Dodaj do ulubionych

Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki to...

IP: 194.146.248.* 10.09.04, 08:53
Kwaśniewski zaczyna się sam sypać. Okazuje się, że jednak polecał Kulczyka.
Czekamy na dalsze rewelacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: zeo Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki to... IP: 212.182.119.* 10.09.04, 08:56
      To nie objaw choroby społeczeństwa panie Kwaśniewski tylko raczej klasy
      politycznej, jej skorumpowania i szeregu innych patologicznych relacji jakie
      zachodzą w naszym chorym kraju.
      • Gość: elvis A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:45
        Jak można ufać człowiekowi, który po 10 latach nie odszczekał publicznie, że
        kłamał nazywając się magistrem. Czekam na przeprosiny. W przeciwnym wypadku, w
        żadne zapewnienia pana prezydenta nie uwierzę.
        • Gość: elvis Dlaczego Kwaśniewscy mają rozdzielność majątkowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:49
          Zachodzi oczywiste podejrzenie, że próbują coś ukryć. Na umowne wyłączenie
          wspólności majątkowej decydują się zwykle biznesmeni prowadzący bardzo ryzykowną
          działalność, albo wręcz działający na granicy prawa. O przestępcach nie wspomnę.
          • slon2002 Celny strzał w Kwachów wywołuje reakcję paniczną 10.09.04, 09:50
            • slon2002 [...] 10.09.04, 09:53
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • slon2002 ŁAPY PRECZ OD JOLI !! Una niewinna jak Rózia Lukse 10.09.04, 09:56
                Luksemburg
                • Gość: sldup-gate BARWY NA KURIERZE CZY KU..WY NA BARIERZE ????? IP: *.mobil.telenor.no 10.09.04, 10:44
                  cytat:
                  o zbadaniu dokumentacji finansowej fundacji
                  "Porozumienie bez barier"
                  dzisiejsi oskarżyciele "zwrócą honor"
                  Jolancie Kwaśniewskiej.

to proba narzucenia
                  kierunku toczenia sie
                  sledztwa

o tym czy zwroca czy nie
                  moze rozstrzygnac jedenie
                  komisja sledcza
                  i prokuratura (miejmy nadzieje
                  ze niezalezna)
                • Gość: az Re: ŁAPY PRECZ OD JOLI !! Una niewinna jak Rózia IP: *.nibco.pl 10.09.04, 14:28
                  Myślę, że na tym poziomie jakakolwiek dyskusja uwłacza godności. Dlaczego
                  ludzie nie pracujecie w KGB. Pistolety do łapki i kariera przed wami. Mili
                  Polacy.
                  • Gość: Cadyk z Kocka Aj waj, aj waj, aj waj IP: 149.156.184.* 10.09.04, 18:25
                    Aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj,
                    aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj,
                    aj waj, aj waj, aj waj, aj waj, aj waj. Gewałt!
                    • Gość: Pepperoni Czyżby bardziej bolesne niż goleń lewa? IP: 149.156.184.* 10.09.04, 18:33
                      Współczuję Panu Prezedentowi. Widać uderzenie komisji w Panią Jolę jest
                      boleśniejsze nawet niż zespół pourazowy goleni lewej, który tak dawał się
                      odczuć na cmentarzu w Charkowie.
                    • Gość: Aaron Re: Aj waj, aj waj, aj waj IP: *.bredband.skanova.com 11.09.04, 21:01
                      Aj waj, aj waj, mojej Jolci nie ruszaj
          • Gość: marcin rozdzielnosc majatkowa IP: 217.153.6.* 10.09.04, 09:57
            chlopie, widac ze nie masz pojecia o polskim prawie. na rozdzielnosc majatkowa
            decyduja sie wszyscy, ktorzy zasiadaja w zarzadach spolek, bo odpowiadaja CALYM
            SWYM OSOBISTYM MAJATKIEM za skutki blednych decyzji. Blednych!, nie przestepczych.
            • Gość: elvis Marcin, gówniarzu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:06
              ...jestem aplikantem radcowskim, więc wiem co piszę. Obecność w zarządzie mieści
              się w ramach ryzykownej działalności. Nie zawsze członek zarządu odpowiada za
              długi spółki swoim osobistym majątkiem. Prezydent nie może zasiadać w zarządach
              jakichkolwiek spółek. Weź się do nauki, albo zamilknij na wieki. Dlaczego na
              forum pełno jest niedouczonych, ale za to przemądrzałych gówniarzy?
              • Gość: Hh Re: Marcin, gówniarzu... IP: *.toya.net.pl 10.09.04, 15:15
                Tzn że jesteś mądrym synem jakiegoś adwokaciny.Mądrość swoją masz po tatusiu?
                Też masz już immunitet?
                • Gość: elvis Re: Marcin, gówniarzu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 15:37
                  Immunitet mają posłowie, prezydent, sędziowie oraz prokuratorzy. W różnym
                  zakresie. Adwokaci i radcy prawni, nie. Jestem I pokoleniem prawniczym w mojej
                  rodzinie. Mój ojciec skończył SGPiS (SGH).
                  • Gość: Miłośnik dziejów A MNIE DZIWI JEDNO IP: 149.156.184.* 10.09.04, 18:45
                    Nie mogę wyjść z podziwu, dlaczego nic nie wiemy o rodzinie, dziadkach,
                    dzieciństwie Pana Prezydenta. Przecież każda ofincjalna biografia zaczyna się
                    od słów "pochodzi z rodziny rzemieślniczej/wojskowej", "jego przodkowie
                    uprawiali rolę" albo "z rodziny o tradycjach takich czy innych". Artefakty
                    przodków, dagerotypy dziadka z babcią robione w małomiasteczkowym atelier
                    dodają danej biografii wiarygodności. Przecież nie ma nic złego w tym, że ktoś
                    ma jakieś korzenie. A tymczasem co się okazuje? Nigdzie nie można znaleźć
                    informacji o rodzicach Pana Prezydenta. Nic a nic. Żadnych zdjęć chaty, domu,
                    dworka, w którym przyszedł na świat tara, dziadek, babcia. Żadnych metryk,
                    zdjęć ślubnych, świadectw szkolnych. A przeciez jak Wałęsa został prezydentem,
                    to zachodnie ekipy telewizyjne wieś Popowo, z której "Lechu" pochodził,
                    wywróciły do góry nogami. Bardzo to dziwne. Może ktoś wie, gdzie można w necie
                    znaleźć jakieś informacje o przodkach Pana Prezydenta?
                    • Gość: a mnie nie dziwi Re: A MNIE DZIWI JEDNO IP: *.arcor-ip.net 10.09.04, 18:59
                      Bo to sa ludzie ktorzy nie chca miec przeszlosci bo z nia nigdy
                      sie za leb nie wzieli - z przeszloscia.
                      Gdyby choc odrobine mieli cywilizacyjny rys wiedzieliby ze to co
                      robia tworzac swoj nieautentyczby portret jest bardziej charakterystyczne
                      dla niedojrzalych gwiazdek pop-kultury niz prezydenckiej pary.
                      Raz infntylna , innym razem tkliwa , tak naprawde zimno kalkulujaca,
                      za tym stoji niedojrzalosc i chec sprzedawania takiego swojego
                      obrazu w jaki mielibysmy uwierzyc .
                      W miedzyczasie tyle "portrecikow" nam zaproponowano ze tak naprawde nie
                      wiadomo kim sa kwasniewscy - oni tez juz nie wiedza- kim sa.

• Gość: Aaron Re: A MNIE DZIWI JEDNO IP: *.bredband.skanova.com 11.09.04, 21:07
                        A mnie nie dziwi jedno, ze nic sie nie pisze o rodowodzie Kwasniaka. Jego
                        rodowe nazwisko to Izaak Stolcman syn zbrodniarza, enkawudowca bolszewickiego w
                        Ludowym Wojsku Polskim.
                    • Gość: polonus Re: A MNIE DZIWI JEDNO IP: *.proxy.aol.com 11.09.04, 05:07
                      Pytaj o to cadyka z Berdyczowa a jezeli chodzi o kariere zawodowa ojca to
                      w archiwum NKWD powinna byc jego teczka personalna.
              • Gość: kuku Re: Marcin, gówniarzu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 20:11
                Bo szczekać to nie jest sztuka i do tego madrości nie trzeba.
            • Gość: Spostrzeżenie Re: rozdzielnosc majatkowa - za przestępcze też ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:32
              Za decyzje o charakterze przestępczym też odpowiadają.
              Czy ktoś słyszał o takim przypadku, żeby nomenklaturowy gość na stanowisku,
              kiedykolwiek podjął błędną decyzję, za którą odpowiadał.
              Ja nie słyszałem. Goście na wysokich stołkach są nieomylni.
          • Gość: Studio Re: Dlaczego Kwaśniewscy mają rozdzielność majątk IP: 213.17.161.* 10.09.04, 10:34
            Pieprzysz trzy po trzy. Zazdrość przez ciebie przemawia i zawiść. Ja również
            mam rozdzielność majątkową i co też mnie nazwiesz przestępcą. Nie prowadzę
            dziełalności, nie zasiadam w radach nadzorczych ani w zarządach spółek i nie
            mam długów. Weź koło i stuknij się w czoło za nim coś takiego napiszesz.
            • Gość: elvis Ciebie kolego zdradza żona... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:37
              ...dlatego masz rozdzielność. Współczuję. Chcesz o tym porozmawiać?
          • Gość: piootr Re: Dlaczego Kwaśniewscy mają rozdzielność majątk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:21
            co za bzdura. Uznane rozwiązanie formalno - prawne przeznaczone wyłącznie dla
            przestępców???? Co ty wygadujesz człowieku?
          • Gość: Y. Re: Dlaczego Kwaśniewscy mają rozdzielność majątk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.04, 11:23
            Rotfl. Intercyzę wykorzystuje w Polsce obecnie około 8% małżeństw i zapewniam
            że nie są to przestępcy (Ci nie mogą w ogóle mieć rozdzielności, jeżeli ktoś
            ich już skazał) lub tylko biznesmeni o ciemnych zamiarach. Rozdzielność przy
            sprawowaniu ważnych funkcji przez oboje małżonków jest chlebem powszednim, co
            wynika z danych GUS chociażby, więc zanim zaczniesz bredzić to pomyśl co
            piszesz.
            • Gość: elvis Mylisz się "Y". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:34
              Lubię Cie, bo przyszedłeś mi z pomocą wspominając wywiad, w którym Kwaśniewski
              przedstawił się jako "magister". Co do rozdzielności majątkowej, nie masz jednak
              racji. W każdej chwili (tzn. także, gdy jeden z małżonków jest prawomocnie
              skazany) małżonkowie mogą umownie wyłaczyć wspólność ustawową. Skąd możesz
              wiedzieć, że wśród tych 8 % nie ma przestępców. Zapewniam cię, że są. Każdy kto
              działa nielegalnie ma rozdzielność, a majątek zdobyty nielegalnie przenosi "pod
              stołem" na małżonka. ALE ŻEBY BYŁO JASNE. ROZDZIELNOŚĆ MAJĄTKOWA JEST DOZWOLONA
              I KORZYSTAJĄ Z NIEJ TAKŻE UCZCIWI OBYWATELE. Niestety, gdy robi to para
              prezydencka to jest to jednak podejrzane.
          • Gość: vvolf [...] IP: *.range81-153.btcentralplus.com 10.09.04, 12:19
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: kuku Re: Dlaczego Kwaśniewscy mają rozdzielność majątk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 20:09
            Znalazł sie następny myśliciel w tym kraju. Może wstąpisz w szeregi pismakow z
            GW, Rzeczy czy moze Faktow. Tam też mają doskonałe pomysły. A może wynajemiesz
            do tego Rutkowskiego i on wykryje matactwa Kwachow.
        • Gość: Józek Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:51
          z jakiej racji prostaku podszywasz się pod ELVISA.Nie dorośniesz JEMU ani też
          PREZYDENTOWI KWAŚNIEWSKIEMU nigdy nawet do pięt.PREZYDENT nigdy nie nazywał
          siebie magistrem a tylko mówiono wówczas o tym,że ukończył studia co jest
          prawdą.
          • Gość: elvis Przeczytaj na dole post "Y" i zażywaj magnez. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:39
          • Gość: AARON Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.bredband.skanova.com 11.09.04, 21:14
            Jozku masz racje Kwasniak ukonczyl z wyroznieniem Akademie pierwszomajowe z
            wyroznieniem.
        • Gość: mm Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.04, 09:54
          elvis, ponoć nie żyjesz, a może to też kłamstwo.
          • Gość: elvis Żyję, ale byłem zajęty. Dlatego na te pierdoły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:47
            ...od razu nie odpowiedziałem.
        • Gość: Ogr Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 10:11
          Ponieważ jeszcze nie mam sklerozy mogę spokojnie stwierdzić, iż Kwaśniewski (a
          nie jestem jego fanem, lecz jestem fanem mówienia całej prawdy) nigdy nie
          powiedział publicznie, iż jest magistrem. Podawano wyłącznie, iż ma wyższe
          wykształcenie. Ponieważ ukończyłem studia niewiele później aniżeli Kwaśniewski
          przypomnę młodzieży, iż kiedyś, w myśl ówczesnych zasad i przepisów za osobę
          posiadającą wyższe wykształcenie uznawano osobę, która posiadała tzw.
          absolutorium, czyli zdane wszelkie egzaminy i zaliczenia oraz wpis w indeksie o
          uzyskaniu absolutorium.
          W niektórych uczelniach, nie wszyscy przystępowali po absolutorium do obrony
          pracy magisterskiej i uznawano im wyższe wykształcenie.
          Kwaśniewski udowodnił, iż absolutorium posiada a nie chciało mu się pisać pracy
          magisterskiej, co w owych czasach nie należało do rzakości.
          Obecnie za wyższe wykształcenie uznaje sie ukończone tzw. studia licencjackie.
          W czasach kiedy Kwaśniewski kończył studia nikt nawet nie wspominał o
          takich "udogodnieniach". Ciekawi mnie również ile z osób stawiających
          Kwaśniewskiemu zdecydowane zarzuty względem wykształcenia posiada co najmniej
          magisterium, a z tych co posiadają ilu może powiedzieć iż dobrnęło do
          magisterium bez kantów.
          Pozdrawiam wszystkich absolwentów studiów.
          • Gość: Kaszub Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.pwradio.pl 10.09.04, 11:01
            Ja skończyłem, i to niejedne, bez kantów.A ponieważ było to w tym samym czasie,
            to przypomnę, że dyplomów nie robili ci, którzy robili partyjne kariery lub
            mieli zamożnych rodziców.Do normalnej roboty wymagali dyplomu, bo inaczej nie
            było szans na karierę. Partyjni karierowicze mieli to w nosie, bo oni byli
            ponad to. Dla mnie w przypadku Kwaśniewskigo było ciekawe tyko to, że on w tym
            czasie (koniec lat siedemdziesiątych) wstąpił do partii, co dla większości
            studiujących ze mną ludzi było szczytem oportunizmu i braku inteligencji. Dziś
            z tego drugiego zarzutu muszę się wycofać, bo wielu moich kolegów nie załapało
            się w całym swoim życiu na tyle wycieczek turystycznych ile on w jednym roku.
            Kochany nasz globtroter z uczciwą małżonką.
            • Gość: elvis A co powiesz o młodzieżówce SLD. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:55
              To dopiero szczyt oportunizmu. Wiedzieć wszystko o zbrodniach komunizmu i
              zapisać się w szeregi spadkobierczyni PPR i PZPR. Pozdrawiam.
          • Gość: Y. Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.04, 11:40
            W informatorze z II kadencji Sejmu o Kwaśniewskim podawano wykształcenie
            wyższe; mgr ekomomii. Sam Kwaśniewski 16 października 1995 r. publicznie
            skłamał mówiąc w wywiadzie dla radiowej Trójki, że obronił pracę magisterską na
            Uniwersytecie Gdańskim i ma wyższe wykształcenie (według Rzeczypospolitej z 11
            grudnia 1995 r.). Tymczasem 16 listopada 1995 r., na trzy dni przed II turą
            wyborów, B. Synak, prorektor Uniwersytetu Gdańskiego oświadczył, że Aleksander
            Kwaśniewski został skreślony 5 października 1978 r. z listy studentów wydziału
            Ekonomiki i Transportu UG. 24 października to samo potwierdził rektor UG prof
            Z. Grzonka, mówiąc, że A. Kwaśniewski ani nie skończył studiów na UG, ani nie
            jest absolwentem uczelni, ani magistrem. Nie przeszkodziło to Kwaśniewskiemu
            kolejny raz skłamać w wywiadzie dla Frankfurter Rundschau z 24 listopada, iż
            skończył studia na wydziale Handlu Zagranicznego, a odmienne stwierdzenie
            rektora UG w tej sprawie nazwał "manewrem wyborczym".

Ja ukończyłem studia magisterskie, Instytut Stosunków Narodowych, praca
            magisterska o prawach człowieka w Ameryce Północnej, bez kantów, uczciwie,
            harując przez 5 lat.

I wstydzę się takiego prezydenta za kłamstwo o swoich wykształceniu, proszę mi
            tu nie opowiadać jakiś dyrdymał o tym jak to się nie chciało, bo Kwaśniewskiego
            skreślili. A później kłamał o tym dwukrotnie. Nie jest tak, że on miał
            absolutorium i mówił: "no tak, nie mam pracy, ale w sumie w moich czasach to
            absolutorium było tym samym". Nie, on mówił, że ma tytuł magistra, na dwóch
            wydziałach na dodatek.

Wstydzę się tego, bo prezydent powinien być człowiekiem krystalicznym. Bez
            skazy, człowiekiem który może być wizytówką kraju, jego symbolem.

A Kwaśniewski nie może. Skomromitował się jeżeli chodzi o te kłamstwa, o
            Charków, o Siwca, o Ukrainę i o innych parę rzeczy. I chociaż nie powiem,
            prezydentem w sensie wypłeniania swoich obowiązków nie jest złym, a
            dyplomatycznie jest na pewno lepszy od Wałęsy (choć jak się okazuje prosta
            dyplomacja Wałęsy mogła więcej spowodować niż wysiłki Kwaśniewskiego, ale to
            inna rzecz) to rónież nie jestem w stanie powiedzieć, że jestem z niego dumny.
            Bo z kłamcy ciężko być dumnym.

I proszę się zastanowić zanim się zacznie pisać te peany na cześć Kawcha, bo
            się może okazać że się pisze głupoty...
            • Gość: elvis Dzięki "I" za pomoc. Kwach kłamał, że z niego mgr. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:15
              Mało mnie ta sfora czerwonych sklerotyków i ignorantów na forum nie ukrzyżowała.
            • Gość: az Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.nibco.pl 10.09.04, 14:37
              I dziwię się, że z tak wspaniałym wykształceniem nie został pan(i) prezydentem
              Rzeczypospolitej. Odnoszę często wrażenie, że kandydatów do spijania miodku
              jest więcej niż pszczół w ulu. Tylko jakoś nikomu nie chce się pracy w to
              włożyć i przekonać kogokolwiek o swojej wspaniałoci.
            • Gość: zb Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:44
              Trzeba klamczuchowi przyznac tytul magister honoris causa:)
          • Gość: Barska Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.lublin.mm.pl 10.09.04, 11:43
            Do "ogr"- nareszcie ktos trafil w dziesiatke i napisal,jaka jest
            prawda.Przypomne w tym miejscu,ze na KUL-u w latach piecdziesiatach po zdaniu
            egzaminow,ale BEZ PISANIA PRACY MAGISTERSKIEJ otrzymywalo sie tytuł
            magistra.Ja osobiscie takim magistrem jestem,co mam w dokumencie czarno na
            białym.
            • Gość: Y. Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.04, 11:50
              Ta, prawdę, jasne.
          • Gość: fred <<<<<<< WYższe Niepełne" IP: *.outsourcing.atman.pl 10.09.04, 13:34
            Dobrze , ze te czasy na wieki minęły, "Wykształcenie Wyższe Niepełne" - jakież
            to załosne, ..."Bo nie chcialo mu sie pisac pracy mgr."
            Pewnie z taką samą ochotą ówczesny posiadacz W.wyższego niepełnego zabierał
            sie do pracy zarobkowej.
            No ale w czasach kolesiów aparatczyków, kombinatorów wykształcenie było mało
            istotne.
            No to jak ? pomożecie
            • Gość: profesor Re: <<<<<<< WYższe Ni IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.INTELINK.pl 10.09.04, 14:30
              Małostkowy jesteś w swojej wypowiedzi.
              Udalo sie Tobie miec te mgr. co dalej?
              A ilu tera dr jest, którzy robią to po to żeby robić i co dalej?
              Za czyje pieniadze oni robią?
              Czy tytuł mgr to cos jest?
              A powiedz ilu ludzi Tobie znannych wie co to jest teraz profesor?
              Wielu nie wie jak nazywaja sie stopnie naukowe, tytyłu zawodwe i te nadawane
              ale przez ... kogo? np
              zobac była marszałek senatu Grześkowiak? jaki ona ma tytuł? dlaczego wiele
              osób nazywa ja na forum ogólnopolskim "profesor" , precież ona jest tylko
              profesor na KUL Zadan dalej komisja nie dała jej sans na dalsze przejście.
              A Ty robisz dywagacje nt mgr
              Prawda jest tak , ktoś ma mgr, ktoś ma inż.
              A sprawa ukończenia studiów tojest inna sprawa.
              szyscy powinni nad tym zastanowic się przed swoimi wypowiedziami.
              pozdrawiam

• Gość: az Re: <<<<<<< WYższe Ni IP: *.nibco.pl 10.09.04, 14:41
                Po to ma się jakieś wykształcenie, żeby chociaż poprawnie napisać swoje uwagi
                do Gazety Wyborczej - proszę pana(i).
              • Gość: fgre Re: <<<<<<< WYższe Ni IP: *.outsourcing.atman.pl 10.09.04, 15:22
                Po pierwsze :
                Nic mi sie nie udało, palancie jeden, tylko ciężko na to zapracowałem
                Po drugie :
                nie stwierdziłem w swojej wypowiedzi, ze zdobycie tytułów naukowych stawia
                ludzi na piedestałach i czyni z nich niewiadomo jakich bohaterów, Ukończenie
                wyższej uczelni WRAZ z tytułem naukowym otwiera tylko drogę do dalszej kariery.
                A to jakim człowiek jest fachowcem w danej dziedzinie to juz zalezy tylko od
                niego.
                Prawda jest taka , ze musisz dokładniej studiowac wypowiedzi zeby dalej
                zabierac głos
          • Gość: an Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.it / 62.233.189.* 10.09.04, 18:21
            niestety P.Ogr ma przynajmniej zaczątki sklerozy. Osobiscie słyszałam w
            wywiadzie z M.Olejnik słowa p.Kwaśniewskiego -"tak jestem magistrem ..."
        • Gość: Kafa Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.04, 11:50
          Ano Naród Polski już 5 lat po tym przypadku z wyższym wykształceniem wyraził
          pełne zaufanie, wybierając Kwasniewskiego na drugą kadencję! Nie zauważyłeś?
          • Gość: Spostrzeżenie Re:Naród przeraził się prezydenturą Krzaklewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:55
            Drugą kadencję Kwaśniewskiego załatwili kontrkandydaci. Było to grono tak
            skompromitowane w oczach ludu, że naród zgłupiał i zamiast skreślać obu,
            stawiał znak mniejszego zła.
            Jednak Kwaśniewski powinien sobie z tego zdawać sprawę.
            • Gość: Kafa Re:Naród przeraził się prezydenturą Krzaklewskieg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.04, 18:20
              Taaak, ja myślę że my wszyscy powinniśmy sobie zdawać sprawę że moglibyśmy być
              jeszcze gorsi.
        • Gość: Dyplomy_dlaPrezyde Re: A CO Z DYPLOMEM - dyplom już jest "załatwiony" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:27
          Dyplomy dla prezydentów rozdają za każdym rogiem, każdej z kilkuset
          "Wyższych Uczelni" ustanowionych w Polsce.
          Zarzut braku "magistra" jest od dawna nieaktualny.
        • Gość: kuku Re: A CO Z DYPLOMEM UKOŃCZENIA STUDIÓW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 20:04
          Myślisz, że robisz łaske.
      • Gość: ubolewam CZYTANIE WYBIÓRCZE(J) A CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.04, 10:25
        ..." i rozmowa dotyczyła właśnie kandydatury Kulczyka na przewodniczącego Rady.
        Prezydent powiedział jednak, że był temu przeciwny i podkreślił, że Kulczyk
        nigdy nie objął tego stanowiska."
      • Gość: Polak Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.eburwd4.vic.optusnet.com.au 10.09.04, 13:23
        Prezydent kazdego kraju to reprezentant narodu, on i jego rodzina to swietosc.
        Plucie na to jest pluciem na samego siebie na wlasny narod i na wlasny kraj.
        • Gość: az Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.nibco.pl 10.09.04, 14:43
          I do tego plujący często nie zauważa, że plwocina spada mu na nos. I chichocze.
      • Gość: Gabiene Żona Cezara powinnabyćpoza wszelkimi podejrzeniami IP: *.wns.univ.gda.pl 10.09.04, 14:04
        ale to było dość dawno temu...:)
        pamiętam dzień w którym po raz pierwszy napisano o historii z Orlenem i
        wypowiedzi Kaczmarka, bodajże w maju br. ..tego dnia do przedziału pewnego
        pociągu, jadącego z Warszawy - wsiadło trzech działaczy lewicy. Prowadzili
        nieskrępowaną rozmowę, w której dużo wyrazów było niecenzuralnych, ale dało się
        zrozumieć, że byli z wizytą w Pałacu, jak mówili "Aleksandra wszystkich
        Polaków" i śmieli się w głos z popłochu, jaki został wywołany artykułem w
        Wyborczej. Zastanawiające było dla mnie skąd ten popłoch i bieganie po pałacu
        skoro tu chodzi o Orlen,a Aleksander to przecież prezydent wszystkich Polaków
        i tylko to mu zaprząta głowę, żeby Polakom (wszystkim) żyło się lepiej i
        dostatniej...:)
        pa
      • Gość: AK Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: 212.14.47.* 10.09.04, 15:30
        Owszem jest to przejaw chorej z nienawiści niewielkiej częci społeczeństwa!
        Statystyki jednoznacznie pokazują że większość społeczeństwa popiera Prezydenta
        i daży szacunkiem jego małżonkę.Natomiast gów....jady nienawidzą wszystkiego co
        jest normalne i porządne ale oni stanowią zdecydowaną mniejszość.
    • Gość: yan Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.ifd.uni.wroc.pl 10.09.04, 08:59
      Wczoraj p. Olejnik pytala p. Kwasniewska o te "darowizny". Pani K. nie widziala
      innej drogi zdobywania pieniedzy. Byla tez wspomniana sprawa Goloty, ktory mial
      wplacic 100.000 dolarow na fundacje. Dziwnym trafem dostal wlasnie wtedy list
      zelazny na rozprawe w Polsce. Czy te darowizny ze spolek panstwowych nie moga
      trafic bezposrednio do potrzebujacych, musza isc przez posrednikow ? Moze
      zdrowiej byloby jednak przyjac, ze taka dzialalnosc jest niewskazana.
      • Gość: Zuzia Celny strzał Panie Giertych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:16
        Zanim Komisja zapytała o Fundację Kwaśniewski i pałac prezydencki nie chciały z
        komisją współpracować. Utrudniały dostęp do ksiąg i twierdziły, że przesłuchanie
        przed komisją jest niekonstytucyjne. Natomiast po zapytaniu o Fundację
        Kwaśniewskiej prezydent zmiękł. Teraz domaga się złamania konstytucji. To był
        celny strzał panie Giertych.
        • Gość: kani Re: Celny strzał Panie Giertych IP: *.dodn.wroc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 10:24
          Celny strzał jak zwykle u Romka - jak kulą w płot. Jola byłaś super programie
          babochłopa OLEJ(nik) 'prosto w kropkę nad i' :))). Swoja drogą czy ktos się
          orientuje jaka kaske wzieła Moniczka za przejście do TVP ?
          • Gość: nocna ćma Re: Celny strzał Panie Giertych IP: 62.29.137.* 10.09.04, 10:49
            a co ma piernik do wiatraka ? Jola nie była super platała się w zeznaniach... i
            coś nie za wyraźnie udzielała odpowiedzi!
            • Gość: autorautor TO NIE JEST FUNDACJA !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 10:55
              żona grubasa nie ma żadnej fundacji. ie prowadzi działalnosci gospodarczej i
              nie wydaje zarobionych w ten sposób pieniędzy na cele charytatywne. Ta
              organizacja jest jedynie pośrednikiem w przekazywaniu pieniedzy (zresztą
              za "drobną opłatą") z jednej kieszeni do innej oraz w wypłacaniu prowizji dla
              różnych zasłużonych dla spaślaka szumowin!
              • Gość: oz Re: TO NIE JEST FUNDACJA !!!! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 10.09.04, 11:24
                to jest pralnia brudnych pieniędzy. tak działa mafia.
              • Gość: JAP Re: TO NIE JEST FUNDACJA !!!! IP: *.247.192.61.east.flets.alpha-net.ne.jp 10.09.04, 14:24
                Jestem zmeczonym czlowiekiem po 12 godz pracy w labie. Wrocilem do domu, gonie
                w te pedy do kraju ojczystego, po kablach, i znowu to samo. Robienie sztucznego
                zametu, bo prawdziwe problemy schodza na tor boczny. Od paru miesiecy w pelnym
                majestacie siedzimy w EU, sam tego dobrodziejstwa doswiadczylem bedac na
                jednodniowej delegacji w Londynie. Tlum ludzi z samolotu z Tokio czeka w
                kolejce, a ja spokojnie bez pytan przechodze przez gwiazdziste wyjscie. Takie
                traktowanie do czegos nas zobowiazuje, przynajmniej do uporzadkowanie swych
                spraw. Bedac w EU, mamy setki tysiecy ludzi pozbawionych elemtarnej opieki
                medycznej, i jeszcze tak dlugo bedzie, bo zamiast cos stworzyc, to my sie
                rozdrabniemy.

Powracajac do rzeczy, gdyby nie bylo fundacji p. Kwasniewskiej, czy ktokolwiek
                odnioslby korzysc, chyba nie, bo niby dlaczego. Czy paru polskich "oligarchow"
                zrzuciloby sie na zbudowanie czegokolwiek dla ludzi w potrzebie, przypuszczam
                ze nie. A moze nie wiem za wiele. Uzylem cudzyslowu, gdyz odnosze wrazenie, ze
                nasi bogaci sa raczej wytworem medialnym. Znowu do rzeczy, p. Kwasniewska
                dzieki Fundacji buduje szpital onkologiczny dla dzieci. Byc moze uda sie
                uratowac wiele z nich, gdyz wspolczesna onkologia dziecieca ma wielkie
                osiagniecia. Czy nie jest to godne zauwazenia? Newet gdyby ktos dotrzegal
                jakies niejasne uklady, tak dzialaja fundacje, to czy nie warto pomyslec o
                dobrej stronie, o tych dzieciach, ktore sie uda uratowac. Jesli ktos mysli, ze
                zniszczenie fundacji powinno byc celem nadrzednym, no coz, rzeczywiscie
                najlepiej udac sie na emigracje do KRLD.
                • Gość: Spostrzeżenie Re: TO NIE JEST FUNDACJA ! -to pompowanie kieszeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:48
                  Drogi panie JAPo! Gdyby postawić tamę na drodze spływu tych pieniędzy do
                  prywatnych kieszeni, to możnaby za to zbudować 10 takich szpitali, bez
                  wielkigo szumu. Zwykłą decyzję rządową.
                  A tym ssącym gościom też by się przydało trochę normalności.
                  • Gość: JAP Re: TO NIE JEST FUNDACJA ! -to pompowanie kieszen IP: *.247.192.61.east.flets.alpha-net.ne.jp 10.09.04, 14:57
                    Szanowna(y) Pani(e) serdecznie dziekuje za wyczucie mych intencji, kultura
                    kraju mego zamieszkania robi swoje, ale dobrzy ludzie wiedza co czlowiekowi na
                    sercu.
                  • Gość: do spostrzezenia Re: TO NIE JEST FUNDACJA ! -to pompowanie kieszen IP: *.arcor-ip.net 10.09.04, 15:10
                    To chcialam powiedziec piszac o lapinskim i neumanie .
                    Wlasnie to. Ze mozna byloby duzo wiecej uczynic - jakby to powiedziec
                    czuje sie tak jak ktos obrabowany ktoremu zloczynca laskawie
                    chce oddac jedna setna zagarnirtej wlasnosci i spodziewa sie
                    odemnie wdziecznosci , podziwu i szacunku . To proba zwerbalizowania
                    mojego rozczarowania do pary prezydenckiej i ugrupowania ktore
                    soba kwasniewski reprezentuje. Nie wiem dlaczego mowi o podlosci.
                    A moze warto zastanowic sie nad przyczyna niezadowolenia i awersji
                    do malzonkow kwasniewskich ? Mowienie o zazdrosci albo o polskiej
                    podlosci nie przyczyni sie do zrozumienia zaistnialej sytuacji.
                    Chyba wiekszosc fortun w Polsce powstala z nieprzejrzystych ukladow
                    politycznych . Jesli Polacy sceptycznie postrzegaja politykow
                    i nie ufaja im to trzeba zastanowic sie dlaczego ?
                    Po licznych aferach milionach przepadajacych bez wiesci, skorumpowanych
                    sedziach , ukladach mafijnych oczekiwanie od spoleczenstwa
                    ze wpadnie w zachwyt z powodu fundacji kwasniewskiej jest smieszne.
                    A ze budzi podejrzenia nie dziwi mnie . To ugrupowanie - byle pzpr
                    juz wiele razy naduzywalo spolecznego zaufania.
                    • Gość: fred Re: TO NIE JEST FUNDACJA ! -to pompowanie kieszen IP: *.outsourcing.atman.pl 10.09.04, 15:33
                      Społeczne zaufanie - to jest sedno całego problemu, dobrze ze to zauważyłaś
                      pozdrawiam
                • Gość: Super DidżeJ Heniu Fundacja i sluzba zdrowia IP: *.pl / *.enterpol.pl 10.09.04, 16:00
                  Problem w tym ze Owsiak i KWasniewska zbieraja kase na leczenie a koledzy z
                  partii SLD obcinaja fundusze dla szpitali...
                  I tak co roku - Owsiak i KWasniewska zbieraja coraz wiecej, a NFZ obcina
                  szpitalom kontrakty...
                • Gość: oz Re: TO NIE JEST FUNDACJA !!!! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 10.09.04, 18:35
                  to jest skrót myślowy. posłuchajmy co na temat takiego argumentu mówi giertych:

RG: Jeżli by pan wychodząc z restauracji wziął napiwek leżący przy innym
                  stoliku i przełożył do swojego, to byłaby sytuacja taka, że wprawdzie nie
                  byłoby to naruszenie prawa, bo ten napiwek trafia do kelnerów. Pan go nie
                  ukradł. Ale jest pan darczyńcą w sytuacji, kiedy to nie są pana pieniądze. Otóż
                  mamy do czynienia z taką sytuacją , w której za publiczne pieniądze, bo
                  pieniądze i z PKN i PKO BP, to są w gruncie rzeczy pieniądze publiczne,
                  organizowano działalnośc charytatywną pani Jolanty Kwaśniewskiej. Z całym
                  szacunkiem dla tej działalności, która oczywiście można jak najbardziej
                  pochwalić, bo każda działalnośc charytatywna jest dobra. Ale pytanie jest
                  następujące. Dlaczego PKN Orlen i PKO BP nie finansowały dzieci bezpośrednio.
                  Dlaczego mamy do czynienia z sytuacja, w której przy każdym akcie ofiarowania
                  pieniędzy przez fundację Porozumienie bez Barier mamy do czynienia oprócz de
                  facto działalności charytatywnej z działalnością reklamową . I to w okresie,
                  przypomnę, kiedy pani Jolanta Kwaśniewska publicznie mówiła, że zastanawia się
                  nad kandydowaniem na prezydenta RP.
            • Gość: kani Re: Celny strzał Panie Giertych IP: *.dodn.wroc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:37
              A no ma nie sądzcie żebyście nie byli sadzeni. Prezyentowa się nie platała to
              raczej Olejnik zapomniała w jak program prowadzi :) Brawo Jolka - psy szczekają
              kawawana jedzie dalej.
              • Gość: Izaak Re: Celny strzał Panie Giertych IP: *.bredband.skanova.com 11.09.04, 21:37
                Brawo Jolcia na prezydenta. Alek Kwasniak zalozy nowa fundacje.
          • Gość: Zyta 1 Re: Celny strzał Panie Giertych IP: *.lublin.mm.pl 10.09.04, 11:50
            Fakt,ze Monika Olejnik zupelnie siadla(TVP 1) w trakcie rozmowy z
            p.Kwasniewska (nie lubie zwrotu PANI PREZYDENTOWA).Oczernianie p.Jolanty jest
            niegodziwoscią.
          • Gość: elvis Oglądaliśmy różne programy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:15
            Ja widziałem prezydentową, która była nielogiczna, nie odpowiadał na pytania i
            niesmacznie próbowała spoufalić się z panią redaktor, nazywając ja ciągle "panią
            Moniką".
            • aaaa171 Re: Oglądaliśmy różne programy. 10.09.04, 16:27
              elvis napisał(a):
              > Ja widziałem prezydentową, która była nielogiczna, nie odpowiadał na pytania i

No, to sporo wyjaśnia koleś. Masz kłopoty z koncentracją uwagi, albo to po
              prostu zwykła paranoja. Monika niewątpliwie zapomniała nie tylko języka w gębie,
              ale nawet w jakim programie występuje. Ale jej Jolka przypomniała, hłe hłe hłe.
        • Gość: Wacek Re: Celny strzał Panie Giertych!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ek.hik.se 10.09.04, 13:32
          Co by o nim nie mowic (a ja osobiscie nie przepadam za panem Giertychem) to
          facet jest absolwentem dwoch fakultetow z Poznania - Historia i Prawo, wiec
          przy nim pan Kwasniewski wypada slabo.

www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/092.htm
          • Gość: k Re: Celny strzał Panie Giertych!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dodn.wroc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:40
            Nie pomogą doktoraty kiedy Romek chamowaty :)))
          • pufals Re: Celny strzał Panie Giertych!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.09.04, 14:40
            Widać, że się uczył od twórcy współczesnej propagandy, choć to nie jest Polak.
            Przecież za rok już nikt nie będzie wiedział o co chodzi tylko że fundacja była
            zamieszna w aferę Orlenu ( jak w dowcipie o rowerze nie jest ważne czy on
            ukradł, czy jemu ukradli - zamieszany w kradzież).
            Może lepiej,żeby Pan Giertych zastanowił się co on zrobił dla innych (nie mówię
            o działalności sejmowej za moje między innymi pieniądze) zanim się w takiej
            spraiw odezwie
          • Gość: trzy fakulety Re: Celny strzał Panie Giertych!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.INTELINK.pl 10.09.04, 14:44
            a ja mam trzy fakultety, ale ale takich glupot jak ten po dwóch nie opowiadam.
            Co ma piernik do wiatraka.
            Facet ma cos z ............
            a jedno nie ma do drugiego.
            Facet stara się zrobic "karierę" ale mu nie udaje sie
      • Gość: a Spaslak wpada w lekka panike.. IP: *.ing.uj.edu.pl 10.09.04, 09:19
      • Gość: mm Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.04, 09:57
        yan, no własnie, ja osobiście bardzo potrzebuje. może być na początek 100 000
        dolarów.
      • Gość: łysy Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: 195.94.209.* 10.09.04, 10:01
        A pamiętasz tą sprawę Gołoty, chodziło o to, że kiedyś upiększył buźkę jakiemuś
        faciowi, później (tak przynajmniej pisano) z faciem doszedł do ugody) ale była
        sprawa karna. Wybryk chuligański i owszem. Nie sądzę aby warunkiem otrzymania
        listu żelaznego (nie uniewinnienia, a możliwości odpowiadania przed sądem z
        wolnej stopy)była konieczność wpłaty 100.000$, ale nawet gdyby to czyż to nie
        piękne rozwiązanie problemu. Ileż szpitali możnaby wybudować, zamiast
        utrzymywać aresztantów na koszt państwa. Inna rzecz, że nie każdy chuligan robi
        karierę Gołoty.

I sprawa druga, tj finansowanie fundacji. Fundacja nie może prowadzić
        działalności gospodarczej (moze poza drukowaniem jakichś cegiełek), więc
        pieniądze musi zdobywać od sponsorów (osób prywatnych lub instytucji). Jeśli
        twarzy udzielają fundacji osoby publiczne to jest szansa, że zbiorą więcej. Ja
        moge założyć fundację ale nikt mi nie da złamanego grosza oprócz rodziny i może
        znajomych. Są jednak cele przekraczające możliwości jednej fundacji. Nie sądzę
        oby fundacja Orlenu była w stanie sfinansować w krótkim terminie budowę tego
        centrum medyczne w Gdańsku chyba,wspomogła więc aktualnie posiadanymi środkami
        fundację Kwaśniewskiej, która rozpoczęła tą inwestycję. Nie widzę w tym nic
        złego.
        • feliks-50 Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki 10.09.04, 10:54
          Skoro nie widzisz nic zlego to pzrekaz jakas darowizne. Pasozyty je odpowiednio
          spozytkuja.
          Ciekawe po co tyle fundacji w tym kraju ?? A wszyscy szefowie tych fundacji
          zyja jak krolowie !!
        • Gość: miluszka Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:12
          A od kiedy to fundacja nie może prowadzić działalności gospodarczej?
    • Gość: XY A tego pajaca z fundacji Jolki IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.09.04, 09:00
      to wzięto do Rady Nadzorczej Orlenu boi był wybitnym fachowcem? Jewszcze błazen
      gada w TV że RN nigdy nie sprawdzała darowizn!!!! Ładna rada NADZORCZA.
      Działam w małym stowarzyszeniu pomagającym dzieciom chorym na dość rzadką
      chorobę - ciekawe ile kasy da mi Orlen?
      • Gość: zeo Re: A tego pajaca z fundacji Jolki IP: 212.182.119.* 10.09.04, 09:05
        Nic bo nie nazywasz sie Kwaśnieska
      • Gość: fred Re: A tego pajaca z fundacji Jolki IP: *.outsourcing.atman.pl 10.09.04, 15:39
        Ochhh - naście tysięcy
    • Gość: rena Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki to... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:02
      Jeżeli pani Kwaśniewska z pokorą podda się kontroli jak każdy obywatel tego
      kraju, gdy upoważnione organy o to wystąpią, to zyska na sympatii
      społeczeństwa. To żadna ujma, chyba, że ma coś do ukrycia, albo nie czuje się
      jedną z nas.
      • Gość: S.M Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.04, 09:07
        Jak widzę taki bełkot, jak twój, to mam nadzieję, że kobiata z klasą, jak nasza prezydentowa, nie czuje się jedną z _was_.
        • Gość: rena Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:34
          Nie wyobrażam sobie, żeby taki ktoś ja ty miał pojęcie co to znaczy kobieta z
          klasą, bo sam klasy nie masz. Kto ci tak szczekać karze?
          • Gość: autorautor Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:55
            Chyba kobieta z kasą! Łatwo mieć klasę mając taką pozycję! Córka partyjnego
            aparatczyka na balu debiutantek w Paryżu czy to nazywasz klasą? bo dla mnie to
            ŻENADA !!!
            • Gość: ewik Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 10:29
              Masz rację ,łatwo mieć klasę,jeżeli o twój wygląd dba sztab ludzi i jeżeli tyle
              pieniędzy na ten cel się przeznacza,wiem,że klasa to też inteligencja,ale
              takich kobiet są miliony,a nie każda ma takie mozliwosci jak p. Jola,jej sie
              udało.
              • Gość: kobita pracująca Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: 62.29.137.* 10.09.04, 10:53
                tak jej się udaje cały czas za nasze pieniądze... kancelaria prezydenta
                zatrudnia 500 osób i płaci im wynagrodzenie z waszych podatków, na szpitale za
                to w budżecie pieniędzy brak...:-(
                • Gość: piootr Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:30
                  A co to ma wspólnego z Kwachem? Rozwiązać urząd, jak za drogi!!! Wałęsa ilu
                  zatrudniał? 5?
                  • Gość: jak Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.04, 15:49
                    Ostatni prawdziwy prezydent Polski nazywał sie Mościcki , był prawdziwym
                    profesorem chemii , miał też prawdziwą władzę i zatrudniał 60 osób w swojej
                    kancelari
                    • Gość: Mruczek No własnie - ostatni... IP: *.dc.dc.cox.net 11.09.04, 04:39
                      Gdyby był lepszym Prezydentem to nie byłby "ostatnim Prezydentem" tylko
                      kolejnym, trzecim a nie "ostatnim".
                      • Gość: Aaron Re: No własnie - ostatni... IP: *.bredband.skanova.com 12.09.04, 08:27
                        Niedojdo Mruczku, gdzie takiemu Stolcmanowi (Kwasniak) do prezytenda
                        Moscickiego.Taki nieuk musi zatrudniac ogromna ilosc obibokow.- bo czym innym
                        on moze sie pochwalic?Dzialalnosc jego zerowa - klakierzy trzymaja sie jego
                        kieszeni - a on ich oplaca nie ze swojej kieszeni.
                  • Gość: hgj Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.twmi.rr.com 13.09.04, 16:44
              • Gość: oz Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.avenel01.nj.comcast.net 10.09.04, 10:57
                to straszny wstyd, że prezydent wykorzystywał instytucję charytatywną na
                łapówki dla własnych interesów. jestem rozczarowany prezydentem i wypada
                podziękować giertychowi, że otworzył nam szeroko oczy.
                • Gość: piootr Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:36
                  skoro Romuś taki prawdomówny i dociekliwy, to może zaczaiłby się na telewizję
                  Puls! otrzymała od orlenu wielokrotność poruszanej tutaj kwoty. "Koń, Który
                  Mówi" to zwykły hucpiarz - ma chorobliwe aspiracje na męża stanu a jest zwykłym
                  prawicowym aparatczykiem! Dla niego to nobilitacja, że może na zawołanie
                  prezydenta, prezydentową... Niech świat drży w posadach! No i reklama, bo
                  Romulus musi nadrobić, że nie poznał się na promocyjnej potędze komisji
                  śledczych!!!!!
                  • Gość: Izaak Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.bredband.skanova.com 12.09.04, 08:34
                    Piotrze zaslepiencu komunistyczny. Prawda w oczy kole. Jolcia niech sie lepiej
                    zajmie fumdacja zbierajaca fundusze na zakup dyplomu Honoris Causa dla swego
                    nieudacznego - najlepiej na placu Rozyckiego w Warszawie lub tez na Stadionie
                    Tysiaclecia.
                • Gość: oz "bis" Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.INTELINK.pl 10.09.04, 14:54
                  patr PIOOOTR. a zobazys swoja wypowiedz!
                  To przykład jak mało widzisz?
                  zastanw się
    • Gość: chanmie Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.mercus.com.pl / *.com.pl 10.09.04, 09:18
      Z tymi fundacjami jest coś nie tak. Cel jest szlachetny lecz jak to zwykle w
      Polsce wszystko jest poprzestawiane. Mówimy Fundacja Jolanty Kwaśniewskiej ale
      już się nie pytamy dalej co Pani Jolanta wniosła do tej fundacji, a wniosła to
      co miała czyli wpływy dzięki stanwisku męża. Czy ta sama Pani Jola gdyby nie
      była żoną Prezydenta też dostawała by dotacje od spnsorów, którzy i tak
      najczęściej dają "nie swoje" (no bo czyje pieniądze przekażał Prezes ORLENU -
      pieniądze włascicieli - czyli częściowo i moje). Jest wielką pychą mówić w
      takich przypadkach "moja fundacja" i się obrażać gdy ktoś rozlicza fundacje ze
      społecznych pieniędzy. Tak naprawdę fundacje działające w ten sposób to jakaś
      bzdura - przykrywka do przepływu kasy od tych co muszą dawać do tych co mogą
      żądać i do tego "otoczona" całą masą hipokryzji.
      • Gość: ewik Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 10:31
        Nie bedę sie powtarzać ,bo to PRAWDA W KAŻDYM CALU.
      • Gość: kwach Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.INTELINK.pl 10.09.04, 14:57
        prawda
        czekam na ino?
      • Gość: jak Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.04, 16:02
        Bardzo to będzie ciekawe popatrzyc sobie na listę ofiarodawców , czy będzie
        wśród nich pani Jolanta??? W zeszłym roku jakiś obywatel kupił sierotom
        opuszczający dom dziecka 40-sci mieszkań za własne pieniądze - nawet nie znamy
        jego nazwiska a powinno być wypisane na gmachu sejmu.
    • Gość: kalikst Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.09.04, 09:20
      Po co tyle wrzawy? Nikt nie postawił żadnego zarzutu prezydentowej. Nikt o nic
      ją nie podejrzewa. Jezeli są podejrzenia to w stosunku do Orlenu a nie do
      Kwasniewskiej. Taka nerwowość pary prezydenckiej nasuwa tylko skojarzenie, że
      na złodzieju czapka gorze. I być moze coś jest na rzeczy.
      • Gość: piootr Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:45
        Wcale nie musi ( chociaż może) o to chodzić. Po prostu istnieje wymiar
        polityczny tego kabaretu. I nie chodzi tylko o zaszłości - kto, komu, ile , za
        co, co wiedziały służby itp, tylko o konfrontację popularnej osoby z zadatkami
        na prezydenta z prawicowym "gorącym łbem", który ma nienasycone pragnienie
        władzy i też się przymierza do belwederu. Oplucie Kwaśniewskiej niesie podwójną
        korzyść - nie tylko odbiera jej potencjalny elektorat, lecz ukazuje "potęgę"
        sprawczą naszego herosa ( on ci prezydentom równy - znaczy taki quasi -
        prezydent). Nie neguje sensu dociekań na temat powiązań biznesu i polityki,
        zwłaszcza w tym kraju, ale - drodzy rodacy - dokładając kwachom zastanówcie się
        kto zbiera konfitury z tego tytułu!!! Przypominam, że wszystkie strony są
        aktywnymi politykami!!!!
        • Gość: Do_"piootra" Re: Prezydent jest tak przeciętnym człowiekiem, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 16:33
          ..że równych mu nie ma co szukać. Nikt nie ma zamiaru pluć na Kwaśniewską, ani
          na kogokolwiek. Po prostu konieczne są rozmaite ustalenia, również na poletku
          uprawianym przez panią prezydentową.
          Jedno jest pewne, tak zwany "piootr" ma zmącony umysł nienawiścią, co wyraźnie
          można dostrzec czytając jego wypowiedzi.
          Faceta z obsesją maniakalną nie mozna poważnie traktować.
        • Gość: Izaak Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.bredband.skanova.com 12.09.04, 08:43
          Piootrze. To nie ludzie pluja na Kwasniaki. To oni pluja na narod, okradaja
          go ,oszukuja, rozdzielaja nasze pieniadze, miedzy sitwe zydowsko-bolszewicka.
          I tak karawana plujac na nas pcha sie do przodu. A haslem ich jest - kradnij,
          kradnij ile sie tylko da. Byc moze ze to jest ostatnia szansa.
      • Gość: jak Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.04, 16:05
        Na złodzieju czapka karakułowa.
    • Gość: ZZ Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.top.net.pl 10.09.04, 09:21
      Wszelka "działalność charytatywna" instytucji budżetowych oraz monopolistów
      (czyli firm posiadających ponad 50 % rynku) to złodziejstwo.
      • Gość: papa Smerf Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 09:37
        Czy masz na myśli fundację prof. Religi?
      • Gość: jacek Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.arcor-ip.net 10.09.04, 20:11
        Szczytem bezczelnosci "Polakow " czy "Polactwa" byl wybor Kwacha na prezydenta.
        Mysle ze polactwo tak pieknie sie mnozy w RP, lepiej niz karaluchy.
    • Gość: ZENO Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:36
      UDERZ W STÓŁ A NOŻYCE SIĘ ODEZWĄ
    • Gość: rebel podejrzenia wobec mojej ŻONY panie redaktorze IP: *.man.polbox.pl 10.09.04, 09:39
      podejrzenia wobec mojej ŻONY panie redaktorze

oraz

podejrzenia wobec małżonki prezydenta

to są właściwe formy, panie redaktorze.

Kiedy się mowi o swojej zonie nie uzywa sie forma małzonka. A kiedy sie mowi o
      czyjejs zonie uzycie formy małżonka oznacza szacunek. Mylenie tych dwoch form
      oznacza wtorny analfabetyzm, panie redaktorze
      • Gość: łysy Re: podejrzenia wobec mojej ŻONY panie redaktorze IP: 195.94.209.* 10.09.04, 10:13
        A czy ja mając szacunek do swojej żony, mogę określać ją słowem małżonka?
        Podobnie nie czując szacunku do małżonki sąsiada, moge mowić o niej jako o
        żonie sąsiada?
      • wilidek Re: podejrzenia wobec mojej ŻONY panie redaktorze 10.09.04, 13:05
        Święta prawda, tylko nie do redaktora te słowa, ale do naszego światowego
        prezydenta, który używa formy "małżonka" dla określenia swojej żony (słyszałam
        wypowiedź w telewizji). Jest to niezręczność charakterystyczna dla ludzi,
        którzy kindersztubę nabyli metodą Dyzmy, a nie otrzymali w wychowaniu (vede
        prof. Bartoszewski)
      • Gość: JAP Re: podejrzenia wobec mojej ŻONY panie redaktorze IP: *.247.192.61.east.flets.alpha-net.ne.jp 10.09.04, 14:44
        Ma Pan racje, w Japonii jest tak samo. Jest "oku-sama" czyli malzonka, i mowie
        tez tsuma, ale tylko o swojej zonie. Tych regul zelaznie przestrzegam. W
        przeciwnym razie potraktowano by mnie jak gbura.
      • Gość: Putin Re: podejrzenia wobec mojej ŻONY panie redaktorze IP: *.bredband.skanova.com 12.09.04, 08:48
    • Gość: grzegorz Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:40
      nie jest wielkim osiagnieciem kierowanie organizacja charytatywna, gdy jest
      zapewniony staly doplyw pieniedzy
    • Gość: jan Ciekawe czy mojej fundacji Orlen tez udzieli wspar IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.04, 09:42
      cia jak pani Kwas? Moze chociaz 10% z tego. Piszcie wszystkie fundacje do PKN!
      Oni pomagaja wszystkim dzieciom przeciez.
      Atak z magisterka tez byl pomowieniem, golen w Katyniu i pomrocznosc niejasna w
      NY to zorganizowany atak wrogiej propagandy. Dobrze, ze chociaz klapa bagaznika
      i drzwi sa wlasciwie zdefiniowane w najjasniejszym mozgu RP i pomylek juz niet.
    • Gość: Skad te emocje? Uderz w stol, a nozyce sie odezwa... IP: *.azvu.nl 10.09.04, 09:42
    • Gość: Stan Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.ols.vectranet.pl 10.09.04, 09:50
      Jak ktoś chce założyć fundację niech ją zakłada za własne pieniądze, a nie
      wymusza dotacji od firm państwowych z racji tego ,że jest sie żoną prezydenta,
      dotacji idących w miliony PLN.Jak kierownik przedsiebiorstwa , w dużej części
      państwowego, rozdaje swobodnie pieniądze nie należace do niego ?
    • Gość: ced <<<<<< M O N I K A O L E J N I K >> IP: *.outsourcing.atman.pl 10.09.04, 09:52
      Brawo Pan Moniko, bardzo udany program , bardzo udane pytania, super dyskusja.
      Częściej należy zadawać ludziom pytania czy żyjemy w państwie prawa. Rozmowcy
      bardzo komicznie plączą sie przy tym.
      pozdrawiam
      • Gość: maax "To był program Prosto kropka nad i" powiedziałaMO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 10:17
        kończąc rozmowę z panią Prezydentową :-))))))))
        • Gość: fr Re: "To był program Prosto kropka nad i" powiedzi IP: *.outsourcing.atman.pl 10.09.04, 10:19
          tak , zabawne to bylo, ale audycja bardzo udana
    • feliks-50 Najwyklejsze naciagactwo te wszystkie fundacje ! 10.09.04, 09:52
      Orlen przekazal 350 000 na fundacje, ta z kolei przekazala na szpital ale juz
      nie 350 000 tylko mniej o prowizje (5% ??). Czy nie byloby sluszniej aby Orlen
      przekazal cala kwote na szpital ??? A sam fakt ze jedna fundacja dofinansowuje
      druga, ta z kolei trzecia itd to nie przekret, przeciez kazda odbija od kwoty
      dofinansowania prowizje dla siebie !!! To ile faktycznie zostaje z poczatkowej
      kwoty na cele faktycznie harytatywne - no ile - 30% ? 40% ???
      Fundacja ma sens tylko wtedy, gdy prowadzi dziaslanosc zarobkowa i zarobione
      pieniadze przeznacza na cele harytatywne a przypadku tych fundacji mamy tylko
      do czynienia z posrednikami, ktorzy slono kaza sobie za to placic !! i do tego
      jeszcze czesc fundacji jest dotowana z budzetowych pieniedzy. To jakas farsa !
      • Gość: łysy Re: Najwyklejsze naciagactwo te wszystkie fundacj IP: 195.94.209.* 10.09.04, 10:18
        A skąd wiesz, że przekazano sumę pomniejszoną o prowizję? Jest mowa, że w
        statucie fundacja ma zapisane, że 5% środkoów uzyskanych może być przeznaczone
        na koszty działalności. Może, to nie znaczy że musi i jest.
        • feliks-50 Re: Najwyklejsze naciagactwo te wszystkie fundacj 10.09.04, 10:44
          To po co fundacja dotuje druga fundacje, druga tzrecia, trzecia czarta itd.
          Odpowiedzjest tylko jedna po to by kazda mogla uszczknac przynajmniej 5% z
          kwoty pierwotnej. Z niecierpliwoscia czekam na sprawozdanie w/w fundacji.
          Ciekaw jestem ile faktycznie dostali kasy a ile faktycznie wydali !?
          Roznica powie wszystko i bedzie to na pewno przerazajace porownanie.
          A swoja droga dlaczego Orlen nie dal swojej darowizny bezposrednio na szpital,
          przeciez wolno robic takie darowizny !! - i dotarla by ona do szpitala w
          CALOSCI !!! Wniosek nasuwa sie sam:szpital zostal okradziony !
        • Gość: naciągactwo! Re: prawo przewiduje 10% do 15% prowizji dla funda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 15:02
    • feliks-50 Panie prezydencie a to zrobil minister Kalwas to . 10.09.04, 09:56
      nie jest dranstwo. Chodzi o P. Sadowskiego. Udzielanie immunitetu sciganemu
      przez prawo jest chyba karalne. Tlumaczenie ze p. Sadowski jest fachowcem to
      kpina z prawa. Czyzby fachowcow prawo nie dotyczylo, a jesli tak to w ktorym
      artykule Kopnstytucji to jest napisane ?
      • Gość: łysy Re: Panie prezydencie a to zrobil minister Kalwas IP: 195.94.209.* 10.09.04, 10:25
        Po prostu facio jest prawnikiem i trudno aby szukał roboty jako dentysta. Jest
        specjalistą w swojej dziedzinie (co nie zdarzy, że nie może być przestępcą)
        więc go zatrudniają na wysokich stanowiskach. Te stanowiska mają to do siebie,
        że automatycznie dają immunitet (co nie znaczy, że jest to słuszne). Nie w tym
        problem. Natomiast facio może i powinien zrezygnować z immunitetu i jeśli tego
        nie zrobi to będzie zwykłym lujem.
        • feliks-50 Re: Panie prezydencie a to zrobil minister Kalwas 10.09.04, 10:48
          Byl przez tyle lat to i teraz bedzie, jak wiadomo immunitetu sam sie nie moze
          zrzec (super perfidia tego co to wymyslil) - a koledzy na pewno nie pozbawia go
          immunitetu, bo przeciez cala ta kombinacja wzielaby w leb a oni do tego nie
          dopuszcza !! Widziales kiedys jak karze sie zdrade w mafii ???
    • Gość: fr <<<<< PAŃSTWO PRAWA ????????? >>>> IP: *.outsourcing.atman.pl 10.09.04, 10:00
      skoro zyjemy w panstwie prawo, to dlaczego panstwo prawa nie bedzie oddawalo
      pieniazkow za niesluszne wplaty za obonament RTV ?????
      licze na odpowiedz
    • Gość: Meesh Na głowie kwietny ma wianek IP: 81.21.202.* 10.09.04, 10:00
      W ręku zielony badylek
      A przed nią bieży baranek
      A nad nią lata motylek...
      • Gość: aldente Re: Na głowie kwietny ma wianek IP: *.pool82104.interbusiness.it 10.09.04, 10:24
        Co poeta mial na mysli!?
    • Gość: mija mi Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.cofund.org.pl 10.09.04, 10:01
      no więc tak:
      - możemy się wszyscy chyba umówić, że tego Prezydenta RP nie musimy się wstydzić
      - żony, chociaż wyraźnie nie dorównuje mu inteligencją - też przecież nie
      - mimo, że tak w ogóle nie są oni mi specjalnie sympatyczni, jestem w stanie
      ocenić, że wiele krytyki kierowanej pod jego/ich adresem to popłuczyny
      nienawiści do komuchów: "byłeś beneficjentem przed 1989 - jesteś drań i już!"
      - piętnaście lat po historycznym zwrocie może już nie trzeba?
      Jeszcze jedna trzeźwa konstatacja bez zacietrzewienia: charytatywna działalnośc
      osoby u boku znaczących w państwie osób to przecież nie jest wynalazek pp.
      Kwaśniewskich - właśnie taka postać gwarantuje skuteczne ściąganie pieniędzy. A
      że to złości nas maluczkich, którzy też chętnie bylibyśmy dobrzy dla wszystkich
      potrzebujących? - niech to nie wywołuje w nas agresji!
      • Gość: ali Nie o to chodzi, IP: 193.28.0.* 10.09.04, 10:23
        że żona prezydenta zajmuje się działalnością charytatywną ale o to, że
        darowiznę przekazuje spółka Skarbu Państwa. Jak już zauważyli poprzednicy jest
        to darowanie nie swoich pieniędzy nie wiadomo w jakim celu.
        Co do nienawiści do komuchów to być może miałbyś rację gdyby nie fakt,
        że "piętnaście lat po historycznym zwrocie" większość z nich się wogóle nie
        zmieniła i działają tak jak działali w PRL-u.
        • Gość: łysy Re: Nie o to chodzi, IP: 195.94.209.* 10.09.04, 10:27
        • Gość: łysy Re: Nie o to chodzi, IP: 195.94.209.* 10.09.04, 10:35
          z tego ci mówią, a nie słyszałem zaprzeczeń to wiadomo na jaki cel (budowa
          szpitala), więc nie wprowadzaj w błąd. Jest tak, że każda spółka przynosząca
          zyski musi płacić podatki. Z tych podatków państwo buduje szpitale, finansuje
          policję iip, itd, albo je po prostu, dysponując wielkim worem kasy, marnotrawi.
          Jest tak, ze spółka może (tak jak obywatel) częśc swych zysków skierować
          bezposrednio na cele charytatywne i to sobie odlicza od podatku. Może więc
          powiedzieć, że sama wskazuje na co będzie wykorzystana częśc pieniędzy z
          podatku.
          • Gość: ali To bardzo naiwny pogląd IP: 193.28.0.* 10.09.04, 12:07
            Po pierwsze nie twierdziłem, że nie wiadomo na jaki cel zostały przekazane
            pieniądze przez fundację - bo tego nie wiem. Napisałem, że nie wiadomo jaki cel
            miało przekazanie pieniędzy przez spółkę Skarbu Państwa fundacji prowadzonej
            przez żonę Prezydenta, mającego jak wynika z ujawnianych informacji poważny
            wpływ na obsadę zarządu i rady nadzorczej. Twierdzenie, że to z troski o chore
            dzieci jest raczej naiwne.
            Po drugie ja wcale nie chcę, żeby spółka obracająca m.in. publicznymi
            pieniędzmi zamiast płacić podatki sama decydowała gdzie je przekaże. Jeżeli
            pieniądze trafiły do szpitala który naprawdę ich potrzebował to znaczy, że nie
            jest dostatecznie finansowany przez budżet państwa. Nie jest zapewne dlatego,
            że mamy ogromny deficyt budżetowy i trzeba wybierać na co przeznaczać
            pieniądze. Jeżeli podział ten jest zakłócany przez różne pseudofundacje to albo
            deficyt wzrośnie albo trzeba będzie podnieść podatki o kwotę "darowizn".
            Fundacje charytatywne mają rację bytu jedynie wtedy gdy pieniądze uzyskiwane są
            z kieszeni prywatnych darczyńców a nie odpisywane od podatków! W przeciwnym
            razie nie jest to działalność charytatywna a szkodliwe zastępowanie rządu i
            parlamentu.
        • Gość: Inny Re: Nie o to chodzi, IP: 164.143.240.* 10.09.04, 15:17
          Gość portalu: ali napisał(a):

> że żona prezydenta zajmuje się działalnością charytatywną ale o to, że
          > darowiznę przekazuje spółka Skarbu Państwa. Jak już zauważyli poprzednicy
          jest
          > to darowanie nie swoich pieniędzy nie wiadomo w jakim celu.
          > Co do nienawiści do komuchów to być może miałbyś rację gdyby nie fakt,
          > że "piętnaście lat po historycznym zwrocie" większość z nich się wogóle nie
          > zmieniła i działają tak jak działali w PRL-u.

PKN Orlen nie jest spolka SP!
      • Gość: angus Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.autocom.pl 10.09.04, 10:29
        Tylko mój drogi/a na swiecie to nie państwowe firmy wspierają fundacje takich
        fundacji, zwłaszcza gdy na ich czele stoi prezydentowa - i tu jest pies
        pogrzebany.....,
        pozdro
    • Gość: karol Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: 157.25.88.* 10.09.04, 10:12
      Don't cry for me.. Polonia... No i mamy polska Evite Peron, a właściwie osobę,
      która by chciała być tak postrzegana. Tylko gdzie ta charyzma... A i lud
      bardziej oświecony i głupot nie da sobie sobie wciskać-opowiadanie w tv
      publicznej, jak to trudno z nazwiskiem "Kwaśniewska" zdobywać pieniadze na
      fundację, graniczy z absurdem i,żeby nie powiedzieć, nawet chamstwem wobec
      innych fundacji. I bardzo dobrze,że w końcu zaczęto grzebać w oraganizacjach,
      gdzie udzielają się żony prominentnych osób w państwie (jest kilka pań, które
      działąją w b. znanej i z tradycjami organizacji charytatywnej-może by tak za to
      też się wziąć...).
      • Gość: az Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.nibco.pl 10.09.04, 14:48
        O żesz Ty Karol, jaki pan mądry!
    • Gość: Antykorupcyjny Panu i tak nikt nie wierzy Panie Magistrze !!!!!! IP: 62.233.135.* 10.09.04, 10:15
      Nie po tylu kłamstwach albo nie dotrzymanych obietnicach. Jeżeli komisja cos
      znajdzie w Tej fundacji to ja nawet nie uznam tego za sensację. Oczywiście
      jestem pełen szacunku dla ludzi który pomagają chorym dzieciom ale tylko tym
      którzy robią to z "czystych" pobudek.
    • Gość: Realista Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 10:26
      Każdy normalny Polak wie, że wszelkiej maści fundacje to fabryki do "kręcenia
      lodów". Przy całej sympatii dla naszej pięknej Joli, polska to nie Rzym, a Ona
      nie jest żoną cezara.
    • Gość: Ja, Polak Dajcie spokój Pani Jolancie! IP: *.atm2-0-1111047.0x50c5d30a.odnxx7.customer.tele.dk 10.09.04, 10:27
      O ile Aleksandrowi moznaby "wrzucic kilka kamyków do ogródka podejrzen" to
      Jolanta JEST Pierwsza Dama, ktorej nie mozna zarzucic, ze robi cos tylko i
      wylacznie dla zysków. Ona jest "ulepiona z innej gliny - to wysokiej jakosci
      porcelana". Ona jest "z wyzszej pólki" - to MY, Polacy Ja tam postawilismy, za
      Jej Wielkie Serce.

Trzymaj sie Jolanta - jestesm z Toba!
      • Gość: kujon Re: Dajcie spokój Pani Jolancie! IP: *.outsourcing.atman.pl 10.09.04, 10:41
        ale liscik żelazny dla Andrzeja załatwila , nie ????
      • Gość: oz Re: Dajcie spokój Pani Jolancie! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 10.09.04, 11:31
        chcesz powiedzieć, że jej potrmonetka ma kształt serca? widziałem kiedyś taką
        na wiejskim jarmarku.
      • Gość: Janek Trzymajcie się Towarzyszko, jesteśmy z wami !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:09
        • Gość: Ja, Polak Re: Trzymajcie się Towarzyszko, jesteśmy z wami ! IP: *.atm2-0-1111047.0x50c5d30a.odnxx7.customer.tele.dk 10.09.04, 15:10
          Kazdy czlowiek ma wlasne przekonania. Na tym polega bycie niezaleznym,
          unikalnym, wolnym czlowiekiem. Najwazniesze aby mialy one na celu dobro wlasne
          i innych. To czy ktos jest "czerwony", "zielony", "czarny" jest tylko
          przymiotnikiem okreslajcym tym, kim jest czlowiek. Nie ma "kolorów" lepszych i
          gorszych w obrazie zycia. Czyms zlym jest wykorzystywanie swoich pogladów
          ideologicznych dla szkodzenia innym, czyli pozostawanie i trwanie uparcie przy
          wlasnym spojrzeniu na swiat, bez tolerancji i zrozumienia innych.
          Chyba najwazniejszym jest aby "szary czlowiek" umial dostrzec ta olbrzymia
          barwe kolorów zycia i umial z nich korzystac... a nie je niszczc... by pozostac
          szarym... Nie sadzisz?
      • nonens A ile akcji "Polisy" nakradła ??????????????/ 10.09.04, 15:59
    • Gość: Rekin Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 10:31
      Panie prezydencie tu mnie pan rozbawił do łez.Czy każda kontrola nosi znamiona
      podejrzeń czy oskarżeń???Jeśli tak to nie poddam się już nigdy żadnej
      kontroli,nawet Urzędu Skarbowego.Nie mogę dopuścić do tego aby ktoś naruszał
      MOJE DOBRA OSOBISTE !!!!!!!!!!!! I jeszcze jedno,jeśli ktoś nie czuje się winny
      to wszelkie kontrole nie robią na nim wrażenia !! TO ŚMIESZNE ŻE COŚ TAKIEGO
      PADA Z UST OSOBY NA TAKIM URZĘDZIE.
      • Gość: łysy Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: 195.94.209.* 10.09.04, 10:47
        i tu się mylisz. Otóż każda kontrola jest wynikiem podejrzeń. Nawet jeśli
        sprawdzają wszystkich jak leci po kolei to też dlatego, iż podejrzewają iż coś
        znajdą. Kontrola bez podejrzeń jest absurdem.
      • Gość: łysy Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: 195.94.209.* 10.09.04, 10:56
        >...I jeszcze jedno,jeśli ktoś nie czuje się winny
        > to wszelkie kontrole nie robią na nim wrażenia...

Załużmy, że w twojej dzielnicy popełniono zbrodnię. I do Ciebie (a nie masz z
        tym nic wspólnego, z trupem natomiast załatwiałeś kiedyś jakąś sprawę i miał on
        w notatniku zapisaną twoją komórkę) przychodzi śledczy i prosi o wyjaśnienia,
        gdzie byłeś poprzedniej nocy? Prasa natomiast pisze że w sprawie zbrodni trwa
        śledztwo i policja przesłuchała Ciebie. Czy nie czułbyś się zaniepokojony
        sytuacją?
      • Gość: *** Re: Kwaśniewski: podejrzenia wobec moje małżonki IP: *.chello.pl 10.09.04, 11:00
        Gość portalu: Rekin napisał:

> Czy każda kontrola nosi znamiona
        > podejrzeń czy oskarżeń???Jeśli tak to nie poddam się już nigdy żadnej
        > kontroli,nawet Urzędu Skarbowego.Nie mogę dopuścić do tego aby ktoś naruszał
        > MOJE DOBRA OSOBISTE !!!!!!!!!!!!

Właśnie... Kanar skontrolował mi bilet w autobusie. Jego podejrzenia wobec
        mnie - uczciwego posiadacza biletu miesięcznego - to przecież rażące naruszenie
        moich dóbr osobistych! Rażące szczególnie, bo dokonane PUBLICZNIE!!!

A pan prezydent po raz kolejny pokazał, że brak dyplomu ukończenia studiów nie
        jest chyba przypadkiem. Przy takiej umiejętności myślenia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka