Gość: procik IP: 217.153.169.* 11.10.04, 19:37 super! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: erik spox IP: *.chello.pl 11.10.04, 19:57 ja się też cieszę, koleś dotrzymuje słowa, miał być rok, będzie rok. Chociaż osobiście nie miałbym nic przeciwko, żeby porządził trochę dłużej. Jasne, że ten rząd nie był bezbłędny, ministrowie też. Ale przykład z eksministrem Sawickim pokazuje jak należy działać w przypadku słusznych oskarżeń pod adresem ministrów (czyt. skandali). Minister składa dymisję, a premier ją przyjmuje (Panie Miller!)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Belka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:14 Komunista nigdy nie odda władzy dobrowolnie. Miller miał też taki wariant: wybory w czerwcu 2004. Potem szybko o tym zapomniał. Belka przewleka, przewleka, aż do listopada 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IRKIEL JA BYM CHCIAL ZEBY ON JESZCZE ZE 2-3 LATA PORZADZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:26 NAPRAWDE SYTUACJA GOSPODARCZA I POLITYCZNA JEST TAK STABILNA JAK CHYBA NIGDY WCZESNIEJ. NIE GLOSOWALEM NA KOMUNISTOW I NIE MAM Z NIMI NIC WSPOLNEGO, ALE TEN GOSC NAPRAWDE WYPROWADZA KRAJ Z DZIURY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wazari kwantyzator Re: JA BYM CHCIAL ZEBY ON JESZCZE ZE 2-3 LATA POR IP: *.echostar.pl 11.10.04, 20:48 nie zgadzam sie z przedmowca. z calym szacunkiem, lecz wydaje mi sie ze rzad belki stoi w miejscu i jedyna jego zasluga to pozorne nie psucie niczego. pozorne bo jednak psuje. wciaz wyciaga lape do kieszeni podatnikow, grzebie w niej coraz glebiej, i jak kraj ma sie rozwijac? przez redystrybucje dochodu tych ktorzy jeszcze cokolwiek zarabiaja w strone biednych i bezrobotnych? to przeciez nie zmniejszy biedy i bezrobocia. prawda przykra lecz oczywista jest taka, ze zasilki rozleniwiaja, usypiaja aktywnosc. a co jeszcze ogranicza? swiadomosc, ze samo zalozenie wlasnej dzialalnosci to ogromne koszty, pozniejsze podatki to prog nie do przeskoczenia na starcie. a zatrudnienie pracownika? samych skladek na zus itp. jest teraz tyle, ze wychodzi rownowartosc drugiej pensji. ten kraj schodzi na psy, a rzad belki to nic innego jak uspienie niepokojow spolecznych po pieprzonym millerze i jego kombinatorach. a belka nie jest lepszy. niech ktos mi wytlumaczy po cholere pozbywaja sie czystego, corocznego dochodu panstwa jakim byla panstwowa wlasnosc najwiekszego polskiego banku. to ci sami ludzie, ktorzy kiedys zarzekali sie ze nigdy nie sprzedadza PKO BP. a teraz? 30 procent akcji dla pospolstwa, pozostale 70 % dla wielkich inwestorow. z pewnoscia zagranicznych. kurwa. i po co? zeby zalatac dzire w przyszlym roku. czyli wyrzucic siano nie na inwestycje tylko przejebac. jeszcze jakies dwa lata i wszystko pierdolnie. chyba ze ktos sie wreszcie wezmie za konkretna reforme tego folwarku. w kazdym razie ja stad spieprzam. na wszelki wypadek. sory za ten elaborat, ale az mi kurwa przykro, jak widze ta spoleczna indolencje i obojetnosc. chcialbym zyc w kraju, ktory stac na bunt przeciwko panstwu kolesi i matactwa. a belka to nikt inny jak straznik ( ostatni bo jeszcze nie splamiony ) interesow kwasa i reszty bandy. koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutu Re: Belka IP: *.daxnet.no 11.10.04, 20:34 Poki co to Belka jest wyraznie zadowolony z siebie. Odpartyjnienie jest pozorne , bowiem ciezkie departamenty zostaly w czerwonych lapach. Oczywiscie zadaniem Belki jest pociagnac mozliwie dlugo tak by towarzysze zdolali odrobic straty. Polski wyborca jest niestety glupi i ma krotka pamiec o czym Belka i jemu podobni wiedza, dlatego kazdy dzien zwloki sprzyja komuchom. GW jak na razie wyraznie faworyzuje Belke. Sprzyja rowniez innym wybrancom Kwacha i samemu Kwachowi; wydaje mi sie ze obecna strategia GW polega na podwazaniu zaufania do prawicy i ostroznym popieraniu Borowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwantyzator Re: Belka IP: *.echostar.pl 11.10.04, 20:55 podoba mi sie ta wypowiedz. wiele w niej prawdy i zdrowego pogladu na to co sie rzeczywiscie dzieje. jednak sa ludzie ktorzy to widza. a odnosnie michnika to tez mam takie wrazenie. a do niedawna myslalem ze michnik jest jesli nie niezalezny to chociaz po odpowiedniej stronie. a tu borowski i ekipa. moim skromnym zdaniem kazdy wywodzacy sie z sld polityk jest umoczony w fekaliach. i nic nie pomoze odchodzenie, zmienianie nazw i podobne zabiegi. w polsce jeszcze nie ma czystej lewicy, a dobrze gdyby powstala, ale bez udzialu kogokolwiek z ludzi obecnie majacych cokolwiek wspolnego z polityka, niezaleznie czy z lewej czy z prawej strony. nowi ludzie. moze to naiwnosc, ale byc moze ci nowi nie byli by takimi karierowiczami i zlodziejami jak obecna lewica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: degenerator Re: Belka IP: *.tvsat364.lodz.pl 11.10.04, 21:57 cóż z tego że widzą, co do wrażenia mam podobne. Próbowałem GW i nie tylko zainteresować kolejnym gorącym tematem "wykonaniem certyfikacji bez akredytacji przez jednostkę nadzorowaną przez jedno z ministerstw". Sprawa śmierdzi na kilometr. Jakby obywatel lub firma dokonała przekrętu, to pewno już by ich zaszufladkowano. Faktem jest, że w najbliższym czasie cała sprawa będzie opisana w jednej z gazet, ale nie w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Re: Belka porządzi do wiosny? IP: *.avenel01.nj.comcast.net 11.10.04, 20:03 to zabrzmiało jak odgłos ściekającej wody w klopie. to był najgorszy rząd kiedykolwiek, gorszy od rządu millera. no i ta konstytucja europejska. popłynie w klopie szybcie niż ich brunatni koledzy z uni wolności. taki to będzie belkowy koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Nasza partia zrobi wszystko,żeby porządzić do jesi IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 11.10.04, 20:28 Wiona nasza! Jesień wasza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnie do 1go maja ! Cignie ciagnie az mu spuchly jaja pewnie nie docia IP: *.atgi.net 11.10.04, 20:36 to slawny wierszyk o tow. gomulce ! z okresu dyktatury ciemniakow historia sie powtorzyla i slowa pasuja jak ulal do tow. belki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: Belka porządzi do wiosny? IP: 217.96.107.* 11.10.04, 20:34 Jakim prawem, co innego mówiliście. Żeby choć rozwiązał foz, nfz, orlen, zus, pzu, prokom, gazprom, itp lub jakąś inną aferę.Niestety musi ...... pozdrawiam nie wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel to smiec obiacanki cacanki a glupiemu radosc, sld odda wlad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:29 obiacanki cacanki a glupiemu radosc, sld odda wladze ? buahahaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banan Belka to kiepski premier i kiepski ekonomista IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.04, 21:27 Belka to socjalista. Trzeba byc potwornie naiwnym, zeby wierzyc, ze on moze cos dobrego zrobic. Nie moze zrobic czegokolwiek dobrego dla polskiej gospodarki czlowiek, ktorego glupot nauczono i on w te glupoty wierzy. Belka to wrecz sabotazysta, przyklad jego skrajnie glupich pomyslow: - akcyza na prad (debilizm tego rozwiazania powala na kolana), - podatek od lokat i dochodow z gieldy, - w 1999 kierujac sie jego opinia Kwasniewski zawetowal propozycje reformy systemu podatkowego. Teraz Belka popiera totalnie durne i szkodliwe rozwiazanie tj. podwyzke ZUS. Polska potrzebuje rzadu, ktory obnizy podatki i zrobi tu prawdziwy wolny rynek. Belka sie do tego kompletnie nie nadaje, bo ma w glowie socjalistyczne glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Co chce zrobić towarzysz Belka? IP: *.czajen.pl / 195.205.230.* 11.10.04, 21:36 Zapytajcie Romana Giertycha. On powie Wam SLD-UPną prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttw Porzadzi jak nie spadnie mu... samolot. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 21:54 A ten - jak sondaze - ma narazie tendecje do spadania na pysk. Gdyby - nie daj czerwony Bog - tak sie stalo i rozpierd..i sie o plyte lotniska to ma szanse na... zrobienie dobrego uczynku (nie tylko czerwonym towariszom!!!) np moze uda mu sie skruszyc beton... polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frugo Re: Belka porządzi do wiosny? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.10.04, 22:13 Belka - kacie emerytówi rencistów! Weź ze sobą Hausnera i spieprzajcie obaj do Iraku - tam już odnieśliście sukcesy, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Nie ma najmniejszych szans! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 23:33 Nie ma żadnych szas na przedterminowe wybory. Wybory odbędą się we wrześniu. Zbyt wielu, może stracić... zbyt wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Re: Belka porządzi do wiosny? 12.10.04, 00:34 Dobry pomysł...mocny złoty przyda się na zimę, wszak ropa drożeje i tylko umacniająca się złotówka chroni nas przed szokiem cenowym. Wiosną nastroje lepsze, to i szansa lepperiady mniejsza, czy innych wtyk rosyjskich. Przykład Litwy powinien działac otrzeźwiająco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Belka porządzi do wiosny? IP: *.acn.waw.pl 12.10.04, 01:18 To jest najpierw człowiek, potem polityk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariner Może do jesieni IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.04, 05:28 Te dupki z sejmu nie odpuszczą ani jednej diety. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornel Re: Belka porządzi do wiosny? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.04, 08:55 To nieszczęście. Ale znam większe: Miller! Odpowiedz Link Zgłoś