volupte 24.08.15, 14:20 My tu gadu -gadu a giełda sie wali. Czarny poniedziałek , juz jestem sporo w plecy.;-( twitter.com/k_berenda/status/635787684888346624 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilk_z_wolfow Re: Giełda 24.08.15, 14:36 Gieldy padaja poniewaz chinskie indeksy spadly o 8% (Shanghai Component Index) i o 7% (Shenzen Component Index). Chinska gospodarka zwolnila tempo do ok.7%. Nie wyglada to dobrze . Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: Giełda 24.08.15, 14:42 Najważniejsze, że ropa i dolar tanieją. Tylko czy nasze państwowe koncerny paliwowe to zauważą? Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_z_wolfow Re: Giełda 24.08.15, 14:48 USA ma juz przeszlo 400 mln. barylek zapasow . Nasze koncerny paliwowe , cos zauwazyly ? O sorry napisales czy to zauwaza . Tego nie wiem , zawsze sie spoznialy z reakcja . Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Giełda 24.08.15, 14:45 Prezydentura Dudy to katastrofa, rynki reagują. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_z_wolfow Re: Giełda 24.08.15, 15:50 Ciekawe sa komentarze prawicy np.takie : Chiny sprowadzaja kacapa do parteru . Zaslepieni nie widza problemow w Polsce . Wegiel, miedz , srebro czy ropa naftowa , tanie jak nigdy . Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Okazja do tanich zakupów 24.08.15, 17:18 głupkowate media głupkowaci eksperci finansowi komentują:\\ " Wszyscy chca się pozbyć akcji " Trwa wyprzedaz akcji " ??? a kto kupuje ? to sa transakcje kupna-sprzedaży Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Okazja do tanich zakupów 24.08.15, 17:27 Oj Niegracz Niegracz. Ja ci to wytłumaczę. Uważaj. To idzie tak: Masz kokpit. Chcesz go pilnie sprzedać za 300 tys. Nie ma kupca. Obniżasz cenę do 200 tys. Nie ma kupca. Obniżasz do 50 tys. Nie ma kupca. Obniżasz do 5 zł. Jest kupiec! Wolumen obrotu na rynku kokpitów: 1 kokpit, zniżka kursu: sam sobie policz. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Okazja do tanich zakupów 24.08.15, 19:19 Może wytłumacz mu to na trotylu. Na co komu kokpit. Nic dziwnego, że nikt nie chciał kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Okazja do tanich zakupów 24.08.15, 20:02 Przykład jest dobry: dlatego kurs kokpitów spadł :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozbawiony77 Re: Giełda 24.08.15, 19:38 A pisałem parę miesięcy temu: wyskakuj z papierów:))) . I to szybko. Toś olał. Trza było słuchać mnie a nie kopaczowej i jej tutejszych gołodupych i płaskomózgich hejterów z PO , dla których derywaty to rodzaj krawatów:)))))), :)))), a też byś teraz przerzucał jacht pod Vis, popijając sobie na wpół zmrożony posip pod świeże miękkie i dojrzałe figi, a nie płakał nad stratami. Kto teraz siedzi jeszcze na papierach???:)))))). Albo amatorzy zajęci beznadziejną obroną kłamców i durni z PO, albo durnie z PO posiadający po trzy akcje kghm, zbyt głupi na hejtowanie nawet u Kopacz:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_z_wolfow Re: Giełda 24.08.15, 21:36 Teraz jest okazja za pare zlotych cos tanio kupic. Bedzie mozna jeszcze taniej kupic , przed wyborami w USA . Warto miec cierpliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Giełd nic nie wyparowało- ani centa 24.08.15, 21:44 głupkowaci komentatorzy wyglaszaja opinię jakoby z Giełd wyparowały miliardy nic nie wyparowało poniewaz na Giełdach nie ma ani centa ani złotówki pieniaze to sa poza Giełdami co najwyżej mozna powiedzieć że zmienila się wycena akcji na podstawie handlu jakąs cząstką całosći pieniadze to majaw kieszeni Gracze ale nie ci co maja akcje ci posiadaja papiery i licza że znajdzie sie ktoś kto je odkupi Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Giełda 24.08.15, 22:29 :))) jeszcze nie na emeryturze chociaż mógłbym przejść, a nawet jak przejdę to nie obawiam się aby nie było mnie stać na takie zakupy :p Odpowiedz Link Zgłoś