superspec 07.08.18, 11:36 oskarżam Demokrację o jego powodowanie. W końcu PiS spełnia swoje obietnice wyborcze i nie można mu mieć tego za złe. gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/577806,swiatowa-gospodarka-kryzys-titanic-usa-pkb.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inocom Moja chata z kraja 07.08.18, 11:41 Ale w strefie € będzie się działo. Podobnie jak w strefie $. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Moja chata z kraja 07.08.18, 11:50 tvn24bis.pl/notowania/waluty.html Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Moja chata z kraja 07.08.18, 14:51 Zjazd w wakacje od 4.4 do 4.2 zł za euro. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Moja chata z kraja 07.08.18, 21:02 Fatalna wiadomość dla polskich eksporterów i dla PKB. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Moja chata z kraja 07.08.18, 23:02 aniechto.only napisała: > Fatalna wiadomość dla polskich eksporterów i dla PKB. W Niemczech gospodarka w miesiąc (czerwiec) się zwinęła o 4%!!! (zamówienia w niemieckim przemyśle) www.parkiet.com/Gospodarka---Swiat/308069979-Niemcy-Fatalne-dane-z-przemyslu.html Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Moja chata z kraja 07.08.18, 23:09 Jezeli Trump nadal bedzie stroil fochy to Niemcy zamkna w Polsce fabryki czesci zapasowych do samochodow. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Moja chata z kraja 08.08.18, 06:46 pies_na_czarnych napisała: > Jezeli Trump nadal bedzie stroil fochy to Niemcy zamkna w Polsce fabryki czesci > zapasowych do samochodow. Ale mnie rozbawiłeś. Części są produkowane w Polsce, bo tak wychodzi drożej dla Niemca? :))))))) Pewnie chodzi o to, by miał coś wrzucić w koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Zbliża się kryzys 07.08.18, 11:47 > W końcu PiS spełnia swoje obietnice wyborcze Wlasnie dlatego tym razem kryzys nie ominie Polski. Bedzie bolalo jak nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Zbliża się kryzys 07.08.18, 12:09 Nie będzie unijnego parasola takiego jak w 2008 i później. Oprocentowanie obligacji zbliża się do punktu krytycznego, dwuletnie 7%, pięcioletnie 6,5%. Jeszcze brak ok. 1%, może ciut więcej i po herbacie. A jak się zmniejszą niemieckie zamówienia, bo kryzys, a zostaną zobowiązania, to mam nadzieję, do wyborów PIS przetrwa i je wygra. Bez ostatecznej kompromitacji tej zgrai agentów, aferzystów, oszustów i złodziei z PIS i bez demolki Polski nie ma co liczyć na poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Zbliża się kryzys 07.08.18, 12:52 Alternatywa jest, ale Polacy jeszcze do tego nie dorosli. Jedyna nadzieja jest wymiana pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Zbliża się kryzys 07.08.18, 12:58 ..a więc ~25 lat?,do tego czasu Polska zdaży być częścia Imperium Rosyjskiego wypijmy za Cara Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Zbliża się kryzys 08.08.18, 07:14 Moze wtedy wreszcie przestaniesz wypisywac te nieustanne i gledzace pierdoly o niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Zbliża się kryzys 07.08.18, 12:01 szmatlawiec pisowski zatrudnia "marynarzy" ktorzy probuja polaczyc zegluge z gospodarka,wyszly jakies "ryczace czterdziestki" belkotu pisowskiego,ja pierdykam ale kwa-kwa-kwa Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Zbliża się kryzys 07.08.18, 12:08 trafna ocena międzynarodowej sytuacji ..ale czy należy strachać banqierów i normalnych posiadaczy złota na papierze? ja wierzę wyłącznie w fizyczne złoto i srebro ogródek mam duż i mam gdzie to zakopać. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Niedługo pisowcy 07.08.18, 20:12 Oznaki zbliżającego się kryzysu pisie, przy całej swojej tępocie, zaczynają już zdaje się dostrzegać. Stąd wycofywanie się rakiem z niedawnych przedwyborczych obietnic (1000+, zwiększone emerytury), stąd wstrzymanie kasy na wojsko, stąd brak tak szumnie zapowiadanych podwyżek w budżetówce. Nie żałują jedynie pieniędzy na policję (głównie na podwyżki), no i oczywiście sobie (bo przecież "im się należy"). Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Zbliża się kryzys 07.08.18, 21:03 superspec napisał: > oskarżam Demokrację o jego powodowanie. W końcu PiS spełnia swoje obietnice wyb > orcze i nie można mu mieć tego za złe. Można, a nawet trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
pislamistapolski Re: Zbliża się kryzys 07.08.18, 21:44 Jaki kryzys? Kaczynski go odwola Odpowiedz Link Zgłoś