to betka czyli źrebię hasające po oślej lączce władzy. Na głowie tej kobity i teraźniejszość, i przyszłość Rodziny. Przeszłość i dyplom Olka również. Teraz wiem ,że widziała go i pokazała nawet Dance. Ciekawym czy była zaproszona czy też wprosiła się? Pierwsze to porażka Moniki jako prowadzacej rozmowę. Dlaczego złamano formułę programu, czyżby nie możnaby znaleźć przeciwnika a Pani Renata Beger to tylko pies lub koń co owies lubi? Jezdem wstrzasniety zmianą wyrazu twarzy i oczu Lady Mackbet w miarę upływu czasu. Podziwiałem prawdziwą lwicę lewicy. Jakubowska do pięt jej nie dorasta i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Re: Dlaczego panie na czarno, ktos umarl? tak ! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 10.09.04, 12:30 na prezy DĘTKĘ. pękła i już jej nie ma. pogrzebana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Ładnie wygląda, ładnie mówi, a jeszcze ładniej,,,, IP: 213.17.204.* 09.09.04, 20:23 Ładnie wygląda, ładnie mówi, a jeszcze ładniej KRĘCI. ŁGA, ŻE, AŻ ŻAL. A najlepsze zdanie: "Bycie Prezydentową, przeszkadza mi w pracy charytatywnej." Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Majkel Dżekson 09.09.04, 20:33 Też pomagał dziedziom. Tu 10 tys $ tam 15 tys $ A potem kupował zegarek dla szympansa za 150 tys $. Nie zmienia to faktu, że lista darczyńców prezydentowej powinna być jawna. Prezydentowa nie może obracać pieniędzmi z niewiadomych źródeł. Ale ona w tych uzasadniownych zarzutach widzi tylko bezczelny atak na jej osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Majkel Dżekson 09.09.04, 21:41 katarsis napisała: > Też pomagał dziedziom. Tu 10 tys $ tam 15 tys $ > A potem kupował zegarek dla szympansa za 150 tys $. > Nie zmienia to faktu, że lista darczyńców prezydentowej powinna być jawna. > Prezydentowa nie może obracać pieniędzmi z niewiadomych źródeł. > Ale ona w tych uzasadniownych zarzutach widzi tylko bezczelny atak na jej > osobę. Powiedziała, że jak lista sponsorów zostanie ujawniona to przestaną jej dawać pieniądze! Zastanawiające! Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Majkel Dżekson 09.09.04, 22:23 No to niech nie bierze od anonimowych. Jeżeli będą chcieli pozostać 'anonimowymi' to niech odeśle ich do Owsiaka, Ochojskiej albo Sadowskich. Pieniądze na pewno się nie zmarnują, a kto wie - może nawet zostaną lepiej wydane. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Majkel Dżekson 09.09.04, 23:05 katarsis napisała: > No to niech nie bierze od anonimowych. Jeżeli będą chcieli > pozostać 'anonimowymi' to niech odeśle ich do Owsiaka, Ochojskiej albo > Sadowskich. Pieniądze na pewno się nie zmarnują, a kto wie - może nawet zostaną > > lepiej wydane. > Racja:) Dziwi mnie tylko czemu się tak mieliby wstydzić te różne Kuczyki, Orleny itd. Nieśmiali tacy dziwnie jakoś:) ps Czy nielogowana katarsis to też Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ładnie wygląda, ładnie mówi, a jeszcze ładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 20:37 ...a mój mąż? Mój mąż jest z zawodu ...dyrektorem. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Ładnie wygląda, ładnie mówi, a jeszcze ładnie 09.09.04, 20:46 Gość portalu: jac napisał(a): > > A najlepsze zdanie: > "Bycie Prezydentową, przeszkadza mi w pracy charytatywnej." Jeszcze lepsze było, że jeśli posłowie będą wpałacać swoje pensje na cele charytawywne to ona chętnie zrezygnuje z zajmowania się fundacją, co jej sprawia "ogromną" satysfakcję:) Przymiotnik "ogromny" to jej ulubiony, jak zauważyłam. A tak w ogóle to mam mieszane uczucia po tym programie. Nie rozumiem po co ona się tak oburza, po co ten słowotok za pomocą którego reklamuje swoje wielkie serce i czyny. Czy nie lepiej by było gdyby oświadczyła parę dni temu, że na życzenie kś przedstawi wszytkie żądane dokumenty? No i to "pani Moniko"! Cekałam kiedy powie Olejnik, żeby jej mówiła "pani Jolu" - tak było z Kraśką podczas sławnego występu w "Obliczach mediów". Stale mu mówiła "panie Piotrze", by po którymś razie zaproponować tę Jolę. Że to ona ta miła i bezpośrednia podczas gdy wieść gminna niesie, ze to rzadka zołza:( Nie wiem czy w tej jej działalności jest coś nie tak ale na pewno dziwne jest, że najlepsze nasze firmy zamiast sponsorować jakieś szlachetne sprawy wolą wpłacać pieniądze tej damie, by ona to robiła we własnym imieniu. A przy tym oświadczyła podczas konferencji prasowej, że fundacja zatrzymuje dla siebie TYLKO 5 %! Mój Boże! 5 % od 10 mln to jest 0,5 mln ( na przykład). To by było na faksy, spinacze, papeterię, pensję sekretarki i co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Re: Ładnie wygląda, ładnie mówi, a jeszcze ładnie IP: *.man.czest.pl 09.09.04, 22:46 "... Nie wiem czy w tej jej działalności jest coś nie tak ale na pewno dziwne jest, że najlepsze nasze firmy zamiast sponsorować jakieś szlachetne sprawy wolą wpłacać pieniądze tej damie, by ona to robiła we własnym imieniu. ..." A czy jest ktoś u nas, kto godzien jest wskazać szlachetne cele? Wszystko się upaprze, jeśli zostało coś jeszcze do upaprania. Jest wielu, którym ta dama, jak o niej piszesz, pomogła. Przykładów jest wiele. I sporo zrobiła dla kobiet. Walendziaki wzięli kasę od Orlenu na telewizję i przeputali. 50 mln.! Żadna Monika z kulawą nogą się nie zainterresowała i nie zrobiła z Walendziakiem wywiadu. Przeminęło. Olejnikowa przegrała. Ona ma tyle klasy co zwykły dziad pod kościołem. Jak powiadał mój dziadek. Przy prezydentowej widać to doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Ładnie wygląda, ładnie mówi, a jeszcze ładnie 09.09.04, 23:09 Gość portalu: Kaz napisał(a): > "... Nie wiem czy w tej jej działalności jest coś nie tak ale > na pewno dziwne jest, że najlepsze nasze firmy zamiast > sponsorować jakieś szlachetne sprawy wolą wpłacać pieniądze > tej damie, by ona to robiła we własnym imieniu. ..." > > A czy jest ktoś u nas, kto godzien jest wskazać szlachetne cele? Wszystko się > upaprze, jeśli zostało coś jeszcze do upaprania. > Jest wielu, którym ta dama, jak o niej piszesz, pomogła. Przykładów jest wiele. > > I sporo zrobiła dla kobiet. > Walendziaki wzięli kasę od Orlenu na telewizję i przeputali. 50 mln.! > Żadna Monika z kulawą nogą się nie zainterresowała i nie zrobiła z > Walendziakiem wywiadu. Przeminęło. > Olejnikowa przegrała. Ona ma tyle klasy co zwykły dziad pod kościołem. Jak > powiadał mój dziadek. Przy prezydentowej widać to doskonale. Zwróciłeś mi uwagę, że przy okazji prezydentowa nie omieszkała wykorzystać okazji by broniąc się wskazać palcem na kogo innego. To ma być klasa? "Och damą być, damą być - z musztardówki pić" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Olejnikowa smierdzi lapowka IP: *.man.czest.pl 10.09.04, 10:34 Nie tyknęła nikogo osobiście, a przy tym i tak wykazała spokój, bo Olejnikowa zaprosiła ją przecież po to, by oznajmić w TVP, że Prezydentowa śmierdzi łapówką. Olejnikowa nie powiedziała tego wprost, choć powinna, ale to było oczywiste. A przecież trudno ustalić, czy tzw. donatorzy dawali łapówkę czy kierowali się szlachetnymi pobudkami. A ja myślę, że kierowali się szlachetnymi pobudkami. W ogole nie był to jednak powód do tego, by ciągać Prezydentową na spowiedź do TV w najlepszej porze oglądalności. W tym sensie twierdze, ze Olejnikowa to baba bez klasy. W sam raz do wypelniania tzw. misji, jaka pelni telewizja pod kierunkiem Dworaka. A ja place abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Ładnie wygląda, ładnie mówi, a jeszcze ładnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.04, 19:33 Gość portalu: jac napisał(a): > Ładnie wygląda, ładnie mówi, a jeszcze ładniej KRĘCI. > > ŁGA, ŻE, AŻ ŻAL. > > A najlepsze zdanie: > "Bycie Prezydentową, przeszkadza mi w pracy charytatywnej." I tu Jolka prawdę mówi. Miłość towarzyszy i towarzyszek do ludzi wyraża się bowiem miłością do samego siebie. I do tego też ogranicza się ich działalność charytatywna-do robienia dobrze samemu sobie. To, że Jolka najbardziej kocha samą siebie, wiadomo po lekturze tego co Jolka uważa o Jolce-toż oblubieniec o oblubienicy tak nie mówi. A im wyżej na świeczniku tym trudniej dbać o siebie, bo a to ścibskie media nochala ładują, a to jakieś oszołomy wrogie tow. Prezydentowi zaczynają pytać "skąd i jak",etc, etc. Bycie posłem też przeszkadza w działalności dobroczynej. Przekonał się o tym tow. Jaskiernia. A tow. Naumanowi dziennikarze tak dobrali się do charytatywnej dupy, że musiał szczuć ich sldupną młodzieżówką. Najlepiej jest na najniższych szczeblach. Tam działalność filantropijną można prowadzić bez przeszkód, co wynika z ostatniego sondażu wśród polityków-gadają że największa korupcja jest w samorządach. Pewnie wiedzą co robią, przepraszam- mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
terenia.nasweter Re: "Prosto nad i" 09.09.04, 20:36 Ksiądz prałat Henryk Jankowski jest jednym z kandydatów do nagrody "Zasłużony dla województwa pomorskiego". W tym roku po raz pierwszy mają ją przyznać władze regionu. Nagrodę wymyślono dla uczczenia dokonań różnych osób dla województwa. Kandydaturę proboszcza Bazyliki świętej Brygidy zgłosił wiceprzewodniczący sejmiku z Ligi Polskich Rodzin Jacek Kurski. Tłumaczy, że w rocznicę wydarzeń sierpniowych chce uhonorować człowieka, który odegrał w nich dużą rolę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: "Prosto nad i" IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.04, 22:32 Krauze dal Jankowskiemu milion ZlP.Jak widac nie tylko Kwasniewskiej daja.Milion na oltarz.Podobno ma w dupie pralata,liczy sie to ze dzielo sztuki zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
sffinx Re: Za chwilę u Olejnik prezydentowa Kwaśniewska 09.09.04, 22:27 Zwróciłem uwagę,że w związku z Orlengate, Prezydent,żona oraz ich dworzanie [Szymczycha dał popis wczoraj] pozujący do tej pory na spolegliwych i opanowanych, nagle reagują nerwowo i agresywnie. Taka była dziś także Kwaśniewska. Zalewająca słowotokiem. Po pytaniu czy wystąpi przed Komisja nie odpowiedzała tak lub nie, tylko nerwowo odczytała w jakim celu powołana została ta Komisja. Widać się przygotowała. Miejscami była arogancka, zburzyła intensywnie kreowany przez służalcze media wizerunek, troskliwej, łagodnej, pochylającą się na ludzkim nieszczęściem samarytanki. Prawdziwej natury ukryć się nie da. Prędzej czy później obłuda wyjdzie na wierzch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarsis Re: Szymczycha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 22:41 Szymczycha zrobił sobie kpine wczoraj z organów konstytucyjnych. Czekałam z niecierpliwością aż ściągnie spodnie i wypnie się do ekranu z przesłaniem: 'Kończy się kadencja imć Aleksandra i po tych 10-ciu latach możecie mnie polaczki pocałować w dupe'. A komisje srał pies. Prawie mu się udało. Bidul Gruszka oporów nie stawiał - dawał się jak polityczne szczenie wodzić za nos. Wasserman to inna bajka. Powiedział mu wprost, by nie gadał dyrdymałów o 'opiniach dziesiątek światowej sławy konstytucjonalistów', bo prezydent nie ma odpowiadać przed komisją za konkretny czyn tylko ma przed nią zeznać co o nim wie. Prezydent jest świadek wypadku samochodowego. Zakres jego wiedzy na temat badanego zdarzenia istotny dla toku sprawy chce ustalić komisja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Re: Za chwilę u Olejnik prezydentowa Kwaśniewska IP: *.man.czest.pl 09.09.04, 22:53 Prawdziwej natury? Obłuda? Jej reakcja jest jak najbardziej normalna. Ona nie powinna się zgodzić na taką rozmowę. Cokolwiek by powiedziała, to Ty napisałbyś to, co napisałeś. Bo to takie polskie. Złapać za nogawkę(spódniczkę) i poszarpać. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Za chwilę u Olejnik prezydentowa Kwaśniewska 09.09.04, 23:00 Przestań już z tym wpędzaniem ludzi 'bo to typowo Polskie'. Zastrzeżenia do fundacji prezydentowej są uzasadnione. Lista darczyńców powinna być jawna i upubliczniana! Kwaśniewska jest żoną głowy państwa a nie pierwszą Chodzi o to by wprowalepszą siostrą miłosierdzia z armii zbawienia.dzić w tym państwie w końcu do cholery jasne i klarowne zasady obowiązujące wszystkich nie wyłączając prezydenta i prezydentowej. I nie obchodzi mnie czy wcześniej ten temat w przypadku TV Familijnej był podejmowany. Kiedyś trzeba go w końcu podjąć, a że kiedyś go nie było to nie jest uzasadnienie, że nie ma być go teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAZ Re: Za chwilę u Olejnik prezydentowa Kwaśniewska IP: *.man.czest.pl 10.09.04, 10:44 Ty o mydle. I literki pozjadles z nerw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Za chwilę u Olejnik prezydentowa Kwaśniewska IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.04, 20:52 Ty jestes natomiast typowo Polskim zasciankowym koltunem.Swiata widziales tyle co w telewizorni (kwiatkowskiej)pokazali i zabierasz glos.Pewnie nie slyszales o Helmucie Kohlu,ojcu zjednoczenia jak musial sie tlumaczyc za wziecie dotacji na cele partyjne?A o wypadnieciu z polityki jego wspolpracownikow? Odpowiedz Link Zgłoś
zsa-zsa Re: Za chwilę u Olejnik prezydentowa Kwaśniewska 09.09.04, 22:29 Od pewnego (dłuuugiego) czasu Kwasniewskiej nie da się sluchać. Nie znam drugiej osoby tak zachwyconej samą sobą i przeświadczonej o swojej wyjątkowości. Ach, jaka ja jestem wspaniała (i mój mąż jest wspaniały!), i wszędzie tak pięknie reprezentujemy Polske i Polaków, i biegam po szpitalach, choc mogłabym przecież biegać tylko po rautach, a w Szwajcarii, to sprawozdanie musiałam przedstawić po angielsku! I za to wszystko, za moją dobroć taka niewdzięczność mnie spotyka! Podłość ludzka nie ma granic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg dziwny wywaid IP: *.tnt3.ber2.deu.da.uu.net 09.09.04, 23:28 To był dziwny wywiad. Kwaśniewska wiła się jak piskorz albo jak mydło, które wyślizguje się z ręki. Odgrywala rolę niewinnie osaczonej i nie dopuszczała Olejnik do głosu nawet na chwilę, a ta z kolei jakby bojąc się jej zrobić krzywdę siedziała jak sparaliżowana. W sumie żałosne widowisko. Nic z niego nie wynikało. Ci, ktorzy wiedzą, o co chodziło, mogli się przekonać, ze się nie mylili, natomiast durnie mogli ulec infantylnym argumentom Kwaśniewskiej. Mam żal do Olejnik, że nie przedstawiła swojego punktu widzenia w sposób bardziej zdecydowany. Powinna była przezwyciężyć ten paraliż. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: dziwny wywaid 10.09.04, 00:06 Gość portalu: wartburg napisał(a): > To był dziwny wywiad. Kwaśniewska wiła się jak piskorz albo jak mydło, które > wyślizguje się z ręki. Odgrywala rolę niewinnie osaczonej Niewinnie osaczona - to jest to! Madame odegrała tę rolę bezbłędnie:( i nie dopuszczała > Olejnik do głosu nawet na chwilę, a ta z kolei jakby bojąc się jej zrobić > krzywdę siedziała jak sparaliżowana. Ona nie miała szans. Kiedy panowie się przekrzykują, mówią nie na temat itp. radzi sobie znakomicie łagodnie ich karcąc albo przypominając że to ona pyta. Nie bardzo mogła (tak mi się zdaje) mówić Jolce K., że zchodzi z tematu albo, że wygłasza peany na własną cześć zamiast odpowiadać na pytania. W sumie żałosne widowisko. Nic z niego > nie wynikało. Ci, ktorzy wiedzą, o co chodziło, mogli się przekonać, ze się > nie mylili, natomiast durnie mogli ulec infantylnym argumentom Kwaśniewskiej. Madame wystąpiła dla tych drugich, tych pierwszych ma w głębokim poważaniu. > Mam żal do Olejnik, że nie przedstawiła swojego punktu widzenia w sposób > bardziej zdecydowany. Powinna była przezwyciężyć ten paraliż. Próbowała przerywać ale doszło nawet do tego, że to Jolka próbowała zadawać pytania. ps Zwróciłam uwagę na coś szczególnego. Pani K. tak jest zbrzydzona tą nagonką, że będzie odradzać córce zajęcie się (kontynuowanie) tą działalnością. Czy dobrze to zrozumiałam? Wygląda, że po skończeniu kadencji córka domu K. przejęłaby fundację? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: dziwny wywaid 10.09.04, 00:17 basia.basia napisała: > ps > Zwróciłam uwagę na coś szczególnego. Pani K. tak jest zbrzydzona tą nagonką, > że będzie odradzać córce zajęcie się (kontynuowanie) tą działalnością. > Czy dobrze to zrozumiałam? Wygląda, że po skończeniu kadencji córka domu K. > przejęłaby fundację? Raczej watpie, najpewniej mama szuka dla niej pracy, a jako ze ma bardzo autorytarna i wladcza nature (o czym mowia takze ci, ktorzy pamietaja ja ze studiow na UG) chce przytrzymac ja przy sobie. Czy wyobrazasz sobie jak by Jola przezyla jakis mezalians? PS Swoja droga dzieci znanych, bogatych i wplywowych politykow choc niczego im nie brakuje to nie maja szczesliwego zycia. Corka Kwasniewskich ma jeszcze tego dodatkowego pecha, ze jest jedynaczka. Dzieci Walesy prawie nic sobie z ojczulka nie robily bo bylo ich za duzo by je upilnowac. Mala Kwasniewska jest ciagle pod czujnym okiem ochrony i prezydentowej. Jej zycie emocjonalne moze byc w kiepskim stanie, no chyba ze jest tak prozna jak jej matka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Re: dziwny wywaid IP: *.man.czest.pl 10.09.04, 06:43 "...Ci, ktorzy wiedzą, o co chodziło,..." Wiadmo - my i tak wiemy swoje. Punkt widzenia Olejnikowej mnie gie obchodzi. Nie płace abonamemtu za jej punkt widzenia. Jej punkt widzenia może interesować co najwyżej jej teściową. Powinieneś Wartburg napisać, o co chodzi - przedstawić punkt widzenia Olejnikowej. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum POLSKA DEMOKRACJA WG LESZKA.KLOPOTA 10.09.04, 07:06 basia.basia napisała: > katarsis napisała: > > > Też pomagał dziedziom. Tu 10 tys $ tam 15 tys $ > > A potem kupował zegarek dla szympansa za 150 tys $. > > Nie zmienia to faktu, że lista darczyńców prezydentowej powinna być jawna > . > > Prezydentowa nie może obracać pieniędzmi z niewiadomych źródeł. > > Ale ona w tych uzasadniownych zarzutach widzi tylko bezczelny atak na jej > > > osobę. > > Powiedziała, że jak lista sponsorów zostanie ujawniona > to przestaną jej dawać pieniądze! Zastanawiające! Ludzie!!!!!!! W jakim wy chorym kraju zyjecie,ze instytucja charytatywna ma prawo nieujawniac zrodel swoich dochodow???????? PRYWATNE uniwersytety w Stanach ujawniaja zrodla swoich dochodow z dotacjami od moznych,ktorzy konczyli dana uczelnie,a zasr..... obowiazkiem kazdej instytucji charytatywnej jest ujawnianie zrodel dochodu,BO PRZECIEZ NIE PLACA OD TEGO DOCHODU PODATKOW!!!!!!!!!!!!!!! Czy ktos nie moze w tym Ciemnogrodzie wziac za doope tych prymitywow i oswiecic ich troche??????? Jak ta demokracja u was panie leszku? Gdyby instytucja charytatywna nie ujawnila swoich zrodel dochodow w Stanach ,to pierwszego roku jest zamykana i ksiegi sa sprawdzane czy przypadkiem jakas al- kaida i Saddam nie wplacaja tam pieniedzy. Ja tego polskiego prymitywu w zaden sposob nie pojmuje,ale jak sie wyrasta w takich warunkach,to mysle ze nawet mozna sie przyzwyczaic. To ile lat juz Polska wolna jest?? 15 lat minelo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widelec wywiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:51 Nie widziałem wywiadu, czy gdzieś jest do niego dostęp ? Albo relacja? Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: POLSKA DEMOKRACJA WG LESZKA.KLOPOTA 10.09.04, 12:36 maksimum napisał: > basia.basia napisała: > > > katarsis napisała: > > > > > Też pomagał dziedziom. Tu 10 tys $ tam 15 tys $ > > > A potem kupował zegarek dla szympansa za 150 tys $. > > > Nie zmienia to faktu, że lista darczyńców prezydentowej powinna być > jawna > > . > > > Prezydentowa nie może obracać pieniędzmi z niewiadomych źródeł. > > > Ale ona w tych uzasadniownych zarzutach widzi tylko bezczelny atak > na jej > > > > > osobę. > > > > Powiedziała, że jak lista sponsorów zostanie ujawniona > > to przestaną jej dawać pieniądze! Zastanawiające! > > Ludzie!!!!!!! W jakim wy chorym kraju zyjecie,ze instytucja charytatywna ma > prawo nieujawniac zrodel swoich dochodow???????? > PRYWATNE uniwersytety w Stanach ujawniaja zrodla swoich dochodow z dotacjami od > > moznych,ktorzy konczyli dana uczelnie,a zasr..... obowiazkiem kazdej instytucji > > charytatywnej jest ujawnianie zrodel dochodu,BO PRZECIEZ NIE PLACA OD TEGO > DOCHODU PODATKOW!!!!!!!!!!!!!!! > Czy ktos nie moze w tym Ciemnogrodzie wziac za doope tych prymitywow i oswiecic > > ich troche??????? > Jak ta demokracja u was panie leszku? > Gdyby instytucja charytatywna nie ujawnila swoich zrodel dochodow w Stanach ,to > > pierwszego roku jest zamykana i ksiegi sa sprawdzane czy przypadkiem jakas al- > kaida i Saddam nie wplacaja tam pieniedzy. > Ja tego polskiego prymitywu w zaden sposob nie pojmuje,ale jak sie wyrasta w > takich warunkach,to mysle ze nawet mozna sie przyzwyczaic. > To ile lat juz Polska wolna jest?? > 15 lat minelo ? L. To wlasnie pod takim katem powinna byla sie toczyc ta dyskusja.... a nie roprawki o madrej Joli (czy taka, czy inna itp..) A te reguly prawne o ktorych piszesz obowiazuja w calym wolnym swiecie.... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
luvski Re: dziwny wywaid 10.09.04, 12:16 ale czego kaz bronisz, bo nie rozumiem? fundacja kwasniewskiej od poczatku jej istnienia budziła kontrowersje wśród organizacji pozarządowych. wyjdz od prostej zasady, ze zona wpływowego polityka nie powinna miec zadnych finasowych układów z biznesem i wtedy zrozumiesz racje stojące po stronie krytyków takiego układu. w innym wypadku stajesz się adwokatem z góry przegranej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Dziwne obyczaje:( 10.09.04, 13:10 luvski napisała: > ale czego kaz bronisz, bo nie rozumiem? fundacja kwasniewskiej od poczatku jej > istnienia budziła kontrowersje wśród organizacji pozarządowych. > wyjdz od prostej zasady, ze zona wpływowego polityka nie powinna miec zadnych > finasowych układów z biznesem i wtedy zrozumiesz racje stojące po stronie > krytyków takiego układu. w innym wypadku stajesz się adwokatem z góry > przegranej sprawy. Pani Kwaśniewska stwierdziła, że ponieważ jej fundacja właśnie uzyskała status instytucji pożytku publicznego to lisa sponsorów będzie publikowana ale dała do zrozumienia, że od tej chwili. To naprawdę zastanawiające, ta zaciekła obrona anonimowości darczyńców. To jest niezgodne z przywoitością, no i gdzie indziej to nie byłoby możliwe. Kiedy Olejnik zahaczyła panią K. o Gołotę i fakt, że po wpłaceniu 100 000 $ otrzymał list żelazny odpowiedziała, że nic jej nie wiadomo o liście żelaznym a za pięniądze Gołoty zrobiono to i to (doskonale pamiętała na co poszły choć to tyle lat minęło). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: Dziwne obyczaje:( IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.04, 14:35 Mnie najbardziej oburzylo wczorajsze porownanie sie Kwasniewskiej do Janiny Ochojskiej !!!!!!!!Nasza Krolowa Serc wozi sie po sympozjach w towarzystwie ksiezniczek arabskich a Ochojska TIRem wiezie pomoc do Czeczenii lub dawnej Jugoslawii. Kwasniewska dostanie 2 porzadne przelewy od monopolisty w stylu Orlen/ i szpital gotowy/ , a Ochojska ze sztabem ludzi niezle musi sie nagimnastykowac by przekonac miliony potencjalnych darczyncow do swoich przedsiewziec. Prezydentowa cos za bardzo sie ta swoja dobroczynnoscia przejela . Odpowiedz Link Zgłoś
zsa-zsa Re: Dziwne obyczaje:( 10.09.04, 16:40 jest jeszcze jedna różnica. P. Ochojska mówi: MY wieziemy... MY chcemy... lub w trzeciej osobie: Akcja Humanitarna..., a p. prezydentowa tylko: JA i MOJA fundacja. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Dziwne obyczaje:( KONSULAT W NYC:KWAS-GOLOTA 10.09.04, 18:47 basia.basia napisała: > luvski napisała: > > > ale czego kaz bronisz, bo nie rozumiem? fundacja kwasniewskiej od poczatk > u jej istnienia budziła kontrowersje wśród organizacji pozarządowych. > > wyjdz od prostej zasady, ze zona wpływowego polityka nie powinna miec zad > nych finasowych układów z biznesem i wtedy zrozumiesz racje stojące po stronie > > > krytyków takiego układu. w innym wypadku stajesz się adwokatem z góry > > przegranej sprawy. > > Pani Kwaśniewska stwierdziła, że ponieważ jej fundacja właśnie uzyskała status > instytucji pożytku publicznego to lisa sponsorów będzie publikowana ale dała > do zrozumienia, że od tej chwili. To naprawdę zastanawiające, ta zaciekła > obrona anonimowości darczyńców. To jest niezgodne z przywoitością, no i gdzie > indziej to nie byłoby możliwe. > Kiedy Olejnik zahaczyła panią K. o Gołotę i fakt, że po wpłaceniu 100 000 $ > otrzymał list żelazny odpowiedziała, że nic jej nie wiadomo o liście żelaznym > a za pięniądze Gołoty zrobiono to i to (doskonale pamiętała na co poszły choć > to tyle lat minęło). Cala impreza odbyla sie z wielka pompa w konsulacie w NYC gdzie Kwasniewski osobiscie spotkal sie z Andrew Golota i dal mu glejt nietykalnosci w Polsce. A bylo to po fakcie jak Mike Tyson siedzial w wiezieniu za swoje wybryki i NIKT NORMALNY W AMERYCE TAKICH LISTOW ZELAZNYCH NIKOMU NIE DAJE. Ale ze byl to konsulat polski,to wiec tam wszystko mozna. Wszystkie gazety w NYC o tym pisaly a do pani Joli nie dotarlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Dziwne obyczaje:( KONSULAT W NYC:KWAS-GOLOTA IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.04, 20:59 Rosyjskojezyczne o tym nie pisaly. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Dziwne obyczaje:( KONSULAT W NYC:KWAS-GOLOTA 11.09.04, 00:29 Gość portalu: miki napisał(a): > Rosyjskojezyczne o tym nie pisaly. Bialoruskie i kubanskie rowniez nie pisaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierwsza dama Re: Za chwilę u Olejnik prezydentowa Kwaśniewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.04, 19:39 basia.basia napisała: > tak brzmiał anons:) > Nie mogę się doczekać:) Och, moja fanka! Kocham dawać autografy, kocham! Kocham prawie tak jak mojego mężusia. Przyślę Pani, moja droga fanko replikę mojego portretu i mnóstwo autografów-dla rodziny, dla znajomych, sąsiadów... Odpowiedz Link Zgłoś