superspec 28.03.17, 07:43 gimnazja. To smutne. www.rmf24.pl/fakty/polska/news-w-piatek-strajk-nauczycieli-broniarz-nie-dajmy-sie-zastraszy,nId,2374361 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
titerlitury Re: Solidarność zdradziła 28.03.17, 08:08 Nie tylko w kwestii gimnazjów. Podobnie z ich autorskim pomysłem zakazu handlu w niedzielę, tylko ktoś nie myślący logicznie może wątpić w to, że skończy się to likwidacją miejsc pracy, i to nie tylko w samych sklepach. Odnoszę wrażenie, że obniżenie wieku emerytalnego to prezent dla korporacji, i to głównie takich finansowych, które zapragną odmłodzić sobie kadrę. I nie do końca wiem, czy ten tak zainteresowany żywo tym tematem suweren, zdawał sobie sprawę, że takie rozwiązanie oznacza glodowe emerytury i beneficjentów bezpośrednich reformy i ich potomków na parę pokoleń do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Wadza, wadza i jeszcze raz wadza się tylko liczy 28.03.17, 08:13 TKM kaczystowskiego państwa ma interes i dobro Polaków w dudzie! Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: Wadza, wadza i jeszcze raz wadza się tylko li 28.03.17, 08:34 Wiesz, ryju, kiedy wadza - że użyję Twojej nonenklatury - ma Suwerena tam gdzie światło słoneczne zagląda rzadko, to może dziwić, ale jakby mniej, niż to, że ZWIĄZEK ZAWODOWY ma w imię sojuszu z wadzą, interesy swoich członków w głębokim poważaniu, i że sekunduje tej wadzy w każdym dyrnym pomyśle, to już mnie wprawia w osłupienie. A to szczególnie że pamiętam jak moja mama, działaczka Solidarności, tłumaczyła mnie, wtedy małej dziewczynce, że idzie strajków, czyli nie pracować, ale protestować przeciw temu, że niektórzy ludzie mówią nam jak żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Wadza, wadza i jeszcze raz wadza się tylko li 28.03.17, 08:39 "ZWIĄZEK ZAWODOWY ma w imię sojuszu z wadzą, interesy swoich członków w głębokim poważaniu, i że sekunduje tej wadzy w każdym dyrnym pomyśle, to już mnie wprawia w osłupienie" Mnie też. Ale wtedy sobie przypominam, że właśnie ZZ realizuje interesy swoich członków. To, że tylko nielicznych, tych bliżej szczytom władzy, to swoją drogą. Ale nie można ZZ zarzucić, że nie pamięta o nich. Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: Wadza, wadza i jeszcze raz wadza się tylko li 28.03.17, 08:44 Przewrotne, ale trudno odmówić Ci racji :D Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Solidarność zdradziła 28.03.17, 08:30 I nie tylko w kwestii gimnazjów i zakazem handlu w niedzielę. W Poczcie Polskiej "Solidarność" nie chce poprzeć listonoszy, bo "widzi zmianę nastawienia zarządu", bo "przez 8 lat walczyli z pracodawcą, który niszczył firmę", bo "trzeba się zastanowić, jak załatwić podwyżki, żeby firmy nie zniszczyć". Dostali czołowi działacze konfitury i już zapomnieli, że podobno są związkiem zawodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Jakie gimnazja?? 28.03.17, 12:10 Gdzie macie tam coś o gimnazjach? "ZNP domaga się od MEN deklaracji, że do 2022 r. w szkole nie będzie zwolnień ani nauczycieli, ani pracowników niebędących nauczycielami, i że do tego czasu żadnemu z nich warunki pracy nie zmienią się na niekorzyść, nie zostanie im też obniżone wynagrodzenie. Związek chce również podniesienia zasadniczego wynagrodzenia nauczycieli o 10 proc." Akurat likwidacja gimnazjów to jedyna dobra rzecz w tej generalnie tragicznej "reformie" edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante A Solidarnoć zdradziła ludzi pracy, a nie jakieś 28.03.17, 12:12 żałosne gimnazja. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Solidarność i PZPR zdradzili ludzi pracy 28.03.17, 14:20 przy Okrągłym Stole. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Re: Solidarność i PZPR zdradzili ludzi pracy 28.03.17, 14:49 superspec napisał: > przy Okrągłym Stole. PZPR nikogo nie zdradził. Przy okrągłym stole stworzono podstawy demokracji. Zbójecka polityka neoliberalizmu ekonomicznego została wprowadzona przez postsolidaruchów a nie przez PZPR czy SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: Solidarność zdradziła 28.03.17, 14:51 E, tam. Zdradziła na długo, długo przed. Jeszcze zanim powstała. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Solidarność zdradziła 29.03.17, 14:01 Pozdrowienia dla NSZZ Solidarność, która nie zgodziła się na przejęcie FSO przez VW bi.gazeta.pl/im/6d/90/14/z21562477Q,Skoda-Vision-E.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
rabbi.rozencwajg Najpierw 29.03.17, 15:08 żydokomuna przejęła "Solidarność", a później w imieniu mas pracujacych miast i wsi dogadała się z juntą wojskową z nie do końca wyczyszczoną z żydów odnośnie przejęcia władzy w Polsce za gwarancje bezpieczeństwa fizycznego i ekonomicznego. Odpowiedz Link Zgłoś