Dodaj do ulubionych

Żakowskiemu kompletnie odbiło

13.11.15, 13:34
audycje.tokfm.pl/odcinek/Tomasz-Lis-Wieslaw-Wladyka-i-Tomasz-Wolek-u-Jacka-Zakowskiego/31528
od +/- 25 minuty

Pełnia władzy Pi$ jako zapora przed narodowcami.
Jarosław Kaczyński - obrońca minimum demokracji (akowski nie zauważa, że dążący do demokratury?).
Wg Żakowskiego - Kaczyński nie narusza podstaw demokracji.
Już niebawem się okaże (a trwa sprawa sędziów TK).

Panie Żakowski - kończ waść.
Obserwuj wątek
    • kotek.filemon Re: Żakowskiemu kompletnie odbiło 13.11.15, 13:36
      "Pełnia władzy Pi$ jako zapora przed narodowcami"

Tylko patrzeć jak narodowcy wyemigrują od Kukiza do PiSdy. Do szamba zawsze każde goofno spłynie.
    • czekam.na.lewice Re: Żakowskiemu kompletnie odbiło 13.11.15, 13:41
      ave.duce napisała:

> audycje.tokfm.pl/odcinek/Tomasz-Lis-Wieslaw-Wladyka-i-Tomasz-Wolek-u-Jacka-Zakowskiego/31528
      > od +/- 25 minuty
      >
      > Pełnia władzy Pi$ jako zapora przed narodowcami.
      > Jarosław Kaczyński - obrońca minimum demokracji (akowski nie zauważa, że dążący
      > do demokratury?).
      > Wg Żakowskiego - Kaczyński nie narusza podstaw demokracji.
      > Już niebawem się okaże (a trwa sprawa sędziów TK).
      >
      > Panie Żakowski - kończ waść.
      Widać, że Żakowski rozum ma i to niezły. Gdyby tak jeszcze ze 4 lata PO z PSL porządziło to skończyłoby się władzą kiboli i ulicy.
    • witek.bis Re: Żakowskiemu kompletnie odbiło 13.11.15, 13:54
      Panie Żakowski-Zaporowski... Niemcy zafundowali sobie kiedyś taką zaporę przed komunizmem, że proszę siadać... Więc może trochę ostrożniej z tymi zaporami?
    • man_sapiens Re: Żakowskiemu kompletnie odbiło 13.11.15, 14:00
      Tak jest na Węgrzech - partia Orbana jest przedstawiana jako zapora przed (jeszcze gorszymi nacjonalistami), o Putinie czyta się zwłaszcza w Niemczech komentarze, że nie ma co na niego narzekać bo dzięki niemu nie rządzi Żyrinowski itd.
      Tak to jest, populiści nie cofną się przed niczym, fajnie podsumował to Hartman: Polityk, który flirtuje z faszyzmem, mesjanizmem, szowinizmem, ksenofobią, nie jest żadnym wizjonerem, tylko zwykłym łobuzem.
      • ave.duce Re: Żakowskiemu kompletnie odbiło 13.11.15, 15:21
        man_sapiens napisał:

> Tak to jest, populiści nie cofną się przed niczym, fajnie podsumował to Hartman
        > : Polityk, który flirtuje z faszyzmem, mesjanizmem, szowinizmem, ksenofobią,
        > nie jest żadnym wizjonerem, tylko zwykłym łobuzem.

>

Vide: list Dudy do narodowców.
        • camille_pissarro Re: Żakowskiemu kompletnie odbiło 13.11.15, 18:09
          POdoba mi się ten bezsilny skowyt lewactwa i pomyśleć, że gdy PiSowi uda się sprawnie zarządzać krajem ( nie kraść, mieć w sobie pokorę, wejść na ścieżkę rozwoju 4 - 5 % PKB|) , to ten skowyt wszelkiej maści lewactwa może i trwać 8 lat :-) Pozostaje wam jeszcze jedna szansa, o której wspomniała była pierwsza dama :-)
          • ave.duce Tow. Kamilku - marzcie sobie póki czas, potem 13.11.15, 21:10
            będziecie się tylko mazać ;)

camille_pissarro napisał:

> pomyśleć, że gdy PiSowi uda się
            > sprawnie zarządzać krajem ( nie kraść, mieć w sobie pokorę, wejść na ścieżkę roz
            > woju 4 - 5 % PKB|)
    • pol_2015 Re: Bełkot radiowych pogrobowców PO :)) 13.11.15, 15:21
      co drugie słowo to nazizm, faszyzm itp. pierdoły w odniesieniu do 100 tys. tłumu w którym było spokojnie. brak refleksji nad rzeczami realnymi i tym jak PO traktowała choćby górników w iście faszystowski sposób. do reszty nawet nie ma się sensu odnosić bo to nic innego jak nieustający ból d...

teraz już wiem skąd biorą się te surrealistyczne wypowiedzi a właściwie bełkot o rosnącym faszyzmie w Polsce
      • man_sapiens Re: Bełkot radiowych pogrobowców PO :)) 13.11.15, 16:32
        Gdzie było te 100tys. ludzi? Na demonstracji nacjonalistów w Warszawie było jakieś 25 tys.
        Wprawdzie organizatorzy przewidywali 100tys. w swoim zgłoszeniu, ale zebrało się znacznie mniej.
        W Polsce nie widać faszyzmu, widać sporo nacjonalizmu i mnóstwo populizmu.
        • pol_2015 Re: nacjonalistyczne urzędy 13.11.15, 18:01
          ale i wszystkie urzędy też faszyzują. w święto wszędzie wisiały biało-czerwone flagi....
      • x2468 Re: Bełkot radiowych pogrobowców PO :)) 13.11.15, 16:40
        Spokój jak na Parteitagu hitlerowców w Norymberdze a smród jak w trupiarni. Dlaczego oni tak strasznie cuchną?
        • nachlany_wolak Smród w pisuarze, bo jojo się nie myje 13.11.15, 16:44
    • axyzaa Chce wrócić do TVP, dla mnie to oczywiste 13.11.15, 16:40
      To już kolejny jego występ tego typu, więc zdziwiona nie jestem - ale przyznam, że nie wiedziałam, że tak mogłam się co do niego tak pomylić. Ale to mały, poboczny "szoczek", na tle tego ogólnego/.
      • ave.duce Re: Chce wrócić do TVP, dla mnie to oczywiste 13.11.15, 17:15
        Masz rację (dlatego właściwie przestałam słuchać "piątków"), ale teraz wysnuł wnioski, których nie powstydziłaby się Kempa albo inna Witek.
    • qqazz Red. Żakowski wie skad wieje wiatr 13.11.15, 17:54
      i komu lizać, przy tej retoryce red. Ziemkiewicz powoli zaczyna się stawać zatwardziałym antypisowcem.

pozdrawiam
    • sawa.com dla chleba Avciu, dla chleba... 13.11.15, 18:11
      Nie wiem tylko czy to cos da
      • ave.duce Sawciu, oby nie dało! 13.11.15, 21:11
        sawa.com napisała:

> Nie wiem tylko czy to cos da
    • sawa.com a moze to szok po tym wywiadzie 13.11.15, 18:18
      telewizjarepublika.pl/prof-glinski-nokautuje-zakowskiego-jego-wlasnym-tekstem-tylko-dlatego-ze-mialem-inne-poglady-probowaliscie-wyeliminowac-mnie-z-zycia-publicznego,25625.html
      I teraz Żakowski udał sie do Canossy... takie swoiste katharsis. Moze to dopiero poczatek, za nim pójda inni;)
      • szambo.nurek Zakowski zaczyna robic laske PiSowi:) 13.11.15, 18:31
        Ma nadzieje uciec spod gilotyny. To zalosny czerwony q.tas i nic mu juz nie pomoze.
      • ave.duce Re: a moze to szok po tym wywiadzie 13.11.15, 21:12
        Niech idą. Im szybciej, tym lepiej.
    • ketepud Wazelina podrożeje w Polsce 13.11.15, 19:12
      Ciekawe kto następny?
      • ave.duce Re: Wazelina podrożeje w Polsce 13.11.15, 21:13
        Gugała już puszczał sygnały dymne.
    • pol_2015 Re: Ciekawi rozmówcy w tym radiu :)) 13.11.15, 21:01
      "Prorok" Tomasz Wołek jeszcze w lipcu 2015 r. wieszczył koniec PiS :))

s2.ifotos.pl/img/122088459_srswnsx.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka