derff 06.12.16, 09:57 www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/byli-w-pzpr-sa-w-pis/kr311b2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moralny_karzel Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 10:13 Oraz byli członkowie PZPR na usługach PO....... forum.gazeta.pl/forum/w,28,162906016,162906016,Mowia_ze_w_PO_to_wrecz_zatrzesienie_komuchow_jest.html Wklejam post tw_wielgusa, który wykonał iście bebedyktyńską robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 10:14 Przecież to nie jego robota. Przekleił gotowca. Odpowiedz Link Zgłoś
moralny_karzel Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 10:15 Jeszcze raz post tw_wielgus z byłymi członkami PZPR na usługach partii PO. forum.gazeta.pl/forum/w,28,162906016,162906016,Mowia_ze_w_PO_to_wrecz_zatrzesienie_komuchow_jest.html?p=162906769 Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 10:27 A co sądzisz rysiu o komuchach z PiSu? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 11:29 Myślisz, że jak jeszcze z 10 x wkleisz, to więcej z tego wyniknie? Odpowiedz Link Zgłoś
moralny_karzel Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 11:36 yoma napisała: > Myślisz, że jak jeszcze z 10 x wkleisz, to więcej z tego wyniknie? > Wiesz dlaczego podałem ten drugi link? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 11:42 A teraz rysiu podaj link o pisiorach z PZPRu pod wpisem wielgusa w tamtym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 17:51 Facet, tobie się wydaje, że mnie twoje motywy obchodzą? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 11:35 Platfusy nie niosą na swoich sztandarach walki z komuną czy post komuną. To nie platfusy grzebią ludziom w życiorysach doszukując się czerwonych korzeni, bo to jest specjalność PISu. Tym bardziej rażąca jest w tej partii obecność takich osób. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 11:55 No co ty powiesz....:))) A pierwsza ustawa skutecznie obniżająca emetytury sebekom to była autorstwa...? No :)))) No grzebiemy w pamięci dziadek. Kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 12:01 tw_wielgus napisał: > No co ty powiesz....:))) A pierwsza ustawa skutecznie obniżająca emetytury sebe > kom to była autorstwa...? No :)))) > No grzebiemy w pamięci dziadek. Kiedy? Czyżbyś na potrzeby dyskusji kwestionował siłę pisowskiego antykomunizmu, zrównując ją z tym platfusim? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 12:39 Nie, tylko wykazuję niekonsekwencję jaką posłużyłeś się w dyskucji, w celu wybielenia poczynań ugrupowania Pożeraczy Owoców, morza. Tyle... Czy cłonkowie PZPR w PIS to hipokryzja? Tak, i to dalekoidąca, ale napisanie że PO nie grzebie ludziom w życiorysach! No wybacz... Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 12:46 tw_wielgus napisał: > Nie, tylko wykazuję niekonsekwencję jaką posłużyłeś się w dyskucji, w celu wybi > elenia poczynań ugrupowania Pożeraczy Owoców, morza. > Tyle... Jakie niekonsekwencje? To tylko kwestia proporcji. To PC, a teraz PIS na swoich sztandarach niesie od lat antykomunizm a nie PO, czy wcześniej UW? Dlatego hipokryzja w tym przypadku jest tak rażąca. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 13:31 Co...?! Kwestia "proporcji"? Pan raczy żartować, czy nie zna pojęcia "bycia konsekwentnym"? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 13:47 tw_wielgus napisał: > Co...?! Kwestia "proporcji"? Pan raczy żartować, czy nie zna pojęcia "bycia kon > sekwentnym"? > Wyjaśniłem ci już dlaczego, ale widzę, że zaczyna się wężykowanie. Antykomunizm jest jednym ze spoiw PISu. Platfusów już nie. Mówimy tu konflikcie i historycznym podziale polskich środowisk opozycyjnych, których gruba kreska linię tego podziału wyznaczała. Dalej różnicy nie widzi? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 12:01 Dlatego poobniżali że w PO było i jest mnóstwo esbeków. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 12:41 Biedny leming, biedny... Sprawdzałeś pod tapczanem? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 12:50 Hehehe wklej tu jeszcze jakiegoś gotowca z flądry ilu to było komuchów u platfusów. Znów błyśniesz ciotuchna intligiencją. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 13:29 Nie prosiłem o to żebyś się rechotał nieszczerze a o odpowiedź na pytanie czy udało Ci się odzyskać poranną zgubę? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Jest tylko jedna mała różnica 06.12.16, 14:04 A co mnie obchodzi o co ty ciotuchna prosisz? Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 12:38 Wiele jeszcze jest innych tematów i sposobów na zwekslowanie rozmowy. Tak prymitywnie, z jawnym okazaniem intencji? -- Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 17:52 Na Nowogrodzkiej szkolone, to co się dziwisz. Odpowiedz Link Zgłoś
derff Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 10:22 Takich rodzynków jak prokurator Piotrowicz i sędzia Kryże to Po niestety nie ma. PIS wygrywa w tej konkurencji Odpowiedz Link Zgłoś
moralny_karzel Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 10:30 derff napisał: > Takich rodzynków jak prokurator Piotrowicz i sędzia Kryże to Po niestety nie ma > . PIS wygrywa w tej konkurencji Ma w swoich szeregach (miała) inne rodzynki. Taki M.Święcicki pełnił funkcję członka komitetu centralnego PZPR. Co do Kryże to PiS sam sobie strzelił w stopę dając mu funkcję, co do Piotrowicza to mam ambiwalentną ocenę tej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 11:11 Mnie zastanawia postać Targalskiego, eksperta w TV Trupiarnia, współautora - Resortowe Dzieci. Gość wygląda i zachowuje się jak niezrównoważony psychicznie, wiecznie uśmiechnięty, a najbardziej jest zadowolony, gdy potrafi sklecić zdanie trzymające się kupy. Można rzec, autorytet z przeszłością. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Lista Faktu jest niepełna 06.12.16, 11:27 więc parę dorzucę parę sztuk. Karol Karski (PiS) - działacz władz centralnych socjalistycznego ZSP na Wydziale Prawa i Administracji UW. Pod koniec lat 80 startował z poparcia PRON (organizacji utworzonej przez PZPR w stanie wojennym) w wyreżyserowanych i sfałszowanych przez komunistów wyborach do rad narodowych. Krzysztof Czabański - mianowany 01.07.2006 na prezesa Polskiego Radia S.A. - były dziennikarz m.in. 'Sztandaru Młodych' i 'Zarzewia'. W latach 1967-1980 należał do PZPR. Ryszard Siewierski - Zastępca Komendanta Głównego Policji IV RP - członek PZPR do końca (1990) Jerzy Bahr - 19.05.2006 mianowany ambasadorem RP w Moskwie. W latach 1976 - 1980 w randze I sekretarza pracował w Ambasadzie PRL w Bukareszcie. Do stanu wojennego był członkiem PZPR. Krzysztof Czabański - mianowany 01.07.2006 na prezesa Polskiego Radia S.A. - były dziennikarz m.in. 'Sztandaru Młodych' i 'Zarzewia'. W latach 1967-1980 należał do PZPR. I jeszcze paru ładnych paru by się znalazło. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patrioci 06.12.16, 11:34 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 11:37 qqazz napisał: > > pozdrawiam Zapewne, ale nie przypominam sobie żeby Kaczyński kiedykolwiek o tym mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
moralny_karzel Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 11:41 boblebowsky napisał: > qqazz napisał: > > > > > pozdrawiam > > Zapewne, ale nie przypominam sobie żeby Kaczyński kiedykolwiek o tym mówił. wiadomosci.dziennik.pl/wybory-prezydenckie/artykuly/222115,szef-pis-cieplo-o-jozefie-oleksym.html Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 11:45 www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/jaroslaw-kaczynski-nie-przyszedl-na-pogrzeb-jozefa-oleksego-kto-byl/ejd4b7z Choć Kaczyński kilka lat temu nazwał Oleksego „lewicowym politykiem starszo-średniego pokolenia”, potem tłumaczył, że te słowa były żartem. W Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 11:47 Nagiąłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
moralny_karzel Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 12:02 behemot17-13 napisał: > Nagiąłeś. ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 12:08 Się nie pytaj, się poczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
moralny_karzel Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 12:21 behemot17-13 napisał: > Się nie pytaj, się poczytaj. Się nie doczytałem, dlatego pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 12:47 Się nie doczytałeś, to wyjaśniam. Na potrzeby kampanii ludzie wygadują niestworzone rzeczy, dokładnie w tym przypadku było. Zamieszczenie linku z tą deklaracją, fałszywą przecież jest nagięciem i już. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 12:52 Dodam, linku nie otwierałem. Odpowiedz Link Zgłoś
moralny_karzel Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 13:00 behemot17-13 napisał: > Dodam, linku nie otwierałem. Linku nie otwierałeś, ale powiedziałeś, że "nagiąłem". Typowe diabelskie postępowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 13:05 Nie musiałem, po prostu nie musiałem, ponieważ i chociaż pamięć jest ulotna, zapamiętałem otwierając kiedyś, dziwi Cię to? Odpowiedz Link Zgłoś
moralny_karzel Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 13:08 behemot17-13 napisał: > Nie musiałem, po prostu nie musiałem, ponieważ i chociaż pamięć jest ulotna, za > pamiętałem otwierając kiedyś, dziwi Cię to? Mnie już mało co dziwi. Za długo żyję na tym łez padole. Odpowiedz Link Zgłoś
moralny_karzel Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 12:59 behemot17-13 napisał: > Się nie doczytałeś, to wyjaśniam. Na potrzeby kampanii ludzie wygadują niestwor > zone rzeczy, dokładnie w tym przypadku było. Zamieszczenie linku z tą deklaracj > ą, fałszywą przecież jest nagięciem i już. To wiem, że ludzie na potrzeby kampanii wygadują różne rzeczy. Chciałem tylko wykazać, że Jarek tak powiedział, bez względu na jego intencje. Nie uważam, że "nagiałem" jeżeli już, to Jarosław przegiął.... Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 13:32 Nie tak. Polityk w swoim CV ma napisane, plotę bzdury i z tego żyję. Ty nie jesteś politykiem, jesteś anonimowym wypisywaczem jak ja, ot, różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: W PZPR byli też porządni ludzie i polscy patr 06.12.16, 11:49 moralny_karzel napisał: > boblebowsky napisał: > > > qqazz napisał: > > > > > > > > pozdrawiam > > > > Zapewne, ale nie przypominam sobie żeby Kaczyński kiedykolwiek o tym mówi > ł. > > wiadomosci.dziennik.pl/wybory-prezydenckie/artykuly/222115,szef-pis-cieplo-o-jozefie-oleksym.html Nie rozśmieszaj lepiej. To incydentalna wypowiedź z kampanii wyborczej z której sam się zresztą później wycofał mówiąc, że był na silnych lekach. Użycie tego argumentu przy całej masie innych wypowiedzi i w ogóle całej linii partyjnej PIS jest cienkie. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Lista towarzyszy w PiS i okolicach v. 1 06.12.16, 12:32 Trzeba wreszcie skompletować w miarę pełną, choćby zaczynając od paru nazwisk: Wojciech Jasiński Maciej Łopiński Stanisław Kostrzewski Andrzej Kryże Stanisław Piotrowicz Marcin Wolski Jerzy Targalski Uzupełniajcie kopiując ten wpis i uzupełniając o następne nazwiska. Skończy się nieprędko. Odpowiedz Link Zgłoś
derff Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 14:05 Istota rzeczy polega na tym, że dla PO członek PZPR jest czymś normalnym w końcu to nie trąd. Ale dla partii, która na sztandarach ma dezubekizację i inne tego typu bzdety oznacz hipokryzję do kwadratu. Inaczej mówiąc moralność Kalego Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 17:47 derff napisał: > Istota rzeczy polega na tym, że dla PO członek PZPR jest czymś normalnym w końc > u to nie trąd. Ale dla partii, która na sztandarach ma dezubekizację i inne teg > o typu bzdety oznacz hipokryzję do kwadratu. > Inaczej mówiąc moralność Kalego To fakt. PO jest tolerancyjna. Oficer WSI czy pułkownik rozprawiający o kulturalnym traktowaniu obywateli w stanie wojennym to kolega z walki o demokrację. Fakt ! Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 20:56 czekam.na.lewice napisał: > derff napisał: > > > Istota rzeczy polega na tym, że dla PO członek PZPR jest czymś normalnym > w końc > > u to nie trąd. Ale dla partii, która na sztandarach ma dezubekizację i in > ne teg > > o typu bzdety oznacz hipokryzję do kwadratu. > > Inaczej mówiąc moralność Kalego > To fakt. PO jest tolerancyjna. Oficer WSI czy pułkownik rozprawiający o kultura > lnym traktowaniu obywateli w stanie wojennym to kolega z walki o demokrację. Fa > kt ! Nie słyszałem o żadnym Piotrowiczu czy Kryże z PO więc opowiadaj kocopałów. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice a nie możecie zrobić wspólnej listy dla POPiS ? 06.12.16, 16:08 Jedna lista i już. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: a nie możecie zrobić wspólnej listy dla POPiS 06.12.16, 19:19 A co wtedy z twoim ukochanym Bolkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: a nie możecie zrobić wspólnej listy dla POPiS 06.12.16, 21:52 A jak się ma w tym sprawa B.Blidy? Przypomina wcześniejszy i historię niejakiego Ernsta Roehma (PiS nazywał się wtedy inaczej, ale to on, frakcja kotolubnych). -- Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1 Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: a nie możecie zrobić wspólnej listy dla POPiS 07.12.16, 05:24 buldog2 napisał: > A jak się ma w tym sprawa B.Blidy? Przypomina wcześniejszy i historię niejakieg > o Ernsta Roehma (PiS nazywał się wtedy inaczej, ale to on, frakcja kotolubnych) > . To jesteś za wspólną listą członków PZPR itp. w POPiS czy nie ? :) > Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1 Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Członkowie PZPR w PISie 06.12.16, 21:22 W PiS dominują członkowie. -- Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1 Odpowiedz Link Zgłoś