Dodaj do ulubionych

Początek lawiny?

23.07.17, 12:52
Nieśmiało i jeszcze tylko gdzieniegdzie, ale już pokazują się drobne rysy na wydawałoby się pisowskim monolicie. Na razie tylko dwóch senatorów w końcu nieco przejrzało na oczy i ujrzało (jeszcze nieco za mgłą) to co normalni i myślący ludzie widzą jak na tacy - antydemokratyczne, antykonstytucyjne i po prostu przestępcze działania kaczyńskiego i jego mafii. Ale będzie ich coraz więcej - niektórzy z przekonania i zwykłej ludzkiej przyzwoitości (bo i tacy są w PiS-e), a niektórzy ze zwykłego wyrachowania (bo jak w każdej partii są tam ludzie którzy w dupie maja zasady, przyzwoitość i jakąkolwiek ideologię i traktują przynależność do partii jako trampolinę do kariery). I ci w ciągu pięciu minut są gotowi zmienić front i wydupić się na kaczyńskiego. Pierwszym będzie obrotowy rysiu czarnecki któremu od zmian frontów już chyba kręci się w głowie; nieostatnim zapewne będzie aruś mularczyk (primo voto: Samoobrona), a za nimi pójdą inni i zaczną uciekać jak szczury z tonącego okrętu.
Obserwuj wątek
    • wsk175 Re: Początek lawiny? 23.07.17, 12:58
      Jeszcze nie. Na razie prawie wszyscy myślą o wakacjach.
      Lawina ruszy, gdy rodzina i sąsiedzi zaczną opluwać pisich" działaczy".
    • rccc Re: Początek lawiny? 23.07.17, 13:01
      Demokratyczne wybory do parlamentu za 2 lata
      • wsk175 Re: Początek lawiny? 23.07.17, 13:04
        A niedemokratyczne sku...syństwo pisu na co dzień.
        • rccc Re: Początek lawiny? 23.07.17, 13:05
          zbydlecenie totalnych przekracza granice panstwa demokratycznego
          • yoma Re: Początek lawiny? 23.07.17, 13:06
            W którym miejscu? Proszę wymienić swoimi słowami.
            • rccc Re: Początek lawiny? 23.07.17, 13:09
              jak mi wsk175 wymieni "niedemokratyczne sku...syństwo pisu" swoimi slowami to moze racze udzielic Ci odpowiedzi
              • yoma Re: Początek lawiny? 23.07.17, 13:13
                Powiedz od razu, że bez konsultacji z prowadzącym nie umiesz, i będzie spokój.
                • rccc Re: Początek lawiny? 23.07.17, 13:14
                  co to sa konsultacje z prowadzacym?
                  • yoma Re: Początek lawiny? 23.07.17, 13:16
                    A, sorki za użycie czterosylabowych słów. Sprawdź w słowniku. To taka książka ze słowami.
                    • rccc Re: Początek lawiny? 23.07.17, 13:23
                      cos insynuujesz?
                      • wsk175 Re: Początek lawiny? 23.07.17, 13:24
                        Że obrazków w niej mało....
                        • rccc Re: Początek lawiny? 23.07.17, 13:29
                          mi chodzi o tresc a nie jak tobie o obrazki
                          • eiran Re: Początek lawiny? 23.07.17, 14:56
                            Po polsku powinno być "mnie chodzi o treść".
                            • rccc Re: Początek lawiny? 23.07.17, 15:40
                              napisalem po polsku
                              • eiran Re: Początek lawiny? 23.07.17, 15:53
                                Niestety nie, ale już ustaliliśmy, że nie radzisz sobie z tym najlepiej.
                                • rccc Re: Początek lawiny? 23.07.17, 16:02
                                  w tym przypadku sie po prostu kompromitujesz
                                  nie ma roznicy czy powiesz "mi chodzi o" czy "mnie chodzi o".
                                  sadze, ze wiekszosc uwaza, ze "mi chodzi o" jest bardziej poprawne
                                  I juz widze jak bedziesz mi udowadnial, ze powinno byc "poprawniejsze" :D
                                  • eiran Re: Początek lawiny? 23.07.17, 16:04
                                    W tym przypadku jest absolutnie oczywiste, kto si kompromituje:

sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/mnie-czy-mi-tobie-czy-ci;5375.html
                                    • rccc Re: Początek lawiny? 23.07.17, 16:06
                                      mnie to daj?! :D

jaja sobie robia w tym slowniku :D
                                      • eiran Re: Początek lawiny? 23.07.17, 16:09
                                        Tak tak. Jaja sobie robię Przecież oczywiste, ze poprawniejsze są formy "mi to daj" "ci to dam" oraz "mu to dam". Znajomość polszczyzny u pisiackich patriotów manifestuje się w całej rozciągłości przy śpiewaniu hymnu.
                                        • rccc Re: Początek lawiny? 23.07.17, 16:11
                                          nie ma nic niepoprawnego w "mi chodzi o"

szukasz problemu tam gdzie go nie ma

po prostu sie czepiasz

kompleksy?
                                          • rccc Re: Początek lawiny? 23.07.17, 16:14
                                            jeszcze Slowackiego opieprz, ze nie napisal "mnie" :D

„Chodzi mi o to, aby język giętki
                                            Powiedział wszystko, co pomyśli głowa:
                                            A czasem był jak piorun jasny, prędki,
                                            A czasem smutny jako pieśń stepowa,
                                            A czasem jako skarga nimfy miętki,
                                            A czasem piękny jak aniołów mowa...
                                            Aby przeleciał wszystka ducha skrzydłem.
                                            Strofa być winna taktem, nie wędzidłem”.
                                            – Juliusz Słowacki
                                            • eiran Re: Początek lawiny? 23.07.17, 16:19
                                              Poproś moze kogoś z lepszą znajomością polszczyzny, żeby ci wyjaśnił, o co chodzi w tym artykule ze strony PWN, bo samodzielnie do tego nie dojdziesz.
                                              • rccc Re: Początek lawiny? 23.07.17, 16:20
                                                „Chodzi mi o to, aby język giętki
                                                Powiedział wszystko, co pomyśli głowa:
                                                A czasem był jak piorun jasny, prędki,
                                                A czasem smutny jako pieśń stepowa,
                                                A czasem jako skarga nimfy miętki,
                                                A czasem piękny jak aniołów mowa...
                                                Aby przeleciał wszystka ducha skrzydłem.
                                                Strofa być winna taktem, nie wędzidłem”.
                                                – Juliusz Słowacki
                                                • eiran Re: Początek lawiny? 23.07.17, 17:25
                                                  Spróbuj, prawie polskojęzyczny pisacki "patrioto" zrozumieć poniższe dwa zdanie:

Na początku zdania używa się tylko tej pierwszej, np.: „Mnie to daj” (ale „Daj mi to”). Formy mi można też użyć na początku zdania składowego, po spójniku, jeśli pada na niego akcent: „Robię tak, jak mi się podoba”.

.. na następnie spróbuj odpowiedzieć na pytanie, dlaczego poprawne jest "Chodzi mi o to..." autorstwa Słowackiego, a niepoprawne "mi chodzi o tresc" autorstwa prawie polskojęzycznego rccc.

Zadanie jest naprawdę banalnie proste, ale to nie znaczy, że sobie z nim poradzisz.
                                                  • rccc Re: Początek lawiny? 23.07.17, 18:27
                                                    nie ma nic niepoprawnego trollu w tym co napisalem

• eiran Re: Początek lawiny? 23.07.17, 18:40
                                                    Innymi słowy - nie znalazłeś w pobliżu nikogo, kto by ci potrafił wytłumaczyć o co chodzi w tym tekście, którego nie potrafisz ogarnąć swoim pisiackim rozumkiem.
                                                  • rccc Re: Początek lawiny? 23.07.17, 18:43
                                                    nie ma nic niepoprawnego w tym co napisalem :D
                                                  • 141288bs Re: Początek lawiny? 23.07.17, 19:04
                                                    Pisz swoje na temat lawiny,zostaw trolla niechqj sam z soba pisze.
                                              • 141288bs lawina wkracza w faze smiesznosci 23.07.17, 16:27
                                                Halicki z obita morda,opas Zgorzelski z krazkami pod oczami,pedal Rabiej po seansie nocnym w tej
                                                samej tonacji ryje wydzieraja
                                          • 141288bs Re: Początek lawiny? 23.07.17, 16:17
                                            nie czepia sie,ale probuje temat zmienic
                                            • rccc Re: Początek lawiny? 23.07.17, 16:19
                                              troll znaczy sie :D
                              • ewa9717 Re: Początek lawiny? 23.07.17, 16:01
                                rccc napisał:

> napisalem po polsku Podobnie jak wÓc znasz tylko wolszczyznę...
                                • rccc Re: Początek lawiny? 23.07.17, 16:03
                                  rozumiem twoj BUL
                        • 141288bs Re: Początek lawiny? 23.07.17, 15:31
                          siedz cicho bielastocki brudasie z kila - obrazki doprowadzily do leninowskiej epidemii
            • erte2 Re: Początek lawiny? 23.07.17, 17:30
              yoma napisała:

W którym miejscu? Proszę wymienić swoimi słowami.

Oj, czepiasz się. A skąd toto ma wiedzieć? Kazali mu napisać "zbydlęcenie" to napisało nie zastanawiając się zbytnio nad tym co pisze. Gdyby temu czemuś kazali napisać "kaczyński dupa" to też by napisało......
          • 141288bs Lawina zmiecie totalnych frustratow. 23.07.17, 15:24
            Jak wielka jest frustracja i zbydlecenie wsrod totalnych,bylo widoczne dzis w programie Woronicza17
            - na wiadomosc,ze juz sa znane transakcje handlowania Polska przez koalicje PO-PSL,Halicki wpadl
            w amok szalonej histerii,to samo zaprezentowal opas Zgorzelski i pedal Rabiej.
            Juz nie ma watpliwosci,ze handlowanie Polska trwalo osiem lat...wielkie to szczescie,ze PiS wygrywajac wybory,przerwalo ten proceder. Gdyby bylo inaczej tj.trwanie zlodziejskiej koalicji przy wladzy,
            bylibysmy kolonia na wschod Wisly ruska,a na zachod niemiecka.
            Szczescie nam sprzyja,pilnujmy by nas nie opuscilo.

• eiran Re: Lawina zmiecie totalnych frustratow. 23.07.17, 15:55
              Ponieważ nie oglądam TVP, więc nawet nie zdawałem sobie sprawy jak bardzo prymitywnym i chamskim prowadzącym jest Rachoń. Można to sobie obejrzeć - jego wrzaski w stronę Halickiego i świecenie telefonem w stronę kamery to kilka pierwszych minut.

vod.tvp.pl/video/woronicza-17,23072017,33067923
              • 141288bs Re: Lawina zmiecie totalnych frustratow. 23.07.17, 16:06
                jednak ogladasz...
                • eiran Re: Lawina zmiecie totalnych frustratow. 23.07.17, 16:50
                  To chyba dość logiczne - nie oglądam, ale po takiej relacji postanowiłem obejrzeć na stronie TVP info, i zobaczyłem szal prowadzacego.
                  • 141288bs Re: Lawina zmiecie totalnych frustratow. 23.07.17, 17:14
                    No tak,u was zachowanie tych PO prawej stronie prowadzacego,to standard.
                    • eiran Re: Lawina zmiecie totalnych frustratow. 23.07.17, 17:26
                      Jak dla mnie, za standardy odpowiada prowadzący, a jak to robi, każdy może zobaczyć.
                      • 141288bs Re: Lawina zmiecie totalnych frustratow. 23.07.17, 17:35
                        PO czesci zgadzam sie z toba - POwinien byl wziac jednego,drugiego i trzeciego bydlaka za kolnierz i dac w dupe kopa ze studia.
                        - Wtedy byloby troche jazgotu sfrustrowanych,ale staloby sie zadosc standardom.
              • inocom Halicki naspidowany, że mało nie pęknie 23.07.17, 17:15
                eiran napisał:

> Ponieważ nie oglądam TVP, więc nawet nie zdawałem sobie sprawy jak bardzo prymi
                > tywnym i chamskim prowadzącym jest Rachoń. Można to sobie obejrzeć - jego wrzas
                > ki w stronę Halickiego i świecenie telefonem w stronę kamery to kilka pierwszyc
                > h minut.
                >
                > vod.tvp.pl/video/woronicza-17,23072017,33067923

Kolejny dowód na to, że Tusk nie zlikwidował dopalaczy.
                Czy naprawdę nie można zapraszać do studia kulturalnych ludzi?
      • x2468 Re: Początek lawiny? 23.07.17, 17:38
        Pis z towarzyszem won Kaczyńskim na czele zorganizuje wybory jeszcze lepiej niż zrobiła to PPR wraz z towarzyszem Stalinem w 1947 roku.
        • 141288bs Re: Początek lawiny? 23.07.17, 17:51
          Co z wami?,drzecie ryje,ze narod was popiera i gdy dojdziecie do wladzy wszystkich zamkniecie w wiezieniach...teraz nie
          ufacie sobie,bo znowu Kaczynski stoi wam na wyborczej drodze. Slimaki jestescie i nic wiecej...popilem was posypiemy to nie rozleziecie sie,powybieramy was i Makaronowi wyslemy,a on was zezre.
    • yoma Re: Początek lawiny? 23.07.17, 13:03
      >dwóch senatorów w końcu nieco przejrzało 

Oj tam. Wstrzymali się od głosu wielcy bohaterowie. Jakieś takie tanie to bohaterstwo, a i ustawką trąci.
      • erte2 Re: Początek lawiny? 23.07.17, 13:18
        yoma napisała:
        Oj tam. Wstrzymali się od głosu wielcy bohaterowie. Jakieś takie tanie to bohaterstwo, a i ustawką trąci.

No niekoniecznie. Ustawką na odległość śmierdziało "pełne troski" wystąpienie posiołka rzepeckiego (to o opłacie paliwowej); posłusznie wypełnił polecenie "starszych rodu" i "odważnie" skrytykował coś, co i tak nie miało wejść w życie, a jedynie miało odwrócić uwagę od ustaw o sądach.
        Tu natomiast sądzę (ale mogę się oczywiście mylić) że było to spontaniczne; tym bardziej że obaj senatorowie ssą w wieku już słusznym, mają swoje pozycje zawodowe i bez trudu dadzą sobie radę bez PiS-u.
        • yoma Re: Początek lawiny? 23.07.17, 14:01
          To czemu nie byli przeciw?
      • eiran Re: Początek lawiny? 23.07.17, 14:59
        Wykazali się niemal tak straczeńczą odwagą jak Gowin, który zamiast bić brawo, zapinał marynarkę.
        • yoma Re: Początek lawiny? 23.07.17, 16:57
          Jaka partia rządząca, tacy bohaterowie.
    • dzi1a Re: Początek lawiny? 23.07.17, 13:30
      należy grać na rozbicie wewnętrzne tej zorganizowanej grupy przestępczej ,
      korespondujmy z nimi , dzwońmy do nich , itd
      przypominajmy im cały czas że należą do zorganizowanej grupy przestępczej , że drabinkowy ma swoje lata i że prowadzi niehigieniczny styl życia i chyba nie chcą aby ich wnuki jeżdziły z wizami po Europie a jedynie bez wiz na Węgry i na Białoruś
      --
      apostazja.info
      • taniarada Re: Początek lawiny? 23.07.17, 14:54
        dzi1a napisała:

> należy grać na rozbicie wewnętrzne tej zorganizowanej grupy przestępczej ,
        > korespondujmy z nimi , dzwońmy do nich , itd
        > przypominajmy im cały czas że należą do zorganizowanej grupy przestępczej , że
        > drabinkowy ma swoje lata i że prowadzi niehigieniczny styl życia i chyba nie c
        > hcą aby ich wnuki jeżdziły z wizami po Europie a jedynie bez wiz na Węgry i na
        > Białoruś
        > --
        > apostazja.info
        Może twoim wpisami zainteresować prokuraturę .Nie jesteś anonimowy i bezkarny człowieku.
        • yoma Re: Początek lawiny? 23.07.17, 17:00
          Jak już doniesiesz, że grożono senatorom napisaniem listu, to nie zapomnij zamieścić. Pośmiejemy się.
    • xkx Re: Początek lawiny? 23.07.17, 13:45
      Nic się nie zmieni. Nie teraz. Zwłaszcza iż idzie przejecie przez PiS wszystkiego i zapewne pozostawienie jedynie PiS jako działającej partii więc w tej chwili wyłamywanie się grozi poważnymi konsekwencjami. Przełom być może nastąpi jak PiS osłabnie na skutek kryzysu i ewentualnych protestów społecznych nim wywołanych lub braknie "guru" czyli J. Kaczyńskiego. Wtedy jest nadzieja. Aktualnie wyłamujących się spowodują tylko przykręcenie śruby i wybór kandydatów na stołki posłów i senatorów nie z wiernych a z ultra wiernych.
      • horpyna4 Re: Początek lawiny? 23.07.17, 19:56
        Zmienić może się w zupełnie niespodziewany sposób. Pamiętam, jak przed wyborami 1989 przyleciał do pokoju, w którym pracowałam, jeden z partyjnych dyrektorów. Wiedział, że w tej pracowni jest wyłącznie "element antysocjalistyczny", więc poprosił nas, żebyśmy mu powiedzieli, na kogo "trzeba głosować".

Facet nie był ideowcem partyjnym, tylko cwaniakiem. Należał do PZPR, bo bez tego trudno było zostać dyrektorem (chociaż nie było to niemożliwe). I takich jak on było sporo - koniunkturalistów. Ale pojawiła się szansa zmiany, nadzieja na zaprzestanie lizania tyłków sekretarzom KC, więc się do tej zmiany przyłożył. Tacy jak on przyłożyli się do obalenia komuny, chociaż PZPR bardziej trzymała kraj w garści, niż obecnie PiS. Wprawdzie Kaczyński robi, co tylko może, ale wtedy jeszcze stacjonowali w Polsce krasnoarmiejcy.

Wielu ludzi wiernych PiSowi i mianowanych przez PiS na wysokie stanowiska będzie odczuwać dyskomfort psychiczny. Zacznie coś w nich pękać, bo nie każdy ma charakter Kaczyńskiego, który złośliwie cieszy się, jak na niego pomstują.

No, chyba że Putin czynnie mu pomoże w utrzymaniu się u władzy. Tego obawiam się najbardziej - wyrzucą nas z UE i NATO, wtedy będzie po ptokach.
    • taniarada Re: Początek lawiny jakiej? 23.07.17, 14:52
      Od ubiegłej niedzieli "obrońcy demokracji" zmienili szyld swoich działań. Do grudnia "bronili" TK, a tak naprawdę postkomunistycznej sitwy tam tkwiącej, z tow, Rzeplińskim na czele. Teraz "bronią" SN przed "pisowskim zamachem". Rzecz jasna nawet dla mniej zorientowanych - "UBwatele rp" mają w nosie cały ten SN czy KRS, ale "bronią" układu, swoich kolesi, którzy na telefon skręcą każdy wyrok. Naturalnie ci, którzy w imieniu obcych mocodawców, zgodnie z instrukcjami oficerów prowadzących, wiedzą czego chcą. Od dawna me(n)dialni szamani zrobili kisiel z mózgów wielu porządnym ludziom a ci niemal codziennie stoją przez zamkniętymi siedzibami sadów ze świecami w rekach. Czego "bronią" nie wiedzą, ale nienawiść do PiS-u wdrukowana im przez telewizor do głów powoduje ,że wyłączyli już dawno temu samodzielne patrzenie na świat. Dlatego obok siebie "protestują" dawni opozycjoniści obok byłych esbeków i milicjantów, betonowi komuniści ramie w ramię z "nowośmiesznymi liberałami", tzw. "zieloni" obok Mazguły, Gertych, Frasyniuk i Cimoszewicz wrzeszczą jeden po drugim z tego samego mikrofonu. Na ulice wyszli beneficjenci układu, postkomuniści i setki lemingów bez własnego zdania i rozeznania sytuacji. No i niech wrzeszczą.

Źródło: niepoprawni.pl/blog/yagon-12/polacy-musza-wyjsc-na-ulice-jak-w-czasach-nie-rzadow-po-sitwy

• x2468 Re: Początek lawiny jakiej? 23.07.17, 17:44
        Byli esbecy, milicjanci,i betonowi komuniści rządzą w pisie. Nazwiska tych walczących o "sprawiedliwość" a la won Kaczyński zna każdy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka