Dodaj do ulubionych

W SLD idzie na noże

08.05.15, 16:41
Nie będę głosował na Magdalenę Ogórek. Nie mam zamiaru uczestniczyć w tej farsie - oświadczył publicznie Artur Nycz z SLD. - Proponuję ciszę nad tą trumną - komentuje polityczną sytuację Nycza Dariusz Wieczorek, szef partii w regionie.

W szeregach SLD idzie na noże. Zwolennicy posła Grzegorza Napieralskiego, który jest w konflikcie z przewodniczącym SLD Leszkiem Millerem, atakują. W czwartek wojna domowa przeniosła się do Facebooka.

„Nie da się tego dłużej tolerować. Wszystkie, akceptowalne granice przyzwoitości zostały przekroczone. Oświadczam, że nie mam najmniejszego zamiaru głosować na Magdalenę Ogórek. Nie mam zamiaru uczestniczyć w tej farsie - napisał Artur Nycz. - Magdalena Ogórek kompromituje nie tylko siebie ale cała partię. Pełną odpowiedzialność za to ponosi tylko i wyłącznie Zarząd Krajowy SLD. Przerażająca jest informacja, że Magdalena Ogórek miałaby się spotkać z Putinem w ramach kampanii. Jaki chory umysł mógł to wymyślić?” - czytamy dalej.

Bardzo szybko wpis Nycza polubił inny radny sejmiku Adam Ostaszewski oraz były radny Szczecina Jędrzej Wijas - obaj z Sojuszu Lewicy Demokratycznej.

- Artur Nycz powinien rzucić legitymacją SLD - skomentował postawę partyjnego kolegi Dariusz Wieczorek.

A radny odpowiada za naszym pośrednictwem: - Legitymacji jeszcze nie rzucam, czekam na to, co wydarzy się po 10 maja, po pierwszej turze wyborów prezydenckich.

Na kogo zagłosuje Nycz?

- Najprawdopodobniej pójdę na wybory i oddam nieważny głos - twierdzi polityk.

Jeśli Magdalena Ogórek osiągnie słaby wynik, to w tarapatach znajdzie się Leszek Miller, który stoi za tą kandydaturą.

Grzegorz Napieralski nadal jest zawieszony w prawach członka SLD za publiczną krytykę tego, co dzieje się w partii.
Obserwuj wątek
    • fiu-bzdziu2010 Re: W SLD idzie na noże 08.05.15, 17:04
      z wojny na noże na ogórku może być tylko MIZERIAA
    • ave.duce Re: W SLD idzie na noże 08.05.15, 17:34
      W ostatnim programie "Lis na żywo" żałosne były wypowiedzi Senyszyn. Czyżby Miller jasno postawił sprawę związku między popieraniem dr Ogórek a „formułą, w jakiej będą konstruowane listy wyborcze”? ;)
    • 13kisiel Re: W SLD idzie na noże 08.05.15, 17:39
      komuchów i lewaków dawno przejęło PO ,SLD padnie a Ogórek świetnie nadaje się do PiS lub partii Kukiza jeżeli powstanie
      • fiu-bzdziu2010 Re: W SLD idzie na noże 08.05.15, 20:46
        a Ogórek co ma robić w PIS-ie????
        • axyzaa Re: W SLD idzie na noże 08.05.15, 20:53
          fiu-bzdziu2010 napisała:

> a Ogórek co ma robić w PIS-ie????

To samo co w SLD. Nie, nie pytaj mnie co. Mnie już przestałą interesować, no chyba, ze nadal będzie się mianowała lewicową intelektualistką. Jak tylko przejdzie do swojego naturalnego środowiska, może się nawet tytułować członkiem Mensy i królową ludzkich serc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka