sawa.com
06.04.15, 06:14
Świeta wielkanocne są okazją do spotkań rodzinnych Rozmowy są różne... między innymi o preferencjach wyborczych.
Ja wczoraj dzieliłam sie jajeczkiem z częścią rodziny od lat będącej żelaznym elektoratem SLD lub PO
Na pytanie na kogo będziesz głosowac? Rok urodzenia lata 60 odpowiedział zdecydowanie - Kukiz.
W uzasadnieniu padły bardzo krytyczne słowa pod adresem rządzącej PO. Źle oceniony Komorowski. Bardzo źle Sikorski. W ogóle jesli chodzi o Sikorskiego w moim najbliższym otoczeniu jest on oceniany jako najgorszy polityk. Rozmówca, który chce głosowac na Kukiza uzasadniał to tak. Jest tak źle, ze tylko krzyczec... Kukiz krzyczy i chcę, zeby w tym jego krzyku był także mój krzyk!
Rocznik 30/40 najpierw wygłosił mowę na temat głupoty Millera który wystrychnął na dudka żelazny elektorat SLD i postawił go przed dylematem jeśli nie Ogórek to kto?
Nikt nie ma wątpliwości, ze jest to piękna i chyba niegłupia kobieta... ale jak sympatyk Cimoszewicza czy św. Szmajdzińskiego moze glosowac na "pannę znikąd"
Pozostaje Palikot i to jest jeszcze straszniejsze. Szczególnie po ostatnim bełkocie Palikota o poddawaniu się w razie napaści wojennej.
2 x rocznik 30 - Komorowski raz i to zdecydowanie bo spokojny i przewidywalny. A żona: Palikot albo Komorowski a może Kukiz?
Rocznik 50 - Zdecydowanie Duda. Bo wykształcony... nadzieja na zmianę i to na lepsze.
Jesli gadaliście o polityce w rodzinnych czy towarzyskich gremiach piszcie, moze powstac ciekawy sondaż.