na.spokojnie A może ty wiesz jak się gotuje ziemniaki 15.08.18, 15:42 A może ty wiesz jak się gotuje ziemniaki w mundurkach?????? Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Wiem 15.08.18, 15:46 bo w Warsztacie Terapii Zajęciowej byłem w pracowni kulinarnej.;) Odpowiedz Link Zgłoś
pislamistapolski Re: Na czym polegają studia 15.08.18, 15:53 na tym samym co wiekszosc innych Picie, ćpanie, zabawa, dupcenie i jak na prawie kazdych g... sie nauczysz i politologia w tym lideruje Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Na czym polegają studia 15.08.18, 17:29 Na robieniu kariery w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Na czym polegają studia 15.08.18, 17:48 Na robieniu z siebie durnia, vide Jaki, Jojo... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Na czym polegają studia 15.08.18, 18:33 superspec napisał: > politologiczne? Na uczeniu się jak robić w chu... suwerena. S. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Na czym polegają studia 15.08.18, 19:21 Po każdych studiach można być albo matołem, albo cenionym specjalistą (jest też stan pośredni, tzw. wyrobnik, ale w przypadku politologii to raczej w grę nie wchodzi). Za moich czasów (ech, ten wiek...) największym prestiżem cieszyły się studia medyczne i politechniczne (od 8. do nawet 14. kandydatów na 1. miejsce), a studia dawały konkretną wiedzę (bo wykładali głównie profesorowie jeszcze przedwojenni). O politologii, zarządzaniu czy innym marketingu nikt nie słyszał. Po roku '89. namnożyło się tych różnych kierunków, a przeciętny maturzysta wyobrażał sobie że po "Zarządzaniu" od razu pójdzie w dyrektory, a po "Politologii" zostanie natychmiast posłem, senatorem albo wręcz prezydentem. Owszem, politolog (pod warunkiem że chciał się czegoś nauczyć) może mieć ogólną wiedzę o prawach rządzących światem większą niż np. inżynier czy weterynarz, ale to nie jest żaden zawód. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Na czym polegają studia 15.08.18, 20:06 Wyzsze szkoly prostowania bananow sa juz bardziej pozyteczne dla studentkw, studentki korzystaja na tym posrednio. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Na czym polegają studia 15.08.18, 20:33 erte2 napisał: > Po każdych studiach można być albo matołem, albo cenionym specjalistą (jest też > stan pośredni, tzw. wyrobnik, ale w przypadku politologii to raczej w grę nie > wchodzi). > Za moich czasów (ech, ten wiek...) największym prestiżem cieszyły się studia me > dyczne i politechniczne (od 8. do nawet 14. kandydatów na 1. miejsce), a studia > dawały konkretną wiedzę (bo wykładali głównie profesorowie jeszcze przedwojenn > i). O politologii, zarządzaniu czy innym marketingu nikt nie słyszał. > Po roku '89. namnożyło się tych różnych kierunków, a przeciętny maturzysta wyob > rażał sobie że po "Zarządzaniu" od razu pójdzie w dyrektory, a po "Politologii" > zostanie natychmiast posłem, senatorem albo wręcz prezydentem. > Owszem, politolog (pod warunkiem że chciał się czegoś nauczyć) może mieć ogólną > wiedzę o prawach rządzących światem większą niż np. inżynier czy weterynarz, a > le to nie jest żaden zawód. > Mylisz facet pojęcia .Jak zwykle wykręcasz się sianem .I ględzisz nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Na czym polegają studia 15.08.18, 23:22 taniarada Jak zwykle prostaczku niewiele zrozumiałeś z tekstu składającego się z więcej niż trzech zdań, i to o zgrozo! złożonych. No cóż, tak po prostu masz i tego raczej już nic nie zmieni. Ale wybacz - ja po prostu nie potrafię tak pisać żebyś ty zrozumiał. Nie potrafię porozumiewać się równoważnikami zdań, monosylabami i prymitywnym bełkotem w twoim stylu. Tak mnie nauczono - w domu, w szkole, nawet na studiach (choć techniczne) - większość profesorów prowadziła wykłady co najmniej poprawną polszczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
pislamistapolski Re: Na czym polegają studia 15.08.18, 20:59 To dla tych co juz sa w PIS Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Politolog 15.08.18, 20:29 Osoba ciekawa świata, twardy umysł,który doskonale orientuje się w zagadnieniach ekonomicznych.Często politologami zostają miłośnicy historii i wiedzy o społeczeństwie.Dobry politolog wyróżnia się świetną komunikatywnościa ,otwartością ,empatią.I tyle na temat.www.careego.pl/politolog-praca-i-zarobki/ Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Jaka jest różnica z filozofem? 15.08.18, 20:42 taniarada napisał(a): > Osoba ciekawa świata, twardy umysł,który doskonale orientuje się w zagadnieniach ekonomicznych.Często politologami zostają miłośnicy historii i wiedzy o społeczeństwie.Dobry politolog wyróżnia się świetną komunikatywnościa ,otwartością ,empatią.I tyle na temat.www.careego.pl/politolog-praca-i-zarobki/ Weźmy takiego Karla Poppera. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Jaka jest różnica z filozofem? 15.08.18, 20:50 Znasz tylko jeden cytat z Poppera więc jakie "weźmy"? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Jaka jest różnica z filozofem? 15.08.18, 20:55 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Znasz tylko jeden cytat z Poppera więc jakie "weźmy"? Obrońca strusia się znalazł :) Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Jaka jest różnica z filozofem? 15.08.18, 21:23 Jak jedziesz do Ostrawy do uważaj na bramki w Chorwacji. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Politolog 15.08.18, 23:26 taniarada napisało: Politolog (to) osoba ciekawa świata, twardy umysł,który doskonale orientuje się w zagadnieniach ekonomicznych... Znakomicie scharakteryzowałeś Rafała Trzaskowskiego. Krótko, lapidarnie i na temat. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom A na czym polegają studia 15.08.18, 20:35 Stosunków Międzynarodowych? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: A na czym polegają studia 15.08.18, 21:35 Na specjaliuacji w stosunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: A na czym polegają studia 15.08.18, 21:45 nazimno napisał: > Na specjaliuacji w stosunkach. W gronie studentów? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: A na czym polegają studia 15.08.18, 22:38 nazimno napisał: > I studentek, oczywiycie. Bez Murzyna się nie da :) Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: A na czym polegają studia 15.08.18, 23:16 To sie przebierz za w.wym. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: A na czym polegają studia 15.08.18, 23:18 Przebierz sie, zrobisz kariere. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Na czym polegają studia 16.08.18, 15:35 Na tym, żeby Misiewicze mieli dyplomy. Studia takie może zorganizować każdy. Parę nazwisk, kilka sal i już. Niech taki cwaniak zorganizuje prywatną politechnikę. Za PRL studiami dla debili było prawo administracyjne. Jak jakiś "towarzysz" potrzebował dyplomu, to wybierał na prawo administracyjne. Dowiadywał się tylko od czasu do czasu, na którym jest roku, jak sobie żartowano. teraz rolę takich śmieciowych studiów pełni właśnie politologia. To tam studiują PiSi towarzysze. M. M. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Re: Na czym polegają studia 17.08.18, 16:31 Dlatego jest potrzebna reforma szkolnictwa wyższego. Żeby uczelnie nie wypuszczały takich jak ja na rynek pracy! I w tym co piszę nie ma ironii. Odpowiedz Link Zgłoś