Dodaj do ulubionych

PO traci władzę na Dolnym Śląsku

31.03.16, 15:38
https://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1,35771,19842985,platforma-odsunieta-od-wladzy-nowa-koalicja-i-nowy-wicemarszalek.html#BoxLokWrocImg

"14 osób liczy utworzony dziś nowy klub w sejmiku województwa. Jego powstanie to koniec rządów Platformy w regionie. Klub zarejestrowany został dzisiaj, będzie nosił nawę Bezpartyjnych Samorządowców (...) Po powstaniu nowego klubu została utworzona również nowa koalicja, która będzie rządzić Dolnym Śląskiem, wraz z klubem Bezpartyjnych Samorządowców tworzyć ją będzie pięcioosobowy klub PSL"

W krótkim czasie Grzesiu spieprzył to, na co Jacek pracował przez kilka lat. I to przy udziale Bogdana, który przez lata wyciągał PO z koszyka w wyborach.
Obserwuj wątek
    • czekam.na.lewice Re: PO traci władzę na Dolnym Śląsku 31.03.16, 16:41
      I to jeszcze nie koniec jazdy w dół :)
      • platfusy.ida.do.paki Re: PO traci władzę na Dolnym Śląsku 31.03.16, 17:31
        Po wyborach parlamentarnych 2015 zadałem tutaj na forum pytanie ile pociągną na głodzie (Platforma) i zdaje się, że obstawiłeś wiosnę. Miałem podobne zdanie, ale mimo wszystko uważałem Grzecha za bardziej rozgarniętego człowieka. Bieganie z kijem bejsbolowym to jego działka, ale sprawdza się za kulisami, nie przed kamerami.

Teraz to już będzie jedna wielka bójka w PO, na dodatek z tego towarzystwa nie uda się wykreować żadnego poważnego lidera, bo materiał ludzki jest słaby.
    • zoil44elwer Re: PO traci władzę na Dolnym Śląsku 31.03.16, 18:00
      W Frasyniuk:Yntylygynt z Wrocławia jako lider UW wyprowadził ją na śmietnik historii.
      G Schetina:Inteligient z Wrocławia jako lider PO wyprowadza ją na śmietnik historii.
      Łączą ich też ukraińskie korzenie!
    • inocom Nie PO tylko Protasiewicz 31.03.16, 19:19
      sverir napisał:

Tworzy go: piątka dotychczasowych radnych PO: Marszałek Cezary Przybylski, Julian Golak, Michał Bobowiec, Ryszard Lech i - dołączył w ostatniej chwili - Czesław Kręcichwost

Cały tekst: wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1,35771,19842985,platforma-odsunieta-od-wladzy-nowa-koalicja-i-nowy-wicemarszalek.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka