05.06.15, 18:07
"Dowiedziałem się, że ostatnio, mojemu ulubieńcowi, Abp Gądeckiemu nie podobają się niedzielne zakupy oraz weekendowe wyjazdy rodaków za miasto... Mam coraz mniej siły na bycie owcą w stadzie tego pasterza. Czy można zawiesić swoje katolstwo do czasu pojawienia się na arcybiskupim stolcu kogoś bardziej na czasie?".
Sukienkowi znowu wiedza najlepiej , jak nam zycie urządzić. Niech spadaja na drzewo z tymi madrościami.
Obserwuj wątek
    • 1tobi Re: Abe 05.06.15, 19:14
      Śmieszne to pytanie Grabarza . Rozsądek każe biskupa olać a strach nie pozwala ? I naprawdę dopiero weekendowe wyjazdy go ruszyły a nie in vitro , gender i parę innych lamusowych bąków. Doprawdy nie ma co poświęcać "zbawienia" dla zakupów niedzielnych , NMP nie łaziła po galeriach w niedzielę , ogarnij się wydawaj kasę na dewocjonalia.
    • qqazz A moze to Ty powinieneś spaść na drzewo 05.06.15, 19:27
      ze swoimi "mądrościami"

pozdrawiam
      • kaczkodyl Re: A moze to Ty powinieneś spaść na drzewo 05.06.15, 20:13
        spaść na drzewo , czuję się intelektualnie zmasakrowany ♥ -)
      • volupte Re: A moze to Ty powinieneś spaść na drzewo 05.06.15, 21:10
        A czy ja chce komuś zycie układać po swojemu ?
        • silencius Re: A moze to Ty powinieneś spaść na drzewo 05.06.15, 21:50
          volupte napisał:
          > A czy ja chce komuś zycie układać po swojemu ?

Niestety ale tak - wyśmiewając publicznie poglądy głoszone przez innych.

Gdybyś nie chciał układać życia innym to byś po prostu wyraził opinię tak jak wielu innych że się z tym nie zgadzasz i ograniczył się do głosowania na ludzi którzy myślą podobnie jak ty.
          A jeżeli większość jest za ograniczeniem handlu w niedzielę? To kto komu narzuca poglądy?
          • volupte Re: A moze to Ty powinieneś spaść na drzewo 05.06.15, 21:56
            Nawet jesli drwie czy jak powiadasz wysmiewam to nie układam tylko prezentuje swoje stanowisko. Z abe dyskusji nie ma .
          • dystans4 Re: A moze to Ty powinieneś spaść na drzewo 05.06.15, 22:52
            Był taki czas, że za większość, a nawet za całość (coś ok. 99,5%) wypowiadała się jedynie słuszna siła przewodnia. Te czasy minęły. Jeśli nie chcesz chodzić do sklepów w niedziele, nikt Ci w tym nie przeszkadza.

Uważam, że powszechne w kręgach tzw. prawicy skandale seksualne, zdrady, rozwody etc. to nie jest rzecz warta upowszechniania, ale rozumiem, że politycy PiS mogą myśleć inaczej i mogą reklamować na billboardach choćby Martusię z kolejnym mężem - mnie to szczeniactwo nie pociąga, ale ich sprawa. Niech robią co chcą, choćby z Kotem, kózką, drobiem wszelkim itd. I niech dadzą spokój innym.
    • bogucjusz Katolikom po raz kolejny gratulujemy "pasterzy"/nt 05.06.15, 19:50
    • maszmi Re: Abe 06.06.15, 11:34
      po co ludziska mają zakupy robić w niedzielę i wydawać w centrach handlowych kasiorę lepiej dać na tacę, na drugą kampanię Duda
      • volupte Re: Abe 06.06.15, 11:49
        To oczywiste.
    • fiu-bzdziu2010 Re: Abe 06.06.15, 14:36
      już poczuli , że z Dudusiem będą galerie zamykać i wyjazdów na trawkę zakazywać

ale naród zawsze był przekorny , pożyjemy, zobaczymy
      • volupte Re: Abe 06.06.15, 14:53
        Za to na wynalazek Jarzbawa chyba pozwolą - grill.
        • fiu-bzdziu2010 Re: Abe 06.06.15, 15:30
          grill po mszy
          • l_zaraza_l Re: Abe 06.06.15, 18:29
            fiu-bzdziu2010 napisała:

> grill po mszy

A to co na grilla będziesz trzeba kupić w sklepie, który wykupi u księdza koncesję. Tfu! Dyspensę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka