Dodaj do ulubionych

Europo, broń praworządności w Polsce!

13.06.18, 14:45
Taki napis wywiesili ludzie "misjonarza" z Czerskiej. Dla mnie bomba! Krótkie zdanie, łatwe do zapamiętania i zupełnie pozbawione związku z rzeczywistością i sensu.

wyborcza.pl/7,75968,23531097,europo-bron-praworzadnosci-w-polsce.html
Obserwuj wątek
    • mazala1 Przeciwnicy ludzi"misjonarza" tak piszą o tym 13.06.18, 14:48

wpolityce.pl/polityka/399338-rozpaczliwy-donos-do-brukseli-dyzurne-autorytety-w-wyborczej-ue-jest-ostatnia-instancja-ktora-moze-obronic-polska-praworzadnosc
    • rccc Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 13.06.18, 15:05
      ha ha prawie sami niesłowiańscy obywatele sie odezwali

beka jak z tego
      www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/komorowski-i-walesa-na-promocji-cinkciarzpl-w-usa/bpwd19c
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 13.06.18, 15:39
        Tacy jak Henry Makow?
        • rccc Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 13.06.18, 16:16
          Henry Makow nie raz pisal, ze Polacy uratowali jego rodzicow
          A poza tym nie jest obywatelem Polski niestety bo jest sto razy lepszy niz ci sygnatariusze donosu
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 13.06.18, 17:05
            Wątpię czy lepszy. W przeciwieństwie do tych z linka nie jest Polakiem.
            • rccc Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 13.06.18, 20:01
              fakty.interia.pl/news-friedman-ue-praktycznie-przestala-juz-istniec,nId,2593624
              ten tez nie jest Polakiem ale dobrze prawi
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 14.06.18, 08:23
                Zieeew.
                • erka-4 Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 15.06.18, 05:51
                  religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Zieeew.
                  >
                  - oczywiście brak ci argumentów a tu totalna klęska nadchodzi.
                  Widzę jedyne wyjście,należy postąpić zgodnie komunistycznymi zasadami,wszak w tej dzisiejszej Europie nadal rządzą komisarze,a zatem na Węgry winni wysłać europejską armię,a Polaków wystarczy jedynie nasłaniem tej armii postraszyć i wszystko powróci do normy.
                  I będzie jak było.
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 15.06.18, 08:17
                    Przecież ty szmalcowniczko nie masz pojęcia co to jest argument.
                    • erka-4 Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 15.06.18, 12:18
                      Najskuteczniejszym byłby ten o którym napisałem POwyżej w tej Europie praw(n)ie komunistycznej,bo w niej jest demokracja podobna jak za komuny.
                      Ma być to na co my pozwolimy,bo jeśl nie to w mordę,czyli po kieszeni.
                      A zatem argument to najlepszy w tej "demokratycznej" Europie.
                      Tylko musi się wziąć pod uwagę i to,że nie każdy się tak zaraz przestraszy i nie da się kupić od ręki.
                      Polacy to dziwny jest naród,głodem go się nie weźmie,bo posiadają honor,a tego nam nikt nie odbierze i nim się pożywią.
              • margit49 Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 17.06.18, 23:39
                rccc napisał:

> fakty.interia.pl/news-friedman-ue-praktycznie-przestala-juz-istniec,nId,2593624
                > ten tez nie jest Polakiem ale dobrze prawi

ty zdecydowanie nie jesteś Polakiem, bo twoja idea panslawizmu jest mocno podejrzana, marzy ci się powrót do RWPG skoro Pis przywraca PRL
    • ave.duce Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 13.06.18, 16:16
      Mieli wywiesić napis: "Dudo Andrzeju, broń praworządności w Polsce"?
      • man_sapiens Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 13.06.18, 16:38
        > Mieli wywiesić napis: "Dudo Andrzeju, broń praworządności w Polsce"?

Przecież to nie był kabaret, żeby tak kpić z Dudy.
        • ave.duce Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 13.06.18, 17:11
          Ale wtedy Homoś byłby zadowolony ;)
          • yoma Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 13.06.18, 21:08
            To niech se wywiesi, póki mu jeszcze wolno.
      • 141288bs Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 15.06.18, 11:35
        ave.duce napisała:

- czym ta europa jest, ze ma prawo ingerencji w nasze Polakow sprawy?
        • ave.duce Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 15.06.18, 12:13
          14 lat nie wystarczyło, żeby się dowiedzieć "czy jest ta Europa"?
          • ave.duce popr.: 15.06.18, 12:14
            czyM ...
          • 141288bs Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 15.06.18, 19:09
            ave.duce napisała:

> 14 lat nie wystarczyło, żeby się dowiedzieć "czy jest ta Europa"?
            >
            - Europa byla i jest ,ale ten zwiazek europejski to cos gorszego od zwiazku sowieckiego...kazdy kto potrafi z piana na ustach drzec ryja,staje sie waznym...przykladem jest ten Belg o nazwisku Warcholstad.
      • inocom Pomroczność jasna :) 15.06.18, 23:41
        ave.duce napisała:

• j-k Tak jak niektorzy Czesi zapraszali w 1968 Sovietow 13.06.18, 17:17
      do obrony praworzadnosci w Czechoslowacji (socjalistycznej, ma sie rozumiec)
      tak Czerstwi zapraszaja teraz Europe ?
      • ave.duce Re: Tak jak niektorzy Czesi zapraszali w 1968 Sov 13.06.18, 17:28
        Gdzie wyczytałeś, że zapraszają Europę?
        • j-k tak jak niektorzy Czesi zapraszali w 1968 Sovietow 13.06.18, 17:35
          "Europo, broń praworządności w Polsce!
          mazala1 13.06.18, 14:45
          Taki napis wywiesili ludzie "misjonarza" z Czerskiej"

- co zle przeczytalem ?
          • ave.duce Z tego apelu nie wynika, że Europa musi wkroczyć 13.06.18, 17:53
            do Polski, żeby bronić praworządności.

I to by było na tyle.
            • erka-4 Re: Z tego apelu nie wynika, że Europa musi wkroc 15.06.18, 06:01
              ave.duce napisała:

> do Polski, żeby bronić praworządności.
              >
              > I to by było na tyle.

- chłopcze,czy ty w ogóle masz jakieś pojęcie o tej praworządności,którą sobie wszyscy tak gębę wycierają dzisiaj ?
              Czy to,że na czerskiej brakuje kasy na frykasy to znaczy,że ktoś im tą kasę ukradł ?
              I postąpił niepraworządnie ?
              Niech się wezmą do uczciwej roboty a nie ryją jak krety w polskim ogródku !!!
              • erka-4 Re: Z tego apelu nie wynika, że Europa musi wkroc 15.06.18, 06:32
                erka-4 napisał:

> ave.duce napisała:
                >
                > > do Polski, żeby bronić praworządności.
                > >
                > > I to by było na tyle.
                >

cytat:
                Reforma sądownictwa jawi się w tym kontekście nie tylko jako droga do naprawy wymiaru sprawiedliwości w sferze funkcjonalnej i moralnej, ale także jako ostatnia być może szansa na uchronienie Polski przed w istocie nowym totalitaryzmem.

I to by było na tyle w sprawie praworządności,komuna a nie demokracja panuje w tych sądach.
                • adam111115 Re: Z tego apelu nie wynika, że Europa musi wkroc 16.06.18, 08:23
                  Te wpotylice są tak wiarygodne jak pis więc daruj sobie. Te szmaty tylko pisowcy czytają
                  • erka-4 Re: Z tego apelu nie wynika, że Europa musi wkroc 16.06.18, 12:59
                    adam111115 napisał:

> Te wpotylice są tak wiarygodne jak pis więc daruj sobie. Te szmaty tylko pisowc
                    > y czytają

- nie ważne jest kto mówi a to jest ważne o czym mówi i co uważa o tym o czym mówi.
                    A zatem przeczytaj to się dowiesz.
                    • adam111115 Re: Z tego apelu nie wynika, że Europa musi wkroc 16.06.18, 16:13
                      3,14dolisz, najważniejsze jest kto mówi. Glupiaś jak suski
                      • erka-4 Re: Z tego apelu nie wynika, że Europa musi wkroc 17.06.18, 06:23
                        adam111115 napisał:

> 3,14dolisz, najważniejsze jest kto mówi. Glupiaś jak suski

- e tam,najważniejsze jest to,że adam z gazetą jest mądry.
            • j-k oczywiscie, ze nie. 15.06.18, 07:15
              jest tylko apelem - by UE to uczynila
              czyli jest prosba o ingerencje zewnetrzna.
              • ave.duce Re: oczywiscie, ze nie. 15.06.18, 12:16
                Porównywalną z interwencją państw UW w Czechosłowacji? Nie żartuj.

Miłego dnia.
                • j-k oczywiscie, ze tak. 15.06.18, 23:51
                  ave.duce napisała:
                  > Porównywalną z interwencją państw UW w Czechosłowacji?

Oczywiscie, ze tak.

Problem Unii jest tylko ten, ze wobec Polski Unia jest BEZZEBNA
                  - i interwencji militarnej w PL nie zrobi.

moze conajwyzej obciac PL dotacje :)))
                  • ave.duce oczywiście, że nie 16.06.18, 07:31
                    zważywszy fakt, że Polska do UW została wcielona, a o wejście do UE sama musiała ostro zabiegać, spełniając określone warunki.

I na tym zakończę tę wymianę postów. 3mka.
                    • j-k oczywiście, że tak. 17.06.18, 06:49
                      Polska podpisala akces do Unii jako federacji niepodleglych panstw, a nie europejskiego Panstwa Federalnego.
          • adam111115 Re: tak jak niektorzy Czesi zapraszali w 1968 Sov 13.06.18, 20:44
            Już chyba ci pisałem jak da się ciebie czytać. Mógłbyś dac nam spokoj że swoją obecnością?
            • j-k Tak jak niektorzy Czesi zapraszali w 1968 Sovietow 14.06.18, 00:33
              adam111115 napisał:
              > Już chyba ci pisałem jak da się ciebie czytać.
              Mógłbyś dac nam spokoj że swoją obecnością?

jesli to bylo do mnie - to oswiadczam oficjalnie:
              moglbym. - ale nie mam (najmniejszego) zamiaru.
              czekam - az GW zbankrutuje
              a wraz z nia - to foro.
              • adam111115 Re: Tak jak niektorzy Czesi zapraszali w 1968 Sov 16.06.18, 08:22
                jesli to bylo do mnie -

Ja prdle, jeszcze debil ma wątpliwości
                • j-k Tak jak niektorzy Czesi zapraszali w 1968 Sovieto 17.06.18, 06:56
                  a ty masz, hloopcze, watpliwosci, ze GW cienko przedzie ??
                  ale moze Springer Verlag ja przejmie. - przynajmniej sprawa bedzie jasna.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
                  ekonomista.
                  www.agora.pl/akcje-i-akcjonariat
                  • adam111115 Re: Tak jak niektorzy Czesi zapraszali w 1968 Sov 17.06.18, 10:27
                    Sama myśl o dyskusji z tobą brzydzi mnie.
    • danillko Nigdy jeszcze sztuka zwodzenia w tym u nas nie... 13.06.18, 19:58
      ... nie była widoczna stopniu, w którym się okazała w ostatnich czasach. [...] tego szlachetny naród polski doświadczył, sztuką i zwodzeniem wolność mu wydarto. Częściowo tylko, gdzie się udać mogło podkopywano gmach Rzeczypospolitej, gotowano rzeczy, aby go raptem wywrócić

A kto tam z Totalnych robi za Szczęsnego Potockiego?
      • buldog2 Targowica pis 13.06.18, 20:47
        Kłamiesz, jak na zwolennika kłamstw i oszustw reżymu przystało.
        Bruksela to stolica naszej wspólnoty i mówienie prawdy tam nie jest donosem.
        Natomiast donosem jest

- podły paszkwil targowicy pis.
        • danillko Re: Targowica pis 13.06.18, 21:04
          buldog2 napisał:

> Kłamiesz, jak na zwolennika kłamstw i oszustw reżymu przystało.
          > Bruksela to stolica naszej wspólnoty i mówienie prawdy tam nie jest donosem.

Dawniej:
          My senatorowie, ministrowie Rzczpltej, urzędnicy kor., tudzież urzędnicy, dygnitarze i rycerstwo kor., widząc, że już dla nas nie masz Rzczpltej, iż sejm dzisiejszy, na niedziel tylko sześć zwołany, przywłaszczywszy sobie władzę prawodawczą na zawsze, a już przeszło przez lat półczwarta ciągle ją ze wzgardą praw uzurpując, połamał prawa kardynale, zmiótł wszystkie wolności szlacheckiego, a na dniu 3 maja r. 1791 w rewolucję i spisek przemieniwszy się, nową formę rządu...

Dzisiaj:
          3 lipca w Polsce wejdzie w życie ustawa o Sądzie Najwyższym, która ostatecznie zniesie w Polsce zasadę trójpodziału władzy i istotę demokratycznego państwa prawa. Zasadę, która stanowi tożsamość Unii Europejskiej jako instytucji oraz idei zjednoczonych państw
          • buldog2 Re: Targowica pis 14.06.18, 23:15
            Nawet nie będę z tym dyskutował, za tania manipulacja, w sam raz do audycji Radio Maryja, z nadajników sowieckich.
            Nie tu.
        • 141288bs Re: Targowica pis 13.06.18, 23:46
          POmyliles POjecia,ale nie mam zamiaru ci tlumaczyc. - Napisze bys wiedzial i ewntualnie przekazal kanaliom Boniemu i J,Lewandowskiemu, ze od dzis kazdy Polak ma prawo splunac w ich parszywe mordy. Obawiam sie jednak,ze po ustaniu kadencji,nie wroca do Polski...ale nie szkodzi,nawet jesli zapadna sie pod ziemie, wyciagniemy z tamtad.
          • matigrypl Re: Targowica pis 14.06.18, 06:58
            Każdy oprócz totalnych wie ze prawo stanowi o integralności państwa. Przekonaliśmy się dokładnie o tym fakcie za czasów peerelu gdy szalały narzucone nam przez wielkiego brata zasady prawne. Każdy kto się cieszy ze musimy się podporządkować z takich czy innych powodów i przyjąć prawo z zewnątrz jest zwykłym zdrajcą lub dyletantem. Z uwagi na historię czy kulturę unifikacja prawa jest niemożliwa a siłowe rozwiązanie to zwiastun nieszczęść i pożogi!
            • j-k Targowica PO 14.06.18, 23:16
              otoz to.

do demokracji, mimo, ze cel jest wspolny - dochodzi sie wlasnymi (roznymi) drogami.
            • alistair_p Re: Targowica pis 15.06.18, 01:07
              Jednym słowem,wszyscy którzy głosowali w referendum za przystąpieniem Polski do UE to zdrajcy?
              • erka-4 Re: Targowica pis 15.06.18, 06:10
                alistair_p napisał:

> Jednym słowem,wszyscy którzy głosowali w referendum za przystąpieniem Polski do
                > UE to zdrajcy?
                >
                - tak nikt nie może twierdzić,ale wyraźnie należy stwierdzić,że wstepując do Unii niegdyś nie przewidzieliśmy,że wejdzie na drogę komunistyczną i rządzić w niej zaczną komisarze.
                Wchodziliśmy do niej jako państwo suwerenne i tak niech pozostanie,chyba że zgodzimy się na zmianę tamtych warunków,ale tylko i wyłącznie pod warunkiem przeprowadzenia w tej sprawie stosownego referendów w każdym państwie unijnycm z osobna.
                Nie może o tym decydować Parlament Europejski a tym bardziej jakiś komisarz,z bożej łaski komunista.
                • j-k Targowica PO 15.06.18, 07:17
                  erka-4 napisał:
                  Wchodziliśmy do niej (UE) jako państwo suwerenne i tak niech pozostanie,
                  chyba że zgodzimy się na zmianę tamtych warunków,

I o to chodzi.
                • 141288bs Re: Targowica pis 15.06.18, 08:13
                  Rozwazasz mozliwosc zmiany warunkow na podstawie ktorych zgodzilismy sie przystapic do unii? - Twoja postawa wobec poczynan unii wskazuje, ze wowczas w referendum byles za mozliwoscia,po przystapieniu do tego zwiazku,
                  zmiany zapisow traktatowych.Mam odmienne zdanie,erko. Jezeli referendum to tylkoza pozostaniem w tym zwiazku,
                  lub wyjsciem. - Innej opcji po prostu nima!
                  • erka-4 komuniści byli i są bezbożni... 15.06.18, 12:34
                    ...dla nich nie ma różnicy,czy to ryba czy rak raczej,a człowiek jedynie tym się od gada różni,że drepce na nogach.

141288bs napisał:

>Mam odmienne zdanie,erko.
                    >Jezeli referendum to tylko za pozostaniem w tym zwiazku,lub wyjsciem.
                    >Innej opcji po prostu nima !

- tak można twierdzić,ale wiesz,że nic nie jest wieczne.
                    A co zrobisz jak na twoje pytanie większość w tym referendum określi się za pozostaniem w tej Unii.
                    Chyba będziesz musiał zadać następne pytanie,wszak nie mogą Unii "reformować" komunistyczni komisarze.
                    A reformy w Unii są konieczne i niezbędne,ten problem widzi nawet przedszkolak,który chce być chłopcem lub dziewczynką tylko.
          • buldog2 Re: Targowica pis 15.06.18, 08:26
            numerkowy donosicielu, jest mi całkowicie obojętne, napiszesz coś czy nie napiszesz tu. I tak twoją specjalnością są donosy, zapewne od dziesięcioleci. Tu kaczo-karaluszych skrzydeł nie rozwiniesz.
            • 141288bs Re: Targowica pis 15.06.18, 11:30
              Jest mi calkowicie obojetne co piszesz o mnie. Wiedz jednak,ze nigdy nie odpuszcze zlodziejowi Januszowi Lewandowskiemu,
              ktory okradl Polske i Polakow z naszych dobr narodowych. Nie odpuszcze bydlakowi Boniemu za to, ze szkodzil opozycji
              wolnosciowej i w dalszym ciagu szkodzi Polsce. To sa bydlaki, ktorych szkodliwe dzialania odczulem osobiscie,...mam wiec prawo do oceny jaka tu wyrazilem.
              • buldog2 Re: Targowica pis 15.06.18, 19:35
                Możesz donosić dalej. Płacą tak jak dawniej?
    • buldog2 Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 14.06.18, 23:12
      Oczywiście, głupio piszesz, jak zawsze.
      Tylko władze pis i ich psy łańcuchowe i in. tuby kłamią, że łamanie Konstytucji jest zgodne z prawem, "pis-prawem".
      O tym, że nie jest zgodne z prawem, na Zachodzie mówi cały świat prawniczy i polityczny. Z Brukselą i Waszyngtonem na czele.
    • taniarada Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 14.06.18, 23:42
      No fakt .KOD nie daje rady .To Europę się wzywa. Serdela co zaatakowała prezydenta w KFC ,znikła jak kamfora. Europa , Unia ,Merkel i całe Stany Zjednoczone ,nie dadzą rady Kaczyńskiemu .Amen.
      • matigrypl Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 15.06.18, 05:01
        Jednym słowem,wszyscy którzy głosowali w referendum za przystąpieniem Polski do UE to zdrajcy?

Ale ty jesteś durny!?!?!?.
        Jeśli ja cię nazwę przyjacielem to oznacza że mam ci oddać pensję, żonę i być twoim kapciowym? Nic tylko przyklasnąć! Typowa dla pełowców dedukcja logiczna. Pytanie; gdzie oni się tego nauczyli/ A może to wrodzone?
    • erka-4 ale wstyd... 15.06.18, 05:42
      ...chyba się pod ziemię jedynie zapaść wypada.

Jakim ja byłem idiotą kiedy biegałem po sąsiadach i agitowełem,żeby za Wałęsą głosowali.
      Cholera,ależ się dałem wmanipulować i zrobić z siebie pokomunistycznego agitatora.
      • buldog2 Re: ale wstyd... 15.06.18, 08:48
        W końcu coś rozsądnego.
        • erka-4 Re: ale wstyd... 15.06.18, 12:36
          buldog2 napisał:

> W końcu coś rozsądnego.
          >
          - no właśnie,teraz już nikt ze mnie nie zrobi idioty.
          A zatem niech żyje Rachoń.
      • m.c.hrabia Re: ale wstyd... 15.06.18, 20:43
        Jakim ja byłem idiotą.............
        choroba rozprzestrzeniła się szybciej niż rak
    • buldog2 Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 15.06.18, 20:09
      Domaganie się praworządności w państwie PIS to zdrada:
      bydgoszcz.wyborcza.pl/bydgoszcz/7,35590,23544345,wstrzasajace-zeznania-karoliny-piaseckiej-maz-byly-radny-pis.html#BoxLokBydImg#Prze
      Splunąć na was i waszą jaczejkę. Tfu!
      • buldog2 Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 15.06.18, 20:53
        Azjatycka zaraza, rodem z Afganistanu, czy innej Czeczenii.
        • erka-4 jesteś w błędzie... 16.06.18, 07:01
          buldog2 napisał:

> Azjatycka zaraza, rodem z Afganistanu, czy innej Czeczenii.
          >
          ...to nie ajatycka zaraza,bo kobieta która sama siebie nie szanuje to nie może liczyć na to,że będzie szanowana.
          A ta zaraza coraz bardziej się pleni pośród kobiet.

Dzisiaj dziewictwo jest tyle warte co nowe markowe buty, ubrania czy zestaw drogich kosmetyków. Młode dziewczęta chodzą do łóżka z mężczyznami za tzw. „sponsoring”. Czy jest to nowa forma prostytucji? Ten problem coraz szerzej dotyka również Zgorzelec.

Czytaj więcej: www.gazetawroclawska.pl/wiadomosci/a/sprzedaja-dziewictwo-za-pieniadze-mlode-dziewczyny-oddaja-sie-za-buty-i-kosmetyki-jak-prostytutki,13244539/
      • erka-4 straszne... 16.06.18, 06:25
        ...ale te PiSiaki są wredne dla kobiet,prawie jak muzułmany,a te POpaprańce polskim kobietom do ich domów zamierzają ich sprowadzić.

buldog2 napisał:

> Domaganie się praworządności w państwie PIS to zdrada:

> Splunąć na was i waszą jaczejkę. Tfu!

cytat też stamtąd:

Polityk kazał żonie zarabiać więcej. – Mówił, że nie obchodzi go jak to zrobię. Mówił, że mogę iść nawet pod latarnię – mówiła.

Dziwna ta Gazeta,"polityk" napisała,a czemuż to nie napisała,że to polityk z PiSu rodem ?
        Wygląda mi na to,że wszystkich polityków należałoby zapuszkować.
    • rccc Re: Europo, broń praworządności w Polsce! 15.06.18, 21:00
      jak im sie nie podoba to zawsze moga jechac do Izraela gdzie z automatu dostana obywatelstwo i praworzadnosc :D
    • adalberto3 Europa przyśle hiszpańskich policjantów ? 17.06.18, 15:44
      Tych, którzy bezlitośnie pałowali pokojowo nastawionych demonstrantów na ulicach Barcelony.
    • inocom Sama walczy o przetrwanie 17.06.18, 20:15
      demotywatory.pl/4857276/Krotko-o-Unii-Europejskiej-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka