Dodaj do ulubionych

SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego

• Gość: Paweł Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: 195.116.111.* 18.09.04, 23:53
      To jeszcze jeden dowód na to że SLD nigdy nie odetnie się od Stalina, Moskwy i
      szatana!
    • kozaczek3 Jestem dumny, że jestem katolikiem i że w Polsce.! 19.09.04, 00:10
      Duma moja wynika z tego, że hierarchowie Krk
      są wzorem moralności i czystości ducha.
      Szanują prawo w sposób wręcz wzorcowy.
      Opiekę roztaczają nad wszystkimi owieczkami i baranami, a szczególną troską
      otaczają jagnięta. Te bardzo wrażliwe istoty wymagają szczególnej opieki, nauki
      i ochrony, dlatego też, kapłani powinni z każdym z nich indywidualnie
      rozwiązywać tajemnice wiary. Kółka różańcowe wraz ze swymi duchowymi
      przywódceami powinny w tych trudnych chwilach wzmóc i przyspieszyć walenie,
      oczywiście różańca.
      Szatan się nie modli i dlatego ma dużo czasu na naukę i doskonalenie swoich
      metod zniewalania oranta. Podchodzi rozmodlonego pod postacią młodego chłopca
      lub ministranta oralnie, wtedy modlitwa jest niezrozumiała, często analnie
      wtedy modlitwa jest głośną z wykrzykiwaniem zachwytów. Nasz wzorzec moralny z
      Gdańska został przez takiego szatana opluty, a jego ohydna spuścizna, moralna
      oczywiście, nie będzie długo spływać po tym szlachetnym człowieku i jego
      orderach. Dostanie on za tę bohaterską walkę z szatanami zawieszony, oczywiście
      następny order. Daleko naszemu kochanemu prałatowi bursztynowemu (taki tytuł
      nadał mu ks. Leszek Miller) do ideału księdza, ale to tylko, dlatego że on ten
      ideał zdecydowanie wyprzedza, prawie dubluje.
      Ten brutalny i niczym nie usprawiedliwiony atak na nasz Kościół katolicki
      kochany, nie ostudzi naszej wiary i nie osłabi naszych uczuć miłości, jaką
      pałamy i zioniemy do bliźniego swego. Ksiądz Boguchwał kapłan naszego
      klatkowego kółka różańcowego, zarządził nową tradycję, okazywania miłości
      bliźniego, będzie całował chłopców w usta.
      Na głupie pytania dziewczynek odpowiedział, że to jest miłość do bliźniego a
      nie do bliźniej.
      I wysłał dziewczynki do domu po papierki tacowe.
      Ateistycznym, czyli brudnym i niemoralnym
      ludziom mówimy zdecydowane NIE!!!
      Różaniec mój jest już tak zużyty, że często się rozpada.
      Wynika to z ciągłych modlitw za zdrowie naszych kochanych
      ekscelencji i eminencji naszego kościoła katolickiego.
      Chociaż nieomylny Ojciec św. wyraził dezaprobatę wobec wojny w Iraku, to i tak
      nasi biskupi wiedzą lepiej.
      Amen.
      Wszelkie prawa zastrzeżone.

• Gość: mee... CIAGLE TE SAME TEXTY TEGO SAMEGO...BOLSZEWIKA IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 00:18
        ...zmien plyte...oszolomie
        • Gość: ajent97 do jentelegenta IP: 80.50.28.* 19.09.04, 13:30
          Gość portalu: mee... napisał(a):

> ...zmien plyte...oszolomie

baardzo inteligentna... odpowiedz, haha...
          Ciekawe,że oszołomy KK kiedy nie mają argumentów ,no bo jakie by mieli mieć,
          to bluzgają.
          Pozdrowienia dla jagnięcia... meee
      • Gość: wieprz Re: Jestem dumny, że jestem katolikiem i że w Pol IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.09.04, 00:19
        ciebie warchlaku (skad ten nick: kozaczek??) nikt opieka nie optoczyl, stad tez
        wypluwasz tutaj to, co "w siebie wziales". jestes sld-owskim warchlakiem, i
        marzy ci sie miejce - chocby i na skraju - sld-up/wskiego koryta. pochrzakaj
        sobie jeszcze troche warchlaczku, a potem poloz sie spac przy twojej sld-
        owskiej maciorze. i tak - na koniec - trafisz do rzezni. to jedyny z ciebie
        pozytek
        • kozaczek3 Jestem dumny, że jestem katolikiem i że w Polsce 19.09.04, 00:36
          "ciebie warchlaku"
          Nie pluj na swego syna św tatusiu kochany.
          Wiem że my wszyscy kochamy się jak te świnki trzy, w trójcy umiłowani.
          Amen.
        • Gość: PAN Z WARSZAWKI Re: Jestem dumny, że jestem katolikiem i że w Pol IP: *.chello.pl 19.09.04, 14:16
          WIEPRZ. TY JESTEŚ PARODIĄ KATOLIKA. NIE WYCIERAJ SOBIE ŚWIŃSKIEJ MORDY BOGIEM
          DEWOCKI PROSIAKU Z RADJA CO MA RYJA. PRZEZ TAKĄ CIEMNOTĘ JAK TY NASZ KRAJ JEST
          POŚMIEWISKIEM EUROPY. 10 MLN. LUDZI W POLSCE ODDAJE WSZYSTKO CO MA, ABY ZA
          PIENIĄDZE DOSTĄPIĆ " KRÓLESTWA NIEBIESKIEGO ". TO TACY JAK TY OKŁAMUJĄ STARSZE
          BABCIE, ŻE MOGĄ IM W TYM POMÓC, JEŚLI TYLKO ODPOWIEDNIO WSPOMOGĄ KOŚCIÓŁ, A
          PRZEDE WSZYSTKIM RADIO MARYJA Z O. DYREKTOREM NA CZELE.
          WY NIE JESTEŚCIE SYMBOLEM POLSKOŚCI. WY JESTEŚCIE SYMBOLEM ZDRADY POLSKOŚCI I
          POLAKÓW; SYMBOLEM BOGACTWA,PRÓŹNIACTWA,PIJAŃSTWA I ZBOCZENIA.
          I JESZCZE CHCECIE, ABY WAS UTRZYMYWAĆ?
    • Gość: babariba SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego - a nie.. IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 19.09.04, 00:26
      ..pora wreszcie na to??? Kosciól odzyskał z majatków swoich wszystktko, co mu komuna zabrała i jeszcze trochę.
      Dzisiaj jak np. w moim miasteczku wszyscy księża mają etaty nauczycielskie...
      Oprócz tego jest 'taca' i słone opłaty za sakramenty wszystkie...
      To dlaczego ja, agnostyk mam dopłacać do tego interesu fundując jeszcze sukienkowym emerytury???
    • Gość: mee... JAK PIEKNIE BY TO BYLO...GDYBY SLD NIE BYLO IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 00:37
      ...przeciwko lewicy nic nie mam...ale gdy widze te krzywe spasione mordy...jak
      spiewa kukiz...z prl-u...to pytam sie... walesa...dlaczego to uczyniliscie temu
      ludowi... zamykajac, mu temu ludowi wszelkie furtki do sukcesu lub zwyklej
      pracy...zgrana zgrajo...kolesi...zgarniajaca tylko pod siebie...a ty ludu
      latwowierny...dlaczego nic z tym fantem nie robisz...tylko skaczecie sobie do
      oczu...
    • Gość: mee Przyznaje robiłem prowokacje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 01:43
      Celowo broniłem kościoła w sposób nieudolny, czyli bez przedstawienia
      jakichkolwiek logicznych kontrargumentów.
      Wyzywałem od bolszewików, nazywałem klonami wszystkiego złego, zarzucałem
      kłamstwo, fałsz i głupotę bez uzasadnienia. Robiłem błędy ortograficzne, żeby
      wykazać debilizm zaślepionych wiarą.
      Celem moim było ośmieszenie, półgłówków i kołtunów, broniących zepsutego do
      szpiku kości, Kościoła rzymskokatolickiego.
      Przepraszam wszystkich, których nazwałem nieładnie.
      Dążę do osłabienia kołtuństwa, poprzez ośmieszenie tegoż.
      Ponieważ mam się za człowieka kulturalnego i inteligentnego jeszcze raz
      przepraszam wszystkich, którzy poczuli się urażeni.
      Dalej tak będę czynił pod wieloma pseudonimami.
      Pozdrawiam wszystkich.

• Gość: mee... znalazl sie prowokator ...z prl-u IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 01:47
        ...ten stol i nozyce...tego nikt na swiecie nie wymyslil- by lepiej...
      • Gość: mee... kozaczek... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 03:35
        ...musialem wyjsc na ...ale juz jestem...mee nie spi ...dam ci znac kiedy
        bedziesz mogl zaczac swe prowokacje...powiem dobranoc...lub dzien dobry
        • kozaczek3 kozaczek bolszewik,pozdrawia swego klona mee!! 19.09.04, 04:36

> ...musialem wyjsc na ...ale juz jestem...mee nie spi ...dam ci znac kiedy
          > bedziesz mogl zaczac swe prowokacje...powiem dobranoc...lub dzien dobry.

Lubię cię jak jesteś normalny.
          Wtedy nikogo nie wyzywasz.
          Nawet takich klonów bolszewickich jak ja.
          Amen.

• Gość: mee... Re: kozaczek bolszewik,pozdrawia swego klona mee! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 05:28
            ...klony...klonie...klonom...klonowaniom...raczej nie...ale tvp...klonuje...i
            to za zl...niewolnika...przyspawanego do ...ekranu
    • Gość: uno Nie lubie mafii SLD, ale tu maja racje... IP: 209.183.18.* 19.09.04, 01:43
      • Gość: mee... ...TO MIELI TEZ RACJE O...KATYNIU IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 01:51
        ...ma sie rozumiec...idac za twym glowkowaniem...bolszewiku
    • Gość: kropek Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 03:15
      jakie to prymitywne zamienic bogobojne zycie, zgodne z naukami tworcow religii
      na zycie pelne pychy, zadzy bogactwa i zawsze miec malo mamony.
      • Gość: mee... ...a co boli ...nieudacznika IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 03:38
        ...znajacego realia...az dziw bieze...,ze taki biedny leniwiec...zbajerowany
        • kozaczek3 To boli innych że.nieudacznik, mee "bieże"!!! 19.09.04, 03:56

> ...znajacego realia...az dziw bieze...,ze taki biedny leniwiec...zbajerowany
          • Gość: mee... widzisz...kozaczek IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 04:03
            ...i ty sie nie dziwisz...o pomste nie wolasz...mee...jest zablokowany...nie
            moze dawac textu ...jak ty ...kozaczek ...uprzywilowany...
            • kozaczek3 kozaczek jest w szoku trafił "6" w lotto! 19.09.04, 04:44
              Piszę za niego (córka Weronika).
              Dobranoc.
              Pilnuję kupon.
              Amen.
              • Gość: mee... Re: kozaczek jest w szoku trafił "6" w lotto! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 04:52
                ...takie texty...to wal towarzyszom...towarzyszu...
    • Gość: janosik Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.client.comcast.net 19.09.04, 03:50
      caly ten alkocholik Janik nie wie o czym on mowi,najlepiej bedzie dla niego
      zeby wytrzezwial juz,poza tym niech do konca doprowadzi sprawe zamordowania
      ksiedza J.Popieluszki bo wiele tam nie dokonczonych watkow,oprawcow juz
      zdazylismy poznac,teraz czekamy na tzw.gore czyli zleceniodawcow!,moze sie
      kiedys doczekamy, taka mam nadzieje bo to nie jedyny mord na duchownych.
    • Gość: mee.. [...] IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 05:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: mee... ...k.../ kurde jestem wojownikem.... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 05:12
      ...
      • Gość: H56 Zerwać konkordat !!! kościół katolicki to IP: *.comnet.krakow.pl 19.09.04, 06:20
        to nowotwór na na organiźmie jakim jest państwo polskie. Tych darmozjadów w
        sukienkach deportować do Watykanu. SLD to zwykłe frajerstwo i taka sama banda
        oszustów. Walkę z dominacją kościoła powinna zacząć zaraz po objęciu władzy, a
        tak wyszła na wspólnika. Bo jak można określić fakt, że ministrowie finansów
        chodzili po błogosławieństwo do biskupów. Na całej transformacji najlepiej
        wyszedł kościół katolicki, dorobek nas wszystkich,a także naszych ojców
        przejmuje za złotówkę / darowizna się nie opłaci/ ,nienawidzę tych mafiosów za
        ich bezkarność i samopaństwo.Wszystkie afery związane z kościołem są wyciszane
        / Stella Marris,Salezjanie,przejmowanie majątków ziemskich, wyciaganie łap po
        nieswoje,dotacje skarbu państwa. Katole są gorsi od komunistów. Przeklinam tą
        czarną zarazę, niech ich szlag trafi, raz a dobrze.Żeby uwalić tych
        nierobów,oszustów, zboczeńców jestem gotów podpisać nawet cyrograf z diabłem
        jakim jest SLD.
        • Gość: mee... Zerwać konkordat !!! kościół katolicki bandyci IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 06:31
          ..powolac komisarzy d/s religi...i niepokornych karac...kula w lep
          • Gość: mee... H 56...KIEDY ODPOWIESZ... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 06:50
            ...za swe zbrodnie...na kosciele katolickim w polsce...czy jakis zabojca
            ksiedza w polsce ...siedzi jeszcze w wiezieniu...o, chyba nie... wszystkie
            k...bolszewickie na wolnosci...u koryta...cztaj wladzy
            • Gość: mee... WIEC GLOSUJ ... H...NA SLD IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 06:58
              ...a moze kiedys...polska sprawi ci wpierdol...jak nie ci to twym...pomiotom
              bolszewickim...zboczencu z kc sld
        • Gość: Ed Zerwać konkordat !!! kościół katolicki to mafia IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.09.04, 14:36
          Ze wszech miar sluszne stwierdzenie.
    • Gość: Piotr Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: 81.95.98.* 19.09.04, 07:01
      Hmmm, i znowu spoleczenstwo jest napajane nieprawda. Janik powiedzial - patrz
      artykul - ze z Funduszu koscielnego sa placone 1/6 skladki duchownych. Nie jest
      to do konca prawda!!! Fundusz placi czesc skladki, ale tylko za klerykow, braci
      zakonnych i ksiezy ktorzy sa na misjach - Afryka, Ameryka poludniowa... Jak
      widzicie znowu powtarza sie sytuacja niedomowienia. A tak SLD jak widze zaczyna
      swoja kampanie wyborcza, kto ja wygra??
      • Gość: mee... zaczol sie nowy dzien...Piotr IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 07:06
        ...z rana sie myje zeby...lub sie je bulke z maslem ...ewentualnie przeglada
        sie prase...a nie wypala sie jak piotr z konopi...a my niby o czym tu poltora
        dnia dyskutujemy...Piotrze
      • Gość: H56 a niby dlaczego mam płacić na misjonarzy ? i inych IP: *.comnet.krakow.pl 19.09.04, 07:12
        • Gość: mee... Re: a niby po co zyjesz... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 07:17
          ...
          • Gość: H56 nie po to ,aby utrzymywać darmozjadów IP: *.comnet.krakow.pl 19.09.04, 07:30
            mam rodzinę, dla nich żyję i pracuję.
    • Gość: mee... POLSKA ...LUDOWA WSTALA IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 07:15
      ...jak codzien od piedziesieciu lat...bardzo prosze ...macie glos...dzien dobry
      i dobranoc...
      • Gość: H56 Salezjanie,Stella Maris,Radio Rydzyk,Jankowski,LPR IP: *.comnet.krakow.pl 19.09.04, 07:22
        jest się czym chwalić katole ? pamietajcie ,że ateista to nie musi być
        komunista.
        • Gość: Ed Re: Salezjanie,Stella Maris,Radio Rydzyk,Jankowsk IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.09.04, 14:39
          abp Paetz, abp Gocłowski, abp Zomoń, abp Michalik, bp Bialoglowski,
          ks.Jankowski, ks.Michał Moskwa z Tylawy, ks. Jerzy U. w Słowinie, ks.
          Skorodecki, ks. Wincenty P. z Dębicy, ks. Wojciech Cz, ks. z Piasku, ks. z
          Żywca, ks. Zbigniew Sz z Połoski k-BP.... - to typowe wartości kościelne.

Gość portalu: H56 napisał(a):

> jest się czym chwalić katole ? pamietajcie ,że ateista to nie musi być
          > komunista.
    • Gość: tak powinno byc! Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.houston.rr.com 19.09.04, 07:29
      kosciol bogaty, od podatkow jakichkolwiek zwolniony, pieknymi samochodami
      jezdza....i kradna od biednych staruszek ostatni grosz!!! ....i jeszcze im
      malo....
    • Gość: Mario Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: 217.153.67.* 19.09.04, 07:39
      Tajniak a Ty nie rozmumiesz że w kasie krajowej nie ma pieniędzy i Państwo nie
      stać na działanie funduszu? NIe martw się ksiądz z głodu nie zginie.Zamiast
      budowac kościoły z przepychem wybudowali by mieszkania młodym małżenstwom które
      w tych ciężkich czasach zdecydowały się na rodzicielstwo. Niedługo będzie tak
      że na tacę nie będzie miał kto dać tylko rencistki i emerytki zapatrzone w
      duchowieństwo. Na pewno zgadzam się z tym że może to byc kiełbasa przedwyborcza
      ale lepiej się zorientować teraz niż nigdy.
    • Gość: domk CZESI NICZEGO KATABASOM NIE ODDALI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 07:45
      ...i Czechy lepiej stoją od Polski w większości dziedzin gospodarki i życia
      społecznego. Kościół to poważne obciążenie dla polskiego podatnika. Pora
      wreszcie, żeby księża sami się utrzymywali. I tak mają już dość przywilejów
      (patrz podatki). I zadziwiające - próba wyprostowania wreszcie chorych finansów
      państwa względem Kościoła - to atak na wiarę, na Boga, na wszystko...
      A chodzi tylko o to, żeby faceci w czarnych sutannach przestali się tuczyć
      kosztem całego społeczeństwa. Bo Polska to jedyny kraj w Europie gdzie kler
      jest ponad wszystkim. W tym zakresie spełniamy chyba standarty Iranu.
    • Gość: paternoster Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.retsat1.com.pl 19.09.04, 08:08
      Jeszcze większym prymitywem jest uwłaszczanie KK ponad potrzeby.
    • jacek.69 Czas wreszcie powiedzieć stop dla czarnych 19.09.04, 08:27
      Kościół swoją pazerną rękę będzie wystawiał dopóty, dopóki państwo jak dobry
      wujek będzie mu kasiorkę wciskać. Czas najwyzszy, aby zaczęli się utrzymywać ze
      składek wiernych lub działalności gospodarczej (płacąc oczywiście przy tym
      VAT). Jeszcze pytanko, w jaki sposób VAT w Polsce mamy dla wszystkich na
      budownictwo 22%, a na budowle sakralne 7%???
      • Gość: domk POLSKA DEWOCJA NA TO NIE POZWOLI.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 08:39
        Ksiądz w Polsce to święta krowa. I koniec.
        Nawet gdyby jakiś Rydzyk czy Jankowski został skazany prawomocnym wyrokiem za
        jakieś przestępstwo - i tak będzie bardzo wielu takich, którzy będa krzyczeli,
        że to spisek komuny (i Żydów oczywiście) - a ksiądz tylko z racji tego, że jest
        księdzem - jest niewinny.
        Bo Polska to chory kraj. Z chorym społeczeństwem.
        Najlepszym tego przykładem sa właśnie interesy takiego Rydzyka. Czy kontrola
        skarbowa kiedykolwiek przyjrzała się interesom biznesmena z Torunia? NIE!!! Bo
        nikt nie chce mieć kłopotów i narazić się na atak Brygad Moherowych Beretów
        (czyli agresywnych dewotek). Poza tym - jakie kontakty musi mieć facet, który
        bezkarnie i bez żadnej kontroli obraca taką kasą? Kto będzie ryzykował konflikt
        z kims takim?
        A państwo? Stanowiska obsadzone są również przez chorych dewotów (nawet z SLD),
        którzy uważają, że państwo ma służyć Kościołowi.
        I tak to się kręci - zaślepieni Polacy sami sobie gotują swój los. A faceci w
        czerni zacierają rączki i mają raj na ziemi. Oczywiście pozostałym obiecują tez
        raj - ale dopiero po śmierci.
    • Gość: ADALEX Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.vline.pl 19.09.04, 08:34
      Przed podjęciem prób likwidacji Funduszu Kościelnego nalezy sporządzić i
      opublikować rejestr nadań carskich dla zakonów kk. Moskale, za pomoc w
      tłumieniu powstań nadodowych/ 1830 i 1863 -listopadowe i styczniowe/
      skonfiskowane mienie i majątki ziemskie polskich patriotów przekazywali
      kościołowi rzymsko-katolickiemu. I właśnie te majątki są podstawą potęgi
      materialnej kościoła r-k w Polsce. Nie ma innego kraju gdzie złodziej wygrywa z
      ofiarą w postępowaniu prawnym. Więcej szacunku dla historii.
      • jacek.69 Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego 19.09.04, 08:41
        W naszym popierniczonym kraju spróbuj coś powiedzieć na kościół katolicki, to
        wyzwą cię ci miłujący bliźniego od komuchów, bolszewików, Żydów, masonów,
        stronników SLD i parę innych inwektyw. To się własnie nazywa tolerancja i
        katolicyzm po polsku. Wstydźcie się, wy wszyscy mianujący się gorliwymi
        wiernymi. Gdyby w Polsce rządził kościół katolicki, to mielibyśmy nagonki i
        rzezie porównywalne z wojną Tutsi-Hutu.
      • Gość: kosoń Re:adalexowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 12:10
        Moskale mienie skonfiskowane powstańcom przekazywali "kościołowi katolickiemu"
        kochany z ciebie historyk jak z mysiej piczki nesseser. Dawali swoim generałom,
        ale ci nie bardzo się kwapili więc - w większości przypadków - wykupywali je
        Żydzi.
    • Gość: william SLD zbierze głosy, myz nów zapłacimy .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 08:59
      Przecież fundusz kościelny został wynegocjowany przez rząd Suchockiej jako
      spłata w ratach zagrabionego przez komunistów majątku kościelnego. Teraz po
      zerwaniu tej umowy przez SLD kościołowi będzie się słusznie należało olbrzymie
      zadośćuczynienie ! To załamie nasz budżet :(
      • Gość: Pol Re: SLD zbierze głosy, myz nów zapłacimy .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 10:42
        Bzdury. Ten fundusz ustanowiono w latach 50-tych. Suchocka przepchnela tylko
        konkordat. To tez bez sensu ale inna sprawa.
    • Gość: ja Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: 217.96.74.* 19.09.04, 09:09
      SLD nie ma zadnego programu. Nigdy nie mialo i nie ma zadnego programu. Nic
      ludziom nie ma do zaoferowania. czyms musza sie oblowic. Zabrac Kosciolowi
      najlepiej. BO musza czyms sie te dranie oblowic. Juz nie w Polsce co krasc to
      chca okrasc Kosciol. Panie Janik wez sie pan do roboty.
      Episkopat Polski powinien teraz podjac decyzje o oddanie przez Panstwo ziemi
      tej co nalezy do Kosciola.
      Pozdrawiam
      • Gość: H56 Re: jaka kościół ma jeszcze ziemię ? IP: *.comnet.krakow.pl 19.09.04, 09:43
        maja teraz więcej niż przed wojną. Niby dlaczego Polska ma zwracać agentom
        Watykanu zadośćuczynienie za majątki utracone na wschodzie ?
      • Gość: idzikczortu Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.cable.mindspring.com 19.09.04, 09:54
        Uff, przeczytalem wszystkie posty w tym temacie (tyle tego jest!). I smutne
        refleksje mnie nachodza bo oto w wolnej Polsce, odrodzonej i tym razem dzieki
        Kosciolowi Rzymsko- Katolickiemu, gdzie wolno mowic i pisac to co kazdy chce, (i
        tak trzymac!) - jest tylu osobnikow ktorzy ten kosciol atakuja z takia zapiekla
        wsciekloscia. Czyzby byli to mlodzi ktorzy nie przeszli przez pieklo
        Stalinowskich czasow? Czy moze sa to ci ktorzy wtedy chodzili ze sztandarami i
        ktorzy uwierzyli religii tamtych lat miedzy innymi nakazujacej aby donosic na
        wlasnych rodzicow?
        Pomijam spory polityczne za jaka partia czy uchwala glosowac-to jest zdrowe, ale
        raza mnie te zapiekle do bolu naskoki na kosciol i wszystko co koscielne. Np:,
        jeden z panow pisze jako powod do przygany kosciolowi, ze "hitlerowcy mieli na
        sprzaczkach napis - Bog jest z nami...". To ja sie tego Pana zapytam - no i co z
        tego? O czym to swiadczy? I odpowiem - swiadczy o tym, ze Hitler jako naczelny
        dowodca Wehrmachtu wydal taki wlasnie rozkaz a kazdy historyk warty swej soli
        wie, ze tenze Hitler byl bliski zrealizowania pomyslu na wlasna Nazi-Kirche z
        Bogiem, no wlasnie czyim Bogiem? I co to ma miec do rzeczy z kosciolem lub
        religia chrzescijanska?
    • Gość: normalny Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.04, 09:39
      Jestes ......ny - przypomina mi to Żyda, np.: Arona, który denerwuje
      wszystkich.On może, ale jak ja powien że to kutwa to jest antysemityzm. Ty tak
      samo, każde słowo krytyki dotyczące KONKRETNEJ rzeczy odbierasz jako wojnę z
      kościołem. Szara komórka w głowce nie działa"?:)) Jeśli SLD robi coś źle to
      trzeba to piętnować, ale konkretne zachowanie, a nie całość.Tak samo z kościołem
      i innymi rzeczami.
    • Gość: Super DidżeJ Heniu Siemiatkowski klerykal IP: *.pl / *.enterpol.pl 19.09.04, 09:47
      Blad matrixa - Siemiatkowski popiera fundusz koscielny. zobaczcie
      www.radiozet.pl
    • osi-ris SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego 19.09.04, 10:00
      I bardzo dobrze w końcu zaczynają realizować to co mają do zrobienia...
      a co do prymitywów sam chyba nim jesteś.. działanie tego typu jest co prawda
      troszku spóźnione ale zawsze wg. tego co mają do realizacji.. SLD uzyskało
      wzrost gospodarczy, a kościół jako charytatywna "jednostka" NIE powinna cycać z
      państwowej kasy!! Niech sie zarobią.. tak jak jest w DEMOKRACJI i państwie o
      wolnym rynku.. relikt komunizmu -(bo się należy)-trzeba raz na zawsze zamknąć!!
    • Gość: Irek z Zabrza Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: 212.106.128.* 19.09.04, 10:01
      Prymitywizmem wykazales sie TY!
      Zmieszales pojecia Kosciola i Partii politycznej w jednym garnuszku!
      Po polsku ci wytlumacze pytaniem: "Co ma piernik do wiatraka?"
      Hej!
      • osi-ris Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego 19.09.04, 10:06
        ale dlaczego pół zabrza należy do nich odpowiada ci to?
      • Gość: Pol Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 10:50
        Piernik z wiatrakiem ma wiele wspolnego. W wiatraku mielilo sie ziarno na make,
        z ktorej piernik powstaje. Niektore pytania sa glupie... a zaleznosci zlozone.
    • Gość: zam Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.toya.net.pl 19.09.04, 10:06
      Jeśli Ciebie nikt nie zmusza do płacenia na SLD, to dlaczego chcesz mnie zmusić
      do płacenia na KK?
      • osi-ris Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego 19.09.04, 10:08
        Katolikiem jesteś dobrowolnie, to też dobrowolnie będziesz płacił na KK ze
        swojego podatku wypisując PIT..
        To jest ql
      • osi-ris Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego 19.09.04, 10:11
        a poza tym KK zobaczy ilu ma katolików
        tak naprawdę ..

Wtedy zobaczymy czy będą budować i budować..

W niemczech mamy to unormowane i zamyka się deficytowe "świątynie"
        • Gość: anty Re: SLD chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 11:06
          KK to wielka organizacja gospodarcza korzystajaca z nienaleznych przywilejow
          dawanych przez nasze panstwo. Sama taca niewiele dla nich znaczy. Majatki robia
          na innych operacjach. Dodatkowe doplacanie do tego z budzetu jest dranstwem i
          okradaniem spoleczenstwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka