Dodaj do ulubionych

Co śmieszy ministra Kalwasa

• Gość: jura Re: Co śmieszy ministra Kalwasa IP: *.icpnet.pl 12.09.04, 09:43
      Kalwas to nadęty bufon, który nie ma kwalifikacji moralnych do zajmowania
      żadnego stanowiska w systemie prawnym. Ma niewłaściwy system wartosći. I tacy
      abnegaci maja nas sądzić?
      • Gość: Słuchacz A co mnie wkur...? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.04, 12:32
        Dzisiaj słuchałem Jedynki(Polskie Radio) i bodajże Sznuk przytoczył odpowiedzi
        ministra kalwasa na zadawane mu na konferencji prasowej pytania.

Dostalem białej gorączki jak tego słuchałem - jak może być ministrem
        sprawiedliwości tak bezczelny typ? Przy taki ministrze wymiar sprawiedliwości
        będzie działał jeszcze gorzej niż poprzednio!
        • Gość: tomek 1 Re: A co mnie wkur...? IP: 5.5D* / 213.40.3.* 12.09.04, 15:49
          Odstaw sobie tę białą gorączkę. Jest ona zupełnie niepotrzebna. Wystarczy
          skonstatować, że Polska to bardzo prymitywny kraj, jeżeli idzie o kulturę
          polityczną. Pieklenie się w codzienności kraju prymitywnego to tylko strata
          nerwów. Pan Kalwas jest człowiekiem, ktory przynosi Polsce hańbę. Ale nie wolno
          zapominać, że jest on częścią systemu, czy kultury, lubującej się w miernotach.
          I nie można obarczać go winą za to, że w takiej kulturze uczestniczy. Winny
          jest raczej system weryfikacji społecznej. Polska jest demokracją bardzo
          jeszcze prostacką, i takiego systemu nie ma. Zresztą miernoty przechodzą przez
          sito wyborców również i w demokracjacj dojrzałych. Bez aprobaty, i to jest
          bardzo ważne, elit politycznych. Owszem są w Polsce politycy, którzy wzrośli
          ponad poziomy. Nie ma ich jednak w obecnej postkomunistycznej ekipie rządzącej.
    • Gość: maruda Śmiech idioty IP: *.gdynia.mm.pl 12.09.04, 18:34
    • Gość: repre$ Boże spuść bombę i walnij w tę trąbę. IP: *.enformatic.pl 12.09.04, 18:39
      Kulwasowi j@bnęła palma, ale mnie to nie oburza. Ja z władzą bez intelektu
      obcuję niemal codziennie. Pokora wobec prawdy, wiedzy, intelektu jest u władzy
      zjawiskiem rzadkim.
      Fascynuje mnie w tej sprawie coś innego. Pan Sadowski nie jest głupi. Jako
      długoletni sędzia doskonale wie jakie jaja dzieją się w sądzie i słusznie nie
      ma ochoty poddać się wyrokom ludzi takich jak on sam. Kulwas może robić cuda,
      ale i tak miałoby to krótkie nogi gdyby...?
      Jakoś znamienne mi się wydaje to, że sąd korporacyjny już 9 lat ciągnie
      sprawę Sadowskiego i nic. Tu leży źródło zła. Nawet jeśli wniosek o uchylenie
      immunitetu wpłynął nie na początku sprawy, to nie ma tu materiału na
      wieloletnie dochodzenie.
      Dopóki w środowisko sędziów nie pi@rdolnie bomba atomowa, to jaja będą
      nieśmiertelne. W mojej ocenie tam leży źródło chorób tego kraju, bo tam źródła
      zakażenia są akceptowane.
      Dopóki, w imię źle pojętej niezawisłości, będzie się chronić jełopów i
      ludzi podłych, wszelka dyskusja o naprawie tego kraju nie ma sensu. Takich
      Sadowskich jest tam całe tabuny. Pryncypialni to oni bywają, ale nie w stosunku
      do siebie i swoich kumpli.
      Ale komu by się chciało...?
      • Gość: Ktoś Szczyt bezczelności i cwaniactwa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.04, 20:45
        Mialem Belkę za rozsądniejszego a tu na ministra sprawiedliwości powołał
        bezczelnego typa i cwaniaczka. To nie wróży nic dobrego i tak już skundlonej
        trzeciej władzy.
        • Gość: bella GANGRENA WYMIARU SPRAWIEDLIWOSCI postepuje IP: *.proxy.aol.com 13.09.04, 04:09
          nadal. Jak moze funkcjonowac panstwo jesli ministrami sprawiedliwosci zostaja
          podejrzane typy?
          Narod placi na ta funkcje duze pieniadze i ma prawo wymagac, by ministrem byla
          osoba NIESKAZITELNA - tak jak zalozyl ustawodawca.
          Prokuratura Krajowa rzeczywiscie jest przechowalnia ludzi dyspozycyjnych
          Kaucz, Kapusta no i teraz Sadowski. Prawo jest gdzie ?????
    • Gość: Viwa Re: Co śmieszy ministra Kalwasa IP: *.wroclaw.sa.gov.pl 13.09.04, 08:15
      Jak można było kogoś takiego powołać na stanowisko Ministra Sprawiedliwości?!!!
      Przecież ten facet to bufon! Zasłania się konstytucją, zupełnie nie mając w tej
      kwestii do tego prawa, wręcz przeciwnie!!! Powinien przeczytać wszystkie
      cytowane tu opinie czytelników i zobaczyć, co ludzie o tym myślą, w końcu jest
      on wybrany by służyć narodowi, więc powinien się liczyć z jego zdaniem! ...ale
      to tylko nasze niespełnione życzenia....
      ON SIĘ KOMPLETNIE NIE NADAJE NA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI!!! Będąc radcą prawnym
      zapomniał o tym czym powinien kierować się prawnik z prawdziwego zdarzenia.
    • Gość: obrokon Re: Co śmieszy ministra Kalwasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 18:50
      przeciwko Polsce i narodowi.
      Pani Piwnik składając zeznania potwierdziła jedynie umiejętność mataczenia i
      wykorzystywanie prawa do mataczenia i kluczenia pozostawiając proste i
      konkretne pytania bez odpowiedzi.
      W przypadku kraju, gdzie ministrem sprawiedliwości był pospolity przestępca, a
      teraz jest prokuratorem Prokuratury Krajowej właściwie nie ma się, czemu dziwić?
      Jednak Pani Piwnik oraz inni przedstawiciele III władzy, (wcześniejsi
      ministrowie sprawiedliwości) informowani o nieprawidłowościach, a w
      szczególności o bezprawnych aresztowaniach nigdy nie byli tym zainteresowani.
      Muszę niestety przyznać, że nie zależnie od frakcji politycznej, jaką
      reprezentowali czy jaka powołała ich na te stanowiska, to wszyscy
      reprezentowali jedynie wielką skorumpowaną rodzinę prawniczą.
      Pani Piwnik twierdzi, że skoro prokurator otrzymał informację o możliwości
      ucieczki za granicę osoby podejrzanej, to podjęcie decyzji o jego aresztowaniu
      jest słuszne.
      Zatem na takiej podstawie można aresztować każdego.
      Tymczasem.
      Artykuły kodeksu postępowania karnego.
      Konstytucja RP.
      Artykuły Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności.
      mówią o zakazie karania bez podstawy prawnej, poszanowaniu życia prywatnego i
      rodzinnego, zakazie nadużycia praw, itd.
      Tymczasem Pani Piwnik mówi, że tak trzeba czynić ze strachu przed mediami.
      Ze strachu przed odpowiedzialnością w razie ucieczki przestępcy.

Ze strachu policjanci strzelali do niewinnych ludzi.
      Ze strachu Pani Piwnik nie powinna podjąć się obowiązków ministra i prokuratora.

Zakończmy etap ludzi czujących, że zostali powołani z woli narodu i dlatego
      mogą być idiotami, zakończmy etap immunitetów i z tego tytułu naśmiewanie się z
      prawa.
      Nie podpisujcie się pod 4 X TAK bo tam immunitety III władzy pozostają.

• Gość: dobra pamiec PIWNIK MA AMNEZJE?? Nie nadaje sie na sedzie IP: *.proxy.aol.com 14.09.04, 01:58
        Sedzia powinien miec doskonala i wnikliwa pamiec. Inaczej nie moze sprawowac
        tak odpowiedzialanej roli w panstwie, gdzie powinno byc przestrzegane prawo i
        osadzac ludzi, decydowac o ich zyciu.
        Zwykle udaje, idzie w zaparte, maja to tak we krwi ludzie z tej kasty.
        Moze kpic, immunitet ja chroni, nieusuwalnosc sedziowie maja wpisane na
        cyrografie przy okraglym stole i na dodatek Kalwas jako minister
        sprawiedliwosci toz to balsam na uprawianie bezprawia. Pare dni Kalwasa a jakie
        zamieszanie z Sadowskim- by kolesia ochronic przed osadzeniem. Do cywilizacji
        daleko.To sie zdarza tylko w prymitywnych nacjach.
        • Gość: smk sprostowanie bzdur IP: 81.21.202.* 14.09.04, 11:12
          1. Nieusuwalność sędziów jest gwarancją niezawisłości istniejącą na całym
          świecie i nie ma nic wspólnego z okrągłym stołem.
          2. Przejście Sadowskiego do PK w żaden sposób nie chroni go przed osądzeniem.
          Gdyby rzeczywiście chciał uniknąć sądu, to by wrócił do orzekania w SO i wtedy
          nie byłoby możliwości uchylenia mu immunitetu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka