Dodaj do ulubionych

Członkowie PZPR w PISie

06.12.16, 09:57
www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/byli-w-pzpr-sa-w-pis/kr311b2
Obserwuj wątek
    • moralny_karzel Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 10:13
      Oraz byli członkowie PZPR na usługach PO.......
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,162906016,162906016,Mowia_ze_w_PO_to_wrecz_zatrzesienie_komuchow_jest.html

Wklejam post tw_wielgusa, który wykonał iście bebedyktyńską robotę.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 10:14
        Przecież to nie jego robota. Przekleił gotowca.
      • moralny_karzel Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 10:15
        Jeszcze raz post tw_wielgus z byłymi członkami PZPR na usługach partii PO.
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,162906016,162906016,Mowia_ze_w_PO_to_wrecz_zatrzesienie_komuchow_jest.html?p=162906769
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 10:27
          A co sądzisz rysiu o komuchach z PiSu?
        • yoma Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 11:29
          Myślisz, że jak jeszcze z 10 x wkleisz, to więcej z tego wyniknie?
          • moralny_karzel Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 11:36
            yoma napisała:

> Myślisz, że jak jeszcze z 10 x wkleisz, to więcej z tego wyniknie?
            >

Wiesz dlaczego podałem ten drugi link?
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 11:42
              A teraz rysiu podaj link o pisiorach z PZPRu pod wpisem wielgusa w tamtym wątku.
            • yoma Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 17:51
              Facet, tobie się wydaje, że mnie twoje motywy obchodzą?
      • boblebowsky Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 11:35
        Platfusy nie niosą na swoich sztandarach walki z komuną czy post komuną. To nie platfusy grzebią ludziom w życiorysach doszukując się czerwonych korzeni, bo to jest specjalność PISu. Tym bardziej rażąca jest w tej partii obecność takich osób.
        • tw_wielgus Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 11:55
          No co ty powiesz....:))) A pierwsza ustawa skutecznie obniżająca emetytury sebekom to była autorstwa...? No :))))
          No grzebiemy w pamięci dziadek. Kiedy?
          • boblebowsky Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 12:01
            tw_wielgus napisał:

> No co ty powiesz....:))) A pierwsza ustawa skutecznie obniżająca emetytury sebe
            > kom to była autorstwa...? No :))))
            > No grzebiemy w pamięci dziadek. Kiedy?

Czyżbyś na potrzeby dyskusji kwestionował siłę pisowskiego antykomunizmu, zrównując ją z tym platfusim?
            • tw_wielgus Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 12:39
              Nie, tylko wykazuję niekonsekwencję jaką posłużyłeś się w dyskucji, w celu wybielenia poczynań ugrupowania Pożeraczy Owoców, morza.
              Tyle...

Czy cłonkowie PZPR w PIS to hipokryzja? Tak, i to dalekoidąca, ale napisanie że PO nie grzebie ludziom w życiorysach! No wybacz...
              • boblebowsky Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 12:46
                tw_wielgus napisał:

> Nie, tylko wykazuję niekonsekwencję jaką posłużyłeś się w dyskucji, w celu wybi
                > elenia poczynań ugrupowania Pożeraczy Owoców, morza.
                > Tyle...

Jakie niekonsekwencje? To tylko kwestia proporcji. To PC, a teraz PIS na swoich sztandarach niesie od lat antykomunizm a nie PO, czy wcześniej UW? Dlatego hipokryzja w tym przypadku jest tak rażąca.
                • tw_wielgus Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 13:31
                  Co...?! Kwestia "proporcji"? Pan raczy żartować, czy nie zna pojęcia "bycia konsekwentnym"?
                  • boblebowsky Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 13:47
                    tw_wielgus napisał:

> Co...?! Kwestia "proporcji"? Pan raczy żartować, czy nie zna pojęcia "bycia kon
                    > sekwentnym"?
                    >

Wyjaśniłem ci już dlaczego, ale widzę, że zaczyna się wężykowanie. Antykomunizm jest jednym ze spoiw PISu. Platfusów już nie. Mówimy tu konflikcie i historycznym podziale polskich środowisk opozycyjnych, których gruba kreska linię tego podziału wyznaczała. Dalej różnicy nie widzi?
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 12:01
            Dlatego poobniżali że w PO było i jest mnóstwo esbeków.
            • tw_wielgus Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 12:41
              Biedny leming, biedny...
              Sprawdzałeś pod tapczanem?
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 12:50
                Hehehe wklej tu jeszcze jakiegoś gotowca z flądry ilu to było komuchów u platfusów. Znów błyśniesz ciotuchna intligiencją.
                • tw_wielgus Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 13:29
                  Nie prosiłem o to żebyś się rechotał nieszczerze a o odpowiedź na pytanie czy udało Ci się odzyskać poranną zgubę?
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 14:04
                    A co mnie obchodzi o co ty ciotuchna prosisz?
      • buldog2 Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 12:38
        Wiele jeszcze jest innych tematów i sposobów na zwekslowanie rozmowy. Tak prymitywnie, z jawnym okazaniem intencji?

--
        Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1
        • yoma Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 17:52
          Na Nowogrodzkiej szkolone, to co się dziwisz.
    • derff Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 10:22
      Takich rodzynków jak prokurator Piotrowicz i sędzia Kryże to Po niestety nie ma. PIS wygrywa w tej konkurencji
      • moralny_karzel Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 10:30
        derff napisał:

> Takich rodzynków jak prokurator Piotrowicz i sędzia Kryże to Po niestety nie ma
        > . PIS wygrywa w tej konkurencji

Ma w swoich szeregach (miała) inne rodzynki.
        Taki M.Święcicki pełnił funkcję członka komitetu centralnego PZPR.
        Co do Kryże to PiS sam sobie strzelił w stopę dając mu funkcję, co do Piotrowicza to mam ambiwalentną ocenę tej postaci.
    • behemot17-13 Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 11:11
      Mnie zastanawia postać Targalskiego, eksperta w TV Trupiarnia, współautora - Resortowe Dzieci.
      Gość wygląda i zachowuje się jak niezrównoważony psychicznie, wiecznie uśmiechnięty, a najbardziej jest zadowolony, gdy potrafi sklecić zdanie trzymające się kupy. Można rzec, autorytet z przeszłością.
    • boblebowsky Lista Faktu jest niepełna 06.12.16, 11:27
      więc parę dorzucę parę sztuk.

Karol Karski (PiS) - działacz władz centralnych socjalistycznego ZSP na Wydziale Prawa i Administracji UW. Pod koniec lat 80 startował z poparcia PRON (organizacji utworzonej przez PZPR w stanie wojennym) w wyreżyserowanych i sfałszowanych przez komunistów wyborach do rad narodowych.

Krzysztof Czabański - mianowany 01.07.2006 na prezesa Polskiego Radia S.A. - były dziennikarz m.in. 'Sztandaru Młodych' i 'Zarzewia'. W latach 1967-1980 należał do PZPR.

Ryszard Siewierski - Zastępca Komendanta Głównego Policji IV RP - członek PZPR do końca (1990)

Jerzy Bahr - 19.05.2006 mianowany ambasadorem RP w Moskwie. W latach 1976 - 1980 w randze I sekretarza pracował w Ambasadzie PRL w Bukareszcie. Do stanu wojennego był członkiem PZPR.

Krzysztof Czabański - mianowany 01.07.2006 na prezesa Polskiego Radia S.A. - były dziennikarz m.in. 'Sztandaru Młodych' i 'Zarzewia'. W latach 1967-1980 należał do PZPR.

I jeszcze paru ładnych paru by się znalazło.
    • qqazz W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patrioci 06.12.16, 11:34

pozdrawiam
      • boblebowsky Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 11:37
        qqazz napisał:

>
        > pozdrawiam

Zapewne, ale nie przypominam sobie żeby Kaczyński kiedykolwiek o tym mówił.
        • moralny_karzel Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 11:41
          boblebowsky napisał:

> qqazz napisał:
          >
          > >
          > > pozdrawiam
          >
          > Zapewne, ale nie przypominam sobie żeby Kaczyński kiedykolwiek o tym mówił.

wiadomosci.dziennik.pl/wybory-prezydenckie/artykuly/222115,szef-pis-cieplo-o-jozefie-oleksym.html
          • religijnych.uczuc.obraza Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 11:45
            www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/jaroslaw-kaczynski-nie-przyszedl-na-pogrzeb-jozefa-oleksego-kto-byl/ejd4b7z
            Choć Kaczyński kilka lat temu nazwał Oleksego „lewicowym politykiem starszo-średniego pokolenia”, potem tłumaczył, że te słowa były żartem. W
          • behemot17-13 Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 11:47
            Nagiąłeś.
            • moralny_karzel Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 12:02
              behemot17-13 napisał:

> Nagiąłeś.

??????
              • behemot17-13 Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 12:08
                Się nie pytaj, się poczytaj.
                • moralny_karzel Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 12:21
                  behemot17-13 napisał:

> Się nie pytaj, się poczytaj.

Się nie doczytałem, dlatego pytam.
                  • behemot17-13 Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 12:47
                    Się nie doczytałeś, to wyjaśniam. Na potrzeby kampanii ludzie wygadują niestworzone rzeczy, dokładnie w tym przypadku było. Zamieszczenie linku z tą deklaracją, fałszywą przecież jest nagięciem i już.
                    • behemot17-13 Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 12:52
                      Dodam, linku nie otwierałem.
                      • moralny_karzel Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 13:00
                        behemot17-13 napisał:

> Dodam, linku nie otwierałem.

Linku nie otwierałeś, ale powiedziałeś, że "nagiąłem". Typowe diabelskie postępowanie.
                        • behemot17-13 Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 13:05
                          Nie musiałem, po prostu nie musiałem, ponieważ i chociaż pamięć jest ulotna, zapamiętałem otwierając kiedyś, dziwi Cię to?
                          • moralny_karzel Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 13:08
                            behemot17-13 napisał:

> Nie musiałem, po prostu nie musiałem, ponieważ i chociaż pamięć jest ulotna, za
                            > pamiętałem otwierając kiedyś, dziwi Cię to?

Mnie już mało co dziwi. Za długo żyję na tym łez padole.
                    • moralny_karzel Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 12:59
                      behemot17-13 napisał:

> Się nie doczytałeś, to wyjaśniam. Na potrzeby kampanii ludzie wygadują niestwor
                      > zone rzeczy, dokładnie w tym przypadku było. Zamieszczenie linku z tą deklaracj
                      > ą, fałszywą przecież jest nagięciem i już.

To wiem, że ludzie na potrzeby kampanii wygadują różne rzeczy. Chciałem tylko wykazać, że Jarek tak powiedział, bez względu na jego intencje. Nie uważam, że "nagiałem" jeżeli już, to Jarosław przegiął....
                      • behemot17-13 Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 13:32
                        Nie tak. Polityk w swoim CV ma napisane, plotę bzdury i z tego żyję. Ty nie jesteś politykiem, jesteś anonimowym wypisywaczem jak ja, ot, różnica.
          • boblebowsky Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 11:49
            moralny_karzel napisał:

> boblebowsky napisał:
            >
            > > qqazz napisał:
            > >
            > > >
            > > > pozdrawiam
            > >
            > > Zapewne, ale nie przypominam sobie żeby Kaczyński kiedykolwiek o tym mówi
            > ł.
            >
            > wiadomosci.dziennik.pl/wybory-prezydenckie/artykuly/222115,szef-pis-cieplo-o-jozefie-oleksym.html

Nie rozśmieszaj lepiej. To incydentalna wypowiedź z kampanii wyborczej z której sam się zresztą później wycofał mówiąc, że był na silnych lekach. Użycie tego argumentu przy całej masie innych wypowiedzi i w ogóle całej linii partyjnej PIS jest cienkie.
    • ukos Lista towarzyszy w PiS i okolicach v. 1 06.12.16, 12:32
      Trzeba wreszcie skompletować w miarę pełną, choćby zaczynając od paru nazwisk:
      Wojciech Jasiński

Maciej Łopiński
      Stanisław Kostrzewski
      Andrzej Kryże
      Stanisław Piotrowicz
      Marcin Wolski
      Jerzy Targalski
      Uzupełniajcie kopiując ten wpis i uzupełniając o następne nazwiska. Skończy się nieprędko.
    • derff Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 14:05
      Istota rzeczy polega na tym, że dla PO członek PZPR jest czymś normalnym w końcu to nie trąd. Ale dla partii, która na sztandarach ma dezubekizację i inne tego typu bzdety oznacz hipokryzję do kwadratu.
      Inaczej mówiąc moralność Kalego
      • czekam.na.lewice Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 17:47
        derff napisał:

> Istota rzeczy polega na tym, że dla PO członek PZPR jest czymś normalnym w końc
        > u to nie trąd. Ale dla partii, która na sztandarach ma dezubekizację i inne teg
        > o typu bzdety oznacz hipokryzję do kwadratu.
        > Inaczej mówiąc moralność Kalego
        To fakt. PO jest tolerancyjna. Oficer WSI czy pułkownik rozprawiający o kulturalnym traktowaniu obywateli w stanie wojennym to kolega z walki o demokrację. Fakt !
        • boblebowsky Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 20:56
          czekam.na.lewice napisał:

> derff napisał:
          >
          > > Istota rzeczy polega na tym, że dla PO członek PZPR jest czymś normalnym
          > w końc
          > > u to nie trąd. Ale dla partii, która na sztandarach ma dezubekizację i in
          > ne teg
          > > o typu bzdety oznacz hipokryzję do kwadratu.
          > > Inaczej mówiąc moralność Kalego
          > To fakt. PO jest tolerancyjna. Oficer WSI czy pułkownik rozprawiający o kultura
          > lnym traktowaniu obywateli w stanie wojennym to kolega z walki o demokrację. Fa
          > kt !

Nie słyszałem o żadnym Piotrowiczu czy Kryże z PO więc opowiadaj kocopałów.
    • czekam.na.lewice a nie możecie zrobić wspólnej listy dla POPiS ? 06.12.16, 16:08
      Jedna lista i już.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: a nie możecie zrobić wspólnej listy dla POPiS 06.12.16, 19:19
        A co wtedy z twoim ukochanym Bolkiem?
      • buldog2 Re: a nie możecie zrobić wspólnej listy dla POPiS 06.12.16, 21:52
        A jak się ma w tym sprawa B.Blidy? Przypomina wcześniejszy i historię niejakiego Ernsta Roehma (PiS nazywał się wtedy inaczej, ale to on, frakcja kotolubnych).

--
        • czekam.na.lewice Re: a nie możecie zrobić wspólnej listy dla POPiS 07.12.16, 05:24
          buldog2 napisał:

> A jak się ma w tym sprawa B.Blidy? Przypomina wcześniejszy i historię niejakieg
          > o Ernsta Roehma (PiS nazywał się wtedy inaczej, ale to on, frakcja kotolubnych)
          > .
          To jesteś za wspólną listą członków PZPR itp. w POPiS czy nie ? :)
          > Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1
    • buldog2 Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 21:22
      W PiS dominują członkowie.

--

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka