Dodaj do ulubionych

Plastyczna twarz pana prezydenta

23.09.18, 09:10
Gdy okoliczności pozwalają pan prezydent uśmiechnięty, gdy do śmiechu nie za bardzo, pan prezydent uśmiechnięty inaczej. Gdy nawet i okoliczności nie pozwalają na cień uśmiechu, pan prezydent jakiś taki poważny lecz z nutką wesołości. Przykład z ostatnich dni występów pana prezydenta - wizyta w USA. Prezydent Andrzej Duda niestety kompromituje się, robi dobrą minę do złej gry, wyraz twarzy pana prezydenta i zachowania coś mocno kontrowersyjne, skarpetki, sandały i reklamówka z Biedronki.
Obserwuj wątek
    • taziuta I twarz i kręgosłup. Po prostu Plastusia mamy. n/t 23.09.18, 09:13
      behemot17-13 napisał:
      Re: Plastyczna twarz pana prezydenta
      • behemot17-13 Re: I twarz i kręgosłup. Po prostu Plastusia mamy 23.09.18, 09:23
        Przykre, rolą pana prezydenta jest uśmiech pozbawiony odpowiedzialności, powagi sytuacji .Uśmiecham się więc jestem.
      • sierotkamarysia Plastyczny ma też kręgosłup 23.09.18, 09:29
        taziuta napisał:

> behemot17-13 napisał:
        > Re: Plastyczna twarz pana prezydenta
      • gefreiter Re: I twarz i kręgosłup. Po prostu Plastusia mamy 23.09.18, 12:26
        taziuta napisał:

> behemot17-13 napisał:
        > Re: Plastyczna twarz pana prezydenta

Ziutek - jaki kręgosłup miał Jaruzelski?
        • ktos_z_kosmosu Re: I twarz i kręgosłup. Po prostu Plastusia mamy 23.09.18, 22:22
          gefreiter napisał:

> Ziutek - jaki kręgosłup miał Jaruzelski?

Jak przystało na tępego trepa, mylisz wątki.
          Ten wątek jest o obecnym prezydencie pisowców, a nie o prezydencie kontraktowym. Zresztą najinteligentniejszym ze wszystkich swoich następców.
          O tym najinteligentniejszym załóż odrębny wątek.
          Zanotuj tę wskazówkę i przybij gwoździem do wierzei swojej stodoły. Drugą kopię przyszpil do drzwi od wygódki od wewnątrz, poniżej serduszka, będziesz w trakcie mógł sobie wskazówkę poutrwalać.

• erte2 Re: I twarz i kręgosłup. Po prostu Plastusia mamy 24.09.18, 19:44
          gefreiter napisał:
          Ziutek - jaki kręgosłup miał Jaruzelski?
          No ciekaw to jest że na wzmiankę o dudzie natychmiast przypomniał ci się Jaruzelski. Widać obaj panowie mają ze sobą wiele wspólnego.
          • gefreiter Re: I twarz i kręgosłup. Po prostu Plastusia mamy 25.09.18, 13:27
            erte2 napisał:

> gefreiter napisał:
            > Ziutek - jaki kręgosłup miał Jaruzelski?
            > No ciekaw to jest że na wzmiankę o dudzie natychmiast przypomniał ci się Jaruze
            > lski. Widać obaj panowie mają ze sobą wiele wspólnego.

Mogłem jeszcze zapytać o Wałęsę, Kwaśniewskiego,Kaczyńskiego Komorowskiego. Zapytałem akurat o Jaruzelskiego, który miał wyjątkowo giętki kręgosłup oraz dlatego, że Ziutek był jego fanem, mówiąc kolokwialnie. Moja ocena? nigdy nie mieliśmy prezydenta z mocnym kręgosłupem. Jednego, którego mieliśmy zastrzelił prawicowy fanatyk.
    • titerlitury Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 23.09.18, 09:38
      Ogólnie on, ten nasz Pan Prezydent, taki plastyczny, jak z plasteliny. I w mimice, i w gestykulacji, i w postawie, i pod każdym innym względem.
      • behemot17-13 Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 23.09.18, 10:01
        Nie ma się co czarować, chcemy wypaść dobrze, a może lepiej na tle pozostałych i tu nie ma problemu. Źle, niezbyt, jak pan prezydent rozdaje uśmiech symboliczny tam gdzie powaga oczekiwana. No bo jak prezydent tego czy innego kraju, w tych czy innych "poważnych" rozmowach zachowuje się poniżej godności. Rozentuzjazmowany Andrzej Duda powinien zrobić fikołka z uśmiechem rzecz jasna.
      • yoma Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 23.09.18, 11:54
        Oj tam, żeście Amerykę odkryli po trzech latach. Budyń przyjmuje kształt naczynia, w którym się znajduje.
      • gefreiter Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 23.09.18, 12:03
        titerlitury napisała:

> Ogólnie on, ten nasz Pan Prezydent, taki plastyczny, jak z plasteliny. I w mimi
        > ce, i w gestykulacji, i w postawie, i pod każdym innym względem.

Nasz Pan Prezydent?
        Opozycja nie uznaje go za prezydenta.
        • titerlitury Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 23.09.18, 12:12
          Znajdź jedną moją wypowiedź, gdzie kwestionuję jego wybór. Niestety jest prezydentem mojego kraju, czy mi się to podoba, czy nie. Taka symetria nie działa jednak w drugą stronę: jestem członkiem o centro-lewicowych poglądach, więc dla Pana Prezydenta pospolitym lewakiem itp.
          • gefreiter Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 23.09.18, 12:22
            titerlitury napisała:

> Znajdź jedną moją wypowiedź, gdzie kwestionuję jego wybór. Niestety jest prezyd
            > entem mojego kraju, czy mi się to podoba, czy nie. Taka symetria nie działa jed
            > nak w drugą stronę: jestem członkiem o centro-lewicowych poglądach, więc dla Pa
            > na Prezydenta pospolitym lewakiem itp.

Jest Prezydentem mojego kraju - czy niestety? - tak zadecydowali wyborcy. Czy większość ma zawsze rację? moim zdaniem nie. Ale to temat do innej dyskusji.
            Też nie jestem prawicowcem, chociaż dzisiaj te klasyczne różnice między lewicą, prawicą a centrum są już bardzo zatarte.
          • buldog2 Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 23.09.18, 14:51
            Początkowo nie miałem wątpliwości, że jest prezydentem RP, do chwili złamania prawa i podeptania Konstytucji. Po znanych faktach podpisywania niekonstytucyjnych ustaw, popierania niekonstytucyjnego reżymu nie jest legalnie urzędującym prezydentem. W państwie prawa odszedłby tak jak Nixon.
            A dowiadujemy się jeszcze, że i sam wybór był skażony powszechnym w kampanii udziałem botów, zakłamujących rzeczywistość. To nie prezydent RP, to szmata do towarzystwa Martusi, Izy Pęk czy innego ruchadła. Co oficjalnie i dobitnie oświadczył Biały Dom.
            • behemot17-13 Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 23.09.18, 15:10
              Boty to takie dobre duszki, czuwające nad panem Andrzejem. Nie ma nic złego w tym, że obraz troszkę zniekształcony wywinduje Andrzeja uśmiechniętego na stolec. Dziś pan prezydent całą gębą jest, że bez przysłowiowego kręgosłupa, historia niestety wyprostuje pana prezydenta uśmiechniętego.
    • taniarada Super mamy prezydenta 23.09.18, 11:39
      Jak chce to zaśpiewa .Jak chce to zatańczy.Nie strzela do zwierząt. I nie mieszka w Ruskiej Budzie.Co to za nazwa.
      • gefreiter Re: Super mamy prezydenta 23.09.18, 12:05
        taniarada napisał(a):

> Jak chce to zaśpiewa .Jak chce to zatańczy.Nie strzela do zwierząt. I nie miesz
        > ka w Ruskiej Budzie.Co to za nazwa.

Jak nie szczela do zwierząt - to żaden z niego prezydent.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Super mamy prezydenta 24.09.18, 08:21
          Czyli Szyszko byłby dobrym prezydentem.
      • behemot17-13 Re: Super mamy prezydenta 23.09.18, 14:18
        Masz rację, super mamy prezydenta - polityczek.pl/images/DArvyHvWAAEB5UR.jpg
        • behemot17-13 Re: Super mamy prezydenta 23.09.18, 14:22
          Tu też jest super i fajny gość - bi.gazeta.pl/im/b6/11/13/z19996086V,Andrzej-Duda-wrzucil-w-nocy-selfie-na-twittera.jpg
          • behemot17-13 Re: Super mamy prezydenta 23.09.18, 14:29
            Na tym zdjęciu Duda już nie za bardzo, ale, wokół prawie wszyscy wyglądają na uśmiechniętych - ocdn.eu/pulscms-transforms/1/60wktkqTURBXy8xYjJjM2NmNWYwYjhiMWZjYTgyMzliNDJkMTBlMDIwNi5qcGVnkZMCzQMmAA
            • behemot17-13 Re: Super mamy prezydenta 23.09.18, 14:41
              Jest super w ogóle i wszędzie jest uśmiechnięty - www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_NzQrJ48rRCIRBHnm77mU2XzlDKiG6ft4.jpg
              • ave.duce Re: Super mamy prezydenta 24.09.18, 09:41
                Ano ;)

i.iplsc.com/andrzej-duda-podczas-spotkania-z-donaldem-tuskiem/0004ZMLPCT2T0HH0-C116-F4.jpg
        • gefreiter Re: Super mamy prezydenta 23.09.18, 14:24
          behemot17-13 napisał:

> Masz rację, super mamy prezydenta - polityczek.pl/images/DArvyHvWAAEB5UR.jpg
          >
          >

A mieliśmy takiego fajnego...
          nczas.com/2012/05/14/komorowski-za-miliard/
          • behemot17-13 Re: Super mamy prezydenta 23.09.18, 14:53
            Ej, tu majestat Andrzeja Dudy jest na tapecie. Prośba, nie wcinaj się ze zdjęciem poprzednika, poprzedzających też i również. Duda jest super, a jak Ci się nie podoba super prezydent, załóż sobie temat.
            • gefreiter Re: Super mamy prezydenta 23.09.18, 15:01
              behemot17-13 napisał:

> Ej, tu majestat Andrzeja Dudy jest na tapecie. Prośba, nie wcinaj się ze zdjęci
              > em poprzednika, poprzedzających też i również. Duda jest super, a jak Ci się ni
              > e podoba super prezydent, załóż sobie temat.
              >
              >

Diabełku - ja tylko na zasadzie symetrii - mówi ci to coś?
              Mogę więcej, przypomnieć ci? zachowania poprzednika?
              Tematu nie mogę założyć, o to zadbali już eiran vel ayran i obraza uczuć. Po jednym dniu pozbawili mnie możliwości założenia nowego wątku.
              Mówi ci to coś- diabełku?
              Na forum jestem już około 18 lat, muszę zmieniać nicki, bo "kadra" FK pilnuje mnie jak oka w głowie.
              • yoma Re: Super mamy prezydenta 23.09.18, 15:19
                Najwyższy czas na emeryturę :)
              • behemot17-13 Re: Super mamy prezydenta 23.09.18, 15:19
                Człowiek, osobowość, cechy i tyle w tym temacie.
      • erte2 Re: Super mamy prezydenta 25.09.18, 13:22
        taniarada napisało:

Jak chce to zaśpiewa .Jak chce to zatańczy.

Taka zagadka z czasów PRL-u:
        Okrągłe, tańczy, śpiewa, gotuje i daje dupy. Co to jest?
        Koło Gospodyń Wiejskich.

To ostatnie szczególnie adekwatne....:-))).
    • dr.krisk Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 23.09.18, 21:41
      Jest to typowy jederman/everyman. Człowiek bez właściwości, nieświadomy swojej kondycji i skromnych możliwości intelektualnych. Infantylny do zażenowania (naszego, bo on się nie wstydzi). Poczciwy wesołek, równiacha i spoko gościu, swojak od ruchadeł leśnych.
      I ta marynarka zapięta na brzusiu: Reserved?
    • yenna_m Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 23.09.18, 21:57
      No niestety, pan Prezydent ma wyjątkowo plastyczną twarz i na swoje nieszczęście zupełnie nie panuje nad mimiką.
      Pan Prezydent ma szansę przejść do historii jako Prezydent-Mem.
      Czasami mi wstyd, że pan Prezydent jest też zbyt mało powściągliwy w emanowaniu emocjami. Chyba życzylabym sobie, ale głowa panstwa była bardziej dystyngowana w obyciu. W sensie: miała kij w tyle jak angielska królowa - bo to bardzo lubię u głów panstwa; wtedy takie delikatne lapsusy są urocze. W przypadku pana Prezydenta - już jedynie męczące i trochę zawstydzające.
      • dr.krisk Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 23.09.18, 22:06
        Niestety Budyń jest przedstawicielem nowego gatunku mężczyzn dających się ponosić emocjom. To ci kibice podskakujący przed telewizorami w reklamach, politycy przerywający sobie wypowiedzi, czy też drący się w Sejmie ("zabiliście mi brata!!").
        Zupełnie tego nie trawię......
        • yenna_m Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 23.09.18, 22:17
          Zastanawiam się, czy pan Prezydent mógłby mieć kij w tyle jak nie przymierzając Colin Firth? Wtedy człowiek być może dostrzegłby jakąś przyjemną dla oka aparycję i nie skupiał się na scieżce dźwiękowej.
          Kobiety by mdlały na widok pana Prezydenta i biły się, kto mu odśpiewa "Sto lat" na urodziny. Widzę to oczami duszy mojej.
          Oj, rozmarzylam się... ;)
          • dr.krisk Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 23.09.18, 22:26
            Gdyby jeszcze miał własne zdanie, godność osobistą i takie tam lewackie wymysły....
            Tak to mu tylko ruchadła leśne pozostają.
            • yenna_m Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 23.09.18, 22:29
              Ale pomarzyć zawsze można...
          • titerlitury Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 23.09.18, 23:05
            Niestety nie jest to Colin Firth, ani nawet Jim Carrey, co najwyżej przaśny, nieśmieszny Pazura...
            • yenna_m Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 24.09.18, 00:22
              Do Pazury też daleko. Pazura miał jednak kilka dobrych ról.
              • titerlitury Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 24.09.18, 19:28
                Zanim nie zaczął być Jimmim Carreym dla ubogich, a to bardzo dawno temu było...
      • behemot17-13 Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 23.09.18, 22:23
        Bo jak mówią starzy górale - wystarczy być sobą, przecież nie musisz na siłę się przypodobać.
        • yenna_m Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 23.09.18, 22:25
          Pan Prezydent jest sobą aż za bardzo.
          • dr.krisk Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 23.09.18, 22:28
            Touche'..... :)
    • inocom Piszesz o prezydencie Europy? 23.09.18, 22:43
      behemot17-13 napisał:

> Gdy okoliczności pozwalają pan prezydent uśmiechnięty, gdy do śmiechu nie za ba
      > rdzo, pan prezydent uśmiechnięty inaczej. Gdy nawet i okoliczności nie pozwala
      > ją na cień uśmiechu, pan prezydent jakiś taki poważny lecz z nutką wesołości. P
      > rzykład z ostatnich dni występów pana prezydenta - wizyta w USA. Prezydent Andr
      > zej Duda niestety kompromituje się, robi dobrą minę do złej gry, wyraz twarzy p
      > ana prezydenta i zachowania coś mocno kontrowersyjne, skarpetki, sandały i rekl
      > amówka z Biedronki.

wiadomosci.wp.pl/donald-tusk-nie-wroci-do-polski-na-to-wskazuje-jego-twardy-kurs-w-sprawie-brexitu-6298472201721985a
      Za to wkurzone 2 mln suwerena na pewno przewali wynik na korzyść PiS.
      • ktos_z_kosmosu Re: Piszesz o prezydencie Europy? 24.09.18, 01:03
        inocom napisał:

> wiadomosci.wp.pl/donald-tusk-nie-wroci-do-polski-na-to-wskazuje-jego-twardy-kurs-w-sprawie-brexitu-6298472201721985a
        > Za to wkurzone 2 mln suwerena na pewno przewali wynik na korzyść PiS.

Jak zwykle cieszycie się jak głupi do sera.
        Tu DT jest potrzebny jak pryszcz na tyłku.
        Niech nie wraca by nie dawać wam, PiSuarom okazji do dalszego dowalania mu i tym samym, okazji dalszego robienia plebsowi wody z mózgów.
        Największy pożytek dla Polski i Polaków będzie, gdy Tusk na spokojną emeryturę odejdzie. On wystarczającą ilość melonów z kasy podatników KK podarował, licząc na łagodne traktowanie i się przeliczył. KK kasę wziął, a w podzięce, na rozstrzał go wystawił małemu, złośliwemu kałowi i w dodatku, kompletnemu ateiście. Co znaczy, że, niestety, dzisiejszy KK dla mamony, nawet z diabłem gotów się sprzymierzyć.
        2000 lat tradycji, a tu masz ci babo placek, jedna wielka zgnilizna. Św. Piotr się w grobie przewraca.
    • klodawa1952 daję słowo, że ... 24.09.18, 06:24
      jak będzie lepszy to zagłosuję na lepszego.
      Natomiast po Komorowskim to każdy miał szansę być lepszym.
      Tylko czy środowisko sekujące teraz Dudę, Twoje środowisko, jest w stanie unieść się ponad układ niemal mafijny i zaproponować jakąś sensowną osobę i nie skończy się to , jak w przypadku Warszawy, kimś np ze sztabu (komitetu poparcia) Komorowskiego np kandydaturą Tomasza Karolaka.
      Tu jest problem i tu macie problem.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: daję słowo, że ... 24.09.18, 08:24
        Po Dudzie to i Komorowski byłby lepszy.
        • klodawa1952 Re: daję słowo, że ... 24.09.18, 08:42
          religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Po Dudzie to i Komorowski byłby lepszy.
          >
          No właśnie :(
          Żadnych wniosków z tego co się wydarzyło.
          Dlatego PiS rządzi.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: daję słowo, że ... 25.09.18, 13:31
            Co się wydarzyło? Wybory były sfałszowane jak w 2014 r. Duda nie mógł wygrać skoro przegrywał w sondażach, tak jak PSL w 2014 r. nie mogło mieć kilkunastu procent poparcia, skoro w sondażach miało kilka procent poparcia.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: daję słowo, że ... 24.09.18, 10:09
      To ty romek, bocie Tarczyńskiego, robisz wszystko żeby PiS miało większość konstytucyjną. Dlatego też wklejasz te pisowskie przekazy, np. o Acta2. Ja żadnych przekazów tu nie wklejam, bo jestem na forum po prostu dla prostowania takich kłamstw jak te kolportowane przez ciebie.
      • taniarada Re: daję słowo, że ... 24.09.18, 20:02
        religijnych.uczuc.obraza napisał:

> To ty romek, bocie Tarczyńskiego, robisz wszystko żeby PiS miało większość kons
        > tytucyjną. Dlatego też wklejasz te pisowskie przekazy, np. o Acta2. Ja żadnych
        > przekazów tu nie wklejam, bo jestem na forum po prostu dla prostowania takich k
        > łamstw jak te kolportowane przez ciebie.
        >
        Serio.?
    • erte2 Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 24.09.18, 19:51
      behemot17-13 napisał:
      Plastyczna twarz pana prezydenta
      To nie jest możliwe. Bo to coś, co zamieszkuje dziś Pałac Prezydencki po prostu nie ma twarzy. Może miało ją kiedyś, ale straciło ją prawie natychmiast po zajęciu miejsca należnego komuś godniejszemu.
      • taniarada Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 24.09.18, 20:03
        erte2 napisał:

> behemot17-13 napisał:
        > Plastyczna twarz pana prezydenta
        > To nie jest możliwe. Bo to coś, co zamieszkuje dziś Pałac Prezydencki po prostu
        > nie ma twarzy. Może miało ją kiedyś, ale straciło ją prawie natychmiast po zaj
        > ęciu miejsca należnego komuś godniejszemu.
        Godniejszy dla ciebie to Jaruzelski.Prawda?
        • dr.krisk Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 25.09.18, 11:29
          taniarada napisał(a):

> Godniejszy dla ciebie to Jaruzelski.Prawda?
          Sam widzisz, że nie bez podstawy mamy was za idiotów. Żeby takie kretyństwo wysmażyć, trzeba mieć nieźle zryty beret :)))
        • erte2 Re: Plastyczna twarz pana prezydenta 25.09.18, 13:35
          taniarada napisało:
          Godniejszy dla ciebie to Jaruzelski.Prawda?

A żebyś wiedziało. Bo choć Jaruzelski był marionetką w ruskich rękach, bolszewickim namiestnikiem w Polsce to przynajmniej się z tym nie krył. I choć przez stan wojenny zginęło ponad sto osób (a przypominam - zamach majowy przeprowadzony przez wielbionego dziś Piłsudskiego pociągnął za sobą ponad tysiąc ofiar, czyli więcej niż we wszystkich Czerwcach, Marcach i Grudniach) to jednak jego prezydentura była w pewnym sensie ekspiacją za poprzednie grzechy i potrafił nie zmuszany przez nikogo złożyć urząd i wycofać się z życia politycznego.
          I choć miałbym z nim osobiste rachunki do wyrównania to jednak Jaruzelski był godniejszym i lepszym prezydentem od Długopisu bez Twarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka