Dodaj do ulubionych

Gilowska u Olejnik

21.09.04, 23:58
szukałem watku o tej tematyce, ale nie odnalazlem.
Wiec pani Gilowska powinna zajac sie ekonomia, bo w tej tematyce (ust.
aborcyjnej) jest zupelnie zielona, buczala cos tylko pod nosem. I mimo ze ta z
SLD mowila troche jakby odpowiadala przed pania w szkole, to wypadla wiele
wiele lepiej od Gilowskiej. Potrafiła przedstawic wszystkie swoje racje a
Gilowska w kółko - przeciez to i tak w parlamencie nie przejdzie. Pani
Gilowska przez taka postawe medialna mozecie stracic pare procent. Trzeba
popracowac nad umiejetnoscia prezentowania pogladow w danej kwestii zanim sie
zabierze glos - jezeli jest sie politykiem rzecz jasna.
--
Forum Studenci_Prawa:
forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18761
Obserwuj wątek
    • wpia nikt nie oglądał? 22.09.04, 00:17

• janosik6 masz racje jak dla mnie to sie tylko osmieszyla 22.09.04, 00:20
      A moze Olejnik o to chodzilo aby skompromitowac PO i Gilette ?
      • danek4 Re: masz racje jak dla mnie to sie tylko osmieszy 22.09.04, 08:28
        SLD
        można mieć rację
        ale trzeba też wiedzieć kiedy komu gdzie tej racji należy udzielić
        • Gość: ;) Re: masz racje jak dla mnie to sie tylko osmieszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 12:48
          Senyszyn wypadła lepiej ???????????????????
          buhahahahahahahahaaaaaaaaaaaaahahah
    • Gość: ;) Re: Gilowska u Olejnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 12:49
      wpia ty jesteś takim tukiem, masz szczęście , ze kodeksy można wykuć.
      • Gość: wartburg Re: Gilowska u Olejnik IP: *.b.dial.de.ignite.net 22.09.04, 13:03
        To było całe szczęście Gilowskiej, że Olejnik posadziła ją koło tej tragicznej
        krowy Senyszyn... Żałość ogarniała.
        • kataryna.kataryna Re: Gilowska u Olejnik 22.09.04, 13:07
          Gość portalu: wartburg napisał(a):

> To było całe szczęście Gilowskiej, że Olejnik posadziła ją koło tej
          tragicznej
          > krowy Senyszyn... Żałość ogarniała.

Faktycznie, obie panie to zupełnie inna liga. Senyszyn to jakiś koszmar, i
          jeszcze ten image a la okolice Poznańskiej.

www.se.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=40&news_id=22539&scroll_article_id=22539&layout=1&pag
          e=text&list_position=1
          • goniacy.pielegniarz Joanna! 22.09.04, 13:21
            kataryna.kataryna napisała:

> Gość portalu: wartburg napisał(a):
            >
            > > To było całe szczęście Gilowskiej, że Olejnik posadziła ją koło tej
            > tragicznej
            > > krowy Senyszyn... Żałość ogarniała.
            >
            >
            >
            > Faktycznie, obie panie to zupełnie inna liga. Senyszyn to jakiś koszmar, i
            > jeszcze ten image a la okolice Poznańskiej.

Miałem okazję ją widzieć ostatnio u Pospieszalskiego, gdy była mowa o
            antykoncepcji. Program być gorzej niż średni, ale oglądanie Joanny(zwłaszcza
            gdy, siedząc na krześle, podwijała spódnicę do samych majtek) i słuchanie jej o
            pólnocy to jednak wielkie przeżycie. Najbardziej podobały mi się jej dwa zdanka.
            Pierwsze, gdy na czyjeś stwierdzenie, że cały czas się uśmiecha, odpowiedziała,
            oczywiście z uśmiechem, że to daltego, że ma ładny uśmiech. Ale najlepsza była
            jej odpowiedź do Michalkiewicza. Michalkiewicz coś tam zaczął do niej mówic, a
            ona wyszczerzyła zęby i zakrzeczała: A co wy tam macie, te pół procent poparcia.
            • Gość: mariusz Re: Joanna! IP: *.aster.pl 22.09.04, 13:26
              Ta Senyszyn wyglada jak przechodzona k...a z poboczy polskich drog.
            • homosovieticus Joanna! ależ ona czesto na forumie krajowym pisze 22.09.04, 13:28
              Używa wtedy skórzanych majteczek z wkładką i podpisuje się ..no, kto odgadnie
              jakiej ksywki używa Śliczna Joanna
              • goniacy.pielegniarz Re: Joanna! ależ ona czesto na forumie krajowym 22.09.04, 13:34
                homosovieticus napisał:

> Używa wtedy skórzanych majteczek z wkładką i podpisuje się ..no, kto odgadnie
                > jakiej ksywki używa Śliczna Joanna

Nie mam pojęcia. Ale domyślam się, w jakim gronie mógłbym szukać, znając mniej
                więcej Twoje forumowe sympatie:)
                • homosovieticus bardzo przepraszam ale moje sympatię po forumie 22.09.04, 13:41
                  bez majteczek biegają.Nie muszą się niczego wstydzić, bo to panie wyzwolone od
                  barbarzyńskich bieliżnianych przesądów.Joanna Leszkowiz Sopot umysłowością
                  imponuje a nie dolną cześcią przedniego tułowia.
                  goniacy.pielegniarz napisał:

> homosovieticus napisał:
                  >
                  > > Używa wtedy skórzanych majteczek z wkładką i podpisuje się ..no, kto odga
                  > dnie
                  > > jakiej ksywki używa Śliczna Joanna
                  >
                  >
                  > Nie mam pojęcia. Ale domyślam się, w jakim gronie mógłbym szukać, znając mniej
                  > więcej Twoje forumowe sympatie:)
            • kataryna.kataryna Re: Joanna! 22.09.04, 13:29

> Miałem okazję ją widzieć ostatnio u Pospieszalskiego, gdy była mowa o
              > antykoncepcji. Program być gorzej niż średni, ale oglądanie Joanny(zwłaszcza
              > gdy, siedząc na krześle, podwijała spódnicę do samych majtek)

A mi się najbardziej podoba jej kokieteria, te fikuśne ciuszki i zalotne pozy,
              jak choćby ta ze zdjęcia w SE. Nawet się dziwię, że Playboy jej jeszcze
              rozbieranej sesji nie zaproponował. Może w gabinecie ginekologicznym, żeby
              jakoś nawiązać do życiowej misji Joanny. Senyszyn prężąca swoje wdzięki na
              fotelu aborcyjnym - to chyba bierze każdego.

• goniacy.pielegniarz Re: Joanna! 22.09.04, 13:32
                Ja ją raczej widzę w jakichś skórach, łańcuchach, pejczach, itd. Nawet Leszka by
                chyba okiełznała!(i nie chodzi o naszego forumowego Leszka, rzecz jasna:))
          • goniacy.pielegniarz A skoro już mowa o zdjęciach 22.09.04, 13:41
            posel.tau9.ceti.pl/uploads/gallery/5/p15.jpg
            • homosovieticus na zdjęciach uciska 22.09.04, 13:44

> posel.tau9.ceti.pl/uploads/gallery/5/p15.jpg

Jednak SLD -chociaż dupą - ale uciska czarnych.
            • kataryna.kataryna Re: A skoro już mowa o zdjęciach 22.09.04, 13:49

> posel.tau9.ceti.pl/uploads/gallery/5/p15.jpg

:))) To jest fantastyczne :)))

• Gość: nigga [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 14:21
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Henryk Gilowska u Olejnik i jej image :) IP: 82.160.30.* 22.09.04, 14:13
            > Faktycznie, obie panie to zupełnie inna liga. Senyszyn to jakiś koszmar, i
            > jeszcze ten image a la okolice Poznańskiej

Tu się Pani Kataryno nie popisała Pani obiektywną oceną image występujących pań.
            Obie nadają sie pod tym względem do występów w tej samej i to najwyżej 3-iej okręgowej:).

• kataryna.kataryna Re: Gilowska u Olejnik i jej image :) 22.09.04, 14:17
              Gość portalu: Henryk napisał(a):

> > Faktycznie, obie panie to zupełnie inna liga. Senyszyn to jakiś koszmar,
              > i
              > > jeszcze ten image a la okolice Poznańskiej
              >
              > Tu się Pani Kataryno nie popisała Pani obiektywną oceną image występujących
              pań
              > .
              > Obie nadają sie pod tym względem do występów w tej samej i to najwyżej 3-iej
              ok
              > ręgowej:).

Rzecz gustu :)
    • ayran Re: Gilowska u Olejnik 22.09.04, 14:02
      Senyszyn jest bodaj kierownikiem Katedry Badań Rynku na Uniwersytecie Gdańskim,
      zążyła już wypromować z pięciu doktorów ekonomii. Z tym większym zdumieniem
      odbierałem niefrasobliwość z jaką rzucała "ciemnymi liczbami" opisującymi
      rozmiary podziemia aborcyjnego w Polsce? "OK - niech będzie że nie dwieście a
      sto pięćdziesiąt tysięcy zabiegów rocznie".
      • Gość: tami Re: Gilowska u Olejnik IP: *.lodz.mm.pl 22.09.04, 14:39
        To jest przerażające, że taka prymitywna i ordynarna baba jest posłem.
        A do tego profesorem.
        Michalkiewicz ją kapitalnie ośmieszył, ale ona nawet tego nie zauważźyła.
        A na końcu powiedziała do innego profesora: "...niech sobie to pan przeczyta,
        jeżeli wogóle umie pan czytać".
        Kto nami rządzi!?!?
        • Gość: wartburg Monty Python Flying Circus IP: *.b.dial.de.ignite.net 22.09.04, 14:54
          Przypomina mi, szczególnie tym wibrującym wysoko głosikiem, damskie karykatury
          kreowane swojego czasu przez satyryków z "Monty Python Flying Circus", którzy
          kochali przebierać się za podstarzałe sprzątaczki, wyszczekane dozorczynie i
          debilne gospodynie domowe.

Dzisiaj można powiedzieć, że ich kreacje były prorocze. Przewidzieli fenomen
          posłanki Senyszyn.
    • agent10 Re: Gilowska u Olejnik 22.09.04, 15:11
      Kinga Dunin

Czy wszyscy młodzi ludzie powinni porozmawiać z rodzicami zanim rozpoczną
      współżycie?*

* tekst odrzucony przez redakcję "Wysokich Obcasów" (dodatek sobotni "Gazety
      Wyborczej")

Przy okazji podsumowanie Gilowskiej.

W którymś z licznie udzielanych wywiadów pewna powszechnie znana dama mówi, że
      papież jest dla niej (i dla jej męża) najwyższym autorytetem - tak jak dla
      wszystkich Polaków. Spokojnie. Nie zamierzam czepiać się papieża, który mnie
      ani ziębi, ani grzeje. Zastanawia mnie słówko "wszystkich". Zastanawiam się,
      dlaczego w Polsce zawsze wszyscy muszą być za, albo wszyscy muszą być przeciw,
      dlaczego zawsze wszyscy wiedzą to samo (jak wszyscy wiedzą...) i wszyscy zawsze
      to samo robią. O wiele bardziej interesują mnie jednak nie-wszyscy. Gdzież oni
      się podziewają? I czy mogliby mieć swojego prezydenta nie-wszystkich-Polaków?
      Gdzieś na boku, oddzielnie. Nie mam już bowiem nadziei, że moglibyśmy mieć
      prezydenta, który chciałby być prezydentem wszystkich, czyli różnych Polaków.
      Ale czym my się właściwie różnimy? Na przykład, kiedy indziej czytam sobie
      wyznania pewnej sławnej prawicowej posłanki. Jak prawicowa, to nie lewicowa,
      więc może nie będzie taka jak wszyscy, tylko jak niektórzy. Wywiad jest dla
      prasy kobiecej, czyli przeznaczonej dla wszystkich kobiet, a nawet dla
      wszystkich mężczyzn. Prasa taka nie jątrzy, ani nie podkreśla specjalnie
      żadnych swoich opinii, choć jakąś linię w końcu ma. W tym konkretnym przypadku,
      o ile się nie mylę, raczej odmienną od prawicowej posłanki, chociażby w
      sprawach obyczajowych i moralnych. Nie wstępuje, powiedzmy, przeciwko prawu
      kobiet do decydowania o tym, czy chcą mieć dzieci, ani przeciwko prawom dla
      mniejszości seksualnych. A partia prawicowej posłanki wręcz przeciwnie. Z
      wywiadu dowiadujemy się jednak tylko tyle, że posłanka prawicowa zawsze była
      antykomunistką. Jak wszyscy. Zna ktoś kogoś, kto nie był lub przynajmniej tak
      dzisiaj nie twierdzi? Ponadto dowiadujemy się, że jak wszystkie kobiety nosiła
      siaty, gotowała, rodziła i sprzątała. Takie też ma plany na przyszłość - "wziąć
      szczotkę i porządnie wyszorować schody". Jak już prawica obejmie władzę. Nie
      miałabym nic przeciwko temu, gdyby nie była to metafora. Gdyby rzeczywiście
      istniała nadzieja, że przyszła ekipa, zajmie się tylko i wyłącznie sprzątaniem
      Polski w sensie dosłownym, zbieraniem śmieci, szorowaniem i zmywaniem. Niestety
      podejrzewam, że chodzi o jakiś bardziej złożony program i że będzie on dotyczył
      również spraw istotnych dla nie-wszystkich kobiet. Chętnie bym go poznała, bo
      jak się sprząta i nosi siaty z grubsza wiem.
      Wiem nawet więcej, że owa prawicowa posłanka ma poglądy - widziałam w
      telewizji. Otóż stoi ona po stronie obiektywnej prawdy, która odpowiada całemu
      narodowi polskiemu. Słowo honoru, sama słyszałam. Krótko mówiąc ma jedynie
      słuszne poglądy jak wszyscy, albo raczej w imieniu wszystkich.
      I to jest jedna strategia: mówić swoje i upierać się, że wszyscy tak uważają.
      Inną strategię stosuje Jolanta Kwaśniewska. Jak wszyscy już wiedzą, generalnie
      chodzi o to, żeby nie mieć żadnych poglądów. Albo żeby powiedzieć coś takiego,
      z czym naprawdę nie sposób polemizować. Na przykład, pytana o stosunek do
      liberalizacji prawa antyaborcyjnego odpowiada ona, że marzyłaby o tym, "aby
      młodzi ludzie, nim rozpoczną współżycie, poważnie się nad tym zastanowili wraz
      ze swoimi rodzicami."
      No i co z tym można zrobić? Spierać się z czyimiś marzeniami? Marzyć każdemu
      wolno.
      Ja co prawda uważam, że ludzie, którzy przed rozpoczęciem współżycia muszą się
      nad tym zastanawiać z rodzicami, jeszcze do współżycia nie dorośli. Wydaje mi
      się raczej, że jest to jedna z tych dorosłych rzeczy, którą trzeba zrobić
      samemu, a nie z mamusią i tatusiem. Chociaż, rzecz jasna, na to jak i kiedy to
      się wydarzy nie pozostaje bez wpływu to, co rodzice robili wcześniej. Ale to
      moja prywatna opinia, do której jak wszyscy mam prawo. Wszystkich serdecznie
      pozdrawiam.

• kataryna.kataryna Re: Gilowska u Olejnik 22.09.04, 15:19
        agent10 napisał:

Zastanawia mnie słówko "wszystkich". Zastanawiam się,
        > dlaczego w Polsce zawsze wszyscy muszą być za, albo wszyscy muszą być
        przeciw,
        > dlaczego zawsze wszyscy wiedzą to samo (jak wszyscy wiedzą...) i wszyscy
        zawsze
        >
        > to samo robią. O wiele bardziej interesują mnie jednak nie-wszyscy.

Napisała autorka tekstu "Wszyscy jesteśmy pedofilami"
      • ayran Re: Gilowska u Olejnik 22.09.04, 15:24
        Czy ta pani zawsze, kiedy jakaś redakcja odrzuci jej tekst, puszcza go w
        internecie? Może warto byłoby zaproponowac jakiejś innej redakcji - nie szkoda
        honorarium?
      • kataryna.kataryna Re: Gilowska u Olejnik 22.09.04, 15:31
        agent10 napisał:

> Kinga Dunin
        >
        > Czy wszyscy młodzi ludzie powinni porozmawiać z rodzicami zanim rozpoczną
        > współżycie?*
        >
        > * tekst odrzucony przez redakcję "Wysokich Obcasów" (dodatek sobotni "Gazety
        > Wyborczej")

Odrzucony oczywiście z powodów polityczno-ideologiczno-światopoglądowych a nie
        dlatego, że to - za przeproszeniem - bełkot.
        • agent10 Re: Gilowska u Olejnik 22.09.04, 15:36
          Nie znam cię, ale po tym co piszesz w tym wątku, widzę, że jesteś częścią tego
          bełkotu, z którego nabija się Dunin.
          • kataryna.kataryna Re: Gilowska u Olejnik 22.09.04, 15:37
            agent10 napisał:

> Nie znam cię, ale po tym co piszesz w tym wątku, widzę, że jesteś częścią
            tego
            > bełkotu, z którego nabija się Dunin.

Nie powiem, żeby fakt nabijania się ze mnie przez Dunin był jakąś specjalną
            ujmą.

• antoni.goczal Ależ te megiery są brzydkie !!! ntx 22.09.04, 15:40
          • ayran Re: Gilowska u Olejnik 22.09.04, 16:20
            agent10 napisał:

> Nie znam cię, ale po tym co piszesz w tym wątku, widzę, że jesteś częścią
            tego
            > bełkotu, z którego nabija się Dunin.

O ile rozumiem autorkę "artykułu" (załóżmy że faktycznie jest to K. Dunin),
            krytykuje ona wypowiedzi dwóch osób publicznych - w jednym przypadku za brak
            precyzji (nieuprawnione użycie kwantyfikatora ogólnego), w drugim zaś za
            unikanie zajęcia jednoznacznego stanowiska. Nie bardzo łapię, jak można być
            częścią tych wypowiedzi.
    • homosovieticus wpia na forum daje wyraz dojrzałości umysłowej 22.09.04, 15:56
      ponieważ broni zdań Cioci o bardzo małym rozumku, niepokojącej urodzie,
      wyzywającym zachowaniu, szokujących wypowiedziach i członkostwie w SLD.
      Partii politycznej ,która wydała wybitne osobistości życia publicznego w Polsce.
      W każdej dziedzinie.Forumowej również.
      • niezlomny.prawicowiec Re: Ależ te megiery są brzydkie !!! ntx 22.09.04, 16:53
        Fakt. W dodtaku wredne i ograniczone.

Tylko Anna Sobecka !!!
        • Gość: U_Bolt Re: Ależ te megiery są brzydkie !!! ntx IP: *.eutelsat.net / *.eutelsat.net 22.09.04, 17:19
          I w sumie nie wazne co u Monisi obie te magiery gdakaly. Nie pierwszy i nie
          ostatni to magiel u Monisi.

Warto jednak zauwazyc jak duzo wysilku wklada Monika O. w zmiane swego image.
          Nie da sie ukryc, ze wchodzi rowniez w bardzo wysokie koszty. Zaanagzowala
          manicurzyski, dermatologow, visazystki, fryzjerki i kazdego innego kto zdazyl
          sie jeszcze zalapac. Ci profesjonalisci wkladaja sporo pracy i wysilku. Ta
          przyczeska na lewe oko...... no no. Te kiece juz teraz prawie do kostek. Ta
          generalna zmiana kolorow. To sie zauwaza.

Nie wszystko jednak da sie zlikwidowac czy zatuszowac. Chociazby zmarszczki. Te
          u Monisi stale wylaza spod make up'u. Mimo, ze uzywany make up bardzo drogi -
          wprost od Christian Dior'a.

I mimo tylu wysilkow, staran, przygladzen i przyczesek, .. puszczania oka,
          to...... mnie sie Monisia jednak bedzie juz na stale kojarzyc z odrostami na
          blond lepetynie, niedbalym strojem i rozbieganym zwrokiem. A sposob
          prowadzenia "Kropki nad i" ... o pardon ... "Prosto w oczy" pozostawiam bez
          komentarza. Bo w sumie bardzo mierny......
          • Gość: Zniesmaczony [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 17:22
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: MIchal Re: Gilowska u Olejnik IP: *.onhill.gda.pl 22.09.04, 17:22
      PAni Gilowska wyszła jak pijana a Senyszyn gwiazda południa - chlopaki wiedzą,
      która lepsza
      • homosovieticus Re: Gilowska u Olejnik 22.09.04, 17:29
        Gość portalu: MIchal napisał(a):

> PAni Gilowska wyszła jak pijana a Senyszyn gwiazda południa - chlopaki
        wiedzą,
        > która lepsza

Chłopaki od wideł?

Czy też i od piór..... pawich, różowych i zawsze pieknym blaskiem lsniacych?
        • Gość: Zniesmaczony Ależ te bladziochy są paskudne ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 17:39
          Tfu !
        • lvlarynat Trzy parki: Gilowska, Senyszyn i Olejnik... 22.09.04, 17:42
          homosovieticus napisał:

> Chłopaki od wideł?

> Czy też i od piór.....

Wszelki duch Pana Boga chwali, odnalazła się nasza zguba... Homoś, ja Cię
          proszę, szanuj moje nerwy. Jeśli się zamierzasz na kilka dni oddalić od grupy -
          zostaw jakąś wiadomość... A przynajmniej kilka słów w Ciemnicy pod kuflem po
          Kaprze - żebysmy się nie denerwowali, że Ci sie coś stało...
          pozdr.:)
          M.
          • homosovieticus Re: Trzy parki: Gilowska, Senyszyn i Olejnik... 22.09.04, 18:18
            lvlarynat napisał:

> homosovieticus napisał:
            >
            > > Chłopaki od wideł?
            >
            > > Czy też i od piór.....
            >
            > Wszelki duch Pana Boga chwali, odnalazła się nasza zguba... Homoś, ja Cię
            > proszę, szanuj moje nerwy. Jeśli się zamierzasz na kilka dni oddalić od
            grupy -
            >
            > zostaw jakąś wiadomość... A przynajmniej kilka słów w Ciemnicy pod kuflem po
            > Kaprze - żebysmy się nie denerwowali, że Ci sie coś stało...
            > pozdr.:)
            > M.
            Sam wysłałeś mnie do szkół .Po maturę.Myślisz ,że tak łatwo znaleźć - na
            zadupiu gdyńskim - szkołę w ,której maturę mozna zrobić w kilka tygodni?
            Zniknąłem więc bez wieści no i troszkę z .....prózności.Chciałem dowiedzieć
            się jak i kto zauważy moją nieobecność. Szkołę znalazłem ... i pomimo wakacji,
            udało mi się z ciałem pedagogicznym - ale ciało, Marynacie drogi, na samo
            wspomnienie... jeszcze bym się uczył i uczył - maturę czyli dojrzałość
            osiągnąć.Na razie fizyczną.Umysłową obiecali dać i poświadczyć w odpowiedniej
            kolejności.Najpierw warszawiacy, potek krakowiacy i na końcu gdynianie, czyli
            osobiscie homoś.
            pzdr
            homoś-dojrzały.
            Cieszę się,że mnie polubiłeś, chociaż z trudem wielkim.
            Ja toże bac.
        • Gość: Wszechpolak Re: Chyba lekko przesadziłeś IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.04, 19:36
          Panią Zytę widłami?
    • wpia Re: Gilowska u Olejnik 22.09.04, 20:01
      Pania Senyszyn przedtem malo znalem, kojarzylem z widzenia i wiedzialem ze z
      SLD. Niewiedzialem ze podwija spodnice do majtek, a szczerze mowiac malo mnie to
      obchodzi. Ocenialem tylko ten jeden program i nadal podtrzymuje ze Senyszyn
      wypadla o niebo lepiej.
      Gilowska poprostu byla nieprzygotowana nie miala zadnych argumentow. W debatach
      ekonomicznych prezentuje sie calkiem sensownie. Ale tutaj wygladala jak dziecko
      rzucone na gleboka wode, ktore nieudolnie chce odebrac czesc elektoratu LPR-owi.

Co do sprawy przyblizonej ilosci dokonywanych aborcji, tez uwazam ze szafowanie
      liczbami czy to malymi (sklonnosc LPR) czy duzymi (SLD) jest niewlasciwe. Trzeba
      akcentowac, ze zwyczajnie niewiemy jaka jest to liczba - i cala tragedia w tej
      niewiedzy. Bo dojrzale spoleczenstwo powinno byc swiadome wlasnych przymiotow
      (tez jezeli chodzi o problem aborcji). A chowanie glowy w piasek i robienie
      jednego czy dwoch najazdow na gabinety ginekologiczne w roku w celu udowodnienia
      popelienia przestwpstwa uwazam za przejaw niedojrzalosci naszego spoleczenstwa.
      • Gość: ??? Re: Gilowska u Olejnik IP: *.152.205.31.Dial1.Atlanta1.Level3.net 23.09.04, 05:50
        • wpia Re: Gilowska u Olejnik 23.09.04, 15:04
          czego nie rozumiesz gościu z Atlanty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka