Gość: jura Re: Co śmieszy ministra Kalwasa IP: *.icpnet.pl 12.09.04, 09:43 Kalwas to nadęty bufon, który nie ma kwalifikacji moralnych do zajmowania żadnego stanowiska w systemie prawnym. Ma niewłaściwy system wartosći. I tacy abnegaci maja nas sądzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słuchacz A co mnie wkur...? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.04, 12:32 Dzisiaj słuchałem Jedynki(Polskie Radio) i bodajże Sznuk przytoczył odpowiedzi ministra kalwasa na zadawane mu na konferencji prasowej pytania. Dostalem białej gorączki jak tego słuchałem - jak może być ministrem sprawiedliwości tak bezczelny typ? Przy taki ministrze wymiar sprawiedliwości będzie działał jeszcze gorzej niż poprzednio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek 1 Re: A co mnie wkur...? IP: 5.5D* / 213.40.3.* 12.09.04, 15:49 Odstaw sobie tę białą gorączkę. Jest ona zupełnie niepotrzebna. Wystarczy skonstatować, że Polska to bardzo prymitywny kraj, jeżeli idzie o kulturę polityczną. Pieklenie się w codzienności kraju prymitywnego to tylko strata nerwów. Pan Kalwas jest człowiekiem, ktory przynosi Polsce hańbę. Ale nie wolno zapominać, że jest on częścią systemu, czy kultury, lubującej się w miernotach. I nie można obarczać go winą za to, że w takiej kulturze uczestniczy. Winny jest raczej system weryfikacji społecznej. Polska jest demokracją bardzo jeszcze prostacką, i takiego systemu nie ma. Zresztą miernoty przechodzą przez sito wyborców również i w demokracjacj dojrzałych. Bez aprobaty, i to jest bardzo ważne, elit politycznych. Owszem są w Polsce politycy, którzy wzrośli ponad poziomy. Nie ma ich jednak w obecnej postkomunistycznej ekipie rządzącej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repre$ Boże spuść bombę i walnij w tę trąbę. IP: *.enformatic.pl 12.09.04, 18:39 Kulwasowi j@bnęła palma, ale mnie to nie oburza. Ja z władzą bez intelektu obcuję niemal codziennie. Pokora wobec prawdy, wiedzy, intelektu jest u władzy zjawiskiem rzadkim. Fascynuje mnie w tej sprawie coś innego. Pan Sadowski nie jest głupi. Jako długoletni sędzia doskonale wie jakie jaja dzieją się w sądzie i słusznie nie ma ochoty poddać się wyrokom ludzi takich jak on sam. Kulwas może robić cuda, ale i tak miałoby to krótkie nogi gdyby...? Jakoś znamienne mi się wydaje to, że sąd korporacyjny już 9 lat ciągnie sprawę Sadowskiego i nic. Tu leży źródło zła. Nawet jeśli wniosek o uchylenie immunitetu wpłynął nie na początku sprawy, to nie ma tu materiału na wieloletnie dochodzenie. Dopóki w środowisko sędziów nie pi@rdolnie bomba atomowa, to jaja będą nieśmiertelne. W mojej ocenie tam leży źródło chorób tego kraju, bo tam źródła zakażenia są akceptowane. Dopóki, w imię źle pojętej niezawisłości, będzie się chronić jełopów i ludzi podłych, wszelka dyskusja o naprawie tego kraju nie ma sensu. Takich Sadowskich jest tam całe tabuny. Pryncypialni to oni bywają, ale nie w stosunku do siebie i swoich kumpli. Ale komu by się chciało...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Szczyt bezczelności i cwaniactwa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.04, 20:45 Mialem Belkę za rozsądniejszego a tu na ministra sprawiedliwości powołał bezczelnego typa i cwaniaczka. To nie wróży nic dobrego i tak już skundlonej trzeciej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella GANGRENA WYMIARU SPRAWIEDLIWOSCI postepuje IP: *.proxy.aol.com 13.09.04, 04:09 nadal. Jak moze funkcjonowac panstwo jesli ministrami sprawiedliwosci zostaja podejrzane typy? Narod placi na ta funkcje duze pieniadze i ma prawo wymagac, by ministrem byla osoba NIESKAZITELNA - tak jak zalozyl ustawodawca. Prokuratura Krajowa rzeczywiscie jest przechowalnia ludzi dyspozycyjnych Kaucz, Kapusta no i teraz Sadowski. Prawo jest gdzie ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viwa Re: Co śmieszy ministra Kalwasa IP: *.wroclaw.sa.gov.pl 13.09.04, 08:15 Jak można było kogoś takiego powołać na stanowisko Ministra Sprawiedliwości?!!! Przecież ten facet to bufon! Zasłania się konstytucją, zupełnie nie mając w tej kwestii do tego prawa, wręcz przeciwnie!!! Powinien przeczytać wszystkie cytowane tu opinie czytelników i zobaczyć, co ludzie o tym myślą, w końcu jest on wybrany by służyć narodowi, więc powinien się liczyć z jego zdaniem! ...ale to tylko nasze niespełnione życzenia.... ON SIĘ KOMPLETNIE NIE NADAJE NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI!!! Będąc radcą prawnym zapomniał o tym czym powinien kierować się prawnik z prawdziwego zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrokon Re: Co śmieszy ministra Kalwasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 18:50 przeciwko Polsce i narodowi. Pani Piwnik składając zeznania potwierdziła jedynie umiejętność mataczenia i wykorzystywanie prawa do mataczenia i kluczenia pozostawiając proste i konkretne pytania bez odpowiedzi. W przypadku kraju, gdzie ministrem sprawiedliwości był pospolity przestępca, a teraz jest prokuratorem Prokuratury Krajowej właściwie nie ma się, czemu dziwić? Jednak Pani Piwnik oraz inni przedstawiciele III władzy, (wcześniejsi ministrowie sprawiedliwości) informowani o nieprawidłowościach, a w szczególności o bezprawnych aresztowaniach nigdy nie byli tym zainteresowani. Muszę niestety przyznać, że nie zależnie od frakcji politycznej, jaką reprezentowali czy jaka powołała ich na te stanowiska, to wszyscy reprezentowali jedynie wielką skorumpowaną rodzinę prawniczą. Pani Piwnik twierdzi, że skoro prokurator otrzymał informację o możliwości ucieczki za granicę osoby podejrzanej, to podjęcie decyzji o jego aresztowaniu jest słuszne. Zatem na takiej podstawie można aresztować każdego. Tymczasem. Artykuły kodeksu postępowania karnego. Konstytucja RP. Artykuły Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności. mówią o zakazie karania bez podstawy prawnej, poszanowaniu życia prywatnego i rodzinnego, zakazie nadużycia praw, itd. Tymczasem Pani Piwnik mówi, że tak trzeba czynić ze strachu przed mediami. Ze strachu przed odpowiedzialnością w razie ucieczki przestępcy. Ze strachu policjanci strzelali do niewinnych ludzi. Ze strachu Pani Piwnik nie powinna podjąć się obowiązków ministra i prokuratora. Zakończmy etap ludzi czujących, że zostali powołani z woli narodu i dlatego mogą być idiotami, zakończmy etap immunitetów i z tego tytułu naśmiewanie się z prawa. Nie podpisujcie się pod 4 X TAK bo tam immunitety III władzy pozostają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobra pamiec PIWNIK MA AMNEZJE?? Nie nadaje sie na sedzie IP: *.proxy.aol.com 14.09.04, 01:58 Sedzia powinien miec doskonala i wnikliwa pamiec. Inaczej nie moze sprawowac tak odpowiedzialanej roli w panstwie, gdzie powinno byc przestrzegane prawo i osadzac ludzi, decydowac o ich zyciu. Zwykle udaje, idzie w zaparte, maja to tak we krwi ludzie z tej kasty. Moze kpic, immunitet ja chroni, nieusuwalnosc sedziowie maja wpisane na cyrografie przy okraglym stole i na dodatek Kalwas jako minister sprawiedliwosci toz to balsam na uprawianie bezprawia. Pare dni Kalwasa a jakie zamieszanie z Sadowskim- by kolesia ochronic przed osadzeniem. Do cywilizacji daleko.To sie zdarza tylko w prymitywnych nacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smk sprostowanie bzdur IP: 81.21.202.* 14.09.04, 11:12 1. Nieusuwalność sędziów jest gwarancją niezawisłości istniejącą na całym świecie i nie ma nic wspólnego z okrągłym stołem. 2. Przejście Sadowskiego do PK w żaden sposób nie chroni go przed osądzeniem. Gdyby rzeczywiście chciał uniknąć sądu, to by wrócił do orzekania w SO i wtedy nie byłoby możliwości uchylenia mu immunitetu. Odpowiedz Link Zgłoś