Dodaj do ulubionych

Poznajecie boską "rękę Lisa"?

07.12.15, 10:49

PiS i Kaczyński w fatalnym świetle w materiale CNN. "Ośmielili mroczne siły w Polsce"
"Filar stabilności w Europie" i "modelowy członek UE" idzie w bardzo złym kierunku - taki obraz Polski ukazuje w najnowszym materiale telewizja CNN. I to nie byle jakim materiale. Wpływowy dziennikarz Fareed Zakaria mówi w nim o "przywracaniu elementów sowieckiej cenzury", "mrocznych siłach" palących kukły Żydów i "zapatrzonym w Orbana" Kaczyńskim.

Fareed Zakaria[edytuj]

Fareed Zakaria
Fareed Zakaria (ur. 20 stycznia 1964) – amerykański politolog i publicysta pochodzenia indyjskiego. Od 2000 roku wydaje międzynarodową edycję tygodnika "Newsweek". Współpracuje z telewizją CNN, gdzie ma swoją cotygodniową audycję pod tytułem "Fareed Zakaria Global Public Square"

A teraz należy oczekiwać na artykuł rozwijający ten temat, powrót Polski do czasów średniowiecza, pióra Anne Applebaum.
Obserwuj wątek
    • mao111 Re: Poznajecie boską "rękę Lisa"? 07.12.15, 10:58
      Taaaaak czujemy mrooooczną rękę Lisa.
      • tw_wielgus Re: Poznajecie boską "rękę Lisa"? 07.12.15, 10:59
        Powiało grozę. A coś bardziej optymistycznie?
        • mao111 Re: Poznajecie boską "rękę Lisa"? 07.12.15, 11:08
          Optymistycznie będzie za 4 lata.
          • tw_wielgus Re: Poznajecie boską "rękę Lisa"? 07.12.15, 11:16
            Liczysz na to, że powrócą wulgarni głowonogożercy, a ty za wierną służbę dostaniesz zrzuconą z pańskiego stołu skorupę kraba, do wyssania?
          • tw_wielgus Re: Poznajecie boską "rękę Lisa"? 07.12.15, 11:16
            Liczysz na to, że powrócą wulgarni głowonogożercy, a ty za wierną służbę dostaniesz zrzuconą z pańskiego stołu skorupę kraba, do wyssania?
          • ave.duce Re: Poznajecie boską "rękę Lisa"? 07.12.15, 12:54
            mao111 napisał:

> Optymistycznie będzie za 4 lata.

Na Białorusi nie jest optymistycznie.
        • 141288bs Re: Poznajecie boską "rękę Lisa"? 08.12.15, 14:40
          Jest jeszcze troche tego scierwa w Polsce,jak;Lis resortowiec,Aplebaum siotra po starszych braciach,Michnik pol zyd pol niezyd i cala Agora siedlisko hjen szkalujacych wszystko co polskie.
          • p.grochowski Re: Poznajecie boską "rękę Lisa"? 08.12.15, 15:58
            Widzę Gazetę jako pismo inteligencji żydowskiej i polskiej. Pismo działające na rzecz porozumienia i społeczności etnicznych w Polsce. Piotrek z warszawy.
    • man_sapiens Re: Poznajecie boską "rękę Lisa"? 07.12.15, 11:00
      A do zawartości artykułu potrafisz się odnieść?
      Przepraszam, nie chciałem cię wpędzać w kompleks niższości, przecież wiem, że nie dasz rady. Napisz coś o Biedroniu. I że amerykański Newsweek jest lewacki, bo nie współpracuje z Karnowskimi.
      • tw_wielgus Re: Poznajecie boską "rękę Lisa"? 07.12.15, 11:06
        Czy analizujesz artykuły spreparowane przez rosyjską propagandę omawiające wydarzenia na wschodzie Ukrainy?

Ależ nie masz a co przepraszać. Za każdym razem gdy palniesz głupotę na miarę tej powyżej powraca pytanie, dlaczego przybrałeś nick "man_sapiens"? Przecież to była straszna bufonada?
    • ayran Re: Poznajecie boską "rękę Lisa"? 07.12.15, 11:21
      Facet z CNN wygląda na Araba, co jego nazwisko wydaje się dodatkowo potwierdzać. Taki człowiek nie miałby moralnego prawa do napisania czegokolwiek krytycznego o Jarosławie Kaczyńskim (Wielkim Człowieku), nawet gdyby był korespondentem Osservatore Romano, a co dopiero jakiejś kosmopolitycznej CNN.
      • tw_wielgus Re: Poznajecie boską "rękę Lisa"? 07.12.15, 11:35
        Muszę Cię zganić słowami: no weż nie pieprz bez sensu....
        Primo: nie jest Arabem, a po wtóre sądzisz, że jest jakimś wybitynym specjalistą od tej części świata? Nie wydaje mi się. Toteż z dużym prawdopowdobieństwem możemy przyjąć, że wygłaszał cudze tezy. Czyje? Być może autor nie wystąpił osobiście z uwagi na niemiły pysk lub nieżwieży oddech.
        • ayran Re: Poznajecie boską "rękę Lisa"? 07.12.15, 11:47
          Nie twierdzę, że jest Arabem, a że wygląda na takiego i takież ma nazwisko.
          Sądzę, że jest wybitnym specjalistą od tej części świata, zważywszy ze zna Radosława Sikorskiego (wspólnie z którym prawdopodobnie jadł ośmiorniczki)
          • tw_wielgus Re: Poznajecie boską "rękę Lisa"? 07.12.15, 11:54
            Czyli imputujesz, iż żeby zostać wybitnym specjalistą od tej cześci świata wystarczy ogryźć nogę ośmiornicy w towarzystwie ulubionej maskotki amerykańskich kół dyplomatycznych.
            Interesujące i nowatorskie podejście.
            • ayran Re: Poznajecie boską "rękę Lisa"? 07.12.15, 12:04
              Myślę, że nie powinieneś nadużywać słów, których znaczenie nie jest dla ciebie wystarczająco jasne. Tak jak "imputować".
              Pan Zakaria naprawdę sporo wie o naszej części Europy, w tym o Polsce.
              • tw_wielgus Re: Poznajecie boską "rękę Lisa"? 07.12.15, 12:47
                Frontman CNN wie naprawdę dużo na każdy temat.
                Szczegłonie gdy jego oceny są zdumiewająco zbieżne z tym, co można wyczytać w NWeek'u.
                • czekam.na.lewice Re: Poznajecie boską "rękę Lisa"? 08.12.15, 13:17
                  tw_wielgus napisał:

> Frontman CNN wie naprawdę dużo na każdy temat.
                  > Szczegłonie gdy jego oceny są zdumiewająco zbieżne z tym, co można wyczytać w N
                  > Week'u.
                  Może Narodowe Centrum Kultury podsypało trochę kasy.
    • religijnych.uczuc.obraza Ja nie poznaję 07.12.15, 11:35
      Ale ty, jako fan jego twórczości, na pewno ją dostrzegłeś.
      • tw_wielgus Re: Ja nie poznaję 07.12.15, 11:42
        No przecież że dostrzegłem! Widać jestem deczko bystrzejszy i b. spostrzegawczy.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Ja nie poznaję 07.12.15, 11:42
          Po prostu wszędzie szukasz Lisa.
          • tw_wielgus A gdzieżby znowu.... 07.12.15, 11:47
            Widzisz gdyby dziennikarz wiedział, o czym mówi nie doszoby do tak żenującej wpadki:

dzikikraj.interia.pl/news-cnn-zaniepokojone-wydarzeniami-w-polsce,nId,1934329
            • religijnych.uczuc.obraza Re: A gdzieżby znowu.... 07.12.15, 11:51
              To po prostu typowa wpadka, podobnie jest gdy np. Mariusza Kamińskiego nazywa się "propaństwowcem".
              • tw_wielgus Re: A gdzieżby znowu.... 07.12.15, 11:56
                Niemożliwe! Tak wybitny specjalista od spraw polskich powinien chyba umieć nasz karaj zlokalizować na mapie Europy?
                • religijnych.uczuc.obraza Re: A gdzieżby znowu.... 07.12.15, 12:11
                  Może raczej powinien zlokalizować Węgry?
                  • tw_wielgus Re: A gdzieżby znowu.... 07.12.15, 12:51
                    Być może a może w ujęciu alegorycznym pragnął podkreślić pewną wspólnotę interesów faszystowskich Węgier i kroczących nazistowską drogą Polaków? No i ta bolszewicka cenzura...
                    Ta, która boleśnie dotknie kwiat niezależnego dziennikarstwa polskiego.
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: A gdzieżby znowu.... 07.12.15, 12:58
                      Milionerka Lichocka będzie czymś dotknięta?
                      • tw_wielgus Re: A gdzieżby znowu.... 07.12.15, 13:02
                        Uważasz tych związanych z GP i TV Republika za niezależnych...?!
                        No tak! Wszystko jasne! Skoro tamci według ciebie są niezależni to tym bardziej Lis, Paradowska Wołek i cała reszta tej menażerii....
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: A gdzieżby znowu.... 07.12.15, 13:04
                          No przecież.
    • wagonetka nie, to moja ręka 07.12.15, 12:48
      to ja rozmawiałam z panem Zakaria

pudło
      • tw_wielgus Re: nie, to moja ręka 07.12.15, 12:52
        Rozmawiałeś za pomocą ręki...?!
        • wagonetka Re: nie, to moja ręka 07.12.15, 12:57
          a Lis rozmawia za pomocą ręki?
          • tw_wielgus Re: nie, to moja ręka 07.12.15, 13:00
            W moim poście użyłem przenośni, którą - jak sądzę - potraktowałaś nadzwyczaj dosłownie.
            Freud?
            • wagonetka Re: nie, to moja ręka 07.12.15, 13:04
              nie, po prostu moja ręka tez jest boska
              • tw_wielgus Re: nie, to moja ręka 07.12.15, 13:11
                To opinia osób trzecich, czy twoja własnoręczna ocena?
                • wagonetka Re: nie, to moja ręka 07.12.15, 13:21
                  boskość mojej ręki oceniła osoba trzecia tak samo, jak osoba trzecia oceniał boskość ręki Lisa

*gdybyś nie zrozumiał, co znaczy "osoba trzecia", wyjaśniam: osoba inna
                  • tw_wielgus Re: nie, to moja ręka 07.12.15, 13:23
                    Rozumiem. W kwestii uściślenia: to nie była ta sama "osoba inna"?
                    • wagonetka Re: nie, to moja ręka 07.12.15, 13:24
                      a to już nie twój interes
                      • tw_wielgus Re: nie, to moja ręka 07.12.15, 13:28
                        To bezwzględnie nie był mój interes. Tego możeby być pewni.
                        • wagonetka więc po co głupio pytasz? 07.12.15, 13:36
                          z nudów?
                          • tw_wielgus Jak na to wpadłaś? 07.12.15, 13:44
                            Czy mogłabyś nam o tym nieco szerzej opowiedzieć, bo to naprawdę fascynujące odkrycie.
                            • wagonetka chyba jednak 07.12.15, 13:56
                              cię wygaszę

nie różnisz sie niczym od kisiela
                              • tw_wielgus Re: chyba jednak 07.12.15, 13:58
                                A proszę uprzejmie.
    • x2468 Re: Poznajecie boską "rękę Lisa"? 07.12.15, 12:53

PiS i Kaczyński w fatalnym świetle w materiale CNN. "Ośmielili mroczne siły w Polsce"
      "Filar stabilności w Europie" i "modelowy członek UE" idzie w bardzo złym kierunku - taki obraz Polski ukazuje w najnowszym materiale telewizja CNN. I to nie byle jakim materiale. Wpływowy dziennikarz Fareed Zakaria mówi w nim o "przywracaniu elementów sowieckiej cenzury", "mrocznych siłach" palących kukły Żydów i "zapatrzonym w Orbana" Kaczyńskim.",
      Masz z tym problemy? To jest bardzo delikatnie powiedziane. Komentarze w zagranicznych mediach często bywają o wiele ostrzejsze.
      Euro po 4,32 rezerwa budżetowa po dorwaniu się do koryta przez pisich z 12 do 7 miliardów. Róbcie tak dalej.
      • tw_wielgus Re: Poznajecie boską "rękę Lisa"? 07.12.15, 13:06
        Ja żadnego. Członkowie PiS palili żydowskie kukły? Coś przeoczyłem?
        Czy też będziesz mi łaskaw przybliżyć cenzurę z czasów sowieckich na przykładzie tego, o czym wspomina w swoim felietownie ten wybitny recenzent naszej politycznej rzeczywistości.
    • ave.duce Zakaria napisał nieprawdę o "Dobrej Zmianie", 07.12.15, 13:01
      którą dokonuje "Czyste Dobro" vel K. Jarosław?

... "Polska obiera nowy kurs" ...
      • tw_wielgus Re: Zakaria napisał nieprawdę o "Dobrej Zmianie", 07.12.15, 13:10
        A to przeczytałaś?
        www.twojamedycyna.pl/cierpisz-na-wzdecia-sprawdz-co-moze-je-powodowac/
        Niezwykle pożyteczne info w zestawieniu z informacją o fantasmagoriach pana Zekarii.
        • ave.duce Re: Zakaria napisał nieprawdę o "Dobrej Zmianie", 07.12.15, 13:20
          Uważasz to za fantasmagorie i cierpisz na wzdęcia? Współczuję, ale to Twój problem :(
          • wagonetka Re: Zakaria napisał nieprawdę o "Dobrej Zmianie", 07.12.15, 13:22
            no co ty, to tylko jego codzienne chamstwo :-)
          • tw_wielgus Re: Zakaria napisał nieprawdę o "Dobrej Zmianie", 07.12.15, 13:27
            Ja z przerażeniem w oczach nie biegam po wątkach na FK by głosić poparcie dla tezy o kroczącej w Polsce dyktaturze, upadku demokracji i sowieckiej cenzurze.
            Zazwyczaj jest tak, że paraliżujący strach i panika ( a taki daje się zauważyć) powodują trudności trawienne, stęd też link do "Wójka- Dobra Rada".
            • ave.duce Re: Zakaria napisał nieprawdę o "Dobrej Zmianie"? 07.12.15, 13:39
              tw_wielgus napisał:

> Ja z przerażeniem w oczach nie biegam po wątkach na FK by głosić poparcie dla
              > tezy o kroczącej w Polsce dyktaturze, upadku demokracji i sowieckiej cenzurze.

Zakładasz swoje wątki i biegasz z obłędem broniąc kaczystów&co.

> Zazwyczaj jest tak, że paraliżujący strach i panika ( a taki daje się zauważyć)

Mogłabym napisać, co się daje zauważyć w Twoich postach...

> powodują trudności trawienne, stęd też link do "Wójka- Dobra Rada".

Zatem skorzystaj z tego linku - może Ci to pomoże.

ps. sądziłam - błędnie, przyznaję, że da się jeszcze z Tobą podyskutować. Przepraszam, mea culpa. Już nie będę próbować.
              • tw_wielgus Re: Zakaria napisał nieprawdę o "Dobrej Zmianie"? 07.12.15, 13:57
                ave.duce napisała:

>
                > Zakładasz swoje wątki i biegasz z obłędem broniąc kaczystów&co.

Poproszę chociaż o jeden przykład założonego przezemnie wątku w którym z obłędem w oczach bronię " kaczystów&co".

>
                > Mogłabym napisać, co się daje zauważyć w Twoich postach...

Napisać możesz wszystko, a jaki to będzie miało sens to już osobna sprawa.

Ps. Złamałaś postanowienie koleżanki T. Z tego grzechu będziesz się musiała wyspowiadać.
              • indeed4 "Broniąc kaczystów" 08.12.15, 12:18
                Hehe, to antykaczystowski taliban tak boli...
                • tw_wielgus Re: "Broniąc kaczystów" 08.12.15, 12:24
                  A to się narobiło. Giertych broni Peowców. Wielgus kaczystów, a Biedroń zapowiedział, że w tym roku nie zerżnie w święta choinki.
                  Cuda!
                  • indeed4 Re: "Broniąc kaczystów" 08.12.15, 12:51
                    :-)))

Paweł Śpiewak przedwczoraj w FpF orzekł, że Giertych jest "wybitnym politykiem". Mało nie padłem. Zapomniał, że w ostatnich wyborach żadna z partii nie chciała Romana Wspaniałego na swoich listach?
    • indeed4 Zakaria to kumpel żony Sikorskiego :-) 08.12.15, 11:53

twitter.com/tomaawroblewski/status/674039153697251328?lang=pl

Całkowitym zbiegiem okoliczności Zakaria współpracuje również z dziennikiem Washington Post (macierzysta redakcja A. Applebaum) który kilka dni temu opublikował artykuł utrzymany w identycznym tonie. Autorem owego dzieła był - obdarowany w USA medalem przez poprzednią ekipę - John Diehl.
      • indeed4 "Washingtom Post" i "Foreign Affairs" 08.12.15, 16:25
        niezalezna.pl/73700-kumpel-radka-sikorskiego-oczernia-polske-w-ameryce-kim-jest-fareed-zakaria#.Vmb0YbjccQg.twitter
        • indeed4 *Washington 08.12.15, 16:26
    • indeed4 Albo inspiracja, albo plagiat 08.12.15, 11:55

natemat.pl/26943,fareed-zakaria-dziennikarz-legenda-popelnia-plagiat-time-i-cnn-zawieszaja-z-nim-wspolprace

A na moje oko jedno i drugie, gość jak widać nie lubi się przemęczać.
      • tw_wielgus Re: Albo inspiracja, albo plagiat 08.12.15, 12:20
        Dostał gotowca od korespondenta NeawsWeeka w Polsce.
        Swoją drogą... morski.przystojniak znowu wykazał czujność, co by wskazywać mogło na to, że zupełnie przypadkowo obnażyliśmy linię propagandową naszego gospodarza.
        • indeed4 Re: Albo inspiracja, albo plagiat 08.12.15, 12:43
          Gigantyczna szara sieć. Niedawno wyhaczyłem niejaką Rosalie Romaniec, która bredziła o "zamachu stanu" w Deutsche Welle

twitter.com/LUKASZKIJEK/status/669885230640181248?lang=pl

Okazało się, że to Polka, która mieszka w Niemczech od 2002 roku. Pacz pan jaki ten świat mały! Hehe...

*Właśnie przed chwilą napisałem kilka słów o wybiórczej czujności tego przystojniaka na FoM, masz ochotę to zajrzyj.
          • tw_wielgus Re: Albo inspiracja, albo plagiat 08.12.15, 13:11
            Spis "powiązań" był swego czasu w felietonie "Jesień folksdojczów" Ziemkiewicza ( Interia)
            Co autor alarmistycznych doniesień z Poslki to albo "Krytyka Polityczna", albo "Gazeta Wyborcza".

Morski ma swoje ustalone poglądy polityczne i jest zaimpregnowany na krytykę.
            • indeed4 Re: Albo inspiracja, albo plagiat 08.12.15, 13:20
              Dorzuciłbym do tego jeszcze to (Wybranowskiego)

tygodnik.dorzeczy.pl/_i/thumb/640_0_r/d/152f5b5b1171ab8ee19977ddeae1e88d.jpg
              • tw_wielgus Re: Albo inspiracja, albo plagiat 08.12.15, 13:26
                Nie czytałem jego felietonu.
                • indeed4 Re: Albo inspiracja, albo plagiat 08.12.15, 14:22
                  Nie felieton, obszerne opracowanie. Ostatnio odkryłem Bartosza Wielińskiego z GW - kilka lat siedział w Niemczech, dziś robi za zagranicznego korespondenta. Specjalność: argumentum ad hitlerum, obrady sejmu 25 listopada porównał do Reichstagu.

twitter.com/Bart_Wielinski/status/669646766707499009

Po tym wpisie nie wytrzymałem, musiała nas rozdzielać Hytrek-Prosiecka. Tak jak nie mam na tt problemu z dziennikarzami GW i z większością daje się pogadać, to z tym przyjemniaczkiem kompletnie nie dało rady.
                    • indeed4 Re: Albo inspiracja, albo plagiat 08.12.15, 17:17
                      Tak, to niezależnej (jest już w linku wyżej)

Z tych wszystkich zachodnich produkcji autentyczne jest najwyżej 10%, reszta wrzutki krewnych królika. MSZ reaguje, tylko co to da?

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/msz-komentuje-material-cnn-o-polsce,601061.html
                      • tw_wielgus Re: Albo inspiracja, albo plagiat 08.12.15, 18:04
                        Nic, nie będzie miało żadnego przełożenia. No chyba, że zaczniemy wieszać zdrajców, wtedy zainteresują się media z całego świata, samoistnie.
                        • indeed4 Re: Albo inspiracja, albo plagiat 08.12.15, 18:22
                          Myślisz? Że ten Blitzkrieg jaki urządzają tzw. obrońcy demokracji nie odbije się na poparciu dla PiS? Już widać lekkie spadki, a w mediach jeszcze nic nie ma o połajankach lewackiej Brukseli. Zobacz, co się szykuje, hehe:

"Komisja Europejska śledzi sytuację wokół Trybunału Konstytucyjnego w Polsce i stara się ustalić fakty - poinformował rzecznik KE Margaritis Schinas"

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/komisja-europejska-sledzimy-sytuacje-wokol-tk,601130.html

• tw_wielgus Re: Albo inspiracja, albo plagiat 08.12.15, 18:30
                            Oczywiście że się odbije. Ta uporczywa, sowiecka, propaganda uprawiana przez lewicowo- liberalną grupę trzymającą media jest skuteczniejsza od maści na haluksy.
                            Wszakże jest to powtórka już raz sprawdzonych działań, których /bez bicia się przyznaję/ padłem niegdyś ofiarą.
                            • indeed4 Re: Albo inspiracja, albo plagiat 08.12.15, 18:33

Tak się właśnie zastanawiam, ile jest takich jak ten Biernacki (komentarz na dole)

pbs.twimg.com/media/CVsoRvIUwAAs39Z.png:large
                              • tw_wielgus Re: Albo inspiracja, albo plagiat 08.12.15, 18:36
                                Gdybym miał to skomentować to musiałbym użyć następującego zdania: rozdeptał muchę.
                                "Propedeutyka wstydu" kiedyś toczył się spór o to pojęcie.
                                • indeed4 Re: Albo inspiracja, albo plagiat 08.12.15, 18:55
                                  Pożywka dla tej propedeutyki - jak to określiłeś - jest solidna. PiS najpierw wtopił z Piotrowiczem - do boju o TK potrzebowali skutecznego, twardego prawnika, więc machnęli na komunistyczną przeszłość Piotrowicza ręką. A panu prokuratorowi odbiło - obdarzony niespodziewanymi zaszczytami popadł w samouwielbienie i jak wcześniej kajał się z powodu PZPR, tak zaczął pleść chore banialuki, że "ktoś musiał być w partii" etc. Najpierw PAD, potem Piotrowicz, teraz znów słyszę, że świruje Czabański. Sporo amunicji PiS dostarcza swoim wrogom...
    • zapijaczony_ryj Jaka boska ręka, to Boski JArozbaw całej krasie 08.12.15, 12:31
      Czyli psychol nr 1 na czele państwa!
    • p.grochowski Re: Poznajecie boską "rękę Lisa"? 08.12.15, 12:36
      Zawsze widziałem Gazetę Wyborczą, jako strażnika społeczeństwa demokratycznego i obywatelskiego. Odnośnie Victora Orbana, czy czytaliście o październiku 1956 roku, nadziejach węgierskich robotników i przyjaźni polsko-węgierskiej?. Piotrek z Warszawy.

tw_wielgus napisał:

>
      > PiS i Kaczyński w fatalnym świetle w materiale CNN. "Ośmielili mroczne siły w P
      > olsce"
      > "Filar stabilności w Europie" i "modelowy członek UE" idzie w bardzo złym kieru
      > nku - taki obraz Polski ukazuje w najnowszym materiale telewizja CNN. I to nie
      > byle jakim materiale. Wpływowy dziennikarz Fareed Zakaria mówi w nim o "przywra
      > caniu elementów sowieckiej cenzury", "mrocznych siłach" palących kukły Żydów i
      > "zapatrzonym w Orbana" Kaczyńskim.
    • czekam.na.lewice cenzura 08.12.15, 12:53
      tw_wielgus napisał:

>
      > PiS i Kaczyński w fatalnym świetle w materiale CNN. "Ośmielili mroczne siły w P
      > olsce"
      > "Filar stabilności w Europie" i "modelowy członek UE" idzie w bardzo złym kieru
      > nku - taki obraz Polski ukazuje w najnowszym materiale telewizja CNN. I to nie
      > byle jakim materiale. Wpływowy dziennikarz Fareed Zakaria mówi w nim o "przywra
      > caniu elementów sowieckiej cenzury", "mrocznych siłach" palących kukły Żydów i
      > "zapatrzonym w Orbana" Kaczyńskim.
      jezeli chodzi o cenzurę to niech państwo z CNN podpiszą trochę na tym forum a mogą zmienić zdanie.
      Niech zapytają jak agend rządowe płaciły dziennikarzom itd itp
      • tw_wielgus Re: cenzura 08.12.15, 13:12
        Coś Ty! To są demokratyczne procedury zmierzające do ucywilizowania dyskusji.
        • czekam.na.lewice Re: cenzura 08.12.15, 13:17
          tw_wielgus napisał:

> Coś Ty! To są demokratyczne procedury zmierzające do ucywilizowania dyskusji.
          Tak.
          Wątki gdzie jawnie życzy się komuś z przeciwnego obozu politycznego śmierci pozostają a krytyka świętości demokratycznych cięta i na oślą.
          • tw_wielgus Re: cenzura 08.12.15, 13:30
            Morski jest wiloletnim fanem serii "Życzenie śmierci" z Charles'em Bronson'em.
            Wielokrotnie obejrzał wszystkie pięć części i wyszło mu, że ogółem nakręcono aż 20 odcinków.
        • p.grochowski Re: cenzura 08.12.15, 15:54
          Swego czasu publikowałem w pismach "Głos" i "Prawo i Gospodarka". Z uwagą śledzę forum Gazety Wyborczej. Piotrek z Warszawy.
    • az43 Re: Poznajecie boską "rękę Lisa"? 08.12.15, 17:47
      To nie Polska wraca do średniowiecza tylko PiS tam ciągle tkwi.
    • kaczezero To zwiekszy poparcie Amerykanow dla obrony Polski? 08.12.15, 18:12
      Czy az tak aroganccy sa wolaki, ze nie dbaja o to , co o nich mysla spoleczenstwa panstw sojuszniczych? A moze ICH sojusznik jest na Krymie?
      • az43 Re: To zwiekszy poparcie Amerykanow dla obrony Po 08.12.15, 18:20
        Może???????????????
      • tw_wielgus Mimo wszystko i ponadto uważam, 08.12.15, 18:21
        że mylisz się, że jesteś w straszliwym błędzie tak strasznym że nawet lokaj z "Rodziny Adamsów" uciekłby z okrzykiem przerażenia na ustach.
        Otóż wielkim admiratorem Putina w Polsce jest LEWICA i pederaści ( chociaż nie wiem, czy ma jakiś sens rozróżnianie tych dwóch pokrewnych grup społecznych).
        Pozwolę sobie zaprezentować dowód:

static.prsa.pl/images/a2f62f88-8f97-48a1-b74c-8ed14299db29.jpg
        • kaczezero Amerykanie chronia Sikorskiego 08.12.15, 18:23
          i maja decyzje Merkel o tym jak traktowac wolakow. Kto wazniejszy dla Obamy: Merkel czy prezes donosiciel? Zna go Obama, ze zawsze prezes gotowy swinic sie.
          • indeed4 Re: Amerykanie chronia Sikorskiego 08.12.15, 18:30
            Niemcy się wypięli na twoją Merkel, ofiaro losu...

wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/507416,niemiecka-prasa-klopoty-polityczne-angeli-merkel.html
          • tw_wielgus Re: Amerykanie chronia Sikorskiego 08.12.15, 18:32
            Najważniejszy dla Obamy jest Radek Sikorski. Nikt w tej części Europy nie robi tak perfekcyjnej laski jak on.
            • kaczezero Po co wolakom prZejmowac sie opinia swiatowa? 08.12.15, 18:42
              Wygonic NGO, jak Putin i walczyc z liberalnm zachodem. Kasa od Niemiec i obrona od USA niepotrzebna IV RP. Ona bedzie jak IIIRzesza,cale kilka lat trwala. A potem bedzie prezes w zreformowanym wiezieniu robil w polu.
              • tw_wielgus Re: Po co wolakom prZejmowac sie opinia swiatowa? 08.12.15, 18:43
                Musiałeś to wyrzucić z siebie jednym tchem, bo nic k..wa nie rozumiem.
    • zuzkazuzka111 Poznają, jak go Michnik zatrudni. 08.12.15, 19:14
      Pewnie już drżą z powodu tej wielkiej chęci poznania :)
    • indeed4 Jest następny do lustracji ;-) 08.12.15, 19:31
      Tony Barber

twitter.com/Lukasz_Rogojsz/status/674245114554941440

Autorem tego prześmiewczego tweeta jest Łukasz Rogojsz, człowiek Lisa (dziennikarz Newsweeka)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka