Dodaj do ulubionych

PiSowski abp. rzekł.

16.08.17, 16:49
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,22236585,arcybiskup-porownal-kontrmiesiecznice-do-przesladowan-ksiezy.html#BoxNewsLink&a=66&c=96 //
Obserwuj wątek
    • pkt4a Re: PiSowski abp. rzekł. 17.08.17, 20:35
      Kiedyś księża popierali gen.Franco i tamtejszy zamordyzm . Skończyło sie to pustymi kościołami.
      W Polsce księża gremialnie popierają PiS i pisowski zamordyzm. Skończy się to pustymi kościołami.

--
      twitter.com/vwgoral/status/897897825111076869/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwiadomosci.gazeta.pl%2Fwiadomosci%2F7%2C114871%2C22243016%2Cjolanta-szczypinska-zadowolona-z-ocalalego-krzyza.html
      • qwardian Re: PiSowski abp. rzekł. 17.08.17, 21:35
        Puste kościoły skutkują pełnymi meczetami i ofiar islamizmu, o czym Hiszpania się dzisiaj przekonała..
    • j-k a co PeOwski abp. rzekł ? 17.08.17, 21:22
      umieram z ciekawosci.

podobno Kosciol w PL jest podzielony ?
      • wsk175 Re: a co PeOwski abp. rzekł ? 17.08.17, 22:55
        a co w lewicowych słychać?
    • taniarada Re: PiSowski abp. rzekł. 17.08.17, 21:31
      Kiedy Watykan ogłosił, że nowym metropolitą krakowskim zostanie arcybiskup Marek Jędraszewski, w środowiskach liberalno-lewicowych słychać było jęk zawodu.W ostatnich dniach można było wręcz usłyszeć, że papież Franciszek pomylił się z tą nominacją, bo nie zna specyfiki polskiego Kościoła. Tak naprawdę dopiero czas pokaże, jak abp Jędraszewski poradzi sobie z dziedzictwem kardynałów Sapiehy, Wojtyły, Macharskiego czy Dziwisza. Dziś wiadomo, że nie jest człowiekiem, którego łatwo da się zaszufladkować, a jego życiorysem można byłoby obdzielić kilka osób.Amen.www.rp.pl/Plus-Minus/312159943-Marek-Jedraszewski-Biskup-na-linii-frontu.html
      • piq mój duszpasterz jest tępym bucem,... 17.08.17, 21:38
        ...i nic na to nie poradzę. Wypowiedziałem mu tylko posłuszeństwo w liście do kurii metropolitalnej w Krakowie. Mam do tego prawo w zgodzie z własnym sumieniem, jeśli mój duszpasterz mnie gorszy.
        • j-k W formacji LGBT zawsze bedziesz mial uznanie. 17.08.17, 21:41
          czy od przodu, czy od tylu, zawsze znajda sie ci, ktorzy ci sprzyjaja...
          • piq cóż za genialny post, towarzyszu doktorze... 17.08.17, 21:47
            ...za trzy kopiejki.
            • taniarada Re: cóż za genialny post, towarzyszu doktorze... 17.08.17, 21:59
              piq napisał:

> ...za trzy kopiejki.
              Znowu się podnieciłeś Piq .A w twoim wieku to szkodliwe.
    • piq towarzysz abp Jędraszewski grzeszy przeciw Duchowi 17.08.17, 21:40
      ...świętemu, gdyż gorszy powierzonych mu wiernych. Zgodnie z Pismem św. lepiej takiemu uwiązać kamień u szyi i utopić w głębinie morza.
    • taniarada Re: PiSowski abp. rzekł. 17.08.17, 22:06
      Gdy w 2009 roku ukazała się jego dwutomowa praca poświęcona abp. Baraniakowi, na łamach „Gazety Wyborczej" recenzowała ją Katarzyna Wiśniewska. „Książka Marka Jędraszewskiego może być przeciwwagą dla lustratorskich publikacji, gdzie losy niezłomnych ludzi Kościoła są jedynie tłem, na którym upadki innych zaprezentują się jeszcze bardziej atrakcyjnie" – pisała w czasie, gdy polski Kościół mierzył się z nieformalną lustracją duchownych.Czar prysł. Zwłaszcza że otwarcie wystąpił z krytyką gender.Od tamtego czasu abp Jędraszewski znalazł się na celowniku. Stał się czarnym charakterem w polskim Kościele. Pewne jest jednak jedno: jako metropolita krakowski nie przestanie mówić otwarcie o tym, że na świecie i w Polsce toczy się ideologiczna wojna. To się zwyczajnie podobać nie może.Alleluja.
      • x2468 Re: PiSowski abp. rzekł. 17.08.17, 22:38
        Znowu ukradłeś tekst:
        www.rp.pl/Plus-Minus/312159943-Marek-Jedraszewski-Biskup-na-linii-frontu.html
        • pkt4a Re: PiSowski abp. rzekł. 17.08.17, 22:52
          taniusza jak pisze tak od siebie to robi błędy ortograficzne więc wziąła się na bezpieczniejszy pod względem ortograficznym sposób typu kopiuj-klej
          --
          www.facebook.com/AkcjaDemokracja/?ref=py_c
      • piq tow. abp wierzy w zamach smoleński.... 17.08.17, 22:50
        ...i głosi to z ambony, Taniu, zamiast w Pana Boga. Jest gorszycielem i tępym bucem. Alleluja.
        • wsk175 Re: tow. abp wierzy w zamach smoleński.... 17.08.17, 22:59
          Najpierw trzeba być tępym bucem i leniem śmierdzącym by księdzem zostać.
          Taka religia.
          Czasem niektórzy mądrzeją, ale to rzadkie przypadki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka