Dodaj do ulubionych

Czekam na program dla emerytów "podatek minus"

22.04.18, 09:36
Jako emeryt gorszego sortu czekam na nowy program PIS "Podatek minus".
Nie domagam się żadnego programu z plus, chcę tylko żeby mnie zwolniono z tego podatku, bo niby dlaczego emeryt, czyli ktoś kto przez całe życie podatki płacił, już tych podatków się przez całe życie napłacił.
Dlatego apeluję do głównego decydenta z Żoliborza:
Panie Kanclerzu zwolnij pan emerytów z podatku!
Obserwuj wątek
    • cadoudal Re: Czekam na program dla emerytów "podatek minus 22.04.18, 09:45
      Popieram twoje żądanie rękami i nogami.
    • met_ol Re: Czekam na program dla emerytów "podatek minus 22.04.18, 11:26
      Prędzej doczekasz się "emerytura minus".
      • zdradziecka.morda1 Emerytura minus była w zeszłym roku. 22.04.18, 11:31
        met_ol napisał(a):

> Prędzej doczekasz się "emerytura minus".
        Masło podrożało o 100% , a mnie jako emerytowi gorszego sortu dorzucili coś ok 9 zł.
        To jak to inaczej nazwać niż Emerytura minus?
        • met_ol Re: Emerytura minus była w zeszłym roku. 22.04.18, 11:38
          Mówiłem o "emerytura minus 500" .
          • zdradziecka.morda1 Re: Emerytura minus była w zeszłym roku. 22.04.18, 14:14
            met_ol napisał(a):

> Mówiłem o "emerytura minus 500" .

No, aż o tyle to się chyba nie odważą, bo to byłoby więcej niż jedna trzecia mojej i prawie połowa żony emerytury.
            A zwolennicy PiSiej ferajny na tym forum zarzucają mnie, że robiłem za komuny to co oni i mam teraz też taką wysoką UBecką emeryturę jak PiSia Ferajna.
            PiSi zawsze odwracają kota ogonem i przypisują swoje winy innym.
            Są zakłamani jak ichnia Gadzinówka i sam ZK.
        • cadoudal Re: Emerytura minus była w zeszłym roku. 22.04.18, 11:39
          zdradziecka.morda1 napisał:

> met_ol napisał(a):
          >
          > > Prędzej doczekasz się "emerytura minus".
          > Masło podrożało o 100% , a mnie jako emerytowi gorszego sortu dorzucili coś ok
          > 9 zł.
          > To jak to inaczej nazwać niż Emerytura minus?

Nie kłam, że dali ci 9zł po rewaloryzacji.

• zdradziecka.morda1 Fakt , masz rację kłamałem, to było 10 zł. 22.04.18, 14:27
            cadoudal napisał:

>
            > Nie kłam, że dali ci 9zł po rewaloryzacji.
            >
            Ale chyba brutto.
            Zacytuję ci PiSiore, bo mm przed sobę pismo ZUS :
            Decyzja o walryzacji emerytury z dnia 01-03-2017.
            A w nim taki akapit:
            "Kwota podwyżki jest niższa niż 10 zl, wobec powyższego zwaloryzowanej emerytury wynosi.........kwoty waloryzacji, tj. 10 zł.
            Tak to jest na pewno brutto!
            Fajna UBecka emerytura?
            • cadoudal Re: Fakt , masz rację kłamałem, to było 10 zł. 22.04.18, 14:30
              Zacytuję ci PiSiore,

Jesteś pewien, że jestem adresatem twojego pytania ryju?
        • met_ol Re: Emerytura minus była w zeszłym roku. 22.04.18, 11:39
          A to i tak chyba jesteś z nieco "lepszego sortu" - bo mojej Mamie podnieśli 4,75 zł.
    • pkt4a Re: Czekam na program dla emerytów "podatek minus 22.04.18, 12:34
      eee , ten patologiczny złośliwiec z Zoliborza wziął samej odprawy emerytalnej 30 000 PLN i ma wszystkich w @upie , wziął to żywą gotówką z kasy zapakowawszy do reklamówki
      niedorozwój jakiś bojący się konta bankowego , nie dziwię się że jest bez matury

--
      apostazja.info/
      • aga-kosa Re: Czekam na program dla emerytów "podatek m 22.04.18, 13:50
        Jak pisowcy szli po władzę obiecywali 8 000zł wolne od podatku. A jak obiecali, to obiecali... W PRL też były obietnice.
        A utrzymanie kota na Żoliborzu kosztuje więcej niż utrzymanie niepełnosprawnego dziecka :( aga
        • alistair-p Re: Czekam na program dla emerytów "podatek m 22.04.18, 14:25
          A ja czekam na reakcję milicyjnych emerytów.Pewnie mają niezłą wiedzę,może czekają na wybory do Sejmu?Ja mogę spróbować spalić oponę na Mickiewicza.A co do kota,to jest zatrudniony opiekun który się nim zajmuje.
        • cadoudal Re: Czekam na program dla emerytów "podatek m 22.04.18, 14:34
          aga-kosa napisała:

> Jak pisowcy szli po władzę obiecywali 8 000zł wolne od podatku. A jak obiecali
          > , to obiecali... W PRL też były obietnice.
          > A utrzymanie kota na Żoliborzu kosztuje więcej niż utrzymanie niepełnosprawneg
          > o dziecka :( aga

W tym przypadku masz rację, że obietnica kwoty wolnej od podatku do tej pory niespełniona.
          Wczoraj o tym pisałem w innym wątku.

A utrzymanie kota na Żoliborzu kosztuje więcej niż utrzymanie niepełnosprawneg
          > o dziecka :( aga)

Za utrzymanie kota płaci polski podatnik?

• alistair-p Re: Czekam na program dla emerytów "podatek m 22.04.18, 15:19
            Kotem zajmuje się wynajęty opiekun.Nie wiem kto mu płaci.
      • zdradziecka.morda1 Re: Czekam na program dla emerytów "podatek m 22.04.18, 15:57
        pkt4a napisała:

> eee , ten patologiczny złośliwiec z Zoliborza wziął samej odprawy emerytalnej 3
        > 0 000 PLN i ma wszystkich w @upie , wziął to żywą gotówką z kasy zapakowawszy
        > do reklamówki
        > niedorozwój jakiś bojący się konta bankowego , nie dziwię się że jest bez matur
        > y
        >
        > --
        > apostazja.info/

Maturę ma , tylko lewą, bo nie zdał do 11 klasy!
        W tym układzie to nawet , czy studia są ważne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka