Dodaj do ulubionych

Nie tylko Tv Trwam

10.04.16, 23:37
Komuna z KRRiT utrudnia przedłużenie koncesji radiu RMF.
www.rmf24.pl/oswiadczenie-radia-rmf-fm
Zetka już wcześniej przedłużenie dostała. I niech mi ktoś powie, że PiS nie ma racji chcąc te wszystkie siedliska komuchów przejechać walcem.
Obserwuj wątek
    • kolor Re: Nie tylko Tv Trwam 10.04.16, 23:54
      A kiedy przejedzie towarszysza Piotrowicza i towarzyszke Pawlowicz prowincjonalny politykierku?
      • resboy Re: Nie tylko Tv Trwam 10.04.16, 23:57
        Zamilcz komuchu. Jesteście przegniłą, zdemoralizowaną strukturą i trzeba was wyplewić do korzeni z życia politycznego.
        • kolor Re: Nie tylko Tv Trwam 11.04.16, 00:04
          Tylko tyle masz PISdku do powiedzenia na temat przejechania walcem towarzysza Piotrowicza i i towarzyszki Pawlowicz?

• resboy Re: Nie tylko Tv Trwam 11.04.16, 00:07
            Tępaku, o czym jest temat? O cenzurze i blokowaniu radia przez komuchów. I do tego się odnieś.
            • kolor Re: Nie tylko Tv Trwam 11.04.16, 00:10
              Bucu, zalozyles temat o likwkidacji siedliska komuchow. A ja cie przyglupie PISdziacki pytam, kiedy PISdy z wlasnych szeregow sie ich pozbeda?

Dotarlo PISdziacki tluczku czy mam ci jeszcze raz to tluamczyc?
              • resboy Re: Nie tylko Tv Trwam 11.04.16, 00:12
                Lewacki tępaku spod ciemnej gwiazdy, komuchem jest ten, kto dziś tak postępuje i tworzy przeróżne układy powiązań. Nie dawny członek PZPR.
                • kolor Re: Nie tylko Tv Trwam 11.04.16, 00:14
                  Jestes glupszy od Jurgiela a to duuuza sztuka PISdziacki bolszewiku.
                  • resboy Re: Nie tylko Tv Trwam 11.04.16, 00:17
                    Ci bolszewicy zrobią wam z dupy jesień średniowiecza.
                  • czekam.na.lewice Re: Nie tylko Tv Trwam 11.04.16, 06:19
                    kolor napisał:

> Jestes glupszy od Jurgiela a to duuuza sztuka PISdziacki bolszewiku.
                    Ale od Ciebie frustracie powyborczy jest mądrzejszy a na pewno bardziej opanowany ...a teraz ustawiaj tę hierarchię jak chcesz dalej :) w każdym razie jesteś daleko za resboy.
    • kfugktru23 Re: Nie tylko Tv Trwam 11.04.16, 00:06
      To trzeba będzie wznowić Radio Wolna Europa...
      • czekam.na.lewice Re: Nie tylko Tv Trwam 11.04.16, 06:20
        kfugktru23 napisał:

> To trzeba będzie wznowić Radio Wolna Europa...
        Dobre ale dzisiaj sytuacje jest inna. Jest internet. PiS przetrwanie zawdzięcza właśnie internetowi.
    • czekam.na.lewice Nie było demokratycznie i wolnościowo, 11.04.16, 06:10
      Od samego początku istnienia rynku mediów elektronicznych w wolnej Polsce, tępiono każdego, kto starał się być niezależny. Służyły temu KRRiTV, Urzędy Skarbowe, Prokuratura itp
      RMF był i jest niezależny. Był tępiony/blokowany przez KRRiTV i wszystkie niemal zasiadające tam opcje polityczne.
      Pamiętam jak jeszcze Tyczyński ratował się opublikowaniem w prasie a m.in. w Rzepie, pełnej treści zawiadomienia do prokuratury przeciwko KRRiTV.
      Część mediów (nie dziennikarze !) a dokładnie zarządy ich właścicieli wchodziły w układ z politykami a więc z KRRiTV i ......dostawały co można było i co chciały.
      Część mediów powstała też wskutek decyzji politycznych np. Inforadio a obecnie TOK FM bo jest to jak wiemy spółka Polityki i Agory.
      Jednak szanowny założycielu wątku.
      Kaczyński nie będzie lepszy i nie bądż zdziwiony jak częstotliwości, koncesje itp. dostaną parafie i wierni zaufani typu grupa Republiki, Gazety Polskiej itp.
      Dostaniesz to samo co robiło lewactwo tylko z przeciwnej katonarodowościowej strony.

O to mam pretensje do Tuska, że nie zlikwidował KRRiTV a przynajmniej jej mocno nie uniezależnił od polityków, no i nosił wilk razy kilka, było miło i ....powieżli wilka.
      ------------------------------
      Jak politycy (przykład) wpływali na media. Skrótowo.
      Układ rynku medialnego w sensie reklam itp. był stworzony dla monopolistów i monopolisty w formie mediów publicznych. Małe stacje radiowe i telewizyjne, które z chęci do działania prywatnych przedsiębiorców, lokalnych stowarzyszeń i fundacji powstały działały i szybko się wykrwawiły, po ok. 2 latach były na skraju upadłości. To było zjawisko masowe w całej Polsce. Właściciele szukali wspólników, inwestorów czy nabywców takich stacji w części bo większość chciała działać w tych mediach dalej. Zapisy prawne w ustawach medialnych były takie, że "wpuszczając" do spółki medialnej wspólnika np. firmę budowlaną ze sporymi zasobami finansowymi, należało uzyskać zgodę KRRiTV czyli ....polityków. Te decyzje były czysto polityczne i figuranci w KRRiTV wykonywali decyzje polityczne. No i KRRiTV odmawiała zgody na wejście w spółkę radiową czy telewizyjną tegoż zasobnego w środki inwestora budowlanego lub nie odpowiadała mając gdzieś KPA i tym podobne wynmalazji a zadłużenie rosło. Sam znam przypadek gdy przewodniczący KRRiTV nie odpowiadał na podobny wniosek przez półtorej roku. Natychmiast docierał do Ciebie jakiś znajomy sprzed lat, który przypadkowo akurat mówił, że umówi spotkanie. Spotykałeś się i dowiadywałeś się, że możesz sprzedać całość pod warunkiem, że sprzedasz się np. spółce WORD ZET :) , która akurat budowała w Polsce sieć stacji i była bardzo przychylna władzom w swoich publikacjach.
      Ba ! Co ceny kontraktu doliczano Ci pieniądze, które miałeś przekazać panu baronowi politycznemu xyzet a były to niebanalne pieniądze.
      Jak dzisiaj widzę Obrońców Wolności Słowa i Obrońców Demokracji to widzę stado baranów.
      PiS nic lepszego w tej dziedzinie nie zrobi. Chce robić i już robi to samo.
      Tak więc problem Polski to nie jest problem, jak piepr%$#ą o tym pisiory, wpływu mocarstw zewnętrznych a jest to nasz wewnętrzny problem. Kaczyński nigdy nie wpadnie ze swoimi "specjalistami" od mediów na to jaki mechanizm en rynek psuje i jak to się stało, że media elektroniczne nie są polskie, jak mówi. Nasz problem taki jak na Ukrainie. Jest to problem wewnętrzny ale na całe szczęście mniejszy niż na Ukrainie.
      Mimo trudności należy być optymistą i niezależnym oraz racjonalnym w poglądach .
      • sverir Re: Nie było demokratycznie i wolnościowo, 11.04.16, 08:49
        "O to mam pretensje do Tuska, że nie zlikwidował KRRiTV a przynajmniej jej mocno nie uniezależnił od polityków(...)"

KRRiT jest organem konstytucyjnym - zarówno likwidacja, jak i mocniejsze formalne uzależnienie jej od opcji politycznej wymagałoby zmiany Konstytucji. Tusk mimo wszystko takich możliwości nie miał.
        • czekam.na.lewice Re: Nie było demokratycznie i wolnościowo, 11.04.16, 09:02
          sverir napisał:

> "O to mam pretensje do Tuska, że nie zlikwidował KRRiTV a przynajmniej jej mocn
          > o nie uniezależnił od polityków(...)"

> KRRiT jest organem konstytucyjnym - zarówno likwidacja, jak i mocniejsze formal
          > ne uzależnienie jej od opcji politycznej wymagałoby zmiany Konstytucji. Tusk mi
          > mo wszystko takich możliwości nie miał.
          A próbował ?
          Próbował podać jakiś projekt , jakąś koncepcję wyrażnie sformalizowaną ? Próbował skupić poparcie w tek kwestii ?
          Nawet pozostawiając tę neokomunistyczną czapę jaką jest KRRiTV mógł dokonać korekt systemu wyboru członków KRRiTV i odpartyjnić ten system bez zmian konstytucyjnych.
          Teraz Kaczyński za parę lat również powie : chciałem ale nie mogłem bo nie miałem większości konstytucyjnej. Polityka to nie jest tak jak sądzi POPiS, że wyborca jak Ci da większość to wtedy dopiero dotrzymasz słowa i zrealizujesz program. To dziecinne uważanie. Polityka to kompromis nad programem z różnymi, często przeciwnymi siłami politycznymi.

• sverir Re: Nie było demokratycznie i wolnościowo, 11.04.16, 10:36
            "A próbował ?"

Masz pretensje, że nie zlikwidował, czy że nie próbował?
            • czekam.na.lewice Re: Nie było demokratycznie i wolnościowo, 11.04.16, 12:13
              sverir napisał:

> "A próbował ?"
              >
              > Masz pretensje, że nie zlikwidował, czy że nie próbował?
              Jedno z drugim nie jest sprzeczne. Aby zlikwidować trzeba spróbować.
              Natomiast nie chodzi mi o likwidację, to skrót, ale o zmianę uniemożliwiającą zawłaszczanie mediów i ręczne sterowanie nimi.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Nie tylko Tv Trwam 11.04.16, 07:33
      Czyli jest równość. A ta sprawa rozumiem ma być przyczynkiem do umotywowania wymiany ekipy w ciele rozdaj?cym koncesje i miejscem pracy dla różnych sellinopodobnych.
      • czekam.na.lewice Re: Nie tylko Tv Trwam 11.04.16, 07:50
        religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Czyli jest równość. A ta sprawa rozumiem ma być przyczynkiem do umotywowania wy
        > miany ekipy w ciele rozdaj?cym koncesje i miejscem pracy dla różnych sellinopod
        > obnych.
        Nie dziwi mnie, że nie zrozumiałeś. Może potrzebujesz czasu, może wyjścia z frustracji powyborczych a może ktoś Ci to kiedyś wyjaśni szerzej. Nie wiem. To nie jest mój problem.
        Natomiast bawi mnie każdy baran na tym forum. Ty też. Chyba, że udajesz idiotę bo co masz powiedzieć/przyznać, że możliwość przejęcia mediów i tak swobodnych decyzji wynika z wadliwego systemu od dawna ale również braku reform , które obiecał Tusk a których nie zrealizował czyli państwa obywatelskiego a nie ...partyjnego.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Nie tylko Tv Trwam 11.04.16, 07:59
          Och och romeczek się wzmożył, ten nasz przedsiebiorca, i zgrywa erudytę i wiedzacego o co chodzi. Sfrustrowany romeczek tradycyjnie doszukuje sie u innych osób frustracji. W dupie mam twego ukochanego Tuska bez ktorego żyć nie potrafisz. Piszę tylko o tym, że zaczyna się propagandowe budowanie gruntu pod obsadzenie jakiegoś koncesyjnego ciała swoimi ludźmi. Do tego wykorzysta się rmf które raczej nie chciałoby miec takich obrońcow jak smalltownboy i jego kameraden.
          • czekam.na.lewice Re: Nie tylko Tv Trwam 11.04.16, 08:02

> Och och romeczek się wzmożył, ten nasz przedsiebiorca, i zgrywa erudytę i wiedz
            > acego o co chodzi. Sfrustrowany romeczek tradycyjnie doszukuje sie u innych osó
            > b frustracji. W dupie mam twego ukochanego Tuska bez ktorego żyć nie potrafisz.
            > Piszę tylko o tym, że zaczyna się propagandowe budowanie gruntu pod obsadzenie
            > jakiegoś koncesyjnego ciała swoimi ludźmi. Do tego wykorzysta się rmf które ra
            > czej nie chciałoby miec takich obrońcow jak smalltownboy i jego kameraden.
            >
            Jak widać z powyższego teksu to wzmożenie jest u Ciebie.
            Erudyta to niewłaściwe pojęcie. Sprawdż w definicjach. Sprawa mediów jest wpisana w moim zawodzie i realnych doświadczeniach.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Nie tylko Tv Trwam 11.04.16, 08:18
              Nie ma u mnie żadnego wzmożenia. Za to ty romeczku sie wzmogłes bo sam piszesz że to twoja działka i jakies nieudane przedsięwzięcia zrodziły u ciebie frustrację więc znów musisz dać jej upust pisz?c o twym ukochanym Tusku.
              • czekam.na.lewice Re: Nie tylko Tv Trwam 11.04.16, 08:36

> Nie ma u mnie żadnego wzmożenia. Za to ty romeczku sie wzmogłes bo sam piszesz
                > że to twoja działka
                To co poniżej wskazuje, że jednak u Ciebie jest to wzmożenie .
                >i jakies nieudane przedsięwzięcia zrodziły u ciebie frustra
                > cję więc znów musisz dać jej upust pisz?c o twym ukochanym Tusku.
                Zabierz głos merytorycznie. Szkoda energii na Twoje ujadanie w obronie Tuska bo takich kundelków jest tu sporo i chyba tylko Waszym Panom wydaje się, że to ma jakiś wpływ. Przecież podpisując się w ten sposób pod wypowiedzią merytoryczną kompromitujesz swoją ulubioną PO i dalej obniżasz jej wartość.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Nie tylko Tv Trwam 11.04.16, 09:28
                  Nie zabieram głosu merytorycznie bo charakter wątku nie jest merytoryczny. Wątek ten służy jedynie podparciu się RMFem w szykowanej zmianie na stołkach. Gdzieś tutaj bronię Tuska? Jakimi słowami? Zacytuj dokładnie. I nie proß nikogo o wypowiedzi merytoryczne bezkrytyczny powielaczu klamst jakoby w 14 z 15 krajow do których sprzedano pendolino toczyły sie w sprawie tych zakupów postepowania prokuratorskie czy też sądowe. Albo że ktoś z kancelarii twego ukochanego Tuska dzwonił do jakiegoś sędziego.
      • czekam.na.lewice i to nie jest równość ale ... 11.04.16, 07:51

> Czyli jest równość. A ta sprawa rozumiem ma być przyczynkiem do umotywowania wy
        > miany ekipy w ciele rozdaj?cym koncesje i miejscem pracy dla różnych sellinopod
        > obnych.
        POPiS.
        Jak piszesz równość czyli to samo , czyli POPiS.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: i to nie jest równość ale ... 11.04.16, 07:59
          Tusk plus Popis a wiec sfrustrowany romeczek w pełnej krasie.
          • czekam.na.lewice Re: i to nie jest równość ale ... 11.04.16, 08:05

> Tusk plus Popis a wiec sfrustrowany romeczek w pełnej krasie.
            >
            Gdzie Ty widzisz, tak nerwowo tu podskakując, u mnie frustracje. Raczej chłodna wypowiedż , która Cię gotuje bo wiesz, że słuszna. Zamiast obiecanego państwa obywatelskiego Tusk zrobił państwo partyjne i to nie jest żadna frustracja. To fakt i teraz , za władzy PiS, będziemy zbierali żniwo z powodu tego Tuskowego zaniedbania i znanej już znacznie wcześniej , totalitarnej polityki PiS.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: i to nie jest równość ale ... 11.04.16, 08:23
              Nigdzie się we mnie nie gotuje bo nie jestem tak jak ty zakochany w Tusku no i nie zrodziły się u mnie frustracje będące następstwem działań w mediach (zapewne nieudanych w jakiejkolwiek z rad nadzorczych). Ciekawi mnie po prostu jak pisiarstwo przygotowuje grunt pod wymianę załogi. Wykorzystają do tego eremefkę bo do takich działań potrzeba propagandowej podbudowy.
              • czekam.na.lewice Re: i to nie jest równość ale ... 11.04.16, 08:33

> Nigdzie się we mnie nie gotuje bo nie jestem tak jak ty zakochany w Tusku
                No właśnie jesteś zakochany w Tusku a Twój tekst wyrażnie to wskazuje.
                Dalej się w Tobie gotuje bo atakują Twojego ukochanego Tuska bo dalej koncentrujesz się na mnie /frustracje z tytułu nieudanych rad nadzorczy :) / a nie na temacie.
                Robisz więc to co robią tu od lat lemingi. Nie mając pojęcia o profesji wpadasz tu i szczekasz w obronie swego Pana, w którym jesteś zakochany.

no i
                > nie zrodziły się u mnie frustracje będące następstwem działań w mediach (zapewn
                > e nieudanych w jakiejkolwiek z rad nadzorczych). Ciekawi mnie po prostu jak pis
                > iarstwo przygotowuje grunt pod wymianę załogi. Wykorzystają do tego eremefkę bo
                > do takich działań potrzeba propagandowej podbudowy.
                >
                • religijnych.uczuc.obraza Re: i to nie jest równość ale ... 11.04.16, 09:30
                  Ani ja nie mam pojecia o profesji ani autor watku a mimo to nie atakujesz autora watku bo przecież dzieki jego watkowi możesz wyladować swoje frustracje i żale z piwodu nieudanych biznesów. No i zawsze możesz wpkeść w to wszystko ukochanego przez ciebie Tuska i standardową gadke o popisie.
    • uu1 Re: Nie tylko Tv Trwam 11.04.16, 12:17
      "Przypomnijmy - Jam jest twój ojciec Rydzyk. Oto przykazania moje:
      1. Nie będziesz miał radiów cudzych przed moim.
      2. Nie będziesz odbierał radia mojego bez opłaty.
      3. Pamiętaj, aby w dzień święty rentę mi przesyłać.
      4. Czcij Ojca swego i rozgłośnię jego.
      5. Nie zagłuszaj.
      6. Nie cudzosłysz.
      7. Nie przestrajaj.
      8. Nie unikaj fałszywego świadectwa na antenie mojej.
      9. Nie pożądaj maybacha ojca dyrektora swojego.
      10. Ani żadnej kasy, która jego jest."
      -------------------------
      • czekam.na.lewice Przypomnijmy - "mądry Polak po szkodzie" 11.04.16, 12:37
        w połowie lat 90th, jak R-Maryja było w rozwoju technicznym, budowało z naruszeniem prawa nadajniki, maszty antenowe, nadawało bez koncesji na danych obszar, bez pozwoleń na budowę z naruszeniem zasad bezpieczeństwa ludzi itp.
        Jeden mądry prokurator był odważny i wezwał pana Rydzyka w celu wyjaśnienia.
        Pan Rydzyk się nie stawił.
        Pan prokurator, odważny jak napisałem, wydał nakaz doprowadzenia pana Rydzyka na przesłuchanie. Ten nakaz anulowała minister sprawiedliwości i prokurator generalny z Unii Wolności, w rządzie leminga Buzka a była to Hanna Suchocka.
        Za władzy eSLDe też nie było odważnych egzekwować od Pana Rydzyka przestrzegania prawa. Czarzasty z Kwiatkowskim byli publicznie wzywani niemal na dywanik u Rydzyka i ....stawiali się :)
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Przypomnijmy - "mądry Polak po szkodzie" 11.04.16, 12:43
          A w jakiż to sposób pan Kwiatkowski mógł egzekwować prawo od pana Rydzyka? Możesz sypnąć paroma konkretami?
          • uu1 Re: Przypomnijmy - "mądry Polak po szkodzie&# 11.04.16, 12:53

> A w jakiż to sposób pan Kwiatkowski mógł egzekwować prawo od pana Rydzyka? Może
            > sz sypnąć paroma konkretami?
            Robert Kwiatkowski - KRRiT.

-----------------
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Przypomnijmy - "mądry Polak po szkodzie&# 11.04.16, 12:56
              Ano tak, przegapiłem ten element jego bogatej biografii.
              • czekam.na.lewice Re: Przypomnijmy - "mądry Polak po szkodzie&# 11.04.16, 12:58

> Ano tak, przegapiłem ten element jego bogatej biografii.
                >
                Nie tylko ten ale co sobie szczeknąłeś to szczeknąłeś.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Przypomnijmy - "mądry Polak po szkodzie&# 11.04.16, 13:06
                  A jaki jeszcze przegapiłem? I kiedy Kwiatkowski z Czarzastym dokładnie stawili się na dywaniku u Rydzyka?
                  • czekam.na.lewice Re: Przypomnijmy - "mądry Polak po szkodzie&# 11.04.16, 13:13

> A jaki jeszcze przegapiłem? I kiedy Kwiatkowski z Czarzastym dokładnie stawili
                    > się na dywaniku u Rydzyka?
                    >
                    Spasuj leminży durniu.
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Przypomnijmy - "mądry Polak po szkodzie&# 11.04.16, 13:16
                      Znów między nami widać różnicę klas (a raczej paru). Ja potrafię się przyznać do pomyłki. Ty tradycyjnie nie masz nic na poparcie swoich bzdur ale będziesz brnął ile wlezie. Napisz też wreszcie któż to z kancelarii twego kochanego Tuska dzwonił do jakiegoś sędziego, bo kiedyś tak tu na forum twierdziłeś.
    • nocenzura Oświadczenie 13.04.16, 11:58
      www.rmf24.pl/oswiadczenie-radia-rmf-fm
      Kilka przypadków wymienionych w oświadczeniu RMF spraw z czasów SLD/PSL znam osobiście.
      Napiszę krótko : nie dostali kasy w łapska a w związku z tym zrobili problem. Bezwzględna, bezlitosna, cyniczna, skorumpowana mafia polityczna.
      • czekam.na.lewice ani lewa, ani środek, ani prawa strona nie reaguje 14.04.16, 05:43
        Jedni, drudzy i trzeci żyli z haraczy jako mafia polityczna tylko w innych okresach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka