Dodaj do ulubionych

Elbląg: setki mandatów za przeklinanie

IP: 213.17.199.* 13.10.04, 13:04
a co z wulgaryzmami w piosenkach, filmach itp?
Obserwuj wątek
    • noyle qwa 13.10.04, 13:21
      a gdzie wolonosc slowa wg mnie to powinna byc kwestia kultury a nie przepisow
      • toppen Re: qwa 13.10.04, 15:42
        Czy moze ktos powiedziec mi jakie to slowa
        sa wulgarne? Czy moge powiedziec "kraweznik"
        do policjanta i "kartofel" do posla?

A jak juz mowimy o uszach to pomyslmy o nosie.
        Karac wszystkich smierdzacych brudasow. Brzydkich
        tez, bo to kole w oczy.
        • Gość: jasiu22 Re: qwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:55
          Gdyby za to mieli karać to Ty nie miałbyś prawa się na ulicy pokazać.
          • Gość: PiJaK Wolność słowa to nie przeklinanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 16:43
            Wolność słowa to nie używanie wulgaryzmów. Wolność słowa to możliwość
            powiedzenia tego co się chce bez obrażania innych. Jeżeli ktoś uważa, że
            wolność słowa oznacza, że można mówić wszystko i wszędzie to stosuje
            nadinterpretację (to częste gdy się mówi o prawach).
            Oczywiście wulgaryzmy to tylko słowa. Można ich używać tam gdzie na to miejsce
            i czas. Np. gdy się walniesz młotkiem w palec.
            Zwróćcie uwagę, że klną już nawet małe dzieci. Dzieje się tak właśnie ze
            względu na przyzwolenie społeczne.
            Ale czy naprawdę musimy mieszkać w rynsztoku?
            • Gość: Brawo_Policja !!! Re: ZACZYNAM PODZIWIAĆ POLICJANTÓW. DZIĘKUJĘ IM. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:11
        • Gość: pqow Re: qwa IP: *.umcs.lublin.pl 13.10.04, 16:05
          toppen napisał:

> Czy moze ktos powiedziec mi jakie to slowa
          > sa wulgarne? Czy moge powiedziec "kraweznik"
          > do policjanta i "kartofel" do posla?

Jestes slabo wyedukowany - nie odrozniasz wulgaryzmow od slow obrazliwych.
          Idz do szokoly to przestaniesz sie w koncu glupio pytac. Kartoflu.
      • Gość: Bartek Re: wolnosc slowa IP: 195.190.143.* 13.10.04, 16:01
        wolnosc slowa wiaze sie zawsze z odpowiedzialnoscia za slowa
        • Gość: Jestem_z_Policją! Re: A MOJA WOLNOŚĆ DO ŻYCIA W CZYSTYM OTOCZENIU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:22
          Dla chamskich gosci nie liczy się to, że mnie nie sprawia przyjemności słuchanie
          wulgaryzmów i chamskich wyrażeń?
          Chce prawa do wolności, ale depcze moje prawo do wolność od wulgaryzmów.
          Niech zamknie się w swoim pokoju i tam sobie bluzga, dlaczego ja mam być na to
          narażony?
          Swietnie, że ktoś dostrzegł tą patologię i zaczął z tym walczyć. Wyrazy uznania
          dla Policji! Życzę im, aby ten trud został nagrodzony satysfakcją z pokonania
          chama.

• Gość: wuwu Elbląg... IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 13.10.04, 13:23
      to jest potęga, Elbląg najlepszy jest!
    • Gość: londo Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: 212.106.190.* 13.10.04, 13:38
      Brawo ELBLĄG, myślę, że nastepne miasta pójdą ich przykładem, tego się już
      słuchać nie daje. Bezpardodnowy wulgaryzm w każdym miejscu.
      Zaraz obudzą się tzw. luzacy, którzy będą szczekać o wolności.
      Normalni ludzie mają już dość tej "swobody" obyczjowej - czytaj chamstwa,
      bandytyzmu, perwersji. Moje uszy nie chcą słuchać ich przekleństw i złorzeczeń
      na każdym kroku a niestety muszą - i kto tu jest "wolny".
      BRAWO, BRAWO, BRAWO - TAK TRZYMAĆ NIE DAJCIE SIĘ RÓŻNYM OSZOŁOMOM.
      Dalszy etap to karanie za używanie słów w filmach, piosenkach itp to trzeba
      zwalczać inaczej chamstwo nas zabije.
      • Gość: K A T Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.10.04, 13:54
        jak nie chce ci sie sluchac to zamow sobie stopery do uszow, i po
        problemie.Mordercow, Gwalcicieli itp. zawsze wywina sie z odsiadki!!!!a w tym
        Elblagu zaniedlugo za slowo KURWA dostaniesz wyrok i jeszcze bez
        odwolania.zajebiscie pojebany kraj.Niech sie zajma czyms pozytecznym, i niech
        skoncza pierdolic.
        • Gość: Apsik Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:03
          Drogi KACIE, zapraszamy do Elbląga. Kwaterę już ci zaklepaliśmy.
        • Gość: Bernard Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.uni.wroc.pl 13.10.04, 15:06
          > jak nie chce ci sie sluchac to zamow sobie stopery do uszow, i po
          a może inaczej: jak chce ci się przeklinać to rób to tak aby ci którzy tego
          słyszeć nie chcą nie słyszeli. Może do dżungli się przenieś i tam przeklinaj ile
          dusza zapragnie. Jeśli jednak chcesz żyć wśród innych ludzi, to nie wolno tobie
          kaleczyć ich uszu.
          No i dlaczego innym sugerujesz aby zajęli się czymś pożytecznym samemu tego nie
          czyniąc. No chyba, że emitowanie podłych wulgaryzmów to według ciebie czynność
          pożyteczna. W takim razie lepiej przenieś się do dżungli i tam czyń te swoje
          pożytki.
        • Gość: Andrewbh Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: 5.5R* / 193.188.97.* 13.10.04, 16:25
          Nastepnym etapem bedzie wylapywanie takich jak ty i konfiskata kompa. Jestes po
          prostu prymitywem i jak nie znasz jezyka polskiego to rozmawiaj sobie nie na
          tym forum tylko w towarzystwie sobie rownych - tam dobrze bedziecie sie
          rozumieli.
        • Gość: przeklinan.Polaków [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:34
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: ASI Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.umcs.lublin.pl 13.10.04, 18:24
          Gość portalu: K A T napisał(a):

> odwolania.zajebiscie pojebany kraj.Niech sie zajma czyms pozytecznym, i niech
          > skoncza pierdolic.

Nie podoba sie, to won chamie stad.
      • Gość: marioosh ...w nastepnej kolejności bedziemy karać IP: *.szuwarowa.krakow.pl 13.10.04, 14:27
        za używanie imienia pana boga na daremno, potem za "nietaki" ubiór - no bo
        przecierz te palanty z irokezami wku.rwiaja [sorry: denerwujom] przyzwoitych
        obywateli.

............

...a na końcu ciebie też zetną na gilotynie. z pewnością JAKIŚ powód znajdą. bo
        wiesz - paranoja potrzebuje wroga. jak zlikwiduje jednego zaraz musi nowego
        wymyśleć żeby miała się czym żywić.

jak jest "zapotrzebowanienaodreagowanie" własnej agresji to jakiś winny zawsze
        wejdzie pod rękę...

paranoiku :]
        • Gość: PiJaK Spora przesada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 16:34
          To raczej ty jesteś paranoikiem marioosh. W Elblągu nie ścinają za
          przeklinanie, ani nawet nie wsadzają do paki. Wlepiają tylko mandaty (z tego co
          można wyliczyć niezbyt surowe). To co piszesz to jest właśnie paranoja. Oni po
          prostu egzekwują prawo a ty dopinasz do tego ideologię.
          Oczywiście wulgaryzmy to tylko słowa i można ich używać ale tam gdzie na to
          czas i miejsce. Na pewno nie na ulicy i na forum. Tylko np. jak się rąbniesz
          młotkiem w palec.
      • Gość: chouopiec Re: Elbla˛g: setki mandatów za przeklinanie IP: 81.210.66.* 13.10.04, 15:23
        no to po ptakach - teraz za przeczytanie ksiazki wspolczesnego autora bedziemy placic
        mandaty - noo chyba ze policja ocenzuruje literature, film, - bedzie bajecznie:) motyla noga :)
      • Gość: olin Re: Do Żyda "KAT" z '.in-btopenworld.com' pytanie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 21:01
        Nie słyszałem, aby na ulicach israelskich miast ktoś publicznie przeklinał.
        Czy dlatego, że kultura wyższa, czy dlatego, że języka nie rozumiałem?
        Jesli to w wyniku wysokiej kultury, to dlaczego Żydzie "KAT" jesteś za obniżaniem
        kultury w Polsce?
    • Gość: K A T [...] IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.10.04, 13:40
      • Gość: uparty_gość! [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:36
    • Gość: NIEWYPARZONA GEBA O, k..! Nie jade do Elblaga ;-) IP: *.azvu.nl 13.10.04, 13:45
    • Gość: Ludzie! nie dajmy Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 13:51
      Ludzie nie dajmy sie zwariowac!!! kilkadziesiat lat systemu ktory wypromowal
      wiesniakow, daje o sobie znac ale bez przesady.Moze "wlodarze miasta" zajrza do
      historii...."kutas" w Panu Tadeuszu? a inne dziela od renesansu liczac? a poza
      tym nikt nie ma prawa mi dyktowac jak mam mowic! co to kurwa cenzura? Poza tym
      jak sie widzi radnych i poslow to raczej inne slowa na usta sie nie cisna:_) i
      tym zejebistym...(wycieto - na podstawie art.....) zdaniem...(art.....)
      A serio to rozumiem ze w Elblagu to juz k...(art...) tak k... (art...) pieknie
      ze juz sie nudza.
      • Gość: Apsik Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:19
        Dbałość o miejsca publiczne jest obowiązkiem radnych, a przebywanie w miejscach
        publicznych (czyt.wspólnych) zobowiązuje. Rzucać mięchem możesz u siebie w
        domu. Za złamanie grzywna, a w skrajnych przypadkach odstawka do granicy miasta
        z zakazem powrotu.
    • Gość: SOP78 Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.biol.uni.lodz.pl 13.10.04, 13:53
      Nareszcie. Jadę tramwajem, w dodatku z dziećmi i wysłuchuję bełkotu kretynów,
      którzy co drugie slowo muszą wyrzucić z siebie jakieś bluzgi, bo inaczej nie
      zrozumieliby się. To samo na ulicy, nawet w sklepie i innych miejscach
      publicznych. W domu niech robią, co chcą, ale moim prawem jest zycie w
      środowisku czystym od wszelkiego paskudztwa, także słownego.
      • Gość: marioosh dzięki tym nierozgarnietym moskom... IP: *.szuwarowa.krakow.pl 13.10.04, 14:35
        ...masz okazję, mośku :], do pracy wychowawczej wobec swojego dziecka - czyli
        wytłumaczeniu mu i pokazaniu na żywym przykładzie jak NIE NALEŻY SIE ZACHOWYWAĆ.

ale do tego trzeba troche wysiłku. także intelektualnego...

ps.
        donoszę [pogrążony w smutku] że nasze prawa są nagminnie gwałcone także przez
        psie kupy na chodnikach.

...masz pieska? moze? :]
    • Gość: KA Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 13.10.04, 13:57
      Dla mnie bomba. Wulgaryzm w filmie czy piosence to nie wulgaryzm to forma
      wyrazu artystycznego. Tak chyba nazwano by ten idiotyzm. Swoją drogą jak każdy
      czasem mięchem rzucę ale razi mnie gdy słowo jest przerywnikiem w potoku
      wulgaryzmów.
      KA
      • Gość: Shuvar Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 14:00
        Nawolywanie do przestepstwa (wykroczenia)??;-)

Swoją drogą jak każdy
        czasem mięchem rzucę

KA
        • Gość: RABBIT Idiotyzmy IP: *.k.mcnet.pl 13.10.04, 14:12
          Jak mam ochote to nie bede sie kurwa powstrzymywal. Wiem, ze to brzmi
          niedojrzale, ale to mowa, ktora uksztaltowalismy. Tak mowil tez Mickiewicz i
          Fredro. Jak by takie wyrazy nie byly potrzebne, to by ich nie bylo.
          A czy za pieprzony dostane mandat? W jakiej konfiguracji?
          A za wyraz uznany niekiedy za wulgarny pyta? Zalezy kto pyta, tak?
          Ocenzurujmy Mickiewicza z KUTASÓW!!!
          • Gość: Andrewbh Re: Idiotyzmy IP: 5.5R* / 193.188.97.* 13.10.04, 16:36
            Wroc do szkolki jesli ja ukonczyles i dowiedz sie co znaczyl kutas u
            Mickiewicza,a potem zabieraj glos. Mowic sobie mozesz jak chcesz w domu jak
            sprawia to tobie taka przyjemnosc albo masz tak ograniczony zasob slow, z
            wszystko potrafisz wyrazic kilkoma wulgaryzmami.
            • Gość: pracują_dla_nas ! Re: TRUDNE ZADANIE. WARTO POLICJI POMAGAĆ ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:46
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie 13.10.04, 14:03
      jestem ciekaw ilu z tych ukaranych to forumowicze z portalu gazeta pl
      • Gość: zp Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.04, 14:08
        Wolność słowa, wolność głupoty, wolność dla Bin Ladena, ile tych pseudo-
        wolnosci wymyślicie? Rzygajcie, wyrpóżinajacie się w domu, przeklinajcie w domu
        matkę i żonę, a społeczeństwu na ulicach i w miejscach publicznych dajcie
        wolności od waszego brudu.
        • Gość: hahaha [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:11
    • Gość: Halina Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.wsisiz.edu.pl / *.ibspan.waw.pl 13.10.04, 14:11
      Proponuje także karać mandatem za siusianie i plucie w miejscach publicznych.
      Na przykład okolice Dworca Centralnego w Warszawie zapachem przypominaja
      zaniedbane toalety.
      • mn7 nic nowego 13.10.04, 14:12

Zarówno przeklinanie jak i sikanie w miejscach publicznych są "od zawsze"
        wykroczeniami. Wystarczy to egzekwować.
    • Gość: Maddy Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:11
      Pomysł mi sie podoba ale boję sie że jakby go rozpropagowac na cały kraj to
      nasze ulice nagle zamilkną. Bo jak sie człowiek wsłucha, to dochodzi do wniosku
      że spora cześć narodu nie bedzie miała nic do powiedzenia a co najmniej nie
      będzie potrafiła sie wysłowić. W końu trzy słowa na krzyż zastępują niektórym
      wszystkie czasowniki, przytmiotniki i przysłówki. Oj, będzie bieda... :-)
    • Gość: olo W jednym z odcinkow Tytusa, Romka i Atomka.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:14
      W jednym z odcinkow Tytusa, Romka i Atomka tez wprowadzono podatek czy mandat
      od przeklinania (na jedno wychodzi), i bylo to ukazane jako idiotyczny pomysl
      zaspokojenia chciwosci ksiecia, coz jak widac polska zaczyna powoli stawac sie
      krajem komiksowym, w ktorym przypadki z bajek i komiksow sa na porzadku
      dziennym;
      a co sie stanie jak Straz Miejska przeklnie publicznie???? Sama sobie da
      mandat???
      • Gość: HAlina Re: W jednym z odcinkow Tytusa, Romka i Atomka... IP: *.wsisiz.edu.pl / *.ibspan.waw.pl 13.10.04, 14:19
        Co Pan proponuje w zamian?
      • mn7 tu nic nie trzeba "wprowadzać" 13.10.04, 14:23
        Gość portalu: olo napisał(a):

> W jednym z odcinkow Tytusa, Romka i Atomka tez wprowadzono podatek czy mandat
        > od przeklinania

Tu nic nie potrzeba "wprowadzać". Używanie wulgaryzmów w miejscach publicznych
        jest wykroczeniem przewidzianym w kodeksie wykroczeń. Podobnie jest za granicą.

• Gość: olo Re: tu nic nie trzeba "wprowadzać" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:36
          Owszem jest to wykroczenie, tylko jak w takim razie wytlumaczycie fakt, ze
          policja elblaska wczesniej nie egzekwowala tego przepisu a zatem nie
          przestrzegala prawa..... policja nie ma prawa sobie wybierac, ze dzisiaj
          egzekwujemy ten przepis a jutro tamten, tylko jest ustawowym obowiazkiem jest
          przestrzeganie wszystkich nalozonych na nia przepisow kodeksu wykroczen;
          i coz????? ciezko bedzie sie z tego wytlumaczyc nieprawdaz???? ze stosowania
          przepisow wedlug wlasnego widzimisie... a jak sobie w warszawie zaklne przy
          policjancie ktory mi nic nie zrobi to jak to wytlumaczycie??? inne prawo
          obowiazuje w elblagu i warszawie????

i na marginesie, objawem dojrzalosci policji jest nieczepianie sie
          spoleczenstwa, za tak drobne wykroczenia jak przeklinanie, czy przechodzenie
          nie na pasach, i tak robi sie w europie zachodniej, i to swiadczy o pewnym
          pozytywnym nastawieniu, policja nie walczy ze spoleczenstwem tylko mu pomaga, a
          w polsce caly czas jest inaczej;
          • Gość: l Re: tu nic nie trzeba "wprowadzać" IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 13.10.04, 14:40
            Gość portalu: olo napisał(a):

> Owszem jest to wykroczenie, tylko jak w takim razie wytlumaczycie fakt, ze
            > policja elblaska wczesniej nie egzekwowala tego przepisu a zatem nie
            > przestrzegala prawa.....

Przy wykroczeniach, odmiennie niż przy przestępstwach, nie obowiązuje zasada
            legalizmu ścigania, a więc nie ma obowiązku ścigania wszystkich ujawnionych
            wykroczeń.

policja nie ma prawa sobie wybierac, ze dzisiaj
            > egzekwujemy ten przepis a jutro tamten, tylko jest ustawowym obowiazkiem jest
            > przestrzeganie wszystkich nalozonych na nia przepisow kodeksu wykroczen;

Mylisz się. Tak jest przy przestępstwach, natomiast przy wykroczeniach nie.
            Można na przykład poprzestać na samym pouczeniu, co oczywiście nie byloby
            możliwe przy przestępstwach.

> i coz????? ciezko bedzie sie z tego wytlumaczyc nieprawdaz???? ze stosowania
            > przepisow wedlug wlasnego widzimisie... a jak sobie w warszawie zaklne przy
            > policjancie ktory mi nic nie zrobi to jak to wytlumaczycie??? inne prawo
            > obowiazuje w elblagu i warszawie????

To samo, ale rózna jest polityka egekwowania prawa wykroczeń. Wyobrax sobie, że
            przy wykroczeniach tak jest akurat i w innych krajach.

> i na marginesie, objawem dojrzalosci policji jest nieczepianie sie
            > spoleczenstwa, za tak drobne wykroczenia jak przeklinanie, czy przechodzenie
            > nie na pasach, i tak robi sie w europie zachodniej, i to swiadczy o pewnym
            > pozytywnym nastawieniu, policja nie walczy ze spoleczenstwem tylko mu pomaga,

No widzisz. Sam sobie więc przeczysz.

> a w polsce caly czas jest inaczej;

No jak to??? Najpierw masz pretencsje, że w Polsce tego nie egzekwują a teraz
            masz pretensje, że jednak egzekwują. Zdecyduj się!
          • Gość: Cc Re: tu nic nie trzeba "wprowadzać" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:45
            > i na marginesie, objawem dojrzalosci policji jest nieczepianie sie
            > spoleczenstwa...

...ale w stosunku do dojrzalego spoleczenstwa. Nasze niestety takie nie jest. Poczytaj troche o tym,
            jakie obowiazywaly prawa i przepisy w zachodniej europie jeszcze nascie lat temu.

A w ogole dlaczego Twoja wolnosc do przeklinania, bycia wulgarnym, sikania i plucia ma byc
            wazniejsza od mojej wolnosci do chodzenia po czystym miescie, do nieogladania szczajacych
            pijaczkow i wysluchiwania wulgaryzmow? Co jest norma a co zwyrodnieniem? Czy juz naprawde tak
            Polacy nisko upadli, ze nie sposob tego ustalic?
          • mn7 Re: tu nic nie trzeba "wprowadzać" 13.10.04, 15:05
            Jak Ci już odpowiedziano powyżej - przy wykroczeniach nie ma obowiązku
            ścigania.
            Niestety, na zachodzie pewne rzeczy już nie są potrzebne a Polsce - jeszcze
            przez długie lata.
            • Gość: Brawo_Policja ! Re: WYPROWADZIĆ CHAMSTWO Z POLSKICH MIAST !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:44
    • Gość: jolita Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.mclink.it 13.10.04, 14:32
      Gratulacje dla prezydenta Elblaga. Wie jak zapchac dziury budzetowe i zapelnic
      kase miasta.
    • Gość: Halina Propozycja dla krytykujących IP: *.wsisiz.edu.pl / *.ibspan.waw.pl 13.10.04, 14:41
      Proponuje tym którzy wiecznie wszystko krytykują aby byli bardziej
      konstruktywni. Najłatwiej jest negować wszystko i kląć przy okazji, trudniej
      jest proponować rozwiązania, ponieważ wymaga to trochę wysiłku.
    • iwoncja Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie 13.10.04, 14:41
      Pozdrawiam policjantów z Elbląga i okolic.
      Czy sobie nawzajem też wlepiacie mandaty?
      Chyba nie bo kwota nazbierałaby się większa.
      Ale co ja k.... wiem o przeklinaniu w wykonaniu policji?
      Całuski :)
    • Gość: agi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:48
    • Gość: F.Y.M Jak oni to robią? IP: 217.96.48.* 13.10.04, 14:50
      Czy są podsłuchiwane prywatne rozmowy? A moze mały donosik - panie policjancie
      bo mój kolega bpowiedział "dupa"
      • Gość: l Re: Jak oni to robią? IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 13.10.04, 14:53
        Nie, nie podsłuchuje się żadnych rozmów, zaś za słowo dupa na pewno nikt nikogo
        nie ściga.
        • Gość: paf Re: Jak oni to robią? IP: *.fuw.edu.pl 13.10.04, 15:18
          przeciez to chodzi o przeklenstwa w miejscu publicznym, jak sobie cicho
          rozmawiasz ze znajomym/ą to Ci nikt nie moze skoczyc...
          • Gość: Zwalczać_Chamstwo! Re: POPIERAM POLICJĘ ELBLĄGA. BRAWO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:43
    • worfff Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie 13.10.04, 15:00
      Gość portalu: mac napisał(a):

> a co z wulgaryzmami w piosenkach, filmach itp?

Wtedy to jest sztuka :-)
      Zgadzam sie z pomyslem. Telewizor mozesz wylaczyc, ale dwoch karkow z autobusu,
      z przerosnietymi gardlami od sterydow, co k... uzywaja zamiast przecinkow, nie
      wyprosisz.
    • Gość: enzo No i panie, ...,...! IP: *.ift.uni.wroc.pl 13.10.04, 15:07
      jw
      • Gość: MICH Głupota! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:20
        A znacie fraszkę "Na matematyka"?Czy w Elblągu pójde do więzienia np. za
        publiczne czytanie twórczości wielkich tego świata na mocy prawa ustalonego
        przez małych i nic nie wartych ludzi???
        Paranoja!
        • mn7 twoja? 13.10.04, 15:29
          Gość portalu: MICH napisał(a):

> A znacie fraszkę "Na matematyka"?Czy w Elblągu pójde do więzienia np. za
          > publiczne czytanie twórczości wielkich tego świata

Nie, ponieważ za to się nie idzie do więzienia a poza tym nie jest wykroczeniem
          czytanie dzieł literackich.
          Przykład Ci zupełnie nie wyszedł :(((

• Gość: SzewcZabijaSzewca! TRAKTUJĄ NAS JAK DUŻE DZIECI IP: 195.116.62.* 13.10.04, 15:17
      a my nie widzimy że to jest nienormalne. Już tyak jesteśmy miekcy... niedługo
      skończymy jak Amerykanie - żyją w najpotężniejszym państwie policyjnym świata,
      a cały czas chwalą się że są wolni....
      • Gość: Pqow Re: TRAKTUJĄ NAS JAK DUŻE DZIECI IP: *.umcs.lublin.pl 13.10.04, 16:08
        Gość portalu: SzewcZabijaSzewca! napisał(a):
        > a my nie widzimy że to jest nienormalne. Już tyak jesteśmy miekcy...

Glupis. Nie wydaje mi sie, zeby bylo stosowne np. rzucanie miesem przez grupke
        metow na placyku zabaw w parku. I o takie miejsca przede wszystkim, czlowieku,
        chodzi. W rzeczy samej, man.
    • Gość: obserwator Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:20
      Policja w Elblągu nudzi się. Może też zacznie ścigać psie nieczystości.
      Wymarzona praca dla policjantów.
    • ukos Podwójny jołop 13.10.04, 15:23
      Ukarany za wulgaryzmy to szczególny cymbał: nie dość, że nie potrafi posługiwać
      się normalną polszczyzną, to jeszcze za to płaci.
    • Gość: MaciekS A gdzie jest lista wulgaryzmow??? IP: *.gs.com 13.10.04, 15:23
      Prawo decydujac co jest zakazane MUSI dostarczyc definicje procederu lub
      elementow opisujacych preceder.

Inaczej taki przpis nie jest wykonalny i sprawa w sadzie moze byc zostac
      obrocona w przeciwnym kierunku. Zapytajcie dobrego prawnika nieukladowca z
      lokalnym sedzia.

No chyba ze mamy do czynienia z prawem preceddnsowym i opinia dwunastu
      manipulowanych (przez prawnikow) glupkow jak w USA.

Pozdrawiam z New Jersey,
      M.
      • mn7 Re: A gdzie jest lista wulgaryzmow??? 13.10.04, 15:28
        Gość portalu: MaciekS napisał(a):

> Prawo decydujac co jest zakazane MUSI dostarczyc definicje procederu lub
        > elementow opisujacych preceder.

Co ty nie powiesz?
        To gdzie na przykład masz listę:
        - treści pornograficznych
        - sposób zanieczyszczania miasta
        - chorób, które są "ciężkimi" chorobami
        - sposobów znieważania, pomawiania itp.

i tak dalej i tak dalej...

Nie ma takiej listy ani w Polsce ani nigdzie indziej.

Od tego Macieju masz zdrowy rozsądek.

• Gość: Dziękuję_Policji ! Re: POLICJO ! BROŃ NAS TAKŻE PRZED CHAMSTWEM ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:38
    • Gość: BELIAL Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:28
      Jakkolwiek nie jestem zwolennikiem bluzgania w miejscach publicznych to znów
      widać tu polski obłęd.Wieczorem strach wyjść przed blok na osiedlu a gliniarzy
      ze świecą szukać.Krażyła kiedyś taka anegdota: W związku z tym,że w ZSRR
      brakowało butów Stalin nakazał: Towarzysze,budujemy fabryki butów.Wszyscy
      zgodnie z poleceniem rzucili sie do budowania fabryk butów.Gdy fabryk obuwia
      byłe dość okazało sie ,ze brakuje skarpetek.Wowczs tow Stalin polecił budowę
      fabryk skarpetek.Gdywybudowano fabryki skarpetek itd. itd.Jaest to analogia
      działań naszej policji.Jak sobie przypominam nie tak dawno w ramach AKCJI
      usuwano z drog tirówki.O efektach nie wspomne.KRAJ KABARET.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka