Gość: mac IP: 213.17.199.* 13.10.04, 13:04 a co z wulgaryzmami w piosenkach, filmach itp? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noyle qwa 13.10.04, 13:21 a gdzie wolonosc slowa wg mnie to powinna byc kwestia kultury a nie przepisow Odpowiedz Link Zgłoś
toppen Re: qwa 13.10.04, 15:42 Czy moze ktos powiedziec mi jakie to slowa sa wulgarne? Czy moge powiedziec "kraweznik" do policjanta i "kartofel" do posla? A jak juz mowimy o uszach to pomyslmy o nosie. Karac wszystkich smierdzacych brudasow. Brzydkich tez, bo to kole w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu22 Re: qwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:55 Gdyby za to mieli karać to Ty nie miałbyś prawa się na ulicy pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiJaK Wolność słowa to nie przeklinanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 16:43 Wolność słowa to nie używanie wulgaryzmów. Wolność słowa to możliwość powiedzenia tego co się chce bez obrażania innych. Jeżeli ktoś uważa, że wolność słowa oznacza, że można mówić wszystko i wszędzie to stosuje nadinterpretację (to częste gdy się mówi o prawach). Oczywiście wulgaryzmy to tylko słowa. Można ich używać tam gdzie na to miejsce i czas. Np. gdy się walniesz młotkiem w palec. Zwróćcie uwagę, że klną już nawet małe dzieci. Dzieje się tak właśnie ze względu na przyzwolenie społeczne. Ale czy naprawdę musimy mieszkać w rynsztoku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brawo_Policja !!! Re: ZACZYNAM PODZIWIAĆ POLICJANTÓW. DZIĘKUJĘ IM. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pqow Re: qwa IP: *.umcs.lublin.pl 13.10.04, 16:05 toppen napisał: > Czy moze ktos powiedziec mi jakie to slowa > sa wulgarne? Czy moge powiedziec "kraweznik" > do policjanta i "kartofel" do posla? Jestes slabo wyedukowany - nie odrozniasz wulgaryzmow od slow obrazliwych. Idz do szokoly to przestaniesz sie w koncu glupio pytac. Kartoflu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: wolnosc slowa IP: 195.190.143.* 13.10.04, 16:01 wolnosc slowa wiaze sie zawsze z odpowiedzialnoscia za slowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jestem_z_Policją! Re: A MOJA WOLNOŚĆ DO ŻYCIA W CZYSTYM OTOCZENIU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:22 Dla chamskich gosci nie liczy się to, że mnie nie sprawia przyjemności słuchanie wulgaryzmów i chamskich wyrażeń? Chce prawa do wolności, ale depcze moje prawo do wolność od wulgaryzmów. Niech zamknie się w swoim pokoju i tam sobie bluzga, dlaczego ja mam być na to narażony? Swietnie, że ktoś dostrzegł tą patologię i zaczął z tym walczyć. Wyrazy uznania dla Policji! Życzę im, aby ten trud został nagrodzony satysfakcją z pokonania chama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuwu Elbląg... IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 13.10.04, 13:23 to jest potęga, Elbląg najlepszy jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: londo Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: 212.106.190.* 13.10.04, 13:38 Brawo ELBLĄG, myślę, że nastepne miasta pójdą ich przykładem, tego się już słuchać nie daje. Bezpardodnowy wulgaryzm w każdym miejscu. Zaraz obudzą się tzw. luzacy, którzy będą szczekać o wolności. Normalni ludzie mają już dość tej "swobody" obyczjowej - czytaj chamstwa, bandytyzmu, perwersji. Moje uszy nie chcą słuchać ich przekleństw i złorzeczeń na każdym kroku a niestety muszą - i kto tu jest "wolny". BRAWO, BRAWO, BRAWO - TAK TRZYMAĆ NIE DAJCIE SIĘ RÓŻNYM OSZOŁOMOM. Dalszy etap to karanie za używanie słów w filmach, piosenkach itp to trzeba zwalczać inaczej chamstwo nas zabije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K A T Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.10.04, 13:54 jak nie chce ci sie sluchac to zamow sobie stopery do uszow, i po problemie.Mordercow, Gwalcicieli itp. zawsze wywina sie z odsiadki!!!!a w tym Elblagu zaniedlugo za slowo KURWA dostaniesz wyrok i jeszcze bez odwolania.zajebiscie pojebany kraj.Niech sie zajma czyms pozytecznym, i niech skoncza pierdolic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apsik Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:03 Drogi KACIE, zapraszamy do Elbląga. Kwaterę już ci zaklepaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.uni.wroc.pl 13.10.04, 15:06 > jak nie chce ci sie sluchac to zamow sobie stopery do uszow, i po a może inaczej: jak chce ci się przeklinać to rób to tak aby ci którzy tego słyszeć nie chcą nie słyszeli. Może do dżungli się przenieś i tam przeklinaj ile dusza zapragnie. Jeśli jednak chcesz żyć wśród innych ludzi, to nie wolno tobie kaleczyć ich uszu. No i dlaczego innym sugerujesz aby zajęli się czymś pożytecznym samemu tego nie czyniąc. No chyba, że emitowanie podłych wulgaryzmów to według ciebie czynność pożyteczna. W takim razie lepiej przenieś się do dżungli i tam czyń te swoje pożytki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrewbh Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: 5.5R* / 193.188.97.* 13.10.04, 16:25 Nastepnym etapem bedzie wylapywanie takich jak ty i konfiskata kompa. Jestes po prostu prymitywem i jak nie znasz jezyka polskiego to rozmawiaj sobie nie na tym forum tylko w towarzystwie sobie rownych - tam dobrze bedziecie sie rozumieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeklinan.Polaków [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASI Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.umcs.lublin.pl 13.10.04, 18:24 Gość portalu: K A T napisał(a): > odwolania.zajebiscie pojebany kraj.Niech sie zajma czyms pozytecznym, i niech > skoncza pierdolic. Nie podoba sie, to won chamie stad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioosh ...w nastepnej kolejności bedziemy karać IP: *.szuwarowa.krakow.pl 13.10.04, 14:27 za używanie imienia pana boga na daremno, potem za "nietaki" ubiór - no bo przecierz te palanty z irokezami wku.rwiaja [sorry: denerwujom] przyzwoitych obywateli. ............ ...a na końcu ciebie też zetną na gilotynie. z pewnością JAKIŚ powód znajdą. bo wiesz - paranoja potrzebuje wroga. jak zlikwiduje jednego zaraz musi nowego wymyśleć żeby miała się czym żywić. jak jest "zapotrzebowanienaodreagowanie" własnej agresji to jakiś winny zawsze wejdzie pod rękę... paranoiku :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiJaK Spora przesada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 16:34 To raczej ty jesteś paranoikiem marioosh. W Elblągu nie ścinają za przeklinanie, ani nawet nie wsadzają do paki. Wlepiają tylko mandaty (z tego co można wyliczyć niezbyt surowe). To co piszesz to jest właśnie paranoja. Oni po prostu egzekwują prawo a ty dopinasz do tego ideologię. Oczywiście wulgaryzmy to tylko słowa i można ich używać ale tam gdzie na to czas i miejsce. Na pewno nie na ulicy i na forum. Tylko np. jak się rąbniesz młotkiem w palec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chouopiec Re: Elbla˛g: setki mandatów za przeklinanie IP: 81.210.66.* 13.10.04, 15:23 no to po ptakach - teraz za przeczytanie ksiazki wspolczesnego autora bedziemy placic mandaty - noo chyba ze policja ocenzuruje literature, film, - bedzie bajecznie:) motyla noga :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olin Re: Do Żyda "KAT" z '.in-btopenworld.com' pytanie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 21:01 Nie słyszałem, aby na ulicach israelskich miast ktoś publicznie przeklinał. Czy dlatego, że kultura wyższa, czy dlatego, że języka nie rozumiałem? Jesli to w wyniku wysokiej kultury, to dlaczego Żydzie "KAT" jesteś za obniżaniem kultury w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K A T [...] IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.10.04, 13:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uparty_gość! [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEWYPARZONA GEBA O, k..! Nie jade do Elblaga ;-) IP: *.azvu.nl 13.10.04, 13:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludzie! nie dajmy Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 13:51 Ludzie nie dajmy sie zwariowac!!! kilkadziesiat lat systemu ktory wypromowal wiesniakow, daje o sobie znac ale bez przesady.Moze "wlodarze miasta" zajrza do historii...."kutas" w Panu Tadeuszu? a inne dziela od renesansu liczac? a poza tym nikt nie ma prawa mi dyktowac jak mam mowic! co to kurwa cenzura? Poza tym jak sie widzi radnych i poslow to raczej inne slowa na usta sie nie cisna:_) i tym zejebistym...(wycieto - na podstawie art.....) zdaniem...(art.....) A serio to rozumiem ze w Elblagu to juz k...(art...) tak k... (art...) pieknie ze juz sie nudza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apsik Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:19 Dbałość o miejsca publiczne jest obowiązkiem radnych, a przebywanie w miejscach publicznych (czyt.wspólnych) zobowiązuje. Rzucać mięchem możesz u siebie w domu. Za złamanie grzywna, a w skrajnych przypadkach odstawka do granicy miasta z zakazem powrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOP78 Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.biol.uni.lodz.pl 13.10.04, 13:53 Nareszcie. Jadę tramwajem, w dodatku z dziećmi i wysłuchuję bełkotu kretynów, którzy co drugie slowo muszą wyrzucić z siebie jakieś bluzgi, bo inaczej nie zrozumieliby się. To samo na ulicy, nawet w sklepie i innych miejscach publicznych. W domu niech robią, co chcą, ale moim prawem jest zycie w środowisku czystym od wszelkiego paskudztwa, także słownego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioosh dzięki tym nierozgarnietym moskom... IP: *.szuwarowa.krakow.pl 13.10.04, 14:35 ...masz okazję, mośku :], do pracy wychowawczej wobec swojego dziecka - czyli wytłumaczeniu mu i pokazaniu na żywym przykładzie jak NIE NALEŻY SIE ZACHOWYWAĆ. ale do tego trzeba troche wysiłku. także intelektualnego... ps. donoszę [pogrążony w smutku] że nasze prawa są nagminnie gwałcone także przez psie kupy na chodnikach. ...masz pieska? moze? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 13.10.04, 13:57 Dla mnie bomba. Wulgaryzm w filmie czy piosence to nie wulgaryzm to forma wyrazu artystycznego. Tak chyba nazwano by ten idiotyzm. Swoją drogą jak każdy czasem mięchem rzucę ale razi mnie gdy słowo jest przerywnikiem w potoku wulgaryzmów. KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shuvar Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 14:00 Nawolywanie do przestepstwa (wykroczenia)??;-) Swoją drogą jak każdy czasem mięchem rzucę KA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RABBIT Idiotyzmy IP: *.k.mcnet.pl 13.10.04, 14:12 Jak mam ochote to nie bede sie kurwa powstrzymywal. Wiem, ze to brzmi niedojrzale, ale to mowa, ktora uksztaltowalismy. Tak mowil tez Mickiewicz i Fredro. Jak by takie wyrazy nie byly potrzebne, to by ich nie bylo. A czy za pieprzony dostane mandat? W jakiej konfiguracji? A za wyraz uznany niekiedy za wulgarny pyta? Zalezy kto pyta, tak? Ocenzurujmy Mickiewicza z KUTASÓW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrewbh Re: Idiotyzmy IP: 5.5R* / 193.188.97.* 13.10.04, 16:36 Wroc do szkolki jesli ja ukonczyles i dowiedz sie co znaczyl kutas u Mickiewicza,a potem zabieraj glos. Mowic sobie mozesz jak chcesz w domu jak sprawia to tobie taka przyjemnosc albo masz tak ograniczony zasob slow, z wszystko potrafisz wyrazic kilkoma wulgaryzmami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracują_dla_nas ! Re: TRUDNE ZADANIE. WARTO POLICJI POMAGAĆ ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:46 Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie 13.10.04, 14:03 jestem ciekaw ilu z tych ukaranych to forumowicze z portalu gazeta pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zp Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.04, 14:08 Wolność słowa, wolność głupoty, wolność dla Bin Ladena, ile tych pseudo- wolnosci wymyślicie? Rzygajcie, wyrpóżinajacie się w domu, przeklinajcie w domu matkę i żonę, a społeczeństwu na ulicach i w miejscach publicznych dajcie wolności od waszego brudu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.wsisiz.edu.pl / *.ibspan.waw.pl 13.10.04, 14:11 Proponuje także karać mandatem za siusianie i plucie w miejscach publicznych. Na przykład okolice Dworca Centralnego w Warszawie zapachem przypominaja zaniedbane toalety. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 nic nowego 13.10.04, 14:12 Zarówno przeklinanie jak i sikanie w miejscach publicznych są "od zawsze" wykroczeniami. Wystarczy to egzekwować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maddy Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:11 Pomysł mi sie podoba ale boję sie że jakby go rozpropagowac na cały kraj to nasze ulice nagle zamilkną. Bo jak sie człowiek wsłucha, to dochodzi do wniosku że spora cześć narodu nie bedzie miała nic do powiedzenia a co najmniej nie będzie potrafiła sie wysłowić. W końu trzy słowa na krzyż zastępują niektórym wszystkie czasowniki, przytmiotniki i przysłówki. Oj, będzie bieda... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo W jednym z odcinkow Tytusa, Romka i Atomka.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:14 W jednym z odcinkow Tytusa, Romka i Atomka tez wprowadzono podatek czy mandat od przeklinania (na jedno wychodzi), i bylo to ukazane jako idiotyczny pomysl zaspokojenia chciwosci ksiecia, coz jak widac polska zaczyna powoli stawac sie krajem komiksowym, w ktorym przypadki z bajek i komiksow sa na porzadku dziennym; a co sie stanie jak Straz Miejska przeklnie publicznie???? Sama sobie da mandat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAlina Re: W jednym z odcinkow Tytusa, Romka i Atomka... IP: *.wsisiz.edu.pl / *.ibspan.waw.pl 13.10.04, 14:19 Co Pan proponuje w zamian? Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 tu nic nie trzeba "wprowadzać" 13.10.04, 14:23 Gość portalu: olo napisał(a): > W jednym z odcinkow Tytusa, Romka i Atomka tez wprowadzono podatek czy mandat > od przeklinania Tu nic nie potrzeba "wprowadzać". Używanie wulgaryzmów w miejscach publicznych jest wykroczeniem przewidzianym w kodeksie wykroczeń. Podobnie jest za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: tu nic nie trzeba "wprowadzać" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:36 Owszem jest to wykroczenie, tylko jak w takim razie wytlumaczycie fakt, ze policja elblaska wczesniej nie egzekwowala tego przepisu a zatem nie przestrzegala prawa..... policja nie ma prawa sobie wybierac, ze dzisiaj egzekwujemy ten przepis a jutro tamten, tylko jest ustawowym obowiazkiem jest przestrzeganie wszystkich nalozonych na nia przepisow kodeksu wykroczen; i coz????? ciezko bedzie sie z tego wytlumaczyc nieprawdaz???? ze stosowania przepisow wedlug wlasnego widzimisie... a jak sobie w warszawie zaklne przy policjancie ktory mi nic nie zrobi to jak to wytlumaczycie??? inne prawo obowiazuje w elblagu i warszawie???? i na marginesie, objawem dojrzalosci policji jest nieczepianie sie spoleczenstwa, za tak drobne wykroczenia jak przeklinanie, czy przechodzenie nie na pasach, i tak robi sie w europie zachodniej, i to swiadczy o pewnym pozytywnym nastawieniu, policja nie walczy ze spoleczenstwem tylko mu pomaga, a w polsce caly czas jest inaczej; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: tu nic nie trzeba "wprowadzać" IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 13.10.04, 14:40 Gość portalu: olo napisał(a): > Owszem jest to wykroczenie, tylko jak w takim razie wytlumaczycie fakt, ze > policja elblaska wczesniej nie egzekwowala tego przepisu a zatem nie > przestrzegala prawa..... Przy wykroczeniach, odmiennie niż przy przestępstwach, nie obowiązuje zasada legalizmu ścigania, a więc nie ma obowiązku ścigania wszystkich ujawnionych wykroczeń. policja nie ma prawa sobie wybierac, ze dzisiaj > egzekwujemy ten przepis a jutro tamten, tylko jest ustawowym obowiazkiem jest > przestrzeganie wszystkich nalozonych na nia przepisow kodeksu wykroczen; Mylisz się. Tak jest przy przestępstwach, natomiast przy wykroczeniach nie. Można na przykład poprzestać na samym pouczeniu, co oczywiście nie byloby możliwe przy przestępstwach. > i coz????? ciezko bedzie sie z tego wytlumaczyc nieprawdaz???? ze stosowania > przepisow wedlug wlasnego widzimisie... a jak sobie w warszawie zaklne przy > policjancie ktory mi nic nie zrobi to jak to wytlumaczycie??? inne prawo > obowiazuje w elblagu i warszawie???? To samo, ale rózna jest polityka egekwowania prawa wykroczeń. Wyobrax sobie, że przy wykroczeniach tak jest akurat i w innych krajach. > i na marginesie, objawem dojrzalosci policji jest nieczepianie sie > spoleczenstwa, za tak drobne wykroczenia jak przeklinanie, czy przechodzenie > nie na pasach, i tak robi sie w europie zachodniej, i to swiadczy o pewnym > pozytywnym nastawieniu, policja nie walczy ze spoleczenstwem tylko mu pomaga, No widzisz. Sam sobie więc przeczysz. > a w polsce caly czas jest inaczej; No jak to??? Najpierw masz pretencsje, że w Polsce tego nie egzekwują a teraz masz pretensje, że jednak egzekwują. Zdecyduj się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cc Re: tu nic nie trzeba "wprowadzać" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:45 > i na marginesie, objawem dojrzalosci policji jest nieczepianie sie > spoleczenstwa... ...ale w stosunku do dojrzalego spoleczenstwa. Nasze niestety takie nie jest. Poczytaj troche o tym, jakie obowiazywaly prawa i przepisy w zachodniej europie jeszcze nascie lat temu. A w ogole dlaczego Twoja wolnosc do przeklinania, bycia wulgarnym, sikania i plucia ma byc wazniejsza od mojej wolnosci do chodzenia po czystym miescie, do nieogladania szczajacych pijaczkow i wysluchiwania wulgaryzmow? Co jest norma a co zwyrodnieniem? Czy juz naprawde tak Polacy nisko upadli, ze nie sposob tego ustalic? Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: tu nic nie trzeba "wprowadzać" 13.10.04, 15:05 Jak Ci już odpowiedziano powyżej - przy wykroczeniach nie ma obowiązku ścigania. Niestety, na zachodzie pewne rzeczy już nie są potrzebne a Polsce - jeszcze przez długie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brawo_Policja ! Re: WYPROWADZIĆ CHAMSTWO Z POLSKICH MIAST !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolita Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.mclink.it 13.10.04, 14:32 Gratulacje dla prezydenta Elblaga. Wie jak zapchac dziury budzetowe i zapelnic kase miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Propozycja dla krytykujących IP: *.wsisiz.edu.pl / *.ibspan.waw.pl 13.10.04, 14:41 Proponuje tym którzy wiecznie wszystko krytykują aby byli bardziej konstruktywni. Najłatwiej jest negować wszystko i kląć przy okazji, trudniej jest proponować rozwiązania, ponieważ wymaga to trochę wysiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoncja Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie 13.10.04, 14:41 Pozdrawiam policjantów z Elbląga i okolic. Czy sobie nawzajem też wlepiacie mandaty? Chyba nie bo kwota nazbierałaby się większa. Ale co ja k.... wiem o przeklinaniu w wykonaniu policji? Całuski :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F.Y.M Jak oni to robią? IP: 217.96.48.* 13.10.04, 14:50 Czy są podsłuchiwane prywatne rozmowy? A moze mały donosik - panie policjancie bo mój kolega bpowiedział "dupa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Jak oni to robią? IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 13.10.04, 14:53 Nie, nie podsłuchuje się żadnych rozmów, zaś za słowo dupa na pewno nikt nikogo nie ściga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paf Re: Jak oni to robią? IP: *.fuw.edu.pl 13.10.04, 15:18 przeciez to chodzi o przeklenstwa w miejscu publicznym, jak sobie cicho rozmawiasz ze znajomym/ą to Ci nikt nie moze skoczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwalczać_Chamstwo! Re: POPIERAM POLICJĘ ELBLĄGA. BRAWO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:43 Odpowiedz Link Zgłoś
worfff Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie 13.10.04, 15:00 Gość portalu: mac napisał(a): > a co z wulgaryzmami w piosenkach, filmach itp? Wtedy to jest sztuka :-) Zgadzam sie z pomyslem. Telewizor mozesz wylaczyc, ale dwoch karkow z autobusu, z przerosnietymi gardlami od sterydow, co k... uzywaja zamiast przecinkow, nie wyprosisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICH Głupota! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:20 A znacie fraszkę "Na matematyka"?Czy w Elblągu pójde do więzienia np. za publiczne czytanie twórczości wielkich tego świata na mocy prawa ustalonego przez małych i nic nie wartych ludzi??? Paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 twoja? 13.10.04, 15:29 Gość portalu: MICH napisał(a): > A znacie fraszkę "Na matematyka"?Czy w Elblągu pójde do więzienia np. za > publiczne czytanie twórczości wielkich tego świata Nie, ponieważ za to się nie idzie do więzienia a poza tym nie jest wykroczeniem czytanie dzieł literackich. Przykład Ci zupełnie nie wyszedł :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzewcZabijaSzewca! TRAKTUJĄ NAS JAK DUŻE DZIECI IP: 195.116.62.* 13.10.04, 15:17 a my nie widzimy że to jest nienormalne. Już tyak jesteśmy miekcy... niedługo skończymy jak Amerykanie - żyją w najpotężniejszym państwie policyjnym świata, a cały czas chwalą się że są wolni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pqow Re: TRAKTUJĄ NAS JAK DUŻE DZIECI IP: *.umcs.lublin.pl 13.10.04, 16:08 Gość portalu: SzewcZabijaSzewca! napisał(a): > a my nie widzimy że to jest nienormalne. Już tyak jesteśmy miekcy... Glupis. Nie wydaje mi sie, zeby bylo stosowne np. rzucanie miesem przez grupke metow na placyku zabaw w parku. I o takie miejsca przede wszystkim, czlowieku, chodzi. W rzeczy samej, man. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:20 Policja w Elblągu nudzi się. Może też zacznie ścigać psie nieczystości. Wymarzona praca dla policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Podwójny jołop 13.10.04, 15:23 Ukarany za wulgaryzmy to szczególny cymbał: nie dość, że nie potrafi posługiwać się normalną polszczyzną, to jeszcze za to płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS A gdzie jest lista wulgaryzmow??? IP: *.gs.com 13.10.04, 15:23 Prawo decydujac co jest zakazane MUSI dostarczyc definicje procederu lub elementow opisujacych preceder. Inaczej taki przpis nie jest wykonalny i sprawa w sadzie moze byc zostac obrocona w przeciwnym kierunku. Zapytajcie dobrego prawnika nieukladowca z lokalnym sedzia. No chyba ze mamy do czynienia z prawem preceddnsowym i opinia dwunastu manipulowanych (przez prawnikow) glupkow jak w USA. Pozdrawiam z New Jersey, M. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: A gdzie jest lista wulgaryzmow??? 13.10.04, 15:28 Gość portalu: MaciekS napisał(a): > Prawo decydujac co jest zakazane MUSI dostarczyc definicje procederu lub > elementow opisujacych preceder. Co ty nie powiesz? To gdzie na przykład masz listę: - treści pornograficznych - sposób zanieczyszczania miasta - chorób, które są "ciężkimi" chorobami - sposobów znieważania, pomawiania itp. i tak dalej i tak dalej... Nie ma takiej listy ani w Polsce ani nigdzie indziej. Od tego Macieju masz zdrowy rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziękuję_Policji ! Re: POLICJO ! BROŃ NAS TAKŻE PRZED CHAMSTWEM ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL Re: Elbląg: setki mandatów za przeklinanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:28 Jakkolwiek nie jestem zwolennikiem bluzgania w miejscach publicznych to znów widać tu polski obłęd.Wieczorem strach wyjść przed blok na osiedlu a gliniarzy ze świecą szukać.Krażyła kiedyś taka anegdota: W związku z tym,że w ZSRR brakowało butów Stalin nakazał: Towarzysze,budujemy fabryki butów.Wszyscy zgodnie z poleceniem rzucili sie do budowania fabryk butów.Gdy fabryk obuwia byłe dość okazało sie ,ze brakuje skarpetek.Wowczs tow Stalin polecił budowę fabryk skarpetek.Gdywybudowano fabryki skarpetek itd. itd.Jaest to analogia działań naszej policji.Jak sobie przypominam nie tak dawno w ramach AKCJI usuwano z drog tirówki.O efektach nie wspomne.KRAJ KABARET. Odpowiedz Link Zgłoś