Dodaj do ulubionych

Ach jak nam rozkwita nasza Łojczyzna!

05.08.17, 23:02
Patrze ja dziś na TVP Info, a tam jakieś Święto Propagandy Sukcesu! Hoża dziewoja radosnym głosem obwieszcza kolejne triumfy i przewagi naszej rozkwitającej gospodarki. Wszystko się podnosi z ruin, tam gdzie niedawno hulał wicher historii teraz radośnie terkoczą maszyny. Produkcja rośnie, płace także, bezrobocie spada, weseli młodzi emeryci maszerują na zasłużone emerytury, 500+ pobudza nasze i tak już pobudzoną gospodarkę, stal się leje lud truchleje.
Ja tez struchlałem, bo jak nic żyję w jakimś innym kraju najwidoczniej - za cholerę nie widzę tych cudów gospodarczych. Poza slajdami w Power Point pana Morawieckiego, rzecz jasna.
Mam tez poczucie deja vu - za Gierka też w Dzienniku Telewizyjnym udowadniano jak to wspaniale jest, a będzie (pomimo przejściowych trudności) jeszcze lepiej!
Ciekawi mnie stan umysłowości owych piewców - czy oni naprawdę w te farmazony wierzą, czy tylko są konformistami zdolnymi za kasę udowadniać, że ziemia jest płaska?
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Ach jak nam rozkwita nasza Łojczyzna! 05.08.17, 23:06
      > Mam tez poczucie deja vu - za Gierka też w Dzienniku Telewizyjnym udowadniano jak to wspaniale jest,
      > a będzie (pomimo przejściowych trudności) jeszcze lepiej!

Znaczy Radom nadchodzi?
      • dr.krisk Re: Ach jak nam rozkwita nasza Łojczyzna! 05.08.17, 23:20
        Chociaż Totalna Opozycja wspierana przez wiadome ośrodki zagraniczne tka patyki w koła naszego postępu, nie pozwolimy na takie bezeceństwa! Już odpowiednie służby zrobią z nimi porządek, a całą akcję pokaże się w Dzienniku Telewizyj.. ups, Wiadomościach - ku przestrodze!
      • don.kichote Ja bym na to zbytnio nie liczył 05.08.17, 23:24
        Zanim Radom nadszedł (1976), komuna radośnie "pląsała" od ponad 40 lat...

wariant_b napisał:

> Znaczy Radom nadchodzi?
        • wariant_b Re: Ja bym na to zbytnio nie liczył 05.08.17, 23:28
          > Zanim Radom nadszedł (1976), komuna radośnie "pląsała" od ponad 40 lat...

Raczej nie. I nie próbuj mnie przekonywać.
          Z wykształcenia jestem matematykiem.
          • don.kichote Masz rację, ale... 30(!) to też dużo 06.08.17, 08:59
            Ja na połowę z tego mam marne szanse...

wariant_b napisał:

> Raczej nie. I nie próbuj mnie przekonywać.
            > Z wykształcenia jestem matematykiem.
    • j-k dziwi mnie Twoja niewiedza... 05.08.17, 23:36
      dr.krisk napisał:
      > Ciekawi mnie stan umysłowości owych piewców - czy oni naprawdę w te farmazony
      wierzą, czy tylko są konformistami

dziwi mnie Twoja niewiedza...
      przypomnij sobie jak bylo za Gierka...
      - wierzyc w bajki to maja ich odbiorcy, a nie nadawcy...
      albowiem jeszcze gorzej by bylo, gdyby w nie sami wierzyli...
      - ktorys chorobliwie moglby sie zapedzic z Peanami...
      powyzej oczekiwan samego Glownego Decydenta...
      • pies_na_czarnych Re: dziwi mnie Twoja niewiedza... 06.08.17, 01:38
        > przypomnij sobie jak bylo za Gierka...

Pierwsze lata za Gierka bylo klawo czego nie mozna powiedziec o pisrzadach. Wowczas ci z TV mieli pdstawy aby wierzyc w to co mowia.
        • j-k spakojna, maladjec... 06.08.17, 06:26
          pies_na_czarnych napisała:
          > Pierwsze lata za Gierka bylo klawo czego nie mozna powiedziec o pisrzadach.

Mozna mozna (powiedziec...)...

w tych "pierwszych latach rzadow Gierka" studiowalem ekonomie na krakowskiej AE
          i nie mialem zludzen, ze na KREDYTACH daleko sie nie zajedzie, bo jak sie skoncza
          i trza bedzie je zwracac - bedzie trudniej, co rok 1976 - znaczaco pokazal... :)

Kaczynski ma (chwilowo) latwiej - do 2022 - dotacje sa zagwarantowane (a przynajmniej obiecane)

A: - DOTACJI ZWRACAC NIE TRZEBA.

- co bedzie potem - to juz nie moj problem.

• pies_na_czarnych Re: spakojna, maladjec... 06.08.17, 20:17
            :)
            Ja akurat skonczylem. Po trzech miesiacach pracy kupilem sobie Fiacika 127 :)))
            • j-k Re: spakojna, maladjec... 06.08.17, 20:36
              pies_na_czarnych napisało:
              Ja akurat skonczylem. Po trzech miesiacach pracy kupilem sobie Fiacika 127 :)))

No jak rodzina dala cie kase, to rozumiem...
              - gdyz ojciec kupil sobie w tym czasie Fiata 126, po 20-tu (slownie DWUDZIESTU)
              latach oszczedzania.
              • pies_na_czarnych Re: spakojna, maladjec... 06.08.17, 20:46
                Tsza bylo sie uczyc. Nikt mi nie pozyczal. Najlepszy okres za Gierka to byl czas gdy skupowali Krugerandy :)))
    • pies_na_czarnych Re: Ach jak nam rozkwita nasza Łojczyzna! 06.08.17, 01:33
      Patrze ja dziś na TVP Info, a tam jakieś Święto Propagandy Sukcesu! Hoża dziewoja radosnym głosem obwieszcza kolejne triumfy i przewagi naszej rozkwitającej gospodarki.
      www.youtube.com/watch?v=IHADJHJ9za8
    • taniarada Nie oglądaj Info oglądaj Polsat 06.08.17, 06:33
      W ostatnich czasach, gdy widzę na ekranie telewizora panią prezydent Warszawy, Hannę Gronkiewicz-Waltz - odczuwam przemożną chęć wzięcia czegoś ciężkiego i dania jej po łbie. Choćby po to, by zetrzeć jej z twarzy ten pełen pogardy i przeświadczenia o dozgonnej bezkarności uśmieszek. Potem przychodzi jednak refleksja. Przecież HGW jest dla Zjednoczonej Prawicy bezcennym skarbem.
      Z każdym dniem działania Komisji Weryfikacyjnej kierowanej przez Patryka Jakiego wychodzą na jaw nowe machlojki w stołecznym ratuszu i uchylane są kolejne decyzje pani prezydent [wczoraj, 4.08.2017, w sprawie nieruchomości Sienna 29]. HGW boi się zeznawać pod przysięgą i nie stawia się przed oblicze Komisji. Wlepiono już jej za to 12 tys. grzywny. Jako osoba znana ze swej pazerności [kiedyś nie chciała wykupić biletu wstępu do ogrodów wilanowskich za 5 zł] nie chce płacić i wpadła na pomysł, że grzywny te zapłaci miasto Warszawa.

Źródło: niepoprawni.pl/blog/elig/hanna-gronkiewicz-waltz

• ave.duce Re: Ach jak nam rozkwita nasza Łojczyzna! 06.08.17, 08:05
      Gierek? Aha, to ten "komunistyczny, ale jednak patriota ... (który) opozycję "jakoś tam tolerował, a nie zamykał do więzień" - tako rzekł K. Jarosław.
      • bzdziagwa.a Re: Ach jak nam rozkwita nasza Łojczyzna! 06.08.17, 08:15
        no i w podzięce chcą zmiany ulic i placów z nazwiskiem Gierka
      • zapijaczony_ryj Polska wreszcie powstałą z ruiny i kolan! 06.08.17, 08:15
        Wszyscy Polacy są zadowoleni, nikt nie protestuje, każdy ma dostęp d Sejmu i URMu, bezrobocie spada, pensje rosną-Polacy powinni być dumnie ze swojego przywódcy, tow Jarosława KAczyńskiego, któremu niebawem za całokształt ufundują pałacyk!
        Nie działają już żadne piramidy finansowe i nikt nie użyznia setkami ton śmieci nielegalnych składowisk, jak to sugeruje wroga wadzy TVN 24!
        • j-k Polska tak - ale ty nadal gniesz Plery... 06.08.17, 18:27
          pod PiSim buciorem.

Pora powstac !

• met_ol Re: Ach jak nam rozkwita nasza Łojczyzna! 06.08.17, 18:16
      ".... Każda fura gnoju wywieziona na pole - to nóż w plecy................"
      A - nie to już było. Ale teraz jest podobnie.
    • met_ol Re: Ach jak nam rozkwita nasza Łojczyzna! 06.08.17, 18:18
      "... Za Tuska - Polska stała na skraju przepaści
      Tera (to z wolskiego) uczyniliśmy duży krok naprzód.."
    • yoma Re: Ach jak nam rozkwita nasza Łojczyzna! 06.08.17, 19:16
      A lokomotywy już potaniały? Bo kiełbasa podrożała i owszem :)
      • m.c.hrabia Re: Ach jak nam rozkwita nasza Łojczyzna! 06.08.17, 19:18
        lokomotywy to nie wiem, ale promy ze stoczni szczecińskiej staniały o 50%
        • yoma Re: Ach jak nam rozkwita nasza Łojczyzna! 06.08.17, 19:22
          Razem ze stępką.
    • newworld2017 Re: Ach jak nam rozkwita nasza Łojczyzna! 06.08.17, 20:52
      znajomi Niemcy zazdroszczą jaki to luz jest u nas w Polsce!!!!
      • alistair-p Re: Ach jak nam rozkwita nasza Łojczyzna! 06.08.17, 21:25
        Rozumiem,że jesteś psychiatrą i praktykujesz w jakimś zamkniętym zakładzie w Niemczech.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka