Dodaj do ulubionych

Czy szeregowy poseł stanie przed Trybunałem Stanu?

01.06.17, 13:19
Czy może przed zwykłym sądem, czy też mu się upiecze?
Duda, Szydło, Macierewicz i większość tego (nie)rządu, wiadomo ich szkodliwa bezprawna działalność podchodzi pod odpowiedzialność konstytucyjną i po kolejnych wyborach czeka na gnojków Trybunał Stanu. Ale co zrobić z samym Prezesem? Czy są możliwości prawne by odpowiedział za to co robi z przysłowiowego tylnego fotela oficjalnie będąc tylko szeregowym posłem, czy też ma szansę umyć rączki, zostawić swoich podwładnych i wyłgać się od wszystkiego?
Obserwuj wątek
    • dzi1a Re: Czy szeregowy poseł stanie przed Trybunałem S 04.06.17, 18:52
      paragrafy : sprawstwo kierownicze , podżeganie
      ------------------------------------------
      cyt.
      ~to nie moje : Przypadkowo czytając posty pod tematem o audiencji Jarosława u Dziwisza dowiedziałam się,że Jarosław Kaczyński,ten wielki katolik,patriota,tak zaciekle walczący o wartości religijne przyjął chrzest dopiero w wieku 40 lat!!!Zaczęłam się więc zastanawiać kim był przez te wszystkie lata i jaki był powód,że tak długo dojrzewał do tej tak ważnej dla wszystkich katolikow decyzji???Powiedzcie sami,czy to nie hipokryzja,fałsz,zakłamanie i w zależności od potrzeb i sytuacji życiowej zmienianie swoich poglądów jak kameleon???Dziś dowiaduję się o jego audiencji w cztery oczy u Dziwisza,pytam więc po co i w jakim celu?Czy obiecać,że nadal będzie rozdawał lekka raczką klerowi a w zamian pomoga mu wygrac wybory??? ---------KRENTACZ I SZULER POD PUBLICZKE zwiń
      56 minut temu | ocena: 94% | odpowiedzi: 21
      odpowiedz
      • j-k Przed TS nie stanie - masz racje... ale... 04.06.17, 20:07
        Trybunal Stanu jest tylko dla Osob sprawujacych wazne funkcje panstwowe
        - od Ministra w gore...

za sprawstwo kierownicze , podżeganie itp... - mozna odpowiadac przed zwyklym sadem,
        z tym ze Kaczynski raczej zostalby uniewinniony.

Z tego prostego powodu, ze wszyscy jego koledzy partyjni zajeli stanowiska w Rzadzie przeciez dobrowolnie - wiec na procesie wzieliby ew. wine wylacznie na siebie - bo gdyby sie przyznali, ze robili cos pod naciskiem PrezesPana - to przyznaliby sie do tego, ze byli tylko marionetkami w jego rekach...
        • manhu Nigdzie nie stanie 05.06.17, 00:10
          To są żarty więc nigdzie nie stanie. Tak jak "zbrodniarze" Ziobro i Kaczyński nie trafili przed TS za zamordowanie Gnidy, a trafił tam durny reżyser Kutz wygnaniec z PO, który tak bredził. Ziobro robił sobie jaja z tego stawania przed TS, a gdy przyszło co do czego to PO POmogło.

Jeśli będzie ryzyko TS to Ziobro was wszystkich zapakuje do więzień za przekręty.
          • j-k i bedzie mial racje... 05.06.17, 00:16
            manhu napisał:
            Jeśli będzie ryzyko TS to Ziobro was wszystkich zapakuje do więzień za przekręty.

i bedzie mial racje...

- bo w Polsze tylko ryby nie biora...
            • sverir Re: i bedzie mial racje... 05.06.17, 08:01
              Czyli Ziobro też bierze?
              • j-k Re: i bedzie mial racje... 05.06.17, 08:06
                sverir napisał:
                > Czyli Ziobro też bierze?

Ministerialna pensje - to napewno.

a czemu pytasz ?
                • sverir Re: i bedzie mial racje... 05.06.17, 08:52
                  "bo w Polsze tylko ryby nie biora...".
    • szlachcic Re: Czy szeregowy poseł stanie przed Trybunałem S 04.06.17, 20:30
      a niby za co ma stanac?
      Jarek nic nie podpisuje, jego polecenia sa ustne, a wydaje je w gabinecie wykrywajacym podsluchy i wlaczone dyktafony
      • j-k przeczytaj moj post 04.06.17, 20:41
        teoretycznie - mimo braku dowodow - moglby stanac w tkzw. procesie poszlakowym:
        prawna.eu/czym-jest-proces-poszlakowy-w-sprawie-karnej/
        • szlachcic Re: przeczytaj moj post 04.06.17, 20:57
          Kaczynski moze stanac przed sadem jesli PIS uznanoby za organizacje przestepcza a on jako kierujacy organizacja przestepcza
          Pod odpowiedzialnosc konstytucyjna nie da go sie podciagnac
          Dlatego wlasnie nie jest premierem ani prezydentem bo chcial aby prawo lamaly inne osoby.
          Gdy PIS zrobi wszystko co lamie prawo - Kaczynski wypierd..... Szydlo i okrzyknie sie nowym premierem
          • pogromca_bzdury Re: przeczytaj moj post 04.06.17, 21:04
            szlachcic napisał:

> Kaczynski moze stanac przed sadem jesli PIS uznanoby za organizacje przestepcza
            > a on jako kierujacy organizacja przestepcza

Nie ma takiego warunku. Przed sądem powszechnym może być postawiony na ogólnych zasadach i skazany, jeśli dowody potwierdzą zarzuty.

> Pod odpowiedzialnosc konstytucyjna nie da go sie podciagnac
            > Dlatego wlasnie nie jest premierem ani prezydentem bo chcial aby prawo lamaly i
            > nne osoby.

Niestety tak.

• j-k niekoniecznie... 04.06.17, 21:08
            gdy PIS zrobi wszystko co lamie prawo - Kaczynski wypierd.....
            Szydlo i okrzyknie sie nowym premierem

raczej nie.
            1. Jest na to za stary, a premier ma kupe pracy.
            2. Nie mialby czasu na reczne sterowanie wszystkimi ministrami...

W takim wypadku raczej Szydlo przesunie "w Ambasadory", a na Premiera postawi innego Figuranta - ktory do tej pory mial wzglednie czyste rece.

i oglosi "Nowy Poczatek" :)

• lech1966 Re: niekoniecznie... 04.06.17, 23:30
              Za to E. Kopacz najpewniej realnie stanie przed TS ,,no ale tu sprawa jest oczywista..Myślę że w tym momencie to jakieś 50/50 zobaczymy jaki będzie wynik losowania
              • j-k nie stanie i Kopacz, nie stanie i Kaczynski 05.06.17, 08:03
                Tak jak i nie stanal Marszalek Pilsudski za Zamach Majowy 1926

w sensie laski dla Politykow - Polacy to lagodny Narod.

i dobrze.
              • pogromca_bzdury Re: niekoniecznie... 05.06.17, 08:44
                lech1966 napisał:

> Za to E. Kopacz najpewniej realnie stanie przed TS

Nie ma do tego żadnych podstaw, no ale tu sprawa jest oczywista.

• mariner4 Re: Czy szeregowy poseł stanie przed Trybunałem S 05.06.17, 04:25
      Niestety dobrze się ustawił. !00% decyzji i 0% odpowiedzialności. To tchórzliwa gnida.
      M.
      • j-k Marszalek Pilsudski mial podobnie 05.06.17, 06:51
        ariner4 napisał:
        > ... dobrze się ustawił. !00% decyzji i 0% odpowiedzialności

Marszalek Pilsudski mial podobnie.
        Po zamachu Majowym 1926 - odmowil przyjecia funkcji Prezydenta
        (chociaz Sejm dawal mu ja na tacy...)
        - i sam decydowal o wszystkim w Panstwie.
    • taniarada Re: Czy szeregowy poseł stanie przed Trybunałem S 05.06.17, 06:54
      Ruskie trolle w akcji.
      • j-k nie stanie - i to z wielu powodow... 05.06.17, 08:24
        taniarada napisał(a):
        > Ruskie trolle w akcji.

jakie Russkie ?

Russkich tu juz 25 lat nie ma.

- PeOwskie.
      • pogromca_bzdury Re: Czy szeregowy poseł stanie przed Trybunałem S 05.06.17, 08:45
        Trzy naraz:
        - taniarada
        - jk
        - lesio/manhu
        • j-k Nie walnujsa, maladjec :) 05.06.17, 08:49
          nie znam pozostalych, ale PeOviecek tu jednak wiencej :)

i dobrze.
          jest co strzyc:
          wyborcza.pl/1,154902,15795327,Strzyzenie_owiec_na_igrzyska.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka