Dodaj do ulubionych

miałem go tylko za grafomana

22.07.16, 20:22
ale komentarz Ziemkiewicza do zamachu w Monachium:"Dla Niemców szok. Zawsze to oni mordowali innych, odwrotnej sytuacji nie mają przećwiczonej" skłania mnie do stwierdzenia,że to kanalia.
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: miałem go tylko za grafomana 22.07.16, 20:24
      Totalne bydle.
      • x2468 Re: miałem go tylko za grafomana 22.07.16, 20:32
        Szkoda "suw" skończony jełop, co do tego nigdy nie miałem wątpliwości od czasu jak błyskał glancem towarzyskim w Tv Prl.
    • inocom Bawarczycy to katolicy z innej parafii. 22.07.16, 22:26
      az43 napisał:

> ale komentarz Ziemkiewicza do zamachu w Monachium:"Dla Niemców szok. Zawsze to
      > oni mordowali innych, odwrotnej sytuacji nie mają przećwiczonej" skłania mnie d
      > o stwierdzenia,że to kanalia.
    • taniarada Fajny artykuł 22.07.16, 22:34
      Znów zginęli niewinni ludzie! Wyszli w piątkowy wieczór na zakupy i umarli od kul islamskich morderców! Czy nadal jedyną odpowiedzią współsprawców tej tragedii - Merkel, Hollande'a, Junckera, Barroso, Schulza będzie malowanie kredkami na asfalcie pacyfistycznych bzdur i "marsze hipokrytów"? Czy może od nowego roku szkolnego dzieci zaczną otrzymywać opaski na rękę z napisami (do wyboru) - "Nie rozjeżdżaj mnie TIR-em", "NIe strzelaj do mnie", "Nie zabijaj mnie siekierą" ? Islam wypowiedział wojnę chrześcijańskiej Europie - im szybciej ta prosta prawda przebije się przez me(n)dialny bełkot tym więcej istnień niewinnych ludzi zostanie ocalonych

Źródło: niepoprawni.pl/blog/yagon-12/rozlana-w-monachium-krew-wola-o-opamietanie

• snajper55 Re: Fajny artykuł 22.07.16, 22:39
        taniarada napisał(a):

> Znów zginęli niewinni ludzie! Wyszli w piątkowy wieczór na zakupy i umarli od k
        > ul islamskich morderców!

Już wiesz,że islamskich? Brevik to pewnie też islamista?

S.
        • 141288bs Re: Fajny artykuł 23.07.16, 10:39
          POwinno sie pisac,ze to ktos o ciemnej karnacji...bedzie poprawniej politycznie.
      • erte2 Re: Fajny artykuł 22.07.16, 23:42
        taniarada
        A skąd dupku wiesz że byli to islamiści? Już masz to zakodowane w tych swoich dwóch szarych komórkach?
        Ale nawet jeśli to tylko - choć z poślizgiem - odpłacają "prawdziwym chrześcijanom" za wojny krzyżowe, za lata okupacji Afryki północnej, za wyrżniętych w pień Prusów, Azteków, Aborygenów australijskich, za miliony wytępionych ogniem i mieczem ludzi w imię "krzewienia prawdziwej wiary".
        • matprot Nie ma usprawiedliwienia dla terroryzmu! 23.07.16, 01:36
          @ "Ale nawet jeśli to tylko - choć z poślizgiem - odpłacają "prawdziwym chrześcijanom" za wojny krzyżowe, za lata okupacji Afryki północnej, za wyrżniętych w pień Prusów, Azteków, Aborygenów australijskich, za miliony wytępionych ogniem i mieczem ludzi"

Jaja sobie robisz?!!! Do którego niby pokolenia wprzód mają odpowiadać potomkowie tych, którzy popełniali tamte zbrodnie?

A co z postępem cywilizacyjnym? Co z powszechną edukacją i dochodzeniem do wniosków, że holokausty i zrzucanie bomb na cywilów było jednak nie na miejscu?

Poza tym... mam niby uwierzyć, że dzisiejsi dżihadyści biorą odwet za Prusów i Azteków?
          Dobry dowcip. Prędzej uwierzę, że biorą odwet za akcje amerykańskich dronów sterowanych z bazy w Niemczech... ale to wciąż nie jest usprawiedliwienie dla zabijania przypadkowych przechodniów. Zwłaszcza, że wiele z tych przypadkowych ofiar też może być przeciwko akcjom amerykańskich dronów. (Są przeciwko równie bezsilnie jak bezpośrednie ofiary nalotów. Dodatkowo są na pierwszej linii strzału potencjalnych "odwetowców".)

To nie jest terroryzm w stylu RAF, IRA czy ETA, z jasno określonym celem zamachu.
          To nie był atak na instytucje niemieckie czy amerykańskie. Zamachowiec nie zaatakował symbolicznie komisariatu, budynku rządowego lub osób symbolizujących znienawidzony reżim. Strzelał do niewinnych dzieci pod supermarketem!
          • aniechto.only Re: Nie ma usprawiedliwienia dla terroryzmu! 23.07.16, 07:03
            matprot napisał(a)

To nie jest terroryzm w stylu RAF, IRA czy ETA, z jasno określonym celem zamachu.
            To nie był atak na instytucje niemieckie czy amerykańskie. Zamachowiec nie zaatakował symbolicznie komisariatu, budynku rządowego lub osób symbolizujących znienawidzony reżim. Strzelał do niewinnych dzieci pod supermarketem!

Pieprzysz, przypomnę choćby dworzec kolejowy w Bolonii, 1980 rok, 80 osób zabitych, 200 rannych, zamach w Monachium na Oktoberfest , też 1980 , 13 zabitych ,200 rannych.
            • matprot Re: Nie ma usprawiedliwienia dla terroryzmu! 23.07.16, 07:35
              Przypomniałeś zamachy, których akurat nie przeprowadziły wymienione przez mnie ETA, RAF, IRA... ale nieważne. Ten mój argument i tak był nieistotny w kontekście odpowiedzialności kolejnych pokoleń za grzechy przodków.

Znaczy, czy tego chcemy czy nie, odpowiadamy za grzechy naszych ojców, czasem dziadków... no ale branie dziś odwetu za czasy kolonializmu albo wojen krzyżowych to już przesada.
              Zwłaszcza w formie morderstwa.
              • aniechto.only Re: Nie ma usprawiedliwienia dla terroryzmu! 23.07.16, 10:49
                Przeciwstawiasz "szlachetność" działań i pobudek ETA, RA i IRA zamachowcowi z Monachium, usprawiedliwiać wymienione przez ciebie organizacje tym,że jakoby atakowały wyłącznie przedstawicieli i siedziby władzy. Co jest niestety gó... prawdą.

matprot napisał(a):

I tylko do tego się odniosłam , nie ma szlachetnych terrorystów.

ETA:
                1987 - w garażu centrum handlowego Hipercor w Barcelonie eksplodowała bomba zabijając 22 osoby
                1987 - bomba eksplodowała na osiedlu w Saragossie zamieszkanym przez rodziny hiszpańskich policjantów - zginęło 11 osób, w tym pięcioro dzieci.

7 marca 2008 - roku ETA zabiła socjalistycznego polityka Isaiasa Carrasco. Carrasco zginął w ostatnim dniu kampanii przed niedzielnymi wyborami parlamentarnymi, gdy wychodził z córką ze swego domu w baskijskim miasteczku Arrasate, od trzech strzałów oddanych w tył głowy. 30

października 2008 - ETA dokonała zamachu terrorystycznego przy użyciu samochodu pułapki na terenie kampusu studenckiego Uniwersytetu Nawarry w Pampelunie. 17 osób zostało rannych.

RAF w latach 1972-1993 terroryści RAF zamordowali 34 osoby, a ponad 200 ranili. Wszyscy byli uzbrojonymi przedstawicielami władzy?

Wraz z latami 80. RAF nawiązała współpracę ze Stasi, a jej członkowie znaleźli schronienie na terenie NRD. Oprócz rządu NRD działalność Frakcji Czerwonej Armii wspierana była przez państwa arabskie, z których szczególną pomoc udzieliła jej Libia rządzona przez Kaddafiego

IRA przykłady:
                1972. Najpierw, w lipcu, w tzw. krwawy piątek, członkowie Irlandzkiej Republikańskiej Armii dokonują eksplozji ładunków wybuchowych w stolicy Irlandii Północnej ? Belfaście. Ginie 9 osób, 130 odnosi rany.

1982 r. zorganizowała zamachy bombowe w Hyde Park i Regent's Park, w których zginęło kilkanaście osób.

Eksplozja samochodu-pułapki w sierpniu 1998 roku w Omagh (Irlandia Północna) przynosi śmierć 29 osób.

• qwardian Re: Fajny artykuł 23.07.16, 10:12
          Odpłacono Zachodniej Europie za wsadzanie nosa w nieswoje sprawy, serią plag egipskich, albo kopniaków po których szybko nie dojdą do siebie. Niech nasi wrogowie się nawzajem mordują, kiedy ja w wygodnych bamboszkach bujam się w skórzanym fotelu...
        • 141288bs Re: Fajny artykuł 23.07.16, 10:42
          ciebie mendo (erte2)nalezy sie wrzucenie w sam srodek panstwa islamskiego...wtedy wszystkie krzywdy beda powetowane
    • snajper55 Pislamski degenerat 22.07.16, 22:38
      Ale w PiS takich całe mnóstwo. Jaki wódz, taka partia.

S.
      • taniarada Re: Pislamski degenerat 22.07.16, 22:41
        demotywatory.pl/4675384/Jak-na-razie-6-ofiar-w-strzelaninie-w-Monachium
        • lechu_z_lechistanu Re: Pislamski degenerat 22.07.16, 22:44
          Ale prezesa strzegą całą dobę ochraniarze. Boi się suwerena ?
    • szwampuch58 Re: miałem go tylko za grafomana 22.07.16, 22:43
      Sku...el....nie owijajmy w bawelne
      • taniarada Re: miałem go tylko za grafomana 22.07.16, 23:46
        szwampuch58 napisał:

> Sku...el....nie owijajmy w bawelne
        >
        Polityka miłości opozycji.
        • az43 Re: miałem go tylko za grafomana 23.07.16, 09:28
          A kto deklarował politykę miłości do wyjątkowych łobuzów i chamów?
    • taniarada Czyli jest już pora 22.07.16, 23:51
      Ładować wagony kredek do Niemiec.To będzie nasz towar eksportowy.
      • piq wasz PiSowski, bo wy kredek nie otrzebujecie... 23.07.16, 03:12
        ...wolicie czarną farbą smarować idiotyzmy po biało-czerwonych barwach na spędach tłuszczy smoleńskiej. Piękny przykład szacunku dla barw narodowych.
    • taniarada Na dobranoc Niemcy odwrócą kota ogonem 22.07.16, 23:54
      I nie będzie to kot Kaczyńskiego.Tak samo było o gwałtach Niemek.Cisza .
    • rzewuski1 Re: miałem go tylko za grafomana 22.07.16, 23:54
      Niemcy mordowali też siebie przez setki lat, z różnych powód(religijnych, klasowych czy zwyczajnie władze).
      • rzewuski1 Re: miałem go tylko za grafomana 22.07.16, 23:56
        W porównaniu z taka wojna trzydziestoletnia czy chłopskimi wojnami takie zamachy nie są nawet warte w wzmianki w najgrubszym podręczniku historii.
      • 141288bs Re: miałem go tylko za grafomana 23.07.16, 10:48
        rzewuski pisze - Niemcy mordowali tez siebie przez setki lat... i czego to ich nuczylo?
    • volupte Re: miałem go tylko za grafomana 23.07.16, 01:42
      Lepiej późno niz wcale .....to odkryć :-)
    • matprot Kanalia z ambicjami 23.07.16, 02:03
      Ziemkiewicz to koń trojański dla stowarzyszenia Kukiz'15.
      Najpierw zaaranżował mocny i zdecydowany skręt w prawo tego środowiska (namawiając Kukiza do założenia stowarzyszenie o wiele mówiącej nazwie Endecja, które w zapowiedziach miało być "fabryką elit" i nadzieją dla polskiej inteligencji, a w praktyce odcięło tylko Kukizowi'15 jakiekolwiek resztki elektoratu anty-systemowego ale nie narodowo-katolicko-wyzwoleńczego).
      A dzisiaj skompromitował tą "fabrykę elit" swoim brakiem taktu.

Czekam na ostrą reakcję Pawła Kukiza i Piotra Marca na temat twita Ziemkiewicza.
      Jeżeli się nie doczekam (i to w miarę szybko, a nie po tygodniu) to oficjalnie uznam Kukiz'15 za najbardziej frajerskie stowarzyszenie ostatniej dekady.
      Przebiją Ruch Palikota, który zmienił nazwę na kiosk ruchu i dał się wmanewrować w koalicję z Kwaśniewskim.
      • czekam.na.lewice Re: Kanalia z ambicjami 23.07.16, 05:19
        matprot napisał(a):

> Ziemkiewicz to koń trojański dla stowarzyszenia Kukiz'15.
        > Najpierw zaaranżował mocny i zdecydowany skręt w prawo tego środowiska (namawia
        > jąc Kukiza do założenia stowarzyszenie o wiele mówiącej nazwie Endecja, które w
        > zapowiedziach miało być "fabryką elit" i nadzieją dla polskiej inteligencji,
        ...
        > Jeżeli się nie doczekam (i to w miarę szybko, a nie po tygodniu) to oficjalnie
        > uznam Kukiz'15 za najbardziej frajerskie stowarzyszenie ostatniej dekady.
        > Przebiją Ruch Palikota, który zmienił nazwę na kiosk ruchu i dał się wmanewrowa
        > ć w koalicję z Kwaśniewskim.
        Ziemkiewicz to klasyczny intelektualista-dziennikarz, jak np. Sierakowski, Żakowski i wielu innych, który żyje jedynie w środowisku mediów w tym tzw społecznościowych i jest kompletnie oderwany od realnego życia i rzeczywistych działań.
        Całą prawie jego działalność to działalność wirtualna i jest to chyba tylko rodzaj zabawy a także sposób zarabiania na życie. Nic więcej. Tak, tym wpisem, nie tylko tym , zblamował się.
        • az43 Re: Kanalia z ambicjami 23.07.16, 09:29
          Nie przesadzaj z tym intelektualizmem.
    • piq lubiłem go i ceniłem, ale widać postanowił zostać 23.07.16, 03:06
      ...pajacem i kretynem. Zdyskwalifikował się intelektualnie i moralnie.
      • matigrypl Re: lubiłem go i ceniłem, ale widać postanowił zo 23.07.16, 06:12
        Ja na tym forum widzę ze mamy do czynienia z bardzo mądrymi ludźmi którzy zawsze wyciagają prawidłowe wnioski i warto ich posłuchać. Dlatego mam pytanko dla orłów intelektu; dlaczego te zboki islamskie mordują tylko bogu ducha winnych ludzi. Dlaczego nie atakują, tak jak to mają w zwyczaju normalne organizacje które mordują polityków? Przecież w ten sposób mieli by zapewnione poparcie społeczeństw i ich wdzięczność. Czyżby mieli jakieś tajne umowy z politykami? Czyżby byli na ich usługach? Jeśli za tym wszystkim stoi kaczor z putinem to należy to głośno powiedzieć koledzy pełowcy.

Co do Ziemkieicza to ma rację! Jeśli szwaby chcieli nam zrobić na złość i zastąpić Polaków terrorystami przy podcieraniu doopsk esesmańskich to muszą teraz wypić piwo które nawarzyli. Na marginesie dodam że to wybitni specjaliści od warzenia piwa co jasno wykazała historia. Chcą uchodzić za rycerski naród a z rycerskości to mają tylko zakutą pałę.
      • taniarada Re: lubiłem go i ceniłem, ale widać postanowił zo 23.07.16, 09:55
        piq napisał:

> ...pajacem i kretynem. Zdyskwalifikował się intelektualnie i moralnie.
        Towarzyszu agencie przecież to wasz guru .Nawalał na Papieża .
    • aniechto.only Re: miałem go tylko za grafomana 23.07.16, 07:38
      I nie nie widzi powodu,żeby przepraszać.

11godz.
      Krzysztof Stanowski @K_Stanowski
      @R_A_Ziemkiewicz Wiem po sobie, że to trudne i szkodzi na ego, ale czasami lepiej przeprosić, skasować i życie toczy się dalej.
      Obserwuj
      Rafał A. Ziemkiewicz @R_A_Ziemkiewicz
      @K_Stanowski Nie widzę powodu
      19:54 - 22 lip 2016
      2 2 podane dalej 47 47 polubień
      • witek.bis Re: miałem go tylko za grafomana 23.07.16, 08:18
        A moją uwagę najbardziej zwrócił ten twit:

Rafał A. Ziemkiewicz @R_A_Ziemkiewicz

Korzystając z chwilowego wzrostu zainteresowania moim kontem, zapraszam wszystkich na 21.50 do #wtylewizji
        19:42 - 22 lip 2016

Naprawdę coraz trudniej jest komentować wybryki Czarnoziemkiewicza, nie wchodząc w konflikt z prawem karnym.
        • aniechto.only Re: miałem go tylko za grafomana 23.07.16, 10:52
          Reklama na tle tropów. Co za szlachetny osobnik.
    • behemot17-13 Re: Dewaluacja ekspertów 23.07.16, 08:12
      w temacie zamachów i terrorystów. Przykład - pan Dziewulski produkujący się przez kilkadziesiąt minut, wczoraj, był przekonany i wyartykułował na wizji, że nie sposób w pojedynkę, musi być zorganizowana grupa terrorystów.
      Ikona się zestarzała i ...
      • szwampuch58 Re: Dewaluacja ekspertów 23.07.16, 09:51
        tzw :eksperci w telewizji.....buhahahahahaha
      • taniarada Re: Dewaluacja ekspertów 23.07.16, 09:58
        behemot17-13 napisał:

> w temacie zamachów i terrorystów. Przykład - pan Dziewulski produkujący się prz
        > ez kilkadziesiąt minut, wczoraj, był przekonany i wyartykułował na wizji, że ni
        > e sposób w pojedynkę, musi być zorganizowana grupa terrorystów.
        > Ikona się zestarzała i ...
        Ten komuch nigdy nie był ikoną .Całą noc ględzą .A nad ranem wychodzi niemoc.
    • zapijaczony_ryj PiSi inaczej postrzegają rzeczzywistość 23.07.16, 10:47
      Patrzą jak upośledzeni umysłowo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka