Dodaj do ulubionych

Deal ws. Macierewicza

13.02.17, 22:37
Były szef SKW: poseł PiS zamknął nas i zaproponował deal ws. Macierewicza
www.tvn24.pl/gen-piotr-pytel-w-kropce-nad-i-w-tvn24,715302,s.html
Ladne kwiatki :o
Gen. Pytel powiedział w "Kropce nad i", że w pierwszej połowie 2015 roku, w czasie oczekiwania na posiedzenie jednej z komisji sejmowych, zwrócił się do niego poseł PiS z prośbą o rozmowę w cztery oczy. - Co wywołało zdziwienie ze strony innych posłów, bo była to osoba znana z ataków na służbę i jej kierownictwo, w tym na moją osobę - mówił Pytel. - Zgodziłem się. (Poseł) zaprowadził mnie do pomieszczenia, które zamknął i zaproponował następujący deal: ja i moja służba przestaję "robić sprawę" na pana Macierewicza, bo "wiadomo, że może mu ona zaszkodzić", w zamian za to zyskuję nietykalność, w postaci ustania ataków na moją osobę - tak przebieg rozmowy opisał były szef SKW.
Obserwuj wątek
    • znak-wodny Wynika z tego, że Macierewicz ma coś poważnego 14.02.17, 10:16
      "za uszami" i o tym dobrze wie. Coś takiego, że ujanienie musi go zniszczyć raz na zawsze.
      Muszą być jakieś materiały, których się boi. Jeśli faktycznie tak jest, to przyjdzie czas że bezpowrotnie popłynie z pomyjami do ściekowiska.

PS.
      O dawna wiadomo, że ten naspobudliwy staruszek z brodą w żaden zamach smoleński nie wierzy,
      ale poszukiwany hak dotyczy zybełnie innej śmierdzącej sprawy.
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Wynika z tego, że Macierewicz ma coś poważneg 14.02.17, 11:36
        znak-wodny napisał:
        Wynika z tego, że Macierewicz ma coś poważnego "za uszami" i o tym dobrze wie. Coś takiego, że ujanienie musi go zniszczyć razna zawsze. Muszą być jakieś materiały, których się boi. Jeśli faktycznie tak jest, to przyjdzie czas że bezpowrotnie popłynie z pomyjami do ściekowiska. PS.O dawna wiadomo, że ten naspobudliwy staruszek z brodą w żaden zamach smoleński nie wierzy ale poszukiwany hak dotyczy zybełnie innej śmierdzącej sprawy.
        ---
        Macierewicz oznajmił gen.Pytelowi, że ( cytuję z pamięci po wczorajszej"kropce nad i") jak następuje:
        "pan oczywiście wie, że zamachu nie było. To kwestia polityczna".
        Chyba można domyślić się, coby odpowiedział pan M. jeżeli by doszło ( w co wątpię) do pytań o tę rozmowę przez dociekliwych dziennikarzy;
        - zapewne powie, że to był zamierzony impas i że powiedział to, co powiedział - ponieważ chciał poznać stanowisko generał P. w sprawie, najogólniej mówiąc , zamachowo_smoleńskiej" .
    • pies_na_czarnych Re: Deal ws. Macierewicza 14.02.17, 19:33
      +
    • horpyna4 Re: Deal ws. Macierewicza 14.02.17, 19:53
      Przecież wielokrotnie już pisałam, że Macierewicz nie jest żadnym wariatem, tylko cynicznym graczem. I nie ma wątpliwości, na czyją korzyść działa.

Wariatami są ci, którzy mu wierzą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka