Gość: Paweł Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: 195.116.111.* 18.09.04, 23:53 To jeszcze jeden dowód na to że SLD nigdy nie odetnie się od Stalina, Moskwy i szatana! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Jestem dumny, że jestem katolikiem i że w Polsce.! 19.09.04, 00:10 Duma moja wynika z tego, że hierarchowie Krk są wzorem moralności i czystości ducha. Szanują prawo w sposób wręcz wzorcowy. Opiekę roztaczają nad wszystkimi owieczkami i baranami, a szczególną troską otaczają jagnięta. Te bardzo wrażliwe istoty wymagają szczególnej opieki, nauki i ochrony, dlatego też, kapłani powinni z każdym z nich indywidualnie rozwiązywać tajemnice wiary. Kółka różańcowe wraz ze swymi duchowymi przywódceami powinny w tych trudnych chwilach wzmóc i przyspieszyć walenie, oczywiście różańca. Szatan się nie modli i dlatego ma dużo czasu na naukę i doskonalenie swoich metod zniewalania oranta. Podchodzi rozmodlonego pod postacią młodego chłopca lub ministranta oralnie, wtedy modlitwa jest niezrozumiała, często analnie wtedy modlitwa jest głośną z wykrzykiwaniem zachwytów. Nasz wzorzec moralny z Gdańska został przez takiego szatana opluty, a jego ohydna spuścizna, moralna oczywiście, nie będzie długo spływać po tym szlachetnym człowieku i jego orderach. Dostanie on za tę bohaterską walkę z szatanami zawieszony, oczywiście następny order. Daleko naszemu kochanemu prałatowi bursztynowemu (taki tytuł nadał mu ks. Leszek Miller) do ideału księdza, ale to tylko, dlatego że on ten ideał zdecydowanie wyprzedza, prawie dubluje. Ten brutalny i niczym nie usprawiedliwiony atak na nasz Kościół katolicki kochany, nie ostudzi naszej wiary i nie osłabi naszych uczuć miłości, jaką pałamy i zioniemy do bliźniego swego. Ksiądz Boguchwał kapłan naszego klatkowego kółka różańcowego, zarządził nową tradycję, okazywania miłości bliźniego, będzie całował chłopców w usta. Na głupie pytania dziewczynek odpowiedział, że to jest miłość do bliźniego a nie do bliźniej. I wysłał dziewczynki do domu po papierki tacowe. Ateistycznym, czyli brudnym i niemoralnym ludziom mówimy zdecydowane NIE!!! Różaniec mój jest już tak zużyty, że często się rozpada. Wynika to z ciągłych modlitw za zdrowie naszych kochanych ekscelencji i eminencji naszego kościoła katolickiego. Chociaż nieomylny Ojciec św. wyraził dezaprobatę wobec wojny w Iraku, to i tak nasi biskupi wiedzą lepiej. Amen. Wszelkie prawa zastrzeżone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... CIAGLE TE SAME TEXTY TEGO SAMEGO...BOLSZEWIKA IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 00:18 ...zmien plyte...oszolomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajent97 do jentelegenta IP: 80.50.28.* 19.09.04, 13:30 Gość portalu: mee... napisał(a): > ...zmien plyte...oszolomie baardzo inteligentna... odpowiedz, haha... Ciekawe,że oszołomy KK kiedy nie mają argumentów ,no bo jakie by mieli mieć, to bluzgają. Pozdrowienia dla jagnięcia... meee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieprz Re: Jestem dumny, że jestem katolikiem i że w Pol IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.09.04, 00:19 ciebie warchlaku (skad ten nick: kozaczek??) nikt opieka nie optoczyl, stad tez wypluwasz tutaj to, co "w siebie wziales". jestes sld-owskim warchlakiem, i marzy ci sie miejce - chocby i na skraju - sld-up/wskiego koryta. pochrzakaj sobie jeszcze troche warchlaczku, a potem poloz sie spac przy twojej sld- owskiej maciorze. i tak - na koniec - trafisz do rzezni. to jedyny z ciebie pozytek Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Jestem dumny, że jestem katolikiem i że w Polsce 19.09.04, 00:36 "ciebie warchlaku" Nie pluj na swego syna św tatusiu kochany. Wiem że my wszyscy kochamy się jak te świnki trzy, w trójcy umiłowani. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Z WARSZAWKI Re: Jestem dumny, że jestem katolikiem i że w Pol IP: *.chello.pl 19.09.04, 14:16 WIEPRZ. TY JESTEŚ PARODIĄ KATOLIKA. NIE WYCIERAJ SOBIE ŚWIŃSKIEJ MORDY BOGIEM DEWOCKI PROSIAKU Z RADJA CO MA RYJA. PRZEZ TAKĄ CIEMNOTĘ JAK TY NASZ KRAJ JEST POŚMIEWISKIEM EUROPY. 10 MLN. LUDZI W POLSCE ODDAJE WSZYSTKO CO MA, ABY ZA PIENIĄDZE DOSTĄPIĆ " KRÓLESTWA NIEBIESKIEGO ". TO TACY JAK TY OKŁAMUJĄ STARSZE BABCIE, ŻE MOGĄ IM W TYM POMÓC, JEŚLI TYLKO ODPOWIEDNIO WSPOMOGĄ KOŚCIÓŁ, A PRZEDE WSZYSTKIM RADIO MARYJA Z O. DYREKTOREM NA CZELE. WY NIE JESTEŚCIE SYMBOLEM POLSKOŚCI. WY JESTEŚCIE SYMBOLEM ZDRADY POLSKOŚCI I POLAKÓW; SYMBOLEM BOGACTWA,PRÓŹNIACTWA,PIJAŃSTWA I ZBOCZENIA. I JESZCZE CHCECIE, ABY WAS UTRZYMYWAĆ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego - a nie.. IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 19.09.04, 00:26 ..pora wreszcie na to??? Kosciól odzyskał z majatków swoich wszystktko, co mu komuna zabrała i jeszcze trochę. Dzisiaj jak np. w moim miasteczku wszyscy księża mają etaty nauczycielskie... Oprócz tego jest 'taca' i słone opłaty za sakramenty wszystkie... To dlaczego ja, agnostyk mam dopłacać do tego interesu fundując jeszcze sukienkowym emerytury??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... JAK PIEKNIE BY TO BYLO...GDYBY SLD NIE BYLO IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 00:37 ...przeciwko lewicy nic nie mam...ale gdy widze te krzywe spasione mordy...jak spiewa kukiz...z prl-u...to pytam sie... walesa...dlaczego to uczyniliscie temu ludowi... zamykajac, mu temu ludowi wszelkie furtki do sukcesu lub zwyklej pracy...zgrana zgrajo...kolesi...zgarniajaca tylko pod siebie...a ty ludu latwowierny...dlaczego nic z tym fantem nie robisz...tylko skaczecie sobie do oczu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Przyznaje robiłem prowokacje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 01:43 Celowo broniłem kościoła w sposób nieudolny, czyli bez przedstawienia jakichkolwiek logicznych kontrargumentów. Wyzywałem od bolszewików, nazywałem klonami wszystkiego złego, zarzucałem kłamstwo, fałsz i głupotę bez uzasadnienia. Robiłem błędy ortograficzne, żeby wykazać debilizm zaślepionych wiarą. Celem moim było ośmieszenie, półgłówków i kołtunów, broniących zepsutego do szpiku kości, Kościoła rzymskokatolickiego. Przepraszam wszystkich, których nazwałem nieładnie. Dążę do osłabienia kołtuństwa, poprzez ośmieszenie tegoż. Ponieważ mam się za człowieka kulturalnego i inteligentnego jeszcze raz przepraszam wszystkich, którzy poczuli się urażeni. Dalej tak będę czynił pod wieloma pseudonimami. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... znalazl sie prowokator ...z prl-u IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 01:47 ...ten stol i nozyce...tego nikt na swiecie nie wymyslil- by lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... kozaczek... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 03:35 ...musialem wyjsc na ...ale juz jestem...mee nie spi ...dam ci znac kiedy bedziesz mogl zaczac swe prowokacje...powiem dobranoc...lub dzien dobry Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 kozaczek bolszewik,pozdrawia swego klona mee!! 19.09.04, 04:36 Gość portalu: mee... napisał(a): > ...musialem wyjsc na ...ale juz jestem...mee nie spi ...dam ci znac kiedy > bedziesz mogl zaczac swe prowokacje...powiem dobranoc...lub dzien dobry. Lubię cię jak jesteś normalny. Wtedy nikogo nie wyzywasz. Nawet takich klonów bolszewickich jak ja. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: kozaczek bolszewik,pozdrawia swego klona mee! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 05:28 ...klony...klonie...klonom...klonowaniom...raczej nie...ale tvp...klonuje...i to za zl...niewolnika...przyspawanego do ...ekranu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uno Nie lubie mafii SLD, ale tu maja racje... IP: 209.183.18.* 19.09.04, 01:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... ...TO MIELI TEZ RACJE O...KATYNIU IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 01:51 ...ma sie rozumiec...idac za twym glowkowaniem...bolszewiku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropek Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 03:15 jakie to prymitywne zamienic bogobojne zycie, zgodne z naukami tworcow religii na zycie pelne pychy, zadzy bogactwa i zawsze miec malo mamony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... ...a co boli ...nieudacznika IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 03:38 ...znajacego realia...az dziw bieze...,ze taki biedny leniwiec...zbajerowany Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 To boli innych że.nieudacznik, mee "bieże"!!! 19.09.04, 03:56 Gość portalu: mee... napisał(a): > ...znajacego realia...az dziw bieze...,ze taki biedny leniwiec...zbajerowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... widzisz...kozaczek IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 04:03 ...i ty sie nie dziwisz...o pomste nie wolasz...mee...jest zablokowany...nie moze dawac textu ...jak ty ...kozaczek ...uprzywilowany... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 kozaczek jest w szoku trafił "6" w lotto! 19.09.04, 04:44 Piszę za niego (córka Weronika). Dobranoc. Pilnuję kupon. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: kozaczek jest w szoku trafił "6" w lotto! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 04:52 ...takie texty...to wal towarzyszom...towarzyszu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janosik Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.client.comcast.net 19.09.04, 03:50 caly ten alkocholik Janik nie wie o czym on mowi,najlepiej bedzie dla niego zeby wytrzezwial juz,poza tym niech do konca doprowadzi sprawe zamordowania ksiedza J.Popieluszki bo wiele tam nie dokonczonych watkow,oprawcow juz zdazylismy poznac,teraz czekamy na tzw.gore czyli zleceniodawcow!,moze sie kiedys doczekamy, taka mam nadzieje bo to nie jedyny mord na duchownych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee.. [...] IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 05:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... ...k.../ kurde jestem wojownikem.... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 05:12 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Zerwać konkordat !!! kościół katolicki to IP: *.comnet.krakow.pl 19.09.04, 06:20 to nowotwór na na organiźmie jakim jest państwo polskie. Tych darmozjadów w sukienkach deportować do Watykanu. SLD to zwykłe frajerstwo i taka sama banda oszustów. Walkę z dominacją kościoła powinna zacząć zaraz po objęciu władzy, a tak wyszła na wspólnika. Bo jak można określić fakt, że ministrowie finansów chodzili po błogosławieństwo do biskupów. Na całej transformacji najlepiej wyszedł kościół katolicki, dorobek nas wszystkich,a także naszych ojców przejmuje za złotówkę / darowizna się nie opłaci/ ,nienawidzę tych mafiosów za ich bezkarność i samopaństwo.Wszystkie afery związane z kościołem są wyciszane / Stella Marris,Salezjanie,przejmowanie majątków ziemskich, wyciaganie łap po nieswoje,dotacje skarbu państwa. Katole są gorsi od komunistów. Przeklinam tą czarną zarazę, niech ich szlag trafi, raz a dobrze.Żeby uwalić tych nierobów,oszustów, zboczeńców jestem gotów podpisać nawet cyrograf z diabłem jakim jest SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Zerwać konkordat !!! kościół katolicki bandyci IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 06:31 ..powolac komisarzy d/s religi...i niepokornych karac...kula w lep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... H 56...KIEDY ODPOWIESZ... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 06:50 ...za swe zbrodnie...na kosciele katolickim w polsce...czy jakis zabojca ksiedza w polsce ...siedzi jeszcze w wiezieniu...o, chyba nie... wszystkie k...bolszewickie na wolnosci...u koryta...cztaj wladzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... WIEC GLOSUJ ... H...NA SLD IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 06:58 ...a moze kiedys...polska sprawi ci wpierdol...jak nie ci to twym...pomiotom bolszewickim...zboczencu z kc sld Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Zerwać konkordat !!! kościół katolicki to mafia IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.09.04, 14:36 Ze wszech miar sluszne stwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: 81.95.98.* 19.09.04, 07:01 Hmmm, i znowu spoleczenstwo jest napajane nieprawda. Janik powiedzial - patrz artykul - ze z Funduszu koscielnego sa placone 1/6 skladki duchownych. Nie jest to do konca prawda!!! Fundusz placi czesc skladki, ale tylko za klerykow, braci zakonnych i ksiezy ktorzy sa na misjach - Afryka, Ameryka poludniowa... Jak widzicie znowu powtarza sie sytuacja niedomowienia. A tak SLD jak widze zaczyna swoja kampanie wyborcza, kto ja wygra?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... zaczol sie nowy dzien...Piotr IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 07:06 ...z rana sie myje zeby...lub sie je bulke z maslem ...ewentualnie przeglada sie prase...a nie wypala sie jak piotr z konopi...a my niby o czym tu poltora dnia dyskutujemy...Piotrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 a niby dlaczego mam płacić na misjonarzy ? i inych IP: *.comnet.krakow.pl 19.09.04, 07:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: a niby po co zyjesz... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 07:17 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 nie po to ,aby utrzymywać darmozjadów IP: *.comnet.krakow.pl 19.09.04, 07:30 mam rodzinę, dla nich żyję i pracuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... POLSKA ...LUDOWA WSTALA IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.09.04, 07:15 ...jak codzien od piedziesieciu lat...bardzo prosze ...macie glos...dzien dobry i dobranoc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Salezjanie,Stella Maris,Radio Rydzyk,Jankowski,LPR IP: *.comnet.krakow.pl 19.09.04, 07:22 jest się czym chwalić katole ? pamietajcie ,że ateista to nie musi być komunista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Salezjanie,Stella Maris,Radio Rydzyk,Jankowsk IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.09.04, 14:39 abp Paetz, abp Gocłowski, abp Zomoń, abp Michalik, bp Bialoglowski, ks.Jankowski, ks.Michał Moskwa z Tylawy, ks. Jerzy U. w Słowinie, ks. Skorodecki, ks. Wincenty P. z Dębicy, ks. Wojciech Cz, ks. z Piasku, ks. z Żywca, ks. Zbigniew Sz z Połoski k-BP.... - to typowe wartości kościelne. Gość portalu: H56 napisał(a): > jest się czym chwalić katole ? pamietajcie ,że ateista to nie musi być > komunista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak powinno byc! Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.houston.rr.com 19.09.04, 07:29 kosciol bogaty, od podatkow jakichkolwiek zwolniony, pieknymi samochodami jezdza....i kradna od biednych staruszek ostatni grosz!!! ....i jeszcze im malo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: 217.153.67.* 19.09.04, 07:39 Tajniak a Ty nie rozmumiesz że w kasie krajowej nie ma pieniędzy i Państwo nie stać na działanie funduszu? NIe martw się ksiądz z głodu nie zginie.Zamiast budowac kościoły z przepychem wybudowali by mieszkania młodym małżenstwom które w tych ciężkich czasach zdecydowały się na rodzicielstwo. Niedługo będzie tak że na tacę nie będzie miał kto dać tylko rencistki i emerytki zapatrzone w duchowieństwo. Na pewno zgadzam się z tym że może to byc kiełbasa przedwyborcza ale lepiej się zorientować teraz niż nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domk CZESI NICZEGO KATABASOM NIE ODDALI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 07:45 ...i Czechy lepiej stoją od Polski w większości dziedzin gospodarki i życia społecznego. Kościół to poważne obciążenie dla polskiego podatnika. Pora wreszcie, żeby księża sami się utrzymywali. I tak mają już dość przywilejów (patrz podatki). I zadziwiające - próba wyprostowania wreszcie chorych finansów państwa względem Kościoła - to atak na wiarę, na Boga, na wszystko... A chodzi tylko o to, żeby faceci w czarnych sutannach przestali się tuczyć kosztem całego społeczeństwa. Bo Polska to jedyny kraj w Europie gdzie kler jest ponad wszystkim. W tym zakresie spełniamy chyba standarty Iranu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paternoster Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.retsat1.com.pl 19.09.04, 08:08 Jeszcze większym prymitywem jest uwłaszczanie KK ponad potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Czas wreszcie powiedzieć stop dla czarnych 19.09.04, 08:27 Kościół swoją pazerną rękę będzie wystawiał dopóty, dopóki państwo jak dobry wujek będzie mu kasiorkę wciskać. Czas najwyzszy, aby zaczęli się utrzymywać ze składek wiernych lub działalności gospodarczej (płacąc oczywiście przy tym VAT). Jeszcze pytanko, w jaki sposób VAT w Polsce mamy dla wszystkich na budownictwo 22%, a na budowle sakralne 7%??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domk POLSKA DEWOCJA NA TO NIE POZWOLI.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 08:39 Ksiądz w Polsce to święta krowa. I koniec. Nawet gdyby jakiś Rydzyk czy Jankowski został skazany prawomocnym wyrokiem za jakieś przestępstwo - i tak będzie bardzo wielu takich, którzy będa krzyczeli, że to spisek komuny (i Żydów oczywiście) - a ksiądz tylko z racji tego, że jest księdzem - jest niewinny. Bo Polska to chory kraj. Z chorym społeczeństwem. Najlepszym tego przykładem sa właśnie interesy takiego Rydzyka. Czy kontrola skarbowa kiedykolwiek przyjrzała się interesom biznesmena z Torunia? NIE!!! Bo nikt nie chce mieć kłopotów i narazić się na atak Brygad Moherowych Beretów (czyli agresywnych dewotek). Poza tym - jakie kontakty musi mieć facet, który bezkarnie i bez żadnej kontroli obraca taką kasą? Kto będzie ryzykował konflikt z kims takim? A państwo? Stanowiska obsadzone są również przez chorych dewotów (nawet z SLD), którzy uważają, że państwo ma służyć Kościołowi. I tak to się kręci - zaślepieni Polacy sami sobie gotują swój los. A faceci w czerni zacierają rączki i mają raj na ziemi. Oczywiście pozostałym obiecują tez raj - ale dopiero po śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADALEX Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.vline.pl 19.09.04, 08:34 Przed podjęciem prób likwidacji Funduszu Kościelnego nalezy sporządzić i opublikować rejestr nadań carskich dla zakonów kk. Moskale, za pomoc w tłumieniu powstań nadodowych/ 1830 i 1863 -listopadowe i styczniowe/ skonfiskowane mienie i majątki ziemskie polskich patriotów przekazywali kościołowi rzymsko-katolickiemu. I właśnie te majątki są podstawą potęgi materialnej kościoła r-k w Polsce. Nie ma innego kraju gdzie złodziej wygrywa z ofiarą w postępowaniu prawnym. Więcej szacunku dla historii. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego 19.09.04, 08:41 W naszym popierniczonym kraju spróbuj coś powiedzieć na kościół katolicki, to wyzwą cię ci miłujący bliźniego od komuchów, bolszewików, Żydów, masonów, stronników SLD i parę innych inwektyw. To się własnie nazywa tolerancja i katolicyzm po polsku. Wstydźcie się, wy wszyscy mianujący się gorliwymi wiernymi. Gdyby w Polsce rządził kościół katolicki, to mielibyśmy nagonki i rzezie porównywalne z wojną Tutsi-Hutu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosoń Re:adalexowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 12:10 Moskale mienie skonfiskowane powstańcom przekazywali "kościołowi katolickiemu" kochany z ciebie historyk jak z mysiej piczki nesseser. Dawali swoim generałom, ale ci nie bardzo się kwapili więc - w większości przypadków - wykupywali je Żydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: william SLD zbierze głosy, myz nów zapłacimy .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 08:59 Przecież fundusz kościelny został wynegocjowany przez rząd Suchockiej jako spłata w ratach zagrabionego przez komunistów majątku kościelnego. Teraz po zerwaniu tej umowy przez SLD kościołowi będzie się słusznie należało olbrzymie zadośćuczynienie ! To załamie nasz budżet :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol Re: SLD zbierze głosy, myz nów zapłacimy .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 10:42 Bzdury. Ten fundusz ustanowiono w latach 50-tych. Suchocka przepchnela tylko konkordat. To tez bez sensu ale inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: 217.96.74.* 19.09.04, 09:09 SLD nie ma zadnego programu. Nigdy nie mialo i nie ma zadnego programu. Nic ludziom nie ma do zaoferowania. czyms musza sie oblowic. Zabrac Kosciolowi najlepiej. BO musza czyms sie te dranie oblowic. Juz nie w Polsce co krasc to chca okrasc Kosciol. Panie Janik wez sie pan do roboty. Episkopat Polski powinien teraz podjac decyzje o oddanie przez Panstwo ziemi tej co nalezy do Kosciola. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: jaka kościół ma jeszcze ziemię ? IP: *.comnet.krakow.pl 19.09.04, 09:43 maja teraz więcej niż przed wojną. Niby dlaczego Polska ma zwracać agentom Watykanu zadośćuczynienie za majątki utracone na wschodzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzikczortu Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.cable.mindspring.com 19.09.04, 09:54 Uff, przeczytalem wszystkie posty w tym temacie (tyle tego jest!). I smutne refleksje mnie nachodza bo oto w wolnej Polsce, odrodzonej i tym razem dzieki Kosciolowi Rzymsko- Katolickiemu, gdzie wolno mowic i pisac to co kazdy chce, (i tak trzymac!) - jest tylu osobnikow ktorzy ten kosciol atakuja z takia zapiekla wsciekloscia. Czyzby byli to mlodzi ktorzy nie przeszli przez pieklo Stalinowskich czasow? Czy moze sa to ci ktorzy wtedy chodzili ze sztandarami i ktorzy uwierzyli religii tamtych lat miedzy innymi nakazujacej aby donosic na wlasnych rodzicow? Pomijam spory polityczne za jaka partia czy uchwala glosowac-to jest zdrowe, ale raza mnie te zapiekle do bolu naskoki na kosciol i wszystko co koscielne. Np:, jeden z panow pisze jako powod do przygany kosciolowi, ze "hitlerowcy mieli na sprzaczkach napis - Bog jest z nami...". To ja sie tego Pana zapytam - no i co z tego? O czym to swiadczy? I odpowiem - swiadczy o tym, ze Hitler jako naczelny dowodca Wehrmachtu wydal taki wlasnie rozkaz a kazdy historyk warty swej soli wie, ze tenze Hitler byl bliski zrealizowania pomyslu na wlasna Nazi-Kirche z Bogiem, no wlasnie czyim Bogiem? I co to ma miec do rzeczy z kosciolem lub religia chrzescijanska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.04, 09:39 Jestes ......ny - przypomina mi to Żyda, np.: Arona, który denerwuje wszystkich.On może, ale jak ja powien że to kutwa to jest antysemityzm. Ty tak samo, każde słowo krytyki dotyczące KONKRETNEJ rzeczy odbierasz jako wojnę z kościołem. Szara komórka w głowce nie działa"?:)) Jeśli SLD robi coś źle to trzeba to piętnować, ale konkretne zachowanie, a nie całość.Tak samo z kościołem i innymi rzeczami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Siemiatkowski klerykal IP: *.pl / *.enterpol.pl 19.09.04, 09:47 Blad matrixa - Siemiatkowski popiera fundusz koscielny. zobaczcie www.radiozet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
osi-ris SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego 19.09.04, 10:00 I bardzo dobrze w końcu zaczynają realizować to co mają do zrobienia... a co do prymitywów sam chyba nim jesteś.. działanie tego typu jest co prawda troszku spóźnione ale zawsze wg. tego co mają do realizacji.. SLD uzyskało wzrost gospodarczy, a kościół jako charytatywna "jednostka" NIE powinna cycać z państwowej kasy!! Niech sie zarobią.. tak jak jest w DEMOKRACJI i państwie o wolnym rynku.. relikt komunizmu -(bo się należy)-trzeba raz na zawsze zamknąć!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek z Zabrza Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: 212.106.128.* 19.09.04, 10:01 Prymitywizmem wykazales sie TY! Zmieszales pojecia Kosciola i Partii politycznej w jednym garnuszku! Po polsku ci wytlumacze pytaniem: "Co ma piernik do wiatraka?" Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
osi-ris Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego 19.09.04, 10:06 ale dlaczego pół zabrza należy do nich odpowiada ci to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 10:50 Piernik z wiatrakiem ma wiele wspolnego. W wiatraku mielilo sie ziarno na make, z ktorej piernik powstaje. Niektore pytania sa glupie... a zaleznosci zlozone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zam Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego IP: *.toya.net.pl 19.09.04, 10:06 Jeśli Ciebie nikt nie zmusza do płacenia na SLD, to dlaczego chcesz mnie zmusić do płacenia na KK? Odpowiedz Link Zgłoś
osi-ris Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego 19.09.04, 10:08 Katolikiem jesteś dobrowolnie, to też dobrowolnie będziesz płacił na KK ze swojego podatku wypisując PIT.. To jest ql Odpowiedz Link Zgłoś
osi-ris Re: SLD chce likwidacji Funduszu Kościelnego 19.09.04, 10:11 a poza tym KK zobaczy ilu ma katolików tak naprawdę .. Wtedy zobaczymy czy będą budować i budować.. W niemczech mamy to unormowane i zamyka się deficytowe "świątynie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: SLD chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 11:06 KK to wielka organizacja gospodarcza korzystajaca z nienaleznych przywilejow dawanych przez nasze panstwo. Sama taca niewiele dla nich znaczy. Majatki robia na innych operacjach. Dodatkowe doplacanie do tego z budzetu jest dranstwem i okradaniem spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś