pispisia 10.12.15, 22:43 coś o swoich JOWach zapomniał Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maszmi Re: żałosny Kukiz 10.12.15, 23:00 myśli , że to pis mu płaci, a bierze kasę z naszej kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
fredi07 Re: żałosny Kukiz 10.12.15, 23:15 Bo tutaj jest jak jest jak długo coś powtarzasz to uwierzysz . Były drogi, obwodnice, żyło się coraz lepiej. Teraz to krzyże będą stawiać Kukiz to taki głupi -mądry ze wskazaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
marta596 Re: żałosny Kukiz 10.12.15, 23:57 ''Jak zostanę politykiem to naplujcie mi w ryj i mówcie do mnie szmato" - czy to czasem Kukiz nie powiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: żałosny Kukiz 11.12.15, 06:15 pispisia napisała: > coś o swoich JOWach zapomniał No właśnie. Analiza obecnej sytuacji kryzysowej w sprawie TK i wyboru sędziów w założeniu, że głosują posłowie wybrani w systemie JOW byłaby teraz interesująca. Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaaa Re: żałosny Kukiz 13.12.15, 06:52 pbs.twimg.com/media/CWDxBW-UEAApoPX.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: żałosny Kukiz 13.12.15, 07:07 pispisia napisała: > coś o swoich JOWach zapomniał Nie żałuję, że glosowałem na niego, mimo że JOWy to nie mój ideał, zaznaczam też, że nie wszystko akceptuję, co robi. Alternatywą był Petru. PO na pewno zaPOmniało o JOWach. Ale same JOWy to nie mój ideał, PO tym bardziej mi nie leży po tym, co robiło. O PIS to nawet nie będę wspominał. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczydud Re: żałosny Kukiz 13.12.15, 11:41 nauczył się kilku obcych słówek i powtarza jak katarynka Odpowiedz Link Zgłoś
glowka-sodowka Re: żałosny Kukiz 13.12.15, 13:24 miał rozwalać system, ha, ha, ha Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: żałosny Kukiz 13.12.15, 13:37 Zalosny Kukiz. Nie dobry Kaczynski Jak sie nie podoba.To wynocha do Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaaa Doradca Kukiza z kryminalną przeszłością 14.12.15, 17:24 Chodzi o Dariusza Pitasia, jednego z dwóch najbliższych doradców Pawła Kukiza. Formalnie to dyrektor biura klubu poselskiego Kukiz’15 i od kilku dni członek zarządu stowarzyszenia promującego ideę nowej konstytucji. – Pitaś ma ogromny wpływ na decyzje podejmowane przez Pawła. Do tego odpowiada za przygotowanie instrukcji, według których głosujemy na sali sejmowej, i zarządza budżetem klubu wynoszącym ok. 70 tys. zł miesięcznie – opowiada jeden z posłów Kukiz’15. „Newsweek” uzyskał informacje z trzech spraw karnych, które toczyły się przeciwko doradcy Kukiza. Pierwszy wyrok zapadł w sądzie rejonowym w Zakopanem w 2001 roku i dotyczył kradzieży: „Oskarżony Dariusz Pitaś (…), działając wspólnie i w porozumieniu, zabrał w celu przywłaszczenia pieniądze w kwocie 6.000 zł i 10.000 dolarów USA o łącznej wartości co najmniej 40.000 zł na szkodę Adama R. (…). Uznano oskarżonego za winnego”. Wymierzono mu karę półtora roku pozbawienia wolności w zawieszeniu na cztery lata oraz grzywny, na poczet której zaliczono trzytygodniowy pobyt w zakładzie karnym w Nowym Sączu. Dwa pozostałe wyroki pochodzą z sądu rejonowego w Brzesku. Pitaś był tam sądzony za „niealimentację” (przez kilka miesięcy nie łożył na utrzymanie dwójki dzieci) oraz za wyłudzenie telefonów komórkowych i komputera (brał sprzęt na raty i nie spłacał go). W obu przypadkach skazywano go na wyroki w zawieszeniu, odpowiednio – 10 miesięcy na trzy lata i rok na trzy lata. O przeszłości dyrektora mówi się w klubie Kukiza od wielu tygodni. Sprawa stała się na tyle głośna, że Pitaś, chcąc uciąć dyskusje, rozesłał posłom swoje zaświadczenie o niekaralności. Mógł je uzyskać, ponieważ ostatni z jego wyroków zatarł się 2 czerwca 2015 roku. Do swojej przeszłości odniósł się też w rozmowie z „Polską The Times”, w której przyznał, że „kiedyś popełnił błąd i faktycznie siedział w więzieniu za pobicie”. Z „Newsweekiem” o swojej przeszłości nie chciał rozmawiać. Powtórzył tylko, że jest niekarany. - Nie przeszkadza panu, ze człowiek o takiej przeszłości ma wpływ na politykę klubu i firmuje ideę nowej konstytucji? – pytamy Kukiza. - Miałem dylemat, to oczywiste. Ale zwyciężyło we mnie człowieczeństwo. Sam w młodości popełniałem błędy i uważam, że każdemu należy się druga szansa. Tym bardziej, że jego wyroki uległy zatarciu, co oznacza, że człowiek ma dziś czystą tablicę. polska.newsweek.pl/doradca-kukiza-z-kryminalna-przeszloscia-kradl-i-siedzial-w-areszcie,artykuly,375765,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Doradca Kukiza z kryminalną przeszłością 14.12.15, 17:28 Wow! Jesteś coraz bieglejsza w dziedzinie "lustracji". Chłopaki z IPN patrzą na Twoją sumienną, organiczną, pracę z niekłamanym podziwem. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: żałosny Kukiz 14.12.15, 17:38 Nałóg picia zabija trzeźwy osąd rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
danillko A czy tu można coś na trzeźwo? 14.12.15, 18:01 Takiego sajgonu od lat nie było... porannakawa01 napisała: > Nałóg picia zabija trzeźwy osąd rzeczywistości. > Odpowiedz Link Zgłoś
gorszysort Re: żałosny Kukiz 14.12.15, 19:15 coś tak gada, ale sam już siebie nie rozumie Odpowiedz Link Zgłoś