Dodaj do ulubionych

Wywnętrzę się...

24.05.15, 23:17

Zastanawiałam się jak to się stało, że urzędujący prezydent, który w czasie sprawowania urzędu miał średnie poparcie 65% w ciągu paru miesięcy stracił poparcie na rzecz człowieka, o którego istnieniu przed 11.11.2014 r. wiedziało 0,5% obywateli.

Doszłam do wniosku, że można tak rozhuśtać nastroje społeczne, że możliwe jest wmówienie
ludziom wszystkiego, gruszki na wierzbie... Polska pójdzie specjalnym nurtem (nie głównym)
itp.

Większość z nas to kupiła.

Utkwiło mi w pamięci to, że podczas drugiej debaty kandydat Duda mówił do urzędującego prezydenta per "proszę pana". To zła wróżba, przecież nie musiał skorzystać z tej rady swego sztabu.

Obawiam się, że będzie tak jak z Lechem Kaczyńskim czyli w krótkim czasie te 56% zacznie
się kurczyć. I co wtedy?

Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Wywnętrzę się... 24.05.15, 23:20
      basia.basia napisała:

>
      > Zastanawiałam się jak to się stało, że urzędujący prezydent, który w czasie spr
      > awowania urzędu miał średnie poparcie 65% w ciągu paru miesięcy stracił poparci
      > e na rzecz człowieka, o którego istnieniu przed 11.11.2014 r. w
      > iedziało 0,5% obywateli.
      >
      > Doszłam do wniosku, że można tak rozhuśtać nastroje społeczne, że możliwe jest
      > wmówienie
      > ludziom wszystkiego, gruszki na wierzbie... Polska pójdzie specjalnym nurtem (n
      > ie głównym)
      > itp.
      >
      > Większość z nas to kupiła.
      >
      > Utkwiło mi w pamięci to, że podczas drugiej debaty kandydat Duda mówił do urzęd
      > ującego prezydenta per "proszę pana". To zła wróżba, przecież nie musiał skorzy
      > stać z tej rady swego sztabu.
      >
      > Obawiam się, że będzie tak jak z Lechem Kaczyńskim czyli w krótkim czasie te 56
      > % zacznie
      > się kurczyć. I co wtedy?

Może Prezes wsadzi go do samolotu i wyśle do Katynia?

S.
    • volupte Re: Wywnętrzę się... 24.05.15, 23:21
      Nic. Albo gdzieś poleci i wszystko sie zmieni , albopięć lat bedziesz na niego patrzeć. ,,nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło"
    • platfusy.ida.do.paki Śmieszysz 24.05.15, 23:23
      Nigdy nie było 65%, tylko w CBOSie i Gazecie Wyborczej.

Podpisał 67 lat, podwyżkę podatków, grabież z OFE i ... przerżnął

Całkowicie zasłużenie.

Mniej emocji kobieto, więcej pragmatycznego myślenia.
      • romullos Jaki dobrobyt stworzy w Polsce A. Duda?! 24.05.15, 23:25
        platfusy.ida.do.paki napisał:

Zobaczymy teraz, jaki dobrobyt stworzy w Polsce Andrzej Duda.
        • rozbawiony77 Re: Jaki dobrobyt stworzy w Polsce A. Duda?! 24.05.15, 23:43
          Emerytur z OFE Polakom nie podp...rzy, bo te ukradli Tusk z Komorowskim.
          Do Brukseli nie sp...rzy, bo tam już zwiał Tusk.
          Podatków nie podniesie, bo te już podniósł Tusk z Komorowskim.
          Głosów milionów Polaków za referendami nie zmieli, bo te już zmęłła PO.
          Ustaw za ograniczeniem suwerenności RP na rzecz RFN nie podpisze, bo te już podpisał obrońca wolności Komorowski
          Putina w d...ę nie pocałuje, bo to już za niego robił Tusk. Wielokrotnie.
          Milionom Polaków nie powie, żeby brali kredyty, emigrowali i nie byli złodziejami i idiotami, bo to już powiedzieli Komorowski, Bieńkowska i była prezydentowa.
          Wieku emerytalnego nie podniesie, bo to już zrobił Komorowski.
          Ch, d..y i kamieni kupy z Polski nie zrobi, bo to już zrobiła Platforma.
          Strażnikiem żyrandola w brązowych butach nie będzie, bo pracuje pro Populi, a nie Pro Civili.
          Pozornej dyskusji o homoseksualistach nie rzuci mediom jako tematu zastępczego, bo to już zrobił Tusk z doradcami .
          Itp., itd...
          Więc czego się na miejscu zwykłego uczciwego człowieka bać?:))))))))
          Niech się boją k... i prawdziwi złodzieje, jak mawiał Marszałek.:)))))
          • romullos Co zatem zrobi? 24.05.15, 23:48
            Efektownie powiedziane!
            Ale pytanie wciąż pozostaje bez odpowiedzi, co zrobi Duda, by żyło się lepiej?
            • don.kichote Re: Co zatem zrobi? 25.05.15, 15:54
              romullos napisała:

> Ale pytanie wciąż pozostaje bez odpowiedzi, co zrobi Duda, by żyło się lepiej?

Już starożytni wiedzieli że:
              "jeśli nie wiesz co robić, nie rób nic " - nic nie "spitolisz" a i straty będą mniejsze

A wg. mnie, jeśli nie będzie gorzej, to już będzie ogromny sukces
        • zoil44elwer Re: Jaki dobrobyt stworzy w Polsce A. Duda?! 25.05.15, 02:44
          romullos napisała:

> platfusy.ida.do.paki napisał:
          >
          > Zobaczymy teraz, jaki dobrobyt stworzy w Polsce Andrzej Duda.

Prezydent stwarza dobrobyt? Jeżeli już stwarza to,samym swoim!
    • jane-panzram Re: Wywnętrzę się... 24.05.15, 23:31
      Myślę, że będziesz na to patrzeć obiektywniej, kiedy przestaniesz patrzeć na Dudę, że to marionetka Kaczki.
      Teraz, w rzeczy samej, mógłby mu powiedzieć i "spieprzaj dziadu", a Kaczka mogłaby mu naskoczyć.

Ten człowiek nie jest z tektury, jeszcze parę miesięcy temu Polityka ogłosiła go najlepszym posłem (nie, to nie żart), ponieważ tak jest aktywny, oraz kompetentny w dziedzinie, w której sie w sejmie specjalizuje: w prawie.
      Ale tego się nie mówi w tych platformianych telewizjach, bo to by mogło naruszyć tę gębę, którą mu się starali przykleić.

Głosowałam na niego, chociaż dla mnie też jest on zagadką, jak i dla ciebie. Ale sądzę, że to był prawidłowy wybór, teraz zostaje mi mieć nadzieję,że choć w połowie będzie tak dobry, jak zapowiada.
      • snajper55 Re: Wywnętrzę się... 24.05.15, 23:36
        jane-panzram napisała:

> Myślę, że będziesz na to patrzeć obiektywniej, kiedy przestaniesz patrzeć na Du
        > dę, że to marionetka Kaczki.
        > Teraz, w rzeczy samej, mógłby mu powiedzieć i "spieprzaj dziadu", a Kaczka mogł
        > aby mu naskoczyć.

Zastanów się dlaczego Kaczyński wybrał Dudę i finansował mu kampanię. Bo Duda ma gładką buzię? A może dlatego, że ma takie haki, że mu nawet prezydent Duda nie podskoczy? Ja nie mam złudzeń.

S.
        • lech1966 Re: Wywnętrzę się... 25.05.15, 02:50
          A dlaczego PO finansowało kampanie PBK??? Czy z innych powodów?
    • tujacek Re: Wywnętrzę się... 24.05.15, 23:33
      Doradzam skupić się na "sukcesach" Komorowskiego i PO! I nie bawić się w Pytię, tym bardziej jak się ma swoich politycznych faworytów.
      Po pierwszej turze PO i Komorowski starali się ponownie rozpętać wojnę polsko-polską i judzili na siebie ludzi! Dosyć!
    • dystans4 Re: Wywnętrzę się... 24.05.15, 23:33
      Mnie to wcale nie dziwi, ale to dłuższa historia.
      Po raz pierwszy o takich perspektywach rozwoju pisałem w 2008/2009.
      W 2012 przedstawiłem prowizoryczną listę:

Lista przewin PO v. 1.1

1. Brak skutecznych prób redukcji deficytu budżetowego.
      2. Brak programu b. szerokich preferencji zagranicznych inwestycji.
      3. Powiększanie, fatalne powiększenie liczebności administracji.
      4. Brak pomocy firmom innowacyjnym (wiem, co piszę, na przykładzie kolegi, który zamówienia ma z całego świata, a brak ok. miliona dolarów do uruchomienia produkcji).
      5. Brak przeniesienia wydatków budżetowych z dotowania postępowego elektoratu na R&D i zwiększenia ich do rozmiarów (proporcjonalnie) co najmniej takich, jak w Niemczech, oraz programu szybkiego dojścia do finansowania takiego, jak w krajach skandynawskich.
      6. Powiększanie, fatalne powiększenie liczebności administracji.
      7. Niemal całkowita uległość wobec lobby prawniczego.
      8. Brak wschodniej polityki gospodarczej takiej, jaką prowadzą Niemcy.
      9. Brak adaptowania gospodarki polskiej do konkurencji z wielkimi koncernami w warunkach gospodarki globalnej, np. na wzór Korei Płd.
      10. Brak odpowiedniego finansowania i skandaliczny poziom publicznych mediów.
      11. Uległość wobec wyzysku przez związkowe lobby górników i podobne.
      12. Uległość wobec PSL i utrzymywanie przywilejów KRUS.
      13. Brak rozliczenia prawdziwych afer poprzedniego rządu (już nie mówię o wcześniejszych), np. prawdziwej afery hazardowej.
      14. Brak przyznania Ojcu Dyrektorowi możliwości cyfrowej emisji sygnału na drodze innej (np. ustawowej), niż ogólna. Tetrapodiom też się należy TV, było o tym nawet w mediach mętnego nurtu (np. w TOK FM mówiła o tym P. Dominika Wielowieyska).

Należałoby powiedzieć jeszcze o skandalicznej sprawie ACTA i braku należytego odporu kłamstwom o zamachu smoleńskim. Postawa wobec ACTA została zrewidowana, dlatego nie ma o niej w spisie, co nie zmienia faktu, że była to jedna z najgłupszych i najgorszych rzeczy w czasie rządów PO i choć o tym cicho, będzie pamiętana długo. Kłamstwo o zamachu smoleńskim, jego skutki jeszcze się nie skończyły i sprawy będziemy wracać nie raz.
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,138441323,138537655,Lista_1_1_uzupelniona_.html
      Wrócimy do tematu.
      • taniarada Re: Wywnętrzę się... 24.05.15, 23:39
        Proszę się uspokoić .Coś łyknąć na nerwa.I dać porządzić Dudzie.Przecież było to widać od początku.Bronisław sam sobie zapracował na drugą turę.Gorszego prezydenta nie było w historii kraju.
        • basia.basia adekwatny nick:) 24.05.15, 23:43

Bardzo dużo trzeba, żeby mnie wyprowadzić z równowagi.
        • rzewuski1 Re: Wywnętrzę się... 25.05.15, 00:24
          taniarada napisał(a):

> Proszę się uspokoić .Coś łyknąć na nerwa.I dać porządzić Dudzie.Przecież było t
          > o widać od początku.Bronisław sam sobie zapracował na drugą turę.Gorszego prezy
          > denta nie było w historii kraju.

Porządzić?
          Raczej panować.
      • basia.basia do dystans4 24.05.15, 23:48

Przecież nie jestem bezkrytyczną wielbicielką. Jestem realistką - zawsze się pocieszałam tym,
        że gdyby to PiS rządził to bylibyśmy w ciężkim kryzysie.

A Twoja lista (dotycząca przewin pisowskiego rządu) mogłaby Cię drogo kosztować. Nie sądzisz?
        • dystans4 Re: do dystans4 25.05.15, 00:31
          Przekonamy się, kiedy ją pokażę.
        • cronny Re: Wywnętrzę się... 25.05.15, 00:43
          Sięgam pamięcią do marca 2010. Nudny, ale solidny Komorowski wygrał z charyzmatycznym Sikorskim w wewnątrzpartyjnych prawyborach. Pamiętam ówczesne dyskusje na ten temat i swoje przemyślenia z tamtego czasu. Sporo się mówiło, że Komorowski nigdy nie był polityczną gwiazdą sezonu. Zawsze trochę wycofany, przewidywalny i uległy wobec Tuska. Zyskiwał na kolejnych eliminacjach dokonywanych przez Tuska w PO. Płażyński, Piskorski, Gilowska, Rokita czy Olechowski... To nie Komorowski się wybijał, to ubywało wyrazistych polityków, którzy stali wyżej od niego.
          Życie się potoczyło, jak się potoczyło. Ale tak się zastanawiam - czy wówczas rzeczywiście wygrał Komorowski, czy został przegrany Sikorski, który swym dynamizmem stwarzał zagrożenie, że mógł się wybić ponad Tuska.
          Wiem, że to tylko gdybanie, ale przypuszczam, że prezydentura Sikorskiego byłaby bardziej samodzielna i aktywna. Zapewne i kampania byłaby bardziej dynamiczna. Tak, że - brnąc dalej w gdybanie - mam wątpliwość, czy ten prezesowski wynalazek, p. Duda miałby jakiekolwiek szanse.

--
          "Polska nie zasługuje na tak wielkie ryzyko jak prezydent Duda" /Leszek Balcerowicz/
          • lech1966 Re: Wywnętrzę się... 25.05.15, 00:50
            cronny napisał:
            > Życie się potoczyło, jak się potoczyło. Ale tak się zastanawiam - czy wówczas r
            > zeczywiście wygrał Komorowski, czy został przegrany Sikorski, który swym dynami
            > zmem stwarzał zagrożenie, że mógł się wybić ponad Tuska.
            > Wiem, że to tylko gdybanie, ale przypuszczam, że prezydentura Sikorskiego byłab
            > y bardziej samodzielna i aktywna. Zapewne i kampania byłaby bardziej dynamiczna
            > . Tak, że - brnąc dalej w gdybanie - mam wątpliwość, czy ten prezesowski wynala
            > zek, p. Duda miałby jakiekolwiek szanse.
            >
            > --
            > "Polska nie zasługuje na tak wielkie ryzyko jak prezydent Duda" /Leszek Balcero
            > wicz/

Sikorski spier,,,,,,,,,,,i do USA jak sie mu ciepło zrobi w okolicy odbytu....A to bardziej prawdopodobne niz coś innego...Już my damy mu radę,,,
          • basia.basia Re: Wywnętrzę się... 25.05.15, 01:38
            cronny napisał:

> Sięgam pamięcią do marca 2010. Nudny, ale solidny Komorowski wygrał z charyzmat
            > ycznym Sikorskim w wewnątrzpartyjnych prawyborach. Pamiętam ówczesne dyskusje n
            > a ten temat i swoje przemyślenia z tamtego czasu. Sporo się mówiło, że Komorows
            > ki nigdy nie był polityczną gwiazdą sezonu. Zawsze trochę wycofany, przewidywal
            > ny i uległy wobec Tuska. Zyskiwał na kolejnych eliminacjach dokonywanych przez
            > Tuska w PO. Płażyński, Piskorski, Gilowska, Rokita czy Olechowski... To nie Kom
            > orowski się wybijał, to ubywało wyrazistych polityków, którzy stali wyżej od ni
            > ego.
            > Życie się potoczyło, jak się potoczyło. Ale tak się zastanawiam - czy wówczas r
            > zeczywiście wygrał Komorowski, czy został przegrany Sikorski, który swym dynami
            > zmem stwarzał zagrożenie, że mógł się wybić ponad Tuska.
            > Wiem, że to tylko gdybanie, ale przypuszczam, że prezydentura Sikorskiego byłab
            > y bardziej samodzielna i aktywna.

Pamiętam. Jestem tego samego zdania. Byłam zawiedziona.

Zapewne i kampania byłaby bardziej dynamiczna
            > . Tak, że - brnąc dalej w gdybanie - mam wątpliwość, czy ten prezesowski wynala
            >
            > --
            > "Polska nie zasługuje na tak wielkie ryzyko jak prezydent Duda" /Leszek Balcero
            > wicz/

• lepkie.lapki wina Tuska 25.05.15, 14:03
            cronny napisał:

> Sięgam pamięcią do marca 2010. Nudny, ale solidny Komorowski wygrał z charyzmat
            > ycznym Sikorskim w wewnątrzpartyjnych prawyborach.
            > (...)
            > y bardziej samodzielna i aktywna. Zapewne i kampania byłaby bardziej dynamiczna

Zgadza się. Akurat tutaj hasło "wina Tuska" pasuje jak ulał.

Po części zresztą to, co się stało wczoraj, zdecydowało się już w 2007 roku, w momencie powstania koalicji PO-PSL.
    • mors22 Komorowski był uosobieniem sku...syńskiej władzy 25.05.15, 00:02
      platfonsów i za to zaplacił rachunek - za emerytury, ośmiorniczki, idiotów pracujących za 6 tysięcy, nierobów kopalnianych - wszyscy na niego pracowali cała platforma - tuski, bienkowskie, sienkiewicze, sikorskie, cała ferajna. Nigdy nie było poparcia 65 procent, warto w koncu przestac wierzyc w sondaze. Ten prostak, któremu kufajka bardziej niż garnitur pasuje, nawet połowy tego poparcia by nie miał, gdyby nie ochrona mediów i poparcie celebrytów. Musiał przegrać z normalnym człowiekiem.
      • basia.basia Re: Komorowski był uosobieniem sku...syńskiej wła 25.05.15, 00:07
        mors22 napisał:

> platfonsów i za to zaplacił rachunek - za emerytury, ośmiorniczki, idiotów prac
        > ujących za 6 tysięcy, nierobów kopalnianych - wszyscy na niego pracowali cała p
        > latforma - tuski, bienkowskie, sienkiewicze, sikorskie, cała ferajna. Nigdy nie
        > było poparcia 65 procent, warto w koncu przestac wierzyc w sondaze.

A ten dzisiejszy? Nie brać go na serio?

Ten prosta
        > k, któremu kufajka bardziej niż garnitur pasuje, nawet połowy tego poparcia by
        > nie miał, gdyby nie ochrona mediów i poparcie celebrytów.

Musiał przegrać z nor
        > malnym człowiekiem.

Hmm... Ten normalny człowiek jest wielką niewiadomą. Choć nie do końca, bo już wiadomo,
        że się nieźle urządził tu i tam i jeszcze gdzie indziej, niehonorowo, nie zawsze zgodnie z prawem.
      • lech1966 Re: Komorowski był uosobieniem sku...syńskiej N/T 25.05.15, 01:43
        mors22 napisał:

> platfonsów i za to zaplacił rachunek - za emerytury, ośmiorniczki, idiotów prac
        > ujących za 6 tysięcy, nierobów kopalnianych - wszyscy na niego pracowali cała p
        > latforma - tuski, bienkowskie, sienkiewicze, sikorskie, cała ferajna. Nigdy nie
        > było poparcia 65 procent, warto w koncu przestac wierzyc w sondaze. Ten prosta
        > k, któremu kufajka bardziej niż garnitur pasuje, nawet połowy tego poparcia by
        > nie miał, gdyby nie ochrona mediów i poparcie celebrytów. Musiał przegrać z nor
        > malnym człowiekiem.
    • hordol to proste-jest takie przysłowie perskie 25.05.15, 00:16
      "niektórzy zaczynają widzieć dopiero wtedy gdy im oczy wydłubią"
    • omamiony.wiedzmin Re: Wywnętrzę się... 25.05.15, 00:17
      Cześć Basiu po wielu latach :)
      Nic strasznego się nie stało,tak myślę. Tyle lat budzimy się z ręką w nocniku,że powinniśmy być przyzwyczajeni.
      Głosowałem na Komorowskiego ale nie jestem wynikami zmartwiony ani zaskoczony.
      Ludzie mają tak dosyć zapieprzania za grosze,traktowania jak bydło robocze,pieprzenia o Smoleńsku,bzdurzenia o biednych pracodawcach ,którym robole wkładają kij w szprychy i innych istotnych dla życia tematów,że naprawdę myślą o wyjechaniu z tego bajzlu.
      Córka od 1,5 roku mieszka w Londynie,a my z resztą rodzinki cały czas myślimy czy już wiać czy jeszcze poczekać.Właściwie nie wiem na co ....
      Ja wiem ,ze na zachodzie czy północy nie ma miodu. Ale za to jest normalnie .
      Wstydzę się ,że jestem Polakiem,że tak zmarnowaliśmy 25 lat bez obcego buta nad naszymi karkami. Myślę ,że winni jesteśmy w całości -my społeczeństwo czy my naród.
      Gdyby to ode mnie zależało,tzn.ktoś by mi nakazał zdecydować co zrobić z polskim narodem,to bez żadnych wątpliwości zlikwidował bym to dziadostwo razem z sobą i swoimi dziećmi.Te geny złodziejstwa,cwaniactwa,qrestwa nie powinny być powielane :)
      pozdrowienia :)
      • sawa.com Re: Wywnętrzę się... 25.05.15, 13:46
        omamiony.wiedzmin napisał:

> Cześć Basiu po wielu latach :)
        > Nic strasznego się nie stało,tak myślę. Tyle lat budzimy się z ręką w nocniku,ż
        > e powinniśmy być przyzwyczajeni.
        > Głosowałem na Komorowskiego ale nie jestem wynikami zmartwiony ani zaskoczony.
        > Ludzie mają tak dosyć zapieprzania za grosze,traktowania jak bydło robocze,pie
        > przenia o Smoleńsku,bzdurzenia o biednych pracodawcach ,którym robole wkładają
        > kij w szprychy i innych istotnych dla życia tematów,że naprawdę myślą o wyjecha
        > niu z tego bajzlu.
        > Córka od 1,5 roku mieszka w Londynie,a my z resztą rodzinki cały czas myślimy c
        > zy już wiać czy jeszcze poczekać.Właściwie nie wiem na co ....
        > Ja wiem ,ze na zachodzie czy północy nie ma miodu. Ale za to jest normalnie .
        > Wstydzę się ,że jestem Polakiem,że tak zmarnowaliśmy 25 lat bez obcego buta na
        > d naszymi karkami. Myślę ,że winni jesteśmy w całości -my społeczeństwo czy my
        > naród.
        > Gdyby to ode mnie zależało,tzn.ktoś by mi nakazał zdecydować co zrobić z polsk
        > im narodem,to bez żadnych wątpliwości zlikwidował bym to dziadostwo razem z sob
        > ą i swoimi dziećmi.Te geny złodziejstwa,cwaniactwa,qrestwa nie powinny być powi
        > elane :)

Ciężka depresja. Czarna dziura. Moje wyrazy współczucia.

S
    • gtxl.1 Re: Wywnętrzę się... 25.05.15, 00:19
      Nie płacz basiu....
      • basia.basia Re: Wywnętrzę się... 25.05.15, 00:26
        gtxl.1 napisał(a):

> Nie płacz basiu....
        >

Nie płaczę:)

Chodzi mi o to, że zamiast Dudy to mógł być np. Hofman przed aferą z kilometrówkami.
        Albo ktokolwiek wskazany przez Kaczyńskiego.

17 kandydatów na prezydenta. Wystarczyło zebrać 100 tys. podpisów - 11 zebrało.
        Gdyby Justynie Kowalczyk, Lewandowskiemu, Małyszowi, ... albo Dodzie i wielu innym osobom zachciało się kandydować a wdał się w to Kaczyński to...
    • potwor_z_piccadilly Re: Wywnętrzę się... 25.05.15, 00:20
      basia.basia napisała:

>
      > Zastanawiałam się jak to się stało, że urzędujący prezydent, który w czasie spr
      > awowania urzędu miał średnie poparcie 65% w ciągu paru miesięcy stracił poparci
      > e

Odpowiedź jest prosta.
      Arogancja.
      Do zadań prezydenta jest dbanie o wizerunek kraju na zewnątrz i obrona obywateli tego kraju przed grabieżcami z zewnątrz i tych z wewnątrz.
      Komorowski o tym zapomniał, na laurach spoczął i przerżnął.
      Generalnie to platforma i Komorowski źle nie zarządzali tą naszą biedą. Im tylko empatii zabrakło. W oderwaniu od rzeczywistości, od tego co czuje, co myśli, jakie ma oczekiwania i potrzeby przeciętny Kowalski, w samozachwyt wpadli.

• lech1966 Re: Wywnętrzę się... 25.05.15, 00:31
      basia.basia napisała:
      >
      > Doszłam do wniosku, że można tak rozhuśtać nastroje społeczne, że możliwe jest
      > wmówienie
      > ludziom wszystkiego, gruszki na wierzbie... Polska pójdzie specjalnym nurtem (n
      > ie głównym)
      > itp.
      >

Kochanie,,,ludzie mimo zapewnień że oddany głos nic nie zmieni, zdecydowali sie pójść do urn. To wielka wygrana Kukiza bo pokazał że można hoooooooojom z PO +PSL zrobić kuku. W dodatku zasługą PIS jest to że przypilnowali tych aferałów z PO że nie można manipulować wynikami wyborów dopisując drugi krzyżyk na liście wyborczej. Ja nie jestem wyborcom PIS ale doceniam ich rolę w pilnowaniu rzetelnych wyborów... Dlatego wolę PAD niż PBK
      • x2468 Re: Wywnętrzę się... 25.05.15, 01:56
        Najlepszym dowodem jakości waszej "lewicowej" polityki jest wynik p.Ogórkowej. Wiec daruj sobie. Jeden Czarzasty wizjoner w różowym sweterku wystarczy.
        • lech1966 Re: Wywnętrzę się... 25.05.15, 02:01
          Stary,,,,wolę każdego nieznanego iż tego znanego...mam gdzieś jego styropianowe zasługi,,oczekuje czegoś wiecej
    • douglasmclloyd A mnie tam rura 25.05.15, 01:59
      Polski prezydent niewiele może.
      • lech1966 Re: A mnie tam rura 25.05.15, 02:02
        A PBK już nic nie może,,,,i to jest pocieszające
        • douglasmclloyd Re: A mnie tam rura 25.05.15, 02:06
          lech1966 napisał:

> A PBK już nic nie może,,,,i to jest pocieszające

To tak, jak Wałęsa, Kwaśniewski, Kaczyński i ... Duda.
          • lech1966 Re: A mnie tam rura 25.05.15, 02:14
            Więc w czym problem?..dostał bana od wyborców i tyle. Nie ma co płakać bo nie ma nad czym
            • douglasmclloyd Re: A mnie tam rura 25.05.15, 02:23
              lech1966 napisał:

> Więc w czym problem?..dostał bana od wyborców i tyle. Nie ma co płakać bo nie m
              > a nad czym

Przecież napisałem, że mnie to rura.
              • lech1966 Re: A mnie tam rura 25.05.15, 02:35
                Teraz oczekuję bana dla Tadli forum.gazeta.pl/forum/w,28,157504163,,Rezimowa_TVP_INFO_zwariowala_.html?v=2 i dla całego zarządu TVP INFO bo to jest nienormalne żeby nie dać sie wypowiedzieć kandydatowi na prezydenta. PIS to nie moja bajka,ale sie wkurzyłem nierzetelnością Tadlli i reżimowych mediów
    • 13kisiel Re: Wywnętrzę się... 25.05.15, 02:05
      Na razie to Bronkowi się skurczyło...wyjedzie czy weźmie kredyt ?
      • lech1966 Re: Wywnętrzę się... 25.05.15, 02:11
        W SKOK Wołomin?? Tam by pewnie dostal
        • 13kisiel Bronek pamiętaj... 25.05.15, 02:14
          z Modlina podobno najtaniej :-)))
          • lech1966 Re: Bronek pamiętaj... 25.05.15, 02:20
            Nie przeginaj...Lubie Dudę na razie i niech tak zostanie
    • zoil44elwer Re: Wywnętrzę się... 25.05.15, 02:41
      Figurant,marionetka Kaczyńskiego,człowiek III-IV szeregu PiS....a przegrał z nim urzędujący prezydent,były marszałek Sejmu,były minister,były rewolucjonista,były bohater opozycji antykomunistycznej magistrat BKomorowski!!
      • basia.basia Wywnętrzacie się i Wy ... 25.05.15, 12:41

Widzę, że kopanie leżącego bardzo niektórych cieszy. To podobno nasza narodowa
        specjalność. Przykre...
        • rozbawiony77 Jakiego leżącego???:)))) 25.05.15, 12:50
          Przecież cały czas dość żwawo tu hejtuje
          Widać pierwsza lekcja pokory od Polaków to za mało :)

Ale rozumiem cię, sierotko po Niesiołowskim, Bieńkowskiej, Sienkiewiczu, Drzewieckim, Nowaku i Grabarczyku, no i rzecz jasna po uciekinierze Tusku i obrońcy ich wolności Komorowskim: święty Mikołaj wszystko widzi :))))))))))))))))))))))))))))))))
        • veglie Re: Wywnętrzacie się i Wy ... 25.05.15, 12:55
          Kopałaś stojącego a od podmuchu legł inny. :-D
          • rozbawiony77 Re: Wywnętrzacie się i Wy ... 25.05.15, 13:00
            Zollwe coś tam dość żwawy.
            Drzewko.:)
            • rozbawiony77 Re: Wywnętrzacie się i Wy ... 25.05.15, 13:01
              ale basiabasia zdecydowanie bardziej:)))))))
      • purchawkapuknieta Re: Wywnętrzę się... 25.05.15, 15:17
        a nawet doktór- wybitny chistoryk.
      • snajper55 Re: Wywnętrzę się... 25.05.15, 15:56
        zoil44elwer napisał:

> Figurant,marionetka Kaczyńskiego,człowiek III-IV szeregu PiS....a przegrał z ni
        > m urzędujący prezydent,były marszałek Sejmu,były minister,były rewolucjonista,b
        > yły bohater opozycji antykomunistycznej magistrat BKomorowski!!

Recepta na wygraną w dzisiejszej Polsce: obiecać wszystko a na rywala napuścić płatnych hejterów.

S.
    • mariner4 Bądź spokojna 25.05.15, 13:00
      Rozhuśtane nastroje maja to do siebie, że trudno nad nimi zapanować.
      Popularność Budynia opadnie tak szybko jak sie pojawiła. On nie ma szans spełnić obietnic wyborczych, więc ta kampania i tak obróci się przeciwko niemu.
      M.
      • sawa.com Re: Bądź spokojna 25.05.15, 13:31
        mariner4 napisał:

> Rozhuśtane nastroje maja to do siebie, że trudno nad nimi zapanować.
        > Popularność Budynia opadnie tak szybko jak sie pojawiła. On nie ma szans spełni
        > ć obietnic wyborczych, więc ta kampania i tak obróci się przeciwko niemu.

Zdziwisz się... i to bardzo...

W listopadzie (2014 r.) w samym środku zawieruchy wynikłej z wyprawy madryckiej i słynnych kilometrówek napisałam tekst Andrzej Duda dostał złoty róg... sawa.com.salon24.pl/615078,andrzej-duda-dostal-zloty-rog

Nie wiem czy Andrzej Duda czytał tamten mój tekścik... ale na pewno czytał Wyspiańskiego. Bo widać, ze lektury Wesela wyciągnął wnioski takie jakie potrafi wyciągnąć trzeźwy inteligentny człowiek.
        • mariner4 Jestem spokojny 25.05.15, 15:42
          A Budyn mi wisi.
          M.
    • wojciech.2349 Re: Wywnętrzę się... 25.05.15, 17:53
      basia.basia napisała:
      > awowania urzędu miał średnie poparcie 65% w ciągu paru miesięcy stracił poparcie na rzecz człowieka, o którego istnieniu przed 11.11.2014 r. w
      > iedziało 0,5% obywateli.
      =========================
      W przedziale wiekowym 18-29 lat wygrał Kukiz,
      a Komorowski był na 3 miejscu. Nie wchodził
      do 2 tury.

Młodzi mają dość PO.
    • haen2010 Odpowiedź jest prosta 25.05.15, 18:27
      Skumulowało się łajdactwo rządów platformy. Nawet Kukiz by wygrał z Bronkiem w drugiej turze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka