Dodaj do ulubionych

Episkopat chwali premier Kopacz

22.01.15, 17:08
Episkopat chwali premier Kopacz za starania, by pigułka "po" była wyłącznie na receptę.
To kolejny krok ku poprawie życia polskich kobiet po blokowaniu (to już chyba ponad dwa lata) ratyfikacji konwencji o przeciwdziałaniu przemocy wobec kobiet.
fakty.interia.pl/polska/news-episkopat-popiera-dzialanie-premier-kopacz,nId,1594363

Obserwuj wątek
    • 13kisiel Re: Episkopat chwali premier Kopacz 22.01.15, 17:10
      i po co było się napinać...z kościołem jeszcze nikt nie wygrał
      • l_zaraza_l Re: Episkopat chwali premier Kopacz 22.01.15, 17:16
        13kisiel napisał:

> i po co było się napinać...z kościołem jeszcze nikt nie wygrał
        >
        KK w Polsce przy życiu trzymają jedynie urzędnicy (w tym posłowie). Wiernych ubywa z tygodnia na tydzień.
        • 13kisiel Re: Episkopat chwali premier Kopacz 22.01.15, 17:19
          nie ubywa wystarczy iść na msze i zobaczyć że przybywa
          • l_zaraza_l Re: Episkopat chwali premier Kopacz 22.01.15, 17:50
            13kisiel napisał:

> nie ubywa wystarczy iść na msze i zobaczyć że przybywa
            >

Często ludzie widzą nie to, co jest ale to, co chcieliby aby było. Ludzie religijni w ogólne często mają zwidy typu Jezus na kawałku pizzy.
            Polacy odwracają się od Kościoła. Od 2003 r. ubyło 2 miliony wiernych
            • 13kisiel Re: Episkopat chwali premier Kopacz 22.01.15, 18:17
              zwidy to mają lewacy ze coś znaczą w III RP wystarczy zobaczyć wyniki lewackich partii,poza tym gdzie pigułeczka bez recepty...no gdzie ?
              • l_zaraza_l Re: Episkopat chwali premier Kopacz 22.01.15, 18:38
                13kisiel napisał:

> zwidy to mają lewacy ze coś znaczą w III RP wystarczy zobaczyć wyniki lewackich
                > partii,poza tym gdzie pigułeczka bez recepty...no gdzie ?
                >

Bo ludzie inteligentni i myślący samodzielnie nie mają takich skłonności do zachowań stadnych jak prawactwo wszelkiej maści, które jak te barany, tylko w stadzie i ślepo za przewodnikiem.
                Jak będzie z tą pigułką, zobaczymy. Ale jak widać polityka katoorepresji nie sprzyja polskiej demografii a kołtuńskie rządy złodziejskiego prawactwa powodują, że wielu Polaków musi szukać normalności za granicą. Pewnego dnia pozostaną tu tylko klechy ale już nie będzie komu płacić podatków i składek, z których tak hojnie KK czerpie.

• wiosnaludzikow Re: Episkopat chwali premier Kopacz 22.01.15, 17:11
      A niektórzy protestują jak się pisze : POPiS" :) Różnice naprawdę są niewielkie.
      • 1zzarda Re: Episkopat chwali premier Kopacz 22.01.15, 18:28
        To kalkulacja - lewica się rozpadła tak więc wyborcy lewicowi i tak zagłosują na PO, trzeba więc dbać o prawicowych wyborców ( to zresztą pogląd np. Giertycha ) Tyle tylko, że taka kalkulacja może się nie sprawdzić! Aczkolwiek taka polityka daje PBK bardzo dużo punktów - no ale on za nic nie odpowiada!
        • wiosnaludzikow Re: Episkopat chwali premier Kopacz 22.01.15, 19:26
          1zzarda napisał:

> To kalkulacja - lewica się rozpadła tak więc wyborcy lewicowi i tak zagłosują n
          > a PO, trzeba więc dbać o prawicowych wyborców ( to zresztą pogląd np. Giertycha
          > ) Tyle tylko, że taka kalkulacja może się nie sprawdzić! Aczkolwiek taka polit
          > yka daje PBK bardzo dużo punktów - no ale on za nic nie odpowiada!
          Tak kalkulowali rownież volksdeutche i inni.
          Na każdy Twój tekst o PiSie tez można napisać ... Kalkulacja.
          Nie idż tą drogą ludzie bez zasad, bez honoru .....
          • 1zzarda Re: Episkopat chwali premier Kopacz 22.01.15, 19:34
            No no "volksdeutche" to musisz mi wyjaśnić tę analogię? Np. ci z Warthegau często nie wiedzieli, że zostali zakwalifikowani do tej kategorii.
            • wiosnaludzikow Re: Episkopat chwali premier Kopacz 22.01.15, 19:47
              1zzarda napisał:

> No no "volksdeutche" to musisz mi wyjaśnić tę analogię? Np. ci z Warthegau częs
              > to nie wiedzieli, że zostali zakwalifikowani do tej kategorii.
              Czego Ty bronisz ? Włażącemu w biskupie dupska Premierzycy ?
              • 1zzarda Re: Episkopat chwali premier Kopacz 22.01.15, 19:57
                To nie była obrona tylko jakieś wyjaśnienie a Ty mnie od volksdeutche.... A już miałęm założyć wątek, że Ty i Gtx już bez takich wycieczek, przykro mi.
                • wiosnaludzikow Re: Episkopat chwali premier Kopacz 22.01.15, 20:03
                  Ty masz problemy z rozumieniem, czasami. Pisałem o Kopacz i ludziach tak cynicznych dla samego utrzymania się u władzy a nie o Tobie. Masz jako nadwrażliwość jak nożyce w szufladzie ?
    • dobry-termin Re: Episkopat chwali premier Kopacz 22.01.15, 19:22
      A co ma przemoc kobiet ... ? ... do zapijania tabletką poczętego życia?
      A'propos... o przemocy mężczyzn, dzieci - ani słowa... zaniemogły bezmózgowe służby.
      • taniarada Re: Episkopat chwali premier Kopacz 22.01.15, 20:13
        Uczcimy minutą ciszy ten nierząd ,który pomału podaje się do dymisji.
    • pisbol Ale nie ten Torunski Episkopat 22.01.15, 20:15
      najwazniejszy, bo ma kase moherow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka