Dodaj do ulubionych

PiS czci Wielkanoc

15.04.17, 23:14
Pkt4a w innym wątku podał odnośnik do tekstu natemat
natemat.pl/206137,zaczela-sie-gra-na-rozlam-kontra-najbrutalniejszy-atak-tak-w-wielka-sobote-rozpetala-sie-wielka-wojna-na-prawicy

o rozpoczynającej się wojnie na tzw. prawicy (to żadna prawica, to szambo).
Sprawa warta oddzielnego wątku.
Zwrócę uwagę na to, że Wielki Piątek, który minął, to najbardziej dramatyczny dzień w całej tradycji chrześcijańskiej. PISowcy pokazali, gdzie mają chrześcijaństwo, co sobie z niego robią. Akurat w Wielki Piątek.
Obserwuj wątek
    • 141288bs Re: PiS czci Wielkanoc 15.04.17, 23:27
      Buldog2 wrocil na lono wiary katolickiej.Mam nadzieje,ze za jego przykladem pojda nastepni bladzacy.
    • buldog2 Świat wg PiS 15.04.17, 23:50
      Kolejny tekst na ten temat:
      wyborcza.pl/7,75398,21643215,kloca-sie-karnowscy-z-sakiewiczem-o-macierewicza.html

Moim zdaniem niepotrzebnie przegadany i bez zwrócenia uwagi na symbole, ale przeczytać można.

wpolityce przedstawia własną manichejską wizję świata Zaczęła się gra na rozłam i powołanie "Partii Ludu Pisowskiego". Kilka wniosków po ostatnich wydarzeniach. ANALIZA:
      wpolityce.pl/polityka/335769-zaczela-sie-gra-na-rozlam-i-powolanie-partii-ludu-pisowskiego-kilka-wnioskow-po-ostatnich-wydarzeniach-analiza

Jeszcze abp Paetz, krzyż do góry nogami i mamy - chrześcijaństwo na opak. Świat po PISowsku.
    • wsk175 Re: PiS czci Wielkanoc 16.04.17, 00:32
      Zboczeńcy msze odprawiają, ultrakatolski pis kąsa się po nogach i leje deszcz,
      Ducha nie gaście,
    • 99venus Re: PiS czci Wielkanoc 16.04.17, 07:59
      Niech się gryzą.Im bardziej zaciekle tym lepiej.Wykończą się sami i nie trzeba bedzie sobie brudzić rąk.
    • taniarada Re: PiS czci Wielkanoc 16.04.17, 08:20
      buldog2 napisał:

> Pkt4a w innym wątku podał odnośnik do tekstu natemat
      > natemat.pl/206137,zaczela-sie-gra-na-rozlam-kontra-najbrutalniejszy-atak-tak-w-wielka-sobote-rozpetala-sie-wielka-wojna-na-prawicy
      >
      > o rozpoczynającej się wojnie na tzw. prawicy (to żadna prawica, to szambo).
      > Sprawa warta oddzielnego wątku.
      > Zwrócę uwagę na to, że Wielki Piątek, który minął, to najbardziej dramatyczny d
      > zień w całej tradycji chrześcijańskiej. PISowcy pokazali, gdzie mają chrześcija
      > ństwo, co sobie z niego robią. Akurat w Wielki Piątek.
      Ślniak a co to za wyrocznia pkt i na "Temat".Jednakowo judzą i mało wiarygodni .Dodatkowo ten na FK wkleja wątki religijne i takie obrzydliwe że głowa mała.Siemka.
      • buldog2 Re: PiS czci Wielkanoc 16.04.17, 08:55
        Skarbie,

Niech Skarb poczyta sobie:

W Wielką Sobotę kiedy ludzie szykują się do Świąt Michał Karnowski dokonał bodajże najbrutalniejszego ataku na „Gazetę Polską” i osobiście na mnie. Po moim wezwaniu do nierozbijania PiS-u zostaliśmy oskarżeni o jego rozbijanie. Głównym powodem było to, że zawsze domagałem się, by politycy, którzy doszli do władzy pamiętali o zwykłych ludziach: Klubach „Gazety Polskiej”, rodzinach Radia Maryja i wielu anonimowych, którzy złożyli swoje nadzieje w nowej formacji (nazywani są pogardliwie przez Karnowskiego PiS-owskim ludem). Prymitywne to i tanie ze strony autora.

Staraliśmy się nie włączać w tę bijatykę, nie chcieliśmy jednak pozwolić na niszczenie ludzi zaangażowanych w smoleńskie śledztwo. PiS podlega krytyce tak samo jak wszystkie partie i nierzadko wytykamy mu błędy. Nie robimy tego jednak pod dyktando niemieckich i prorosyjskich mediów. Ze względu na sprawę smoleńską bardzo ostro przeciwstawialiśmy się atakom na Jarosława Kaczyńskiego i Antoniego Macierewicza. Szatański plan służb podlega na przeciwstawieniu jednego drugim. Wtedy śledztwo ugrzęźnie na wieki w atmosferze kompromitacji. Dzisiaj wykonawcą tego planu są bracia Karnowscy. Długo tego nie pisałem i nie chciałem podejmować licząc po prostu na nawrócenie. Pamiętacie Państwo rolę „Wiadomości” po 10 kwietnia 2010 r.? Kto nimi kierował? Gdzie wtedy były wątpliwości co do śledztwa? My je zgłaszaliśmy od początku. Po tym co się stało straciłem wiarę w nawrócenie tych ludzi. Wprawdzie Chrystus dokonuje rzeczy niemożliwych i chyba tylko on może dokonać cudu opamiętania.

niezalezna.pl/97191-tomasz-sakiewicz-opamietajcie-sie-koledzy

Wszystko to samo, jeszcze na TVPISbis Republika, też umieścili (zapisałem strony).

--
        Zamiast z PISem, lepiej ze Szkrabem
        • wsk175 Re: PiS czci Wielkanoc 16.04.17, 16:50
          " Wprawdzie Chrystus dokonuje rzeczy niemożliwych i chyba tylko on może dokonać cudu opamiętania."
          Petza nie "opamiętał"....
          • buldog2 Re: PiS czci Wielkanoc 16.04.17, 17:29
            Świetne jest też to:

Dzisiaj wykonawcą tego [szatańskiego] planu są bracia Karnowscy. Długo tego nie pisałem i nie chciałem podejmować licząc po prostu na nawrócenie. [...] Po tym co się stało straciłem wiarę w nawrócenie tych ludzi.

I zdecydowany obrazek rodaknet.com na twitterze:

twitter.com/RODAKvision1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.rodaknet.com%2F

Rzuci Ojciec Dyrektor anatemę na prezesa? Urządzi egzorcyzmy.

--
            Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - Magdolot

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka