Dodaj do ulubionych

Duda finansowo straci na prezydenturze

01.06.15, 10:39
Wiecie ile zarabiał jako europoseł, a ile będzie miał teraz, jako prezydent RP?!

wiadomosci.onet.pl/swiat/europejskie-zarobki-europoslow/39wck

I niech ktoś powie, że Duduś nie jest ideowcem... ;-)
Obserwuj wątek
    • penire Re: Duda finansowo straci na prezydenturze 01.06.15, 10:42
      Ma gwarantowaną emeryturę przed 50tką. 9 tysięcy miesięcznie do końca życia plus biuro....
      Żyje za darmo praktycznie w czasie prezydentury.
      Później ma możliwości wykładów i jak będzie chciał dopiero zacznie zarabiać grubą kasę...będzie znał bardzo wielu ludzi.

Jako europoseł może tylko kasę łapać teraz i emeryturę mieć po 67 roku życia...
      • szwampuch58 Re: Duda finansowo straci na prezydenturze 01.06.15, 10:45
        wszystko w temacie"Budyn-ideowiec"
      • indeed4 4 tysiące emerytury po 50-tce... 01.06.15, 10:52
        natemat.pl/5471,emerytura-prokuratora-6-tys-prezydenta-3-8-tys-zlotych-politolog-to-demoralizujace

zarabiając jako europoseł 40-50 tysięcy na pewno o niczym innym nie marzy :-)))))))))))
        • penire Re: 4 tysiące emerytury po 50-tce... 01.06.15, 10:54
          A tamte sumki z parlamentu liczysz na rękę?

9 tysięcy ma brutto . Komorowski to podpisał.
          • indeed4 Emetytura europosła, dziecino 01.06.15, 10:56
            www.fakt.pl/Emerytury-europoslow-Minimalna-emerytura-europosla-,artykuly,196795,1.html

EOT.
            • indeed4 *Emerytura 01.06.15, 10:56

• penire Re: Emetytura europosła, dziecino 01.06.15, 11:03
              On już będzie miał większą przed 50 tką.

Pensja prezydenta nie najgorsza. Nie płaci jedzenie, ani za rozliczne pałace w których będzie mieszkał...
              • szwampuch58 Re: jak napisze EOT 01.06.15, 11:39
                indyczek pisuarowy to zostaje ci tylko "pochlastanie"....taki jest ten "mundrala" bystry
      • zoil44elwer Re: Duda finansowo straci na prezydenturze 01.06.15, 11:07
        A Duda dr nauk prawnych,znajomość 4 języków obcych i
        absolwent zawodówki,analfabetnik po prezydenturze zarabia tysiące $ and €.A Kwaśniewski prawie magister,znajomość j polskiego,rosyjskiego,angielskiego,dyplomatycznego zarabia na wykładach i doradztwach setki tys USD.A mgr BKomorowski to inna bajka.Walcząc w podziemiu o naszą wolność nie miał czasu nauczyć się pisać i czytać po polsku i po zagranicznemu.Nie potrafi też opowiadać kawałów więc z wykładów nici. Z doradzania też bo kto będzie słuchał mistrza który przegrał turniej prezydencki z giermkiem.
        • penire Re: Duda finansowo straci na prezydenturze 01.06.15, 11:12
          Jeśli polityk polski chce zarabiać największe pieniądze to właśnie to robić może po takich prestiżowych stanowiskach, które dadzą mu albo kopa do wielkiego biznesu, albo instytucji międzynarodowych politycznych..Europołowanie to jest szczyt ale dla małorolnych wyrobników partyjnych....

• religijnych.uczuc.obraza Re: Duda finansowo straci na prezydenturze 01.06.15, 10:48
      Rany jak on się poświęca. Ale przynajmniej nie jest frajerem i kosi więcej niż te 6 patyków miesięcznie.
      • 141288bs Re: Duda finansowo straci na prezydenturze 01.06.15, 10:50
        Dupki martwia sie o finanse prezydenta. - Tu to niezwykla ideowosc.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Duda finansowo straci na prezydenturze 01.06.15, 10:57
          Mimo wszystko ja nigdy indyka nie nazwałem dupkiem. Jesteś pierwszy ale nie napiszę że nie masz racji.
    • ayran Re: Duda finansowo straci na prezydenturze 01.06.15, 11:07
      Ma doświadczenie w biznesie ułaskawieniowym. Przy dobrym marketingu jest w stanie wyciągnąć nawet kilkakrotnie więcej niż z uposażenia europosła. I nie musi tego wpisywać do oświadczeń majątkowych.
    • indeed4 Pelikany z FK w akcji: 01.06.15, 11:08
      43-letni polityk w sile wieku, zarabiający 50-70 tys. mc został prezydentem 35 po to, żeby po 50-tce dożywotnio przejść na emeryturę 9 tys. złotych!

Uwielbiam FK :-)))
      • indeed4 Re: Pelikany z FK w akcji: 01.06.15, 11:08
        *został prezydentem po to
      • penire Re: Pelikany z FK w akcji: 01.06.15, 11:17
        Czy ty jesteś idiotą? Zlicz sobie te pensje prezydenta, życie za darmo i emeryturę do końca życia i porównaj to z tymi zarobkami przez kilka lat...i netto a nie brutto...A to dopiero podstawa z punktu widzenia małorolnego posła. To stanowisko prezydenta go wrzuca w wymiar king size....
        • indeed4 Komorowski - emerytura 6,5 tys. netto 01.06.15, 11:41
          "Uposażenie Komorowskiego wyniesie więc ok. 9,2 tys. brutto, czyli ok. 6,5 tys. zł na rękę"

Normalnie kokosy :-)))
          • penire Re: Komorowski - emerytura 6,5 tys. netto 01.06.15, 11:47
            Po jednej kadencji europoseł ma 5,8 tysiąca złotych emrytury po 63 roku życia. Jak więcej to większa, jeśli zostanie wybrany.

Na rękę Komorowski bierze 14 tysięcy. Europoseł drugie tyle. Tylko Prezydent już praktycznie żyje za darmo.
            • indeed4 Re: Komorowski - emerytura 6,5 tys. netto 01.06.15, 11:52
              Wszystko jasne! 43 letni Duda mając na utrzymaniu dziecko zrezygnował z 50-70 tys. na miesiąc i został prezydentem z pensją o 1/3 niższą, żeby na starość mieć o 700 zł wyższą emeryturę :-)))))))))))))))))))))
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Komorowski - emerytura 6,5 tys. netto 01.06.15, 11:57
                A najpierw zrezygnował z mandatu posła w sejmie RP bo leciał na kasę i te 50-70 tys. miesięcznie w PE. Za drobne przecież nie będzie robił, głupi nie jest. Za sejmowe to mu nawet na waciki nie starczało.
              • penire Re: Komorowski - emerytura 6,5 tys. netto 01.06.15, 12:00
                Liczysz sobie wszystko co idzie na jego utrzymanie. Biuro dodatki. Dodaj sobie utrzymanie całej prezydentury...kancelarii...pałaców...:))))))))))))))))) jeśli chcesz tak kalkulować. Goła pensja to jest 20 ileś tysięcy do tego kasa za uczestnictwo w obradach..

Ja ci pokazuje że nie jest specjalnie stratny jeśli chodzi o żywą gotówkę, a największe pieniądze zarobi po niej. Były europoseł nie jest nikim specjalnym.
                • indeed4 Re: Komorowski - emerytura 6,5 tys. netto 01.06.15, 12:05
                  Tiaaa...
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Komorowski - emerytura 6,5 tys. netto 01.06.15, 12:09
                    Ale rok temu szedł do PE bo chciał więcej kasy? Taki to z niego ideowiec.
                • penire Re: Komorowski - emerytura 6,5 tys. netto 01.06.15, 12:08
                  A emerytura w przypadku młodego Dudy jest większa. On już będzie miał ją wypłacaną przed 50tką.

15 lat razy 12 miesięcy razy 6 tysięcy.....to będzie jego większa emerytura. Brzmi to więcej niż 700 złotych. Do tego zdaje się on otrzyma emeryturę z parlamentu za każdy rok pracy tam :))) Ile już jest europosłem?
      • zoil44elwer Re: Pelikany z FK w akcji: 01.06.15, 11:24
        indeed4 napisał:

> 43-letni polityk w sile wieku, zarabiający 50-70 tys. mc został prezydentem 35
        > po to, żeby po 50-tce dożywotnio przejść na emeryturę 9 tys. złotych!
        >
        > Uwielbiam FK :-)))
        > Europoseł nie ma pewności że dożywotnio będzie wybierany do PE.Emerytura z PE też nie jest dożywotnio pewna bo UE może się rozpaść.
      • ave.duce Pelikany z FK... ;))) 01.06.15, 15:26
        Indeed?
      • boblebowsky Re: Pelikany z FK w akcji: 01.06.15, 15:36
        indeed4 napisał:

> 43-letni polityk w sile wieku, zarabiający 50-70 tys. mc został prezydentem 35
        > po to, żeby po 50-tce dożywotnio przejść na emeryturę 9 tys. złotych!
        >
        > Uwielbiam FK :-)))
        >

A mu uwielbiamy ciebie nadęta pałko:))))
      • volupte Re: Pelikany z FK w akcji: 01.06.15, 15:37
        Od lat na forach funkcjonuje lemingi to sympatycy PO , pelikany to łykacze ściemy Jaro . Teraz pisdaki beda chcieli to odwrócić?
        • ave.duce Re: Pelikany z FK w akcji: 01.06.15, 16:02
          Wszystko się, chłopinie, z tego szczęścia i uwielbienia pokićkało ;)
    • indeed4 Podsumowując - zarabiał 50-70 tys. 01.06.15, 11:25
      mając na utrzymaniu studiującą córkę, do tego wpadało parę groszy nauczycielskiej pensji żony. Dziś zarobi 1/3 tego, a na utrzymaniu przez kolejne pięć lat będzie miał żonę i córkę - co jak co, ale głowy do interesów to Duduś raczej nie ma :-)
      • penire Re: Podsumowując - zarabiał 50-70 tys. 01.06.15, 11:32
        no właśnie widzę, że nie wiesz ile twa kadencja europosła.

I jakie majątki ma Wałęsa i Kwaśniewski...
        • indeed4 Wałęsa jest noblistą, dziecko 01.06.15, 13:07
          a tematu majątku Kwaśniewskich i zarobków Olka na miejscu lewicy bym nie poruszał :-)
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Wałęsa jest noblistą, dziecko 01.06.15, 13:18
            Powiedz mi indyk dlaczego Duda rok temu wykonał skok na kasę z PE? Taki to z niego ideowiec?
          • penire Re: Wałęsa jest noblistą, dziecko 01.06.15, 14:22
            to nie poruszasz pisowska dewoto. Ja poruszam. Kwestii Dudy w ogóle bym nie wymawiał, ze względu na SKOKI to tu to tam....

Wysok0o ustawieni ludzie władzy mają możłiwości wykładania i robi to też nie tylko noblista ale i komuch Kwaśniewski w USA...
            • indeed4 Re: Wałęsa jest noblistą, dziecko 01.06.15, 14:32
              całkiem ładnie się doedukowałaś

forum.gazeta.pl/forum/w,28,157805729,157807355,Prestiz_moze_miec_taki_symbol_jak_Walesa.html

teraz się ładnie doedukuj komu doradzał Kwaśniewski (ujawniła to GW) a potem pogadamy.

PS. wydaje ci się, że jak zwymyślasz Kwasa od "komuchów" przestaniesz być wielonickowym antyklerykalno-feministycznym lewackim lemingiem? :-)
              • penire Re: Wałęsa jest noblistą, dziecko 01.06.15, 14:40
                . wydaje ci się, że jak zwymyślasz Kwasa od "komuchów" przestaniesz być wielonickowym antyklerykalno-feministycznym lewackim lemingiem? :-)

Ależ możesz mnie uznać za komucha....mi to nie uwłacza :))))))))))))) nie jestem posraną histeryczką pisowską jak ty ....nie ja wyzywałem kwaśniewskiego od komucha tylko wcielałem się w twoją logikę :)))))))
                • indeed4 Re: Wałęsa jest noblistą, dziecko 01.06.15, 14:45
                  Uff, a już zaczynałem podejrzewać, że zmieniłaś nie tylko nick, ale i poglądy...

PS. taki z ciebie facet, jak z pies_na_czarnych baba
                  • penire Re: Wałęsa jest noblistą, dziecko 01.06.15, 14:49
                    u ciebie zaś paranoja równa i na właściwym pisowski miejscu :)))
                    • indeed4 Re: Wałęsa jest noblistą, dziecko 01.06.15, 14:55
                      Twój pierwszy nick to był lonely_hater, potem jeszcze kilka - raz facet, raz baba, jak to u wielonikowców.

Tyle na razie, bo mam robotę - pa!
                      • penire Re: Wałęsa jest noblistą, dziecko 01.06.15, 15:03
                        byłem tu kilka razy ......z częstotliwością raz na rok...nigdy specjalnie tego nie maskowałem w treści, wręcz się przyznawałem, choć różne były nicki...i nigdy nie wpisywałem się jako feministka co jest twoją stałą paranoją...
            • penire Re: Wałęsa jest noblistą, dziecko 01.06.15, 14:37
              Na moje pobieżne obliczenia jeśli chodzi o gotówkę z urzędu wychodzi w ciągu swego życia podobnie Duda, ze względu zwłaszcza na młody wiek. Jeśli chodzi o poziom życia prezydenta jest on nieporównywalnie wyższy w czasie trwania władzy. I możliwości jego zarobkowe dalsze są większe niż zwykłego posła z łaski partii.
      • kotek.filemon Re: Podsumowując - zarabiał 50-70 tys. 01.06.15, 11:55
        Borze borze i on jeszcze przy takich zarobkach kawę rozdaje w metrze? Ludzki pan...
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Podsumowując - zarabiał 50-70 tys. 01.06.15, 11:56
          Z własnej krwawicy tę kawę sfinansował.
      • zoil44elwer Re: Podsumowując - zarabiał 50-70 tys. 01.06.15, 12:11
        A prestiż,miejsce na kartach historii i za friko:chata,wikt,opierunek,trunek,fura,podniebne taxi ale nie TUtki,komóra,lokaje,dworskie obyczaje,podróże życia w zamorskie kraje a wszystko to daje fucha prezydencka.Jesienią przyjdzie PanPrezes po papiery na premiera!
        • indeed4 Prestiż może mieć taki symbol jak Wałęsa 01.06.15, 13:20
          którego nazwisko zna cały świat i który rzeczywiście dostaje niezłą kasę za wykłady i prelekcje w Stanach. Natomiast Kwaśniewskiego kiedyś w USA pomylono z innym politykiem (nie pamiętam dokładnie którym). Również prowadzi na amerykańskich uniwersytetach wykłady, ale w przeciwieństwie do Wałęsy wysokością honorarium publicznie się nie chwali - domyśl się, dlaczego.
          --
          Uwaga, FK! Zwijamy się stąd i przenosimy na Forum Kraj nr 2 forum.gazeta.pl/forum/f,252722,Forum_Kraj_nr_2.html
          • penire Re: Prestiż może mieć taki symbol jak Wałęsa 01.06.15, 14:27
            Nie robi tego za 200 dolarów. Jak już chcesz to zestawiać z pensją europosła to jest nieźle...
            • indeed4 Re: Prestiż może mieć taki symbol jak Wałęsa 01.06.15, 14:33
              Wiem, wiem. Kwaśniewscy dorobili się majątku z wykładów Olka :-)
              • penire Re: Prestiż może mieć taki symbol jak Wałęsa 01.06.15, 15:05
                Dałem ci tylko nadzieję, że nawet taki Duduś da radę coś w tych USA ugrać...bez nobla..
      • erte2 Re: Podsumowując - zarabiał 50-70 tys. 01.06.15, 12:12
        indeed4 napisał:
        ...co jak co, ale głowy do interesów to Duduś raczej nie ma :-)
        Nie bój żaby, da se radę.
        Po pierwsze - na całego rozkręci biznes ułaskawieniowy. Ma wprawę i doświadczenie, a teraz jeszcze będzie decydował, więc i kasa większa.
        Po drugie - mentorów będzie miał nie byle jakich. Ze przypomnę - protektor i głównyy sprawca jego prezydentury, niejaki Jarosław K. (wraz z bratem i grupką przyjaciół) znakomicie sobie poradzili z przejmowaniem majątku państwowego (Srebrna, Telegraf, FOZZ itd.), więc i dziś zapewne Dudzie umrzeć z głodu nie dadzą.
        • ayran Re: Podsumowując - zarabiał 50-70 tys. 01.06.15, 13:23
          Mówił w kampanii, że ma za dużo energii do siedzenia pod żyrandolem. W takim razie biznes ułaskawieniowy jest dla niego jak znalazł - trzeba mieć żyłkę hazardzisty, trochę umiejętności negocjacyjnych (wrodzonych bądź wyuczonych) i mocne nerwy. Popyt na usługi przewyższa podaż, a doświadczenie IV RP uczy, że popyt może dodatkowo wzrosnąć, bo skazań będzie więcej.
          • erte2 Re: Podsumowując - zarabiał 50-70 tys. 01.06.15, 13:58
            No i zapomniałem o SKOK-ach. A to też niezły grosz.
            • ayran Re: Podsumowując - zarabiał 50-70 tys. 01.06.15, 14:50
              Ten biznes wygląda akurat na schyłkowy. Oczywiście jest teoretycznie możliwe, że obiecywany przez PiS i Dudę podatek od transakcji bankowych będzie zasilał SKOK-i, ale mam wrażenie, że to może nie wystarczyć.
    • indeed4 Ciekawe, że Korwin nigdy nie był prezydentem 01.06.15, 14:03
      a majątkiem bije na głowę wszystkich polskich europosłów, jeśli nie prezydentów

www.rmf24.pl/fakty/polska/news-majatki-politykow-janusz-korwin-mikke-jest-najbogatszym-pols,nId,1468448

Dorobił się tej ciężkiej kasy niszowym pisemkiem "Najwyższy Czas"?
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Ciekawe, że Korwin nigdy nie był prezydentem 01.06.15, 14:23
        Poszedł do koryta do PE jak Duda.
      • penire Re: Ciekawe, że Korwin nigdy nie był prezydentem 01.06.15, 14:24
        Urban się dorobił na pisemku....jeszcze cięższej kasy...
        • indeed4 Re: Ciekawe, że Korwin nigdy nie był prezydentem 01.06.15, 14:35
          Serio? A ja myślałem, że obaj są eksprezydentami i dają wykłady...

:-)))
    • ave.duce .. wzruszenie, wzruszenie, bezdenne wzruszenie .. 01.06.15, 14:56
      Santo subito!

"Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się dla naszego klubu przemęcza, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja –" - indeed.
      • volupte Re: .. wzruszenie, wzruszenie, bezdenne wzruszeni 01.06.15, 15:25
        O bakszyszu na rzecz partii zapominają , a poprzednio Jaro zażądał 10tys. euro miesiecznie na partię. Paru sie zaparło i wylecieli . Nie ma u nigo nic darmo.
        • ave.duce Re: .. wzruszenie, wzruszenie, bezdenne wzruszenie 01.06.15, 15:31
          Tak czy inaczej - twierdzenie w tytule wątku - to 3. prawda wg Tischnera..
          • volupte Re: .. wzruszenie, wzruszenie, bezdenne wzruszeni 01.06.15, 15:35
            Ale Duda to juz dla nich kapliczka , a nawet Dudzinę chca dokoptować do tej swiętości. I to ma cel. Swietych sie nie rozlicza , idzie się za nimi bezrefleksyjnie jak za .....Stalinem:-)
            • ave.duce Re: .. wzruszenie, wzruszenie, bezdenne wzruszeni 01.06.15, 15:57
              Świętym się składa ofiary - autor wątku wyliczy różnicę, a pelikany vel leningi zrzucą się na dudotacę.
              I to z nawiązką ;)
    • boblebowsky Cienko indyk 01.06.15, 15:32
      że już musisz takie banialuki wypisywać żeby tylko wylizać swojemu nowemu idolowi.
      Aż taką ofermą jesteś żeby nie rozumieć, jak niewielkie znaczenie mają korzyści osobiste na tym poziomie czy tylko durnia udajesz? Za chwilę zaczniesz się podniecać tym jak gładko się goli, co miałoby świadczyć o jego wysokiej kulturze:))

indeed-44 napisał:

> Wiecie ile zarabiał jako europoseł, a ile będzie miał teraz, jako prezydent RP?
      > !
      >
      > wiadomosci.onet.pl/swiat/europejskie-zarobki-europoslow/39wck
      >
      > I niech ktoś powie, że Duduś nie jest ideowcem... ;-)
      >
      • dystans4 Re: Cienko indyk 01.06.15, 15:51
        Ale może indyk sporo racji ma. W przypadku posłów PIS.
        Zdawałoby się, na poziomie rozmaitych dochodów posła 300 zł. to nic. A jednak.
        Człek skrupulatny umie dodawać i wie, że np. miliard ze SKOKu + np. 5000 zł. pensji małżonki (I Dama), to więcej, niż goły miliard. To się już o tę pensję stara.
      • dystans4 Re: Cienko indyk 01.06.15, 15:52
        Dodam, mały ptasi móżdżek, a jednak...
        W PiS nosi to miano mądrości.
    • pispisia Re: Duda finansowo straci na prezydenturze 01.06.15, 19:58
      Prezes mu sowicie wynagrodzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka