Dodaj do ulubionych

Fenomenalny Dziewulski

03.05.15, 22:31
nt. zamieszek w Knurowie w TVP Info.
Co fachowiec to fachowiec.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 13kisiel Fakt,ma talent :-))) 03.05.15, 22:53
      www.fakt.pl/Petelicki-Dziewulski-strzelil-sobie-noge-,artykuly,80486,1.html
      • qqazz Ale masz źródło swoich rewelacji 03.05.15, 23:10
        tylko pogratulować.

pozdrawiam
        • rzewuski1 Re: Ale masz źródło swoich rewelacji 04.05.15, 09:54
          brukowiec niemieckich rekach to najlepsze źródło wolaków
      • antek.z.targowej A Petelicki strzelił sobie w głowę! 04.05.15, 13:26
        Im mniej wiedzy i rozumu, tym więcej fanatyzmu i głupoty.
        Im mniej prawdy, tym więcej propagandy. /AzT/
      • lackzadek Re: Fakt,ma talent :-))) 04.05.15, 13:48
        13kisiel napisał:

> www.fakt.pl/Petelicki-Dziewulski-strzelil-sobie-noge-,artykuly,80486,1.html

Poziom magla :(
    • pispisia Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 09:38
      nie wiem , czy sobie strzelił , czy nie, ale wiem , że ma sporo racji w tym co mówi
      • 1tobi Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 09:54

z dyżurnych ekspertów nikt nie przebija Dariusza Loranty -)
    • gtxl.1 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 09:46
      qqazz napisał:

> nt. zamieszek w Knurowie w TVP Info.
      > Co fachowiec to fachowiec.
      >
      >
      > pozdrawiam

Na czym polegała fenomenalność "psa" Dziewulskiego?
      Że nie potrafił odpowiedzieć, że użycie broni gładkolufowej jest zapisane w ustawie o stosowaniu środków przymusu bodajże na 12 miejscu, jeżeli chodzi o kolejność użycia tych środków?
      Niech ten pies policyjny nie mydli oczu ludziom, dzisiaj rano w TVN adwokat mówił na ten temat inaczej niż ten policyjny chart.
      Państwo polskie na wskutek skargi przegra na 100% te sprawę przed ETPC w Strasburgu.

• gtxl.1 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 10:13
        Zapoznaj się z oceną tego adwokata.
        www.tvn24.pl/zamieszki-w-knurowie-policja-nie-powinna-strzelac,539021,s.html
        Pamiętaj, zanim zachłyśniesz się Dziewulski, że

Środków przymusu bezpośredniego używa się lub wykorzystuje się je z zachowaniem szczególnej ostrożności, uwzględniając ich właściwości, które mogą stanowić zagrożenie życia lub zdrowia uprawnionego lub innej osoby.

Czy muszę kogokolwiek przekonywać, że nie ma większej wartości niż ludzkie życie?

• gtxl.1 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 10:16
          Art. 12. Katalog środków przymusu bezpośredniego

1. Środkami przymusu bezpośredniego są:
          1) siła fizyczna w postaci technik:
          a) transportowych,
          b) obrony,
          c) ataku,
          d) obezwładnienia;
          2) kajdanki:
          a) zakładane na ręce,
          b) zakładane na nogi,
          c) zespolone;
          3) kaftan bezpieczeństwa;
          4) pas obezwładniający;
          5) siatka obezwładniająca;
          6) kask zabezpieczający;
          7) pałka służbowa;
          8) wodne środki obezwładniające;
          9) pies służbowy;
          10) koń służbowy;
          11) pociski niepenetracyjne;
          12) chemiczne środki obezwładniające w postaci:
          a) ręcznych miotaczy substancji obezwładniających,
          b) plecakowych miotaczy substancji obezwładniających,
          c) granatów łzawiących,
          d) innych urządzeń przeznaczonych do miotania środków obezwładniających;
          13) przedmioty przeznaczone do obezwładniania osób za pomocą energii elektrycznej;
          14) cela zabezpieczająca;
          15) izba izolacyjna;
          16) pokój izolacyjny;
          17) kolczatka drogowa i inne środki służące do zatrzymywania oraz unieruchamiania pojazdów mechanicznych;
          18) pojazdy służbowe;
          19) środki przeznaczone do pokonywania zamknięć budowlanych i innych przeszkód, w tym materiały wybuchowe;
          20) środki pirotechniczne o właściwościach ogłuszających lub olśniewających.
          • 13kisiel Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 10:21
            pani ministra po tym morderstwie już dzisiaj powinna się podać do dymisji
            • nachlany_wolak Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 10:23
              tylko Blida popelnila samobojstwo?
            • simera16 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:45
              13kisiel napisał:

> pani ministra po tym morderstwie już dzisiaj powinna się podać do dymisji
              >
              Nie upolityczniaj tragedii...
          • witek.bis Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 10:24
            Sugerujesz, że zanim użyje się broni gładkolufowej, należy klienta zapakować w kaftan bezpieczeństwa, a następnie stratować koniem służbowym?
            • nachlany_wolak Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 10:26
              Bredzisz
            • 13kisiel Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 10:27
              POlicja ma służyć czy zabijać podatników, niech PO wreszcie się zdecyduje a zwłaszcza pani ministra
              • simera16 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:47
                13kisiel napisał:

> POlicja ma służyć czy zabijać podatników, niech PO wreszcie się zdecyduje a zw
                > łaszcza pani ministra
                >
                Policja wszelkiej maści chuliganerii podłóg ciebie ma buzi dawać....
                • gtxl.1 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:49
                  simera16 napisał:

> 13kisiel napisał:
                  >
                  > > POlicja ma służyć czy zabijać podatników, niech PO wreszcie się zdecyduj
                  > e a zw
                  > > łaszcza pani ministra
                  > >
                  > Policja wszelkiej maści chuliganerii podłóg ciebie ma buzi dawać....
                  >

Nie, mam działać zgodnie z ustawą o policji i użyciu środków przymusu.
                  Nie musi więc od razu "szczelać".....
                  • simera16 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:53
                    gtxl.1 napisał(a):

>
                    >
                    > Nie, mam działać zgodnie z ustawą o policji i użyciu środków przymusu.
                    > Nie musi więc od razu "szczelać".....
                    >
                    Jak widzisz w tej konkretnej sytuacji użycie np. "chemii", pałki gumowej, paralizatora, siatki, czy chwytów obezwładniajacych na ten przykład?
                    • gtxl.1 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:54
                      simera16 napisał:

> gtxl.1 napisał(a):
                      >
                      >
                      > >
                      > >
                      > > Nie, mam działać zgodnie z ustawą o policji i użyciu środków przymusu.
                      > > Nie musi więc od razu "szczelać".....
                      > >
                      > Jak widzisz w tej konkretnej sytuacji użycie np. "chemii", pałki gumowej, paral
                      > izatora, siatki, czy chwytów obezwładniajacych na ten przykład?
                      >

Mówisz, że się nie da?
                      • simera16 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:56
                        gtxl.1 napisał(a):

> > >
                        > > Jak widzisz w tej konkretnej sytuacji użycie np. "chemii", pałki gumowej,
                        > paral
                        > > izatora, siatki, czy chwytów obezwładniajacych na ten przykład?
                        >
                        >
                        > Mówisz, że się nie da?
                        >
                        Powiesz mi ty, lub któryś z przywołanych prawników jak to zrobić?
                        • gtxl.1 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:58
                          simera16 napisał:

> gtxl.1 napisał(a):
                          >
                          >
                          > > > >
                          > > > Jak widzisz w tej konkretnej sytuacji użycie np. "chemii", pałki gu
                          > mowej,
                          > > paral
                          > > > izatora, siatki, czy chwytów obezwładniajacych na ten przykład?
                          > >
                          > >
                          > > Mówisz, że się nie da?
                          > >
                          > Powiesz mi ty, lub któryś z przywołanych prawników jak to zrobić?
                          >

Eee, nie żartuj sobie z poważnej sprawy. Wiesz, że podobno i parasol w doopie można otworzyć?
                          • simera16 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 13:03
                            gtxl.1 napisał(a):
                            >
                            > Eee, nie żartuj sobie z poważnej sprawy. Wiesz, że podobno i parasol w doopie m
                            > ożna otworzyć?
                            >
                            No właśnie; przyczyną śmierci może być nawet rozłożenie parasola w doopie, źle użyty pilnik do paznokci, czy zakrztuszenie kawą.... Ktoś,kto decyduje się na lekceważenie poleceń służb porządkowych ( a policji zwłaszcza) wie czym ryzykuje. Znamienna jest ta obrona rozrabiaki. Szkoda człowieka, ale to było jego ryzyko.
                            • gtxl.1 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 13:07
                              simera16 napisał:

> gtxl.1 napisał(a):
                              > >
                              > > Eee, nie żartuj sobie z poważnej sprawy. Wiesz, że podobno i parasol w do
                              > opie m
                              > > ożna otworzyć?
                              > >
                              > No właśnie; przyczyną śmierci może być nawet rozłożenie parasola w doopie, źle
                              > użyty pilnik do paznokci, czy zakrztuszenie kawą.... Ktoś,kto decyduje się na l
                              > ekceważenie poleceń służb porządkowych ( a policji zwłaszcza) wie czym ryzykuje
                              > . Znamienna jest ta obrona rozrabiaki. Szkoda człowieka, ale to było jego ryzyk
                              > o.
                              >

Proponuję już zakończyć ten spór. Ja Ciebie nie przekonam, Ty mnie również nie przekonasz.
                              Podpisujemy protokół rozbieżności?

• simera16 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 13:15
                                gtxl.1 napisał(a):

>
                                >
                                >
                                > Proponuję już zakończyć ten spór. Ja Ciebie nie przekonam, Ty mnie również nie
                                > przekonasz.
                                > Podpisujemy protokół rozbieżności?
                                >
                                >
                                Oczywiście, ale jeszcze z innymi popolemizuję. Pzdr! :)
            • gtxl.1 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 10:33
              witek.bis napisał:

> Sugerujesz, że zanim użyje się broni gładkolufowej, należy klienta zapakować w
              > kaftan bezpieczeństwa, a następnie stratować koniem służbowym?

To Twoja ocena a nie moja, ja przedstawiłem katalog środków przymusu zgodnie z ustawą.
              Warto odnieść się do słów adwokata, niż imputować mnie cokolwiek.
              Należało wg. mnie użyć środków przymusu, ale w tym konkretnym przypadku nie należało od razu użyć broni gładkolufowej, która jak się okazuje jest równie niebezpieczna jak i amunicja ostra.

Środków przymusu bezpośredniego używa się lub wykorzystuje się je z zachowaniem szczególnej ostrożności, uwzględniając ich właściwości, które mogą stanowić zagrożenie życia lub zdrowia uprawnionego lub innej osoby.
              • simera16 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:51
                ŚPB używa się adekwatnie do sytuacji, a ocena ta jest subiektywna i podejmowana w bardzo dynamicznych okolicznościach, a zatem może być mylna, lub niewspółmierna. Jest to jednak w najgorszym przypadku błąd, a nie umyślne działanie.
        • qqazz Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:17
          gtxl.1 napisał(a):
          > Czy muszę kogokolwiek przekonywać, że nie ma większej wartości niż ludzkie życi
          > e?

Zależy dla kogo, dla bandziora na pewno bo dzięki takim jak Ty nie musi sie bac o własny tyłek, za to inni musza się jego bać. Więc przestań propagować wyświechtane farmazony oparte na XX wiecznych zabobonach.

pozdrawiam
          • gtxl.1 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:23
            Zależy dla kogo, dla bandziora na pewno bo dzięki takim jak Ty nie musi sie bac o własny tyłek, za to inni musza się jego bać. Więc przestań propagować wyświechtane farmazony oparte na XX wiecznych zabobonach.

Cytowałem ci ustawę o stosowaniu środków przymusu z 2013 roku, więc nie chrzań mi farmazonów o XX wiecznych zabobonach.
            Takie jest nie tylko moje zdanie ale zdanie wielu prawników. Osobnik wbiegający na murawę zakłóca porządek, ale nie jest jeszcze bandziorem do, którego należy strzelać.
            • qqazz Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:33
              Od podjęcia decyzji jest dowódca zabezpieczenia, prawnicy prezentuja rózne opinie, pytanie czy Ty i któryś z nich byli uczestnikami takiego zabezpieczenia i działania w tego typu warunkach, czy w ogóle mieliście jakieś szkolenie praktyczne w tym zakresie, czy chociaz byliscie we wojsku?
              XX wiecznym zabobonem jest pieprzenie bez sensu o najwyższej wartości życia, otóż sa wartosci wyzsze i mające pierwszeństwo, w tym przypadku życie i zdrowie chuliganów jest wartoscią stojaca niżej niż dobro jakim jest bezpieczeństwo i porządek publiczny.
              Oczywiście pamiętajmy o jednym, mianowicie o tym , ze sprawa jest wyjasniana w toku postępowania karnego a to może skończyć się róznie, może zostać umozone i potwierdzić prawidłowe działanie Policji a może skończyc sie w inny sposób.

pozdrawiam
              • gtxl.1 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:41
                Od podjęcia decyzji jest dowódca zabezpieczenia, prawnicy prezentuja rózne opinie, pytanie czy Ty i któryś z nich byli uczestnikami takiego zabezpieczenia i działania w tego typu warunkach, czy w ogóle mieliście jakieś szkolenie praktyczne w tym zakresie, czy chociaz byliscie we wojsku?

Gdybym Ci powiedział, że byłem to uznałbyś że mam dostateczną wiedzę?
                Decyzję podjął dowódca, a jak do tej pory żaden z policjantów nie został przesłuchany. Możesz mi powiedzieć dlaczego? z powodu rzekomego stanu psychicznego policjantów?

Wiesz ilu było policjantów do zabezpieczenia tego meczu? to Ci powiem wg. rzecznika policji było ich 40- t, to za mało żeby dać sobie radę z grupką pseudokibiców czy chuliganów? bez strzelania?

> Oczywiście pamiętajmy o jednym, mianowicie o tym , ze sprawa jest wyjasniana w
                > toku postępowania karnego a to może skończyć się róznie, może zostać umozone i
                > potwierdzić prawidłowe działanie Policji a może skończyc sie w inny sposób

Zobaczymy....jak już napisałem rodzina ma prawo zgłosić skargę do ETPC (po niekorzystnym dla niej umorzeniu postępowania przez prokuraturę......i uważam, że wygra.

• kotek.filemon Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 13:14
                qqazz napisał:

> XX wiecznym zabobonem jest pieprzenie bez sensu o najwyższej wartości życia, ot
                > óż sa wartosci wyzsze i mające pierwszeństwo

O żeż ty orzeszku... To napoczęte już nie jest więcej warte od kobiety?
            • simera16 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:55
              gtxl.1 napisał(a):
              >
              > Cytowałem ci ustawę o stosowaniu środków przymusu z 2013 roku, więc nie chrzań
              > mi farmazonów o XX wiecznych zabobonach.
              > Takie jest nie tylko moje zdanie ale zdanie wielu prawników. Osobnik wbiegający
              > na murawę zakłóca porządek, ale nie jest jeszcze bandziorem do, którego należy
              > strzelać.
              >
              Zależy z czego się strzela....
              • gtxl.1 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:57
                simera16 napisał:

> gtxl.1 napisał(a):
                > >
                > > Cytowałem ci ustawę o stosowaniu środków przymusu z 2013 roku, więc nie c
                > hrzań
                > > mi farmazonów o XX wiecznych zabobonach.
                > > Takie jest nie tylko moje zdanie ale zdanie wielu prawników. Osobnik wbie
                > gający
                > > na murawę zakłóca porządek, ale nie jest jeszcze bandziorem do, którego
                > należy
                > > strzelać.
                > >
                > Zależy z czego się strzela....
                >

Jak widzisz, broń gładkolufowa nie jest bezpieczna.

• simera16 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:59
                  gtxl.1 napisał(a):

>
                  > > >
                  > > Zależy z czego się strzela....
                  > >
                  >
                  >
                  > Jak widzisz, broń gładkolufowa nie jest bezpieczna.
                  >
                  >
                  A co jest z ŚPB bezpieczne? Z założenia środki te mają służyć do spacyfikowania delikwenta i wymuszenia określonych zachowań.
                  • gtxl.1 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 13:08
                    simera16 napisał:

> gtxl.1 napisał(a):
                    >
                    > >
                    > > > >
                    > > > Zależy z czego się strzela....
                    > > >
                    > >
                    > >
                    > > Jak widzisz, broń gładkolufowa nie jest bezpieczna.
                    > >
                    > >
                    > A co jest z ŚPB bezpieczne? Z założenia środki te mają służyć do spacyfikowania
                    > delikwenta i wymuszenia określonych zachowań.
                    >

Są środki bezpieczniejsze, nawet użycie psa.

• der-chef Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 13:10
                      > Są środki bezpieczniejsze, nawet użycie psa.
                      >
                      >

Przeciwko kibolom nawet lwów bym nie wypuścił z obawy że kibolstwo je zabije.
                      • gtxl.1 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 13:11
                        der-chef napisała:

> > Są środki bezpieczniejsze, nawet użycie psa.
                        > >
                        > >
                        >
                        > Przeciwko kibolom nawet lwów bym nie wypuścił z obawy że kibolstwo je zabije.

Wystarczyłyby orangutany albo pawiany.

• el.commendante Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:40
        gtxl.1 napisał(a):

> Na czym polegała fenomenalność "psa" Dziewulskiego?
        > Że nie potrafił odpowiedzieć, że użycie broni gładkolufowej jest zapisane w ust
        > awie o stosowaniu środków przymusu bodajże na 12 miejscu, jeżeli chodzi o kolej
        > ność użycia tych środków?
        > Niech ten pies policyjny nie mydli oczu ludziom, dzisiaj rano w TVN adwokat mów
        > ił na ten temat inaczej niż ten policyjny chart.
        > Państwo polskie na wskutek skargi przegra na 100% te sprawę przed ETPC w Strasb
        > urgu.
        Durne prawo to inna kwestia. Należy dać policji więcej uprawnień w temacie tłumienia kibolskich burd. Należy też zrobić wyraźne rozróżnienie w prawie pomiędzy protestami społecznymi które czasem (gdy ludziom dzieje się naprawdę źle) mogą się wymknąć spod kontroli, wtedy nie należy przesadzać. Ale w przypadku kibolskich burd których jedynym celem jest zadyma, to należy rozważyć nawet użycie ostrej amunicji.
      • simera16 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:44
        gtxl.1 napisał(a):
        >
        > Na czym polegała fenomenalność "psa" Dziewulskiego?
        > Że nie potrafił odpowiedzieć, że użycie broni gładkolufowej jest zapisane w ust
        > awie o stosowaniu środków przymusu bodajże na 12 miejscu, jeżeli chodzi o kolej
        > ność użycia tych środków?
        > Niech ten pies policyjny nie mydli oczu ludziom, dzisiaj rano w TVN adwokat mów
        > ił na ten temat inaczej niż ten policyjny chart.
        > Państwo polskie na wskutek skargi przegra na 100% te sprawę przed ETPC w Strasb
        > urgu.
        >
        Ja tam jednak bardziej praktykowi Dziewulskiemu w ocenie wierzę, niż adwokatowi....
        ps
        Łatwo się ocenia siedząc przed klawiaturą, prawda?
        • gtxl.1 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:46
          Ja tam jednak bardziej praktykowi Dziewulskiemu w ocenie wierzę, niż adwokatowi....
          ps
          Łatwo się ocenia siedząc przed klawiaturą, prawda?

To samo odnieś do siebie.
          40 rosłych, dobrze wypasionych byków wyposażonych w tarcze,pały zlękło się garstki kiboli?
          Proszę Cię przestań........
          • der-chef Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:51
            > 40 rosłych, dobrze wypasionych byków wyposażonych w tarcze,pały zlękło się gars
            > tki kiboli?
            > Proszę Cię przestań........

Masz rację, każdego kibola powinni zdzielić tonfą w łeb tak żeby już nie wstał.
          • simera16 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 13:21
            gtxl.1 napisał(a):

>
            > To samo odnieś do siebie.
            > 40 rosłych, dobrze wypasionych byków wyposażonych w tarcze,pały zlękło się gars
            > tki kiboli?
            > Proszę Cię przestań........
            >
            Ta garstka pseudokibiców działa irracjonalnie. Psychologia tłumu.
        • qqazz Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:52
          simera16 napisał:
          > Ja tam jednak bardziej praktykowi Dziewulskiemu w ocenie wierzę, niż adwokatowi
          > ....

Nie tylko my, prokurator czy ew. sąd dokonujac oceny ustaleń faktycznych, też będą się kierowały m.in opinia p. Dziewulskiego bądź kogos o podobnym doświadczeniu.

pozdrawiam
          • gtxl.1 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:56
            Nie tylko my, prokurator czy ew. sąd dokonujac oceny ustaleń faktycznych, też będą się kierowały m.in opinia p. Dziewulskiego bądź kogos o podobnym doświadczeniu.

Co może innego powiedzieć ten policyjny pies?
            O tym, czy postawić zarzuty zadecyduje prawo, a jest ono dość precyzyjne jeżeli chodzi o użycie ŚPB.

• qqazz prawo? a może lewo? 04.05.15, 13:22
              O postawieniu zarzutów zadecyduje PROKURATOR, a On swoja decyzję oprze m.in. na opinii biegłego którym będzie pan Dziewulski lub ktoś o podobnym doświadczeniu w stosowaniu SPB.

Rozumiem, ze masz inne stanowisko w temacie, ale nie poć się i nie próbuj udawać mądrali co się zna bo im bardziej się pocisz i napinasz tym wyraźniej widać żeś kompletny ignorant w temacie w którym się wymądrzasz.

pozdrawiam
              • gtxl.1 Re: prawo? a może lewo? 04.05.15, 13:25
                Rozumiem, ze masz inne stanowisko w temacie, ale nie poć się i nie próbuj udawać mądrali co się zna bo im bardziej się pocisz i napinasz tym wyraźniej widać żeś kompletny ignorant w temacie w którym się wymądrzasz.

Zabrakło ci argumentów ad rem więc odnosisz się do mojej osoby?
                Sam jesteś durniem, tylko jeszcze o tym nie wiesz. EOT.

• qqazz Re: prawo? a może lewo? 04.05.15, 13:34
                  Argumentów to ci przedstawiam az nadto, tylko patrzac na twoje wypociny dochodzę do wniosku ze nic nie dotrze bo swoja niewiedze i ignorancję cenisz nade wszystko, nawet nie potraisz odróznić zarzutu ad personam od stwierdzenia prostego faktu, że wymadrzasz sie w temacie na którym sie po prostu nie znasz co jasno wynika z tresci twoich postów.

pozdrawiam
                  • gtxl.1 Re: prawo? a może lewo? 04.05.15, 13:38
                    qqazz napisał:

> Argumentów to ci przedstawiam az nadto, tylko patrzac na twoje wypociny dochodz
                    > ę do wniosku ze nic nie dotrze bo swoja niewiedze i ignorancję cenisz nade wszy
                    > stko, nawet nie potraisz odróznić zarzutu ad personam od stwierdzenia prostego
                    > faktu, że wymadrzasz sie w temacie na którym sie po prostu nie znasz co jasno w
                    > ynika z tresci twoich postów.

> pozdrawiam

To ja ci przedstawiłem argumenty. Daj sobie spokój buraku z oceną mojej ignorancji i niewiedzy
                    nie ubliżyłem ci w żadnym poście, więc i teraz nie będę się schylał do twego poziomu.
                    Powiem ci krótko...."spieprzaj dziadu".

• qqazz Re: prawo? a może lewo? 04.05.15, 13:59
                      Ale się pięknie napinasz mądralo, stwierdzenie faktu zabolało tak, że aż zwieracze puszczają.

pozdrawiam
            • simera16 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 13:30
              gtxl.1 napisał(a):

>
              >O tym, czy postawić zarzuty zadecyduje prawo, a jest ono dość precyzyjne jeżeli
              > chodzi o użycie ŚPB.

>
              Nie nie jest...środki mają być adekwatne, a to już subiektywna ocena interweniującego.
    • der-chef Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:35
      Takie burdy powinny być traktowane MG 42 bez ostrzeżenia.
      • gtxl.1 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:45
        der-chef napisała:

> Takie burdy powinny być traktowane MG 42 bez ostrzeżenia.

To pierwsze takie stadionowe zadymy w Polsce?
        Może najlepiej od razu wyposażyć policje w panzerfausty?

• qqazz Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 12:56
        Są kraje gdzie po zadymach kiboli zwozi się karetkami, krew się leje, kości pękają, niektórzy nawet sobie nie zdaja sprawy co się dzieje kiedy do akcji rusza francuska Żandarmeria czy Policja.

pozdrawiam
        • simera16 Re: Fenomenalny Dziewulski 04.05.15, 13:34
          qqazz napisał:

> Są kraje gdzie po zadymach kiboli zwozi się karetkami, krew się leje, kości pęk
          > ają, niektórzy nawet sobie nie zdaja sprawy co się dzieje kiedy do akcji rusza
          > francuska Żandarmeria czy Policja.

>
          Widziałem ich w akcji...rany boskie: sodomia i gomoria, nasze PP, to siostry miłosierdzia przy nich!
    • kucyk_trojanski toc to zomowiec 04.05.15, 12:56
      Podobno podczas akcji,oczywiscie w prl,strzelil sobie w kolano i dostal dozywotnia rente:-)))
      • simera16 Re: toc to zomowiec 04.05.15, 13:35
        kucyk_trojanski napisał:

> Podobno podczas akcji,oczywiscie w prl,strzelil sobie w kolano i dostal dozywot
        > nia rente:-)))
        >
        I dzięki temu postrzałowi i rencie (dożywotniej) był dowódcą AT na Okęciu...
      • qqazz Gdybyś miał choć trochę pojęcia 04.05.15, 17:17
        o tym jak wyglada tego typu robota i szkolenie to bys się głupio nie naśmiewał.
        Wypadki przy szkoleniu czy na akcji zdarzają się, nawet najlepszym, czasem nawet śmiertelne. Tak jest wszędzie gdzie mamy do czynienia z bronia niestety.

pozdrawiam
        • simera16 Re: Gdybyś miał choć trochę pojęcia 04.05.15, 17:37
          qqazz napisał:

> o tym jak wyglada tego typu robota i szkolenie to bys się głupio nie naśmiewał.
          > Wypadki przy szkoleniu czy na akcji zdarzają się, nawet najlepszym, czasem nawe
          > t śmiertelne. Tak jest wszędzie gdzie mamy do czynienia z bronia niestety.
          >
          >
          Jak znam życie (a znam), to ci którzy tutaj najbardziej się wyśmiewają są tak "sprawni", że przy wycieraniu dupy palce sobie łamią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka