axyzaaa 14.12.15, 18:21 Pozakonstytucyjna i pozaprawna drogę przejęcia kontroli nad państwem.I to się właśnie dzieje. Marek Borowski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a74-7 Re: Zamach Stanu 14.12.15, 18:24 jaki zamach Myslisz ze Polacy za bankierow i zlodziei beda walczyc? Cus ci siem popiorkowalo ,puknij siem w leb za rada swojego guru swetru. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Zamach Stanu 14.12.15, 18:28 Ze strachu przed Petru Kurdupel ma pełne gacie.A na punkcie strat we własnych kieszeniach naród jest wrażliwy i pamiętliwy.Zawistny Kurdupel przekombinował. Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaaa Re: Zamach Stanu 14.12.15, 18:38 Po TK publiczne i prywatne media, sądy, NBP, samorządy, PKW, RPO,NIK, uniwersytety, konrotola nad NGO,teatry, cenzura, w tym internetowa . To na początek. Plus ograniczenie go minimum praw kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: Zamach Stanu 14.12.15, 18:34 Bij (kłóć) się z kozami, a nie z Polakami! a74-7 napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Zamach Stanu 14.12.15, 18:47 > Bij (kłóć) się z kozami, a nie z Polakami! aj tam koziolku matolku, zamowienie na postawienie loda ciagle stoi, tylko usta sobie wyparz dla higieny. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Zamach Stanu 14.12.15, 18:52 Chyba nie ten adres.To zarezerwowane dla Budynia.Wieczorową porą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Zamach Stanu 14.12.15, 19:24 alistair-p napisał: > Chyba nie ten adres.To zarezerwowane dla Budynia.Wieczorową porą :-) a ty przylazles tu popatrzec jak dupetek bedzie stawiac loda,co?:-D Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: Zamach Stanu 14.12.15, 19:35 Proś bozię, żeby stary nie dowiedział się o Koziołku Matołku i kuciu kóz w Pacanowie:) a74-7 napisała: Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Lombard: 14.12.15, 18:25 "nie uważamy, że demokracja jest zagrożona" www.facebook.com/zespol.lombard/posts/10153823304559533 Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Jan Kowalski 14.12.15, 18:30 Ja,Jan Kowalski uważam,że demokracja jest zagrożona.Tak samo cała moja rodzina,a jest nas więcej niż członków LOMBARDU Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jan Kowalski 14.12.15, 18:33 Jeżeli rodzina Kowalskiego jest liczniejsza niż zespół Lombard ( jak rozumiem wliczając obsługę tech.) to czym się ten gościu martwi? Dostanie po pięcset na bachora i będzie mógł zrezygnować z pracy zawodowej na rzecz bycia kodekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Jan Kowalski 14.12.15, 18:39 Teraz rozumiem powiedzenie,że miłosierdzie boskie jest bezgraniczne,podobnie jak głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jan Kowalski 14.12.15, 18:43 Dopiero teraz..?! Ja to już wcześniej odkryłem. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 KOD przeprasza: 14.12.15, 18:36 www.facebook.com/zespol.lombard/posts/10153824652969533 Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: KOD przeprasza: 14.12.15, 18:37 Tu masz ciołku ich stronę na fb www.facebook.com/zespol.lombard/?fref=nf Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: KOD przeprasza: 14.12.15, 18:53 Tja, pajacu! Skróty tłiterka szkodzą na twój obolały musk:) Cugier ogłosiła protest Lombardu w swoim i jedynie Strózniaka imieniu, ale skąd rozćwierkany na tłiterku indyk może o tym wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: KOD przeprasza: 14.12.15, 18:58 Masz post Lombardu przed gałami, czego nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: KOD przeprasza: 14.12.15, 19:03 Kto ten post napisał, a później ogłosił, ze to tylko ona i Stróżniak mają problem? Gały, to trochę za mało, żeby rozumieć rzeczywistość! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: KOD przeprasza: 14.12.15, 19:38 Chłopie, na końcu postu masz jak byk: "Marta Cugier i Grzegorz Stróżniak zespół LOMBARD" EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: KOD przeprasza: 14.12.15, 19:46 No własnie, a zespół Lombard, to ile osób - rozćwierkany indyk wie? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: KOD przeprasza: 14.12.15, 19:55 Od tygodni na własne życzenie z uporem eliminujesz się z grona sensownych rozmówców. natemat.pl/165193,zespol-lombard-oburzony-wykorzystaniem-ich-utworu-na-marszu-kod-uzyto-go-bez-naszej-wiedzy-do-politycznych-celow Uprzedzając typową dla tego forum niezwykle inteligentną ripostę "jeden link nie jest dowodem" - wszystkie informacje prasowe mówią o zespole Lombard. Definitywne EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: KOD przeprasza: 14.12.15, 20:11 No i chodzisz w koło swojego indyczego kupra niczym pijana gęś:) Tekst Adama Gaafara nic nie wnosi. Wypowiedź w imieniu zespołu Lombard ogłosiła Cugier, przywołując na popierającego tylko Stróżniaka. Tyle! ps. te twoje EOT-y mają taką wartość, jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re:Tak to jest jedni przepraszają ci drudzy kłamią 15.12.15, 07:01 indeed4 napisał: > > rel="nofollow">www.facebook.com/zespol.lombard/posts/10153824652969533 Popełnili bład, przeprosili. Jak Preisner protestował przeciw wykorzystaniu jego utworu na marszu PiSu parę lat temu, to PiS szedł w zaparte i twierdził nie wykorzystał żadnego jego utworu. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus To nie był zamach! 14.12.15, 18:31 po prostu demokracja leciała za nisko, była mgła i jebła w brzozę. Możemy się spierać jedynie o to kto tą mgłę wytworzył. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: To nie był zamach! 14.12.15, 18:42 I tym sposobem elegancko połączyliśmy oba zamachy - bo że ten w Smoleńsku był dziełem Kaczyńskiego, dla każdego szanującego się KOD-eka jest oczywiste jak 2x2. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: To nie był zamach! 14.12.15, 18:45 Czy Kaczyński za 4 lata zwróci narodowi wrak demokracji? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: To nie był zamach! 14.12.15, 18:48 A co z czarną skrzynką? Czy udało się już odnaleźć zapis ostatniego tchnienia demokracji? Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Powinni podziękować Anodinie 14.12.15, 18:55 Ponoć fałszowano wyniki sekcji.Dzieki temu wyszło że Lech Kaczyński był trzeżwy.A ten jego generał prawie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus A Ty już odebrałeś swoją legitymację? 14.12.15, 18:59 przeclaw.archiwa.org/multimedia/biblioteki_max/377e7233cb61a5f85988e309f888d90679d1c9d72100ef1e5d91de473eb0ac56.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: A Ty już odebrałeś swoją legitymację? 14.12.15, 19:58 Hehe, no i ZBOWiD-owcowi odcięło prąd... Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Zamach Stanu 14.12.15, 18:58 Działanie kaczej viagry szybko zaniknie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Zamach Stanu 14.12.15, 20:10 www.tvp.info/23162526/petru-sa-pomysly-aby-wprowadzic-pelna-inwigilacje-internetu-to-38-mln-hakow-na-wszystkich-polakow A to? Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaaa Re: Zamach Stanu 15.12.15, 04:44 Likwidacja TK to dążenie do dyktatury, a dążenie do dyktatury to zamach stanu. Marek Borowski Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaaa Prof. Karol Modzelewski 15.12.15, 06:18 ... Czy był pan zaskoczony, kiedy prezydent Andrzej Duda w Dniu Dobroczynności dobrze wypowiadał się o pańskim przyjacielu Jacku Kuroniu, który również walczył o demokrację i próbował neutralizować nierówności społeczne. -czuję dyskomfort po wypowiedzi prezydenta, widząc, co czyni nowy establishment rządzący, którego zdyscyplinowaną częścią jest Andrzej Duda i pod presją tej dyscypliny podejmuje kroki, które dla Jacka Kuronia byłyby szalenie bulwersujące. Znałem Jacka jak mało kto, i obawiam się, że [b]nie wypowiadałby się o prezydencie Dudzie w sposób umiarkowany.[/b] Co pana bulwersuje w tym establishmencie? [i]Bulwersuje mnie bezceremonialność, z jaką są naruszane konstytucyjne reguły państwa prawnego. Faktyczna odmowa uznania legalnego wyboru trzech sędziów Trybunału Konstytucyjnego, odmowa stosowania się do innych orzeczeń Trybunału, odmowa ich publikacji, w sumie demonstracyjne niestosowanie się nowych władz do obowiązujących norm państwa prawnego. Podobnie jak Kuroń byłem w PRL kryminalistą.[/i] ... [i]to co się teraz wyprawia z Trybunałem Konstytucyjnym jest dla mnie bulwersujące. Bulwersuje mnie także bezprecedensowe ułaskawienie Mariusza Kamińskiego – przed wydaniem prawomocnego wyroku. Kamiński i jego ludzie z pomocą fałszowania dokumentów wykreowali nieistniejące przestępstwo korupcyjne, a następnie usiłowali w nie wrobić wicepremiera Leppera.[/i] ... Zaczęło się od Trybunału, żeby uwolnić się od pozapartyjnej i pozarządowej kontroli nad konstytucyjnością nowych ustaw. W kolejce czeka zapowiedziane przejęcie przez komisarzy PiS pełnej kontroli nad mediami publicznymi oraz marginalizacja mediów prywatnych. Tak już jest na Węgrzech, a wkrótce – zgodnie z zapowiedzią Budapesztu w Warszawie – będzie u nas. Gdy się będzie miało marionetkowy Trybunał, jakże się oprzeć pokusie posiadania dyspozycyjnych sądów powszechnych? Wtedy można bez przeszkód stosować areszty wydobywcze, wymuszać zeznania i stosować na obstalunek represje wobec przeciwników politycznych. Posłuszny sąd przyklepie każdy „areszt wydobywczy". Swego czasu aresztowano śląską bizneswoman Barbarę Kmiecik, żeby podyktować jej zeznania przeciwko Barbarze Blidzie. Gdy Kmiecik się opierała, aresztowano jej córkę; wtedy matka uległa i zeznała to, co chciała usłyszeć ABW. A jeżeli w ślad za sądownictwem „odzyska się" komisje wyborcze, to wybory będzie wygrywał ten, co liczy głosy. To bardzo czarny scenariusz, ale całkiem realny. Czy się spełni – zależy od obywatelskiej aktywności i siły oporu społecznego. Kukiz chce zmienić konstytucję Kwaśniewskiego. Szkoda czasu na Kukiza. Jest ochotniczym pomocnikiem PiS i zapłaci za to w wyborach. Uważa, że przy Okrągłym Stole dokonała się zdrada narodowa. To brednia. Architektami Okrągłego Stołu byli też bracia Kaczyńscy. ... Bardzo źle oceniam powrót do poprzedniego wieku emerytalnego. To grozi zapaścią całego systemu zabezpieczania emerytalnego i mam nadzieję, że PiS się zreflektuje. Wcale nie uważam, że im gorzej, tym lepiej. :D A czy Europa przyjdzie w sukurs polskiej demokracji? Moim zdaniem nie. Nic nie zrobiła także w obronie demokracji na Węgrzech. Europa ma dziś większe zmartwienia niż Kaczyńskiego i Orbana. Ale może nie powinniśmy wołać do Brukseli, żeby nas wyręczyła w tym, co powinniśmy sami u siebie zrobić. Uważam natomiast, że polityka i retoryka PiS osłabi pozycję Polski w Europie i na świecie. Będzie to miało dla nas złe konsekwencje m.in. w dziedzinie realnych gwarancji naszego narodowego bezpieczeństwa. Wpłynęliśmy na sankcje unijne przeciwko Rosji w związku z konfliktem ukraińskim, ale teraz nasz głos w tej sprawie już nie będzie się liczył. W Europie nie brak takich, co chcieliby się z tych sankcji wycofać i robić interesy z Moskwą, no i pozyskać ją do wspólnej walki z Państwem Islamskim. A polska klasa polityczna zgodnie uważa, że zwasalizowanie Ukrainy prowadziłoby do powrotu Rosji na tory polityki imperialnej. Polska znajdzie się wówczas w strefie zagrożenia. ... Jak pan ocenia sobotni marsz w obronie demokracji i TK? Entuzjastycznie. To sukces samorzutnej inicjatywy obywatelskiej, przejaw społecznej aktywności, jakiej nie było od lat. Mam na myśli nie tylko liczebność manifestacji, ale także wypowiedzi jej uczestników; nie tyle polityków, ile właśnie zwykłych obywateli, którzy porzucili bierność i wystąpili jako zbiorowy podmiot. Czegoś takiego nie widziałem od wielu lat. I to właśnie daje podstawę do optymizmu. A nieobecność Partii Razem oceniam jako poważny błąd. Rozumiem, że odbudowa autentycznej lewicy po latach nieobecności w życiu kraju wymaga jasnego określenia własnej tożsamości, a więc także ideowego odróżnienia się od ultraliberałów, którzy dołączyli do marszu. Ale to nie powód, żeby powtarzać błędy radykalnej lewicy z lat 30. Pod wpływem marszu skłonny jestem przystąpić do Komitetu Obrony Demokracji. Do tego samego skłaniają mnie słowa prezesa PiS, że „dobrą zmianę" krytykuje „szczególny sort Polaków skażony genem narodowej zdrady". Jarosław Kaczyński ma wielu podwładnych, ale chyba nie ma przyjaciół. Przyjaciele odradziliby mu chyba używanie takich słów. www.rp.pl/Polityka/312149843-Polska-rzadzi-Kaczynski.html Odpowiedz Link Zgłoś