remez2 04.02.15, 11:19 Chcę taki anons dać do gazety dużymi literami by uwagę skupiał chcę zostać porządnym człowiekiem poszukuję wspólnika sam się nie będę wygłupiał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witek.bis Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 11:26 A czy szeregowemu złodziejowi z PiS nie powiedziano, że ta fraszka z Mariana Załuckiego chroniona jest prawem autorskim i wypadałoby przynajmniej podać nazwisko Autora? Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 11:32 ten złodziej cudzych tekstów jest zwolennikiem Millera i Ogórek :-) ale to prawie wszystko jedno Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 11:35 Lusterko kłamie Ci też. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 11:42 W takim razie sorki, Pisiorki! Z "bulem" przyznaję, że przyPiSałem wam jakiegoś nie waszego złodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 12:58 witek.bis napisał: > W takim razie sorki, Pisiorki! Z "bulem" przyznaję, że przyPiSałem wam jakiegoś > nie waszego złodzieja. "Jeżeli mnie pijany obrzyga w autobusie, to nie jest obelga, ale nieprzyjemne" Wł. Bartoszewski. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 13:10 No i proszę... Taki jeden z drugim może zarzucić nieuczciwość wszystkim szeregowym członkom PO, może się przy tym posłużyć wierszem ukradzionym innemu autorowi, a kiedy mu się zwróci uwagę, to się poczuje obrzygany. I dobrze - niech się tak czuje, bo sam się obrzygał. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 13:28 Sine ira et studio. > > No i proszę... Taki jeden z drugim może zarzucić nieuczciwość wszystkim szerego > wym członkom PO Jak doszedłeś do wniosku, że wszystkim? I napisałem porządnym a nie uczciwym. btw - kradzież miałaby miejsce wtedy, gdybym przytoczył fraszką in extenso i podał się za jej autora. Ale skąd Ty mógłbyś o tym wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 13:36 A ta fraszka niby jak została przytoczona, jeśli nie in extenso? Może sine ira et studio? A do wniosku, że wszystkim, doszedłem, bo zrozumiałem treść tego wierszyka. Jeśli szeregowy członek PO, który chce zostać porządnym (a więc uczciwym przyzwoitym itd, bo to są synonimy), poszukuje wspólnika, bo sam się nie będzie wygłupiał, to jak to można inaczej zinterpretować? Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 13:39 I jeszcze jedno - jeśli zamieszczasz wiersz i nie bierzesz jego treści w cudzysłów, ani nie podajesz nazwiska autora, to tak, jakbyś podawał się za jego autora, bo post został podpisany "remez2". Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 13:55 Inna interpretacja brzmi tak. Skoro poszukuje wspólnika zakłada, że go znajdzie. A przecież nie szuka go w PiS ani, wstyd powiedzieć, w SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 14:02 No, właśnie - szuka wspólnika we własnej partii, ale razem z nim dopiero ma "zostać porządnym człowiekiem", czyli ani on, ani ten wspólnik jeszcze porządni nie są. A jak już zostaną porządnymi ludźmi, to na razie będzie ich tylko dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 14:09 witek.bis napisał: > No, właśnie - szuka wspólnika we własnej partii, ale razem z nim dopiero ma " > zostać porządnym człowiekiem", czyli ani on, ani ten wspólnik jeszcze porządni > nie są. A jak już zostaną porządnymi ludźmi, to na razie będzie ich tylko dwóch. Najdłuższy marsz rozpoczyna się od pierwszego kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Małgorzata Musierowicz "Imieniny" 04.02.15, 14:13 remez2 napisał: > Najdłuższy marsz rozpoczyna się od pierwszego kroku. odpowiem ci chińskim przysłowiem: mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Małgorzata Musierowicz "Imieniny" 04.02.15, 14:17 Franz Mauer - "nie chce mi się z Tobą gadać". Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: Małgorzata Musierowicz "Imieniny" 04.02.15, 14:18 widzę poprawę - podajesz źródło cytatu, brawo Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Małgorzata Musierowicz "Imieniny" 04.02.15, 14:22 Jakiś pożytek z tej błahej pyskówki jednak jest :-) I remez nauczył się podawać źródło i ja nauczyłem się, że w LSD nie do końca rozstano się z ideą, że wszystko jest wspólne. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: Małgorzata Musierowicz "Imieniny" 04.02.15, 14:24 i ja nauczyłam się, że "pójść w zaparte" to nie tylko metoda przesłuchiwanych przez prokuraturę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Małgorzata Musierowicz "Imieniny" 04.02.15, 14:55 witek.bis napisał: > Jakiś pożytek z tej błahej pyskówki jednak jest :-) I remez nauczył się podawać > źródło i ja nauczyłem się, że w LSD nie do końca rozstano się z ideą, że wszys > tko jest wspólne. Nie nauczyłeś się jeszcze jednego, poprawnie napisać nazwy partii SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Małgorzata Musierowicz "Imieniny" 04.02.15, 14:59 Jest zupełnie inaczej - już dawno temu nauczyłem się ją przekręcać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Małgorzata Musierowicz "Imieniny" 04.02.15, 15:02 witek.bis napisał: > Jest zupełnie inaczej - już dawno temu nauczyłem się ją przekręcać :-) W ten sposób dałeś dowód na to, że jesteś szeregowy "członek" partii "po". Ale wszystko jeszcze przed tobą, tak jak przed miśkiem Kamińskim. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Małgorzata Musierowicz "Imieniny" 04.02.15, 15:05 W ten sposób dałem dowód, że nie jestem sympatykiem LSD, natomiast "zapisywanie" mnie do którejkolwiek partii nie ma specjalnego sensu, bo nigdy do żadnej nie należałem i nie mam zamiaru należeć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Małgorzata Musierowicz "Imieniny" 04.02.15, 15:11 witek.bis napisał: > W ten sposób dałem dowód, że nie jestem sympatykiem LSD, natomiast "zapisywanie > " mnie do którejkolwiek partii nie ma specjalnego sensu, bo nigdy do żadnej nie > należałem i nie mam zamiaru należeć :-) Wszystko jeszcze przed Tobą, ale na razie naucz się poprawnie pisać nazwy partii. Przekręcanie nazw partii, nie przynosi ci zaszczytu. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Małgorzata Musierowicz "Imieniny" 04.02.15, 15:13 Może nie jestem tak łasy na zaszczyty jak ty. :-) A tak na marginesie - pisanie "popisdaczki" przynosi ci zaszczyt, czy coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Małgorzata Musierowicz "Imieniny" 04.02.15, 15:16 witek.bis napisał: > Może nie jestem tak łasy na zaszczyty jak ty. :-) A tak na marginesie - pisanie > "popisdaczki" przynosi ci zaszczyt, czy coś innego? Uderzyłem a stół i nożyce się odezwały. Naucz się jeszcze pisowni zaimków osobowych. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Małgorzata Musierowicz "Imieniny" 04.02.15, 15:22 Wybacz, ale nie ma obowiązku pisania zamków osobowych wielką literą. I daj już sobie spokój z tym nieustannym "naucz się, naucz się, naucz się"... Jesteś emerytowanym nauczycielem, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 14:17 Co nie zmienia faktu, że wszystkim szeregowym członkom PO przypisałeś nieuczciwość. I po co się było tak zapierać zadnimi łapami? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 14:18 witek.bis napisał: > Co nie zmienia faktu, że wszystkim szeregowym członkom PO przypisałeś nieuczciwość. Według Ciebie. > I po co się było tak zapierać zadnimi łapami? Puk, puk, puk. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 14:57 witek.bis napisał: > Co nie zmienia faktu, że wszystkim szeregowym członkom PO przypisałeś nieuczciw > ość. I po co się było tak zapierać zadnimi łapami? Nieprawda....misiowi Kamińskiemu tego nie zarzucił. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 15:00 Pewnie dlatego, że Misio nie jest członkiem PO. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 15:03 witek.bis napisał: > Pewnie dlatego, że Misio nie jest członkiem PO. To tylko kwestia czasu. Jest już na właściwym kursie i ścieżce. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 15:07 Być może to kwestia czasu, ale po co wyprzedzać ten czas? Już się nie możesz doczekać? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 15:12 witek.bis napisał: > Być może to kwestia czasu, ale po co wyprzedzać ten czas? Już się nie możesz do > czekać? Co ja mogę, to ja sam wiem najlepiej. Co Ty możesz pokazałeś mi w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 13:39 Wcale nie. Tak samo pracy sklejonej z kilku kawałków innych nie można uznać za własną, są programy ścigające takich "twórców". Trzeba napisać - przeróbka, podróbka, pastisz, wariacja itp., podać autora i nazwę oryginału. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 11:45 Oj tam, Remez... jako szeregowy PiSowiec, nie powinieneś się czepiać poprawności językowej:) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 12:56 humbak napisał: > Oj tam, Remez... jako szeregowy PiSowiec, nie powinieneś się czepiać poprawnośc > i językowej:) Masz rację, naciągam głęboko na uszy czapkę wstydu. :- ( Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 14:59 humbak napisał: > Oj tam, Remez... jako szeregowy PiSowiec, nie powinieneś się czepiać poprawnośc > i językowej:) Ty też już dołączyłeś do grona obszczekujących kundelków? Remez jest taki szeregowy PiSowiec jak z Ciebie "cysorz". Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 15:02 Po spotkaniu Millera z Kaczyńskim coraz trudniej odróżnić pisowca od eseldowca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 15:05 witek.bis napisał: > Po spotkaniu Millera z Kaczyńskim coraz trudniej odróżnić pisowca od eseldowca > :-) To problem "pełowców" ale wy "popisdaczki" już tak macie, trudno odróżnić pisowca od pełowca. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 15:10 Ojojoj! Jaka inwencja twórcza! Pełowcy i popisdaczki! :-))) Ale czego się spodziewać po ludziach piszących za miskę cienkiej ogórkowej? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 15:13 witek.bis napisał: > Ojojoj! Jaka inwencja twórcza! Pełowcy i popisdaczki! :-))) Ale czego się spodz > iewać po ludziach piszących za miskę cienkiej ogórkowej? Prawda? Mogłem napisać Partia Obłąkanych, albo Oszustów, a napisałem "pełowcy". Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 15:19 I ja mogłem na różne sposoby rozwijać skrót SLD, a poprzestałem na zniekształceniu go w LSD. A więc robimy chyba to samo, ale ty masz mi to za złe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 15:22 witek.bis napisał: > I ja mogłem na różne sposoby rozwijać skrót SLD, a poprzestałem na zniekształce > niu go w LSD. A więc robimy chyba to samo, ale ty masz mi to za złe :-) Nie mam "tobie" tego za złe, po prostu zwróciłem "ci" uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 15:26 Uwagę zwraca się właśnie wtedy, kiedy ma się coś komuś za złe. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 15:29 witek.bis napisał: > Uwagę zwraca się właśnie wtedy, kiedy ma się coś komuś za złe. Nie wiedziałem, znowu się czegoś nauczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 16:26 witek.bis napisał: > Uwagę zwraca się właśnie wtedy, kiedy ma się coś komuś za złe. Rozmowa z Tobą to prawdziwa (nie)przyjemność. Ale skoro raz wdepnąłem. Czy mógłbyś rozstrzygnąć taką wątpliwość. Ktoś pokazał Ci środkowy palec - gest nieuczciwy czy nieprzyzwoity? Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 16:39 Skoro tak długo nad tą ciętą ripostą dumałeś, to nie wypada pozostawić jej bez odpowiedzi. Jeśli masz wątpliwości co do tego, że Marian Załucki użył słowa "przyzwoity" w sensie "uczciwy", a nie "obyczajny", albo "cenzuralny", to trudno - twój problem. Co powiedziawszy, wykonuję ów gest, który w tym wypadku jest może nieprzyzwoity, ale za to uczciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 16:47 witek.bis napisał: > Skoro tak długo nad tą ciętą ripostą dumałeś, to nie wypada pozostawić jej bez > odpowiedzi. Jeśli masz wątpliwości co do tego, że Marian Załucki użył słowa "pr > zyzwoity" w sensie "uczciwy", a nie "obyczajny", albo "cenzuralny", to trudno - > twój problem. Co powiedziawszy, wykonuję ów gest, który w tym wypadku jest moż > e nieprzyzwoity, ale za to uczciwy. Nadużyję Twojej cierpliwości - z domownikami też tak rozmawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 16:49 Z domownikami tak nie rozmawiam. Między innymi dlatego, że ze złodziejami nie mieszkam. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 16:54 witek.bis napisał: > Z domownikami tak nie rozmawiam. Między innymi dlatego, że ze złodziejami nie m > ieszkam. :-) Co to jest mieszanina pieprzu z dżemem? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Rozterka szeregowego członka PO. 04.02.15, 16:56 witek.bis napisał: > Z domownikami tak nie rozmawiam. Między innymi dlatego, że ze złodziejami nie m > ieszkam. :-) Wierzę. Przychodzi mi na myśl, że Jan Onufry Zagłoba miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś