08.07.15, 21:15
Tak podobno źle oceniany cienias w PE a tu taki dzonk.pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/1,136156,18320525,donald-tusk-ostro-grecja-moze-zbankrutowac-kto-tak-nie-uwaza.html#Czolka3Img
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Tusk 08.07.15, 21:19
      "rudy wredny" dzieci nim straszyć
    • remez2 Re: Tusk 08.07.15, 21:23
      Każdy z nas jest odpowiedzialny za ten kryzys. Każdy z nas ma również obowiązek go rozwiązać.
      Może jestem aspołeczny ale jakoś nie poczuwam się do winy. A Ty?
      • wujaszek_joe Re: Tusk 08.07.15, 21:24
        ty się nie liczysz.
        • remez2 Re: Tusk 08.07.15, 21:28
          wujaszek_joe napisał:

> ty się nie liczysz.
          Jasne. Liczą się jedynie tacy dobrze wychowani jak Ty ... wuju.
          btw - pytanie nie było skierowane do Ciebie ... wuju.
          • l_zaraza_l Re: Tusk 09.07.15, 14:02
            remez2 napisał:

> wujaszek_joe napisał:
            >
            > > ty się nie liczysz.
            > Jasne. Liczą się jedynie tacy dobrze wychowani jak Ty ... wuju.
            > btw - pytanie nie było skierowane do Ciebie ... wuju.

Chodzi o to, ze Tusk nie kierował tych słów do ciebie czy do mnie ale do przywódców europejskich.
        • 141288bs Re: Tusk 08.07.15, 21:35
          wujaszek_joe napisał:

> ty się nie liczysz.
          - a rudy pojdzie za kratki
      • volupte Re: Tusk 09.07.15, 09:14
        To było przecież do tych na sali, gdzie przemawiał i miał rację.
    • mara571 Prof. Legutko trafil w sedno problemu 08.07.15, 21:26
      "Źle się dzieje w państwie greckim. Mogę też dodać, że źle się dzieje w UE. Mieliśmy na początku grzech pierworodny unii walutowej a teraz zbieramy gorzkie owoce tegoż grzechu.
      Grecy chcą pomocy, chcą jednak samodzielnie decydować, prawdopodobnie nie wiedząc, że ten kto płaci orkiestrze, może decydować, co orkiestra grać będzie. Organizują referendum, które dotyczyło a jednocześnie nie dotyczyło tego, czego miało dotyczyć.

Wiemy, że ostateczny nie oznacza wcale tego, co powinien oznaczać. Oznacza coś zupełnie innego. Twardzi zwolennicy unii walutowej mówią o Grecji, ale tak naprawdę chodzi im o samą unię walutową. Chcą bronić unii walutowej i ją właśnie postrzegają jako rzecz najważniejszą. Argumentują to właśnie w ten sposób. Słyszeli Państwo w tej izbie jak mówią: gdy Grecja wyjdzie, wówczas ta wspaniała struktura, która miała być jednocześnie tak stabilna, rozpadnie się.
      Jeśli ten teatr nadal będzie się toczyć, będziemy mieć coraz większe zamieszanie i niezrozumienie tego, co jest przedmiotem gry - czy jest nim społeczeństwo greckie, unia walutowa, wierzyciele a może reputacja Angeli Merkel. Z całą pewnością możemy natomiast powiedzieć, że po drodze nie obejdzie się bez ofiar."
      • piq z mojej strony szacun dla Legutki,... 08.07.15, 21:35
        ...bo wreszcie ktoś powiedział, czego jestesmy świadkami. Mnie śmieszy ogromnie, że kilkanaście wieków temu Germanie i inne ludy Europy cyckały Bizancjum na potęgę, a teraz nadszedł czas cyckania odwrotnego. Jeśli się tego nie utnie, to zapłacą za to owi Germanie.

Mnie zresztą pasuje wszystko to, co się teraz dzieje i na wschodzie, i w UE, bo wydaje mi się, że sytuacja może umocnić pozycję Polski, jeśli tylko czegoś nie spieprzymy. Nie mieszać się, ciągnąć korzyści polityczne. i Tyle. Na razie jest dobrze, całkiem to dobrze gramy.
    • 13kisiel Re: Tusk 09.07.15, 09:09
      na razie udało mu się zbiec przed taśmami prawdy...ale jak wróci będzie na niego czekał Antoni :-)))
    • haen2010 Tusk to dupek. 09.07.15, 09:24
      Ze swoją czytaną angielszczyzną na poziomie ucznia pierwszej klasy liceum. Każdy by na jego miejscu odczytał taką czytankę.

Niewielu kapuje, że Syriza chce Grecję sobie podporządkować na długie lata. Do tego jest potrzebne jej bankructwo. Co ukradli - to ich. Zwracać nie mają zamiaru.
      • volupte Re: Tusk to dupek. 09.07.15, 09:31
        ,,Niewielu kapuje, że Syriza chce Grecję sobie podporządkować na długie lata. Do tego jest potrzebne jej bankructwo. Co ukradli - to ich. Zwracać nie mają zamiaru. "
        To wilcze prawo socjalistów.
        • haen2010 Re: Tusk to dupek. 09.07.15, 09:41
          Można to tak określić. Dlatego ma rację Merkel i 90 procent Niemców. Dokładanie do kieszeni złodzieja w nadziei na poprawę - to absurd graniczący z kretyństwem.
    • buldog2 Re: Tusk 09.07.15, 10:30
      Bankructwo Grecji to poważna sprawa, ale dla Unii bynajmniej nie gardłowa.
      A najpoważniejsze w nim są pozytywne konsekwencje dla długofalowego porządkowania spraw w Unii.

--
      Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - © Miętowe Loczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka