Dodaj do ulubionych

Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezydentem

25.05.15, 00:26

pbs.twimg.com/media/CFzcoEWVAAAcIT8.jpg

Miałem rację, że wygra? Teraz też będę miał rację ;-) Poczytajcie, co kiedyś o nim pisała A. Grodzka - będzie powszechnie lubiany, wspomnicie moje słowa.
Obserwuj wątek
    • gtxl.1 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 00:27
      indeed-44 napisał:

>
      > pbs.twimg.com/media/CFzcoEWVAAAcIT8.jpg
      >
      > Miałem rację, że wygra? Teraz też będę miał rację ;-) Poczytajcie, co kiedyś o
      > nim pisała A. Grodzka - będzie powszechnie lubiany, wspomnicie moje słowa.
      >
    • snajper55 Będzie tak lubiany jak Lech Kaczyński /nt 25.05.15, 00:29
      indeed-44 napisał:

>
      > pbs.twimg.com/media/CFzcoEWVAAAcIT8.jpg
      >
      > Miałem rację, że wygra? Teraz też będę miał rację ;-) Poczytajcie, co kiedyś o
      >
      • szwampuch58 Re: Bingo n/t 25.05.15, 00:48

• indeed4 Raczej tak, jak Marcinkiewicz. 25.05.15, 10:16
        Rzecz jasna nie przez ciebie i większość żelaznego elektoratu PO z FK - obsesyjnego antypisowca nie przekona nikt :-)))
    • rzewuski1 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 00:30
      Będzie cudownie, wspaniale , miód, delicje manna z nieba zacznie spadać.
      Naród będzie kochał swoje cudownego prezydenta i wszyscy będą szczęśliwi.

Ile wy macie ludzie lat?
      • gtxl.1 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 00:31
        rzewuski1 napisał:

> Będzie cudownie, wspaniale , miód, delicje manna z nieba zacznie spadać.
        > Naród będzie kochał swoje cudownego prezydenta i wszyscy będą szczęśliwi.
        >
        > Ile wy macie ludzie lat?

Ile wy macie lat rzewuski?
        • x2468 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 00:34
          Manna już leci z nieba. Nie widzicie? Nic dziwnego, jest noc, ciemno.
          • dystans4 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 00:37
            Bandytyzm górników wygrał i złodziejstwo utrzymane, to pewne.
            Zobaczymy, dokąd to wszystko (nie samo złodziejstwo górników) doprowadzi.
            Będziemy żyć w ciekawych czasach. :D
            • gtxl.1 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 00:39
              dystans4 napisał:

> Bandytyzm górników wygrał i złodziejstwo utrzymane, to pewne.
              > Zobaczymy, dokąd to wszystko (nie samo złodziejstwo górników) doprowadzi.
              > Będziemy żyć w ciekawych czasach. :D
              >

Jak tam dziewczynka z zapałkami?
              • dystans4 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 00:45
                Żyje, pomimo pogardy jaką jej okazujesz, i płaci na utrzymanie górników.
                Właśnie okazało się, że lekarstwo jakiego potrzebuje, podrożało z 9 zł. do 200.
                • gtxl.1 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 00:48
                  dystans4 napisał:

> Żyje, pomimo pogardy jaką jej okazujesz, i płaci na utrzymanie górników.
                  > Właśnie okazało się, że lekarstwo jakiego potrzebuje, podrożało z 9 zł. do 200.
                  >

Nie potrafisz ogarnąć swojej zoologicznej nienawiści do górników.
                  Mogę ci tylko współczuć.
                  • dystans4 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 01:03
                    Jestem przeciwny każdemu złodziejstwu i bandytyzmowi.
                    • dystans4 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 01:05
                      To samo pod adresem prawników (sędziów i in.) i reszty. Górnicy i rolnicy na pierwszym miejscu, bo ich złodziejstwo najwięcej kosztuje uczciwych i wyzyskiwanych ludzi.
                    • gtxl.1 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 01:06
                      dystans4 napisał:

> Jestem przeciwny każdemu złodziejstwu i bandytyzmowi.
                      >

Czyli jesteś przeciw PO i Komorowskiemu...to witaj na pokładzie.
            • x2468 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 00:41
              Bierecki, Kamiński,agent Tomek i Hofman z wielkim fiutem czują się ułaskawieni.
              Czekamy na prezenty od Nikodema Dudy.
            • wiosnaludzikow Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 28.05.15, 02:15
              dystans4 napisał:

> Bandytyzm górników wygrał i złodziejstwo utrzymane, to pewne.
              > Zobaczymy, dokąd to wszystko (nie samo złodziejstwo górników) doprowadzi.
              > Będziemy żyć w ciekawych czasach. :D
              Przecież to rząd Kopacz wspiera górnictwo konkretnymi miliardami.
    • panire Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 00:38
      Dziwne że na razie ta sztuka 2 tury udała się tylko Kwaśniewskiemu.....a ile miał heiterów...

Nie ma powszechnie lubianych polityków.

• indeed4 Jesteś pewna, że nie ma? 25.05.15, 10:26
        Przecież jeszcze do niedawna powszechnie lubiany był Komorowski...
        • volupte Re: Jesteś pewna, że nie ma? 25.05.15, 11:05
          Jest ....Putin.
    • dystans4 Nie będzie n/t 25.05.15, 00:43
    • x2468 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 00:44
      Będzie ogólnie lubianym a Izraelu.
    • katrina_bush Prezydent nie jest od lubienia czy nie. 25.05.15, 01:05
      indeed-44 napisał:

>

Prezydent nie jest od lubienia czy nie.

Od tego mamy przyjaciol, rodzine oraz kolegow i kolezanki.

Ja nie ide do urzedu, by kogos polubic - ide do urzedu, by jakas sprawe szybko i sprawnie zalatwic.

Prezydent ma za obowiazek godnie i efektywnie prezentowac interesy kraju na zewnatrz oraz szanowac roznorodnosc i odmiennosc mniejszosci, z ktorych sklada sie polskie spoleczenstwo - obyczajowo oraz wyznaniowo.

To wymaga umiejetnosci dyplomacji oraz dystansu do wlasnych przekonan i upodoban.

Prywatny Duda mnie nie interesuje.

Po drugie: Duda zlozyl mase obietnic i z tych obietnic bedzie rozliczany.

Mnie interesuje Duda jako urzednik panstwowy, oplacany przez podatnikow.

• gtxl.1 Re: Prezydent nie jest od lubienia czy nie. 25.05.15, 01:09
        Mnie interesuje Duda jako urzednik panstwowy, oplacany przez podatnikow.

Mnie również, dlatego skreśliłem Komorowskiego.
        Od sierpnia będę patrzył co robi prezydent Duda. Rozliczę go, tak samo jak rozliczyłem Komorowskiego.
        • katrina_bush Co mi z tego,ze ktos jest "mily" i "sympatyczny" 25.05.15, 01:31
          gtxl.1 napisał(a):

> Mnie interesuje Duda jako urzednik panstwowy, oplacany przez podatnikow.
          >
          > Mnie również, dlatego skreśliłem Komorowskiego.
          > Od sierpnia będę patrzył co robi prezydent Duda. Rozliczę go, tak samo jak rozl
          > iczyłem Komorowskiego.
          >
          O to chodzi.

Co mi z tego,ze ktos jest "mily" i "sympatyczny" - skoro jest oszustem o teatralnej twarzy.

p. s.
          W przypadku Komorowskiego - to on przynajmniej ma dobra prase w Europie i na swiecie - w odroznieniu od L. Kaczynskiego i PiSu ogolnie. Wiele osob nie zwraca uwagi na uznanie i dobre opinie w prasie, telewizji zagranicznej itp. itd.
          • indeed4 Re: Co mi z tego,ze ktos jest "mily" i "sympatycz 25.05.15, 15:33
            Pacz Pani! A ludziska powiadają, że największym kłamcą i oszustem był Tusk...

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/tusk-klamca-i-iluzjonista,65858.html
            • katrina_bush Co ty nie powiesz ?! :D 25.05.15, 19:47
              indeed4 napisał:

> Pacz Pani! A ludziska powiadają, że największym kłamcą i oszustem był Tusk...
              >

Ach.. Pewnie dlatego Tusk został Przewodniczącym Rady Europejskiej ?!

Moim zdaniem dobrze jest miec Polaka na tak wysokim stanowisku.

p. s.
              Mam ostatnio alergie na powiatowy szemrany zapuszczony element.
    • indeed4 Widzę, że Joanna Racewicz myśli podobnie 25.05.15, 01:20

twitter.com/JoannaRacewicz/status/602595232648187904

Za jakiś czas ochłoniecie z emocji i zobaczycie, że sympatyczny, kulturalny Duda jako prezydent pokaże dużą klasę - to będzie zupełne przeciwieństwo przemądrzałego i strzelającego nieustanne gafy Komorowskiego ;-)
      • indeed4 PAD = Prezydent Andrzej Duda 25.05.15, 01:23
        do dziś był PBK (twitterowy skrót od Prezydent Bronisław Komorowski)
    • 240volt Indeed nie poznaję Ciebie! 25.05.15, 10:28
      Taki duet polsko-żydowski Ci się podoba.
      Przetrawisz to?
    • indeed4 Dobrze czytam, ze Duda dziś rano rozdawał kawę?!!! 25.05.15, 10:42
      :-)))

W takim razie poprawka - to nie będzie dobry, lubiany prezydent, to będzie bardzo dobry i bardzo lubiany prezydent! Słyszałem, że był lubiany przez studentów na uczelni, Polaków też szybko owinie sobie wokół palca.
      • sclavus Re: Dobrze czytam, ze Duda dziś rano rozdawał kaw 25.05.15, 10:53
        Ja penderolę!! - aleSZ liżesz!!
        ... zupełnie, jakbyś na jakiś taborecik liczył... :D
        • indeed4 Re: Dobrze czytam, ze Duda dziś rano rozdawał kaw 25.05.15, 10:59
          Nie powtarzasz się czasem? Kiedy pisałem, że Duda wygra, twierdziłeś dokładnie to samo... :-)))

• sclavus Re: Dobrze czytam, ze Duda dziś rano rozdawał kaw 25.05.15, 11:02
            To samo - co?
            ... że liżesz??
            Jeśli - to znaczy, że lizałeś, liżesz i będziesz lizał!!
            • indeed4 Re: Dobrze czytam, ze Duda dziś rano rozdawał kaw 25.05.15, 11:14
              im9.cz/sk/iR/importprodukt-orig/c0e/c0e5f6da5dcc222fe5b12fae29b27c30.jpg
              • x2468 Re: Dobrze czytam, ze Duda dziś rano rozdawał kaw 25.05.15, 11:22
                Nie wątpię że kawa była fundowana przez Biereckiego i poświęcona. Tylko przez kogo? Czy przypadkiem nie przez Rydzyka lub Wesołowskiego przyszłych klientów kancelarii ułaskawień?
      • kotek.filemon Re: Dobrze czytam, ze Duda dziś rano rozdawał kaw 25.05.15, 18:34
        Jak byłem młodym chłopaczkiem, to o pewnych osobnikach mawiało się "daje dudy za talerz ciepłej zupy". Czasy się zmieniają, teraz wystarczy kubek ciepłej kawy.
    • sclavus Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 10:50
      ... jak Kaczyński (Lech)?? :D:D:D (ten-ci był cieniem brata swego a ten nowy... - cieniem prezesa swego?)
      PeeS - jakże pięknie się podlizujesz :D:D:D:D:D
      • indeed4 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 10:51

forum.gazeta.pl/forum/w,28,157724692,157727148,Raczej_tak_jak_Marcinkiewicz_.html
        • sclavus Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 10:59
          Rzecz jasna!!!
          ... nie mam ulubionej partii... nie mam i takiej, do której odnosiłbym się z pobłażliwą neutralnością... jest jedynie ta jedna (bo narodowcy, to gooFniarze), której jestem przeciwnikiem - PiS!!!
          ... że obsesyjnym - to twoje zdanie a wiadomo, że kużden swoje zdanie mieć może :D
          Jakie by ono nie było!!
          PeeS - czy ja napisałem kiedyś, że jesteś obsesyjnym zwolennikiem PiS???
          • indeed4 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 11:01
            Wiem, wiem - antykaczystowski taliban z FK nie ma ulubionej partii...
            • sclavus Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 12:32
              Tym się właśnie różnimy, że ja podchodzę do wszystkiego, co się dzieje z dystansem... z bardzo dużym dystansem - czy to dobrze rozumiesz, czy opacznie, to wyłącznie twoja sprawa!
    • zoil44elwer Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 11:01
      Już ma plusy dodatnie.Nie zameldował prezesowi wykonanie zadania.Nawet mu nie podziękował.
      • indeed4 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 11:06
        Miller dobrze powiedział (cyt. z pamięci): "wszyscy przypisują Dudzie związki z PiS, a nikt nie chce pamiętać o tym, czyim funkcjonariuszem przez całą kadencję był Komorowski"

Pełna zgoda - strzał z proporczykiem Platformy w czasie czwartkowej debaty był trafiony w dziesiątkę.
      • fiu-bzdziu2010 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 11:12
        ale żona już przejmuje pałęczkę, obwieszczając narodowi, " z mężem będziemy decydować"

ha, ha, Duda taki mało samodzielny , a to Beatka radzi "idź pocałuj żonę", teraz Agatka o Duecie-Dudowym
        • indeed4 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 11:20
          > ale żona już przejmuje pałęczkę, obwieszczając narodowi, " z mężem będziemy decydować"

Twarda sztuka - i jeszcze śmie publicznie twierdzić, że nie boi się Prezesa! ;-)
          • fiu-bzdziu2010 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 11:28
            Polacy nie lubią takich dam, co przed szereg za bardzo się wysuwają i wtranżalają się tam, gdzie nie powinnyt
            • indeed4 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 11:41
              Ma spore szanse, żeby zostać faworytką feministek ;-)

Lewica generalnie nie lubi prawicy, więc twojej niechęci się nie dziwię, tym niemniej powinniście się już przyzwyczajać, że to będzie aktywna prezydentura - inna od żyrandolowego stylu jaki prezentowali starszawy, wyniosły B. Komorowski z małżonką.
              • fiu-bzdziu2010 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 12:07
                teraz pod żyrandolem będzie rządzić Pierwsza Dama
                • indeed4 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 12:17
                  To źle? Postępowa lewica i feministki będą w siódmym niebie - miła odmiana po maczystowskim myśliwym Bronku ;-)
                  • fiu-bzdziu2010 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 15:43
                    ale feministki nie lubią, jak mężczyzna przed dziewczynką klęka i w rączkę całuje w podzięce za kwiatek
                    takie trochę teatralno-budyniowe zachowanie
                    • 13kisiel Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 15:45
                      Wreszcie Prezydent Polaków nie wsi
                    • indeed4 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 16:36
                      > ale feministki nie lubią, jak mężczyzna przed dziewczynką klęka i w rączkę całuje w podzięce za kwiatek

jesteś pewna?
    • x2468 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 11:15
      Widać i czuć że świetnie znasz swoje środowisko młodych nie wykształconych wiejskich odbiorców pomocy socjalnej.
    • haen2010 Też myślę 25.05.15, 11:30
      Że to nieszkodliwy dupek. Na pewno zrozumiał, że podpisywać kolejnych podatków nie będzie.
    • az43 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 12:00
      Przez jaki ogół?Pisuarowy?
      • indeed4 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 12:31
        A przez jaki ogół był lubiany Marcinkiewicz i Komorowski?
    • x2468 Re: Duda będzie dobrym, ogólnie lubianym prezyden 25.05.15, 12:13
      Czy Kunik osiągnie popularność Kaza- Marcinkiewicza (70%)który świetnie tańczył i lepił pierogi?
      Czy ma już swoją Izabel?
    • indeed4 Hytrek-Prosiecka: był b. lubiany przez studentów 25.05.15, 12:27
      1. twitter.com/hytrekprosiecka/status/532214492110020610

2. twitter.com/hytrekprosiecka/status/532215265174753280

Okropność! Niby taka nowoczesna, postępowa, a chwali jakiegoś pisiora - musicie jej zwrócić uwagę, żeby się opamiętała i przestała robić wieś. ;-)
      • katrina_bush Czlowiek z plastiku. Duda ma, Duda da. 25.05.15, 13:18
        indeed4 napisał:

> 1. twitter.com/hytrekprosiecka/status/532214492110020610
        >
        > 2. twitter.com/hytrekprosiecka/status/532215265174753280
        >
        >
        Duda ma, Duda da. O to chodzi.

Byl czlowiek z zelaza.
        Czlowiek z marmuru.
        Teraz jest czlowiek z plastiku.
        • indeed4 Taki brzydki, plastikowy i lubiany przez studentów 25.05.15, 13:28
          Hm...
    • indeed4 Duda dotrzyma słowa - będzie tym, który jednoczy 25.05.15, 13:40
      Wiecie dlaczego? Bo to nie jest specjalnie błyskotliwa osobowość, za to ambitna, cholernie (chorobliwie wręcz) pracowita i uparta w dążeniu do wytyczonego celu. Agata Duda na którymś z wieców mówiła, że jej mąż zawsze wywiązuje się z obietnic - myślę, że nie były to słowa pod publiczkę, ośmielam się wręcz twierdzić, że ambitny "pracuś" Duda tego naprawdę dokona.
    • komiczny Czy takim będzie prezydentem to czas pokaże. 25.05.15, 18:48
      Jak na razie odmawia zdrowaśki z Rydzykiem na Jasnej Górze.
      • kotek.filemon Re: Czy takim będzie prezydentem to czas pokaże. 25.05.15, 19:20
        komiczny napisał:

> Jak na razie odmawia zdrowaśki z Rydzykiem na Jasnej Górze.

Ale wcześniej rozdawał kawę i kupił tym psią wdzięczność indyka...
        • free-sound Za dużo święconej wody za mało mydła. 28.05.15, 02:24
          -
    • indeed4 Krakus Rokita: 27.05.15, 23:50
      - Cenną rzeczą w podejściu prezydenta Dudy jest, wydaje mi się, szczere pragnienie powstrzymania tego rządzonego bardzo głęboką namiętnością konfliktu partyjnego między PO i PiS, który rozdziera Polskę - powiedział Rokita.

- Kiedy Duda mówi o tym, że chce odbudować wspólnotę Polaków, to wygląda to na coś więcej niż retorykę.

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/jan-rokita-w-programie-swiat,546370.html

Obyśmy się obaj nie mylili.
    • religijnych.uczuc.obraza Do czasu aż Nowogrodzka xleci na niego 27.05.15, 23:54
      hejt taki sam jak na Braka. Sam jeszcze bedziesz po nim jeździł jak po Łysej kobyle.
    • wiosnaludzikow Wałęsa : jest nadzieja w Dudzie 28.05.15, 02:14
      www.tvn24.pl/walesa-w-faktach-po-faktach-trzeba-przewietrzyc-demokracje,546303,s.html
      • indeed4 Re: Wałęsa : jest nadzieja w Dudzie 28.05.15, 08:36
        Widziałem wieczorem powtórkę - chciałem założyć na ten temat wątek, ale byłem śpiący i nie dałem rady. Może dzisiaj, zobaczymy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka