25.05.18, 22:05
w doskonałej kondycji!:)

businessinsider.com.pl/finanse/makroekonomia/w-kwietniu-2018-r-mamy-nadwyzke-w-polskim-budzecie-9-mld-zl/1zkcb4w.amp
Obserwuj wątek
    • j-k PO sie zalamie. 25.05.18, 22:13
      oszczedz im losu.
      • superspec Re: PO sie zalamie. 26.05.18, 12:54
        Widzę że dobre wieści nie są popularne.:)
    • pies_na_czarnych Re: Budżet 26.05.18, 13:14
      Wszystko siem zgadza tylko piniondzorow ni ma:D
      • superspec Re: Budżet 26.05.18, 14:41
        Na bezpanskie psy.:)
      • buldog2 Nie ma co rozmawiać 26.05.18, 15:01
        z założycielem wątku. Najmniejszego sensu.
        • matigrypl Re: Nie ma co rozmawiać 26.05.18, 15:19
          Bardzo dobra wiadomość! W czasach pełowskiego państwa nigdy podobnej nie słyszałem. Cały czas były jęki że piniendzy nima, że jest kryzys i ciągle podnoszono podatki lub wręcz po chamsku zabierano na żywca ludziom ich życiowy dorobek. Oby nas jako Polaków już nigdy nie dotknęła podobna sytuacja.
          • buldog2 Re: Nie ma co rozmawiać 26.05.18, 15:35
            W czasach "pełowskiego państwa" nigdy nie było podobnej koniunktury światowej, za to ogromne inwestycje unijne w infrastrukturę, które wymagały dużego udziału własnego. Teraz jest super koniunktura i jednocześnie nie ma ani inwestycji w infrastrukturę (20 mostów za 2 miliardy to mały pikuś), ani inwestycji w obronność, ani powrotu do stawki VAT 22%, stabilizacji cen benzyny, ani wielkości złodziejstwa klasy rządzącej - dwie ostatnie rosną błyskawicznie.
            • taniarada Re: Nie ma co rozmawiać 26.05.18, 15:45
              Śliniak Ty mi coraz bardziej wyglądasz na inteligentnego. Super tak trzymać.Jak Ty mnie w tej chwili zaimponowałeś.
              • pies_na_czarnych Re: Nie ma co rozmawiać 26.05.18, 19:14
                Tanjuszka, gdybyś zrozumiała o czym on pisze to nie chwaliłabyś go tak:D
        • superspec Re: Nie ma co rozmawiać 27.05.18, 09:20
          A z Balcerowiczem?:)

www.tvp.info/13488666/reforma-ofe-nie-pomoze-finansom-publicznym
      • j-k spokojnie jak na wojnie... 26.05.18, 16:09
        pies_na_czarnych napisała:
        > Wszystko siem zgadza tylko piniondzorow ni ma

spokojnie jak na wojnie...
        na ogrodzenie pod napieciem 380 V - sie znajda:
        pixabay.com/de/elektrozaun-draht-stacheldraht-71378/
        • pies_na_czarnych Re: spokojnie jak na wojnie... 26.05.18, 19:15
          i na mosty dla pana starosty takosz:)
    • taniarada Re: Budżet 26.05.18, 15:41
      Kuźwa co jest grane.Mordy zakazane.Tak mało wpisów?
      • matigrypl Re: Budżet 26.05.18, 15:57
        Jakie inwestycje? Pamietam jak peło na dzień dobry zlikwidowało połowę inwestycji zaplanowanych przez pis. A ta bzdurna praktyka dzieląca Polskę na A i B To wg peło szczytowe osiągnięcie planistyczne dla państwa. Ciekawe też dlaczego kryzys się skończył dokładnie w momencie oderwania ryja od koryta pełowcom?
        • eiran Re: Budżet 26.05.18, 16:03
          Na przykład, pisiacki przygłupie, jaka konkretnie inwestycja zaplanowana przez PiS została zlikwidowana przez PO? Żartowałem, przecież wiem że nie masz bladego pojęcia i niczego takiego nie pamiętasz.
          • taniarada Re: Budżet 26.05.18, 16:10
            Arynku tylko mi bez chamstwa .I wysłuchaj ludzi.Mój niedrogi .😣😥😮🤐😑🤔
            • eiran Re: Budżet 26.05.18, 16:14
              Miałeś się, niedorozwoju, nie dopisywać do moich postów. Umiesz wyłącznie łgać?
              • taniarada Re: Budżet 26.05.18, 16:30
                Ależ oczywiście ayranku cwaniaczku.Z tobą dyskusja zbędna. Umiesz się tylko wyżywać na innych .Jak ktoś ma odrobinę analitycznego myślenia .To krzyczysz be ,cwaniaczku.
                • eiran Re: Budżet 26.05.18, 16:46
                  Przede wszystkim, niedorozwoju, dyskusja z tobą jest zbędna, zważywszy że nie jesteś w stanie zrozumieć czego dotyczy rozmowa. A poza tym, wielokrotnie się odgrażałeś, że nie będziesz się dopisywał do moich postów, oraz że spuścisz mi manto. W tej drugiej sprawie moje zaproszenie jest wciąż otwarte.
                  • pies_na_czarnych Re: Budżet 26.05.18, 19:17
                    Zakonnic się nie bije, no chyba, że bardzo zasłuży.
      • potwor_z_piccadilly Re: Budżet 26.05.18, 16:00
        taniarada napisał(a):

> Kuźwa co jest grane.Mordy zakazane.Tak mało wpisów?

Masz przysłowie.
        "Jak na gwoździu powiesicie, całe życie przechodzicie"
        A że w łapcach z łbem skołtunionym i brzuchem napchanym brukwią i fasolą, to już inna para kaloszy.
        Ta twoja władza nie inwestuje. Tuchli tylko kasę, a jeśli coś ruszy, to tylko po to by je ukraść.
        Identycznie Warszawą rządził Lech Kaczyński, to i braciszkowi się udzieliło.
        Może inaczej. To braciszek tak Lechem kierował.
        Kierował, kierował, a o brzozie nie pomyślał.
        A taki to niby "genialny" strateg.
        • taniarada Re: Budżet 26.05.18, 16:08
          Kondziuch musi być pełny .Bez kondziucha nic,a nic nie wywalczysz.
          • cogito50 Re: Budżet 26.05.18, 16:47
            Cała forsa pójdzie na kopiec Kaczyńskiego.. Geniusz nie znany wcześniej światu musi mieć cos po sobie. Głupie kolano a nie zwycięstwo z Putinem? Weterynarze więcej maja zasług. Coś się wymyśli. Będzie godnie dostojnie
            • matigrypl Re: Budżet 26.05.18, 17:36
              Gdybym próbował polemizować z mędrcami pełowskimi to postawiłbym się równo w ich szeregu. Tam są sami myśliciele z wybiórczą pamięcią. Mówiąc językiem ludu młoty intelektualne! Beton partyjny na miarę siwaka za peerelu. Nigdy nie cofniecie nas do peerelu bo największy głupek wie że dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi. Tam praktyka z teorią mijała się na każdym kroku identycznie jak za peło. Propaganda sukcesu ma króciutkie nogi a wrzaskiem i histerią raczej nie da się kogokolwiek przekonać.
              • eiran Re: Budżet 26.05.18, 17:43
                matigrypl napisał(a):

> Gdybym próbował polemizować z mędrcami pełowskimi to postawiłbym się równo w i
                > ch szeregu.

A co gorsza, okazałoby się że nie pamiętasz żadnych konkretów, tylko tak sobie pleciesz po pisiacku. Nie potrafisz, jak to pisicki łgarz, pokazać choćby jednej pisowskiej inwestycji zatrzymanej rzekomo przez PO, co jak na mentalnego smarkacza przystało, próbujesz zabełkotać niechęcią "zrównywania się"

> Propaganda sukcesu ma króciutkie nogi a wrzaskiem i histerią raczej nie
                > da się kogokolwiek przekonać.

A od czego zaczyna się ten wątek, jeśli nie od pisiackiej propagandy sukcesu?
                • matigrypl Re: Budżet 26.05.18, 18:14
                  Ja pochodzę właśnie z takiego województwa gdzie peło wywaliło z planowanego rozwoju prawie wszystko. Idiotyczne wmawianie to specjalność peło. Popatrz tylko na reakcje internautów na forach nie chcą nawet komentować waszych kłamstw, przekręceń czy wręcz oczywistego wmawiania. Ty zapewne myślisz że udało się coś wmówić ale nie bierzesz pod uwagę że minęło za mało czasu by wam uwierzyć. Po prostu nikt się nie chce kopać z koniem bo jest pełne przekonanie że beton pełowski i tak ma swoistą logikę i jest totalnie po...any! Inteligencja kalego jest ostatecznie jako tako do strawienia ale zrozumieć pełowką się nigdy nikomu po za pełowcem nie uda!

Tak na marginesie; Byłeś u wróżki czy ze szkolenia bunkrowego podajesz fakty o mojej osobie?

Pytanie na inteligencję; podanie wysokości kwoty to fakt czy propaganda sukcesu?
                  • pies_na_czarnych Re: Budżet 26.05.18, 19:22
                    Mógłbyś podać chociaż jeden składnik z tego zbioru „prawie wszystko”?
                  • m.c.hrabia Re: Budżet 26.05.18, 19:24
                    Ja pochodzę właśnie z takiego województwa gdzie peło wywaliło z planowanego rozwoju prawie wszystko.

tak, to jest konkret , pisdacki konkret.
                  • eiran Re: Budżet 26.05.18, 19:30
                    matigrypl napisał(a):

> Ja pochodzę właśnie z takiego województwa gdzie peło wywaliło z planowanego ro
                    > zwoju prawie wszystko. Idiotyczne wmawianie to specjalność peło.

A konkretnie co na przykład? Jeden, prawdziwy konkret. Wiesz co to znaczy?

> Popatrz tylko
                    > na reakcje internautów na forach nie chcą nawet komentować waszych kłamstw, prz
                    > ekręceń czy wręcz oczywistego wmawiania.

Gdzie mam popatrzeć? Na twoje rzeczwoe wpisy pełne precyzyjnych informacji?

>
                    > Tak na marginesie; Byłeś u wróżki czy ze szkolenia bunkrowego podajesz fakty
                    > o mojej osobie?

Dlaczego pisiactwo ma zwyczaj mówić o sobie "moja osoba", a nie "ja"? Jakie mianowocie fakty podaję o "twojej osobie"? Żeś pisiacki przygłup? To widac bez szkolenia.
                    >
                    > Pytanie na inteligencję; podanie wysokości kwoty to fakt czy propaganda sukces
                    > u?

Twoja osoba podała jakąś "wysokość kwoty"?
                    • m.c.hrabia Re: Budżet 26.05.18, 19:34
                      Przetarg na budowę obwodnicy Węgierskiej Górki został ogłoszony na początku roku i nadal nie został rozstrzygnięty. Tymczasem wójt Węgierskiej Górki zdążył już podziękować rządowi za drogę.
                      • eiran Re: Budżet 26.05.18, 19:41
                        W sprawie Węgierskiej Górki należy się zwrócić do Viktora Orbana.
                      • pies_na_czarnych Re: Budżet 26.05.18, 19:51
                        No i wójtowi rośnie górka.
              • taniarada Re: Budżet 27.05.18, 13:58
                matigrypl napisał(a):

> Gdybym próbował polemizować z mędrcami pełowskimi to postawiłbym się równo w i
                > ch szeregu. Tam są sami myśliciele z wybiórczą pamięcią. Mówiąc językiem ludu m
                > łoty intelektualne! Beton partyjny na miarę siwaka za peerelu. Nigdy nie cofnie
                > cie nas do peerelu bo największy głupek wie że dwa razy do tej samej rzeki się
                > nie wchodzi. Tam praktyka z teorią mijała się na każdym kroku identycznie jak z
                > a peło. Propaganda sukcesu ma króciutkie nogi a wrzaskiem i histerią raczej nie
                > da się kogokolwiek przekonać.
                Amen.Nic dodać ,nic ująć .Pozdrawiam .
    • pies_na_czarnych Re: Budżet 27.05.18, 09:54
      Mimo deklaracji o nadwyżce budżetowej, jesteśmy świadkami rekordowego w historii wzrostu zadłużenia Polski. W ciągu dwóch lat Prawo i Sprawiedliwość zwiększyło zadłużenie skarbu państwa o setki miliardów złotych, a nie jak deklarował rząd “zaledwie” 71,6 mld zł. Zadaje to kłam całej politycznej narracji o dyscyplinie finansowej i słynnej “nadwyżce”. Jak to zatem możliwe, że nie byliśmy świadomi procederu zadłużania nas na tak wielką skalę?
      • superspec Re: Budżet 27.05.18, 11:18
        m.money.pl/wiadomosci/artykul/artykul,204,0,2406604.html
        • pies_na_czarnych Re: Budżet 27.05.18, 12:50
          superspec napisał:

> m.money.pl/wiadomosci/artykul/artykul,204,0,2406604.html

No to jak z tym jest? Jest nadwyzka czy zajebisty deficyt?
          • superspec Re: Budżet 27.05.18, 13:23
            Pokazał Tusk z Kaczorowi jak długiem postępować! :)

m.money.pl/wiadomosci/artykul/dlug-publiczny-zadluzenie-panstwa-ofe-beata,249,0,2257913.html
            • pies_na_czarnych Re: Budżet 27.05.18, 13:37
              i co?
              • superspec Re: Budżet 27.05.18, 13:42
                To że za wiele te partie się nie różnią gospodarczo.:)
      • buldog2 Re: Budżet 27.05.18, 11:54
        Powinni rządzić jeszcze jedną kadencję, doprowadzić do bankructwa i załamania. Bez tego nie będzie otrzeźwienia.
        Głosować na agenturę pis.
    • psiogon Re: Budżet 27.05.18, 12:46
      obserwując wykres nie wiadomo jak to się skończy w tym roku bo poprzedni też miał być rewelacyjny a jak się skończyło widać na załączonym rysunku :)))))))
      • matigrypl Re: Budżet 27.05.18, 17:55
        Na większość tych pytań do mnie wystarczy wykazać się minimalną inteligencją i pogrzebać w necie. Ja wiem że to raczej niemożliwe dla posiadaczy mózgu zindoktrynowanego pełowca ale tak na wszelki wypadek podpowiadam!
        Dla zrozpaczonych tą sytuacją mam pomysł; Trzeba tego wytynkowanego pełowskiego szkieleta wsadzić w autobus i wysłać do Berlina. Niech przeprowadzi nabór wśród arabów i ich wprowadzi do sejmu. Wytłumaczyć im gdzie siedzą swoi i po kłopocie!
        • superspec Re: Budżet 27.05.18, 18:47
          Najważniejsze że PiS jest za życiem.
          • zdybex Re: Budżet 27.05.18, 22:48
            Mój budżet to bylo kiedyś 2000 na m-c. emerytury. Ukraiński głupek pederasta z Kołobrzegu o nazwisku Karpiniuk, poseł PO , na szczęście zdechł, pozbawił mnie 1000/mc. Nie wiem czy to potomek banderowca czy Łemka przesiedlonego. w ramach akcji "Wisła". Potem Posrane kaczory okradły mnie z kolejnych 300 złotych.. Kocham to państwo rządzone przez debili. Mam nadzieje, że Ci od 8 lat i ci od 2,5 roku skończą w przytułkach a ich premią będzie kilka zebranych po śmietnikach puszek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka