Dodaj do ulubionych

PiS twórczym kontynuatorem ZP "Grunwald",...

06.05.18, 14:20
...zresztą sporo nacjonalkomunistów funkcjonuje w okołopisowskich kręgach, w tym u Rydzyka. To tłumaczy, dlaczego ubeckie i komunistyczne złogi, nawet ze środowisk "artystycznych", jak Pietrzak, Szulc-Rymkiewicz, Zelnik czy Łaniewska tak chętnie z ostentacyjną "patriotycznością" przylgnęły do Poputczyków i Sprzedawczyków.

Dla młodzieży: Zjednoczenie Patriotyczne "Grunwald", koncesjonowana przez bezpiekę i komunistów grupa nacjonalbolszewików powstała w roku 1981, za pierwszej "Solidarności", i trwała bezpiecznie aż do połowy lat 1990tych. Kto ciekawy, niech doczyta:
www.polska1918-89.pl/pdf/zjednoczenie-patriotyczne-grunwald-–-charakterystyka-stowarzyszenia,4682.pdf
A krócej i głupiej w tzw. idiotopedii: pl.wikipedia.org/wiki/Zjednoczenie_Patriotyczne_„Grunwald”

Generalnie moczarowcy z "Grunwaldu" przeciwstawiali swój "patriotyzm" i "antyubeckość" zarówno ówczesnej opozycji antykomunistycznej, jak i umiarkowanym grupom w partii komunistycznej. Karkołomnie łączyli komunistyczno-czekistowskie i ultrakatolicko-szowinistyczne poglądy w całość, która była atrakcyjna dla co prostszych umysłów.

Widoczne od momentu objęcia władzy przez Poputczyków i Sprzedawczyków realizacje celów politycznych są wprost rodem z "Grunwaldu". Zwłaszcza świadczą o kontynuacji "Grunwaldu" antyniemiecka i antyzachodnia retoryka i propaganda (patrz wPiSy głupiej Pawłowicz, która ujawnia to, co w PiSie się mówi nieoficjalnie na temat Niemiec i Zachodu), a także ewidentne wyciszenie antyrosyjskości po objęciu władzy przez Paskudztwo i Swołocz i sprowadzeniu jej do "taktyki propagitatorskiej". Dodam do tego tę nieszczęsną nowelę Ustawy o IPN, która z pewnością nie była przypadkowa. Wszak nacjonalbolszewicy z "Grunwaldu pisali książki o ocalaniu Żydów przez Polaków i czarnej żydowskiej niewdzięczności, oni też wprowadzili do publicznego obiegu tezę o żydowskości stalinowskiego UB w ślad za moczarowcami. Izrael był dla nich wrogiem śmiertelnym.

Założę się, że za "Grunwaldem" stały sowieckie służby działające ponad głową SB. Co wyjaśniałoby Jaroslawa Kaczyńskiego na czele Poputczyków i Sprzedawczyków.
Obserwuj wątek
    • piq "Grunwald" i pani Basia, nadzorująca Prezesa:... 06.05.18, 14:32
      ...oto w tekście pojawia się w przywołanym wywiadzie z Porębą takie coś:
      "Według Poręby – można było także liczyć na wojsko, szczególnie
      na Główny Zarząd Polityczny w osobie gen. Szaciłły, „sympatyka z powodów narodowych”.
      Poparcia udzielał także gen. Janiszewski: „Ja kilka rzeczy, takich na przykład jak zgoda na
      spotkanie się z wojskiem, […] załatwiłem poprzez jego [Jaruzelskiego] taką prawą rękę, generała
      Janiszewskiego. […] A była to prośba jakiejś tam jednostki, żeby do nich przyjechać, żeby
      przeprowadzić rozmowy, poprowadzić po prostu spotkanie publiczne. […] No to wtedy właśnie
      miałem spotkanie z tym gen. Janiszewskim”".

No to przypomnijmy: Barbara Skrzypek była osobistą sekretarką gen. Janiszewskiego.
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,165484381,165484381,sekretarka_Messnera_najwazniejsza_kobieta_w_Polsce.html
      O Janiszewskim źródła zwłaszcza tu:
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,165484381,165484381,sekretarka_Messnera_najwazniejsza_kobieta_w_Polsce.html?p=165486984
    • piq o obronie "dobrego imienia Polski", buahahaha,... 06.05.18, 14:48
      W "Grunwaldzie":
      "Jednym z celów działalności na „wzorach historycznej tradycji” miała być obrona dobrego
      imienia Polaków w kraju i za granicą przez zwalczanie antypolskiej propagandy, zwłaszcza
      przed zarzutami antysemityzmu, „o który oskarża się cały naród polski, łącznie z Kościołem
      katolickim”. "

100% PiSu.
    • erte2 Re: PiS twórczym kontynuatorem ZP "Grunwald",... 06.05.18, 14:50
      Nie bójmy się nazwisk: Poreba, Filipski, Trzeciak, Krzywobłocka, wspierający z ramienia PZPR - Siwak, Kociołek, Olszowski...
      Było też coś takiego jak "Rzeczywistość" (taki dość plugawy periodyk), a także niektórzy generałowie z późniejszej WRON-y (np. Janiszewski, u którego "sekretarkowała" niejaka Skrzypek Barbara - tak, ta sama która dziś jest "strażniczką kaczyńskiego przy Nowogrodzkiej (!)). Jednym słowem sama śmietanka.
    • taniarada Takie fajne znalazłem 06.05.18, 15:07
      Program ZP Grunwald zakładał, że za zbrodnie stalinowskie odpowiedzialni byli komuniści żydowskiego pochodzenia. Dla tego Zjednoczenie przeciwstawiało się gloryfikowaniu emigrantów marcowych będących jednocześnie zbrodniarzami komunistycznymi. Dodatkowo ZP Grunwald demaskował żydowskie pochodzenie niektórych doradców Solidarności (tych którzy dekadę później tworzyli środowisko „Gazety Wyborczej”), zagrożenie niemieckim rewizjonizmem, szowinizmem żydowskim, kosmopolityzmem, antypolonizm Żydów, pop kulturę demoralizującą młode pokolenie Polaków. ZP Grunwald podkreślał rolę kościoła katolickiego, porozumienia narodowego, obrony narodu i interesów państwa polskiego, domagał się ukarania odpowiedzialnych za zadłużenie Polski, sprzeciwiał się wyprzedaży majątku narodowego w ręce firm polonijnych (które zakładali działacze PZPR), domagał się treści patriotycznych w kulturze.Fajowe nieprawdaż ?
      • piq dzięki, bardzo mi pomogłaś, Taniu,... 06.05.18, 15:21
        ...od dzisiaj uważaj na nowiczoka, bo zdaje się w Moskwie trafiłaś na listę zdrajców.
    • rccc Re: PiS twórczym kontynuatorem ZP "Grunwald",... 06.05.18, 15:18
      tyle napisales i na koniec napisales o co ci chodzi - o twoj Izrael
      a ja jako Polak ci napisze, ze im mniej wplywow Izraela w Polsce tym lepiej
      • piq z ciebie taki Polak jak z Popowa vel Popowskiego 06.05.18, 15:22
        ...który na zlecenie Katarzyny naPiSał proklamację Targowicy.
        • rccc Re: z ciebie taki Polak jak z Popowa vel Popowski 06.05.18, 15:28
          deqebat.com/jews-israel-and-russia-brendon-oconnells-list-of-resources
          poczytaj sobie jak twoj Izrael z Rosja wspolpracuje i przestan sie tu kompromitowac
          • religijnych.uczuc.obraza Re: z ciebie taki Polak jak z Popowa vel Popowski 07.05.18, 09:11
            Czy z tą współpracą to zmyślasz tak samo jak z tym że Putin dziękował Netanjahu?
            • rccc Re: z ciebie taki Polak jak z Popowa vel Popowski 07.05.18, 15:09
              masz linki i jak potrafisz to poczytaj :D
              • religijnych.uczuc.obraza Re: z ciebie taki Polak jak z Popowa vel Popowski 08.05.18, 08:31
                Chodzi ci o ten link, co do którego kłamałeś że Putin rzekomo dziękuje w nim Netanjahu za niezrównywanie zbrodni stalinowskich z hitlerowskimi?
                • rccc Re: z ciebie taki Polak jak z Popowa vel Popowski 08.05.18, 09:26
                  Ślepy jesteś?
                  Czy drzewka nie rozumiesz?
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: z ciebie taki Polak jak z Popowa vel Popowski 08.05.18, 09:31
                    Ale o co ci chodzi? Po prostu faktem jest że często podsyłasz linki w których nie ma tego co twierdzisz że podobno tam jest.
                    • rccc Re: z ciebie taki Polak jak z Popowa vel Popowski 08.05.18, 09:35
                      Chcesz czytać to czytasz a jak nie chcesz to nie czytasz
                      Proste
                      Ja linków twojego i piqa kolegi buldoga np nigdy nie czytam
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: z ciebie taki Polak jak z Popowa vel Popowski 08.05.18, 09:41
                        Po prostu zawsze zastanawiam się przed otwarciem proponowanego przez ciebie linku tym razem w jego treści będzie to, co twierdzisz że w tej treści się znajduje.
                        • rccc Re: z ciebie taki Polak jak z Popowa vel Popowski 08.05.18, 09:44
                          A zastanawiaj się :D
                          Mnie to wszystko jedno czy to przeczytasz czy nie
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: z ciebie taki Polak jak z Popowa vel Popowski 08.05.18, 09:49
                            Ostatnio jak przeczytałem to nie było tam tego co twierdziłeś że niby jest.
                            • rccc Re: z ciebie taki Polak jak z Popowa vel Popowski 08.05.18, 09:53
                              Nie zapłacz się z tego powodu :D
                              Poczucia winy też we mnie nie wzbudzisz.
                              PS. Zrzędzisz obraza jak stara baba
                              • religijnych.uczuc.obraza Re: z ciebie taki Polak jak z Popowa vel Popowski 08.05.18, 09:58
                                Dlaczego miałbym płakać? mam z tego niezły ubaw.
        • rccc Re: z ciebie taki Polak jak z Popowa vel Popowski 06.05.18, 15:30
          a tu jak twoi ziomale komune zakladali na swiecie www.henrymakow.com
          • superspec Re: z ciebie taki Polak jak z Popowa vel Popowski 06.05.18, 15:35
            Żydzi zakładali chrześcijaństwo i co z tego wynika. Nic.
            • rccc Re: z ciebie taki Polak jak z Popowa vel Popowski 06.05.18, 15:50
              jesli mam wybierac pomiedzy linia ideologiczna faryzeuszy a zydowskich apostolow to wole tych drugich
              Jezus odrzucil oferte wszystkich krolestw we wladaniu a Rotszyldowie nie
              • snajper55 Re: z ciebie taki Polak jak z Popowa vel Popowski 07.05.18, 17:12
                rccc napisał:

> jesli mam wybierac pomiedzy linia ideologiczna faryzeuszy a zydowskich apostolo
                > w to wole tych drugich
                > Jezus odrzucil oferte wszystkich krolestw we wladaniu a Rotszyldowie nie

Kto Jezusowi taką ofertę składał? Chyba jesteś wyznawcą jakiejś nowej religii chrześcijańskiej.

S.
                • rccc Re: z ciebie taki Polak jak z Popowa vel Popowski 08.05.18, 00:15
                  www.biblegateway.com/passage/?search=Ewangelia+według+św.+Mateusza+4&version=SZ-PL
                  W końcu diabeł zabrał Jezusa na wysoką górę i pokazał Mu wszystkie królestwa świata, w całym ich przepychu.

9 —Wszystko to będzie Twoje—powiedział—jeśli oddasz mi pokłon.

10 —Odejdź, szatanie!—rozkazał Jezus. —Pismo uczy: „Pokłon i cześć oddawał będziesz Bogu, swemu Panu, i tylko Jemu będziesz posłuszny”.
    • superspec Re: PiS twórczym kontynuatorem ZP "Grunwald",... 06.05.18, 15:20
      To na kogo głosować?
      • taziuta Re: PiS twórczym kontynuatorem ZP "Grunwald&# 06.05.18, 16:19
        superspec napisał:

> To na kogo głosować?

Na Zandberga i Razem.
        • superspec Re: PiS twórczym kontynuatorem ZP "Grunwald&# 06.05.18, 16:50
          Jak wiesz żyje na koszt podatnika ale nie chce wystawić mu slonego rachunku. Można myśleć o zwiększeniu procenta PKB wydawanego na pomoc społeczną ale też o tym jak zwiększać PKB. Ale to nie na moją głowę ja mam inteligencje w normie niech myślą inteligentniejsi i lepiej wyksztalceni na pewno nie historycy jak Zandberg czy Tusk.:)
        • f.a.q Re: PiS twórczym kontynuatorem ZP "Grunwald&# 07.05.18, 10:27
          O ja pie..., gratulacje..:)))
      • piq poczekaj, może się ktoś pojawi,... 07.05.18, 00:46
        ...do wyborów sejmowych jeszcze trochę czasu.
        • taniarada Re: poczekaj, może się ktoś pojawi,... 07.05.18, 10:22
          piq napisał:

> ...do wyborów sejmowych jeszcze trochę czasu.
          Kto się pojawi.Rycerz na białym koniu?
    • eiran Re: PiS twórczym kontynuatorem ZP "Grunwald",... 06.05.18, 16:42
      Poręba w 2005 kandydował do Sejmu z listy Samoobrony. Tej Samoobrony, której lider, po pierwszej turze wyborów prezydenckich zaapelował o poparcie Lecha Kaczyńskiego, a następnie wszedł w koalicję z jego bratem.
    • mariner4 Re: PiS twórczym kontynuatorem ZP "Grunwald",... 07.05.18, 02:16
      Bo PiSizm i "Grunwald" to inna odsłona tego samego zjawiska.
      M.
      • horpyna4 Re: PiS twórczym kontynuatorem ZP "Grunwald&# 07.05.18, 10:19
        Nie wszyscy pamiętają, ale "Grunwald" był chyba jedyną organizacją tolerowaną przez władze stanu wojennego. Nie licząc oczywiście tych stworzonych przez władze w stanie wojennym, chodzi mi o te powstałe chociaż trochę wcześniej. Ich organu, "Rzeczywistości" (zwanej wówczas powszechnie "łżeczywistością"), też wtedy nie zamknięto.

"Grunwald" to były najgorsze zmiotki PZPR. Dawni ubecy, którzy usiłowali zrzucić odium ubeckości wyłącznie na ubeków pochodzenia żydowskiego. Inna (współczesna) odsłona tego zjawiska, to stary komuch wrzeszczący "precz z komuną!"; faktycznie to samo.
        • eiran Re: PiS twórczym kontynuatorem ZP "Grunwald&# 08.05.18, 09:52
          Bez przesady, nie jedyną. TPPR też było tolerowane.
    • f.a.q Re: PiS twórczym kontynuatorem ZP "Grunwald",... 07.05.18, 10:24
      Widziałeś ten rysunek Mleczki z nosorożcem i żyrafą? Tak? To wyciągnij wnioski.
    • qwardian Re: PiS twórczym kontynuatorem ZP "Grunwald",... 07.05.18, 11:14

Kolejna fałszywka z Nowogrodzkiej ląduje w pierwszej kolejności na Forum Kraj, bo PiS chce zgarnąć konstytucyjną większość przez zagarnięcie osiągnięć pozostałych opcji politycznych w tym wypadku zwyżkującej ostatnio SLD, Czarzastego...
    • j-k cierpialo sie pod "Grunwaldzkim" buciorem... co ? 08.05.18, 00:22
      a teraz trza cierpiec pod PiSim...

oj, cieszko bylo i cienszsko jezd... :)

ale czas na strzyzenie, moje NieDrogie PeOviecki, jest zawsze dobry ::)
      wyborcza.pl/1,154903,15795327,Strzyzenie_owiec_na_igrzyska.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka