Dodaj do ulubionych

Paradowska przerażona kapitulacją Platformy

21.08.15, 15:48
Starsza pani Janina, dawno powinna udać się na emeryturę. Czasem coś przebąknie, coś powie, ale widać że na stare lata mądrzeje. Wieści upadek PO:

- PO podniosła ręce do góry i skapitulowała. Jakby była przekonana, że PiS obejmie władzę (…) wydaje się, że Platforma jakby poddaje się - powiedziała na TOK FM Janina Paradowska

Zapadają polityczne decyzje dotyczące tego, by przed wyborami nie wprowadzać już żadnych opłat. I tak na przykład mamy właściwie gotową już ustawę o prawie wodnym. Projekt jest gotowy, przeszedł wszelkie konsultacje i procedury rządowe łącznie z opiniowaniem przez komitet stały rady ministrów kilka tygodni temu. Ale zapadła decyzja, że rząd się nim już nie zajmie, a co za tym idzie nie trafi on do parlamentu. A powód jest prozaiczny - ustawa wdraża unijne regulacje i wprowadza opłaty za korzystanie z wody. W związku z tym lepiej rzecz całą odłożyć – mówiła Paradowska

I dalej:
Ja nie wiem, czy to jest bałagan w ministerstwie skarbu, czy brak decyzyjności w resorcie, bo Pani premier mówi, że nic nie wie. W każdym bądź razie wydaje się, że Platforma jakby poddaje się. Mówi „niech już tam następny rząd” (się tym zajmie – red.). Mówi to takim tonem, jakby była absolutnie przekonana, że PiS obejmie władzę, więc nie wiem czy już rzeczywiście podniosła ręce do góry i skapitulowała, bo gotowy był list intencyjny, który miał być podpisany 15 czerwca, nagle się okazało, że nie nadaje się do podpisu. Pan minister skarbu naprawdę jest tak bardzo strachliwy, tak się tego boi? Nie musiał zostawać ministrem Pan Andrzej Czerwiński, jeżeli nie jest w stanie podejmować decyzji

Wszystko w ostatniej "Polityce" - poczytajcie.
Obserwuj wątek
    • gelati Re: Paradowska przerażona kapitulacją Platformy 21.08.15, 15:57
      Moze sie rozchoruje:)
    • 13kisiel Re: Paradowska przerażona kapitulacją Platformy 23.08.15, 12:09
      a mogła się załapać razem z Władkiem :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka