Dodaj do ulubionych

Paradoks Maliniaka

02.05.17, 09:27
Jeśli dobrze rozumiem prezydenta 8 630 627 Polaków, to może on współpracować i politycznie przyjaźnić się z towarzyszem Piotrowiczem, ale już dzieci i wnuki towarzysza Piotrowicza mają u niego przechlapane. No, chyba że zaczną używać twittera i przyjmą na nim wystarczająco seksowne pseudonimy konspiracyjne.
Obserwuj wątek
    • mariner4 Re: Paradoks Maliniaka 02.05.17, 09:43
      Prymitywy tak nie myślą. On ma takie dylematy jak krowa na miedzy.
      M.
    • witek.bis Re: Paradoks Maliniaka 02.05.17, 09:55
      A swoją drogą ciekawe, czy obwieszczenie, że cyrka jebałt 30 milionów Polaków nie ma swojego prezydenta, jest zapowiedzią zorganizowania jakichś wyborów uzupełniających?
      • titerlitury Re: Paradoks Maliniaka 02.05.17, 09:59
        Przemęczymy się jeszcze razem te 3 lata, potem pan Adam, Adrian, Ambroży, czy jak mu tam, odejdzie w zasłużoną niepamięć.
        • witek.bis Re: Paradoks Maliniaka 02.05.17, 10:06
          Tak zupełnie to o nim zapomnieć nie wolno. Klawisze będą musieli pamiętać, by trzy razy dziennie dać mu coś do jedzenia.
          • titerlitury Re: Paradoks Maliniaka 02.05.17, 10:08
            To są autonatyzmy pewne, część ich trudnej, niewdzięcznej pracy.
    • j-k Paradoks witka, to fakt 02.05.17, 10:04
      ze publiczna obraza urzedujacego Prezydenta RP - jest zagrozona kara kilka tysiecy zl,
      z zamiana na kilkadziesiat dni aresztu...
      ale jek powiedzial jeden z bylych szefow MSW z ramienia PO - Polska to "teoretyczne Panstwo"
      • titerlitury Re: Paradoks witka, to fakt 02.05.17, 10:07
        Ten prezydent sam się obraża i obraża urząd jaki sprawuje. Nie omieszkaj więc na niego donieść.
        • zapijaczony_ryj Re: Paradoks witka, to fakt 02.05.17, 11:01
          Meldując się po nocy na rozkaz prezesa w jego mieszkaniu na Żoliborzu!
          Taki z niego prezydent jak z Szydło premier.
      • witek.bis Re: Paradoks witka, to fakt 02.05.17, 10:07
        A gdzie ta "obraza", jeśli wolno wiedzieć?
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Paradoks witka, to fakt 02.05.17, 10:14
          I to jeszcze publiczna.
        • j-k alesz nigdzie. a Moj Maliniak ma sie dobrze :) 02.05.17, 10:14
          - a ze nie sprawuje zadnych Panstwowych funkcji - to spokojnie moge go publicznie wysmiewac :)))
          www.grzechy-platformy.org/materialy/grzegorz-schetyna.jpg
      • jureek Re: Paradoks witka, to fakt 02.05.17, 18:07
        j-k napisał:

> ze publiczna obraza urzedujacego Prezydenta RP -

Jaka obraza? Przecież on porównuje prezydenta do Maliniaka, a nie do doktora K.
        • j-k Porownanie do Maliniaka jest jednak bledne. 02.05.17, 18:17
          Maliniak ma ladniejsza grzywke.
          sam zobacz:
          www.grzechy-platformy.org/materialy/grzegorz-schetyna.jpg
          • jureek Może i błędne, ale nie obraźliwe 02.05.17, 18:28
            j-k napisał:

> Maliniak ma ladniejsza grzywke.

Więc nie ma sensu straszyć sądami.
            • j-k I błędne i obraźliwe 02.05.17, 18:48
              nikt nie straszy Sadami , tylko Prokuratura...

Sady mamy przeciez niezalezne i napewno niewinnych uniewinnia...
              • jureek Uzasadnij, dlaczego obraźliwe 02.05.17, 19:10
                j-k napisał:

> nikt nie straszy Sadami , tylko Prokuratura...

Co masz do Maliniaka, że uznajesz to porównanie za obraźliwe?
                Taki to z Ciebie lewicowiec, że pogardzasz robotnikami budowlanymi?

P.S. W języku polskim w przeciwieństwie do niemieckiego nie ma reguły pisania wszystkich rzeczowników wielką literą.
                • j-k nie czuje takiej potrzeby... - by to wyjasniac 02.05.17, 19:18
                  jureek napisał:
                  P.S. W języku polskim w przeciwieństwie do niemieckiego nie ma reguły pisania wszystkich rzeczowników wielką literą.

ale ja mam taka Prywatna Moja regule, ze wszystko co szanuje - pisze z duzej litery...
                  a od czasu, jak mialem swoj skromny udzial w obaleniu komuny, szanuje KAZDA Wladze
                  i
                  kazdego Prezydenta wybranego w demokratycznych wyborach...

J.K.
                  przew. "S" w 1981 w jednej z warszawskich firm...
                  • jureek dyskusja polega między innymi... 02.05.17, 19:25
                    ... na wyjaśnianiu i uzasadnianiu własnego stanowiska, a nie tylko na rzuceniu jakiejś tezy bez uzasadnienia. Innymi słowy, jeśli nie czujesz potrzeby uzasadniania, to znaczy, że nie czujesz też potrzeby dyskusji.
                    W tej sytuacji nie będę się narzucał.
                    • taniarada Re: dyskusja polega między innymi... 02.05.17, 21:15
                      jureek napisał:

> ... na wyjaśnianiu i uzasadnianiu własnego stanowiska, a nie tylko na rzuceniu
                      > jakiejś tezy bez uzasadnienia. Innymi słowy, jeśli nie czujesz potrzeby uzasadn
                      > iania, to znaczy, że nie czujesz też potrzeby dyskusji.
                      > W tej sytuacji nie będę się narzucał.
                      Nie rozśmieszaj mnie . Tu polega na chamstwu i zakrzyczeniu rzeczywistości .Oraz na wyklikaniu przeciwnika politycznego .Argumenty są zbędne .Liczy się chamstwo i krzyk w postach.
                    • j-k Istotnie , Jurek... 02.05.17, 21:24
                      dla Ciebie raz jeden zdobylem sie na wyjasnienia.

nie czuje potrzeby dyskusji.
                      (ja) zajmuje stanowisko w okreslonej sprawie
                      i jest ono (dla mnie) obowiazujace.

inni moga miec odrebne stanowiska
                      - co rozumiem.

i kazdy pozostaje przy swoim.
                • taniarada Re: Uzasadnij, dlaczego obraźliwe 02.05.17, 21:20
                  jureek napisał:

> j-k napisał:
                  >
                  > > nikt nie straszy Sadami , tylko Prokuratura...
                  >
                  > Co masz do Maliniaka, że uznajesz to porównanie za obraźliwe?
                  > Taki to z Ciebie lewicowiec, że pogardzasz robotnikami budowlanymi?
                  >
                  > P.S. W języku polskim w przeciwieństwie do niemieckiego nie ma reguły pisania w
                  > szystkich rzeczowników wielką literą.
                  Dobry jesteś Jureczku kupuje cię w całości i w kawałkach .Huzia na Józia wszyscy .
    • zapijaczony_ryj Re: Paradoks Maliniaka 02.05.17, 10:25
      Bardzo trafne spostrzeżenie
    • boblebowsky Jaki parodoks? 02.05.17, 10:57
      Powiedziałbym raczej, że wszystko w normie, tzn. poziom cynizmu i zakłamania.

witek.bis napisał:

> Jeśli dobrze rozumiem prezydenta 8 630 627 Polaków, to może on współpracować i
      > politycznie przyjaźnić się z towarzyszem Piotrowiczem, ale już dzieci i wnuki t
      > owarzysza Piotrowicza mają u niego przechlapane. No, chyba że zaczną używać twi
      > ttera i przyjmą na nim wystarczająco seksowne pseudonimy konspiracyjne.
      • man_sapiens Re: Jaki parodoks? 02.05.17, 15:41
        > Powiedziałbym raczej, że wszystko w normie, tzn. poziom cynizmu i zakłamania.

Zapomniałeś o pogardzie dla ludzi mających mniej władzy od paniska.
    • eiran Re: Paradoks Maliniaka 02.05.17, 11:02
      witek.bis napisał:

> Jeśli dobrze rozumiem prezydenta 8 630 627 Polaków, to może on współpracować i
      > politycznie przyjaźnić się z towarzyszem Piotrowiczem, ale już dzieci i wnuki t
      > owarzysza Piotrowicza mają u niego przechlapane. No, chyba że zaczną używać twi
      > ttera i przyjmą na nim wystarczająco seksowne pseudonimy konspiracyjne.

A co z Małgorzatą Wassermann?
      • witek.bis Re: Paradoks Maliniaka 02.05.17, 11:05
        I co z "resortowym dzieckiem" Zbigniewem Ziobrą, któremu nasz Niezłomowany swego czasu podlegał i jakoś głośno nie grymasił, że ten zajmuje zbyt wysokie stanowisko?
    • zapijaczony_ryj A co maliniak na tego syna komuszego? 02.05.17, 11:54
      ligaswiata.pinger.pl/m/11913047
      • cronny Re: A co maliniak na tego syna komuszego? 02.05.17, 20:45
        Jest cos takiego jak sięgająca po haki wstecz "polityka historyczna" i jest "polityka prognostyczna" - czyli dogadywanie aliansów i planowanie wykorzystywania owych haków w przyszłych rozgrywkach.
        Może ja się nie znam na polityce, ani na ludziach, ale chodzi mi po głowie i taka myśl, że 45-letni Maliniak stawia sobie czasem pytanie: - A co ze mną będzie za lat 5,10,15,20?
        I nie przypuszczam, żeby w każdym wariancie odpowiedzi na owe pytania, wiązał swą przyszłość, na wieki wieków ze "strasznym dziaduniem". Musi sobie stawiać pytanie: - Z kim i przeciw komu wejść w układ, na wypadek, gdyby na scenie politycznej zabrakło dzisiejszego Demiurga?
        Szanowny zapijaczony_ryju myślisz, że Maliniak, Antek, Mario, Zero czy Jojo nie czytają takich tekstów jak linkowana przez Ciebie
        ligaswiata.pinger.pl/m/11913047czy
        www.raportnowaka.pl/news.php?typ=news&id=320
        Nie zdziwiłbym się, gdyby tabuny jawnych i tajnych "badaczy naukowych" oraz "dziennikarzy śledczych" i innych agentów wielokrotnie prześwietlało każdy trop, w tym NKWD-owskie i mafijne powiązania rodziny Świątkowskich z Gorełowki pod Odessą.
        Czy Maliniak z kimś już wszedł w alianse daje "tionkij namiok", że do tego pije? Wątpię, by miał śmiałość, chyba, że go ktoś podpuścił...
    • zapijaczony_ryj Maliniak szybciej mówi niż myśli 02.05.17, 13:43
      ot co:
      www.tvn24.pl/henryk-wujec-o-slowach-prezydenta-dudy,736417,s.html
      • ave.duce To nie jest żadne wytłumaczenie - 02.05.17, 16:35
        potwierdza tylko, że Du.a na pewno nie nadaje się do pełnienia urzędu prezydenta.
        • cogito50 Re: To nie jest żadne wytłumaczenie - 02.05.17, 18:38
          Maliniakowi odwalilo. Chyba mu się kartki pomyliły. Na madrego nie wyglada raczej do ganiania z deską po budowie i zapalniczką .A zarzuca szczęką jak Benito Mussolini.
          • cogito50 Re: To nie jest żadne wytłumaczenie - 02.05.17, 18:44
            Prof, Kik w TVN 24 o 18.41 zażartowal, ze pan Prezydent jest człowiekiem inteligentnym.Musi pogłębić badania. Ale on z Kielc z Uniwersytetu znanego tylko w Kielcach
    • behemot17-13 Re: Paradoks Maliniaka 02.05.17, 20:02
      Spacerowałem odnóżami Jasnej Góry, znaczy, spacerowałem przemierzając ścieżki parku tuż obok. Tak sobie spaceruję a moje myśli spacerują luzakiem, jakby obok i
      dostrzegam gościa siedzącego na ławce, człowiek lekko przygarbiony, przytłoczony obowiązkami, chyba, se pomyślałem. Człowiek ujrzawszy mnie, wyprostował się, następnie zesztywniał, wyprostował reklamówkę i wypalił - bóg z tobą panie prezydencie.
      Skonsternowany, wszak gorszego sortu i na pewno nie prezydent a takie zaszczyty.
      Już już lewitowałem bez skrzydeł, a tu takie zderzenie z ziemią - panie prezydencie poratuj, uśmiechnij się.
      • taniarada Re: Paradoks Maliniaka 02.05.17, 21:18
        behemot17-13 napisał:

> Spacerowałem odnóżami Jasnej Góry, znaczy, spacerowałem przemierzając ścieżki p
        > arku tuż obok. Tak sobie spaceruję a moje myśli spacerują luzakiem, jakby obok
        > i
        > dostrzegam gościa siedzącego na ławce, człowiek lekko przygarbiony, przytłoczon
        > y obowiązkami, chyba, se pomyślałem. Człowiek ujrzawszy mnie, wyprostował się,
        > następnie zesztywniał, wyprostował reklamówkę i wypalił - bóg z tobą panie pre
        > zydencie.
        > Skonsternowany, wszak gorszego sortu i na pewno nie prezydent a takie zaszczyty
        > .
        > Już już lewitowałem bez skrzydeł, a tu takie zderzenie z ziemią - panie prezyde
        > ncie poratuj, uśmiechnij się.
        >
        A co wstydziłeś się wejść na Jasną i się przeżegnać .
        • behemot17-13 Re: Paradoks Maliniaka 02.05.17, 23:12
          Zaglądam, nie robię znaku krzyża i innych czary-mary.
    • taniarada Re: Paradoks Maliniaka 02.05.17, 22:02
      Urząd Prezydenta Rzeczpospolitej jest częścią Rzeczpospolitej Polskiej i obrażanie Prezydenta jest równoważne obrażaniu Polski i Polaków.
      • jureek Re: Paradoks Maliniaka 02.05.17, 22:48
        taniarada napisał(a):

> Urząd Prezydenta Rzeczpospolitej jest częścią Rzeczpospolitej Polskiej i obraża
        > nie Prezydenta jest równoważne obrażaniu Polski i Polaków.

Pisałeś to samo, gdy obrażano poprzedniego prezydenta? Bo jakoś sobie nie przypominam Twoich protestów z powodu komoruskiego
        • taniarada Re: Paradoks Maliniaka 02.05.17, 23:33
          jureek napisał:

> taniarada napisał(a):
          >
          > > Urząd Prezydenta Rzeczpospolitej jest częścią Rzeczpospolitej Polskiej i
          > obraża
          > > nie Prezydenta jest równoważne obrażaniu Polski i Polaków.
          >
          > Pisałeś to samo, gdy obrażano poprzedniego prezydenta? Bo jakoś sobie nie przyp
          > ominam Twoich protestów z powodu komoruskiego
          Pisałem że prezydent Komorowski sam się ośmieszał i był przyjacielem WSI . Ogólnie piszę w wątkach .Bo mam zakaz zakładania wątków przez twoich przyjaciół .Zresztą wszyscy to mają.Ty też Jurku wklejasz mordkę .A nic nie założysz . Dziwne ?Zakaz to nie znaczy że mnie ktoś zniszczy . Taka względna umowa . Nie przypominam sobie bym prezydenta Komorowskiego nazywał Maliniakiem.
        • dr.krisk Re: Paradoks Maliniaka 02.05.17, 23:33
          Bo to niewłaściwy prezydent był...... można było sobie nim gębę wycierać. Co innego nasz Budyń z Buraka: lelija to niewinna, wunderkind oraz santo subito (niemalże). Babcie moherowe mają łzy w oczach gdy go widzą, te pyziorki nalane, oczki jak rodzynki w cieście wciśnięte, garniturek z Reserved na brzusiu opięty.....
          • taniarada Re: Paradoks Maliniaka 02.05.17, 23:49
            dr.krisk napisał:

> Bo to niewłaściwy prezydent był...... można było sobie nim gębę wycierać. Co in
            > nego nasz Budyń z Buraka: lelija to niewinna, wunderkind oraz santo subito (nie
            > malże). Babcie moherowe mają łzy w oczach gdy go widzą, te pyziorki nalane, ocz
            > ki jak rodzynki w cieście wciśnięte, garniturek z Reserved na brzusiu opięty...
            Polecam :forum.gazeta.pl/forum/w,28,83941415,83941415,Ciosek_nasz_czlowiek_w_W_wie.html#p83943378
      • cronny Re: Paradoks Maliniaka 02.05.17, 23:35
        Taniuszka, ja Cię - słowiańskiej urody blondynko - bardzo plis i oczeń umoliaju - ty nie w prowadzaj ludzi w błąd i nie myl urzędu Prezydenta RP z osobą pana Dudy, który aktualnie na posadzie pierwszego urzędnika RP jest zatrudniony czasowo na 5 lat na podstawie wyboru. Otóż ów PT pan Duda właśnie oświadczył, że nie jest prezydentem wszystkich Polaków, a jedynie tych, którzy na niego głosowali. Dokładniej - tych spośród wyborców jego i PiS z 2015 roku, którzy i dziś podzielają te poglądy, pod którymi on się aktualnie podpisuje. Czyli jest p-rezydentem ok. 1/6 Polaków. Z tego wynika, że 5/6 Polaków nie ma prezydenta. Żadnego. Dla 5/6 Polaków sytuacja jest paradoksalna. Jest wielce szanowny, ale pusty urząd. Pensję prezydenta pobiera p. Duda, ale... Jest pałac i w pałacu p. Duda jako lokator, ale... No i jest p. Duda, który swymi wypowiedziami i uczynkami obraża piastowany przez siebie urząd Prezydenta RP.
    • dr.krisk Re: Paradoks Maliniaka 02.05.17, 23:28
      Budyń z buraka. Tylko takie przedziwne zestawienie gastronomiczne przychodzi mi do głowy, gdy widzę/słucham tego żałosnego człowieczka.
      Nie jest moim prezydentem (z własnej woli), a więc nie muszę go szanować. I nie szanuję, bo kogóż tu szanować......
      • taniarada Re: Paradoks Maliniaka 02.05.17, 23:38
        dr.krisk napisał:

> Budyń z buraka. Tylko takie przedziwne zestawienie gastronomiczne przychodzi mi
        > do głowy, gdy widzę/słucham tego żałosnego człowieczka.
        > Nie jest moim prezydentem (z własnej woli), a więc nie muszę go szanować. I nie
        > szanuję, bo kogóż tu szanować......
        Więc po co wklejasz mordę nie w swój temat . Jeśli nie szanujesz człowieka . To kto ciebie n uszanuje.Napisz tylko jakich masz tu przyjaciół?
        • dr.krisk Re: Paradoks Maliniaka 03.05.17, 00:02
          A to jest watek ku czci Budynia z Buraka? Nie zauważyłem.
          Jak czytam, zebrało cię na mądrości ludowe. Zabawny jesteś. Napisz coś jeszcze w tym stylu, bo nudno.
        • ave.duce Re: Paradoks Maliniaka 03.05.17, 08:12
          taniarada napisał(a):

> Napisz tylko jakich masz tu przyjaciół?

Ma, np., mnie. A ty kogo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka