Gość: baby IP: 194.146.248.* 10.09.04, 08:53 Kwaśniewski zaczyna się sam sypać. Okazuje się, że jednak polecał Kulczyka. Czekamy na dalsze rewelacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zeo Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki to... IP: 212.182.119.* 10.09.04, 08:56 To nie objaw choroby społeczeństwa panie Kwaśniewski tylko raczej klasy politycznej, jej skorumpowania i szeregu innych patologicznych relacji jakie zachodzą w naszym chorym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:45 Jak można ufać człowiekowi, który po 10 latach nie odszczekał publicznie, że kłamał nazywając się magistrem. Czekam na przeprosiny. W przeciwnym wypadku, w żadne zapewnienia pana prezydenta nie uwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Dlaczego Kwaśniewscy mają rozdzielność majątkowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:49 Zachodzi oczywiste podejrzenie, że próbują coś ukryć. Na umowne wyłączenie wspólności majątkowej decydują się zwykle biznesmeni prowadzący bardzo ryzykowną działalność, albo wręcz działający na granicy prawa. O przestępcach nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 [...] 10.09.04, 09:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 ŁAPY PRECZ OD JOLI !! Una niewinna jak Rózia Lukse 10.09.04, 09:56 Luksemburg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sldup-gate BARWY NA KURIERZE CZY KU..WY NA BARIERZE ????? IP: *.mobil.telenor.no 10.09.04, 10:44 cytat: o zbadaniu dokumentacji finansowej fundacji "Porozumienie bez barier" dzisiejsi oskarżyciele "zwrócą honor" Jolancie Kwaśniewskiej. to proba narzucenia kierunku toczenia sie sledztwa o tym czy zwroca czy nie moze rozstrzygnac jedenie komisja sledcza i prokuratura (miejmy nadzieje ze niezalezna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: ŁAPY PRECZ OD JOLI !! Una niewinna jak Rózia IP: *.nibco.pl 10.09.04, 14:28 Myślę, że na tym poziomie jakakolwiek dyskusja uwłacza godności. Dlaczego ludzie nie pracujecie w KGB. Pistolety do łapki i kariera przed wami. Mili Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cadyk z Kocka Aj waj, aj waj, aj waj IP: 149.156.184.* 10.09.04, 18:25 Aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj. Gewałt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepperoni Czyżby bardziej bolesne niż goleń lewa? IP: 149.156.184.* 10.09.04, 18:33 Współczuję Panu Prezedentowi. Widać uderzenie komisji w Panią Jolę jest boleśniejsze nawet niż zespół pourazowy goleni lewej, który tak dawał się odczuć na cmentarzu w Charkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron Re: Aj waj, aj waj, aj waj IP: *.bredband.skanova.com 11.09.04, 21:01 Aj waj, aj waj, mojej Jolci nie ruszaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin rozdzielnosc majatkowa IP: 217.153.6.* 10.09.04, 09:57 chlopie, widac ze nie masz pojecia o polskim prawie. na rozdzielnosc majatkowa decyduja sie wszyscy, ktorzy zasiadaja w zarzadach spolek, bo odpowiadaja CALYM SWYM OSOBISTYM MAJATKIEM za skutki blednych decyzji. Blednych!, nie przestepczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Marcin, gówniarzu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:06 ...jestem aplikantem radcowskim, więc wiem co piszę. Obecność w zarządzie mieści się w ramach ryzykownej działalności. Nie zawsze członek zarządu odpowiada za długi spółki swoim osobistym majątkiem. Prezydent nie może zasiadać w zarządach jakichkolwiek spółek. Weź się do nauki, albo zamilknij na wieki. Dlaczego na forum pełno jest niedouczonych, ale za to przemądrzałych gówniarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hh Re: Marcin, gówniarzu... IP: *.toya.net.pl 10.09.04, 15:15 Tzn że jesteś mądrym synem jakiegoś adwokaciny.Mądrość swoją masz po tatusiu? Też masz już immunitet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Re: Marcin, gówniarzu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 15:37 Immunitet mają posłowie, prezydent, sędziowie oraz prokuratorzy. W różnym zakresie. Adwokaci i radcy prawni, nie. Jestem I pokoleniem prawniczym w mojej rodzinie. Mój ojciec skończył SGPiS (SGH). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłośnik dziejów A MNIE DZIWI JEDNO IP: 149.156.184.* 10.09.04, 18:45 Nie mogę wyjść z podziwu, dlaczego nic nie wiemy o rodzinie, dziadkach, dzieciństwie Pana Prezydenta. Przecież każda ofincjalna biografia zaczyna się od słów "pochodzi z rodziny rzemieślniczej/wojskowej", "jego przodkowie uprawiali rolę" albo "z rodziny o tradycjach takich czy innych". Artefakty przodków, dagerotypy dziadka z babcią robione w małomiasteczkowym atelier dodają danej biografii wiarygodności. Przecież nie ma nic złego w tym, że ktoś ma jakieś korzenie. A tymczasem co się okazuje? Nigdzie nie można znaleźć informacji o rodzicach Pana Prezydenta. Nic a nic. Żadnych zdjęć chaty, domu, dworka, w którym przyszedł na świat tara, dziadek, babcia. Żadnych metryk, zdjęć ślubnych, świadectw szkolnych. A przeciez jak Wałęsa został prezydentem, to zachodnie ekipy telewizyjne wieś Popowo, z której "Lechu" pochodził, wywróciły do góry nogami. Bardzo to dziwne. Może ktoś wie, gdzie można w necie znaleźć jakieś informacje o przodkach Pana Prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a mnie nie dziwi Re: A MNIE DZIWI JEDNO IP: *.arcor-ip.net 10.09.04, 18:59 Bo to sa ludzie ktorzy nie chca miec przeszlosci bo z nia nigdy sie za leb nie wzieli - z przeszloscia. Gdyby choc odrobine mieli cywilizacyjny rys wiedzieliby ze to co robia tworzac swoj nieautentyczby portret jest bardziej charakterystyczne dla niedojrzalych gwiazdek pop-kultury niz prezydenckiej pary. Raz infntylna , innym razem tkliwa , tak naprawde zimno kalkulujaca, za tym stoji niedojrzalosc i chec sprzedawania takiego swojego obrazu w jaki mielibysmy uwierzyc . W miedzyczasie tyle "portrecikow" nam zaproponowano ze tak naprawde nie wiadomo kim sa kwasniewscy - oni tez juz nie wiedza- kim sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron Re: A MNIE DZIWI JEDNO IP: *.bredband.skanova.com 11.09.04, 21:07 A mnie nie dziwi jedno, ze nic sie nie pisze o rodowodzie Kwasniaka. Jego rodowe nazwisko to Izaak Stolcman syn zbrodniarza, enkawudowca bolszewickiego w Ludowym Wojsku Polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: A MNIE DZIWI JEDNO IP: *.proxy.aol.com 11.09.04, 05:07 Pytaj o to cadyka z Berdyczowa a jezeli chodzi o kariere zawodowa ojca to w archiwum NKWD powinna byc jego teczka personalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: Marcin, gówniarzu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 20:11 Bo szczekać to nie jest sztuka i do tego madrości nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spostrzeżenie Re: rozdzielnosc majatkowa - za przestępcze też ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:32 Za decyzje o charakterze przestępczym też odpowiadają. Czy ktoś słyszał o takim przypadku, żeby nomenklaturowy gość na stanowisku, kiedykolwiek podjął błędną decyzję, za którą odpowiadał. Ja nie słyszałem. Goście na wysokich stołkach są nieomylni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studio Re: Dlaczego Kwaśniewscy mają rozdzielność majątk IP: 213.17.161.* 10.09.04, 10:34 Pieprzysz trzy po trzy. Zazdrość przez ciebie przemawia i zawiść. Ja również mam rozdzielność majątkową i co też mnie nazwiesz przestępcą. Nie prowadzę dziełalności, nie zasiadam w radach nadzorczych ani w zarządach spółek i nie mam długów. Weź koło i stuknij się w czoło za nim coś takiego napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Ciebie kolego zdradza żona... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:37 ...dlatego masz rozdzielność. Współczuję. Chcesz o tym porozmawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piootr Re: Dlaczego Kwaśniewscy mają rozdzielność majątk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:21 co za bzdura. Uznane rozwiązanie formalno - prawne przeznaczone wyłącznie dla przestępców???? Co ty wygadujesz człowieku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: Dlaczego Kwaśniewscy mają rozdzielność majątk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.04, 11:23 Rotfl. Intercyzę wykorzystuje w Polsce obecnie około 8% małżeństw i zapewniam że nie są to przestępcy (Ci nie mogą w ogóle mieć rozdzielności, jeżeli ktoś ich już skazał) lub tylko biznesmeni o ciemnych zamiarach. Rozdzielność przy sprawowaniu ważnych funkcji przez oboje małżonków jest chlebem powszednim, co wynika z danych GUS chociażby, więc zanim zaczniesz bredzić to pomyśl co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Mylisz się "Y". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:34 Lubię Cie, bo przyszedłeś mi z pomocą wspominając wywiad, w którym Kwaśniewski przedstawił się jako "magister". Co do rozdzielności majątkowej, nie masz jednak racji. W każdej chwili (tzn. także, gdy jeden z małżonków jest prawomocnie skazany) małżonkowie mogą umownie wyłaczyć wspólność ustawową. Skąd możesz wiedzieć, że wśród tych 8 % nie ma przestępców. Zapewniam cię, że są. Każdy kto działa nielegalnie ma rozdzielność, a majątek zdobyty nielegalnie przenosi "pod stołem" na małżonka. ALE ŻEBY BYŁO JASNE. ROZDZIELNOŚĆ MAJĄTKOWA JEST DOZWOLONA I KORZYSTAJĄ Z NIEJ TAKŻE UCZCIWI OBYWATELE. Niestety, gdy robi to para prezydencka to jest to jednak podejrzane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvolf [...] IP: *.range81-153.btcentralplus.com 10.09.04, 12:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: Dlaczego Kwaśniewscy mają rozdzielność majątk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 20:09 Znalazł sie następny myśliciel w tym kraju. Może wstąpisz w szeregi pismakow z GW, Rzeczy czy moze Faktow. Tam też mają doskonałe pomysły. A może wynajemiesz do tego Rutkowskiego i on wykryje matactwa Kwachow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:51 z jakiej racji prostaku podszywasz się pod ELVISA.Nie dorośniesz JEMU ani też PREZYDENTOWI KWAŚNIEWSKIEMU nigdy nawet do pięt.PREZYDENT nigdy nie nazywał siebie magistrem a tylko mówiono wówczas o tym,że ukończył studia co jest prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Przeczytaj na dole post "Y" i zażywaj magnez. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AARON Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.bredband.skanova.com 11.09.04, 21:14 Jozku masz racje Kwasniak ukonczyl z wyroznieniem Akademie pierwszomajowe z wyroznieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.04, 09:54 elvis, ponoć nie żyjesz, a może to też kłamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Żyję, ale byłem zajęty. Dlatego na te pierdoły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:47 ...od razu nie odpowiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogr Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 10:11 Ponieważ jeszcze nie mam sklerozy mogę spokojnie stwierdzić, iż Kwaśniewski (a nie jestem jego fanem, lecz jestem fanem mówienia całej prawdy) nigdy nie powiedział publicznie, iż jest magistrem. Podawano wyłącznie, iż ma wyższe wykształcenie. Ponieważ ukończyłem studia niewiele później aniżeli Kwaśniewski przypomnę młodzieży, iż kiedyś, w myśl ówczesnych zasad i przepisów za osobę posiadającą wyższe wykształcenie uznawano osobę, która posiadała tzw. absolutorium, czyli zdane wszelkie egzaminy i zaliczenia oraz wpis w indeksie o uzyskaniu absolutorium. W niektórych uczelniach, nie wszyscy przystępowali po absolutorium do obrony pracy magisterskiej i uznawano im wyższe wykształcenie. Kwaśniewski udowodnił, iż absolutorium posiada a nie chciało mu się pisać pracy magisterskiej, co w owych czasach nie należało do rzakości. Obecnie za wyższe wykształcenie uznaje sie ukończone tzw. studia licencjackie. W czasach kiedy Kwaśniewski kończył studia nikt nawet nie wspominał o takich "udogodnieniach". Ciekawi mnie również ile z osób stawiających Kwaśniewskiemu zdecydowane zarzuty względem wykształcenia posiada co najmniej magisterium, a z tych co posiadają ilu może powiedzieć iż dobrnęło do magisterium bez kantów. Pozdrawiam wszystkich absolwentów studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaszub Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.pwradio.pl 10.09.04, 11:01 Ja skończyłem, i to niejedne, bez kantów.A ponieważ było to w tym samym czasie, to przypomnę, że dyplomów nie robili ci, którzy robili partyjne kariery lub mieli zamożnych rodziców.Do normalnej roboty wymagali dyplomu, bo inaczej nie było szans na karierę. Partyjni karierowicze mieli to w nosie, bo oni byli ponad to. Dla mnie w przypadku Kwaśniewskigo było ciekawe tyko to, że on w tym czasie (koniec lat siedemdziesiątych) wstąpił do partii, co dla większości studiujących ze mną ludzi było szczytem oportunizmu i braku inteligencji. Dziś z tego drugiego zarzutu muszę się wycofać, bo wielu moich kolegów nie załapało się w całym swoim życiu na tyle wycieczek turystycznych ile on w jednym roku. Kochany nasz globtroter z uczciwą małżonką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis A co powiesz o młodzieżówce SLD. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:55 To dopiero szczyt oportunizmu. Wiedzieć wszystko o zbrodniach komunizmu i zapisać się w szeregi spadkobierczyni PPR i PZPR. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.04, 11:40 W informatorze z II kadencji Sejmu o Kwaśniewskim podawano wykształcenie wyższe; mgr ekomomii. Sam Kwaśniewski 16 października 1995 r. publicznie skłamał mówiąc w wywiadzie dla radiowej Trójki, że obronił pracę magisterską na Uniwersytecie Gdańskim i ma wyższe wykształcenie (według Rzeczypospolitej z 11 grudnia 1995 r.). Tymczasem 16 listopada 1995 r., na trzy dni przed II turą wyborów, B. Synak, prorektor Uniwersytetu Gdańskiego oświadczył, że Aleksander Kwaśniewski został skreślony 5 października 1978 r. z listy studentów wydziału Ekonomiki i Transportu UG. 24 października to samo potwierdził rektor UG prof Z. Grzonka, mówiąc, że A. Kwaśniewski ani nie skończył studiów na UG, ani nie jest absolwentem uczelni, ani magistrem. Nie przeszkodziło to Kwaśniewskiemu kolejny raz skłamać w wywiadzie dla Frankfurter Rundschau z 24 listopada, iż skończył studia na wydziale Handlu Zagranicznego, a odmienne stwierdzenie rektora UG w tej sprawie nazwał "manewrem wyborczym". Ja ukończyłem studia magisterskie, Instytut Stosunków Narodowych, praca magisterska o prawach człowieka w Ameryce Północnej, bez kantów, uczciwie, harując przez 5 lat. I wstydzę się takiego prezydenta za kłamstwo o swoich wykształceniu, proszę mi tu nie opowiadać jakiś dyrdymał o tym jak to się nie chciało, bo Kwaśniewskiego skreślili. A później kłamał o tym dwukrotnie. Nie jest tak, że on miał absolutorium i mówił: "no tak, nie mam pracy, ale w sumie w moich czasach to absolutorium było tym samym". Nie, on mówił, że ma tytuł magistra, na dwóch wydziałach na dodatek. Wstydzę się tego, bo prezydent powinien być człowiekiem krystalicznym. Bez skazy, człowiekiem który może być wizytówką kraju, jego symbolem. A Kwaśniewski nie może. Skomromitował się jeżeli chodzi o te kłamstwa, o Charków, o Siwca, o Ukrainę i o innych parę rzeczy. I chociaż nie powiem, prezydentem w sensie wypłeniania swoich obowiązków nie jest złym, a dyplomatycznie jest na pewno lepszy od Wałęsy (choć jak się okazuje prosta dyplomacja Wałęsy mogła więcej spowodować niż wysiłki Kwaśniewskiego, ale to inna rzecz) to rónież nie jestem w stanie powiedzieć, że jestem z niego dumny. Bo z kłamcy ciężko być dumnym. I proszę się zastanowić zanim się zacznie pisać te peany na cześć Kawcha, bo się może okazać że się pisze głupoty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Dzięki "I" za pomoc. Kwach kłamał, że z niego mgr. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:15 Mało mnie ta sfora czerwonych sklerotyków i ignorantów na forum nie ukrzyżowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.nibco.pl 10.09.04, 14:37 I dziwię się, że z tak wspaniałym wykształceniem nie został pan(i) prezydentem Rzeczypospolitej. Odnoszę często wrażenie, że kandydatów do spijania miodku jest więcej niż pszczół w ulu. Tylko jakoś nikomu nie chce się pracy w to włożyć i przekonać kogokolwiek o swojej wspaniałoci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zb Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:44 Trzeba klamczuchowi przyznac tytul magister honoris causa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barska Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.lublin.mm.pl 10.09.04, 11:43 Do "ogr"- nareszcie ktos trafil w dziesiatke i napisal,jaka jest prawda.Przypomne w tym miejscu,ze na KUL-u w latach piecdziesiatach po zdaniu egzaminow,ale BEZ PISANIA PRACY MAGISTERSKIEJ otrzymywalo sie tytuł magistra.Ja osobiscie takim magistrem jestem,co mam w dokumencie czarno na białym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.04, 11:50 Ta, prawdę, jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred <<<<<<< WYższe Niepełne" IP: *.outsourcing.atman.pl 10.09.04, 13:34 Dobrze , ze te czasy na wieki minęły, "Wykształcenie Wyższe Niepełne" - jakież to załosne, ..."Bo nie chcialo mu sie pisac pracy mgr." Pewnie z taką samą ochotą ówczesny posiadacz W.wyższego niepełnego zabierał sie do pracy zarobkowej. No ale w czasach kolesiów aparatczyków, kombinatorów wykształcenie było mało istotne. No to jak ? pomożecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: <<<<<<< WYższe Ni IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.INTELINK.pl 10.09.04, 14:30 Małostkowy jesteś w swojej wypowiedzi. Udalo sie Tobie miec te mgr. co dalej? A ilu tera dr jest, którzy robią to po to żeby robić i co dalej? Za czyje pieniadze oni robią? Czy tytuł mgr to cos jest? A powiedz ilu ludzi Tobie znannych wie co to jest teraz profesor? Wielu nie wie jak nazywaja sie stopnie naukowe, tytyłu zawodwe i te nadawane ale przez ... kogo? np zobac była marszałek senatu Grześkowiak? jaki ona ma tytuł? dlaczego wiele osób nazywa ja na forum ogólnopolskim "profesor" , precież ona jest tylko profesor na KUL Zadan dalej komisja nie dała jej sans na dalsze przejście. A Ty robisz dywagacje nt mgr Prawda jest tak , ktoś ma mgr, ktoś ma inż. A sprawa ukończenia studiów tojest inna sprawa. szyscy powinni nad tym zastanowic się przed swoimi wypowiedziami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: <<<<<<< WYższe Ni IP: *.nibco.pl 10.09.04, 14:41 Po to ma się jakieś wykształcenie, żeby chociaż poprawnie napisać swoje uwagi do Gazety Wyborczej - proszę pana(i). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgre Re: <<<<<<< WYższe Ni IP: *.outsourcing.atman.pl 10.09.04, 15:22 Po pierwsze : Nic mi sie nie udało, palancie jeden, tylko ciężko na to zapracowałem Po drugie : nie stwierdziłem w swojej wypowiedzi, ze zdobycie tytułów naukowych stawia ludzi na piedestałach i czyni z nich niewiadomo jakich bohaterów, Ukończenie wyższej uczelni WRAZ z tytułem naukowym otwiera tylko drogę do dalszej kariery. A to jakim człowiek jest fachowcem w danej dziedzinie to juz zalezy tylko od niego. Prawda jest taka , ze musisz dokładniej studiowac wypowiedzi zeby dalej zabierac głos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.it / 62.233.189.* 10.09.04, 18:21 niestety P.Ogr ma przynajmniej zaczątki sklerozy. Osobiscie słyszałam w wywiadzie z M.Olejnik słowa p.Kwaśniewskiego -"tak jestem magistrem ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kafa Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.04, 11:50 Ano Naród Polski już 5 lat po tym przypadku z wyższym wykształceniem wyraził pełne zaufanie, wybierając Kwasniewskiego na drugą kadencję! Nie zauważyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spostrzeżenie Re:Naród przeraził się prezydenturą Krzaklewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:55 Drugą kadencję Kwaśniewskiego załatwili kontrkandydaci. Było to grono tak skompromitowane w oczach ludu, że naród zgłupiał i zamiast skreślać obu, stawiał znak mniejszego zła. Jednak Kwaśniewski powinien sobie z tego zdawać sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kafa Re:Naród przeraził się prezydenturą Krzaklewskieg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.04, 18:20 Taaak, ja myślę że my wszyscy powinniśmy sobie zdawać sprawę że moglibyśmy być jeszcze gorsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyplomy_dlaPrezyde Re: A CO Z DYPLOMEM - dyplom już jest "załatwiony" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:27 Dyplomy dla prezydentów rozdają za każdym rogiem, każdej z kilkuset "Wyższych Uczelni" ustanowionych w Polsce. Zarzut braku "magistra" jest od dawna nieaktualny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 20:04 Myślisz, że robisz łaske. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubolewam CZYTANIE WYBIÓRCZE(J) A CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.04, 10:25 ..." i rozmowa dotyczyła właśnie kandydatury Kulczyka na przewodniczącego Rady. Prezydent powiedział jednak, że był temu przeciwny i podkreślił, że Kulczyk nigdy nie objął tego stanowiska." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.eburwd4.vic.optusnet.com.au 10.09.04, 13:23 Prezydent kazdego kraju to reprezentant narodu, on i jego rodzina to swietosc. Plucie na to jest pluciem na samego siebie na wlasny narod i na wlasny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.nibco.pl 10.09.04, 14:43 I do tego plujący często nie zauważa, że plwocina spada mu na nos. I chichocze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabiene Żona Cezara powinnabyćpoza wszelkimi podejrzeniami IP: *.wns.univ.gda.pl 10.09.04, 14:04 ale to było dość dawno temu...:) pamiętam dzień w którym po raz pierwszy napisano o historii z Orlenem i wypowiedzi Kaczmarka, bodajże w maju br. ..tego dnia do przedziału pewnego pociągu, jadącego z Warszawy - wsiadło trzech działaczy lewicy. Prowadzili nieskrępowaną rozmowę, w której dużo wyrazów było niecenzuralnych, ale dało się zrozumieć, że byli z wizytą w Pałacu, jak mówili "Aleksandra wszystkich Polaków" i śmieli się w głos z popłochu, jaki został wywołany artykułem w Wyborczej. Zastanawiające było dla mnie skąd ten popłoch i bieganie po pałacu skoro tu chodzi o Orlen,a Aleksander to przecież prezydent wszystkich Polaków i tylko to mu zaprząta głowę, żeby Polakom (wszystkim) żyło się lepiej i dostatniej...:) pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: 212.14.47.* 10.09.04, 15:30 Owszem jest to przejaw chorej z nienawiści niewielkiej częci społeczeństwa! Statystyki jednoznacznie pokazują że większość społeczeństwa popiera Prezydenta i daży szacunkiem jego małżonkę.Natomiast gów....jady nienawidzą wszystkiego co jest normalne i porządne ale oni stanowią zdecydowaną mniejszość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yan Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.ifd.uni.wroc.pl 10.09.04, 08:59 Wczoraj p. Olejnik pytala p. Kwasniewska o te "darowizny". Pani K. nie widziala innej drogi zdobywania pieniedzy. Byla tez wspomniana sprawa Goloty, ktory mial wplacic 100.000 dolarow na fundacje. Dziwnym trafem dostal wlasnie wtedy list zelazny na rozprawe w Polsce. Czy te darowizny ze spolek panstwowych nie moga trafic bezposrednio do potrzebujacych, musza isc przez posrednikow ? Moze zdrowiej byloby jednak przyjac, ze taka dzialalnosc jest niewskazana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Celny strzał Panie Giertych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:16 Zanim Komisja zapytała o Fundację Kwaśniewski i pałac prezydencki nie chciały z komisją współpracować. Utrudniały dostęp do ksiąg i twierdziły, że przesłuchanie przed komisją jest niekonstytucyjne. Natomiast po zapytaniu o Fundację Kwaśniewskiej prezydent zmiękł. Teraz domaga się złamania konstytucji. To był celny strzał panie Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kani Re: Celny strzał Panie Giertych IP: *.dodn.wroc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 10:24 Celny strzał jak zwykle u Romka - jak kulą w płot. Jola byłaś super programie babochłopa OLEJ(nik) 'prosto w kropkę nad i' :))). Swoja drogą czy ktos się orientuje jaka kaske wzieła Moniczka za przejście do TVP ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocna ćma Re: Celny strzał Panie Giertych IP: 62.29.137.* 10.09.04, 10:49 a co ma piernik do wiatraka ? Jola nie była super platała się w zeznaniach... i coś nie za wyraźnie udzielała odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorautor TO NIE JEST FUNDACJA !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 10:55 żona grubasa nie ma żadnej fundacji. ie prowadzi działalnosci gospodarczej i nie wydaje zarobionych w ten sposób pieniędzy na cele charytatywne. Ta organizacja jest jedynie pośrednikiem w przekazywaniu pieniedzy (zresztą za "drobną opłatą") z jednej kieszeni do innej oraz w wypłacaniu prowizji dla różnych zasłużonych dla spaślaka szumowin! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Re: TO NIE JEST FUNDACJA !!!! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 10.09.04, 11:24 to jest pralnia brudnych pieniędzy. tak działa mafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: TO NIE JEST FUNDACJA !!!! IP: *.247.192.61.east.flets.alpha-net.ne.jp 10.09.04, 14:24 Jestem zmeczonym czlowiekiem po 12 godz pracy w labie. Wrocilem do domu, gonie w te pedy do kraju ojczystego, po kablach, i znowu to samo. Robienie sztucznego zametu, bo prawdziwe problemy schodza na tor boczny. Od paru miesiecy w pelnym majestacie siedzimy w EU, sam tego dobrodziejstwa doswiadczylem bedac na jednodniowej delegacji w Londynie. Tlum ludzi z samolotu z Tokio czeka w kolejce, a ja spokojnie bez pytan przechodze przez gwiazdziste wyjscie. Takie traktowanie do czegos nas zobowiazuje, przynajmniej do uporzadkowanie swych spraw. Bedac w EU, mamy setki tysiecy ludzi pozbawionych elemtarnej opieki medycznej, i jeszcze tak dlugo bedzie, bo zamiast cos stworzyc, to my sie rozdrabniemy. Powracajac do rzeczy, gdyby nie bylo fundacji p. Kwasniewskiej, czy ktokolwiek odnioslby korzysc, chyba nie, bo niby dlaczego. Czy paru polskich "oligarchow" zrzuciloby sie na zbudowanie czegokolwiek dla ludzi w potrzebie, przypuszczam ze nie. A moze nie wiem za wiele. Uzylem cudzyslowu, gdyz odnosze wrazenie, ze nasi bogaci sa raczej wytworem medialnym. Znowu do rzeczy, p. Kwasniewska dzieki Fundacji buduje szpital onkologiczny dla dzieci. Byc moze uda sie uratowac wiele z nich, gdyz wspolczesna onkologia dziecieca ma wielkie osiagniecia. Czy nie jest to godne zauwazenia? Newet gdyby ktos dotrzegal jakies niejasne uklady, tak dzialaja fundacje, to czy nie warto pomyslec o dobrej stronie, o tych dzieciach, ktore sie uda uratowac. Jesli ktos mysli, ze zniszczenie fundacji powinno byc celem nadrzednym, no coz, rzeczywiscie najlepiej udac sie na emigracje do KRLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spostrzeżenie Re: TO NIE JEST FUNDACJA ! -to pompowanie kieszeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:48 Drogi panie JAPo! Gdyby postawić tamę na drodze spływu tych pieniędzy do prywatnych kieszeni, to możnaby za to zbudować 10 takich szpitali, bez wielkigo szumu. Zwykłą decyzję rządową. A tym ssącym gościom też by się przydało trochę normalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: TO NIE JEST FUNDACJA ! -to pompowanie kieszen IP: *.247.192.61.east.flets.alpha-net.ne.jp 10.09.04, 14:57 Szanowna(y) Pani(e) serdecznie dziekuje za wyczucie mych intencji, kultura kraju mego zamieszkania robi swoje, ale dobrzy ludzie wiedza co czlowiekowi na sercu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do spostrzezenia Re: TO NIE JEST FUNDACJA ! -to pompowanie kieszen IP: *.arcor-ip.net 10.09.04, 15:10 To chcialam powiedziec piszac o lapinskim i neumanie . Wlasnie to. Ze mozna byloby duzo wiecej uczynic - jakby to powiedziec czuje sie tak jak ktos obrabowany ktoremu zloczynca laskawie chce oddac jedna setna zagarnirtej wlasnosci i spodziewa sie odemnie wdziecznosci , podziwu i szacunku . To proba zwerbalizowania mojego rozczarowania do pary prezydenckiej i ugrupowania ktore soba kwasniewski reprezentuje. Nie wiem dlaczego mowi o podlosci. A moze warto zastanowic sie nad przyczyna niezadowolenia i awersji do malzonkow kwasniewskich ? Mowienie o zazdrosci albo o polskiej podlosci nie przyczyni sie do zrozumienia zaistnialej sytuacji. Chyba wiekszosc fortun w Polsce powstala z nieprzejrzystych ukladow politycznych . Jesli Polacy sceptycznie postrzegaja politykow i nie ufaja im to trzeba zastanowic sie dlaczego ? Po licznych aferach milionach przepadajacych bez wiesci, skorumpowanych sedziach , ukladach mafijnych oczekiwanie od spoleczenstwa ze wpadnie w zachwyt z powodu fundacji kwasniewskiej jest smieszne. A ze budzi podejrzenia nie dziwi mnie . To ugrupowanie - byle pzpr juz wiele razy naduzywalo spolecznego zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: TO NIE JEST FUNDACJA ! -to pompowanie kieszen IP: *.outsourcing.atman.pl 10.09.04, 15:33 Społeczne zaufanie - to jest sedno całego problemu, dobrze ze to zauważyłaś pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Fundacja i sluzba zdrowia IP: *.pl / *.enterpol.pl 10.09.04, 16:00 Problem w tym ze Owsiak i KWasniewska zbieraja kase na leczenie a koledzy z partii SLD obcinaja fundusze dla szpitali... I tak co roku - Owsiak i KWasniewska zbieraja coraz wiecej, a NFZ obcina szpitalom kontrakty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Re: TO NIE JEST FUNDACJA !!!! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 10.09.04, 18:35 to jest skrót myślowy. posłuchajmy co na temat takiego argumentu mówi giertych: RG: Jeżli by pan wychodząc z restauracji wziął napiwek leżący przy innym stoliku i przełożył do swojego, to byłaby sytuacja taka, że wprawdzie nie byłoby to naruszenie prawa, bo ten napiwek trafia do kelnerów. Pan go nie ukradł. Ale jest pan darczyńcą w sytuacji, kiedy to nie są pana pieniądze. Otóż mamy do czynienia z taką sytuacją , w której za publiczne pieniądze, bo pieniądze i z PKN i PKO BP, to są w gruncie rzeczy pieniądze publiczne, organizowano działalnośc charytatywną pani Jolanty Kwaśniewskiej. Z całym szacunkiem dla tej działalności, która oczywiście można jak najbardziej pochwalić, bo każda działalnośc charytatywna jest dobra. Ale pytanie jest następujące. Dlaczego PKN Orlen i PKO BP nie finansowały dzieci bezpośrednio. Dlaczego mamy do czynienia z sytuacja, w której przy każdym akcie ofiarowania pieniędzy przez fundację Porozumienie bez Barier mamy do czynienia oprócz de facto działalności charytatywnej z działalnością reklamową . I to w okresie, przypomnę, kiedy pani Jolanta Kwaśniewska publicznie mówiła, że zastanawia się nad kandydowaniem na prezydenta RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kani Re: Celny strzał Panie Giertych IP: *.dodn.wroc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:37 A no ma nie sądzcie żebyście nie byli sadzeni. Prezyentowa się nie platała to raczej Olejnik zapomniała w jak program prowadzi :) Brawo Jolka - psy szczekają kawawana jedzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izaak Re: Celny strzał Panie Giertych IP: *.bredband.skanova.com 11.09.04, 21:37 Brawo Jolcia na prezydenta. Alek Kwasniak zalozy nowa fundacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyta 1 Re: Celny strzał Panie Giertych IP: *.lublin.mm.pl 10.09.04, 11:50 Fakt,ze Monika Olejnik zupelnie siadla(TVP 1) w trakcie rozmowy z p.Kwasniewska (nie lubie zwrotu PANI PREZYDENTOWA).Oczernianie p.Jolanty jest niegodziwoscią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Oglądaliśmy różne programy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:15 Ja widziałem prezydentową, która była nielogiczna, nie odpowiadał na pytania i niesmacznie próbowała spoufalić się z panią redaktor, nazywając ja ciągle "panią Moniką". Odpowiedz Link Zgłoś
aaaa171 Re: Oglądaliśmy różne programy. 10.09.04, 16:27 elvis napisał(a): > Ja widziałem prezydentową, która była nielogiczna, nie odpowiadał na pytania i No, to sporo wyjaśnia koleś. Masz kłopoty z koncentracją uwagi, albo to po prostu zwykła paranoja. Monika niewątpliwie zapomniała nie tylko języka w gębie, ale nawet w jakim programie występuje. Ale jej Jolka przypomniała, hłe hłe hłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Celny strzał Panie Giertych!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ek.hik.se 10.09.04, 13:32 Co by o nim nie mowic (a ja osobiscie nie przepadam za panem Giertychem) to facet jest absolwentem dwoch fakultetow z Poznania - Historia i Prawo, wiec przy nim pan Kwasniewski wypada slabo. www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/092.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Celny strzał Panie Giertych!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dodn.wroc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:40 Nie pomogą doktoraty kiedy Romek chamowaty :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pufals Re: Celny strzał Panie Giertych!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.09.04, 14:40 Widać, że się uczył od twórcy współczesnej propagandy, choć to nie jest Polak. Przecież za rok już nikt nie będzie wiedział o co chodzi tylko że fundacja była zamieszna w aferę Orlenu ( jak w dowcipie o rowerze nie jest ważne czy on ukradł, czy jemu ukradli - zamieszany w kradzież). Może lepiej,żeby Pan Giertych zastanowił się co on zrobił dla innych (nie mówię o działalności sejmowej za moje między innymi pieniądze) zanim się w takiej spraiw odezwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzy fakulety Re: Celny strzał Panie Giertych!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.INTELINK.pl 10.09.04, 14:44 a ja mam trzy fakultety, ale ale takich glupot jak ten po dwóch nie opowiadam. Co ma piernik do wiatraka. Facet ma cos z ............ a jedno nie ma do drugiego. Facet stara się zrobic "karierę" ale mu nie udaje sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.04, 09:57 yan, no własnie, ja osobiście bardzo potrzebuje. może być na początek 100 000 dolarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: 195.94.209.* 10.09.04, 10:01 A pamiętasz tą sprawę Gołoty, chodziło o to, że kiedyś upiększył buźkę jakiemuś faciowi, później (tak przynajmniej pisano) z faciem doszedł do ugody) ale była sprawa karna. Wybryk chuligański i owszem. Nie sądzę aby warunkiem otrzymania listu żelaznego (nie uniewinnienia, a możliwości odpowiadania przed sądem z wolnej stopy)była konieczność wpłaty 100.000$, ale nawet gdyby to czyż to nie piękne rozwiązanie problemu. Ileż szpitali możnaby wybudować, zamiast utrzymywać aresztantów na koszt państwa. Inna rzecz, że nie każdy chuligan robi karierę Gołoty. I sprawa druga, tj finansowanie fundacji. Fundacja nie może prowadzić działalności gospodarczej (moze poza drukowaniem jakichś cegiełek), więc pieniądze musi zdobywać od sponsorów (osób prywatnych lub instytucji). Jeśli twarzy udzielają fundacji osoby publiczne to jest szansa, że zbiorą więcej. Ja moge założyć fundację ale nikt mi nie da złamanego grosza oprócz rodziny i może znajomych. Są jednak cele przekraczające możliwości jednej fundacji. Nie sądzę oby fundacja Orlenu była w stanie sfinansować w krótkim terminie budowę tego centrum medyczne w Gdańsku chyba,wspomogła więc aktualnie posiadanymi środkami fundację Kwaśniewskiej, która rozpoczęła tą inwestycję. Nie widzę w tym nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki 10.09.04, 10:54 Skoro nie widzisz nic zlego to pzrekaz jakas darowizne. Pasozyty je odpowiednio spozytkuja. Ciekawe po co tyle fundacji w tym kraju ?? A wszyscy szefowie tych fundacji zyja jak krolowie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miluszka Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:12 A od kiedy to fundacja nie może prowadzić działalności gospodarczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XY A tego pajaca z fundacji Jolki IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.09.04, 09:00 to wzięto do Rady Nadzorczej Orlenu boi był wybitnym fachowcem? Jewszcze błazen gada w TV że RN nigdy nie sprawdzała darowizn!!!! Ładna rada NADZORCZA. Działam w małym stowarzyszeniu pomagającym dzieciom chorym na dość rzadką chorobę - ciekawe ile kasy da mi Orlen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeo Re: A tego pajaca z fundacji Jolki IP: 212.182.119.* 10.09.04, 09:05 Nic bo nie nazywasz sie Kwaśnieska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: A tego pajaca z fundacji Jolki IP: *.outsourcing.atman.pl 10.09.04, 15:39 Ochhh - naście tysięcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki to... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:02 Jeżeli pani Kwaśniewska z pokorą podda się kontroli jak każdy obywatel tego kraju, gdy upoważnione organy o to wystąpią, to zyska na sympatii społeczeństwa. To żadna ujma, chyba, że ma coś do ukrycia, albo nie czuje się jedną z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.M Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.04, 09:07 Jak widzę taki bełkot, jak twój, to mam nadzieję, że kobiata z klasą, jak nasza prezydentowa, nie czuje się jedną z _was_. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:34 Nie wyobrażam sobie, żeby taki ktoś ja ty miał pojęcie co to znaczy kobieta z klasą, bo sam klasy nie masz. Kto ci tak szczekać karze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorautor Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:55 Chyba kobieta z kasą! Łatwo mieć klasę mając taką pozycję! Córka partyjnego aparatczyka na balu debiutantek w Paryżu czy to nazywasz klasą? bo dla mnie to ŻENADA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewik Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 10:29 Masz rację ,łatwo mieć klasę,jeżeli o twój wygląd dba sztab ludzi i jeżeli tyle pieniędzy na ten cel się przeznacza,wiem,że klasa to też inteligencja,ale takich kobiet są miliony,a nie każda ma takie mozliwosci jak p. Jola,jej sie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobita pracująca Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: 62.29.137.* 10.09.04, 10:53 tak jej się udaje cały czas za nasze pieniądze... kancelaria prezydenta zatrudnia 500 osób i płaci im wynagrodzenie z waszych podatków, na szpitale za to w budżecie pieniędzy brak...:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piootr Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:30 A co to ma wspólnego z Kwachem? Rozwiązać urząd, jak za drogi!!! Wałęsa ilu zatrudniał? 5? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.04, 15:49 Ostatni prawdziwy prezydent Polski nazywał sie Mościcki , był prawdziwym profesorem chemii , miał też prawdziwą władzę i zatrudniał 60 osób w swojej kancelari Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mruczek No własnie - ostatni... IP: *.dc.dc.cox.net 11.09.04, 04:39 Gdyby był lepszym Prezydentem to nie byłby "ostatnim Prezydentem" tylko kolejnym, trzecim a nie "ostatnim". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron Re: No własnie - ostatni... IP: *.bredband.skanova.com 12.09.04, 08:27 Niedojdo Mruczku, gdzie takiemu Stolcmanowi (Kwasniak) do prezytenda Moscickiego.Taki nieuk musi zatrudniac ogromna ilosc obibokow.- bo czym innym on moze sie pochwalic?Dzialalnosc jego zerowa - klakierzy trzymaja sie jego kieszeni - a on ich oplaca nie ze swojej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgj Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.twmi.rr.com 13.09.04, 16:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.avenel01.nj.comcast.net 10.09.04, 10:57 to straszny wstyd, że prezydent wykorzystywał instytucję charytatywną na łapówki dla własnych interesów. jestem rozczarowany prezydentem i wypada podziękować giertychowi, że otworzył nam szeroko oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piootr Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:36 skoro Romuś taki prawdomówny i dociekliwy, to może zaczaiłby się na telewizję Puls! otrzymała od orlenu wielokrotność poruszanej tutaj kwoty. "Koń, Który Mówi" to zwykły hucpiarz - ma chorobliwe aspiracje na męża stanu a jest zwykłym prawicowym aparatczykiem! Dla niego to nobilitacja, że może na zawołanie prezydenta, prezydentową... Niech świat drży w posadach! No i reklama, bo Romulus musi nadrobić, że nie poznał się na promocyjnej potędze komisji śledczych!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izaak Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.bredband.skanova.com 12.09.04, 08:34 Piotrze zaslepiencu komunistyczny. Prawda w oczy kole. Jolcia niech sie lepiej zajmie fumdacja zbierajaca fundusze na zakup dyplomu Honoris Causa dla swego nieudacznego - najlepiej na placu Rozyckiego w Warszawie lub tez na Stadionie Tysiaclecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz "bis" Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.INTELINK.pl 10.09.04, 14:54 patr PIOOOTR. a zobazys swoja wypowiedz! To przykład jak mało widzisz? zastanw się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chanmie Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.mercus.com.pl / *.com.pl 10.09.04, 09:18 Z tymi fundacjami jest coś nie tak. Cel jest szlachetny lecz jak to zwykle w Polsce wszystko jest poprzestawiane. Mówimy Fundacja Jolanty Kwaśniewskiej ale już się nie pytamy dalej co Pani Jolanta wniosła do tej fundacji, a wniosła to co miała czyli wpływy dzięki stanwisku męża. Czy ta sama Pani Jola gdyby nie była żoną Prezydenta też dostawała by dotacje od spnsorów, którzy i tak najczęściej dają "nie swoje" (no bo czyje pieniądze przekażał Prezes ORLENU - pieniądze włascicieli - czyli częściowo i moje). Jest wielką pychą mówić w takich przypadkach "moja fundacja" i się obrażać gdy ktoś rozlicza fundacje ze społecznych pieniędzy. Tak naprawdę fundacje działające w ten sposób to jakaś bzdura - przykrywka do przepływu kasy od tych co muszą dawać do tych co mogą żądać i do tego "otoczona" całą masą hipokryzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewik Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 10:31 Nie bedę sie powtarzać ,bo to PRAWDA W KAŻDYM CALU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwach Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.INTELINK.pl 10.09.04, 14:57 prawda czekam na ino? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.04, 16:02 Bardzo to będzie ciekawe popatrzyc sobie na listę ofiarodawców , czy będzie wśród nich pani Jolanta??? W zeszłym roku jakiś obywatel kupił sierotom opuszczający dom dziecka 40-sci mieszkań za własne pieniądze - nawet nie znamy jego nazwiska a powinno być wypisane na gmachu sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalikst Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.09.04, 09:20 Po co tyle wrzawy? Nikt nie postawił żadnego zarzutu prezydentowej. Nikt o nic ją nie podejrzewa. Jezeli są podejrzenia to w stosunku do Orlenu a nie do Kwasniewskiej. Taka nerwowość pary prezydenckiej nasuwa tylko skojarzenie, że na złodzieju czapka gorze. I być moze coś jest na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piootr Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:45 Wcale nie musi ( chociaż może) o to chodzić. Po prostu istnieje wymiar polityczny tego kabaretu. I nie chodzi tylko o zaszłości - kto, komu, ile , za co, co wiedziały służby itp, tylko o konfrontację popularnej osoby z zadatkami na prezydenta z prawicowym "gorącym łbem", który ma nienasycone pragnienie władzy i też się przymierza do belwederu. Oplucie Kwaśniewskiej niesie podwójną korzyść - nie tylko odbiera jej potencjalny elektorat, lecz ukazuje "potęgę" sprawczą naszego herosa ( on ci prezydentom równy - znaczy taki quasi - prezydent). Nie neguje sensu dociekań na temat powiązań biznesu i polityki, zwłaszcza w tym kraju, ale - drodzy rodacy - dokładając kwachom zastanówcie się kto zbiera konfitury z tego tytułu!!! Przypominam, że wszystkie strony są aktywnymi politykami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do_"piootra" Re: Prezydent jest tak przeciętnym człowiekiem, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 16:33 ..że równych mu nie ma co szukać. Nikt nie ma zamiaru pluć na Kwaśniewską, ani na kogokolwiek. Po prostu konieczne są rozmaite ustalenia, również na poletku uprawianym przez panią prezydentową. Jedno jest pewne, tak zwany "piootr" ma zmącony umysł nienawiścią, co wyraźnie można dostrzec czytając jego wypowiedzi. Faceta z obsesją maniakalną nie mozna poważnie traktować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izaak Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.bredband.skanova.com 12.09.04, 08:43 Piootrze. To nie ludzie pluja na Kwasniaki. To oni pluja na narod, okradaja go ,oszukuja, rozdzielaja nasze pieniadze, miedzy sitwe zydowsko-bolszewicka. I tak karawana plujac na nas pcha sie do przodu. A haslem ich jest - kradnij, kradnij ile sie tylko da. Byc moze ze to jest ostatnia szansa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.04, 16:05 Na złodzieju czapka karakułowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.top.net.pl 10.09.04, 09:21 Wszelka "działalność charytatywna" instytucji budżetowych oraz monopolistów (czyli firm posiadających ponad 50 % rynku) to złodziejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Smerf Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 09:37 Czy masz na myśli fundację prof. Religi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.arcor-ip.net 10.09.04, 20:11 Szczytem bezczelnosci "Polakow " czy "Polactwa" byl wybor Kwacha na prezydenta. Mysle ze polactwo tak pieknie sie mnozy w RP, lepiej niz karaluchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZENO Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:36 UDERZ W STÓŁ A NOŻYCE SIĘ ODEZWĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebel podejrzenia wobec mojej ŻONY panie redaktorze IP: *.man.polbox.pl 10.09.04, 09:39 podejrzenia wobec mojej ŻONY panie redaktorze oraz podejrzenia wobec małżonki prezydenta to są właściwe formy, panie redaktorze. Kiedy się mowi o swojej zonie nie uzywa sie forma małzonka. A kiedy sie mowi o czyjejs zonie uzycie formy małżonka oznacza szacunek. Mylenie tych dwoch form oznacza wtorny analfabetyzm, panie redaktorze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy Re: podejrzenia wobec mojej ŻONY panie redaktorze IP: 195.94.209.* 10.09.04, 10:13 A czy ja mając szacunek do swojej żony, mogę określać ją słowem małżonka? Podobnie nie czując szacunku do małżonki sąsiada, moge mowić o niej jako o żonie sąsiada? Odpowiedz Link Zgłoś
wilidek Re: podejrzenia wobec mojej ŻONY panie redaktorze 10.09.04, 13:05 Święta prawda, tylko nie do redaktora te słowa, ale do naszego światowego prezydenta, który używa formy "małżonka" dla określenia swojej żony (słyszałam wypowiedź w telewizji). Jest to niezręczność charakterystyczna dla ludzi, którzy kindersztubę nabyli metodą Dyzmy, a nie otrzymali w wychowaniu (vede prof. Bartoszewski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: podejrzenia wobec mojej ŻONY panie redaktorze IP: *.247.192.61.east.flets.alpha-net.ne.jp 10.09.04, 14:44 Ma Pan racje, w Japonii jest tak samo. Jest "oku-sama" czyli malzonka, i mowie tez tsuma, ale tylko o swojej zonie. Tych regul zelaznie przestrzegam. W przeciwnym razie potraktowano by mnie jak gbura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putin Re: podejrzenia wobec mojej ŻONY panie redaktorze IP: *.bredband.skanova.com 12.09.04, 08:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:40 nie jest wielkim osiagnieciem kierowanie organizacja charytatywna, gdy jest zapewniony staly doplyw pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Ciekawe czy mojej fundacji Orlen tez udzieli wspar IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.04, 09:42 cia jak pani Kwas? Moze chociaz 10% z tego. Piszcie wszystkie fundacje do PKN! Oni pomagaja wszystkim dzieciom przeciez. Atak z magisterka tez byl pomowieniem, golen w Katyniu i pomrocznosc niejasna w NY to zorganizowany atak wrogiej propagandy. Dobrze, ze chociaz klapa bagaznika i drzwi sa wlasciwie zdefiniowane w najjasniejszym mozgu RP i pomylek juz niet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skad te emocje? Uderz w stol, a nozyce sie odezwa... IP: *.azvu.nl 10.09.04, 09:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.ols.vectranet.pl 10.09.04, 09:50 Jak ktoś chce założyć fundację niech ją zakłada za własne pieniądze, a nie wymusza dotacji od firm państwowych z racji tego ,że jest sie żoną prezydenta, dotacji idących w miliony PLN.Jak kierownik przedsiebiorstwa , w dużej części państwowego, rozdaje swobodnie pieniądze nie należace do niego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ced <<<<<< M O N I K A O L E J N I K >> IP: *.outsourcing.atman.pl 10.09.04, 09:52 Brawo Pan Moniko, bardzo udany program , bardzo udane pytania, super dyskusja. Częściej należy zadawać ludziom pytania czy żyjemy w państwie prawa. Rozmowcy bardzo komicznie plączą sie przy tym. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maax "To był program Prosto kropka nad i" powiedziałaMO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 10:17 kończąc rozmowę z panią Prezydentową :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fr Re: "To był program Prosto kropka nad i" powiedzi IP: *.outsourcing.atman.pl 10.09.04, 10:19 tak , zabawne to bylo, ale audycja bardzo udana Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Najwyklejsze naciagactwo te wszystkie fundacje ! 10.09.04, 09:52 Orlen przekazal 350 000 na fundacje, ta z kolei przekazala na szpital ale juz nie 350 000 tylko mniej o prowizje (5% ??). Czy nie byloby sluszniej aby Orlen przekazal cala kwote na szpital ??? A sam fakt ze jedna fundacja dofinansowuje druga, ta z kolei trzecia itd to nie przekret, przeciez kazda odbija od kwoty dofinansowania prowizje dla siebie !!! To ile faktycznie zostaje z poczatkowej kwoty na cele faktycznie harytatywne - no ile - 30% ? 40% ??? Fundacja ma sens tylko wtedy, gdy prowadzi dziaslanosc zarobkowa i zarobione pieniadze przeznacza na cele harytatywne a przypadku tych fundacji mamy tylko do czynienia z posrednikami, ktorzy slono kaza sobie za to placic !! i do tego jeszcze czesc fundacji jest dotowana z budzetowych pieniedzy. To jakas farsa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy Re: Najwyklejsze naciagactwo te wszystkie fundacj IP: 195.94.209.* 10.09.04, 10:18 A skąd wiesz, że przekazano sumę pomniejszoną o prowizję? Jest mowa, że w statucie fundacja ma zapisane, że 5% środkoów uzyskanych może być przeznaczone na koszty działalności. Może, to nie znaczy że musi i jest. Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Re: Najwyklejsze naciagactwo te wszystkie fundacj 10.09.04, 10:44 To po co fundacja dotuje druga fundacje, druga tzrecia, trzecia czarta itd. Odpowiedzjest tylko jedna po to by kazda mogla uszczknac przynajmniej 5% z kwoty pierwotnej. Z niecierpliwoscia czekam na sprawozdanie w/w fundacji. Ciekaw jestem ile faktycznie dostali kasy a ile faktycznie wydali !? Roznica powie wszystko i bedzie to na pewno przerazajace porownanie. A swoja droga dlaczego Orlen nie dal swojej darowizny bezposrednio na szpital, przeciez wolno robic takie darowizny !! - i dotarla by ona do szpitala w CALOSCI !!! Wniosek nasuwa sie sam:szpital zostal okradziony ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naciągactwo! Re: prawo przewiduje 10% do 15% prowizji dla funda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 15:02 Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Panie prezydencie a to zrobil minister Kalwas to . 10.09.04, 09:56 nie jest dranstwo. Chodzi o P. Sadowskiego. Udzielanie immunitetu sciganemu przez prawo jest chyba karalne. Tlumaczenie ze p. Sadowski jest fachowcem to kpina z prawa. Czyzby fachowcow prawo nie dotyczylo, a jesli tak to w ktorym artykule Kopnstytucji to jest napisane ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy Re: Panie prezydencie a to zrobil minister Kalwas IP: 195.94.209.* 10.09.04, 10:25 Po prostu facio jest prawnikiem i trudno aby szukał roboty jako dentysta. Jest specjalistą w swojej dziedzinie (co nie zdarzy, że nie może być przestępcą) więc go zatrudniają na wysokich stanowiskach. Te stanowiska mają to do siebie, że automatycznie dają immunitet (co nie znaczy, że jest to słuszne). Nie w tym problem. Natomiast facio może i powinien zrezygnować z immunitetu i jeśli tego nie zrobi to będzie zwykłym lujem. Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Re: Panie prezydencie a to zrobil minister Kalwas 10.09.04, 10:48 Byl przez tyle lat to i teraz bedzie, jak wiadomo immunitetu sam sie nie moze zrzec (super perfidia tego co to wymyslil) - a koledzy na pewno nie pozbawia go immunitetu, bo przeciez cala ta kombinacja wzielaby w leb a oni do tego nie dopuszcza !! Widziales kiedys jak karze sie zdrade w mafii ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fr <<<<< PAŃSTWO PRAWA ????????? >>>> IP: *.outsourcing.atman.pl 10.09.04, 10:00 skoro zyjemy w panstwie prawo, to dlaczego panstwo prawa nie bedzie oddawalo pieniazkow za niesluszne wplaty za obonament RTV ????? licze na odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meesh Na głowie kwietny ma wianek IP: 81.21.202.* 10.09.04, 10:00 W ręku zielony badylek A przed nią bieży baranek A nad nią lata motylek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldente Re: Na głowie kwietny ma wianek IP: *.pool82104.interbusiness.it 10.09.04, 10:24 Co poeta mial na mysli!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mija mi Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.cofund.org.pl 10.09.04, 10:01 no więc tak: - możemy się wszyscy chyba umówić, że tego Prezydenta RP nie musimy się wstydzić - żony, chociaż wyraźnie nie dorównuje mu inteligencją - też przecież nie - mimo, że tak w ogóle nie są oni mi specjalnie sympatyczni, jestem w stanie ocenić, że wiele krytyki kierowanej pod jego/ich adresem to popłuczyny nienawiści do komuchów: "byłeś beneficjentem przed 1989 - jesteś drań i już!" - piętnaście lat po historycznym zwrocie może już nie trzeba? Jeszcze jedna trzeźwa konstatacja bez zacietrzewienia: charytatywna działalnośc osoby u boku znaczących w państwie osób to przecież nie jest wynalazek pp. Kwaśniewskich - właśnie taka postać gwarantuje skuteczne ściąganie pieniędzy. A że to złości nas maluczkich, którzy też chętnie bylibyśmy dobrzy dla wszystkich potrzebujących? - niech to nie wywołuje w nas agresji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Nie o to chodzi, IP: 193.28.0.* 10.09.04, 10:23 że żona prezydenta zajmuje się działalnością charytatywną ale o to, że darowiznę przekazuje spółka Skarbu Państwa. Jak już zauważyli poprzednicy jest to darowanie nie swoich pieniędzy nie wiadomo w jakim celu. Co do nienawiści do komuchów to być może miałbyś rację gdyby nie fakt, że "piętnaście lat po historycznym zwrocie" większość z nich się wogóle nie zmieniła i działają tak jak działali w PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy Re: Nie o to chodzi, IP: 195.94.209.* 10.09.04, 10:35 z tego ci mówią, a nie słyszałem zaprzeczeń to wiadomo na jaki cel (budowa szpitala), więc nie wprowadzaj w błąd. Jest tak, że każda spółka przynosząca zyski musi płacić podatki. Z tych podatków państwo buduje szpitale, finansuje policję iip, itd, albo je po prostu, dysponując wielkim worem kasy, marnotrawi. Jest tak, ze spółka może (tak jak obywatel) częśc swych zysków skierować bezposrednio na cele charytatywne i to sobie odlicza od podatku. Może więc powiedzieć, że sama wskazuje na co będzie wykorzystana częśc pieniędzy z podatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali To bardzo naiwny pogląd IP: 193.28.0.* 10.09.04, 12:07 Po pierwsze nie twierdziłem, że nie wiadomo na jaki cel zostały przekazane pieniądze przez fundację - bo tego nie wiem. Napisałem, że nie wiadomo jaki cel miało przekazanie pieniędzy przez spółkę Skarbu Państwa fundacji prowadzonej przez żonę Prezydenta, mającego jak wynika z ujawnianych informacji poważny wpływ na obsadę zarządu i rady nadzorczej. Twierdzenie, że to z troski o chore dzieci jest raczej naiwne. Po drugie ja wcale nie chcę, żeby spółka obracająca m.in. publicznymi pieniędzmi zamiast płacić podatki sama decydowała gdzie je przekaże. Jeżeli pieniądze trafiły do szpitala który naprawdę ich potrzebował to znaczy, że nie jest dostatecznie finansowany przez budżet państwa. Nie jest zapewne dlatego, że mamy ogromny deficyt budżetowy i trzeba wybierać na co przeznaczać pieniądze. Jeżeli podział ten jest zakłócany przez różne pseudofundacje to albo deficyt wzrośnie albo trzeba będzie podnieść podatki o kwotę "darowizn". Fundacje charytatywne mają rację bytu jedynie wtedy gdy pieniądze uzyskiwane są z kieszeni prywatnych darczyńców a nie odpisywane od podatków! W przeciwnym razie nie jest to działalność charytatywna a szkodliwe zastępowanie rządu i parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny Re: Nie o to chodzi, IP: 164.143.240.* 10.09.04, 15:17 Gość portalu: ali napisał(a): > że żona prezydenta zajmuje się działalnością charytatywną ale o to, że > darowiznę przekazuje spółka Skarbu Państwa. Jak już zauważyli poprzednicy jest > to darowanie nie swoich pieniędzy nie wiadomo w jakim celu. > Co do nienawiści do komuchów to być może miałbyś rację gdyby nie fakt, > że "piętnaście lat po historycznym zwrocie" większość z nich się wogóle nie > zmieniła i działają tak jak działali w PRL-u. PKN Orlen nie jest spolka SP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angus Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.autocom.pl 10.09.04, 10:29 Tylko mój drogi/a na swiecie to nie państwowe firmy wspierają fundacje takich fundacji, zwłaszcza gdy na ich czele stoi prezydentowa - i tu jest pies pogrzebany....., pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: 157.25.88.* 10.09.04, 10:12 Don't cry for me.. Polonia... No i mamy polska Evite Peron, a właściwie osobę, która by chciała być tak postrzegana. Tylko gdzie ta charyzma... A i lud bardziej oświecony i głupot nie da sobie sobie wciskać-opowiadanie w tv publicznej, jak to trudno z nazwiskiem "Kwaśniewska" zdobywać pieniadze na fundację, graniczy z absurdem i,żeby nie powiedzieć, nawet chamstwem wobec innych fundacji. I bardzo dobrze,że w końcu zaczęto grzebać w oraganizacjach, gdzie udzielają się żony prominentnych osób w państwie (jest kilka pań, które działąją w b. znanej i z tradycjami organizacji charytatywnej-może by tak za to też się wziąć...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.nibco.pl 10.09.04, 14:48 O żesz Ty Karol, jaki pan mądry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykorupcyjny Panu i tak nikt nie wierzy Panie Magistrze !!!!!! IP: 62.233.135.* 10.09.04, 10:15 Nie po tylu kłamstwach albo nie dotrzymanych obietnicach. Jeżeli komisja cos znajdzie w Tej fundacji to ja nawet nie uznam tego za sensację. Oczywiście jestem pełen szacunku dla ludzi który pomagają chorym dzieciom ale tylko tym którzy robią to z "czystych" pobudek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 10:26 Każdy normalny Polak wie, że wszelkiej maści fundacje to fabryki do "kręcenia lodów". Przy całej sympatii dla naszej pięknej Joli, polska to nie Rzym, a Ona nie jest żoną cezara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja, Polak Dajcie spokój Pani Jolancie! IP: *.atm2-0-1111047.0x50c5d30a.odnxx7.customer.tele.dk 10.09.04, 10:27 O ile Aleksandrowi moznaby "wrzucic kilka kamyków do ogródka podejrzen" to Jolanta JEST Pierwsza Dama, ktorej nie mozna zarzucic, ze robi cos tylko i wylacznie dla zysków. Ona jest "ulepiona z innej gliny - to wysokiej jakosci porcelana". Ona jest "z wyzszej pólki" - to MY, Polacy Ja tam postawilismy, za Jej Wielkie Serce. Trzymaj sie Jolanta - jestesm z Toba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kujon Re: Dajcie spokój Pani Jolancie! IP: *.outsourcing.atman.pl 10.09.04, 10:41 ale liscik żelazny dla Andrzeja załatwila , nie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Re: Dajcie spokój Pani Jolancie! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 10.09.04, 11:31 chcesz powiedzieć, że jej potrmonetka ma kształt serca? widziałem kiedyś taką na wiejskim jarmarku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Trzymajcie się Towarzyszko, jesteśmy z wami !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja, Polak Re: Trzymajcie się Towarzyszko, jesteśmy z wami ! IP: *.atm2-0-1111047.0x50c5d30a.odnxx7.customer.tele.dk 10.09.04, 15:10 Kazdy czlowiek ma wlasne przekonania. Na tym polega bycie niezaleznym, unikalnym, wolnym czlowiekiem. Najwazniesze aby mialy one na celu dobro wlasne i innych. To czy ktos jest "czerwony", "zielony", "czarny" jest tylko przymiotnikiem okreslajcym tym, kim jest czlowiek. Nie ma "kolorów" lepszych i gorszych w obrazie zycia. Czyms zlym jest wykorzystywanie swoich pogladów ideologicznych dla szkodzenia innym, czyli pozostawanie i trwanie uparcie przy wlasnym spojrzeniu na swiat, bez tolerancji i zrozumienia innych. Chyba najwazniejszym jest aby "szary czlowiek" umial dostrzec ta olbrzymia barwe kolorów zycia i umial z nich korzystac... a nie je niszczc... by pozostac szarym... Nie sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rekin Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 10:31 Panie prezydencie tu mnie pan rozbawił do łez.Czy każda kontrola nosi znamiona podejrzeń czy oskarżeń???Jeśli tak to nie poddam się już nigdy żadnej kontroli,nawet Urzędu Skarbowego.Nie mogę dopuścić do tego aby ktoś naruszał MOJE DOBRA OSOBISTE !!!!!!!!!!!! I jeszcze jedno,jeśli ktoś nie czuje się winny to wszelkie kontrole nie robią na nim wrażenia !! TO ŚMIESZNE ŻE COŚ TAKIEGO PADA Z UST OSOBY NA TAKIM URZĘDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: 195.94.209.* 10.09.04, 10:47 i tu się mylisz. Otóż każda kontrola jest wynikiem podejrzeń. Nawet jeśli sprawdzają wszystkich jak leci po kolei to też dlatego, iż podejrzewają iż coś znajdą. Kontrola bez podejrzeń jest absurdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: 195.94.209.* 10.09.04, 10:56 >...I jeszcze jedno,jeśli ktoś nie czuje się winny > to wszelkie kontrole nie robią na nim wrażenia... Załużmy, że w twojej dzielnicy popełniono zbrodnię. I do Ciebie (a nie masz z tym nic wspólnego, z trupem natomiast załatwiałeś kiedyś jakąś sprawę i miał on w notatniku zapisaną twoją komórkę) przychodzi śledczy i prosi o wyjaśnienia, gdzie byłeś poprzedniej nocy? Prasa natomiast pisze że w sprawie zbrodni trwa śledztwo i policja przesłuchała Ciebie. Czy nie czułbyś się zaniepokojony sytuacją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.chello.pl 10.09.04, 11:00 Gość portalu: Rekin napisał: > Czy każda kontrola nosi znamiona > podejrzeń czy oskarżeń???Jeśli tak to nie poddam się już nigdy żadnej > kontroli,nawet Urzędu Skarbowego.Nie mogę dopuścić do tego aby ktoś naruszał > MOJE DOBRA OSOBISTE !!!!!!!!!!!! Właśnie... Kanar skontrolował mi bilet w autobusie. Jego podejrzenia wobec mnie - uczciwego posiadacza biletu miesięcznego - to przecież rażące naruszenie moich dóbr osobistych! Rażące szczególnie, bo dokonane PUBLICZNIE!!! A pan prezydent po raz kolejny pokazał, że brak dyplomu ukończenia studiów nie jest chyba przypadkiem. Przy takiej umiejętności myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś