titerlitury 24.05.18, 08:42 Kornel Morawiecki miał angażować się w lobbing na rzecz spółki, w radzie nadzorczej zasiadali ludzie kojarzeni z PiS: wiadomosci.onet.pl/kraj/gazeta-wyborcza-getback-i-ojciec-premiera/3ygxg8l.amp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eiran Re: Wokół GetBack coraz goręcej 24.05.18, 08:51 P. Kornel jest po prostu dobrym człowiekiem. Znajomy poprosił go o pomoc, polegającą na pogadaniu z synem, to porozmawiał. Ale nie ciągnął żadnego samolotu po płycie lotniska, bo to byłoby przestępstwem korupcyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Wokół GetBack coraz goręcej 24.05.18, 10:36 SKOKi ciągle nie zostały rozliczone,500 milionów w Luksemburgu a tu kolejna afera PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Wokół GetBack coraz goręcej 24.05.18, 11:27 „GW” manipuluje. Pytano mnie, czy rozmawiałem z Pawłem Borysem - powiedziałem, że nie, a oni sugerują, że tak było. Z Mateuszem rozmawiałem - on powiedział: „Ojciec, nie interesuj się tym, ty się na tym nie znasz” i przestałem. Pan Kąkolewski, który był wtedy szefem, tłumaczył mi, że to sprawa obligacji, że grozi niewypłacalność i dlatego uznałem, że warto zainteresować premiera. Ale nie robiłem żadnych interwencji. „GW” próbuje manipulować, insynuować wpolityce.pl/polityka/395692-klasyczny-czarny-pr-czerska-probuje-uwiklac-kornela-morawieckiego-w-afere-getback-ojciec-premiera-to-manipulacja-gw-i-jej-insynuacje No i sprawa załatwiona. Syn powiedział, żeby się tym nie interesował, bo to nie na moją głowę, to natychmiast przestałem się interesować. Jak można mi nie wierzyć, przecież jestem legendą opozycji i mam prawie 80 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Wokół GetBack coraz goręcej 24.05.18, 11:36 Dziadkowi jebie sie na max. Mi się wydaje, że te wyniki gospodarcze, jego [Mateusza Morawieckiego] pozycja w społeczeństwie pomału rośnie. Swoją pracą pokazuje, że sensownie rządzi. Miał bardzo trudny okres związany z atakiem zewnętrznym na Polskę. W sumie nieźle sobie z tym poradził. Nie do końca sobie poradził,:D jak widzę jeszcze, z Brukselą, bo ta sytuacja wciąż się ślimaczy. My ustępujemy, a oni nas atakują. Im bardziej ustępujemy, tym oni bardziej się czują tacy pewni:D. Mi się wydaje, że ta taktyka nie jest najlepsza - mówił Kornel Morawiecki cytowany przez portal 300polityka. Im bardziej Puchatek zagladal do sloika tym bardziej nie bylo tam miodku. Odpowiedz Link Zgłoś
tinley Re: Wokół GetBack coraz goręcej 25.05.18, 07:44 Organy panstwowe nic nie zrobiły. Tymczasem fundusze inwestycyjne otwarte już od końca zeszłego roku przynajmniej przestały kupować obligacje GB. Opierając się na sprawozdaniach finansowych stwierdzić można że część TFI w ogóle nei była zaintresowana tymi obligacjami a te które takowe miały nie kupowały tego od pewnego czasu widząc wolumen sprzedaży tych obligacji, bilans nabyć i ceny wierzytelności. Wniosek taki że osoby znające się na rzeczy i umiejące ocenić ryzyko wiedziały że sprawa śmierdzi. Nie potrafiły takich wniosków wyciągnać państwowe instytucje kontrolne Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Wokół GetBack coraz goręcej 24.05.18, 11:32 Co zrobił premier by jakoś zapobiec temu przekrętowi? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Wokół GetBack coraz goręcej 24.05.18, 11:49 Wygasil sprawe. - on powiedział: „Ojciec, nie interesuj się tym, ty się na tym nie znasz” :D Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Wokół GetBack coraz goręcej 24.05.18, 14:10 Kornel M. kręci. Ten typ tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 W Hiszpanii nie patyczkują się z przekrętami. 25.05.18, 02:07 Pani Hania ze stołecznego ratusza dostała by pewnie z 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: W Hiszpanii nie patyczkują się z przekrętami. 25.05.18, 02:34 www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/swiat/hiszpania-partia-rz%C4%85dz%C4%85ca-skazana-w-megaprocesie-dotycz%C4%85cym-korupcji/ar-AAxL8ln?li=BBr5KbO Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: W Hiszpanii nie patyczkują się z przekrętami. 25.05.18, 06:13 A nie sądzisz, że ten tekst (zresztą prawdopodobnie przetłumaczony za pomocą automatu) dotyczy partii rządzącej? W naszym przypadku, rządząca partia nazywa się Prawo i Sprawiedliwość a nie Pani Hania i to raczej tę partię bym wskazał, szukając analogii. Cechą systemów demokratycznych jest między innymi to, że jeśli jest za co, to skazywani są nawet najwyższej rangi politycy partii rządzących (choć ze skazywaniem samych partii to raczej indywidualna inwencja automatycznego tłumacza MSN). www.reuters.com/article/us-spain-corruption/former-treasurer-of-spains-ruling-party-gets-33-years-in-jail-in-graft-case-idUSKCN1IP1U6 Skazywanie polityków, nawet burmistrzów miast, dlatego że są członkami partii opozycyjnej, przy jednoczesnej pełnej wyrozumiałości dla członków rodzin polityków partii rządzących (np. ojca premiera) to cecha systemów nieco mniej demokratycznych, np. Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Teraz to Amber Gold wyjaśnić 25.05.18, 05:59 Bo tam teraz coraz ciekawiej. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Teraz to Amber Gold wyjaśnić 25.05.18, 13:09 Do samego końca nie wyjaśnią. Pominięty zostanie wątek zagraniczny, a taki na pewno istnieje. Zresztą w następnej komisji ds. wyłudzeń VATu będzie taki sam problem. Pieniądze gdzieś wyciekły, dokładnie nie wiadomo gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Teraz to Amber Gold wyjaśnić 25.05.18, 13:47 Na PiS-ie konta i dlatego nigdy pisi nic nie wyjaśnią. Jak zwykle potknęli się o własne jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Teraz to Amber Gold wyjaśnić 25.05.18, 14:11 Jesteś, jak widzę, świetnie zorientowany. Nie dość że wiadomo że wątek istnieje, to jeszcze wiadomo, że nie zostanie wyjaśniony. Paradoksalnie - tak samo oceniam pannę Wassermann i rzetelność jej podejścia w wyjaśnianiu "afery". Odpowiedz Link Zgłoś