yossarian18 30.09.04, 11:22 Ci którzy protestują mają rację-kto chce żeby mu tiry jeździły pod domem, naprawdę nie można tej autostrady puścić przez jakieś pole??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abcd Warszawa: specjalna ochrona sesji Rady Miasta IP: 195.117.108.* 30.09.04, 11:29 Protestujacy maja racje. Nie poto pobudowano wspaniale rezydencje aby teraz miec w poblizu autostrade. W koncu to kwiat polskiego biznesu, polityki i kultury. To nasze elity - lepszych ponoc nie mamy. Maja wiec prawo do szczegolnych wzgledow i przywilejow. Co innego te zwykle masy jakis tam nieudacznikow, ktorzy zamieszkuja blokowiska. Tymi nie ma sie co przejmowac i mozna bez problemu zafundowac im taka autostrade, chocby nawet pod samymi oknami. A jak juz sie nie da to puscmy te trase przez np. warszawska starowke. Kto by sie tam w koncu przejmowal starociami, ktore na dobra sprawe i tak juz byly kiedys zniszczone po ostatniej wojnie. Nie pozwolmy by ktos lub cos zaklocilo nalezny komfort i prawo do mieszkania w eksluzywnych dzielnicach naszych ukochanych wladcow i ich swity. Wszak to oni sa tak naprawde najwazniejsi w Rzeczpospolitej. Pozdrowienia dla pani Jolanty K.(nie protestuje?), Kayah (protestuje?) i innych wielkich tego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gTg Re: Warszawa: specjalna ochrona sesji Rady Miasta IP: 213.17.171.* 30.09.04, 11:38 "Nie poto pobudowano wspaniale rezydencje (...)" Brawo, to była typowo polska wypowiedź. Zgodnie z zasadą "Modlitwę moją zanoszę. Bogu, Ojcu i Synowi. Dopierdolcie sąsiadowi. Dla siebie o nic nie wnoszę. Tylko mu dosrajcie proszę!" -- [gTg] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Pozdrawiam Wilanow IP: 195.117.108.* 30.09.04, 11:47 Rozumiem, ze szanowny(a) Pan(i) preferuje Zoliborz lub Stare Miasto. Bo przeciez tak w ogole to autostrady to fajna rzecz i sie przydadza? A i nie kazdy musi miec przyjacioł (sasiadow) np. na Pradze. Pozdrawiam serdecznie Pana(nia) i sasiadow z Wilanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
anonim_ka Re: Warszawa: specjalna ochrona sesji Rady Miasta 30.09.04, 12:20 Taki system ponoc nazywa sie DEMOKRACJA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Re: Warszawa: specjalna ochrona sesji Rady Miasta IP: 195.117.108.* 30.09.04, 12:36 Oczywiscie. Ale zgodzmy sie, ze w demokracji mniejszosc ma takie samo prawo glosu i przedstawiania swoich racji. Obawiam sie jedynie, ze niektore mniejszosci chcialyby nadal narzucac swoja wole i swoj prywatny interes wiekszosci. Pozdrawiam Ursynów, Wawer i Wilanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAI Zbudujcie nareszcie Autostrade! IP: *.dialup.telenergo.pl 30.09.04, 21:26 Aj-jaj-jaj. Tylko gdzieś ted tiry i tak pojadą! Pomieszkaj sobie troichę przy Wawelskiej albo Al. Krakowskiej! I przejdz się się nad tunelem na Powiślu! Ursynowianie powinni się cieszyć, że droga będzie w tunelu, nawet jej nie zauważą! A korzystać będą chętnie, ci ci protestują w pierwszej kolejności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Autostrady najlepiej zdala od Polski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.09.04, 12:00 a tubylcy niech sobie siedza w lapciach przy ognisku, przyjdzie czas to tego bekarta Poczdamu sie podzieli, i wtedy zbuduje sie autostrady nikogo nie pytajac o zdanie. Dzieki temu mamy jeszcze w Polsce drogi i kolej, bo zaborcy przelamali sila nasza milosc do 'Polskich drog'. Swoja droga smrod spalin dobywajacy sie z warszawy z ktorej obecnie nikt nie moze wyjechac szybciej niz w godzine bedzie potezniejszy, ale co tam, najwazniejsze czyste srodowisko.. w czechoslowacji. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Do kogo ta mowa ? 30.09.04, 12:40 NIGDZIE w Europie autostrady nie przechodzą przez duże miasta. Jest sporo Polaków, którzy jeździli autokarami do Francji lub Hiszpanii i mogą to potwierdzić. Tu akurat zwolennicy i przeciwnicy UE mogą się pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Do kogo ta mowa ? IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 14:46 indris napisał: > NIGDZIE w Europie autostrady nie przechodzą przez duże miasta. Jest sporo > Polaków, którzy jeździli autokarami do Francji lub Hiszpanii i mogą to > potwierdzić. Tu akurat zwolennicy i przeciwnicy UE mogą się pogodzić. *********************** Autostrada w aglomeracji jest takim nonsensem, że wypada tylko zapytać o koneksje radnych z właścicielami działek przez które będzie przebiegać A-2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rax akurat... IP: *.cable.quicknet.nl 30.09.04, 15:01 w Amsterdamie np przechodzi przez miasto, ring autostradowy w wiekszosci przechodzi o kilkadziesiat metrow od zabudowy (w wiekszosci bloki mieszkalne i kantory). Dzieki ringowi Amsterdam jest przynajmniej jakos przejezdny (wezmy pod uwage ze natezenie ruchu jest w tej czesci Holandii o wiele wyzsze niz gdziekolwiek w Polsce). I jakos nikt sie nie skarzy ze przynajmniej ma wogole mozliwosc wyjechac lub wjechac do miasta samochodem, co bez ringu byloby niemozliwe (infrastruktura drogowa w samym Amsterdamie jest tez prawde mowiac tragiczna)... A tak nawiasem to Paryz ma akurat rowniez srodmiejska 'autostrade' (Peripherique o ile pamiec mnie nie myli), ta ma taki sam status jak droga ekspresowa przez Ursynow bedzie miec, a biegnie w sumie nawet blizej 'centrum'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADNY WOJTERA NIE PRZYSZŁEM, bo się bałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 16:01 Warszawiacy nie chcą autostrady, moi dawni Koledzy z UPR też nie. A moja nowa partia PiS - owszem. No to nie przyszłem, bo mi przypomną, jak sobie załatwiłem mandat radnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Smerf Re: Warszawa: specjalna ochrona sesji Rady Miasta IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 16:31 > Ci którzy protestują mają rację-kto chce żeby mu tiry jeździły pod domem, > naprawdę nie można tej autostrady puścić przez jakieś pole??? Oczywiście. Dawno mówiłem, że autostrada powinna iść na południe od Warszawy. Np przez Czechy i Słowację. Tym bardziej, że jest już prawie gotowa. A przez Ursynów? Tam należy w ogóle zlikwidować ruch samochodowy i wprowadzić dorożki i ekologiczne tramwaje konne. A ci którzy się tam wprowadzali, widząć szeroki na kilkasej metrów pas bez zabudowy, myśleli, że to będzie ścieżka dla matek z dziećmi w wózkach, i dopiero teraz dowiedzieli się ze zdziwieniem, że to pod autostradę. Takie gapy. Odpowiedz Link Zgłoś