Dodaj do ulubionych

Zdecydowałem na kogo zagłosuję

22.09.15, 06:05
Z pewnymi, licznymi nawet wątpliwościami ale zagłosuję za NOWOCZESNA.PL.
Mam wiele wątpliwości ale nie mogą zagłosować przecież na :

- POPiS bo to wieczna wojna i szkodnictwo dla gospodarki. Jestem od ponad ćwierćwieku prywatnym przedsiębiorcą i proszę nie głosujcie na tych szkodników.
- PSL bo to mafia ubrana w formalny tytuł partii politycznej
- SLD - bo nie jest lewicą, a jeżeli to "niedzielną lewicą" oraz nie posiada zaplecza intelektualnego.
- Korwin - bo półfaszysta i jest nieobliczalny
- Kukiz - bo mnie zawiódł wielokrotnie swoim prostackim zachowaniem

Obserwuj wątek
    • hordol poprzednio na kogo głosowałes? 22.09.15, 06:10
    • kaczydud Re: Zdecydowałem na kogo zagłosuję 22.09.15, 12:39
      głosuj na kogo chcesz, to twoja sprawa
    • rzewuski1 Re: Zdecydowałem na kogo zagłosuję 22.09.15, 12:45
      A ja zagłosuje na PSL.
      • wiosnaludzikow Re: Zdecydowałem na kogo zagłosuję 22.09.15, 15:05
        > A ja zagłosuje na PSL.
        Twoje prawo a więc nie komentuję. Dziwię się jedynie.
    • zapijaczony_ryj Znaczy zagłosujesz na Kaczyńskiego 22.09.15, 15:09
      Tak samo jak ci co oddadzą swój głos na Kukiza
      • piq bredzisz, chłopcze,... 22.09.15, 21:34
        ...wejście małych partii do sejmu blokuje tawariszczu prezessimusu drogę do władzy. Nie słuchajcież tak bezkrytycznie premierzycy i platfusich nieudacznych cyngli. Ten elektorat, który od platfusów odpadł, już nigdy na nich nie zagłosuje i jest stracony. Pójście drogą niegdysiejszej Michniczej Xujnii Mdłości zawsze tak się kończy.
    • el.commendante Tylko Korwin 22.09.15, 15:20
      jest bardziej popie...ny od Petru.
      • bpos Re: Tylko Korwin 22.09.15, 15:34
        Gratuluję oceny.
        Poza tym radzę: odwiedź laryngologa i okulistę.
        Jeśli nie pomogą
        • zapijaczony_ryj Re: Tylko Korwin 22.09.15, 15:44
          bpos napisał:

> Gratuluję oceny.
          > Poza tym radzę: odwiedź laryngologa i okulistę.
          > Jeśli nie pomogą
          • bpos Re: Tylko Korwin 22.09.15, 15:47
            O tym nie pomyślałem!
            Ale jeśli już, to taka, że by nosem wyszło :).
            • bpos Re: Tylko Korwin 22.09.15, 15:47
              żeby, of course.
        • el.commendante Powiedz czy zajrzałeś też w treść mojego wpisu 22.09.15, 15:53
          krótką bo krótką ale jednak, czy też przeczytałeś tylko tytuł?
          • bpos Re: Powiedz czy zajrzałeś też w treść mojego wpis 22.09.15, 17:20
            Jeśli to do mnie to odpowiem: tak, przeczytałem.
            Uzasadnienie mojego wpisu:
            Jeżeli stawiasz Petru niemal na równi z Korwinem, cytuję: "Tylko Korwin jest bardziej popie...ny od Petru", to rozumiem, że Korwin jest najbardziej popie... itd politykiem z całego stada.
            A kolejne miejsce zajmuje Petru.
            To skrajnie niesprawiedliwa ocena stąd moje uprzejme rady.
            • el.commendante Re: Powiedz czy zajrzałeś też w treść mojego wpis 22.09.15, 19:38
              bpos napisał:

> Jeśli to do mnie to odpowiem: tak, przeczytałem.
              > Uzasadnienie mojego wpisu:
              > Jeżeli stawiasz Petru niemal na równi z Korwinem, cytuję: "Tylko Korwin jest ba
              > rdziej popie...ny od Petru", to rozumiem, że Korwin jest najbardziej popie... i
              > td politykiem z całego stada.
              > A kolejne miejsce zajmuje Petru.
              > To skrajnie niesprawiedliwa ocena stąd moje uprzejme rady.
              Możesz mi jeszcze napisać czym się zajmujesz? Jeśli jesteś w wierchuszce zarządu jakiejś korporacji to twoje poparcie dla takich gnojków jak Petru/Balcerowicz jest jeszcze jakoś uzasadnione, pozbawione coprawda empatii społecznej i motywowane jedynie skrajnym egoizmem oraz niepohamowaną zachłannością, ale działasz wedle własnego interesu. Jeśli jednak jesteś zwykłym szarakiem. a popierasz gnoja który chce ciebie pozbawić praw pracowniczych, który szczuje przeciw takim samym szarakom jak ty tylko dlatego że mają jakieś tam jeszcze prawa pracownicze (górnicy, nauczyciele), który chce ciebie pozbawić całkiem już dostępu do opieki medycznej (kolejne obniżenie podatków dla bogaczy co oznacza jeszcze mniej środków na wydatki publiczne państwa). To za takie zachowanie określić można ciebie jedynie mianem "pożytecznego idioty".
              • piq a tow. el...menda... dalej bolszewickie swoje /nt 22.09.15, 21:36
              • bpos Re: Powiedz czy zajrzałeś też w treść mojego wpis 23.09.15, 10:31
                Proszę bardzo: głównie leniuchowaniem.
                Po ponad 40 (grubo) latach w zawodzie.
                Inżynierskim.
                PS. W Polsce mamy zbyt dużo praw pracowniczych i przywilejów.
                Nie będę wymieniać tu konkretnych uprzywilejowanych profesji, ale jest ich mnóstwo. Od dowolnego munduru, poprzez togę, rolniczy drelich, do sutanny.
                Kończąc wymianę argumentów, bo inwektywy o tym przesądzają, napiszę: nasze Państwo wymaga zasadniczej przebudowy. Na dzisiejszej scenie politycznej nie ma nikogo zdolnego do jej przeprowadzenia. Stąd szansę taką ma tylko i wyłącznie ktoś nowy na tejże scenie. Bo dotychczas tam są tylko cwaniaki albo pajace. Wszyscy się zużyli. Kropka.
                • el.commendante Czyli hipokryta. 23.09.15, 16:28
                  Żyłeś sobie jak pączek w maśle w PRLu. Darmowe studia, darmowa edukacja, mieszkania z przydziału, pewność zatrudnienia, bezpieczeństwo socjalne. A młodym ludziom życzysz dzikiej walki o przeżycie i walki o najpodlejsze ochłapy (tak właśnie wygląda neoliberalny kapitalizm proponowany przez Petru/Balcerowicza).
                  A tak na marginesie, zdajesz sobie sprawę że gdyby wam grubo ponad 40 lat temu wprowadzono emerytalny system kapitałowy, taki jaki nam narzucił twój idol Balcerowicz w 1998, to twoja emerytura byłaby dziś wielokroć niższa?

bpos napisał:

> PS. W Polsce mamy zbyt dużo praw pracowniczych i przywilejów.
                  ŻE CO ??? Ty chyba na emeryturę przeszedłeś 20-30 lat temu, jeśli masz takie wyobrażenie o prawach pracowniczych w dzisiejszej Polsce.

> Nie będę wymieniać tu konkretnych uprzywilejowanych profesji, ale jest ich mnós
                  > two. Od dowolnego munduru, poprzez togę, rolniczy drelich, do sutanny.
                  Najbardziej uprzywilejowane profesje to wierchuszka zarządu korporacji. Co do klechów i prawników to masz rację, ale nie słyszałem by Petru albo jego guru cośkolwiek o tych grupach zawodowych mówili. Oni szczują tylko na górników, nauczycieli czy policjantów.

> Kończąc wymianę argumentów, bo inwektywy o tym przesądzają, napiszę: nasze Pańs
                  > two wymaga zasadniczej przebudowy. Na dzisiejszej scenie politycznej nie ma nik
                  > ogo zdolnego do jej przeprowadzenia. Stąd szansę taką ma tylko i wyłącznie kt
                  > oś nowy na tejże scenie. Bo dotychczas tam są tylko cwaniaki albo pajace. Wszys
                  > cy się zużyli. Kropka.
                  A jaka to przebudowa? Pomysły Petru/Balcerowicza to tylko utrwalenie największych patologii jakie są dziś w Polsce.
                  • bpos Re: Czyli hipokryta. 23.09.15, 20:38
                    Komendant, w zasadzie miałem zamiar cię zignorować
    • gelimer Nowoczesna PO. :) 22.09.15, 21:37
    • artexe Re: Zdecydowałem na kogo zagłosuję 23.09.15, 10:38
      wesolyromekmmv napisał:

> Z pewnymi, licznymi nawet wątpliwościami ale zagłosuję za NOWOCZESNA.PL.
      > Mam wiele wątpliwości ale nie mogą zagłosować przecież na :
      >
      > - POPiS bo to wieczna wojna i szkodnictwo dla gospodarki. Jestem od ponad ćwier
      > ćwieku prywatnym przedsiębiorcą i proszę nie głosujcie na tych szkodników.
      > - PSL bo to mafia ubrana w formalny tytuł partii politycznej
      > - SLD - bo nie jest lewicą, a jeżeli to "niedzielną lewicą" oraz nie posiada z
      > aplecza intelektualnego.
      > - Korwin - bo półfaszysta i jest nieobliczalny
      > - Kukiz - bo mnie zawiódł wielokrotnie swoim prostackim zachowaniem
      >

Nowoczesna PL to tratwa ratunkowa dla PO.
      Głosując na partię Petru oddasz głos na PO, gdyż Petru nawet przy 12% poparciu będzie tylko przystawka dla PO. Zresztą on sam był do tej pory sojusznikiem PO.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Zdecydowałem na kogo zagłosuję 23.09.15, 10:40
        Będzie pt=rzystawką w opozycji? To tak jak obecnie SLD jest przystawką PiSu.
      • nachlany_wolak Ty wiesz wszystko lepi 23.09.15, 10:41
    • snajper55 Ja też 23.09.15, 12:30
      Po głębokim zastanowieniu się i rozważeniu wielu opcji zdecydowałem się zagłosować na Platformę Obywatelską. Jest to jedyna przeciwwaga dla nazistowskiego PiS, które może wygrać te wybory i dlatego każdy komu narodowy socjalizm jest obrzydliwy powinien na PO głosować.

S.
      • artexe Re: Ja też 23.09.15, 14:44
        snajper55 napisał:

> Po głębokim zastanowieniu się i rozważeniu wielu opcji zdecydowałem się zagłoso
        > wać na Platformę Obywatelską. Jest to jedyna przeciwwaga dla nazistowskiego PiS
        > , które może wygrać te wybory i dlatego każdy komu narodowy socjalizm jest obrz
        > ydliwy powinien na PO głosować.
        >
        > S.

Chopie....nie rozśmieszaj mnie. Ty, po głębokim rozważeniu wielu opcji?
        Przecież ty jesteś cyngiel peowski.
      • el.commendante Re: Ja też 23.09.15, 16:30
        snajper55 napisał:

> Po głębokim zastanowieniu się i rozważeniu wielu opcji zdecydowałem się zagłoso
        > wać na Platformę Obywatelską. Jest to jedyna przeciwwaga dla nazistowskiego PiS
        Jedyną przeciwwagą dla prawicy jest lewica, POPiS to jedno gó....

> , które może wygrać te wybory i dlatego każdy komu narodowy socjalizm jest obrz
        > ydliwy powinien na PO głosować.
        Niema czegoś takiego jak "narodowy socjalizm", to oksymoron, socjalizm jest z definicji internacjonalistyczny.
        • artexe Re: Ja też 23.09.15, 17:02
          el.commendante napisał:

> snajper55 napisał:
          >
          > > Po głębokim zastanowieniu się i rozważeniu wielu opcji zdecydowałem się z
          > agłoso
          > > wać na Platformę Obywatelską. Jest to jedyna przeciwwaga dla nazistowskie
          > go PiS
          > Jedyną przeciwwagą dla prawicy jest lewica, POPiS to jedno gó....
          >
          > > , które może wygrać te wybory i dlatego każdy komu narodowy socjalizm jes
          > t obrz
          > > ydliwy powinien na PO głosować.
          > Niema czegoś takiego jak "narodowy socjalizm", to oksymoron, socjalizm jest z d
          > efinicji internacjonalistyczny.

Nationalsozialismus - Narodowy socjalizm.
          • el.commendante Re: Ja też 23.09.15, 17:42
            artexe napisał(a):

> Nationalsozialismus - Narodowy socjalizm.
            >
            Papier wszystko zniesienie. Ale coś takiego jak narodowy socjalizm nie istnieje.
            • artexe Re: Ja też 23.09.15, 17:47
              el.commendante napisał:

> artexe napisał(a):
              >
              > > Nationalsozialismus - Narodowy socjalizm.
              > >
              > Papier wszystko zniesienie. Ale coś takiego jak narodowy socjalizm nie istnieje
              > .

OK.. to inaczej
              NSDAP - Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterparte czyli Narodowosocjalistyczna Niemiecka Partia Robotników
    • derff Re: Zdecydowałem na kogo zagłosuję 23.09.15, 14:42
      Mam nieco inne uzasadnienie decyzji ale jast ona taka sama
      Ja nie cierpię kłamliwych obietnic. Petru obiecuje raczej że odbierze (przywileje)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka