Dodaj do ulubionych

Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jakieś s

23.02.17, 11:04
Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jakieś szaleństwo.
Pretekstem jest ich wyszkolenie i praca w PRL!
Na ich miejsce mają przyjść młodzi, po szybkim kursie pilotażu!
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jak 23.02.17, 11:29
      Ci kolesie, co się wrąbali w WTC, też byli po szybkim kursie pilotażu.
      • snajper55 Re: Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jak 23.02.17, 13:09
        yoma napisała:

> Ci kolesie, co się wrąbali w WTC, też byli po szybkim kursie pilotażu.

No i trafili. Czyli można.

S.
        • czuk1 Re: Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jak 25.02.17, 10:25
          snajper55 napisał: No i trafili. Czyli można.
          Znalazłem twój wpis.... przypadkowy.
          Dedykuję filmik - Snajper. Znasz ?
          • czuk1 Re: Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jak 25.02.17, 10:26
            www.youtube.com/watch?v=RI6IMe3w6pY&t=67s
    • pies_na_czarnych Re: Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jak 23.02.17, 11:39
      Wymagana jest jedynie sprawnosc harcerska.
    • mariner4 Re: Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jak 23.02.17, 11:45
      Są przepisy międzynarodowe dotyczące kwalifikacji pilotów. Tego PiS nie ominie.
      Tak samo w moim przypadku. Dyplom morski musi być wydawany zgodnie z przepisami IMO i nasz rząd nie ma tu nic do gadania. Jeżeli pomimo to wyda papier to Statek zostanie zatrzymany w pierwszym porcie do czasu obsadzenia przez wykwalifikowaną załogę, Nikt nie ubezpieczy statku i ładunku, a w rezultacie statek będzie bezrobotny,
      Na szczęście brudne łapy kurdupla tam nie sięgają.
      M.
      P.S. Moje wróble na dachu ćwierkają, że PŻM ma mieć zarząd komisaryczny.
      Ten ciągle państwowy moloch ma niekończące się problemy. Znam to z autopsji.
      • porannakawa01 Re: Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jak 23.02.17, 11:55
        mariner4 napisał:

> Są przepisy międzynarodowe dotyczące kwalifikacji pilotów. Tego PiS nie ominie.
        > Tak samo w moim przypadku. Dyplom morski musi być wydawany zgodnie z przepisami
        > IMO i nasz rząd nie ma tu nic do gadania. Jeżeli pomimo to wyda papier to Stat
        > ek zostanie zatrzymany w pierwszym porcie do czasu obsadzenia przez wykwalifiko
        > waną załogę, Nikt nie ubezpieczy statku i ładunku, a w rezultacie statek będzie
        > bezrobotny,
        > Na szczęście brudne łapy kurdupla tam nie sięgają.
        > M.
        > P.S. Moje wróble na dachu ćwierkają, że PŻM ma mieć zarząd komisaryczny.
        > Ten ciągle państwowy moloch ma niekończące się problemy. Znam to z autop
        > sji.
        Czyli na lotach krajowych będą latać piloci po weekendowym kursie pilotażu!
        • wsk175 Re: Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jak 23.02.17, 12:08
          "Czyli na lotach krajowych będą latać piloci po weekendowym kursie pilotażu!"
          To tłumaczy błyskawiczną wycinkę drzew w Polsce......
        • mariner4 Re: Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jak 23.02.17, 12:14
          Niezupełnie. Nad Polską latają obce samoloty korzystające z naszej przestrzeni powietrznej. mamy z nimi stosopwne porozumienia. Chyba że PiS chce je przepędzić z nad Polski.
          Ale to jest ryzykowne. A kurdupel chce w Polsce budować drugi Dubaj.
          M.
          • inocom Re: Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jak 25.02.17, 21:41
            mariner4 napisał:

> Niezupełnie. Nad Polską latają obce samoloty korzystające z naszej przestrzeni
            > powietrznej. mamy z nimi stosopwne porozumienia.

A w nich 80 letni kapitanowie :)
            • x2468 Re: Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jak 25.02.17, 22:32
              A w nich 80 letni kapitanowie :)
              Prawie.Pan Kazimierz któremu tak wdzięczny był Macierewicz ma lat 73.
          • strikemaster Re: Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jak 25.02.17, 21:48
            Nie Dubaj tylko Irak.
      • yoma Re: Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jak 23.02.17, 12:08
        >Są przepisy międzynarodowe dotyczące kwalifikacji pilotów. Tego PiS nie ominie.

To lepsze niż zabieranie paszportów. Na paszporty suweren mógłby się wurwić, a tak się suwerenowi powie, że wstrzymanie lotów międzynarodowych to wina Tuska i Timmermansa. I suweren kupi.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jak 23.02.17, 12:11
        Phy, wstanie się z kolan i oleje się lewackie, kosmopolityczne przepisy. Najlepiej stosowną uchwałą sejmu.
        • porannakawa01 Re: Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jak 23.02.17, 12:15
          religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Phy, wstanie się z kolan i oleje się lewackie, kosmopolityczne przepisy. Najlep
          > iej stosowną uchwałą sejmu.
          >
          No tak - ale po wylądowaniu - np we Frankfurcie samolot zostanie zatrzymany i nie dopuszczony do dalszego lotu.
          Na co liczą pisowskie paniska - że jakoś tam będzie, że uciekną jak ORP Orzeł z Tallina?
      • inocom To pasjonujące przeżycie lecieć ze staruszkiem. 25.02.17, 11:34
        mariner4 napisał:

> Są przepisy międzynarodowe dotyczące kwalifikacji pilotów. Tego PiS nie ominie.

PRL upadł 28 lat temu. Najmłodsza kadra pilotów miała wtedy 35 lat (emerycie wojskowi). A byli i tacy co mieli po 50 lat.
        To pasjonujące przeżycie lecieć ze staruszkiem.
        Ciekawe co na to komisja międzynarodowa.
        • mariner4 Re: To pasjonujące przeżycie lecieć ze staruszkie 26.02.17, 02:51
          Nie wiem dokładnie jak to jest w lotnictwie. Wiem jak jest u mnie.
          Każdy marynarz musi mieć świadectwo zdrowia w/g standardów międzynarodowych. Do 50 roku życia co 2 lata. Powyżej co rok. Więc Twoja złośliwość jest niczym usprawiedliwiona.
          Są wyspecjalizowani lekarze z medycyny morskiej, którzy mają specjalne uprawnienia, honorowane przez IMO
          Ja wiem,że dla niektórych jest to trudne do zrozumienia, ale to już jest domeną innych lekarzy.
          M.
          • inocom U wrednego Niemca latasz do 60 roku życia 26.02.17, 11:23
            mariner4 napisał:

> Nie wiem dokładnie jak to jest w lotnictwie. Wiem jak jest u mnie.

A potem przymusowy stan spoczynku.

Trzeba być idiotą by krzyczeć, że należy zapakować 853 pasażerów do np. A380 i wysłać ich w ostatnią podróż.

PRL skończył się 30 lat temu. Tamtejsza kadra to staruszkowie lub trupy. Patrz Kiszczak, Jaruzelski, Michnik, itd.
            • mariner4 Odczep się donosicielu. 26.02.17, 14:57
              M.
              • inocom Re: Odczep się donosicielu. 27.02.17, 01:10
                mariner4 napisał:

Kapitanie :)
                • mariner4 Re: Odczep się donosicielu. 27.02.17, 06:25
                  Mogę zrobić Ci taki numer,m jak Ty mnie, ale mi się nie chce.
                  M.
                  • inocom Wytrzeźwiej :) 27.02.17, 08:02
                    Będzie więcej pożytku.
                    • mariner4 Re: Wytrzeźwiej :) 27.02.17, 16:32
                      Przynajmniej nie nie łżyj,
                      Dobrze wiesz co zrobiłeś żeby system z automatu mnie zabanował na 24 godziny.
                      A kto w sposób całkowicie przypadkowy podbił moje wątki na początek listy.
                      Jesteś pisowskim donosicielskim śmieciem. Jasne?
                      Mogę się zalogować pod IP z wysp Bergamuta pod innym nickiem i się odpłacić pięknym za nadobne. Chcesz, to możemy się pobawić. Mnie się nie chce, bo pogardzam po prostu takimi jak ty.
                      M.
      • zapijaczony_ryj Re: Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jak 26.02.17, 08:07
        PiSi mają te przepisy tam gdzie konstytucję, znaczy w dudzie
        • mariner4 Re: Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jak 26.02.17, 08:10
          Nie bardzo. Pozostaje jeszcze zezwolenie na lądowanie w portach lotniczych. A do tego trzeba się stosować do przepisów na które PiS nie ma wpływu.
          M.
    • green-balon Re: Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jak 23.02.17, 13:50
      Najlepiej jak to będą młodzi uchodźcy.
    • mara571 zapytaj pilotow LOT-u czy maja ochote isc 23.02.17, 14:11
      w kamasze.
      Tusk zlikwidowal 36 Specjalny Pulk Lotnictwa Transportowego i trzeba podobna jednostke tworzyc od nowa.
      O ile dobrze to piloci z tego pulku byli chetnie zatrudniani w firmie LOT.
    • zapijaczony_ryj Kaczyński też zwolnił doświadczonego pilota 25.02.17, 10:27
      z Tbilisi i wiemy jak to się pod Smoleńskiem skończyło!
    • inocom Najmłodsz ma 63 lata :) 25.02.17, 11:23

porannakawa01 napisała:

> Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jakieś szaleństwo.
      > Pretekstem jest ich wyszkolenie i praca w PRL!
      > Na ich miejsce mają przyjść młodzi, po szybkim kursie pilotażu!

Pilotem w LOT zostawało się po przejściu na emeryturę w wojskach lotniczych.
      Emerytura tak w wieku 35 lat.
      PRL się skończył 28 lat temu.
      Razem wychodzi 63 lata.
      A przecież nie każdy przechodził na emeryturę w PRL w wieku 35 lat.

Niektórzy piloci LOT są już grubo po 70tce :)
      • strikemaster Re: Najmłodsz ma 63 lata :) 25.02.17, 21:51
        Zliczeniem masz problemy.

"Emerytura tak w wieku 35 lat."

Nie chodzi o ludzi, którzy w PRLu przeszkli na emeryture tylko rozpoczynali służbę.
        • inocom Re: Najmłodsz ma 63 lata :) 25.02.17, 21:52
          strikemaster napisał:

> Zliczeniem masz problemy.
          >
          > "Emerytura tak w wieku 35 lat."
          >
          > Nie chodzi o ludzi, którzy w PRLu przeszkli na emeryture tylko rozpoczynali słu
          > żbę.

Jak zaczynał służbę, to nie był pilotem LOT.
          • strikemaster Re: Najmłodsz ma 63 lata :) 25.02.17, 22:34
            No nie, był w LW.
          • x2468 Re: Najmłodsz ma 63 lata :) 25.02.17, 22:50
            Czyli 68 letni pilot w Niemczech będzie miał obowiązek pracy, w Dani 72 a Polak się nie nadaje. Rasizm w pomrocznej.
            Pilot Cesley Sullenberger miał w momencie awaryjnego lądowania na rzece Hudson 59 lat, kapitan Wrona 57 lat Obaj latają do dnia dzisiejszego.
            Kpt. Protasiuk dożył 46 lat i nie lata. Może gdyby miał wtedy 56 lat to by latał nadal.
            • x2468 Re: Najmłodsz ma 63 lata :) 25.02.17, 22:54
              I jeszcze jedno Kaczyński ma 68 lat, Macierewicz ma 69 a Rydzyk blisko 73 lata i jakoś nie słyszałem aby któryś pisiurek twierdził że to są sklerotycy którzy do niczego się nie nadają.
            • wariant_b Re: Najmłodsz ma 63 lata :) 25.02.17, 22:57
              > Kpt. Protasiuk dożył 46 lat i nie lata.

Mjr Protasiuk miał 36 lat.
              • x2468 Re: Najmłodsz ma 63 lata :) 25.02.17, 23:49
                Przepraszam. Gdyby miał 63 to pogoniłby wszystkich Kazanów, Błasików i Kaczyńskich do diabla wiec nie byłoby katastrofy.
              • inocom To znani piloci LOT bo o nich jest wątek. 26.02.17, 11:16
                wariant_b napisał:

> > Kpt. Protasiuk dożył 46 lat i nie lata.
                >
                > Mjr Protasiuk miał 36 lat.
            • mara571 brak znajomosci podstawowych faktow 26.02.17, 04:42
              pilot Lufthansy musi przejsc na emeryture w wieku 60 lat, co potwierdzil sad rozpatrujacy skarge jednego z pilotow, ktory chcial dalej latac. Lufthansa ma specjalny, dosc kosztowny fundusz emerytalny, z ktorego wyplaca emerytury do momentu osiagniecia powszechnego wieku emerytalnego.
              C.Sullenberg przeszedl na emeryture w marcu 2010 w wieku 59 lat.
              Piloci Lufthansy musza co 6 miesiecy stawic sie w Hamburgu na testy zdrowotne i sprawnosciowe. "Oblanie" takiego testu oznacza odsuniecie od pracy za sterami.
              • mara571 zgon pilota Czech Airlines za sterami 26.02.17, 04:51
                www.rp.pl/artykul/812944-Smierc-pilota-w-czasie-lotu-z-Warszawy-do-Pragi.html#ap-1
      • mara571 teraz sedziowie odchodza w stan spoczynku 26.02.17, 04:57
        w tym wieku.
        www.fakt.pl/wydarzenia/polska/trojmiasto/sedzia-z-trojmiasta-maria-bradtke-ma-37-lat-i-ponad-6-tys-zl-emerytury/9k96xmg
        Tak naprawde pani sedzi grozila dyscyplinarka,bo zlecenia na lekarskie ekspertyzy otrzymywal od niej tylko jeden lekarz. W zyciu prywatnym sedzia byla jego kochanka.
        • x2468 Re: teraz sedziowie odchodza w stan spoczynku 26.02.17, 15:39
          Znowu kłamiesz. Czy ty cho raz w życiu powiedziałaś (napisałaś) prawdę? 55 + 160000 odprawy lat dla pilotów Lufthansy życzył sobie związek zawodowy. Nie dlatego ze uzna ze starsi niż 60 lat są niezdolni do prowadzenia samolotów lecz powinni odpocząć. To jednak nie przeszło. Piloci Lufthansy muszą pracować do 65 roku życia. Dotyczy to całej europy, a wiec i pilota Wrony.
          www.haufe.de/personal/arbeitsrecht/hoechstalter-fuer-piloten-vom-eugh-gekippt_76_68536.html
          www.hensche.de/Altersgrenze_65_fuer_Piloten_BAG_5AZR263-15_27.01.2016.html
          • inocom Seks sędzi. 27.02.17, 01:17
            x2468 napisał:

> Znowu kłamiesz. Czy ty cho raz w życiu powiedziałaś (napisałaś) prawdę? 55 + 16
            > 0000 odprawy lat dla pilotów Lufthansy życzył sobie związek zawodowy. Nie dlat
            > ego ze uzna ze starsi niż 60 lat są niezdolni do prowadzenia samolotów lecz pow
            > inni odpocząć. To jednak nie przeszło. Piloci Lufthansy muszą pracować do 65 ro
            > ku życia. Dotyczy to całej europy, a wiec i pilota Wrony.
            > www.haufe.de/personal/arbeitsrecht/hoechstalter-fuer-piloten-vom-eugh-gekippt_76_68536.html
            > www.hensche.de/Altersgrenze_65_fuer_Piloten_BAG_5AZR263-15_27.01.2016.html

Nie bredź już.
    • pentlachochola Re: Zwolnienia doświadczonych pilotów LOTu to jak 28.02.17, 01:10
      kapowali to muszą odejść...proste :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka