axyzaa 29.10.15, 10:09 dwóch największych francuskich dziennikach ani słówka złamanego o wizycie Jego Niezłomności w Paryżu. Czy może w TVP Info nie potrafią szukać?! Prole! Dudole! Prawda to?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
axyzaa Re: A w Charlie Hebdo? 29.10.15, 10:18 kotek.filemon napisał: > Tam też nie ma wzmianki? > Charlie Hebdo od chwili kiedy zamieścił na okładce przerobione zdjęcie tego chłopczyka, którego morze wyrzuciło na brzeg z jakimś prześmiewczym komentarzem jest niecytowalny, bojkotowany i objęty ostracyzmem. Ciekawe co Duda sądzi o tej sytuacji - susznie czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Re: W Le Monde i w Le Figaro (tak, dobrze myślici 29.10.15, 10:11 Jeszcze dodaj że w prasie jamajskiej się śmieją z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa Jak pojedzie na Jamajkę i prasa jamajska 29.10.15, 10:19 rccc napisał: > Jeszcze dodaj że w prasie jamajskiej się śmieją z Polski się nie zająknie o tym, to nie omieszkam. Masz moje słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Jak pojedzie na Jamajkę i prasa jamajska 29.10.15, 10:32 Jeśli pojedzie na Jamajkę to tylko by poszaleć na skuterach wodnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Jak pojedzie na Jamajkę i prasa jamajska 29.10.15, 10:33 A nie po dobrą gandzię? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Jak pojedzie na Jamajkę i prasa jamajska 29.10.15, 10:36 Nie, woli alkohol. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Jak pojedzie na Jamajkę i prasa jamajska 29.10.15, 10:42 www.ksiazka-kucharska.pl/img_newsy/218/image1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: W Le Monde i w Le Figaro (tak, dobrze myślici 29.10.15, 10:18 bezczelne te France ,sooooowo daje absmak,taka wizyta a te zaprzance nic Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: W Le Monde i w Le Figaro (tak, dobrze myślici 29.10.15, 10:18 no to caracalami mogą żabojady podetrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa Caracale nie były tematem rozmowy 29.10.15, 10:21 m.c.hrabia napisał: > no to caracalami mogą żabojady podetrzeć. Niezłomny nie chciał psuć nastroju Hollandowi. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Caracale nie były tematem rozmowy 29.10.15, 10:32 Prezydent Duda to uprzejmy człowiek i nie lubi sprawiać nikomu przykrości. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Caracale nie były tematem rozmowy 29.10.15, 10:34 Świetnie się kłania po francusku. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Caracale nie były tematem rozmowy 29.10.15, 10:38 Jak poleci do Czech (oczywiście za swoje pieniążki) to powie "ahoj!". Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Caracale nie były tematem rozmowy 29.10.15, 10:41 Zupełnie jak Krtek, idol mojego wczesnego dzieciństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Caracale nie były tematem rozmowy 29.10.15, 10:43 Bardzo są do siebie podobni. Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa Re: Tak to III RP poważają, po 8 latach rządów PO 29.10.15, 10:22 Przypomnieć ci co prasa zagraniczna (w tym francuska) pisała o wyborze Dudy na prezydenta czy sam umiesz korzystac z googla? Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Tak to III RP poważają, po 8 latach rządów PO 29.10.15, 10:28 Po pierwsze: mam to gdzieś. tak jak Francuzi mają gdzieś to, co polskie gazety pisały o wyborze Hollande'a. Po drugie: mogą go sobie nie lubić (gazety bywają różne), ale waga prezydenta, to przede wszystkim waga kraju, którym wciąż zarządza PO. Po trzecie: chciałem tylko pokazać, że kota ogonem zawsze da się odwrócić. Rozumiem twoją, czymś tam spowodowaną, frustrację z wyboru Polaków, ale wysil się na obiektywizm. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 ta prasa? 29.10.15, 12:03 www.zelaznalogika.net/francuskie-media-komentuja-wynik-wyborow-w-polsce-francuskie-media-czyli-jakub-iwaniuk-i-maja-zoltowska/ Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: ta prasa? 29.10.15, 12:06 Widzę, że wszyscy dostają sms z tym samym linkiem Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: ta prasa? 29.10.15, 12:11 No coś Ty? My dajemy sobie sygnały dymne, tak jak Watykan nakazał w XV wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 czemu mnie nie dziwi, że gdy ktoś 29.10.15, 12:15 pisze, coś złego o Polsce, to zawsze musi być to jakaś menda z czerstwej... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: czemu mnie nie dziwi, że gdy ktoś 29.10.15, 12:26 Bardzik, ale przez ostatnie 8 lat (ze szczególnym uwzględnieniem ostatniego roku) źle o Polsce pisały zawsze mendy ze Słowo Niezależne Sp. z o. o. i Fratria Sp. z o. o. i też mnie to nie dziwiło. Odpowiedz Link Zgłoś
mao111 Re: Tak to III RP poważają, po 8 latach rządów PO 29.10.15, 10:22 Wszystko miało zmienić się za PiS. Gdzie ta dobra zmiana. Duda jest już 3 miechy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Tak to III RP poważają, po 8 latach rządów PO 29.10.15, 10:31 Ja już po kwadransie go rozliczyłem i stwierdziłem, że rządzi beznadziejnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mao111 Re: Tak to III RP poważają, po 8 latach rządów PO 29.10.15, 10:48 Ja nawet wcześniej wiedziałem, że jest beznadziejny... Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Tak to III RP poważają, po 8 latach rządów PO 29.10.15, 10:51 Znasz może wyniki następnej kolejki Bundesligi? Odpowiedz Link Zgłoś
mao111 Re: Tak to III RP poważają, po 8 latach rządów PO 29.10.15, 10:54 Bayern wygra. BVB też. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Tak to III RP poważają, po 8 latach rządów PO 29.10.15, 10:31 Prezydentura jest sparaliżowana zgodnie z zapowiedziami dziennikarza Rzepy. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Jaką III RP?! 29.10.15, 10:23 Jak śmiesz?! Prezydent z PiS, parlament z PIS, rząd (zaraz) z PiS, a ten tu z, tfu, Czecią RP wyjeżdża. To będzie Wpół do Piątej RP! Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Jaką III RP?! 29.10.15, 10:34 Nie, nie. Prezes Kaczyński powiedział, że "należy się z z postępem iść" i będzie to VII RP. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Jaką III RP?! 29.10.15, 10:44 Oficjalnej egzegezy partyjnej jeszcze nie widziałem i przyznam szczerze, że jestem w kropce: jakim numerkiem mam określać krainę powszechnej szczęśliwości, która zapanowała magicznie po 25.X? Czy jest to IV RP Redux, Piąta RP, czy po prostu RP (jak RzeczPiSpolita Polska)? Bo, że nie III RP to jestem pewien. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Jaką III RP?! 29.10.15, 12:18 kotek.filemon napisał: > Jak śmiesz?! Prezydent z PiS, parlament z PIS, rząd (zaraz) z PiS, a ten tu z, > tfu, Czecią RP wyjeżdża. To będzie Wpół do Piątej RP! > Teraz jest II PRL Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Tak to III RP poważają, po 8 latach rządów PO 29.10.15, 10:26 Maliniak jest z PO??? Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: W Le Monde i w Le Figaro (tak, dobrze myślici 29.10.15, 10:56 Wina Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: W Le Monde i w Le Figaro (tak, dobrze myślici 29.10.15, 10:58 Jedynie na Forum GW o nim piszą. :( Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 no proszsz polaczki nadaja ton 29.10.15, 11:42 we francuskich merdiach :-) portal zelaznalogika.net sprawdził u źródeł nazwiska autorów tekstów w cytowanej "francuskiej prasie". Co się okazało? Że cytowani dziennikarze nazywają się Jakub Iwaniuk i Maja Żółtowska. Przy czym pierwszy z nich - piszący dla lewicowego "Le Monde" Jakub Iwaniuk - pracował swego czasu dla... portalu Wyborcza.pl. Natomiast Maja Żółtowska od lat pisze francuskiego centrolewicowego "Libération" - i już w 2007 r. pisała teksty atakujące PiS, m.in. za pomysł lustracji w mediach. A zatem znów mieliśmy do czynienia z dobrze znanym mechanizmem. Polscy dziennikarze związani z centrolewicą, a w tym przypadku także z "GW", piszą alarmistyczne artykuły na temat sytuacji w Polsce we francuskiej lewicowej prasie - często na podstawie "Gazety Wyborczej" i tym podobnych mediów - a następnie "Wyborcza" ogłasza, że "francuskie media" są zaniepokojone "oddalaniem się Polski od standardów europejskich". Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: no proszsz polaczki nadaja ton 29.10.15, 11:44 napisalam swiadomie polaczki, bo inaczej tych dziennikarzy nie mozna nazwac , pewnie maja inne niz polskie korzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: no proszsz polaczki nadaja ton 29.10.15, 11:59 a74-7 napisał: > napisalam swiadomie polaczki, bo inaczej tych dziennikarzy nie mozna nazwac , > pewnie maja inne niz polskie korzenie. Ten Jakób to pewnie jakiś żidek... Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: no proszsz polaczki nadaja ton 29.10.15, 12:02 Jakiś emigrant zarobkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: no proszsz polaczki nadaja ton 29.10.15, 11:46 Podziwiajmy Dudę za to jak odkręcił platformerski biznes z Caracalami. Bezwzględnie się z nim rozprawił. Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 :-) 29.10.15, 11:53 www.zelaznalogika.net/francuskie-media-komentuja-wynik-wyborow-w-polsce-francuskie-media-czyli-jakub-iwaniuk-i-maja-zoltowska/ Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: :-) 29.10.15, 11:54 No i odkręcił ten biznes z Caracalami tak jak zapowiadałaś? Czy znó okazał się miękką fają i pojechał tylko po to by żonka miała nową torebkę? Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: :-) 29.10.15, 12:06 hehe,moze pojechal do Francji zeby uzgodnic za co ma przehandlowac obywatela francusko polskiego do USA. Cokolwiek bym nie napisala ty lecisz jak mucha do hovna:-D Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: :-) 29.10.15, 12:09 Celnie się porównałaś. Pisałaś wczoraj że leci odkręcać biznes z Caracalami. Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: :-) 29.10.15, 12:24 religijnych.uczuc.obraza napisał: > nie "sie" nasladuje twoje linijki - sa full of shit. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: :-) 29.10.15, 11:57 Ciekawe co zelaznalogika.niet pisała o podniecaniu się pisuarowych mendiów rankingiem GFreedom House z 2010 r. którego polską część pisał współpracownik Romaszewskich, a więc osoba szalenie obiektywna... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: no proszsz polaczki nadaja ton 29.10.15, 12:07 Jedyni, którzy cokolwiek piszą. Francuzi przyjęli zasadę: o umierającym dobrze, albo wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: W Le Monde i w Le Figaro (tak, dobrze myślici 29.10.15, 12:20 Oczywiście wywiady w prasie francuskiej czy telewizji z PAD nie ma a podobno mówi po francusku. Taka strata. Odpowiedz Link Zgłoś
a12a2a "Francuska prasa" w postaci żydokomuny z 29.10.15, 17:33 Czerskiej? Tylko Smolara brakuje do "pełni szczęścia", hehe... forum.gazeta.pl/forum/w,28,159152014,159153189,no_proszsz_polaczki_nadaja_ton.html niezalezna.pl/72401-kolejna-manipulacja-gazety-michnika-francuskie-media-czyli-lewicowi-dziennikarze-z-polski www.zelaznalogika.net/francuskie-media-komentuja-wynik-wyborow-w-polsce-francuskie-media-czyli-jakub-iwaniuk-i-maja-zoltowska/ Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: W Le Monde i w Le Figaro (tak, dobrze myślici 29.10.15, 17:42 Niemożliwe..?! Nic? Ja niestety nie znam dyplomatycznej mowy i dlatego z niekłamanym podziwem kontestuję, że potrafisz po francusku. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Faktycznie! 29.10.15, 18:04 ... przeleciałem, i Le Monde, i Le Figaro - ani widu, ani słychu... Totalny olew! Nawet lewicowy Liberation nie odnotował... :D Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa Re: Faktycznie! 29.10.15, 21:42 sclavus napisał: > ... przeleciałem, i Le Monde, i Le Figaro - ani widu, ani słychu. > .. Totalny olew! > Nawet lewicowy Liberation nie odnotował... :D Sam słyszałeś - Żydy z Wyborczej trzęsą francuskim rynkiem prasy. Gdzie Szachrajka nie pojedzie agenci Michnika będą go wyprzedać o pół kroku i zarządzą sabotaż. Odpowiedz Link Zgłoś
tirol1 Re: W Le Monde i w Le Figaro (tak, dobrze myślici 29.10.15, 21:44 le mond i figaro to brukowce są!!! Odpowiedz Link Zgłoś